Levínský: Lidi umírají a jsou to jen čísla, je to děsivé, vláda nás nepřiznaně promořuje
Před 4 rokyJe třeba zavřít průmysl na 10 dní okolo Velikonoc, pořád to má smysl, jinak budeme stlačovat epidemii o měsíc déle, říká matematik a ředitel Centra pro modelování biologických a společenských procesů René Levínský. Žádný ekonomický armageddon by podle něj nenastal. Vláda podle jeho mínění jde nepřiznanou cestou promořování, která je ale kvůli hrozbě nebezpečných mutací velké riziko. Levinský si stojí za modely, které v BISOP tvoří, i když ty poslední přesně nevyšly.Je to dřina od rána do večera. Ne každý je na to připravený, říká majitel restaurace
Před 5 rokyTomáš Vobořil začal podnikat ve dvaceti letech, kdy dodával Sushi pro jednoho vlakového dopravce. Dnes mu patří dvě známé a oblíbené restaurace v Praze. Čím vším si majitel Podolky musel projít a čím se ve svém byznysu řídí? Nejen o tom je další epizoda seriálu o úspěšných gastro podnikatelích.Legendární Antoš za deset let vyrostl z gotického sklepa do moderní haly
Před 5 rokyPro milovníka řemeslných piv byl Slaný od roku 2010 zajímavou destinací. Právě tehdy tu strojní inženýr Josef Paulík obnovil mnohasetletou vářečnou tradici v domě, který od 16. století vlastnila rodina Antošů. Narodilo se pivo Antoš.„Chceme šéfkuchaře, kteří pijí pivo a nejsou egoušci“. Jak funguje ráj asijské kuchyně v Praze?
Před 6 rokyV další epizodě Receptu na úspěch se o ten svůj podělí spolumajitel gastroskupiny Together.Lucky Bastard přerostl malý sklep a křísí brněnské pivní tradice
Před 6 rokyPivní výlety do Brna končily ještě před pár lety především ve vyhlášeném minipivovaru Pegas. Pak se ale v roce 2013 objevily nezaměnitelné černobílé etikety se smokingem a logem Lucky Bastard a pivní mapa Brna rázem dostala jiný rozměr.Platy jsou přemrštěné, lidé chtějí více volna. Otevřít restauraci není pro každého, říká Kaplan
Před 6 rokyViktor Kaplan otevřel svou první pražskou restauraci v roce 1998. Jmenovala se U dvou štírů. Po nějaké době si k práci provozního v restauraci přibral ještě studium práv. Ty dokončil v Praze roce 2007.Gurmánský ráj jménem Manifesto je plný různých chutí a vůní
Před 6 rokyGastronomický projekt Manifesto se po úspěchu v Praze aktivně rozhlíží po zajímavých lokacích v zahraničí, které by mohlo svým konceptem oživit. Podívejte se na na Recept na úspěch, ve kterém o tom svém hovoří Martin Barry, americký architekt a zakladatel kulinářského konceptu Manifesto.Vraťme se k tomu, co se jedlo dřív, říká Lucie Beyerová
Před 6 rokyZdravý životní styl představuje pro řadu lidí svého druhu koníčka a povyražení, provozovatelka teplické restaurace Zahrada se k němu ale přiklonila z důvodů mnohem závažnějších. „Bohužel, jak to bývá, kariéra a životní styl ,urvi co můžeš', dokud je o tebe zájem, mě přivedly na pokraj. Přišla nemoc a ani všechny vydělané peníze nic neřešily. Přišel mírně řečeno šok v podobně rakoviny děložního čípku a s ním prozření,“ popisuje Lucie Beyerová. Právě na zdravé stravování zaměřila i svůj byznys.Jan Punčochář si U Matěje plní sen. Akcionáře vyšel na desítky milionů
Před 6 rokyNa pražské Podbabě, hned u vilové čtvrti Hanspaulka, se zrodil gastronomický hit. Nedávno otevřená restaurace U Matěje vábí davy návštěvníků, přičemž šéfkuchař Jan Punčochář neváhá mluvit o splněném snu. Co pro to musel udělat a jaké má známý restauratér další plány? Podívejte se na další díl videoseriálu Recept na úspěch.V Nepomuku vaří pivo farmáři i punkerka
Před 6 rokyNa jihozápadě Čech se narodil agilní malý pivovar, který kombinuje výrazný marketing, vysokou kvalitu piva a expandující portfolio služeb.Skupina přátel si založila pivovar. V Malešově navazují na stoletou tradici
Před 6 rokyMalešov už toho pamatuje hodně, první zmínky o středočeské tvrzi pocházejí ze 14. století. Pivo se tu vařilo po čtyři staletí a tradice skončila až v roce 1942. Ve 21. století dostala chátrající stavba druhou šanci. A s ní i Přátelský pivovar Malešov.Pizzu s ananasem italská kuchyně nezná, říká michelinský šéfkuchař, který vsadil na Prahu
Před 6 rokyMatteo De Carli je italský šéfkuchař a provozovatel italské restaurace Casa De Carli, která se od roku 2013 řadí k doporučovaným místem v průvodci Michelin Main Cities of Europe. Podívejte se na další díl pořadu Recept na úspěch, kde známý šéfkuchař promluví o úskalí gastronomického byznysu v Česku.Srdce a zkušenosti jsou základem úspěchu. Poctivému řemeslu se daří i ve velkém pivovaru
Před 6 rokyPřed nedávnem proběhla médii zpráva, že náchodských pivovar získal na prestižních World Beer Awards cenu pro nejlepší pivo typu stout. Je to další z řady úspěchů v této soutěži, kterou Primátor v roce 2013 opanoval se svým Weizenem. Ten si odnesl rovnou titul nejlepšího piva světa. Nejen významná ocenění zlákala Pivního skauta, aby vystoupil ze své komfortní zóny a podíval se východočeskému podniku pod pokličku.Měli nás za naivní holky, říkají majitelky restaurace Gourmetpauza
Před 6 rokyV pravém smyslu slova rodinný gastronomický podnik se před čtyřmi lety rozhodla založit Pavlína Zemanová s dcerou Zuzanou Kluckou. A začátky, které popisují, nebyly vůbec jednoduché. Podívejte se na video.Prodal střechu nad hlavou, aby měl na restauraci. Šéfkuchař Riccardo Lucque obětoval vše
Před 6 rokyItalský šéfkuchař a spolumajitel gastroskupiny La Collezione, Riccardo Lucque, v další epizodě seriálu Recept na úspěch hovoří například o tom, že bez vášně se úspěšný byznys nikdy neobejde.Pivovar Chomout vznikl jako výsledek kamarádské hádky
Před 6 rokyVíce než sto let starý selský dvůr v obci Chomoutov nedaleko Olomouce skrývá vedle příjemné restaurace i malý pivovar, v němž se nezapře hanácká pohostinnost a všudypřítomná dobrá nálada.Už v kuchyni neřvu. A funguje to líp, říká michelinský Radek Kašpárek.
Před 6 rokyŠéfkuchař a spolumajitel pražské restaurace Field Radek Kašpárek je jedním ze dvou restauratérů, kteří v Česku získali pro svůj podnik michelinskou hvězdu. Svou kuchyni prezentuje moderními trendy, dynamikou a kvalitou surovin. Zároveň si zakládá na přátelském přístupu k hostům, kteří by se především měli cítit příjemně. „Nemáme tu ubrusy a bílé rukavice, na nic si nehrajeme,“ vysvětluje Kašpárek.





