Nejdřív si pořídil čokoládovnu a pak i pekárnu, na které prodělal majlant. Dnes míří podnikatel Teplý se svou Ajalou k 25milionovému obratu
Před 6 měsíci
Když v roce 2014 Filip Teplý okusil poprvé v životě pravou mayskou čokoládu, její chuť ho naprosto uchvátila. Rozhodl se proto změnit svůj život a z manažera grafického studia se stal čokolatiérJeho čokoládovně Ajala se dařilo, ale v roce 2020 přišlo chybné rozhodnutí v podobě fúze s upadající pekárnou. Plán na její restart nevyšel a o dva roky později pekárna skončilaČokoládová manufaktura naštěstí toto turbulentní období ustála. Letos s ní Teplý cílí na obrat okolo 25 milionů korun a v Praze plánuje otevřít vlastní kamennou prodejnu Příběh čokolády sahá až k dávným civilizacím Střední Ameriky. Právě tam Mayové a Aztékové jako první připravovali nápoj z kakaových bobů – a věřili, že kakao je dar bohů. A právě u mayské čokolády začíná i byznysové dobrodružství majitele čokoládové manufaktury Ajala Chocolate Filipa Teplého.

