Zavřít
Jímeto

Jímeto

Nejnovější články na Seznamu ze zdroje Jímeto
  • Jímeto

    Kate Moss jako špatná reklama na kouření. Desítky cigaret denně se podepsaly na jejím vzhledu

    Před 1 hodinou
    Je tomu pár dní, co celý svět obletěly fotky modelky Kate Moss s pověstnou cigaretou v ústech. Vzhledem k tomu, že byla vždy považována za silnou kuřačku, nikoho cigareta nepřekvapila. Co však doslova všechny vyděsilo, byl její vzhled.
     Komentáře
  • Jímeto

    Dieta při léčbě antibiotiky: Co jíst a na co raději zapomenout. Pozor si dejte na citrusy

    Před 2 hodinami
    Antibiotikům se někdy člověk nevyhne. V některých případech nemoci zasáhnou tak silně, že léčba čajíčky a prášky proti bolestem zkrátka nezabírá. Když ale začnete brát antibiotika, je také důležité k nim jíst ta správná jídla, aby léky fungovaly a aby vašemu tělu nic nechybělo.
     Komentáře
  • Jímeto

    Čertovo lejno: Zázračná pryskyřice, která pomáhá při fyzických i psychických problémech

    Před 4 hodinami
    Říká se mu čertovo lejno. Jde o pryskyřici z kořenů tropických stromů rodu Ferula. Název surovina získala podle svého zápachu, který se ovšem naštěstí při tepelném zpracování ztratí. Pryskyřice má své využití především ve vegetariánské kuchyni a má mnoho pozitivních účinků na lidské zdraví.
     Komentáře
  • Jímeto

    Udělejte si nakládané cibulky. Hodí se k mnoha pokrmům a jejich příprava je velmi snadná

    Před 6 hodinami
    Nakládané cibulky jsou něco, co musím mít doma v lednici neustále. Hodí se k rizotu, k šunkoflekům, do různých salátů. Jsou osvěžující a skvěle doplní chutě mnoha jídel. A nejlepší jsou samozřejmě ty, které si člověk doma naloží sám. Připravit nakládané cibulky není nijak složité. Každý rok jich udělám hned několik sklenic a velmi rychle pak zmizí.
     Komentáře
  • Jímeto

    Přemek Forejt se při tvorbě menu inspiroval Erbenovou Kyticí. Už se jí ale neobtěžoval přečíst

    Před 7 hodinami
    Šéfkuchař Přemek Forejt hledá inspiraci na jídla do své restaurace úplně všude. Podnik Entrée nabízí jeho hostům zajímavé kombinace pokrmů a mnohdy až překvapivé názvy jídel. Nedávno se Forejt při tvorbě menu dokonce inspiroval Erbenovou Kyticí.
     Komentáře
  • Jímeto

    Patizon: Objevte zeleninu ve tvaru UFO, která má řadu zdravotních benefitů a mnoho variací v receptech

    Před 23 hodinami
    Patizon, který mnozí znají spíše jako tykev, má mnoho společného s dýní. Zejména obsah velmi důležitých látek a velmi rozmanité využití v rámci vaší kuchyně. Svým tvarem připomíná talíř UFO a má mnoho různých barevných odrůd. Ať však koupíte jakoukoliv, vždy dostanete velkou porci zdraví a výborné chuti. Mnoho benefitů pro vaše zdraví Tuto potravinu znali již indiánští praobyvatelé Ameriky a lze tedy říci, že byla tykev známá již před sedmi až devíti tisíci lety. Patizon obsahuje vysoký podíl provitaminu A neboli beta-karotenu, který podporuje metabolismus železa, zdraví tkání, noční vidění, imunitu a růst. Dále je významným zdrojem draslíku, který je důležitý pro správné fungování nervové soustavy.
     Komentáře
  • Jímeto

    Syn Arnolda Schwarzeneggera výrazně zhubl. Kvůli své postavě byl považován za černou ovci rodiny

    Před 1 dnem
    Arnold Schwarzenegger má celkem 5 dětí. Ty si své soukromí střeží a v médiích se o nich píše jen výjimečně. Před časem se ovšem objevily na internetu fotografie jeho syna Christophera, o kterém se tehdy psalo, že se moc nepotatil. Místo hory svalů totiž bojoval s nadváhou. V poslední době se ale Christopherovi podařilo poměrně hodně zhubnout, a opět se tak stal středem zájmu médií. Dnes pětadvacetiletý mladík pravidelně navštěvuje posilovnu a je to na něm vidět. Nehoda Christopher Schwarzenegger se v mládí věnoval sportu. Nejraději měl surfování.
     Komentáře
  • Jímeto

    Naučte se špikovat maso. Nebude vysušené a dodáte mu speciální chuť

    Před 1 dnem
    Špikování masa je proces, který mu dodá šťavnatost, křehkost a zásadně ovlivní jeho výslednou chuť. Mnoho lidí si to neuvědomuje a zbytečně se tak při přípravě některých pokrmů ochuzují. My vám prozradíme, jak a čím správně maso špikovat, aby bylo dokonalé. Prošpikovat maso znamená naříznout ho v několika místech a vložit do něj kus špeku nebo zeleniny.
     Komentáře
  • Jímeto

    Iva Frühlingová se už modelingu nevěnuje. Prý je tlustá úplně všude

    Před 1 dnem
    Iva Frühlingová se dnes věnuje především zpěvu. Je ale také příležitostnou modelkou. V posledních letech se tomuto oboru spíše vyhýbá, a to hned z několika důvodů. Jedním z nich je i to, že se na to necítí, protože na to prý nemá postavu.
     Komentáře
  • Jímeto

    Achar: Zkuste pikantní směs, která je výborná s rýží i masem

    Před 1 dnem
    AAsi znáte názvy jako pickles a kimči. Slyšeli jste však někdy o acharu? Jedná se též o kvašenou zeleninu (či ovoce), ovšem rozšířenou v Indii. V hlavní roli je samozřejmě pikantní koření a, možná trochu překvapivě, mango.
     Komentáře
  • Jímeto

    Čarodějná larva: Australská pochoutka s účinky viagry

    Před 1 dnem
    Austrálie je známá tím, že v ní žije spousta zvířat, která jinde na světě nenajdete. Patří mezi ně i mnoho druhů hmyzu. A kupodivu některé z nich místní obyvatelé považují za lahůdku. Například witchetty grub (česky čarodějná larva) na první pohled lákavě možná nevypadá, je prý ale velmi chutná.
     Komentáře
  • Jímeto

    Charlie Sheen a HIV: Myslel si, že má nádor na mozku. Léky mu mění nálady

    Před 2 dny
    Charlie Sheen v roce 2015 veřejně přiznal, že je HIV pozitivní. Stal se tak jedním z mála lidí na světě, kteří otevřeně s nemocí žijí a dovedou o ní mluvit. Herec se tak vyrovnává se svými osobními a zdravotními problémy. Možná právě proto je svými fanoušky obdivován.
     Komentáře
  • Jímeto

    Zuzana Belohorcová zareagovala na kritiku svého pozadí fotkou bez make-upu. Takhle jsem se sebou spokojená, vzkázala

    Před 2 dny
    Zuzana Belohorcová je velmi výraznou a často kontroverzní postavou. Není se tak čemu divit, že jí někteří nemohou přijít na jméno a kritizují ji. Ona ale teď všem vzkázala, že jí je to jedno, protože je sama se sebou spokojená. Blíží se jí padesátka, má dvě děti, ale její křivky jí může závidět leckterá mladší a bezdětná žena. Je vidět, že na nich Zuzana tvrdě pracuje.
     Komentáře
  • Jímeto

    Maso z plemene Angus: Proč je toto hovězí jemné, měkké a šťavnaté

    Před 2 dny
    Není hovězí jako hovězí. Maso pocházející z dobytka plemene Angus je považováno za jedno z nejchutnějších a zároveň nejžádanějších na světě. V čem přesně se plemeno liší od ostatních krav? A jak jsme na tom s chováním plemene Angus u nás?
     Komentáře
  • Jímeto

    Topmodelka Gigi Hadid čelila kritice svého vzhledu. Nyní šíří osvětu o Hashimotově nemoci

    Před 2 dny
    Poté, co se topmodelka Gigi Hadid v roce 2014 poprvé objevila na obálce významného časopisu, musela čelit kritice ze všech stran. Jednou byla příliš „tlustá“, podruhé příliš „hubená“.
     Komentáře
  • Jímeto

    Frittatensuppe: Uvařte si rakouskou polévku s nudlemi z palačinkového těsta

    Před 2 dny
    Frittatensuppe je tradiční rakouské jídlo, které kombinuje palačinky a masový vývar. Ano, i když se to zdá velmi nezvyklé, skutečně jde o polévku dělanou s nudlemi z palačinkového těsta.
     Komentáře
  • Jímeto

    Altamurský chléb: Pečivo s přísnými pravidly, jehož historie je tisíce let dlouhá

    Před 3 dny
    Altamurský chléb má v Itálii dlouholetou tradici. Jde o jediný chléb, který má v Evropě označení chráněného původu. Pokud ho pekaři chtějí připravit a následně prodávat, musí dodržovat přísná regulační pravidla.
     Komentáře
  • Jímeto

    Kristína Němčková: Nejvýraznější výherkyně MasterChefa má po zahraničních stážích velké plány

    Před 3 dny
    Když Kristína Němčková vyhrála v roce 2019 MasterChef Česko, bylo jí pouhých 17 let a neměla ještě ani složenou maturitní zkoušku. Co se od té doby změnilo? A splnila si své sny?
     Komentáře
  • Jímeto

    Kozí voda: Polévka, která má ženichovi zajistit sílu na svatební noc

    Před 3 dny
    Kozí voda je tradiční jamajské jídlo, které možná na první pohled nevypadá lákavě, pro místní jde ale o nenahraditelnou pochoutku.
     Komentáře
  • Jímeto

    Historie slovenské kuchyně: Pivo teklo proudem, kaviár se zpočátku neuchytil

    Před 3 dny
    Slovensko má nejen bohatou historii a krásnou přírodu, ale také zajímavou kuchyni, která odráží mnoholetý vývoj a vlivy různých kultur. Zjistěte, jakým trikem dostal Ludvík XVI. mezi lid brambory a proč se pivo těšilo takové oblibě.
     Komentáře
  • Jímeto

    Zayn Malik trpěl v době největší slávy One Direction poruchou příjmu potravy

    Před 4 dny
    Být slavným zpěvákem je jedna věc. Být zpěvákem super slavné skupiny One Direction, po které šílí miliony fanynek po celém světě, to je velká zátěž na psychiku. Zayn Malik, jeden ze zpěváků této bývalé skupiny, uvedl, že měl v době největší slávy poruchu příjmu potravy. Malik se k tomuto přiznal ve své knize, kde uvádí, že když viděl obrázky z roku 2014, uvědomil si, „jak nemocný“ byl. Bylo to o kontrole „Něco, o čem jsem nikdy předtím na veřejnosti nemluvil, ale s čím jsem se smířil po odchodu z kapely, je, že jsem trpěl poruchou příjmu potravy,“ šokoval zpěvák v knize. Dodává, že to nebylo z obav o svou váhu, ale o tom, aby něco mohl kontrolovat. „Myslím, že to bylo o kontrole.
     Komentáře
  • Jímeto

    Není strouhanka jako strouhanka. Znáte její druhy a rozdíly mezi nimi?

    Před 4 dny
    Když někdo mluví o tom, že obaluje řízky, pravděpodobně si představíte, že při tom používá klasickou strouhanku, kterou koupíte za pár korun v každém obchodě. Víte ale o tom, že strouhanek je několik druhů? A jsou mezi nimi poměrně velké rozdíly. Kromě klasické strouhanky se dají maso, sýry nebo zelenina obalovat i v dalších typech drceného pečiva. Podle toho jsou potom jídla jemná, křupavá, nebo dokonce změní svou chuť. Představíme vám 4 základní typy strouhanky, které je vhodné umět rozlišit. Klasická strouhanka Základem pro přípravu této strouhanky je pečivo. Rohlíky, bagety, chléb. Starší pečivo před sušením pokrájejte na menší kostičky a poté ho nechte ztvrdnout pod papírem nebo utěrkou. Poté už jen stačí kousky pečiva rozmixovat a máte strouhanku, kterou běžně koupíte v obchodě. I když je strouhanka vyrobená z obyčejného pečiva, může se její chuť lišit právě podle toho, z jakého pečiva je. Naše česká strouhanka vyrobená z rohlíků tak může a pravděpodobně i bude chutnat jinak, než strouhanka vyrobená v Rakousku z tamějších housek či kaiserek. Ochucená strouhanka Někdy před smažením lidé přidávají do mouky nebo strouhanky koření, aby si například řízky dochutili. Dá se ale koupit nebo doma vyrobit už takzvaně strouhanka dochucená. Jde o klasické nadrcené bílé pečivo, ke kterému přidáte koření dle své chuti. Bývají to často například sušené bylinky, které si člověk sám vypěstoval doma. Zajímavou chuť ale dodá i nejrůznější koření jako mletá sladká paprika, římský kmín nebo kurkuma. Z kukuřičných lupínků Strouhanka z kukuřičných lupínků se dá koupit v obchodě, běžně bývá u pečiva vedle té klasické. Můžete si ji ale udělat velmi snadno i doma. Stačí, když obyčejné kukuřičné lupínky dáte do mixéru, nebo je rozbijete paličkou přes igelitový sáček. Výhodou této strouhanky je extrémní křupavost a také jemná kukuřičná chuť. Bývá oblíbená například při smažení kuřecích paliček nebo křidýlek. Panko strouhanka Posledním typem strouhanky je panko strouhanka. Ta se dá u nás koupit ve specializovaných korejských obchodech. Vyrábí se z bílého toustového chleba bez kůrek, je proto jemná, nadýchaná, ale po usmažení velmi křupavá. Oblíbená je při přípravě korejských jídel, často se v ní proto obaluje maso podávané k těstovinám či rýži. U nás je v posledních letech stále více a více oblíbená. Zdroj: Taste, Jíme to, Americas Taste Kitchen, Tasting Table Autor: Šárka Cvrkalová
     Komentáře
  • Jímeto

    Empanadas: Zapečené taštičky se směsí mají původ už v 16. století. Vyzkoušejte je

    Před 4 dny
    Jejich kořeny sice sahají do Španělska, jedí se ale po celé Jižní Americe. Empanadas jsou oblíbené i v jiných zemích, tradičně se ale konzumují především v těchto oblastech. Jedná se o pečené taštičky plněné hovězím masem, někdy také mořskými plody a sýrem. V Americe se jim někdy také říká plněný chléb. Vůbec poprvé se recept na pokrm objevil v kuchařce z roku 1520, kde se mluvilo o chlebových koláčích plněných masem nebo zeleninou. Od té doby se recept na těsto několikrát změnil, podstata jídla ale zůstává stále stejná. Nejčastější nádivkou taštiček je masová směs, dělají se ale také s mořskými plody, se sýrem, nebo čistě veganské jen se zeleninou. Snadné těsto, jednoduchá náplň Na přípravu empanadas budete potřebovat 350 gramů hladké mouky, 175 gramů másla, lžičku soli, 1 vajíčko, 3 lžičky vinného octa a mouku na pomoučnění pracovní plochy. Na náplň si připravte olivový olej, 350 gramů kuřecího masa, 2 cibule, 3 stroužky česneku, lžičku chilli, lžíci rajčatového pyré, 2 lžíce rozinek, sůl a čerstvě mletý pepř. Jak na přípravu empanadas Rozehřejte si na pánvi olej a osmahněte na něm okořeněné maso. Dejte ho stranou a ve stejné pánvi osmažte na malé kousky nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte koření, rajčatové pyré, rozinky a zpět kuřecí maso. Podlijte vše trochou vody a nechte mírně probublávat. Mezitím si připravte těsto. Mouku prosejte do mísy, osolte, přidejte studené máslo. Do těsta pak zapracujte prošlehané vejce a ocet. Tuhou směs pak dejte zhruba na 30 minut do lednice. https://www.jimeto.cz/tapenada-z-cernych-oliv-potesi-milovniky-originalnich-chuti-hotova-je-do-5-minut/ Připravené těsto potom na lehce pomoučněné pracovní ploše vyválejte na plát, vykrojte z něj zhruba 12 koleček a ta plňte masovou směsí. Přeložením napůl vytvořte taštičky. Empanadas pečte 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Podávají se ještě teplé se zeleninovým salátem a jogurtovým dipem. Zdroj: The Culture Trip, Elsursf, Tasting Table Autor: Šárka Cvrkalová
     Komentáře
  • Jímeto

    Podpažák: V Trnavě pečou bochník velký jako kolo od vozu

    Před 4 dny
    Trnavský chléb neboli Podpažák zaujme na první pohled svou velikostí a na první ochutnání svou křupavou kůrkou a vláčným těstem. Protože tento chléb šizený opravdu není. V Trnavě u Zlína najdete v jednom komplexu hospodu, pivovar, ubytovací zařízení a prostory pro společenské události. Největší pozornosti se ale v současnosti dostává přilehlé pekárně. Historie trnavského areálu Již v roce 1928 vznikla hospoda, kterou postavil praděda manžela současné majitelky Slávky Vraníkové. Od té doby si ji rodina předává z generace na generaci. V roce 2008 byla hospoda rozšířena o stodolu, která nabízí prostory k pronájmu pro různé společenské události, včetně svateb. V červnu roku 2014 přibyl pivovar Vraník, kde si kromě koupě piva můžete najít ubytování i pronajmout taneční sál. Trnavský chléb Podpažák Samotná pekárna působí na trhu 11 let a obyvatelé Trnavy si sem chodí každý den pro čerstvé pečivo. Najdete zde vše od rohlíků po tradiční frgály. Zvláštní pozornost si pak zaslouží trnavský chléb, známý jako Podpažák. Tento téměř dvoukilový bochník je výsledkem poctivé pekařské práce a kvalitních českých surovin. V pořadu Pečení na neděli pro Českou televizi Slávka Vraníková vysvětlila, odkud se vzal název Podpažák. „Název Podpažák vymyslel můj manžel Luděk. Chléb je totiž velký jako kolo od vozu a musí se vzít do podpaží, abyste si ho odnesli z obchodu.“ V pekárně si pro speciální příležitosti mohou zákazníci objednat Podpažák zdobený a plněný slaninou, škvarky nebo zkrátka tím, co mají rádi. Kvalita potvrzená oceněním V roce 2021 dokonce Podpažák získal ocenění Regionální potravina Zlínského kraje. „Po Trnavě se to rozkřiklo a lidé nám chodili gratulovat. Můj manžel, který bohužel již není mezi námi, by byl hrdý. On pro pivovar i pekárnu dýchal. To on tu vše vybudoval do dnešní podoby. Byl to velký vizionář. Věřím, že kluci navážou na naše úsilí a hospodu i pekárnu jednou převezme pátá generace,“ přináší web Vitalia slova Slávky Vraníkové, majitelky pekárny i přilehlého komplexu. https://www.jimeto.cz/kralovske-susenky-kvuli-1-svetove-valce-musely-zmenit-nazev-zkuste-tuto-variaci-na-linecke/ Přestože ocenění majitelku těší, největší radost má ze spokojených zákazníků. Pokud budete mít někdy cestu kolem, určitě Podpažák ochutnejte. A aby vám chléb lépe klouzal do žaludku, můžete jej zapít pivem Vraník. Zdroj: Česká televize, Vitalia, Pekařské technologie Autor: Dominika Jandorová
     Komentáře
  • Jímeto

    Syrové mléko: Trend, který může být nebezpečný. Pasterizace má své opodstatnění

    Před 4 dny
    V dnešní době se často diskutuje o výhodách nepasterizovaného mléka, které je preferováno některými zastánci zdravého životního stylu. Ti považují nepasterizované neboli raw (syrové) mléko za zdravější a bohatší na prospěšné látky. Skutečnost je však jiná. Pasterizace je proces, při kterém se mléko zahřeje na určenou teplotu, která má za úkol zničit patogenní mikroorganismy. Tato metoda byla vyvinuta v 19. století a slouží k prodloužení trvanlivosti mléka. Existují různé způsoby pasterizace, od krátkodobého zahřívání na 71–85 °C po dobu několika sekund až po metodu UHT (Ultra High Temperature), kdy se mléko zahřeje na teplotu 135–150 °C na 1 až 2 sekundy. Pasterizace je považována za šetrnější metodu úpravy než převaření. Nepasterizované mléko, jak název naznačuje, není podrobeno procesu pasterizace. Zůstává v syrovém stavu a neprochází teplotou, která by zničila patogenní mikroorganismy. Zastánci nepasterizovaného mléka tvrdí, že obsahuje více prospěšných živin, a zmiňují i další výhody. Možné benefity raw mléka Zastánci syrového mléka tvrdí, že se jedná o plnohodnotnou přírodní potravinu, která obsahuje více aminokyselin, antimikrobiálních látek, vitaminů, minerálů a mastných kyselin než pasterizované mléko. Tvrdí také, že je lepší volbou pro osoby s intolerancí laktózy, astmatem a autoimunitními a alergickými onemocněními. Co na to říká věda? Odborníci mají na nepasterizované mléko poněkud odlišný názor. Pasterizací mléka nedochází k výraznému úbytku vitaminů, sacharidů, minerálních látek ani tuků. Rozsáhlá metaanalýza 40 studií zjistila pouze malé ztráty ve vodě rozpustných vitaminů B1, B6, B9, B12 a C. Vzhledem k již tak nízkému obsahu těchto živin v mléce byly tyto ztráty bezvýznamné. Studie nezjistily ani žádné významné rozdíly v obsahu mastných kyselin a pasterizací nedochází ani ke ztrátě bílkoviny kasein, protože ten je tepelně stabilní. Metaanalýza z roku 2020 spojuje konzumaci syrového mléka s nižším výskytem astmatu a alergické rýmy (senné rýmy) u dětí. Je však důležité zdůraznit, že na vzniku alergií a astmatu se podepisuje mnoho faktorů včetně genetiky, environmentálních vlivů a životního stylu. Ani pro osoby s intolerancí laktózy nemáme dobrou zprávu. Ve studii z roku 2014 16 dospělých osob s intolerancí laktózy pilo syrové, pasterizované nebo sójové mléko v náhodném pořadí po dobu tří osmidenních období. Účastníci nepozorovali ve svém zažívání žádné rozdíly, ať už pili syrové, nebo pasterizované mléko. Proč se syrovému mléku raději vyhnout? Nejenže byla většina z tvrzení udávaných příznivci syrového mléka vyvrácena, nepasterizované mléko s sebou navíc nese značné riziko onemocnění. Podle studie z roku 2017 jsou nepasterizované mléčné výrobky příčinou 840x více onemocnění a 45x více hospitalizací než pasterizované mléčné výrobky. https://www.jimeto.cz/co-jist-kdyz-kourite-nebo-se-snazite-prestat-castecne-odcinte-skody-a-zaradte-potraviny-zhorsujici-chut-na-cigarety/ Jelikož syrové mléko neprojde teplotou ničící patogeny, může obsahovat např. bakterie Salmonella, E. Coli, Campylobacter a Listeria. Ty se do mléka dostanou z prostředí, z dojicího zařízení nebo třeba z vemen krav. Na základě všech výše uvedených informací nelze konzumaci syrového mléka v žádném případě doporučit. Zdroj: Solenne Costard, Outbreak-Related Disease Burden Associated with Consumption of Unpasteurized Cow’s Milk and Cheese, United States, 2009–2014, 2017, Lauren E Macdonald, A systematic review and meta-analysis of the effects of pasteurization on milk vitamins, and evidence for raw milk consumption and other health-related outcomes, 2011, Tabea Brick, The Beneficial Effect of Farm Milk Consumption on Asthma, Allergies, and Infections: From Meta-Analysis of Evidence to Clinical Trial,
     Komentáře
  • Jímeto

    Erektilní dysfunkce: Jakým potravinám a nápojům se vyhýbat

    Před 5 dny
    Stát se to může každému muži v jakémkoli věku. Někdy během milování s drahou polovičkou zkrátka některé části těla neposlouchají tak, jak by měly. Pokud se vám ale stávají tyto nepříjemnosti častěji, může jít o problém zvaný erektilní dysfunkce.
     Komentáře
  • Jímeto

    Ivana Gottová vyhlásila boj proti menopauze a přibírání

    Před 5 dny
    Ivana Gottová právě prochází velmi citlivým obdobím v životě ženy, které s sebou nese změny jak na psychice, tak na těle. S menopauzou je spojeno přibírání a zavodňování. A právě proti tomu teď Ivana bojuje.
     Komentáře
  • Jímeto

    Podmáslí má zdravotní benefity. Upečte z něj jednoduchý chléb

    Před 5 dny
    Podmáslí patří mezi fermentované mléčné výrobky a do většiny současných podmáslí jsou přidávány prospěšné bakterie. Jaké jsou benefity a rizika konzumace podmáslí? A už jste vyzkoušeli chléb z podmáslí?
     Komentáře
  • Jímeto

    Chop suey: Uvařte si na první pohled čínské jídlo, které ale vzniklo v New Yorku

    Před 5 dny
    Chop suey je jídlo, které naleznete téměř na každém jídelním lístku v čínské restauraci. Ačkoli se to zdá divné, pochází ze Spojených států amerických. A to konkrétně z New Yorku, kde se poprvé objevilo v roce 1896.
     Komentáře
  • Jímeto

    Za mladistvým vzhledem a štíhlou postavou Ivany Chýlkové stojí geny a krev

    Před 5 dny
    Všimli jste si, že herečka Ivana Chýlková vypadá čím dál tím lépe, jako by ani nestárla? V mnohém za to vděčí perfektní figuře, jejímž základem jsou dle ní hlavně geny, ale i speciální diety, které však rozhodně nejsou drastické.
     Komentáře
  • Jímeto

    Renée Zellweger si nemyslí, že Bridget byla tlustá. Ale stejně vždy po roli rychle zhubla

    Před 6 dny
    Kdo by neznal boubelku Bridget a její život plný vtipných situací? Ve skutečnosti je však představitelka této postavy, herečka Renée Zellweger, štíhlá jako proutek. A aktuálně by dokonce měla být zasnoubená.
     Komentáře
  • Jímeto

    Připravte si kari pastu. Ta červená je klasika, oblíbené jsou ale i žlutá a zelená

    Před 6 dny
    Pravděpodobně každý z vás má doma v šuplíku s kořením kari. Už málokdo má ale nejspíš doma sklenici kari pasty. Přitom právě ta se může hodit při tvorbě různých asijských jídel a usnadnit vám přípravu řady receptů.
     Komentáře
  • Jímeto

    Vídeňský řízek nepochází z Rakouska. S českými surovinami je ho podle odborníků nemožné připravit

    Před 6 dny
    Možná si říkáte, že na klasickém vídeňském řízku není co zkazit. Připravit ho přece dovede úplně každý. Víte ale, že i tohle jídlo má nějaká svá pravidla? Kde se řízek vlastně vzal a jak přesně by měl podle odborníků vypadat?
     Komentáře
  • Jímeto

    Curry kečup: Zkuste omáčku, která byla součástí jídla chudých německých vojáků

    Před 7 dny
    Curry kečup je pochoutka, bez které by nemohlo existovat jedno z nejoblíbenějších německých pouličních jídel. Říká se mu currywurst, což se do češtiny překládá jako kari párečky. Jde jednoduše o německé klobásky namočené právě v této ostřejší kečupové omáčce.
     Komentáře
  • Jímeto

    Nikol Švantnerová vypadá pár měsíců po porodu skvěle. 10 kilo prý nechala už v porodnici

    Před 7 dny
    Modelka Nikol Švantnerová v březnu letošního roku porodila své první dítě. Narodila se jí holčička, kterou společně s partnerem Ondřejem Antošem pojmenovali Mia. Že je Nikol krátce po porodu, by na ní ale dnes nikdo netipl. Nabraná kila se jí totiž podařilo velmi rychle shodit.
     Komentáře
  • Jímeto

    Co jíst, když kouříte nebo se snažíte přestat: Částečně odčiňte škody a zařaďte potraviny zhoršující chuť na cigarety

    Před 7 dny
    Kouření škodí zdraví.
     Komentáře
  • Jímeto

    Tereza Ramba se kvůli dětem vzdala veganství. Jejich nemoci s nimi silně prožívá

    Před 7 dny
    Ještě před několika lety byla Tereza Ramba zarytou vegankou. Pak ale přišlo těhotenství a její chutě se změnily. A od té doby prý herečka sní úplně všechno a masu ani mléčným výrobkům se nevyhýbá.
     Komentáře
  • Jímeto

    Jak poznat kvalitní paštiku? Zádrhel nastává už v samotném názvu výrobku

    Před 7 dny
    Oblibou paštik jsme známí i v zahraničí, však s nimi také jezdíme na dovolenou. Ať už si je dáváte jen výjimečně, nebo jste paštikový gurmán, určitě si chcete dopřát to nejlepší. Zjistěte, jak poznat kvalitní paštiku.
     Komentáře
  • Jímeto

    Kelly Osbourne se styděla za těhotenské břicho. Po porodu to přehnala s dietou

    Před 7 dny
    Zpěvačka Kelly Osbourne měla mnoho let problémy s váhou, které byly o to těžší, že je dcerou slavných rodičů a byla neustále na očích. Později se jí podařilo zhubnout, ale strach z kil navíc v ní zůstal. A tak to po porodu svého syna Sidneyho s hubnutím trochu přehnala.
     Komentáře
  • Jímeto

    Vídeňský chléb: S přípravou tradičního pečiva vám pomůže pekáč a trochu vody

    Před 8 dny
    Vídeňský chléb je speciální druh pečiva, který se připravuje s pomocí techniky vynalezené v 19. století ve Vídni, píše iFood. Tu nicméně na návštěvě města vymyslel dánský pekař. Chlebu se tak sice říká vídeňský, velmi oblíbený je ale také v severských zemích.
     Komentáře
  • Jímeto

    Ewa Farna jedla polskou krabičkovou dietu i jedno jídlo denně. Restaurace si vybírá

    Před 8 dny
    Má od pánbíčka boky jako skříň a za svoje tělo se nestydí. Alespoň takový vzkaz vysílá Ewa Farna světu svými písničkami. V minulosti se několikrát stala terčem kritiky právě kvůli své postavě. A ačkoli tvrdí, že je se sebou spokojená, vyzkoušela dříve nejednu dietu.
     Komentáře
  • Jímeto

    Rozšířený mýtus, že mléko zahleňuje, způsobuje zdravotní rizika

    Před 8 dny
    Určitě jste se již někdy setkali s tvrzením, že mléko zahleňuje.
     Komentáře
  • Jímeto

    Připravte si domácího uzeného lososa. Klíčem je správná kombinace cukru a soli

    Před 8 dny
    Máte rádi chuť uzeného masa? A patříte také k milovníkům ryb? V tom případě byste si doma měli vyzkoušet připravit vynikajícího uzeného lososa. Věřte tomu, že takový kulinářský zážitek rozhodně nezažijete každý den.
     Komentáře
  • Jímeto

    Tereza Kostková od 18 let bojovala s nemocí, kvůli níž vážila mezi 57 až 80 kilogramy

    Před 8 dny
    Tereza Kostková ve svém věku 47 let vypadá skvěle. Málokdo by do ní řekl, že v minulosti trpěla kvůli nemoci velkými váhovými výkyvy a že i dnes se s problémem potýká. Nepříjemná choroba je s ní už od 18 let. Ona ale po těch všech letech naštěstí ví, jak na ni.
     Komentáře
  • Jímeto

    Lepenice: Další příklad kreativity našich předků je skvělou přílohou k masu

    Před 8 dny
    Lepenice je důkazem toho, že i z nejobyčejnějších surovin lze vytvořit chutný pokrm, který potěší chuťové pohárky. Z pár ingrediencí připravíte skvělou přílohu k masu.
     Komentáře
  • Jímeto

    Wuzetka: Zkuste tradiční polský dort, který má symbolizovat významnou varšavskou silnici

    Před 9 dny
    Wuzetka, polský dort ze dvou vrstev piškotu a nadýchané šlehačky mezi nimi, má podle jedné z teorií symbolizovat silnici. Po ochutnání si určitě najde cestu i do vašeho seznamu nejoblíbenějších receptů.
     Komentáře
  • Jímeto

    Můžete zhubnout díky cereáliím? Cereální dieta láká na nízký obsah tuků, přemíra cukrů ji však netrápí

    Před 9 dny
    Kdo by nechtěl zhubnout, aniž by musel dodržovat přísná omezení? Dieta postavená na cereáliích tvrdí, že nahrazení dvou jídel denně miskou cereálií vám umožní dosáhnout vysněné váhy. Zní to dobře, že? Až moc na to, aby to byla pravda.
     Komentáře
  • Jímeto

    Šumava: Příběh chleba, který připomíná zasněžené hory

    Před 9 dny
    Patří mezi stálice českých pekáren a většina z nás jej má doma. O čem je řeč? O chlebu Šumava, který se na Kampě pekl již v roce 1850.
     Komentáře
  • Jímeto

    Helena Vondráčková si užívá dovolenou na Kanárech. Udržuje se v kondici a vypadá skvěle

    Před 9 dny
    Helena Vondráčková si užívá zaslouženou dovolenou na Kanárských ostrovech. Že má do plavek skvělou formu, ukázala už před několika měsíci na Slapech. Teď se sledujícím pochlubila s tím, jak si užívá zahraniční pobyt se vším všudy.
     Komentáře
  • Jímeto

    Heidi Klum popírá zprávy o tom, že přijímá jen 900 kalorií denně

    Před 9 dny
    Udržet si štíhlou linii, zvláště když jste modelka a máte mladšího manžela, to dá hodně práce. Heidi Klum by mohla vyprávět. Médii prolétla informace, že kvůli tomu přijímá jen 900 kalorií denně. Modelka se však proti tomuto vyjádření ohradila.
     Komentáře
  • Jímeto

    Badambura: Vyzkoušejte typické pečivo z Ázerbájdžánu s chutí mandlí

    Před 10 dny
    Badambura je sladký typ pečiva, který je oblíbený především v Ázerbájdžánu. Patří k místním lokálním specialitám a typické je pro svou mandlovou chuť. Netradiční je ale také jeho tvar.
     Komentáře
  • Jímeto

    Špenátové taštičky: Připravíte doma za pár minut a levněji

    Před 10 dny
    Vegetariánské špenátové taštičky se obvykle dají koupit v samoobsluhách, jejich cena vás ale často možná odradí. Přitom si je můžete poměrně snadno a rychle připravit doma. Udělejte si radost a upečte si tuhle dobrotu i vy.
     Komentáře
  • Jímeto

    Restaurace pod taktovkou socialismu: Rozdělení do cenových skupin a chlebíčky z automatu

    Před 10 dny
    Za dob socialismu neměli lidé zdaleka tolik možností, jak trávit volný čas, a proto byly návštěvy restaurací vítanou společenskou aktivitou. I když tehdejší gastronomie neměla nejlepší pověst, na některé podniky dodnes nostalgicky vzpomínáme. V minulém režimu musely na všechno být normy, tabulky a kategorie, čemuž se samozřejmě nevyhnuly ani restaurace. Ty spadaly pod komunální podnik Restaurace a jídelny, který sdružoval podniky v daném obvodu nebo okrese.
     Komentáře
  • Jímeto

    Sylvester Stallone si při natáčení Rockyho 3 sáhl na dno. Nyní už by takovou dietu nedržel

    Před 10 dny
    Jsou to legendy kulturistiky a míří na ně zraky celého světa. Každý začínající kulturista si z nich bere příklad, ale ne vždy je to úplně dobrý nápad. Například strava a trénink Sylvestera Stallona byly velmi jedinečné a naprosto nekonvenční.
     Komentáře
  • Jímeto

    Francouzská cibulová pomazánka: Chutná skvěle s bagetou i krajícem českého chleba

    Před 10 dny
    Francouzi jsou sice proslulí především vínem a sýry, nicméně vynikající dělají také pomazánky. Třeba ta cibulová je skvělá na bagetky a určitě vám bude chutnat také k tradičnímu českému krajíci chleba.
     Komentáře
  • Jímeto

    Jitka Sedláčková ukázala sledujícím svou lednici. Jídlo v ní ale nečekejte

    Před 11 dny
    Jitka Sedláčková v současné době vystupuje například v seriálu ZOO.
     Komentáře
  • Jímeto

    Katie Price drží pochybnou dietu a podstoupila další plastiky. Nepodporuje ji ani vlastní máma

    Před 11 dny
    Modelka Katie Price se na sobě snaží neustále pracovat. Jenomže podle velké části fanoušků to dělá špatným způsobem. Spoléhá totiž na plastiky a kontroverzní diety, které jí spíše ubližují, než pomáhají. Svou kontroverzní dietu odhalila Katie na sociální síti TikTok, kde se také hned dočkala pořádné ledové sprchy.
     Komentáře
  • Jímeto

    Připravte dětem šalvějové bonbony proti bolesti v krku. Na podzim se budou hodit

    Před 11 dny
    Šalvěj je doslova zázračná bylina. Má mnoho pozitivních vlivů na lidské zdraví, její pěstování doma v květináči je navíc snadné i pro lidi, kteří nemají zahrádku. A k tomu všemu se z ní dají udělat vynikající bonbony proti bolesti v krku.
     Komentáře
  • Jímeto

    Doubravické ušelo: Vydatná snídaně z klobásy a uzeného masa

    Před 11 dny
    Doubravické ušelo se někdy podává jako předkrm. Častěji se ale konzumuje jako velmi vydatná snídaně nebo večeře. Pokrm kombinuje chutě klobásy, uzeného masa a vajíček. Jde o jídlo, které se vařilo už kdysi, díky své nadčasovosti si ho ale mnozí dávají i dnes. Jen možná netuší, že se pokrmu říká ušelo. Ušelo je na přípravu velmi snadný pokrm, který máte navíc hned hotový. Jde o jídlo poměrně syté, pokud si ho tak dáte k snídani, nejspíš budete muset před obědem vynechat dopolední svačinku. Vajíčka s uzeným Na zhruba 4 porce ušela budete potřebovat 100 gramů klobásy (je na vás, zda použijete ostřejší, nebo jemnou), 100 gramů slaniny, 2,5 decilitrů smetany, 5 vajíček, lžíci hladké mouky, pepř a sůl. Tyto základní suroviny dovedou vykouzlit doslova umělecké dílo. A nemusíte se bát, ušelo zvládne připravit i začátečník. Za 10 minut hotovo Ušelo je jídlo, které opravdu zvládnete připravit velmi rychle. Nejprve si nakrájejte slaninu na kostičky a klobásu na kolečka nebo půlkolečka. Na pánvi si rozehřejte olej. V tom oba druhy masa společně rozškvařte, zabere to asi tak 3 minuty. Ve smetaně rozkvedlejte hladkou mouku, přidejte pepř, sůl, a rozklepnutá vajíčka. To vše pak nalijte na pánev k uzenině. https://www.jimeto.cz/ladyfingers-susenky-ve-tvaru-damskych-prstu-ktere-si-zamiloval-i-car-petr-veliky/ Společně směs na mírném plamenu míchejte asi 3 až 5 minut. Nechcete, aby se vám vytvořila míchaná vajíčka, snažíte se spíše docílit krémové konzistence, ve které vyniknou větší kusy slaniny a klobásy. Doubravické ušelo se podává s opečeným chlebem, přidat k němu můžete na ozdobu nějakou zeleninu. Nejčastěji se jedná o rajče, pažitku nebo kousek čerstvé petrželky. Zdroj: Senza Recepty, Recepty Online, Labužník Autor: Šárka Cvrkalová
     Komentáře
  • Jímeto

    Cibulové a česnekové slupky využijete v kuchyni, na zahradě i v péči o tělo

    Před 12 dny
    Vyhazujete při vaření ihned po oloupání slupky z cibule a česneku? Možná se vám to zdá jako hloupá otázka, co byste s nimi asi tak měli dělat jiného? Ve skutečnosti ale existuje mnoho způsobů, jak tento na první pohled odpad ještě v domácnosti využít. Slupky z cibule a česneku mají velké množství vitamínů. Mnoho hospodyněk proto dává například do vývaru cibuli i se slupkou, aby se veškeré dobré látky vyvařily. Cibulové i česnekové slupky jsou bohaté na vitamíny A, C a E, na draslík, vápník a fosfor, obsahují také hodně antioxidantů, uvádí Dr. Axe.
     Komentáře
Reklama