Zavřít
Macchiato

Macchiato

Nejnovější články na Seznamu ze zdroje Macchiato
  • Macchiato

    Klášter u divadla Hybernia v Praze získá novou podobu i funkci

    Před 30 minutami
    Eco-Investment započal revitalizaci kláštera umístěného vedle pražského divadla Hybernia. Investice přesáhne jednu miliardu.
     Komentáře
  • Macchiato

    Brasileiro Slovanský dům: O rekonstrukci restaurace, zaoblených tvarech a mase z grilu

    Před 1 dnem
    Brasileiro Slovanský dům prošlo rekonstrukcí, která odráží lehkost, čistotu a umělecký rozměr. Chuť Brazílie mu ale zůstala.
     Komentáře
  • Macchiato

    ČNB nastavuje nová pravidla pro investiční byty. Hypotéky na ně budou poskytovány pouze do sedmdesáti procent hodnoty nemovitosti.

    Před 3 dny
    Podle doporučení ČNB budou od jara 2026 banky na investiční hypotéky poskytovat úvěr nejvýše na 70 % hodnoty nemovitosti.
     Komentáře
  • Macchiato

    „Kdo dnes není vidět, má prázdný podnik,” říká Vojtěch Heřmánek z restaurace Knedlín

    Před 5 dny
    Knedlík jako marketingový fenomén? Dnes už bez debat! Když se ale v roce 2020 Knedlín otevřel, jeho zakladatelé i marketing museli řešit výzvy. Pandemii i předsudky. Z klasiky české kuchyně se ale nakonec stal virální podnik, který každý den prodá tisíce plněných knedlíků. A za jeho úspěchem stojí nejen nápad, ale i chytrá komunikace a […]
     Komentáře
  • Macchiato

    Baník Ostrava bude mít nový stadion, který dostane urbanistickou podobu

    Před 7 dny
    V roce 2029 by měla v Ostravě započít stavba fotbalového svatostánku Nové Bazaly, po vzoru slavné fotbalové arény v Madridu.
     Komentáře
  • Macchiato

    „Neděláme kompromisy v surovinách nebo obsahu. Hledáme jiné cesty,” říkají zakladatelé značky Šufan

    Před 9 dny
    Zakladatelé Šufanu vsadili na kvalitu bez kompromisů. A nyní je čeká jedna z největších výzev – uspět se Šufanem v Německu.
     Komentáře
  • Macchiato

    A La Petite Eiffel: Zažijte pařížský ambient na pražském Petříně

    Před 12 dny
    V roce 2021 byla na Petříně otevřena restaurace A La Petite Eiffel, jejíž jméno odkazuje na Olympjské hry v Paříži.
     Komentáře
  • Macchiato

    JRD přináší svou ekologickou vizi na Barrandov. Postaví zde rezidenci nad mokřady.

    Před 14 dny
    JRD postavila na ekologii svou podstatu a nyní přichází s novým projektem, který bude přírodní cestou čistit špinavou vodu.
     Komentáře
  • Macchiato

    Směr zakázaná zóna: Urban explorer Richard Šmíd promluví o Černobylu

    Před 15 dny
    Známý český urban explorer Richard Šmíd vystoupí 29. listopadu v pražských Strašnicích a podělí se o svůj příběh z Černobylu.
     Komentáře
  • Macchiato

    „Konkurence je tu zdravá, a to posouvá gastro Prahy na vyšší úroveň,” říká Marija Cvetićanin z Černé Madony

    Před 17 dny
    Černá Madona patří mezi podniky, které si vybudovaly silné jméno díky historii, skvělému týmu i vysokému povědomí na sítích.
     Komentáře
  • Macchiato

    H&M Pre-Loved přináší na pražský Smíchov starší oblečení s mladým pohledem na udržitelnost

    Před 19 dny
    H&M otevřel na pražském Smíchově obchod, který se pyšní nejen novým interiérem, ale také secondhandovým konceptem Pre-Loved.
     Komentáře
  • Macchiato

    Nový Perštýn: V Liberci se chystá výstavba nové městské čtvrti

    Před 21 dny
    V libereckém Perštýně má do roku 2028 vyrůst nová městská čtvrť, s téměř 500 novými byty, kancelářemi a podzemními garážemi.
     Komentáře
  • Macchiato

    Ve slovanském stylu a s elegancí sobě vlastní proběhlo V Zátiší znovuotevření

    Před 23 dny
    Znovuotevřená restaurace V Zátiší boří mýty, pozvedá tradice a vrací se zpět ke kořenům. S elegancí a chutěmi sobě vlastními.
     Komentáře
  • Macchiato

    Time to say Goodbye. Zdá se, že sociální sítě mají období kulminace již za sebou.

    Před 25 dny
    Rychlá vzplanutí mívají také rychlý konec. A zdá se, že to platí i v případě sociálních sítí jako je Instagram či TikTok.
     Komentáře
  • Macchiato

    Krafin: Kde se pečou dobroty pro bezlepkáře, lidi v nouzi i Billie Eilish

    Před 26 dny
    Pekárna, kavárna i catering. Tak se nechá krátce shrnout Krafin, který můžete navštívit na adrese Voroněžská 19, Praha 10.
     Komentáře
  • Macchiato

    Do práce, do kavárny i domů: HONEST Říčany je reakcí na měnící životní styl

    Před 28 dny
    Společnost Vihorev Group reaguje na změny ohledně životního stylu mladých a přichází s inovativním projektem HONEST Říčany.
     Komentáře
  • Macchiato

    „Na trh uvádíme nové unikátní krémy, vyvinuté na základě cyklu ženy,” říká zakladatelka značky Klara Rott

    Před 1 měsícem
    Značka Klara Rott, která si v Česku vybudovala silnou pozici, přichází s řadou krémů, vyvinutých na základě ženského cyklu.
     Komentáře
  • Macchiato

    „U pole baru dnes běžně potkáte ženy i páry,” říká manažer baru Zlatý Strom

    Před 1 měsícem
    S Pavlem Šímou – manažerem barů Zlatý Strom a Black Angel's - jsme mluvili o pražské barové scéně, pole dance show i knihách.
     Komentáře
  • Macchiato

    Pražská Palmovka nabídne do dvou let 200 nových bytů v rámci stavby developerského projektu NEAR living

    Před 1 měsícem
    Developerský projekt Near living nabídne celkem 212 nových bytů, parkovací místa v podzemních garážích a komunitní zahradu.
     Komentáře
  • Macchiato

    Aerolinka Ryanair mění pravidla nízkonákladových letů: Zavádí povinné digitální palubní vstupenky

    Před 1 měsícem
    Od 12. listopadu 2025 zavádí letecká společnost Ryanair povinné boarding passy v aplikaci. A za výjimku si pasažéři připlatí.
     Komentáře
  • Macchiato

    Kam vyrazit v listopadu? Na pobřeží Baltského moře!

    Před 1 měsícem
    Kam vyrazit během listopadu? Počasí hlásí na konec podzimu nadprůměrné teploty a my doporučujeme pobřeží Baltského moře.
     Komentáře
  • Macchiato

    Královo Pole v Brně má nové vlakové nádraží: Nabízí moderní halu, větší komfort i zázemí pro přilehlé MHD

    Před 1 měsícem
    Nová zastávka Královo Pole nabízí cestujícím obchody, nové můstky i podchody, zázemí pro MHD a propojení s Myslínovou ulicí.
     Komentáře
  • Macchiato

    „Lidé dnes chtějí kvalitu, trvanlivost a lokálnost,” říká Lukáš Klimčák z KLIMCHI

    Před 1 měsícem
    Lukáš Klimčák dokázal během let vytvořit silnou značku, která oslovuje zákazníky napříč kontinenty, od Londýna až po Mexiko.
     Komentáře
  • Macchiato

    „Nevidím rozdíl v chutích jednotlivých českých generací,” říká cukrář Lukáš Skála

    Před 1 měsícem
    Lukáš Skála vybudoval v Praze cukrárnu, která se stala synonymem pro kvalitu, tradici a estetiku v její nejčistší podobě.
     Komentáře
  • Macchiato

    Dřevěné bytovky jako reakce na bytovou krizi i dnešní udržitelná řešení

    Před 1 měsícem
    Bytová krize, udržitelnost i estetika. To jsou důvody vzniku návrhů dřevěných bytovek, za kterými stojí pražské 0,5 Studio.
     Komentáře
  • Macchiato

    „Design musí být funkční a zároveň musí mluvit s lidmi,” říká designérka Anna Marešová

    Před 1 měsícem
    Produkční i asistentka kouzelníka. Nejvíce na sebe ale designérka Anna Marešová upozornila návrhy lanovek na Petřín a Ještěd.
     Komentáře
  • Macchiato

    „Během války se do mé práce propsala větší citlivost a hloubka,” říká módní stylistka Julia Silajdžić

    Před 1 měsícem
    Stylistka Julia Silajdžić buduje povědomí o módě a na dálků bojuje za svou rodinu i všechny ostatní, kteří jsou na Ukrajině.
     Komentáře
  • Macchiato

    J&T staví v Praze svůj největší developerský projekt Nový Rohan

    Před 1 měsícem
    V Praze, na Rohanském ostrově, začala skupina J&T Real Estate stavět svůj největší developerský projekt nazvaný Nový Rohan.
     Komentáře
  • Macchiato

    Designblok 2025 je v plném proudu: Kde letos zažít nejlepší design, módu a umění?

    Před 1 měsícem
    Designblok probíhá od 8. do 12. října a tématem je ODVAHA. Odvaha být svůj, odvaha dělat věci jinak, odvaha věřit svým snům.
     Komentáře
  • Macchiato

    „Letos poprvé chystáme 3D projekci nad Vltavou a videomapping na věž Staroměstské radnice,” říká zakladatel Signal Festivalu

    Před 1 měsícem
    Signal Festival — událost, která dokázala z veřejného prostoru udělat galerii pod širým nebem — letos znovu posouvá hranice.
     Komentáře
  • Macchiato

    Nejlepší místa pro život expatů. Kde se v zahraničí žije nejlépe?

    Před 2 měsíci
    Povinnosti nebo zvědavost vás mohou zavést do světa. A potom bude potřeba zvolit místo bezpečné, funkční a finančně dostupné.
     Komentáře
  • Macchiato

    „Máme čím dál více zákaznic ze zahraničí,” říká zakladatelka značky Lucie Marim

    Před 2 měsíci
    Lucie Vránová vybudovala svou značku na pevných hodnotách etiky i elegance. A inspirací pro ni bylo Německo a Španělsko.
     Komentáře
  • Macchiato

    Průvodce bistry v Praze s výbornou kuchyní a autentickou atmosférou

    Před 2 měsíci
    Všude okolo je vás pohltí shon a neklid velkoměsta, ale jakmile tu za sebou zavřete dveře, ocitnete se v jiném světě. Poklidném, tlumeném a plném vůní i komorního komfortu. Bistra v našem hlavním městě nabízí vskutku mnohem víc než jen posezení a chutnou kuchyni. Jsou svatostánkem, kam zamířit místo nedělní mše. Jen s tím rozdílem, […]
     Komentáře
  • Macchiato

    „Chystáme velký redesign,” říkají zakladatelé značky müsli Mixit

    Před 2 měsíci
    Zakladatelé značky Mixit prozrazují, jak se jim daří v Německu, a proč upřednostnili organický růst před externím kapitálem.
     Komentáře
  • Macchiato

    Cathedral Café: Zahradní slavnosti ve stínu Týnského chrámu

    Před 2 měsíci
    Hledáte skrytou oázu uprostřed Prahy? Potom navštivte Cathedral Café v ulici Týnská, jen kousek od Staroměstského náměstí.
     Komentáře
  • Macchiato

    Rekonstrukce paláce Savarin byl jen začátek. Ve vnitrobloku za ním do 4 let vyroste obří multifunkční komplex.

    Před 2 měsíci
    Zrekonstruovaný palác Savarin nyní čeká další etapa rozvoje. Ve vnitrobloku
     Komentáře
  • Macchiato

    „Na nádražích i univerzitách jsme ušetřili již přes 18 milionů PET lahví,” říká zakladatel značky LOKNI

    Před 2 měsíci
    Česká značka LOKNI se pod vedením zakladatele Martina Václavíka stala synonymem pro udržitelnost a technologickou preciznost.
     Komentáře
  • Macchiato

    Signal Festival 2025 se blíží! Znáte jeho letošní program?

    Před 2 měsíci
    Světelná show - Signal Festival - proběhne letos 16. - 19. října. Na co se během tohoto víkendu můžeme v ulicích Prahy těšit?
     Komentáře
  • Macchiato

    „Češi milují lokální výrobky a mají smysl pro humor,” říká Jana Zástěrová, manažerka marketingu pekařství PAUL

    Před 2 měsíci
    Jana Zástěrová vede v pekařství PAUL marketingovou komunikaci, a k tomu mentoruje marketéry v organizaci #Holkyzmarketingu.
     Komentáře
  • Macchiato

    Praha přivítala novou galerii: Prosklená KodlContemporary je plná umění a ambicí

    Před 2 měsíci
    V Praze byla otevřena nová unikátní galerie současného umění KodlContemporary, která našla své místo před hotelem Fairmont.
     Komentáře
  • Macchiato

    Švýcarský Twiliner začne od října nabízet noční luxusní autobusové linky jako alternativu k létání

    Před 2 měsíci
    Švýcarský startup Twiliner začne od října 2025 nabízet speciální autobusové linky, které budou skutečně luxusně vybavené.
     Komentáře
  • Macchiato

    Nová vlaková trať z Masarykova nádraží na Letiště Praha bude postavena do 5 let

    Před 2 měsíci
    Vlaková trať propojující Masarykovo nádraží a Letiště Praha je dlouho očekávaným projektem, který nyní získal jasnou podobu.
     Komentáře
  • Macchiato

    „Většina problémů je jen strach z neznámého,” říkají zakladatelé survival tréninku Přežij TO!

    Před 2 měsíci
    Přežít neznamená jen rozdělat oheň bez sirek a postavit přístřešek z větví. Znamená to především naučit se zvládnout vlastní strach, popostrčit vůli a důvěřovat sobě i lidem kolem. Trojice instruktorů - Richard Šmíd, Zdeněk Martínek a Joseff Bulák - která stojí za českým survival kurzem Přežij TO!, věří, že většina krizových situací se dá zvládnout jen díky chladné hlavě a základním principům přežití. A jejich kurzy neslibují televizní show, ale reálnou zkušenost. Tedy návrat ke kořenům, dřině i překonávání hranic, které si mnohdy vytváříme jen sami v sobě.
     Komentáře
  • Macchiato

    Kam vzít v Praze zahraniční přátele do restaurace na tradiční české jídlo

    Před 2 měsíci
    Turistů v Praze rok od roku přibývá, a to se podepisuje i na restauracích, které se čím dál více zaměřují na české gastro.
     Komentáře
  • Macchiato

    „USA je pro mě stále nejinspirativnější trh, kde neustále vznikají nové startupy a inovace,” říká zakladatelka Profimedu

    Před 3 měsíci
    Alexandra Kala, zakladatelka značky Profimed, vybudovala impérium spojující špičkové dentální produkty a odborný přístup.
     Komentáře
  • Macchiato

    Rezidence Stodolní: Ostrava na podzim zahájí stavbu bytů za půl miliardy

    Před 3 měsíci
    Ostrava na podzim chystá jednu ze svých dosavadně největších investic do bytových komplexů, která bude inspirovaná Londýnem.
     Komentáře
  • Macchiato

    „Digitální situace v Česku příznivá není a nástup AI to ještě umocnil,” říká Jan Dolejš z Digiskills

    Před 3 měsíci
    S Janem Dolejšem jsme hovořili o nasazování digitálních technologií ve firmách a také o jejich integraci do výuky na školách.
     Komentáře
  • Macchiato

    Design, signature drinky a hlavní město na dlani. To jsou rooftop bary v Praze

    Před 3 měsíci
    Konec léta si žádá víc než jen prosecco na zahrádce. Máme pro vás pět ikonických rooftop barů v Praze, kde zakončit srpen.
     Komentáře
  • Macchiato

    „Do Česka teď budu směřovat naše síly a prostředky,” říká zakladatelka slovenské značky Malinna

    Před 3 měsíci
    Dominika Beňová popisuje, jak se mění vnímání přírodní kosmetiky, a také že cesta k novému produktu může trvat až rok a půl.
     Komentáře
  • Macchiato

    Ostravské divadlo Mír vypráví příběh o nové scéně a české solidaritě

    Před 3 měsíci
    Příběh nové scény divadla Mír je důkazem, že i dnes může kultura spojovat. A také symbolem, že Češi stále umí stát při sobě.
     Komentáře
  • Macchiato

    „Líčírnu plánujeme franšízovat,” říká spoluzakladatelka Klára Nestěrová

    Před 3 měsíci
    Klára Nestěrová z LÍČÍRNY ORGANICS připravuje rozšíření formou franšízy a nevylučuje ani možnost expanze do zahraničí.
     Komentáře
  • Macchiato

    Dan Brown vydává nový román, jehož dějištěm je Praha! Co to přinese hlavnímu městu? A co Česku?

    Před 3 měsíci
    Dan Brown letos v září plánuje vydat svůj nový román The Secret of Secrets (Tajemství všech tajemství). A dějiště? Praha!
     Komentáře
  • Macchiato

    „Dobrý obchod nestojí jen na ceně nebo produktu, ale na příbězích,” říká Pavel Švarc z Destilérky

    Před 3 měsíci
    V rukou Petra Švarce se z českých pálenek stávají lahodné nápoje a nositelé příběhů, které spojují lidi i pomáhají ekonomice.
     Komentáře
  • Macchiato

    „Spolupráce s Etihad Airways patří k nejvýznamnějším novinkám,” říká Jiří Vyskoč z Letiště Praha

    Před 3 měsíci
    S Jiřím Vyskočem z Letiště Praha jsme mluvili o nově zavedených linkách i modernizace letiště, která se plánuje na rok 2027.
     Komentáře
  • Macchiato

    Kavárny a bistra v Brně, kam zajít na ta nejlepší turecká vejce

    Před 3 měsíci
    Turecká vejce jsou velkým virálním hitem snad ve všech koutech světa. A zaměřuje se ně také spoustu kaváren a bister v Brně.
     Komentáře
  • Macchiato

    Nádraží Vyšehrad získá moderní podobu a 150 nových bytů

    Před 3 měsíci
    Nádraží Vyšehrad, díky developerovi Miloradu Miškovičovi a studiu Archina Design, moderní podobu a nové obytné prostory.
     Komentáře
  • Macchiato

    „Pomáháme především prvosběratelům,” říká Jakub Svoboda

    Před 3 měsíci
    Jakub Svoboda založil projekt 100ks, který se zabývá prodejem uměleckých tisků od současných českých a slovenských umělců.
     Komentáře
  • Macchiato

    „Lidé si mnohdy vůbec neuvědomují, že zrovna vyjednávají,” říká Radim Pařík

    Před 4 měsíci
    Dělení firem i mezinárodní konflikty se díky profesionálním vyjednavačům stávají zvládnutelnými a překvapivě konstruktivními.
     Komentáře
  • Macchiato

    Foyer Café: Kavárna, která na Hlavním nádraží oživila kouzlo První republiky

    Před 4 měsíci
    Od svého otevření se Foyer Café stalo neodmyslitelnou součástí zrekonstruované Fantovy budovy na pražském Hlavním nádraží.
     Komentáře
  • Macchiato

    Zoo Brno zahajuje rekonstrukci hlavní brány a nabízí levnější vstupné

    Před 4 měsíci
    Od srpna bude vstupní brána brněnské zoo procházet velkou rekonstrukcí, díky které mohou návštěvníci využít snížené vstupné.
     Komentáře
Reklama