Zavřít

Lhánice
Před 1 měsícem

Finále Trophée Mille 2025: Nejlepší mladí kuchaři soutěžili v Jihlavě

Finále šestého ročníku českého kola mezinárodní soutěže Trophée Mille se konalo v sobotu 1. listopadu v jihlavském Cityparku. Zúčastnilo se ho šest nejlepších týmů mladých kuchařů a cukrářů z celé republiky. Úkolem soutěžících bylo připravit dva chody – slaný a sladký – s využitím regionálních surovin z Vysočiny, jako bylo kuřecí maso, cibule, tučný tvaroh a vejce. Vítězové jedou na světové finále do Francie. Výsledky českého finále Trophée Mille 2025: 1. místo: Yaroslava Kelemen a Matěj Chvála, Střední škola Slavkov-Austerlitz 2. místo: Zuzana Losenická a Jan Novotný, Střední škola gastronomická A. Kolpinga Žďár nad Sázavou 3. místo: Gabriela Pospíchalová a Jonáš Kružic, OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava Kromě trofeje Phillipa Milla získali vítězové i unikátní skleněnou cenu v podobě kuchařské čepice od sklárny Valner Glass, v jejíž dutině se ukrývá květ šafránu. Porota složená z předních českých šéfkuchařů a cukrářů hodnotila techniku, chuť i prezentaci. V čele poroty stál jihlavský šéfkuchař Pavel Mareš. Gratulujeme!

 Komentáře
Reklama