Zavřít
Prostřeno

Prostřeno

Nejnovější články na Seznamu ze zdroje Prostřeno
  • Prostřeno

    Proti podzimním splínům nasaďte neoblíbenou červenou řepu

    Před 4 hodinami
    Možná si ještě pamatujete krvavě červený, prapodivně chutnající kompot ze školní jídelny, který jsme potají vraceli netknutý v misce, nebo jej nenápadně schovávali pod zbytky jídla, když vychovatelky trvaly na tom, že „tohle je přece zdravé, tak to sníš“. Řekněme, že řepa není zrovna to, na co bychom z dětství vzpomínali rádi.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Ten libeček se ale nezdá

    Před 5 hodinami
    Že libeček pozvedne polévky na vyšší úroveň, to je známá věc. Málo se ale mluví o tom, že dokáže léčit angínu, problematické trávení i revmatické bolesti. Přidat si ho klidně můžete i do vany, zlepšíte si tím kvalitu pokožky.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Příjem velkého množství bílkovin je pro tělo obrovská zátěž

    Před 7 hodinami
    Protein je nezbytnou součástí zdravé stravy. Tělo jej potřebuje pro stavbu a opravu tkání, tvorbu enzymů a transport živin. Jenže všeho moc škodí. Spotřeba nadměrného množství bílkovin má i své negativní vedlejší účinky.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Recept na zázvorový čaj

    Před 12 hodinami
    Čaj z čerstvého zázvoru se používá po celém světě jako přírodní lék na nevolnost, po tisíce. Starověcí Číňané, Římané, Řekové, Arabové se na kořen zázvoru spoléhali i jako pomoc s trávením a jinými neduhy.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Třešňová šťáva je doslova kouzelným nápojem prodlužujícím život

    Před 17 hodinami
    Mají zářivou červenou barvu, výraznou sladkou a kyselou chuť. Třešně zrají v osmi třešňových týdnech, jež se plus minus kryjí s červnem a červencem. Kdo má jejich zásoby, připravil z nich skvělé mošty a šťávy, ten může hovořit o výhře v loterii. Proč a jak třešně léčí?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Nenechte se napálit při výběru masa a uzenin

    Před 1 dnem
    Také se vám stává, že koupíte mraženou rybu a když vytáhnete pekáč z trouby, zjistíte, že se z původního kilového balení najedí sotva vaše děti, protože se při pečení ryba někam ztratila? Neztratila, vypařila se...
     Komentáře
  • Prostřeno

    Kupované kořenicí směsi obsahují plno škodlivých přísad

    Před 1 dnem
    Koření a bylinky se k dochucování jídel používají tisíce let. Chcete si vaření usnadnit, proto při přípravě pokrmů občas sáhnete třeba po grilovací směsi? Ano, výsledek vám zachutná, své zdraví ale vystavujete velkému riziku.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Bakteriím se ve sprchových hlavicích opravdu daří

    Před 1 dnem
    Je vaše imunita v naprostém pořádku? Pak vás bakterie ve sprchové hlavici příliš znepokojovat nemusejí. V případě oslabené obranyschopnosti vám ale hrozí plicní infekce a jiná onemocnění dýchacích cest.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Recept na domácí tatarskou omáčku

    Před 1 dnem
    Existuje mnoho důvodů, proč milovat tatarskou omáčku. Ale měli jste někdy domácí tatarskou omáčku? S dokonalou rovnováhou smetanové, slané, pikantní a sladké chuti lze tento recept na tatarskou omáčku použít na mnohem víc než jen kousek smažené ryby.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Mátový čaj je ideálním ranním nápojem

    Před 1 dnem
    Máta je jednou z nejodolnějších bylinek vaší zahrádky, kterou jistě i letos máte nasušenou. Ráno jí dejte přednost před kávou! Mátový čaj totiž nabízí různé potenciální zdravotní přínosy a neobsahuje kofein.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Poznejte neskutečně zdravou sílu černého jeřábu

    Před 2 dny
    Plody černého jeřábu, tzv. arónie, můžete dnes vidět běžně v přírodě. Plody jsou velmi cenné, obsahují vysoké množství antioxidantů a mají mnoho pozitivních účinků pro lidský organismus. Nepropásněte sklizeň a poznejte přínos těchto temně černých plodů.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Na pěstování mrkve je teď nejvhodnější čas

    Před 2 dny
    Chtěli byste si taky předběžně vypěstovat nějaký ten kousek mrkve, ale nemáte prostor? Zkuste projekt v květináči – který se navíc hodí do interiéru!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Možné důvody, proč vám po zeleninovém salátu není nejlépe

    Před 2 dny
    Zdravě vypadající salát se tváří jako spása pro tělo i štíhlé křivky, ale sednout každému nemusí. Problémem je dresink, zálivka i příliš velký obsah vlákniny.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Tradiční maďarský hovězí guláš s paprikou

    Před 2 dny
    Co získáte, když zkombinujete jemné hovězí maso s lahodnou zeleninou, bylinkami a kořením? Lahodný maďarský guláš!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Oblíbené snídaně, které ve skutečnosti stresují tělo i mozek

    Před 2 dny
    Existuje důvod, proč se snídaně považuje za nejdůležitější jídlo dne. Představuje příležitost, jak se rychle přepnout mezi nočním a denním režimem. Taky tělo a mozek zásobuje energií – tedy v tom ideálním případě. U těchto záludných potravin je to totiž přesně obráceně!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Obyčejná jídla pro krásné a pevné vlasy

    Před 3 dny
    Dopřejte si tu nejlepší výživu pro zdravé a krásné vlasy! A to bez zbytečné chemie. Ty pravé vitaminy či minerály se mnohdy totiž skrývají v těch nejobyčejnějších potravinách…
     Komentáře
  • Prostřeno

    Hořká chuť cukety je předběžným varováním

    Před 3 dny
    Ano, zelenina je zdravá, prospěšná a ve všech směrech vychvalovaná. Může být ale také důvodem, proč se ocitnete na pohotovosti s otravou. Jdou takové kusy rozpoznat už po prvním soustě? Naštěstí ano…
     Komentáře
  • Prostřeno

    Spánek ihned po jídle škodí zdraví

    Před 3 dny
    Proč jste po jídle unavení? Na vině může být nejen náročné jídlo, ale i slabé zažívání, špatně osídlený střevní mikrobiom či nedostatek vitaminů a minerálních látek. Odolejte nutkání jít si lehnout, jinak se dočkáte této velké nepříjemnosti!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Recept na zdravé jablečné muffiny se skořicí

    Před 3 dny
    Tyto muffiny jsou mnohem zdravější než cokoli, co byste našli v obchodech. Jsou vyrobeny z paleo mouky, přírodního kokosového cukru a dvou mých oblíbených všestranných ingrediencí, kokosového oleje a skořice. Jsou dostatečně chutné jako dezert, ale dobré i jako odpolední svačina nebo rychlá snídaně na cestách.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Bakteriální potíž mražené zeleniny

    Před 3 dny
    Bakterie jsou vcelku odolné potvůrky, protože s ledovým klidem odolají i nízkým teplotám. Jaké přesně se vyskytují v mražené zelenině? Vyděsí vás skutečnost, že mezi nimi může být i obávaná listerie?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Ledvinové kameny rozpustí ten správný čaj

    Před 4 dny
    Bolest při močení, nervozita, pocení, krev v moči nebo nepříjemný pocit v boku. Ledvinové kameny nikomu nic nenechávají zadarmo. Jak se proti nim bránit? Uvařte vodu na čaj a do hrníčku nasypte ten ve správné barvě!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Bábovkové triky, které je nutné znát

    Před 4 dny
    Při přípravě těsta se vyplatí šetřit cukrem a mdlému vaječnému žloutku lze přičarovat sytě žlutou barvu. Víte jak? Pokud ne, rádi vám to odtajníme.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Rajčata nechte dozrát společně s banánem

    Před 4 dny
    Díváte se do svých skleníků a venkovních kontejnerů s rajčaty a říkáte si, že je to každý rok stejné. Když se vegetační období blíží ke konci, růst se zpomaluje. Na konci sezony vám tak zase pravděpodobně zůstane banda zelených rajčátek. Jak je nechat dozrát? Povolejte banán!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Recept na dokonalé středomořské kuře

    Před 4 dny
    Když je po náročném dni čas připravit si večeři, poslední věc, kterou chcete dělat, je trávit spoustu času v kuchyni. Časově náročná jídla mají v jídelníčku své místo a stojí za to, ale když se potřebujete najíst a chcete něco rychlého, výživného a chutného. A tehdy přichází na řadu středomořský recept na kuře.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Historické metody hubnutí pobaví i šokují

    Před 4 dny
    Hromadné stěhování z vesnic, tasemnice nebo gumové spodní prádlo. I pomocí těchto „zlepšováků“ se lidé kdysi snažili zbavit nadbytečných kilogramů. Jestli to fungovalo? Co myslíte?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Šetrná přírodní antibiotika, která bakterie doslova vyzmizíkují

    Před 5 dny
    Když se řekne slovo „antibiotikum“, mnohým hrůzou vstávají vlasy na hlavě. Představují si totiž pilulky z blistru, které jim předepíše lékař. Jenže ono není antibiotikum jako antibiotikum. To přírodní je k tělu šetrné a přitom nic neztrácí ze své účinnosti!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Nasbírané úlovky z lesa rozhodně nevařte

    Před 5 dny
    Těšíte se na houbařské žně? Také je máte rádi? Ještě než se rozmyslíte, co se svojí houbovou nadílkou uděláte, ověřte si, jak dary lesa zpracovat. V žádném případě je nevařte!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Kompostování je dobré pro zahradu i životní prostředí

    Před 5 dny
    Troufli byste si odhadnout, kolik potravinového odpadu v průběhu jednoho roku hodíte do koše? Bude to něco kolem 60 kilogramů. Převážnou část přitom můžete dát  na kompost, čímž životnímu prostředí značně ulevíte.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Rostlinné varianty nahrazující maso

    Před 5 dny
    V posledních letech došlo v kulinářském prostředí k pozoruhodné proměně, a to díky nástupu rostlinných alternativ masa. Tyto inovativní výrobky, které mají napodobovat chuť a strukturu tradičního masa živočišného původu, vzaly svět útokem. Nabízejí nespočet výhod, od ekologické udržitelnosti až po různé zdravotní benefity. Jaké konkrétně to jsou?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Vhodné vitaminy v těhotenství

    Před 5 dny
    Těhotenství je pozoruhodná cesta, která zahrnuje péči a podporu růstu nového života. Zajištění zdraví a pohody nastávající matky i vyvíjejícího se plodu je nesmírně důležité. Vitaminy hrají při podpoře tohoto procesu zásadní roli a poskytují potřebné živiny pro optimální růst a vývoj dítěte. Jaké vitaminy je dobré během těhotenství brát?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zázračný lék se ukrývá ve voňavé skořici

    Před 6 dny
    Skořici zná většina z nás samozřejmě jako koření, které nejen jídlo úžasně ochutí, ale i provoní. O provonění bytu nemusíme ani mluvit. Jenže skořici můžete použít na spoustu jiných věcí!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Lačný žaludek nemá rád kávu

    Před 6 dny
    Čím rozhodně nepotěšíte prázdný stáhnutý žaludek? Máme pro vás 5 věcí, za které vám vděčný nebude a odvděčí se vám přinejmenším nepříjemnými pocity.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Problém se zácpou může vyřešit olivový olej

    Před 6 dny
    Co si počít se zácpou? Tak jistě, můžete se vydat do lékárny, kde vám dají nějaká laxativa. Vyzkoušet se ale dá i olivový olej, který střeva řádně promaže a povzbudí je k vyprázdnění.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Recept na muffiny z mrkvového dortu

    Před 6 dny
    To, že je v názvu slovo „mrkev“, neznamená, že mrkvový dort je zdravou variantou dezertu. Tedy alespoň ne vždy. Náš recept na muffiny s mrkví obsahuje prospěšné alternativy typických, nepříliš zdravých přísad.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zlepšete funkci nadledvin přirozenou cestou

    Před 6 dny
    Nedostatečnost nadledvin je stav, kdy nadledvinky neprodukují dostatečně vysoké hladiny několika životně důležitých hormonů.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Probiotika hledejte i jinde, než v jogurtech

    Před 7 dny
    Probiotika jsou žijící mikroorganismy, které mají jako součást střevní mikrobioty pozitivní vliv na naše zdraví. Abyste udrželi svou střevní mikroflóru v pohodě a harmonii, nemusíte se spoléhat jenom na jogurt.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Dětskou obezitu v žádném případě nepodceňujte

    Před 7 dny
    „On má jen takové dětské faldíčky, za pár let z nich vyroste,“ utěšujete se při pohledu na svého malého cvalíka? Špatná zpráva – pokud jsou vašemu potomkovi víc než 3 roky, je pravděpodobnost, že se tak stane bez jakéhokoli přičinění, hodně malá.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Důvod, proč Italové tolik milují olivový olej

    Před 7 dny
    Olivový olej se považuje za významnou součást italské kultury. Když jej ochutnáte, není těžké přijít na to, proč tomu tak je. Kápněte si na jazyk, radost z toho budou mít chuťové buňky i srdce!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Recept na špenátový quiche bez kůrky

    Před 7 dny
    Tento špenátový quiche bez kůrky je velmi chutný, i když obsahuje jen pět ingrediencí. Je nabitý notnou dávkou špenátu, vajec a zdravým sýrem.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Kombucha může mít více alkoholu, než si myslíte

    Před 7 dny
    Kombucha je hodně propagovaný nápoj, jehož popularita roste a roste. O pozitivním vlivu na zdraví se mluví stále, ale kolik má v sobě alkoholu? To je teprve otázka! Věřili byste tomu, že pivo za ním v tomhle směru zase tolik nezaostává?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Co by rozhodně nemělo chybět v žádné ledničce

    Před 8 dny
    Existuje několik potravin, které se dají použít prakticky kdykoli a k čemukoli. Během chvíle vytvoříte královskou hostinu. Které to jsou?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Potraviny, které se zdravě opravdu jen tváří

    Před 8 dny
    Lahodné, nejlepší, nezdravější, přírodní, bez chemie a přidaných hodnot, bezpečné. Výrobci si na potraviny, které procházejí jejich „dílnami“ mohou napsat de facto cokoli. Záleží, jestli jim spotřebitel skočí na špek a uvěří, že je investice výhodná. Ve kterých případech to určitě není pravda? Pozor si dejte nejen v oddělení nápojů!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Přírodní prostředky pro úlevu od bolesti zubů

    Před 8 dny
    Pokud vás někdy bolel zub nebo máte malé dítě, které bolí zuby, víte, že to může být velmi bolestivé. Naštěstí existuje několik přirozených způsobů, jak dosáhnout úlevy od bolesti zubů.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Recept na pečenou růžičkovou kapustu s jablky a pekanovými ořechy

    Před 8 dny
    Pokud jste si ještě nezamilovali růžičkovou kapustu, tak toto je recept pro vás. Tato pečená růžičková kapusta s jablky a pekanovými ořechy vás přiměje přemýšlet, proč jste se jí kdy vyhýbali (nebo jí možná dokonce opovrhovali!).
     Komentáře
  • Prostřeno

    Meduňka pro zdraví i domácnost

    Před 8 dny
    Někdy jsou nejpřínosnějšími přírodními prostředky pro zdraví ty, které existují nejdéle. To je jistě případ meduňky, rychle rostoucí rostliny, která pomáhá na vše od nespavosti po rakovinu.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zdroje antioxidantů na konci léta snadno doplníte přírodní cestou

    Před 9 dny
    V létě není nijak zvláštní obtížné najít stravu bohatou na antioxidanty. Ovoce a zelenina mají sezónu, stačí si jen vybírat. Ale na podzim už je to složitější. Ale ne nemožné!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Snadné triky pro spálení více kalorií za den

    Před 9 dny
    Nemusíte se denně dřít v posilovně, abyste spálili energii navíc. Přinášíme vám deset tipů na spalování kalorií při běžných domácích činnostech a rodinných aktivitách.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Vašemu vysavači některé věci opravdu škodí

    Před 9 dny
    Co když se do vysavače dostane pár kapek vody, gumička, střep nebo pětikoruna? Může mu to ubrat životnost i sací výkon. Chcete to riskovat?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Recept na zdravou francouzskou cibulovou polévku

    Před 9 dny
    Polévka je skvělý a lahodný pokrm. Je to tak snadný způsob, jak začít s vícechodovým jídlem nebo ve spojení s chlebem a salátem jednoduchým obědem či večeří. A není lepší – a jednodušší – polévka než tento recept na cibulovou polévku.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Jak poznat, že jsou vařená vejce hotová

    Před 9 dny
    Vejce. Kdo by je nemiloval? Pořád tápete, jak dlouho je vařit, aby byla tak akorát? Jestli nepoužíváte minutku, a přesto se chcete přesvědčit, že je žloutek dostatečně pevný, udělejte tohle!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Úspěch boje česneku v nose proti ucpaným dutinám tkví v technice

    Před 10 dny
    Ucpaný nos a s ním spojené ztížené dýchání negativně ovlivňuje kvalitu života. Co takhle ulevit si s pomocí česneku zastrčeného do nosních dírek? Tenhle virál je na internetu hitem, nicméně lékaři před ním varují!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Úžasné vlašáky ve skvělých kombinacích

    Před 10 dny
    Vlašské ořechy patří z hlediska výživy k velmi ceněným potravinám. Obsahují vitaminy, minerály, omega-3 mastné kyseliny, atd. Určitě bychom na ně ve svém jídelníčku neměli zapomínat. A protože budou mít brzy sezónu, je třeba se na ni připravit.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Potraviny a nápoje, které výrazně škodí játrům

    Před 10 dny
    Lidé se často zaměřují na potraviny, které podporují zdraví jater, ale zapomínají na ty, jež jim škodí. Tím, že se však vyhnete určitým jídlům, minimalizujete riziko poškození jater a podpoříte jejich optimální funkci.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Dezerty s letním ovocem

    Před 10 dny
    Slunce jasně svítí a vzduchem se nese sladká vůně zralého ovoce, sezona letních plodů je v plném proudu. Léto s sebou přináší šťavnaté ovoce, které nejen krásně voní, ale také inspiruje k přípravě spousty vynikajících dezertů. Jaké pochoutky to jsou?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Česnek je dobrý nejen na akné

    Před 10 dny
    Ať se přihlásí ten, koho akné připravuje o nervy! Víte, že pupínkům dokáže pěkně zatopit starý dobrý česnek? Pleť navíc omlazuje a zastavuje nadměrné vypadávání vlasů.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Jablečný ocet si v klidu vyrobte doma

    Před 11 dny
    Chystáte se do obchodu pro jablečný ocet? Odneste si z něj raději jablka, ideálně pak v bio kvalitě, a vrhněte se výrobu toho domácího. Není to žádná věda!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Ovoce a zelenina, které loupete poměrně zbytečně

    Před 11 dny
    Jsou druhy zeleniny a ovoce, na které už automaticky bereme škrabku. Ale to je velká chyba! Připravujeme se tak o spoustu důležitých živin.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Nakládané okurky bez octa jsou pro střeva zdravější

    Před 11 dny
    Okurky nakládané v octu? Nebo raději ty fermentované, kterým se lidově říká „kvašáky“? Jaké tělu nabízejí více živých aktivních kultur posilujících celý střevní mikrobiom?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zdravá jídla ze vzdálené čínské kuchyně

    Před 11 dny
    Čínská kuchyně je proslulá bohatou chutí, zářivými barvami a rozmanitostí pokrmů. Ačkoli některá tradiční čínská jídla mohou být spojována s vysokým obsahem soli a nezdravými způsoby přípravy, samotná kuchyně nabízí velké množství zdravých alternativ. Jaké to jsou?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Dejte šanci nenáviděné kapustě

    Před 11 dny
    Růžičková kapusta je často lidmi vnímána rozporuplně. Nicméně tato brukvovitá zelenina, která obsahuje širokou škálu důležitých živin, je podstatným doplňkem vašeho jídelníčku. Je škoda ji úplně vynechávat, protože má rozhodně co nabídnout. Jaké jsou výhody její konzumace a co dobrého si z ní můžete uvařit?
     Komentáře
Reklama