Zavřít
Magazín Recepty

Magazín Recepty

Nejnovější články na Seznamu ze zdroje Magazín Recepty
  • Magazín Recepty

    Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Němčkové nebo Florentýny

    Před 14 hodinami
    Vaječný likér, vaječňák nebo ajrkoňak. Ať už mu říkáte jakkoli, na Vánoce prostě nesmí chybět. Jak ho udělat, aby byl jednoduše perfektní? Nechte si poradit od kuchařských a cukrářských celebrit!
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem

    Před 14 hodinami
    Málokdo by se vzdal klasického lineckého cukroví, které patří mezi nejznámější a také nejvíce oblíbené druhy. Zkuste jeho makovou obměnu, nebudete litovat. Máme pro vás podrobný návod, jak makové linecké připravit.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví

    Před 1 dnem
    Co uvařit, když nezbývá čas? Netrapte se další hodiny v kuchyni a připravte rychlé večeře, které budou hotové za půl hodiny. Vyzkoušejte krůtí závitky, rybu se zeleninou nebo skvělou a sytou rajčatovou polévku.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!

    Před 1 dnem
    V dnešní době může být někdy těžké najít kvalitní máslo, vyrobené z poctivých ingrediencí. Navíc obchody zaplavilo nezvykle levné máslo, které pochází ze zmrazených zásob. Na co byste si tedy při nákupu měli dávat pozor?
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky

    Před 2 dny
    Ať už vás k potřebě mlsat zdravě vede dieta, potravinová alergie nebo životní styl, máme pro vás čtyři tipy, jak si pochutnat bez klasického cukroví od maminky. Vánoce nemusí znamenat jen přejídání a následné výčitky!
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky, které vám ušetří spoustu času i práce

    Před 3 dny
    Jaroslav Vajgl alias Těhotnej kuchař, kterého na Instagramu sleduje více než půl milionu lidí, vytvořil pro Nowaco špičkovou řadu čtyř produktů sous-vide a připravil k nim i speciální recepty. Skvělý nedělní oběd nebo večeři tak můžete mít hotové klidně za půl hodiny.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Jedlé vánoční dárky: Tipy na doma vyrobené i kupované dobroty pod stromeček

    Před 3 dny
    Dárky, které se dají sníst nebo vypít, potěší každého, kdo miluje kvalitní jídlo a osobní přístup. Máme pro vás inspiraci na jednoduché a nápadité jedlé dárky, které zvládnete vyrobit doma, i tipy na zajímavé delikatesy z obchodů, jež mohou být krásným a chutným dárkem pod stromeček.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    TOP 6 druhů vánočního cukroví z bílků

    Před 4 dny
    Vánoční pečení se neobejde bez zbylých bílků. Co s nimi? Pokud jste už část využili do polevy na perníčky a nemáte chuť na další bílkovou omeletu, vyzkoušejte naše rychlé recepty a zužitkujte vaječné bílky do cukroví. Nejenže se zbavíte zbytků, ale získáte tak i další oblíbené kousky, které se jen rozplynou na jazyku.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Nejlepší bílková poleva aneb Jak nazdobit perníčky: S našimi tipy to zvládne i začátečník!

    Před 4 dny
    Zdobení perníčků, to je ta pravá zábava (nejenom) pro děti! Jenže co dělat, když se poleva nedaří, trhá se, ucpává zdobicí sáček, nebo je naopak příliš řídká? Nevěšte hlavu. Pomůžeme vám připravit luxusní bílkovou polevu, se kterou budou vaše perníčky jako ze žurnálu!
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Klasické české cukroví 10x jinak: Od perníčků přes vanilkové rohlíčky a linecké až po nepečené kuličky

    Před 5 dny
    Někdo rád zkouší nové druhy, někdo se drží tradice. Pro ty z vás, kteří patří ke druhým zmiňovaným, tu máme aspoň pár nápadů, jak udělat klasiku – třeba podle jiného receptu. Věřte, že po tomto cukroví se slehne zem.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Vanilkové rohlíčky podle cukráře Josefa Maršálka: Dva recepty, díky kterým budete za hvězdu

    Před 5 dny
    Recept, podle kterého připravíte krásně vláčné a voňavé vanilkové rohlíčky, které se navíc nebudou rozpadat v prstech, je opravdový poklad. Známý český cukrář Josef Maršálek má takové recepty rovnou dva a v pořadu Českého rozhlasu Pochoutkový rok k nim přidal i cenné rady, aby byl výsledek nejen sladký, ale i dokonalý.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo

    Před 6 dny
    Ať už se letos pustíte jen do jednoho či dvou tradičních druhů, nebo hodláte provonět domov cukrovím pro celou rodinu i přátele, pár spolehlivých rad a tipů vám pomůže, aby se vše povedlo přesně tak, jak si představujete.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí

    Před 6 dny
    Co nevidět přijde v podvečer 5. prosince Mikuláš se svým nebeským doprovodem a čertovskou družinou. Pokud u vás tato tradice také každoročně ožívá, inspirujte se našimi tipy, co připravit za mikulášskou nadílku do punčochy dětem, které mají v knize hříchů jen čisté stránky bez puntíku. A odměnit se na Mikuláše samozřejmě mohou i hodní dospělí.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Jak vylouskat vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe

    Před 7 dny
    Vylouskat vlašské ořechy tak, aby zůstaly krásné půlky a minimum nepořádku kolem, může být někdy pěkná výzva. Poradíme vám pár jednoduchých triků, které vám práci výrazně ulehčí.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu

    Před 7 dny
    Bez lineckého cukroví se štědrovečerní stůl neobejde. Je jedno, jestli máte raději linecká srdíčka, nebo kolečka, dobrý recept na základní těsto je zkrátka nutnost. Naučte se podle našeho video návodu to nejlepší, které se netrhá, nelepí a vykrajuje se z něj jedna báseň.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut

    Před 8 dny
    Předvánoční shon začíná, ale i v této době potřebuje rodina něco do žaludku. Poradíme vám, jak do třiceti minut připravit báječnou večeři, a to každý všední den v týdnu.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová kolečka, která miloval náš první prezident

    Před 8 dny
    Pokud hledáte vánoční cukroví, které je jednoduché na přípravu a chuťově skvělé, zkuste staročeské cukroví, které měl moc rád náš první prezident Tomáš Garrigue Masaryk, a určitě mile překvapí i vás. Nepotřebujete na něj žádná vykrajovátka, hotové je za chvilku a k odležení mu stačí týden. A můžete si ho upéct klidně ve dvou verzích – světlé a tmavé.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Honí vás mlsná? Udělejte si domácí vaječný likér. S rumem, vodkou, bez vajec nebo perníčkový!

    Před 9 dny
    Chutná doslova pohádkově a k Vánocům prostě patří. Vaječný likér můžete připravit jako jedlý dárek pod stromeček nebo si jeho popíjením zpříjemnit pečení cukroví a předvánoční čas. Příprava je snadná a výsledek rozhodně stojí za to. Vyzkoušejte některou z variant, které jsme pro vás připravili.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Velký kalendář vánočního pečení: Kdy upéct perníčky, linecké nebo vánočku?

    Před 10 dny
    Přestože by vánoční svátky měly být obdobím klidu a míru, pro většinu z nás to tak není. Jako by první světýlka zdobící obchodní centra odstartovala maraton, který skončí až po Štěpánovi, nebo ještě hůř až po posledním úderu hodin při loučení se starým rokem. Abychom vám trochu pomohli, připravili jsme pro vás kalendář vánočního pečení, díky kterému alespoň jednu část svátečních příprav, tu sladší, zvládnete, když už ne úplně v klidu, tak alespoň v menším poklusu.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Banán, pepř i grapefruit: Nevinné potraviny, které mohou měnit účinek léků

    Před 10 dny
    Chyba, kterou možná děláte i vy. Nevhodně kombinujeme užívané léky s potravinami, nápoji a jinými léčivy. Přitom právě jejich správná kombinace může zásadně ovlivnit, jestli léčba zabere a obejde se bez nežádoucích účinků.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Perníčky měkké hned po upečení: Tento recept budete dělat znovu a znovu

    Před 11 dny
    Krásně voní, krásně vypadají, ale jíst se moc nedají, protože jsou tvrdé jako kámen? Tak to vám s měkkými medovými perníčky rozhodně nehrozí. Tyhle jsou totiž měkké hned po upečení, takže je můžete klidně upéct až těsně před Vánoci nebo průběžně ochutnávat už během adventu.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Dobrý svařák se nevaří! Sommelierka radí, jak ho správně připravit

    Před 11 dny
    Myslíte si, že se na svařáku nedá nic zkazit a že všechny chutnají podobně? Opak je pravdou. Ne nadarmo se říká, že ve víně je pravda. A v tom svařeném se ukáže, zda jste nepodcenili výběr vína, jak dobrý máte cit pro kombinování jednotlivých surovin i to, zda umíte svařák dobře uvařit.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy

    Před 12 dny
    Osvědčené recepty na vánoční cukroví jsou poklad, o který je potřeba pečovat. Ti šťastnější je možná mají úhledně sepsané od babičky nebo maminky v jednom sešitě, který stačí začátkem adventu vytáhnout a můžete péct. Pokud to není váš případ a nemáte ani sbírku vlastních ověřených vánočních receptů, trochu vám to usnadníme. Máme pro vás recepty na vše, co k pečení a zdobení vánočního cukroví potřebujete. Stačí si náš vánoční tahák vytisknout a můžete se pustit do sladkých příprav.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek

    Před 12 dny
    Domácí likér si dokážete snadno vyrobit sami. Pokud použijete kvalitní suroviny a dodržíte postup, vytvoříte lahodný nápoj, který se bude hodit jako sváteční pohoštění, a může potěšit i jako originální dárek.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly

    Před 12 dny
    Bez voňavých perníčků by snad ani nebyly Vánoce! Patří mezi nejoblíbenější druhy cukroví a většinou se pečou jako první, aby se mohly do Vánoc dobře rozležet. Když to ale nestihnete, nic se neděje. Poradíme vám, jak upéct skvělé perníčky na začátku adventu i těsně před Vánoci, jak je ozdobit i jak je využít do dalších dekorací nebo vánočních dobrot.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké

    Před 13 dny
    Mandarinky patří k nejoblíbenějším zimním plodům, ale najít opravdu sladký a šťavnatý kousek bývá často otázkou štěstí. Na pohled lákavé ovoce může uvnitř skrývat kyselou nebo suchou dužinu. Naštěstí existuje několik jednoduchých znaků, podle kterých poznáte mandarinky s plnou a lahodnou chutí. A i ty kyselé se dají díky snadnému triku přeměnit na sladké.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?

    Před 13 dny
    Chcete nasát vánoční atmosféru? Vydejte se na rozzářené historické náměstí se spoustou vyzdobených stánků! A rovnou si tam dejte něco dobrého na zub. Kam můžete letos vyrazit na vánoční a adventní trhy u nás nebo nedaleko za našimi hranicemi? A co byste na nich určitě měli ochutnat?
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví

    Před 14 dny
    Úzkost je taková svěrací kazajka. Snažíme se jí zbavit všemi možnými způsoby – ať už pohybem nebo třeba dýchacími technikami. Věděli jste ale, že stavy úzkosti můžete také ovlivnit tím, co jíte? Některé potraviny totiž umí podpořit pocit klidu, u jiných je tomu právě naopak.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů

    Před 14 dny
    V ponurých podzimních a zimních dnech člověka máloco uspokojí tak, jako chutné, teplé a dobré jídlo. Nikdo to nezná lépe než obyvatelé Skandinávie, kteří se musejí potýkat s ještě větší zimní tmou než většina z nás, a zareagovali na to tím, že si vytvořili skvělý koncept zvaný hygge. Zkuste ho i vy!
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu

    Před 15 dny
    Čas letí zběsile a vy si říkáte, co ještě musíte stihnout? Pokusíme se vám zkrátit alespoň čas strávený v kuchyni vařením večeře. Stačí nakrájet ingredience a dát je péct do trouby. I s přípravou vám to nezabere víc než 20 minut času.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí, která vás zasytí a potěší v chladných dnech

    Před 15 dny
    Že saláty patří pouze k létu? Omyl! Přesvědčíme vás o tom, že se svého křupavého salátu plného vitaminů nemusíte vzdát ani na podzim a v zimě. Stačí jen lehce obměnit ingredience, přidat výbornou zálivku a máte teplé zdravé jídlo, které si můžete dát k obědu nebo večeři.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku

    Před 16 dny
    Chystáte se v sychravých podzimních dnech zalézt pod deku a pustit si oblíbený film? Udělejte si k tomu ještě něco tekutého a dobrého, co vás náležitě zahřeje a potěší zároveň. Ať už si vyberete horké jablko, pečený ovocný čaj nebo horkou čokoládu s lískovými oříšky, ze všech těchto hřejivých dobrot budete nadšení!
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit

    Před 17 dny
    Chcete si čekání na Vánoce zpříjemnit originálním způsobem? Vlastnoručně vyrobený adventní kalendář přinese radost nejen dětem, ale i dospělým. A jeho výrobu zvládnete i na poslední chvíli. Přinášíme jednoduché tipy na pytlíčkové kalendáře, kapsáře nebo krabičkové varianty. A poradíme vám, čím je naplnit, aby každý prosincový den byl malým svátečním překvapením.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže cibule, bylinky i obyčejný olej

    Před 17 dny
    Kašel je nepříjemná věc. Budí vás ze spánku, vysiluje, namáhá břišní svaly a rozšiřuje infekci. Není divu, že se ho chce každý zbavit co nejdříve. To první, co udělá většina lidí, je, že sáhnou po lécích z lékárny. Přitom existují přírodní alternativy, které jsou minimálně stejně účinné. Vyzkoušejte některou z nich.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky

    Před 18 dny
    Jemný piškotový korpus potažený čokoládovou polevou se spoustou kokosu. To je dezert Lamington pocházející z Austrálie. A co si budeme povídat, tohle je opravdové nebe v puse! Jaký je původ téhle dobroty? A jak ji připravit?
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem zdravější než jeho bílá varianta

    Před 18 dny
    Už jste ochutnali černý česnek? Na první pohled nevypadá nijak vábně. Někdo by si dokonce mohl myslet, že klasický česnek někomu zplesnivěl nebo shnil. Ve skutečnosti jde o lahůdku, na kterou šéfkuchaři nedají dopustit. A která má navíc řadu zdravotních benefitů, takže se právem řadí mezi superpotraviny.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit

    Před 19 dny
    Horkovzdušná fritéza je malý domácí zázrak. Zvládne upéct, osmažit i zapéct téměř vše, a to s minimem tuku. Skvěle se hodí nejen na klasické křupavé hranolky, ale i na rychlé dobroty, které běžně připravujete v troubě. Ať už chcete připravit lehkou a přitom nápaditou večeři, máte chuť na něco sladkého nebo vás honí mlsná večer u televize, díky horkovzdušné fritéze můžete mít hotovo za pár minut.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak připravit ty nejšťavnatější

    Před 19 dny
    Karbanátky jsou klasika, která patří mezi zlaté grály našich kuchyní. Možná také proto, že se karbanátky dají konzumovat teplé i studené. Pokud je naservírujete čerstvě usmažené s bramborovou kaší, máte vynikající oběd. Studené s chlebem zase poslouží jako chutná svačina nebo rychlá večeře. Poradíme vám, jak připravit ty nejlepší karbanátky z hovězího masa nebo vegetariánské, které budou nadýchané a šťavnaté.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé

    Před 20 dny
    Princezna Diana si pečlivě hlídala jídelníček a vyhýbala se většině tuků, aby si udržela štíhlou postavu. Právě její přístup ke zdravému stravování inspiroval bývalého královského šéfkuchaře Darrena McGradyho k neobvyklé úpravě klasických pečených brambor. Díky jedné nečekané ingredienci budou i bez oleje upečené krásně dozlatova.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit

    Před 20 dny
    Že ženy slaví v březnu MDŽ, ví každý. Na muže se ale tak trochu zapomíná, přitom i oni mají svůj mezinárodní den, který se slaví v desítkách zemí po celém světě. Oproti MDŽ je to trochu benjamínek a čeští muži o jeho existenci často nemají ani ponětí. O to víc můžete v tento den svého manžela, partnera, tatínka, dědečka, bratra, syna nebo i kamaráda překvapit. Třeba dárkem v podobě něčeho dobrého na zub.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!

    Před 21 dny
    Můžete si ho dát syrový jako lahodnou svačinku, případně ho přidat do salátů nebo smoothie, dá se ale i tepelně upravovat. Řeč je o řapíkatém celeru, který nejenom, že skvěle chutná, ale je i velmi zdravý. Co o něm všechno (ne)víte?
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne

    Před 21 dny
    Avokádo je exotické ovoce, které je u nás čím dál víc populární. Není se čemu divit, je velmi výživné, syté a také neskutečně chutné! Je tu ovšem jeden velmi zásadní faktor, který ovlivňuje jeho výslednou chuť, a tím je zralost. Jak poznat správně vyzrálé a kvalitní avokádo, které má dokonalou chuť? Přečtěte si naše rady.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?

    Před 22 dny
    Je to už 36 let, co se Čechům otevřely brány světové gastronomie. Díky obrovskému kulinárnímu rozvoji a možnosti cestovat, kam se nám jen zamane, máme příležitost ochutnat jakoukoliv ze světových kuchyní. Přesto si stále hýčkáme své tradiční chutě a zůstali jsme jim věrní. Připomeňte si spolu s námi pochoutky, jejichž popularitu neovlivnila ani změna režimu. Které to jsou?
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin

    Před 22 dny
    Až přijdete domů prokřehlí, nemusíte už přemýšlet, co uvaříte k večeři pro sebe a rodinu či blízké. My vám poradíme! Máme pro vás recepty, které jsou rychlé na přípravu a budou je milovat i vaše chuťové pohárky.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory

    Před 23 dny
    Lucie Charvátová začínala jako výtvarnice, ale podařilo se jí něco neuvěřitelného. Díky talentu, ale také velké dřině se dostala až mezi světovou cukrářskou špičku. Naposledy to dokázala začátkem listopadu na prestižní světové soutěži v Birminghamu, kde se svým dortem Valeora vyhrála kategorii Hororová busta a získala i hlavní cenu, titul Best in Show.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali

    Před 23 dny
    Vepřové maso se u nás těší obrovské oblibě. Správně připravené pečené vepřové chce svůj čas, a nejedná se proto o žádnou rychlovku, přesto není nad to si ho jednou za čas dopřát, třeba k nedělnímu obědu. Máme pro vás tři báječné recepty, které vás mile překvapí!
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři

    Před 24 dny
    Sychravý podzim se čím dál víc hlásí o slovo. I když občas sluníčko ještě příjemně hřeje, ve vzduchu je cítit chlad, který láká k tomu, schoulit se do svetru a dopřát si něco dobrého a sytého. Právě teď nastává ideální čas na jídla, která vás zevnitř krásně prohřejí.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí

    Před 24 dny
    Nechte se unést na vlně úžasných dezertů provoněných margotkou, jejíž chuti propadly od roku 1944, kdy byla cukrovinka na našem trhu poprvé představena, celé generace milovníků sladkého. Její kokosovo-rumové aroma moučníky úžasně provoní a dodá jim nádech exotiky.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede

    Před 25 dny
    Buchta šup šup patří mezi ty nejjednodušší a nejvděčnější domácí moučníky, které si můžete upéct. Její název napovídá, že příprava je opravdu „šup šup“, tedy rychlá, bez složité přípravy a dlouhého míchání těsta. Recept na šup šup buchtu má řadu variant, ale princip zůstává stejný: všechno se jednoduše smíchá dohromady v míse, nalije na plech a upeče.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!

    Před 25 dny
    Listové těsto je oblíbené nejen pro svou jemnost, lehkost a dokonalou máslovou chuť, ale především pro své univerzální využití ve sladké i slané kuchyni. A právě naslano si můžete upéct výborné šátečky plněné zeleninou i masem, které přijdou vhod jako skvělá svačina, lehká večeře do ruky i pohoštění pro návštěvu.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?

    Před 26 dny
    Rajčata v konzervě je fajn mít vždycky při ruce. Jsou laciná, dlouho vydrží a dokážou snadno zachránit oběd nebo večeři. Existuje jich ale hned několik druhů. Víte, na co která použít? Poradíme!
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete

    Před 26 dny
    Slavná herečka Jiřina Bohdalová představila v kulinárních televizních pořadech nejeden zajímavý recept. Jedním z nich je strouhaný kakaový koláč. Pochoutka, která se díky vyšlehanému tvarohu doslova rozplývá na jazyku.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý

    Před 27 dny
    Smažený sýr patří k nejoblíbenějším klasikám české kuchyně. Křupe, táhne se, hřeje u srdce. V restauraci ho dostanete téměř všude, připravit si ho doma má ale své kouzlo. Prozradíme vám pár osvědčených triků, díky kterým se vám povede dokonale a při smažení nevyteče.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy

    Před 27 dny
    Indické ghí je u nás už běžnou surovinou, přestože se nejedná o žádnou novinku. Už naše babičky na něj nedaly dopustit, jen mu říkaly jinak – přepuštěné máslo. Proč byste si ho měli mít doma? Ghí vydrží v uzavřené nádobě i několik měsíců, nepřepaluje se a navíc si na dobrotách připravených na přepuštěném másle můžete pochutnat, i pokud trpíte intolerancí laktózy. Naučte se, jak ho vyrobit, abyste ho nemuseli kupovat.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel

    Před 28 dny
    Poctivé polévce s domácími nudlemi se máloco vyrovná. Domácí nudle mají pevnější strukturu, lépe nasáknou chuť vývaru a navíc přesně víte, co v nich je. Na jejich přípravu nepotřebujete žádný složitý přístroj. Stačí trochu času a trpělivosti. Z nudlového těsta navíc nemusí vzniknout jen klasické nudle do polévky.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky

    Před 28 dny
    Staročeská polévka v podobě kaldounu klokotala na kamnech vždy, když se připravovala drůbeží pečeně. Chuť a sílu této tradiční polévce, kterou vařila i Magdalena Dobromila Rettigová, totiž dávají droby, které do vývaru zužitkujete do posledního křidélka. Pokud tedy připravujete na svatého Martina tradiční pečenou husu, uvařte si ze zbylých drobů i výbornou polévku.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí

    Před 29 dny
    Venkovní teploty bohužel klesají dolů, a tak až domů dorazíte zkřehlí, uvařte si rychlou večeři, která vás příjemně zahřeje na těle i na duši.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak

    Před 29 dny
    Jak vypadá perfektní zelí, které krásně doladí chuť pečené husy? Máme pro vás tipy, jak zelí připravit netradičně, originálně, ale tak, aby se k huse dokonale hodilo.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky

    Před 1 měsícem
    Josef Maršálek na své babičky vzpomíná s obrovskou láskou a vděčností. Právě ony v něm probudily vášeň pro pečení, která ho dovedla až mezi nejlepší cukráře. Zejména babička Boženka zanechala v jeho srdci i kuchyni nesmazatelnou stopu.Upečte si podle jejího receptu ořechovou bábovku z třeného těsta.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?

    Před 1 měsícem
    Přestože 11. listopad není státním svátkem, oslavy svátku svatého Martina si mnozí z nás nenechají každoročně ujít. Důvodem je především tradiční dobré jídlo a pití, které se k tomuto dni pojí. Jak dobře znáte tradice a zvyky, které se váží k svatomartinským pokrmům a vínu? Otestujte si své znalosti v našem kvízu!
     Komentáře
Reklama