Zavřít
Cooky

Cooky

Nejnovější články na Seznamu ze zdroje Cooky
  • Cooky

    Kakaové rohlíčky s kávovým krémem a ozdobené sněhovou cukrovou vločkou: Tajemství rohlíčků, které se nerozpadají

    Před 14 hodinami
    rohlíčky patří Vánocům. Vyzkoušejte kakaové linecké rohlíčky s kávovým krémem podle receptu s postupem. Elegantní cukroví s výraznou chutí a křehkým těstem.
     Komentáře
  • Cooky

    Zlaté palačinky z pečené dýně: Část mouky nahraďte dýňovým pyré podle tohoto venkovského receptu

    Před 15 hodinami
    Z dýně lze připravit spoustu pokrmů a jedním z mých oblíbených jsou dýňové palačinky. Můžete je uvařit podle tohoto receptu a dochutit či ozdobit dle vlastní chutě a fantazie.
     Komentáře
  • Cooky

    Rebarborový koláč, co drží tvar, ale v puse se rozplyne: Díky jogurtu je těsto v tomto hrnkovém receptu jemné a krásně vláčné

    Před 17 hodinami
    Kdo neochutnal, neuvěří. Rebarborový koláč podle tohoto receptu je skutečnou lahůdkou, ve které se snoubí příjemný piškot a osvěžující rebarbora.
     Komentáře
  • Cooky

    Retro smaženka z bufetu u nádraží: Zlatavý, voňavý a nebezpečně návykový chleba ve vajíčku

    Před 18 hodinami
    Jedno z nejlidovějších českých jídel, které vzniklo z potřeby nevyhazovat starý chléb a později se z něj stává nostalgická pochoutka, kterou si doma rádi dáme k snídani nebo k večeři. Vyzkoušejte také náš recept s postupem.
     Komentáře
  • Cooky

    Švestkový koláč s mákem, kokosem a tvarohovou náplní: Voňavý, šťavnatý koláč, který krájím na velké kusy, protože malé by v ruce nevydržely ani vteřinu

    Před 19 hodinami
    Máte hodně švestek a nevíte co s nimi? Kromě povidel a slivovice máte i jinou možnost – tento výborný švestkový koláč podle našeho receptu s postupem krok za krokem.
     Komentáře
  • Cooky

    Vydatná zelňačka s klobásou a zakysanou smetanou: Poctivá polévka z kysaného zelí, která zahřeje i v největším mrazu a provoní celý byt

    Před 20 hodinami
    Zelňačka podle tohoto receptu s postupem patří mezi jídla, které bych klidně jedla každý den. Mísí se v ní výrazné i jemné chutě, které jsou typické pro českou kuchyni.
     Komentáře
  • Cooky

    Nadýchaní skořicoví šneci s máslovou náplní: Když je venku sychravo, nic nezahřeje tak příjemně, jako plech čerstvě upečených skořicových šneků

    Před 22 hodinami
    Skořicoví šneci jsou pochoutka, ale nejvíc si na nic pochutnáte, když si je připravíte doma. Hmm… už cítíte tu vůni podzimu?
     Komentáře
  • Cooky

    Rychlý kvíz pro milovníky slovenských pokrmů: 10 otázek odhalí, kdo by si u sousedů dokázal objednat

    Před 23 hodinami
    Názvy některých slovenských pokrmů mohou být pro Čechy oříšek, i když jsme blízcí sousedé.
     Komentáře
  • Cooky

    Fazolové brownies: Chutnají jako čokoládová buchta a nikdo vám neuvěří, že jsou z luštěnin

    Před 1 dnem
    Jakmile je jednou ochutnáte, pochopíte, že \"fazolové\" není synonymem pro dietní, ale pro vláčné ,syté a překvapivě návykové.
     Komentáře
  • Cooky

    Rodinný recept na vafle naslano i nasladko, které se povedou i začátečníkům a provoní vaši snídani

    Před 1 dnem
    Tyto domácí vafle, připravené podle receptu s postupem, jsou křupavé zvenku a jemné uvnitř, ideální ke sladkým i slaným kombinacím a hotové za chvilku v každém vaflovači.
     Komentáře
  • Cooky

    Mrkvový dort s čokoládovou polevou, který vypadá jako namalovaný: Sladký od přírody, ideální i pro naše nejmenší

    Před 1 dnem
    Jeden z nejjednodušších dortů, jaké jsem kdy upekla, se skrývá v tomto receptu s postupem. Vyšperkovat ho můžete čokoládou a krémem.
     Komentáře
  • Cooky

    Křupavé sýrové lupínky: Zapomeňte na domácí brambůrky a upečte si sýr v troubě s kořením či bez

    Před 1 dnem
    Sýrové chipsy místo bramborových ocení nejen příznivci low-carb stravy. O dietě se ale nedá mluvit, sýrové chipsy jsou pěkně kalorická pochoutka. Zkuste je upéct podle tohoto receptu s postupem.
     Komentáře
  • Cooky

    Rychlé krémové špagety s dýní hokaido, osmaženou slaninkou a vůní tymiánu: Recept na chvíle, kdy se vám nechtějí vymýšlet žádné složitosti

    Před 1 dnem
    Udělejte si trochu jiné špagety, než jen se sýrem a kečupem. Tyhle jsou s dýní hokaido, opečenou slaninou a sýrem na závěr.
     Komentáře
  • Cooky

    Buchta jako zákusek: Upečte lineckou buchtu s pudinkovým krémem, která není ani trochu suchá

    Před 1 dnem
    Lineckou buchtu můžete upéct na mnoho způsobů, třeba s ovocem nebo tvarohem podle našeho receptu s postupem. Tato náplň z pudinku a zakysané smetany buchtu je vláčná a bohatá.
     Komentáře
  • Cooky

    Krémová polévka z pečených kaštanů s řapíkatým celerem a zázvorem: Obejme a zahřeje vás jako teplá deka u krbu

    Před 1 dnem
    Lahodná krémová polévka se dá uvařit úplně ze všeho a z jedlých kaštanů je naprosto delikátní. Ideální jídlo na podzim.
     Komentáře
  • Cooky

    Tvarohové knedlíky s lesními borůvkami a domácím žahourem: Dopřejte si chuť léta z mražených i čerstvých borůvek v průběhu celého roku

    Před 1 dnem
    Borůvky jsou zdravé a výtečné. Nacpěte je do těch nejlepších knedlíků s omáčkou žahour podle receptu s postupem, budete se olizovat až za ušima.
     Komentáře
  • Cooky

    Retro kvíz na téma tradiční jídla z dob minulého století: Dodnes se těší oblibě už jen pár z nich

    Před 1 dnem
    Pokrmy z dob socialismu sice příliš kreativity a chutí nenabízely, přesto si některé udržely svou oblibu dodnes.
     Komentáře
  • Cooky

    Hrnková mramorová bábovka na plech: Buchta s kokosem, ořechy a rumovými rozinkami, kterou ráda nabízím návštěvám

    Před 1 dnem
    Dvoubarevná bábovka z plechu připravená podle receptu s postupem spojuje vláčné hrnkové těsto s rumovými rozinkami, vanilkovou i kakaovou vrstvou a díky pečení v menším pekáčku si udrží výšku i krásnou vláčnost.
     Komentáře
  • Cooky

    Švarcvaldský dort neboli Schwarzwälder Kirschtorte: Slavná německá klasika s třešněmi, čokoládou, šlehačkou a kapkou Kirsche

    Před 2 dny
    Slavný Schwarzwälder Kirschtorte stojí na pevných základech: višně, třešňový destilát či griotka a šlehačka. Právě tato trojice tvoří nezbytný podpis dortu, který si získal svět.
     Komentáře
  • Cooky

    Domácí drožďová pomazánka: Vynikající a nenápadná pomazánková hvězda slavnostního stolu

    Před 2 dny
    Na tuto pomazánku budete potřebovat pořádnou dávku droždí – klidně deset kostek. Pak už stačí jen pár dalších ingrediencí a vznikne jednoduchá, ale výtečná klasika.
     Komentáře
  • Cooky

    Kvíz o oblíbených pokrmech panovníků a prezidentů: V jídelníčku Masaryka a krále Karla se vyzná málokdo

    Před 2 dny
    O dobré jídlo na hradech a zámcích jistě nebyla nouze a není tomu tak i dnes v prezidentských jídelnách. Každý panovník má však své oblíbené jídlo, na které nedá dopustit.
     Komentáře
  • Cooky

    Nádherně lesklé a měkké hned po upečení. I takové můžou být letošní perníčky

    Před 2 dny
    Co je nejlepší, že jsou perníčky měkké ihned po upečení a tak není potřeba čekat celý týden až zvláční.
     Komentáře
  • Cooky

    Pikantní vepřové nudličky: Rychlé, šťavnaté, kořeněné jídlo, které si drží místo v českých domácnostech a restauracích

    Před 2 dny
    Pikantní vepřové nudličky chutnají skvěle s rýží, nudlemi ale i s čerstvým chlebem, zkrátka s čímkoliv, co dokáže nasát tu voňavou pikantní šťávu.
     Komentáře
  • Cooky

    Nadýchaná citrónová babeta s banánovou polevou a sypáním z čokolády

    Před 2 dny
    Babeta je perfektní dezert, který je rychlý, snadný na přípravu, a přitom neuvěřitelně lahodný. Vyzkoušejte tuto citrónovou.
     Komentáře
  • Cooky

    Kvíz na téma gastronomie z období socialismu: Spousta Čechů je sotva zná z vyprávění

    Před 2 dny
    Dlouhé fronty na potraviny jsou naštěstí už záležitostí minulosti. Nedostatek kvalitních potravin a chudý výběr určovaly gastronomii za dob socialismu.
     Komentáře
  • Cooky

    Voňavý hruškový koláč se zakysanou smetanou a kokosovou krustou. Sametové potěšení na výborném křehkém těstě

    Před 2 dny
    Koláč s hruškami - to je lahoda, vyzkoušejte tento chutný hruškový koláč se smetanovou vrstvou a křehkým korpusem.
     Komentáře
  • Cooky

    Ořechovo-kakaové košíčky Izidor s citrónovým dotekem a bohatým krémem ze salka a čokolády

    Před 2 dny
    Znáte dezert opilý Izidor? Pak vám tyhle košíčky budou chutnat, jsou jím totiž inspirované. Dopřejte svým chuťovým pohárkům blaho.
     Komentáře
  • Cooky

    Velký kvíz o přípravě řízků: Více než polovinu otázek zodpoví jen Češi se znalostmi šéfkuchařů

    Před 3 dny
    Řízek na milion způsobů. Ano, i to je možné. Fantazii se meze nekladou a vy tak nemusíte zůstat jen u klasického trojobalu.
     Komentáře
  • Cooky

    Miletínské modlitbičky: Tenké tradiční medové oplatky z Podkrkonoší

    Před 3 dny
    Oplatky skládané do malých kapsiček, které tvarem připomínají staré modlitební k nížky. Odtud pochází jejich název. Miletínské podle původu z Miletína, obce v Podkrkonoší.
     Komentáře
  • Cooky

    Nadýchaný a vláčný domácí houskový knedlík z kynutého těsta. A s kousky rohlíku nebo housky

    Před 3 dny
    Domácí houskový knedlík může být věda, i když se skládá z tak málo ingrediencí. Vsaďte na náš recept a uvařte si nádherně nadýchaný knedlík.
     Komentáře
  • Cooky

    Medové koláčky plněné švestkami a ořechy: Nádherně voňavé pečivo, které se hodí nejen na slavnostní stůl

    Před 3 dny
    Pečení koláčků může vypadat jako složitá záležitost, ale nemusí to tak být. S naším receptem to hravě zvládne i začátečník.
     Komentáře
  • Cooky

    Šumajstr: Jednoduché jídlo se staročeskými kořeny, které vás překvapí tím, jak je chutné

    Před 3 dny
    Ochutnejte staročeské jídlo zvané šumajstr. Jedná se o pokrm, který je velmi jednoduchý na přípravu, a přitom náramně zasytí.
     Komentáře
  • Cooky

    Rybičková pomazánka: Výtečné kanapky z uzené makrely, které se hodí na oslavy i na Silvestra

    Před 3 dny
    Plánujete oslavu, ale nevíte, co na ní podávat? Pak vsaďte na tyto kanapky s pomazánkou z uzené makrely, jsou výborné!
     Komentáře
  • Cooky

    Podmáslový perník: Chuťový zážitek s krémem ze dvou smetan

    Před 3 dny
    Perník je výborný moučník, který nikdy nezklame. Pokud toužíte po extra vláčné verzi, pak si připravte tento perník z podmáslí.
     Komentáře
  • Cooky

    Závinový vánoční věnec s máslem a skořicí: Slavnostní zlatavý jablečný štrúdl z listového těsta, který připravuji pro speciální příležitosti

    Před 3 dny
    Štrúdl je naprostá klasika, ale tahle verze vypadá mnohem slavnostněji. Vyzkoušejte také tento věnec z listového těsta.
     Komentáře
  • Cooky

    Vánočka ze sedmi: Vánoce se blíží a je potřeba umět správně zaplést vánočky. S námi to zvládnete i ze sedmi pramenů

    Před 3 dny
    Vánoce se blíží a s ním pečení cukroví a vánoček. Bojíte se těch velkých? Teď už nemusíte – my pro vás máme recept ze sedmi pramenů.
     Komentáře
  • Cooky

    Kvíz na téma oblíbené pokrmy britské královské rodiny: Odhalil je jejich bývalý šéfkuchař

    Před 3 dny
    Darren McGrady působil několik let jako šéfkuchař v Buckinghamském paláci. Prozradil, na čem si členové královské rodiny pochutnávali.
     Komentáře
  • Cooky

    Příprava vánočního cukroví bez stresu: Spoustu námahy a času ušetří nepečené druhy z minima přísad

    Před 3 dny
    Pečení vánočního cukroví je vždy velmi stresující záležitostí. Zkuste to však letos jinak, vsaďte na nepečené druhy.
     Komentáře
  • Cooky

    Kvíz na téma pokrmy z oblíbených českých filmů: Na legendární scény už si ne každý vzpomene

    Před 4 dny
    V českých filmech a pohádkách se objevuje spousta jídla, někdy dokonce jídlo hraje jednu z hlavních rolí. V následujícím kvízu si můžete vyzkoušet, kolik si jich pamatujete.
     Komentáře
  • Cooky

    Voňavá dršťková polévka, která nakopne i po nejtěžším dnu: Dodá člověku sílu i živiny

    Před 4 dny
    Máte rádi klasickou „hospodskou“ dršťkovou polévku? S naším receptem si ji doma uvaříte velice snadno a rychle!
     Komentáře
  • Cooky

    Povidloň neboli „povidlový větrník“: Vznešený dezert z odpalovaného těsta s povidlovo‑tvarohovou náplní, který stojí za vyzkoušení

    Před 4 dny
    Povidloň je zajímavý a velmi elegantní dezert. Jeho příprava nepatří mezi nejjednodušší, ale rozhodně stojí za vyzkoušení.
     Komentáře
  • Cooky

    Cukroví, bez kterého to nejsou ty pravé Vánoce: Křehké kokosové pracny s máslem, obalované v moučkovém cukru

    Před 4 dny
    Cukroví, bez kterého nejsou Vánoce. No přece pracny. Upečte si je s námi i vy, tentokrát v kokosové verzi. Dobrou chuť!
     Komentáře
  • Cooky

    Hovězí jerky: Domácí sušené marinované maso jako silvestrovská pochoutka nebo skvělá masová svačina

    Před 4 dny
    Jerky je hovězí sušené maso. Tentokrát ho podle tohoto receptu usušíme potom, co se předtím bude hezky dlouho nakládat v marinádě. Perfektní pochoutka pro vaši oslavu.
     Komentáře
  • Cooky

    Hit mezi vánočním pečením: Pečený vánoční stromeček s čokoládovým krémem, který potěší oko i chuťové buňky

    Před 4 dny
    Jedinečná pochoutka, která se skvěle chodí na vánoční svátky. Každý si na tomto pečeném vánočním stromečku pochutná.
     Komentáře
  • Cooky

    Nadýchané kynuté koláče s jahodami, tvarohem a mandličkami

    Před 4 dny
    Není nad domácí koláče. Upečte si je i vy, náplň je jednoduchá, jen tvaroh pár jahod a mandličky nebo zkuste i jiný posyp.
     Komentáře
  • Cooky

    Chlebovo-pudinkový dezert: Vrstvený 10minutový nepečený zákusek pro všechny milovníky rychlých a chutných dobrot

    Před 4 dny
    Chcete-li luxusnější výsledek, opečte toastový chléb na suché pánvi, než jej začnete namáčet do mléka a vrstvit.
     Komentáře
  • Cooky

    Rychlé snídaňové jablkovo-pudinkové řezy z listového těsta. Rychlý a snadný moučník na přípravu, ale chuťově boží

    Před 4 dny
    Řezy, které upečete ze surovin doma dostupných, máte-li po ruce listové těsto. Jablíčka a pudink doma určitě najdete a moučník je za chvíli na stole.
     Komentáře
  • Cooky

    Kvíz pro milovníky českých retro dezertů: Na řadu z nich už si dnes vzpomene jen málokdo

    Před 4 dny
    Jste-li milovníci sladkého, otestujte své znalosti retro dezertů, na kterých jste si pochutnávali ještě jako děti.
     Komentáře
  • Cooky

    Test znalostí na téma staročeské pokrmy: Na řadu názvů si dnes vzpomenou už téměř jen babičky

    Před 5 dny
    U našich babiček se necháváme často inspirovat především v kuchyni. Při přípravě pokrmů se projevily jako skutečné kouzelnice. Dokázaly totiž uvařit lahodné jídlo i z mála.
     Komentáře
  • Cooky

    Jak připravit lahodné domácí ruské vejce: Základem je kvalitní salát a majonéza s trochou hořčice

    Před 5 dny
    Lahůdka ruské vejce, kdo by ji neznal. Svačinka minulých let je dostupná v obchodech i dnes, ovšem za podstatně jinou cenu. Domácí příprava je však velmi jednoduchá.
     Komentáře
  • Cooky

    Cuketové bramboráky z trouby: Křupavá dobrota v podobě chutného oběda i večeře

    Před 5 dny
    Kdo by nemiloval bramboráky. U nás doma jsou hitem tyto cuketové, které mají zajímavý šmrnc. A navíc nejsou smažené v tlusté vrstvě oleje.
     Komentáře
  • Cooky

    Nadýchané koblížky s rumem, plněné čokoládovým krémem a marmeládou. Obzvláště vhodné ke kávě, ale i ke snídani

    Před 5 dny
    Koblížky u nás milujeme. Babička dělala ty nejlepší, teď jsem se je konečně naučila i já. Vyzkoušejte je také.
     Komentáře
  • Cooky

    Pudinkové strojkové cukroví, které každoročně zmizí jako první. Podle 20 let starého receptu, taková jemnost ukrytá v tradici

    Před 5 dny
    Právě škrob v pudinkovém prášku dokáže udělat těsto hladší, křehčí a méně lepivé. Proto se pudink používá nejen do cukroví, ale i do sušenek a bábovek, aby dodal pocit jemnosti navíc.
     Komentáře
  • Cooky

    Utěšená maková srdíčka, slepovaná barevnou marmeládou různých druhů. Vypadají i chutnají báječně

    Před 5 dny
    Je to cukroví, které vynikne na tácu, chutná dospělým i dětem a je hotové rychle. Díky máku má jemně oříškovou vůni a tmavší barvu a v kombinaci s marmeládou tvoří úžasný kontrast chutí.
     Komentáře
  • Cooky

    Sametová koprovka s hovězím vývarem, podávaná s nadýchaným houskovým knedlíkem

    Před 5 dny
    Někdo má koprovku rád, někdo ji nesnáší. A to je škoda, protože jde o českou klasiku, která má stálé místo v našich srdcích.
     Komentáře
  • Cooky

    Housky se slaninou na způsob angličáků. Domácí verze pro malé i velké gurmány

    Před 5 dny
    Zajímavé na houskách se slaninou je to, že každá vypadá trochu jinak a je vidět, že byly pleteny s láskou.
     Komentáře
  • Cooky

    Domácí vaječný a kávový likér – sváteční tekutá radost starých časů, která zahřeje i potěší duši

    Před 5 dny
    Základ likéru tvoří žloutky, mléko a kapka alkoholu. Ale ve skutečnosti je to hlavně trpělivost a cit, co mu dodává jeho typickou chuť.
     Komentáře
  • Cooky

    Perníková buchta z podmáslí s bohatým krémem z našlehané smetany a ze zakysanky

    Před 5 dny
    Stačí vám jeden plech, chvíle trpělivosti a pár základních surovin. A výsledkem je něco jednoduchého, ale výjimečně dobrého.
     Komentáře
  • Cooky

    Domácí utopenec v pikantním nálevu: Hospodská klasika, která v domácí variantě chutná ještě lépe

    Před 5 dny
    Pro utopence už nemusíte běhat do hospody, můžete si je připravit doma. Tyhle v pikantním nálevu jsou prostě luxusní.
     Komentáře
  • Cooky

    Extrémně křehké šlehačkové cukroví, pečené z pořádně tučné smetany

    Před 5 dny
    Šlehačkové cukroví je jedním z mála cukroví, které je hned po upečení měkké a časem ještě zvláční. Není potřeba čekat týden, jako je to u některých druhů vánočních receptů.
     Komentáře
Reklama