Vánoční výzdoba už dávno není jen o stromku a světýlkách. Je to i způsob, jak si doma vytvořit atmosféru klidu, radosti a hřejivé pohody. Ať už milujete přírodní motivy, třpytivé prvky, nebo moderní pojetí, inspiraci tu najde každý.
Tradiční kovové formičky mají své kouzlo. Péče o ně ale vyžaduje trochu více pozornosti. Pojďte společně s námi zjistit, jak o ně správně pečovat, aby sloužily dlouhá léta.
Ponořte se do sváteční atmosféry a připravte si spolu s námi šálek horkého, voňavého punče. Máme pro vás recept na klasický vinný punč s ovocnou šťávou, který zachutná každému.
Když se zmíní industriální styl bydlení, většina z nás si nejspíš představí neútulný, vizuálně drsný a chladný interiér. Ono to tak ale vůbec být nemusí. Industriál pochopitelně není pro každého, ale své milovníky má!
Letos se vánoční kolekce objevily v regálech už na začátku října. Zákazníci si však poměrně rychle všimli, že jsou dražší než kdykoliv předtím. Některé obchody nabízely balení, která při přepočtu na kilogram vycházela dokonce na 3 200 korun!
Jste hrdými majiteli nebo obyvateli nějaké té pěkné chatky nebo chaty? Pokud se chystáte zazimovat ji poprvé, určitě oceníte pár rad, na co se zaměřit a co hrozí, když tuhle záležitost podceníte.
Název hosty pobavil, chuť je dostala! Sloní žrádlo patřilo k největším hitům minulých let a dodnes umí překvapit jednoduchostí i výraznou chutí. Pojďte společně s námi zavzpomínat na původní recept.
Odstartujte vánoční pečení tradičními pracnami! Voňavým cukrovím, při jehož pečení se neobejdete bez formiček. Máme pro vás osvědčený recept i několik tipů, jak je snadno vyklepnout.
Tahle bylinka dělá ve vietnamské kuchyni nejvíc parády v salátech, polévkách a rolkách. Ale taky může měnit dobroty přímo u vás doma! K čemu se hodí a jak ji vypěstovat? Hned si to řekneme.
Smažení bez kapky oleje vám možná bude znít jako naprostý nesmysl. Pravdou ovšem zůstává, že nejde jen o virální trend, ale o metodu starou skoro jako lidstvo samo.
Víte, že barva plastové síťky, ve které se v obchodě prodávají citrusy, dokáže ovlivnit vaše vnímání jejich zralosti a čerstvosti? Zní to banálně, ale tenhle marketingový trik funguje perfektně i podle psychologů.
Dopřejte svým ručníkům péči, kterou potřebují, a pojďte společně s námi zjistit, jak o ně správně pečovat a jakým chybám se vyvarovat, aby zůstaly dlouho měkké, savé a v perfektním stavu.
Advent. Pro věřící jde o období čekání na příchod Spasitele, pro ostatní doba, během kdy bychom měli zvolnit. My se ale paradoxně honíme za naklizeným příbytkem a vánočními dárky v přeplněných obchodech…
Zpříjemněte si dlouhé zimní večery dokonale připraveným svařákem. Poradíme vám, jaké víno vybrat, a přidáme i několik tipů a triků, díky kterým bude opravdu výjimečný.
Sledujete s oblibou proměny trendů, které se týkají našich domovů, a nemůžete se dočkat odhalení, jaké budou vládnout v příštím roce? Věděli jsme to. Proto je pro vás máme. Račte se začíst a pak se podle nich třeba i zařídit.
Spodní prádlo za socialismu bylo směsicí praktičnosti, přísné skromnosti a ukrývané svůdnosti. Špičaté podprsenky, kombiné i podvazkové pásy tvořily svět, o kterém se sice doma nahlas nemluvilo, ale stejně dokázal mužům zvedat tep.
I zdánlivě obyčejné a jednoduché americké brambory můžete povýšit o úroveň výš! Máme pro vás několik tipů a triků, jak je vylepšit a jak docílit toho, aby byly krásně zlatavé a křupavé.
Zlikvidujte prošlé a nepoužité léky zodpovědně! Řekneme vám, proč nepatří do běžného odpadu ani do toalety, a naučíme vás, jak je bezpečně a ekologicky zlikvidovat.
První tapety vznikaly už kolem roku 200 př. n. l. a u nás svůj největší rozmach zaznamenaly během 70. a 80. letech 20. století. Často byly nekvalitní, lepily se naprosto příšerně a trhaly se, když jste v jejich blízkosti vydechli víc, než jste měli.
Boho styl není jen trendem nebo módní vlnou. Je to životní přístup, který se promítá do interiéru stejně přirozeně, jako se promítá do způsobu, jakým člověk vnímá svět. V boho světě není ani strojenost, ani uspořádanost. A přesto má vše místo.
Svatomartinská husa patří k tradičním listopadovým zvykům. Letos si ale za pečínku připlatíme. Chovatelé hlásí nedostatek hus a restaurace zvedají ceny. Přesto existují způsoby, jak si sváteční hostinu dopřát, aniž byste museli sáhnout hluboko do kapsy.
Poznejte spolu s námi yuzu! Exotický citrusový plod, který vás okouzlí osvěžující chutí, výraznou vůní i pozitivními účinky na vaše zdraví a psychickou pohodu.
Pokud sledujete interiérové trendy, pak jistě napjatě očekáváte, která barva bude v bytech a domech in v roce 2026. Ovládne je Transformative Teal, která si vás podmaní dřív, než řeknete „ta je boží“.
Upečte si spolu s námi svatomartinské rohlíčky. Sváteční pečivo, které provoní váš domov a potěší chuťové pohárky. Máme pro vás recept jak na kynuté, tak i na rychlejší nekynuté těsto.
Když je řeč o tlakovém hrnci, představíte si hned explodující papiňák? Nemusíte. Moderní kousky už vás takhle nemile nepřekvapí. Tedy pokud je budete používat podle všeobecně doporučovaných pravidel.
Pamatujete si na játrový sýr, který se dřív krájel na centimetrové plátky a voněl po skořici, pepři a cibuli? Tahle pochoutka měla svou specifickou chuť i konzistenci. Žádné náhražky, jen maso, játra a pořádná dávka koření.
Připravte si spolu s námi turecká vejce. Tradiční snídaňovou specialitu z Blízkého východu, která je ideální pro každého, kdo chce začít den něčím netradičním, chutným a zároveň výživným. Máme pro vás recept!
Milujete asijské gastrospeciality a chcete si čas od času nějakou připravit doma? Pak se rozhodně neobejdete bez asijských bylinek. O které jde, jakou chuť vašim pokrmům dodají a s čím je kombinovat? Všechno víme!
Zatímco my jsme spali s plyšovým Mončičákem, dnešní děti otevírají krabičky s tajemnou figurkou Labubu. Dva různé světy, stejná fascinace. Co vypovídají o jednotlivých generacích?
Naskakuje vám husí kůže, když o umakartu padne byť jen drobná zmínka? Vůbec nemusí! Poradíme vám, jak ho zamaskovat, když nechcete hloubkově rekonstruovat. A prozradíme i to, co se za tímhle názvem ukrývá…
Patří k tradičním pochutinám a nedáme na ni dopustit na haluškách, ale míň už víme, co s ní dál. Podívejte se s námi, kde se brynza vzala, proč je fajn si ji čas od času dát a hlavně – jak ji využít v kuchyni.
Češi, kteří si zvykli jezdit za levnějšími nákupy do Polska, zuří. Na účtenkách se od října objevila nová povinná položka, kterou je záloha za PET lahve a plechovky. Prázdné obaly můžete vrátit jen na určených místech.
Když se venku ochladí a lesy zavoní houbami, přichází čas na pravou českou klasiku. Kulajda je symbolem podzimu, krémová, kyselá tak akorát a s poctivou porcí hub i kopru. Jak ji připravit, aby chutnala jako ta od babičky?
Egypt máme spojený spíše s pěknou dovolenou, Indii zase s fakíry a krotiteli hadů. Těmto místům ale vděčíme ještě za něco. Za koriandr, který se v české přírodě nikdy nevyskytoval. Ale když už ho tu teď máme, tak jak ho pěstovat?
Barevné prášky, kyselé jazyky a sodovka přímo z domácího sifonu. Tak chutnalo dětství za socialismu. Vitacit, Šuměnka nebo Ovocínek patřily k ikonám léta. Kdo je tehdy nezažil, o hodně přišel!
Kdo si pamatuje závodní jídelny z doby socialismu, možná si vzpomene i na námořnické maso. Pikantní hovězí s rajčatovým protlakem a cibulí, které vonělo po červeném víně a servírovalo se s plátkem vajíčka a petrželkou má dodnes řadu příznivců.
Halloween si v posledních letech našel své místo i u nás a stále více lidí spatřuje jeho kouzlo nejen v kostýmech a sladkostech, ale i v domácí výzdobě. Temné večery, světlo svíček a dýňové dekorace jsou zkrátka top podzimní záležitostí.
Mrkev je mnohem víc než jen obyčejná kořenová zelenina. V kuchyni má všestranné využití a skvěle chutná jak v syrovém stavu, tak i po tepelné úpravě. Třeba v podobě vynikají mrkvové polévky!
Podzim je obdobím, kdy se příroda barví do těch nejúchvatnějších tónů a my máme možnost její kouzlo přenést naplno konečně i do svých interiérů. Svíčky, přírodní materiály a originální aranže, které pro vás dnes v galerii máme, si nelze nezamilovat.
Župan je praktický a stylový doplněk, který si zaslouží vaši pozornost! Pojďte společně s námi zjistit, jak o něj pečovat, aby si zachoval nejen svůj vzhled, ale i své jedinečné vlastnosti.
Zařaďte do svého jídelníčku ječné kroupy! Zapomenutou surovinu, která nejenže zasytí, ale také vaše tělo obohatí o spoustu cenných látek. Máme pro vás několik tipů, jak je zpracovat.
Hygge není jen slovo, ale životní filozofie, která se zabydlela i v našich domácnostech. Tento styl bydlení, původem z Dánska, dokáže proměnit obyčejný interiér v prostor plný harmonie, tepla a radosti z prostého bytí.
Burčák je vlastně takový malý zázrak podzimu. Je voňavý, plný chuti a lahodných bublinek. Ale zatímco poctivý burčák je radost, ten šizený dokáže zkazit celý večer i následující den. Jak poznat ten pravý a užít si vinobraní naplno?
V české společnosti přetrvává zvláštní pocit studu, pokud si člověk najme paní na úklid. Jako by tím přiznával vlastní lenost, nedostatečnost nebo dokonce „snobství“.
Když dozrávají ostružiny a příroda dává na odiv své šťavnaté dary, je to ideální chvíle pro výrobu domácího likéru. Spojení tmavě fialových plodů s jemně kouřovou whisky je kombinace, která okouzlí nejen chuťové pohárky, ale i vaše smysly.
Dejte sbohem nejrůznějším jednorázovým obalům a vyrobte si spolu s námi voskované ubrousky a pytlíky. Mají spoustu výhod a jejich výroba je velmi jednoduchá.
Kdysi oblíbená pochoutka, dnes odporná hmota bez jasně daného složení! Zavzpomínejte na tradiční lunchmeat a připravte si spolu s námi jeho poctivou verzi podle tehdejších norem.
Svatba je pro mnohé jedním z nejvýznamnější životních okamžiků. A pro řadu snoubenců také jednou z největších investic. V roce 2025 se průměrné náklady na českou svatbu pro zhruba 100 hostů pohybují kolem půl milionu.
Jestli jste dosud žili s tím, že bazalka je jedna a je to prostě bazalka, za malou chvíli vás vyvedeme z omylu. A neochudíme vás ani o tipy, jak nejlíp který druh využít, ať už budete v kuchyni chtít vyčarovat cokoli.