Zavřít
iReceptář

iReceptář

Nejnovější články na Seznamu ze zdroje iReceptář
  • iReceptář

    Květiny, které vám v roce 2024 přinesou smůlu: Vyhněte se pořízení bavlníku, fíkusu bebo bonsaie

    Před 15 hodinami
    Podle čínské nauky feng shui existují rostliny, které vám můžou v životě uškodit. Jaké zeleni byste se měli ve svém interiéru vyhnout?
     Komentáře
  • iReceptář

    Nejvzácnější psí plemena: Na azavaky, saluki nebo lvíčky v parku jen tak nenarazíte

    Před 16 hodinami
    Každé plemeno psa má svou jedinečnou osobnost, vzhled a historii, čímž obohacují životy svých majitelů. Některá vzácnější plemena mohou být však obtížnější k nalezení. Exkluzivita a originalita těchto psů je nepochybně důvodem k jejich obdivu, a proto vám ukážeme, kteří psi mezi ně patří.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak využít popel na zahradě, aby hodně plodila: Do půdy jen k rostlinám, co nejsou kyselomilné

    Před 17 hodinami
    Máte krb, kamna nebo velké ohniště? Pokud topíte dřevem, určitě byste měli vědět, že dřevěný popel není na vyhození a sypat s ním zamrzlé cestičky by byla chyba. Popel je úžasné hnojivo a jestli ho nechcete používat přímo na zahradě, rozhodně jej přidávejte alespoň do kompostu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Zásadní způsob, jak ovlivnit výši svého důchodu: Sledujte odpracovaná léta a výši odvodů

    Před 20 hodinami
    Lidé stárnou a odchází do důchodu, kdy by měli dostat peníze za svůj dobře odpracovaný život. Důchody jsou ale stále nižší. Dejte si tudíž pozor, abyste vždy měli tyto informace dobře zkontrolované.
     Komentáře
  • iReceptář

    Staré zahradní rukavice budou jako nové. Stačí použít fintu s jedlou sodou

    Před 21 hodinami
    Perete zahradní rukavice a umíte se zbavit zápachů? Naučte se, jak rukavice správně čistit i zbavit pachů a prodlužte jejich životnost o několik sezón. Vždyť se budou ještě hodit!
     Komentáře
  • iReceptář

    Poctivá gulášová polévka: Naše babičky do ní dávaly mletou papriku, která ji dělá dokonalou

    Před 1 dnem
    Máte chuť na polévku, která vás zasytí tak, že nepotřebujete další chod? Zkuste tuto poctivou gulášovku našich babiček. Dělaly ji s přísadou, která polévku naprosto zdokonaluje. Podívejte.
     Komentáře
  • iReceptář

    Téměř každý zahradník chybuje při pěstování okurek a nedbá na pravidelný protřih listů

    Před 1 dnem
    Těšíte se, jak budete letos sklízet plné koše okurek? Kromě vhodných podmínek neopomeňte na pravidelné zastřihávání jejich listů!
     Komentáře
  • iReceptář

    Bramborové přílohy za pár korun: Vyzkoušejte skvělé smažené kuličky ze zbylé kaše

    Před 1 dnem
    Brambory jsou jednou ze základních surovin české kuchyně a lze je zpracovat na mnoho způsobů. Připravte bramborové přílohy, které zpestří běžně zajeté úpravy této oblíbené zeleniny.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak udělat skvělou fotku vašeho psa: Tajemství úspěchu je ve správném načasování a jeho pocitu štěstí

    Před 1 dnem
    Byly doby, kdy měli lidé za celý svůj život třeba jen jedinou fotografii. Dnes díky moderním technologiím pořídíme i desítky snímků denně a zdaleka nedokumentujeme jen život lidí, ale i svých čtyřnohých kamarádů. Naučte se svého psa fotografovat jako profesionál.
     Komentáře
  • iReceptář

    Babské rady na kypření záhonů: Chcete-li být úspěšní, musíte začít v jarním počasí a rýt nadvakrát

    Před 1 dnem
    Jaro je ideální čas pro oživení zahrady a přípravu záhonů na novou sezónu. S příchodem teplejších dnů a roztátím posledních zbytků sněhu je čas vzít do rukou zahradnické nářadí a pustit se do práce. Tyto rady kombinují tradiční moudrosti s moderními poznatky, aby vaše záhony nesly plody vaší práce.
     Komentáře
  • iReceptář

    Marináda na lososa: Gordon Ramsay do ní ve svých michelinských restauracích dává rýžové víno

    Před 2 dny
    Ryby jsou zdravé a aby vám chutnaly ještě více, je tady marináda Gordona Ramseye! Vyzkoušejte ji a budete se olizovat až za ušima.
     Komentáře
  • iReceptář

    Zahradnice prozradila recept na nejlepší domácí hnojivo. Na výrobu potřebujete jen čerstvé kopřivy

    Před 2 dny
    Zkušení zahrádkáři mají své fígle a mezi jeden z nejdůležitějších patří příprava kvalitního domácího hnojiva. Při jeho výrobě se i podle Magdy Švarcové, jež provozuje na Instagramu stránku se zahradními tipy, dá spolehnout na jednu jarní bylinu, kterou většina z nás zbytečně likviduje.
     Komentáře
  • iReceptář

    Bizarní zákazy z dob komunismu: Nesmělo se fotit v metru nebo pomlouvat režim

    Před 2 dny
    Komunismus nám připomíná, že svoboda není samozřejmostí a je třeba se jí aktivně zastávat, aby se zabránilo opakování temných chvil minulosti. Bizarní zákazy a omezení, které dříve ovlivňovaly každodenní životy občanů, se proměnily v neuvěřitelné příběhy, jež si mnozí už ani nedokážou představit.
     Komentáře
  • iReceptář

    Hnojiva, se kterými budou i ty nejslabší sazenice svěží a zdravé: Kopřivové, ze skořápek a ze slupek

    Před 2 dny
    Chcete se dočkat v zahradě záplavy barevně kvetoucích květin a rekordní úrody zeleniny? Nejlepším řešením je výživná zálivka na sazenice
     Komentáře
  • iReceptář

    Plumlovský řízek: Toto legendární jídlo stálo za komunismu pouhých 15 korun

    Před 2 dny
    Připravte doma rodině kdysi tolik populární plumlovský řízek. Přestože narazíte na mnoho receptur, máme pro vás tu pravou a původní.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak snadno namnožit karafiáty: Stačí vám stimulátor a jedna jediná řezaná kytice

    Před 2 dny
    Dostali jste v nedávné době řezané karafiáty? Pokud vám padly do oka a chcete je pěstovat na vlastní zahradě, poradíme vám, jak si je můžete jednoduchým způsobem namnožit.
     Komentáře
  • iReceptář

    Dokonalý noční stolek z chlebníku: Za tento designový skvost nemusíte utratit ani korunu

    Před 2 dny
    Vyrobte si snadno a rychle noční stolek ze starého vyřazeného chlebníku. Potřebovat budete jen minimum věcí a během chvilky vám vznikne doslova designový kousek.
     Komentáře
  • iReceptář

    Milostivé léto čekají letos změny: Dlužníky čekají tvrdší podmínky než dřív

    Před 2 dny
    Letní období může být pro mnohé časem oddechu a relaxace, avšak pro dlužníky to může znamenat podstatný vliv na jejich finanční situaci. Letošní milostivé léto však přináší dlužníkům několik změn. Věnujte proto pozornost novým podmínkám a pravidlům, která se mohou týkat právě vašich dluhů!
     Komentáře
  • iReceptář

    Nevyhazujte staré pečivo: Smysluplně ho zužitkujete v žemlovce či nádivce

    Před 3 dny
    Každá domácnost zná tu situaci, kdy se v chlebníku objeví kus pečiva, které není úplně čerstvé nebo je dokonce ztvrdlé. Místo abychom ho hned vyhodili, existuje mnoho kreativních způsobů, jak ho zužitkovat a přeměnit v lahodné pokrmy, které potěší celou rodinu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Květiny, co kvetou v noci a k růstu potřebují měsíční svit: Měsíčnice, večernice nebo noční jasmín

    Před 3 dny
    Chcete vnést do vaší zahrady jistý nádech okouzlujícího tajemství a nevšednosti? Vysaďte květiny, které kvetou výhradně v noci.
     Komentáře
  • iReceptář

    Přidejte kousek křídy do lednice: Odstraníte tím i nepříjemný zápach syrečků

    Před 3 dny
    Obtěžují vás nevábné pachy v lednici? Poradíme vám, jak je účinně a efektivně odstranit.
     Komentáře
  • iReceptář

    Zlaté pravidlo Jamieho Olivera na extra křupavé a dozlatova upečené brambory: Je nutné je pomačkat

    Před 3 dny
    Nemusíte vařit složitě, ani hledat speciální ingredience. Vyzkoušejte brambory podle Jamieho Olivera. Jeho fígly na ty nejkřupavější a perfektně vypečené brambory jsou docela jednoduché, a přitom jídlo fantasticky vylepší.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak jídlo zbavit přehnané chuti česneku: Díky triku se smetanou štiplavost snadno minimalizujete

    Před 3 dny
    Přehnali jste to při vaření s dávkou česneku? Neděste se, jde to napravit. Poradíme vám, jak účinně můžete jeho štiplavost snížit.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak nejlépe darovat chatu nebo dům: Notářka radí jednat s rozmyslem a zapsat věcné břemeno

    Před 3 dny
    Možná to chcete udělat sami, možná vás o to prosí příbuzní. Jenže darování nemovitosti není jen tak. Může se vám pěkně nevyplatit. Třeba zničí vztahy v rodině nebo povede k dalšímu nátlaku. A klidně se vám může stát, že skončíte bez střechy nad hlavou. Proč je lepší sepsat závěť a jak to nejlépe udělat, si poslechněte v našem podcastu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jarní dekorace z roliček od toaletního papíru: Vytvořte si věnce, květiny i obrázky na zeď

    Před 3 dny
    Recyklace a kreativita jdou ruku v ruce, a to i v oblasti domácí výzdoby. Papírové trubičky, které by jinak skončily v odpadkovém koši, mohou být použity na vytváření úžasných jarních dekorací. Podívejme se na způsoby, jak využít roličky od toaletního papíru nebo kuchyňských utěrek k vytvoření věnců, květin a dekorací na zeď.
     Komentáře
  • iReceptář

    Turecký způsob pěstování brambor ve vedrech: Pro větší úrodu je dávají do pytlů nebo kýblů

    Před 3 dny
    Chcete se dočkat bohaté sklizně brambor? Vsaďte na turecký způsob pěstování, který navíc nevyžaduje mnoho místa.
     Komentáře
  • iReceptář

    Zkušení zahradníci zalévají při výsadbě okurek roztokem z kopřiv a mají pak větší sklizeň

    Před 4 dny
    Chcete se letos dočkat bohaté úrody a sklízet zdravé a krásné okurky? Nezanedbejte správné hnojení půdy, které je pro jejich růst a vývoj nezbytné.
     Komentáře
  • iReceptář

    Zahradní ukazatelé, že zima končí: Sněženky a bledule nikdy nehnojte nebo vám nevykvetou

    Před 4 dny
    Zahrada se postupně probouzí ze zimního spánku a prvními zástupci, kteří oznamují příchod jara, jsou sněženky a bledule. Pokud se chystáte pěstovat tyto krásné rostliny, je důležité vědět, jak správně s nimi zacházet, aby vaše zahrada zářila pestrobarevnou paletou již od začátku jara. Jak na to?
     Komentáře
  • iReceptář

    Nejrychleji uvařené brambory: Díky triku s igelitovým sáčkem a vodou to mikrovlnka zvládne za pár minut

    Před 4 dny
    Uvařit brambory není žádná věda. Pokud ale tuto část kulinářské přípravy potřebujete zvládnout v cuku letu, máme pro vás jednu skvělou vychytávku!
     Komentáře
  • iReceptář

    Geniální trik s pytlem na odpadky: Snadno z nich uděláte vakuové a ušetříte spoustu místa

    Před 4 dny
    Věříte tomu, že pytle na odpadky vám můžou posloužit jako skvělý úložný prostor? Tady je důkaz…
     Komentáře
  • iReceptář

    Účesy, které vám opticky uberou kila: Důležitá je délka minimálně pod bradu

    Před 4 dny
    Vzhled hraje v dnešní společnosti stále důležitější roli a mnoho žen se snaží najít takové účesy, které by jim pomohly opticky zúžit obličej a zakrýt případná kila navíc. Podívejte se tedy na ty, které vám toho pomohou docílit.
     Komentáře
  • iReceptář

    Zlatá pravidla pro setí cibule ze semen: Potřebuje humózní, sušší a lehčí půdu, řádně prokypřenou

    Před 5 dny
    I na malé zahrádce si můžeme vypěstovat poměrně velké množství domácí zeleniny, o které budeme vědět, že vyrostla bez umělých hnojiv. Pěstujete také cibuli? Pokud ano, pravděpodobně si kupujete sazečky, jako dnes většina zahrádkářů. Můžete si ji ale vypěstovat také ze semínek…
     Komentáře
  • iReceptář

    Povislá kůže na kočičím břiše: Nejde o obezitu, ale o důležitý ochranný štít

    Před 5 dny
    Chováme-li domácí zvířata, jsme za ně také odpovědní. A to se logicky týká i jejich zdravotního stavu, který mnozí chovatelé sledují s až přílišnou úzkostí. V takovém případě se jim mohou některé přirozenosti jevit jako problém. Jak je to tedy s povislým kočičím břichem. Máme to řešit nebo ne?
     Komentáře
  • iReceptář

    Pokuty v Česku hrozí i za běžné chyby: Platí se za odmítnutý test na alkohol nebo prodej cukroví

    Před 5 dny
    Jste jako Mirek Dušín čistý jako lilie a na každý možný přešlap si dáváte pozor nebo je to u vás jedna pokuta za druhou? Takové finanční postihy se mohou velmi prodražit a to jak na našich silnicích, tak například na dovolené v Chorvatsku. O kterých možných pokutách byste měli vědět?
     Komentáře
  • iReceptář

    Čerstvý hlávkový salát: Když ho nyní vysejete, tak při dobré péči už za pár týdnů sklízíte

    Před 5 dny
    Chcete mít vlastní zásoby hlávkového salátu, který si můžete kdykoliv ukrojit a použít naprosto čerstvý? Tak to byste měli vědět, jak správně na jeho výsev!
     Komentáře
  • iReceptář

    Nečekaně lahodné boloňské špagety z mikrovlnné trouby. Podávat na stůl budete už za půl hodiny

    Před 5 dny
    Milujete boloňské špagety a chcete vědět, jak můžete doma uvařit jejich rychlejší verzi? Servírujte je na stůl přímo z mikrovlnky!
     Komentáře
  • iReceptář

    Nevyhazujte ztvrdlý sýr: Stačí ho namočit do mléka a bude zase k jídlu

    Před 5 dny
    Nestihli jste včas spotřebovat sýr a momentálně je ztvrdlý? Poradíme vám, jak této situaci předcházet a sýr ještě zachránit a změkčit.
     Komentáře
  • iReceptář

    Ukončete únavné pletí na zahradě s těmito rychlými triky: Pomůže vodka a líh, ocet nebo horká voda

    Před 5 dny
    Nechcete během pěstitelské sezóny stále dokola urputným způsobem likvidovat nežádoucí plevel? Máme pro vás několik triků, jak se ho účinně zbavit bez námahy.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak úpravou vlasů v copu dosáhnout lepšího vzhledu: Vyzkoušejte poloviční culík nebo oslnivý tvar bublin

    Před 6 dny
    Máte dlouhé vlasy a milujete praktický culík? Nemusí vypadat vždy stejně! Máme pro vás hned několik tipů, jak lze tento účes originálně upravit.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak prodloužit životnost avokáda: Díky triku s miskou vody vydrží celé týdny v ideálním stavu

    Před 6 dny
    Konzumujete často ve stravě zdravé avokádo? Poradíme vám, jak ho udržet co nejdéle v kondici a „fresh“, i když je již dostatečně zralé.
     Komentáře
  • iReceptář

    Petúnie je květina, co se nebojí sucha a deště: Kvete půl roku a rozzáří každou zahradu

    Před 6 dny
    Budete letos pěstovat tolik oblíbené petúnie? Tak to byste měli vědět, jak na jejich správné pěstování! Jistě se pak dočkáte krásných a plných květů.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jarní balkónové vychytávky: Multifunkční nábytek, svíce, zástěny

    Před 6 dny
    Začněte připravovat venkovní prostory bytu na letošní sezónu! Pokud je chcete zútulnit, máme pro vás zajímavé jarní balkónové vychytávky.
     Komentáře
  • iReceptář

    Kdy řešit závěť a pustit se do přípravy dědictví: Podle notářky je ideální začít, jakmile máte majetek

    Před 6 dny
    Detektivka, kde se ztratila důležitá závěť po miliardářovi. Film o dědicích, kteří se předhánějí, která varianta závěti platí. Knížka o lačné manželce, která přijde o všechno kvůli psímu útulku. Sledovat to zpovzdálí je velká legrace. Jenže co kdyby se to týkalo vás? „Na závěť není nikdy brzy,“ říká v podcastu notářka Tereza Kubišová.
     Komentáře
  • iReceptář

    Zasaďte vedle cibule kořenovou zeleninu a budete překvapeni, jaké obří úrody se dočkáte

    Před 6 dny
    Chcete se letos těšit z bohaté sklizně? Vysázejte zeleninu ve správných kombinacích! Co je nejlepší pěstovat vedle sebe?
     Komentáře
  • iReceptář

    Recept na milované palačinky královny Alžběty II.: Tajemství jejich luxusní chuti je v přepuštěném másle

    Před 6 dny
    Chcete uspokojit všechny mlsné jazýčky a naservírovat doma dokonalou pochoutku? Vsaďte na palačinky královny Alžběty II. Jsou famózní!
     Komentáře
  • iReceptář

    Hoďte bobkový list do záchodu: Zápach ani zatuchlina nebudou mít šanci

    Před 6 dny
    Trápí vás v koupelně zatuchlá toaleta? Zapomeňte na chemické či jiné dezinfekční prostředky, které často zápach jen zakryjí. Máme pro vás mnohem účinnější a přitom zcela přírodní řešení, které máte doma v kuchyni. Vyzkoušejte sílu bobkového listu, který si s nepříjemnými pachy snadno poradí!
     Komentáře
  • iReceptář

    Nejlepší účesy pro ženy nad 40 let: Do módy se vrací sestříhané konečky ze 70. let

    Před 7 dny
    Říká se, že věk je jenom číslo. V případě vlasů to ale neplatí. Jejich kvalita se totiž rok od roku zhoršuje. Jak tomu můžete přizpůsobit svůj účes?
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak se snadno zbavit otravného zápachu cigaretového kouře: Překvapivě pomůže vodka

    Před 7 dny
    Možná jste se již stokrát rozhodli přestat kouřit, ale stále se to nedaří. Nebo k vám domů přišla návštěva, která si příjemné povídání nedokázala představit bez cigarety. Ať už je to jakkoliv, v bytě zůstává po zapálené cigaretě nepříjemný zápach, kterého se potřebujeme zbavit. Poradíme, jak na to.
     Komentáře
  • iReceptář

    Rezavé skvrny z nožů zázračně zmizí: Stačí na ně vzít kus brambory

    Před 7 dny
    Chcete vědět, jak můžete jednoduše odstranit nežádoucí rez? Perfektně na ni působí obyčejné brambory!
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak pěstovat jahody, abyste jich sklízeli plné koše: Rozhoduje stanoviště, péče i typ závlahy

    Před 7 dny
    Chcete vědět, jak pěstovat jahody, abyste jich v letošní sezóně sklízeli plné koše? Máme pro vás hned několik zaručených tipů!
     Komentáře
  • iReceptář

    Pohlreichův recept na bezlepkový koláč nemůže být jednodušší, dělá se z pěti ingrediencí

    Před 7 dny
    Vykouzlete doma během chvilky dokonalou sladkou pochoutku! Připravte bezlepkový čokoládový koláč, jak ho dělá šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.
     Komentáře
  • iReceptář

    Nejlepší barvy na nehty pro letošní jaro: Rozhodně vyzkoušejte červenou nebo žlutou

    Před 7 dny
    Mít upravené a nalakované nehty je nutností každé ženy. Pokud ještě nemáte jasno v barevných trendech na tuto sezónu, poradíme vám, jaké odstíny laků teď frčí.
     Komentáře
  • iReceptář

    Večeře ze zbytků: Na zapečených bramborách s majolkovou směsí si pochutná celá rodina

    Před 7 dny
    Nemáte jít čas nakoupit a nevíte co doma uvařit? Ideálním řešením je chutná večeře ze zbytků. Vyzkoušejte náš tip!
     Komentáře
  • iReceptář

    Snadný způsob, jak si zajistit neomezený přísun rajčat. Stačí je množit v cukrové vodě

    Před 7 dny
    Chtěli byste mít na vaší zahrádce neomezený přísun rajčat? Zahradník prozradil naprosto úžasnou fintu, jak toho můžete dosáhnout. Je to snadné a tento fígl funguje úžasně. Podívejte.
     Komentáře
  • iReceptář

    Leštěnka na nábytek podle starého domácího receptu: Potřebujete jen olej, citron a včelí vosk

    Před 8 dny
    Starý dřevěný nábytek často v sobě skrývá jedinečný klenot plný historie. Jeho udržování v dobrém stavu však nemusí nutně znamenat nákup drahých, chemických čisticích prostředků. Právě naopak! Postačí vám pár běžných surovin, které mu navrátí dech. Vyzkoušejte snadnou domácí výrobu leštěnky i vy!
     Komentáře
  • iReceptář

    Psí vrtění ocasem není jen výrazem přátelství. Díky ocasu psi komunikují i mezi sebou

    Před 8 dny
    Česko je doslova rájem pejskařů, vždyť alespoň miniaturního čtyřnohého hlídače má doma přibližně třetina obyvatel naší země. Počet chovatelů, který zde byl tradičně vysoký, se ještě zvýšil v době pandemie covidu. Rozumíte ale dobře svému miláčkovi? Víte třeba, co to znamená, když vrtí ocasem?
     Komentáře
  • iReceptář

    Jarní příprava trávníku: Musíte ho co nejdříve posekat na délku tří centimetrů, aby byl celý rok svěží

    Před 8 dny
    Chcete mít v letošní sezóně na zahradě luxusní trávník? Tak to byste se o něj měli právě teď postarat a nezanedbat jeho první jarní sekání.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jarní invaze pavouků do domácnosti je tu: Bránit se jí můžete pomocí citrónové kůry

    Před 8 dny
    Pavouci v domě jsou noční můrou pro mnohé z nás, zejména pro arachnofobiky. Nicméně existuje několik triků, jak odradit tento hmyz od vstupu do našich domovů. Od vonných prostředků až po aromatické rostliny - podívejme se na několik jednoduchých způsobů, jak se vyhnout nepříjemnému setkání s pavoukem.
     Komentáře
  • iReceptář

    Zapomeňte na zbytky: Udělejte si ze zbylého toustového chleba rychlé lasagne

    Před 8 dny
    Chcete tip na rychlou a chutnou večeři? Připravte doma vynikající lasagne z toustového chleba!
     Komentáře
  • iReceptář

    Zkuste pěstovat rajčata výkopovou metodou: Američané díky ní mají extra velké plody

    Před 8 dny
    Po začátečníky i pokročilé je tu něco nového. Nejde sice o převratnou neslýchanou metodu, ale přece jen není to způsob obvyklý a mnozí tvrdí, že díky výkopové metodě mají veliká rajčata jako ze žurnálu. V čem tento způsob pěstování spočívá?
     Komentáře
Reklama