Zavřít
Češka z Česka

Češka z Česka

Nejnovější články na Seznamu ze zdroje Češka z Česka
  • Češka z Česka

    Vanilkový cukr

    Před 5 dny
    Vanilkový cukr patří k těm drobným kuchyňským nezbytnostem, které máme doma téměř všichni, a přesto jejich sílu často podceňujeme. Jeden sáček do těsta, lžička do krému, trochu do šlehačky… a najednou se i obyčejný recept rozzáří jemnou, uklidňující vůní, která dokáže připomenout dětství, sváteční chvíle […]
  • Češka z Česka

    Dýňové čatní

    Před 2 měsíci
    Dýňové čatní, to je jako podzim ve skleničče. 🙂 Jakmile se vzduch ochladí a stromy se obléknou do zlatavě oranžových kabátů, začíná moje nejoblíbenější kulinářská sezóna – podzim. Vůně skořice, hřebíčku a pečené dýně naplňuje domov a láká k vaření a zavařování. A právě tehdy […]
  • Češka z Česka

    Svatojánská noc

    Před 5 měsíci
    Svatojánská noc – kouzelný večer plný bylinek, ohňů a lásky. Svatojánská noc patří mezi nejmagičtější chvíle v roce. Už naši předci věřili, že právě tehdy se příroda otevírá kouzlům, lásce i tajemstvím. Slaví se v předvečer svátku sv. Jana (24. června) – tedy v době […]
  • Češka z Česka

    Trhané maso

    Před 1 rokem
    Trhané vepřové maso recept
  • Češka z Česka

    Česnekové bochánky

    Před 1 rokem
    Tenhle recept oceníte, až budete vymýšlet pohoštění pro návštěvu. A taky v případě, že potřebujete zpracovat rajčata a bylinky. 🙂 Česnekové bochánky jsou nejlepší právě vytažené z trouby, kdy se z nich line krásná vůně másla a bylinek. Recept jsem upekla ve spolupráci s Bzeneckým octem, […]
  • Češka z Česka

    Cibulové čatní

    Před 1 rokem
    Čatní je něco jako nerozmixovaná marmeláda. A podobně jako marmeláda má mnoho druhů. Tohle čatní z červené cibule má výraznou sladko-slano-kyselou chuť. Výborně se hodí ke grilovanému masu, grilovaným a studeným sýrům, do burgerů a toustů. Můžete ho taky dát i jako jedlý dárek. Na […]
  • Češka z Česka

    Kolik jazyků znáš?

    Před 2 roky
    Říká se, že kolik jazyků znáš, tolikrát si člověkem. Kolikrát jste člověkem vy? 🙂 A jaký vztah máte ke svému mateřskému jazyku? Krása českého jazyka je hluboce zakořeněná v jeho historii a v zapáleném boji během národního obrození, kdy naši předkové statečně bojovali za zachování […]
  • Češka z Česka

    Tvarohový dýňový koláč

    Před 2 roky
    Miluju podzim. A nejen kvůli jeho krásným barvám, ale celkové náladě. Vůně jablek, hrušek, spadaného listí, chuť čerstvých vlašských ořechů a dýňových koláčů má něco do sebe! A může klidně i pršet, i když slunečný podzim je nejkouzelnější. Zachumlejte se do do měkkého svetru, uvařte […]
  • Češka z Česka

    Podzimní rovnodennost

    Před 2 roky
    Na jaře a na podzim nastává okamžik, kdy slunce přechází přes rovník a den je stejně dlouhý jako noc. Podzimní rovnodennost nastává 22. nebo 23. září. Podzimní rovnodenností definitivně končí léto. Od této doby jsou dny kratší, noci delší. Je tedy méně světla a příroda […]
  • Češka z Česka

    Vinobraní

    Před 2 roky
    Věděli jste, že pouze u nás v České republice, na Slovensku, v Rakousku a Německu se pije při vinobraní burčák? Burčák je zkvašený vinní mošt. Jinde na světe ho neznají a jako první zpracovaný produkt úrody pijí mladé víno. To my máme taky – Svatomartinské, […]
  • Češka z Česka

    Rybízový koláč s pudinkem

    Před 2 roky
    Ovocné koláče a bublaniny různých obměn naprosto miluju! Jsou výborné, ale i jednoduché a nenáročné na přípravu. A to je velké plus! Hlavně v létě se nehodí trávit dlouhý čas v kuchyni. Výborné na podobných koláčích a bublaninách je, že je můžete připravovat nejen v […]
  • Češka z Česka

    Nakládaná rajčátka

    Před 2 roky
    V létě se na kdejaké zahrádce červenají rajčátka. I já 2. rokem zahradničím a právě rajčata jsou moje oblíbená zelenina, kterou ráda pěstují a ještě raději jím. Není totiž na voňavá rajčátka ze zahrady, v našem případě i v bio kvalitě. Když jich máme tolik, […]
  • Češka z Česka

    Slaný cuketový koláč

    Před 2 roky
    Která zelenina je nejmíň náročná? Jednoznačně cuketa! Vyroste snad úplně všude a oproti jiným druhům ji nevadí plevel i menší zalévání. A tak se hlavně na vsi každý rok lidi pídí po tom, co zase z cukety připravit. Receptů je mnoho. Třeba můj oblíbený moučník […]
  • Češka z Česka

    Hrad Lipnice – záhady a pověsti

    Před 2 roky
    Mám pro vás tip na výlet! Navštivte na Vysočině Státní hrad Lipnice z 14. století, který býval honosným sídlem a je jedním z nejmohutnějších českých hradů. Některá místa vám mohou být povědomá i z řady pohádek. Lipnický hrad je opředený řadou legend, např. O zazděné […]
Reklama