Zavřít

Ekolist

Mendelova univerzita spustila certifikaci chovatelů ryb s cílem zvýšit spotřebu

Před 2 roky
Mendelova univerzita v Brně letos spustila certifikaci chovatelů ryb s názvem Udržitelný chov ryb. Společně s obchodním řetězcem Albert se tak rozhodla pracovat na tom, aby Češi více kupovali a jedli české sladkovodní ryby. Dlouhodobě Češi sní v průměru pouze 1,3 kilogramu sladkovodních ryb ročně na osobu, celkově čtyři až pět kilogramů. Certifikace by měla pomoct prodeji, ale i tomu, aby čeští chovatelé nemuseli zhruba polovinu produkce vyvážet do zahraničí, ale dokázali ji umístit na lokálním trhu. Na tiskové konferenci to řekli rektor Jan Mareš, který zároveň působí v Oddělení rybářství a hydrobiologie Agronomické fakulty, a mluvčí Albertu Jiří Mareček.
 Komentáře
Reklama