Zavřít
Magazín Recepty

Magazín Recepty

Nejnovější články na Seznamu na téma Magazín Recepty
  • Magazín Recepty

    Jak na domácí kvašení: Podrobný postup a recept na domácí pickles

    Před 1 rokem
    Fermentace neboli kvašení je starodávná metoda konzervace potravin, která si v posledních letech znovu získává oblibu. Fermentované potraviny nejsou totiž jen chutné a křupavé, ale jsou i výjimečně zdravé. Pokud se chcete pustit do domácí výroby fermentovaných potravin, jako jsou pickles, jste na správném místě! Máme pro vás několik tipů a jednoduchý recept, který zvládne každý.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!

    Před 1 rokem
    Rolky, rolády, pečeně... To všechno musí držet pěkně pohromadě a pomůže k tomu jeden krátký kuchyňský bavlněný provázek, který by měl být základní výbavou každé kuchyně. Ač se to nezdá, právě díky němu maso zůstane šťavnaté a lákavé na pohled. My pro vás máme několik tipů na to, jaký provázek zvolit, jak ho správně vázat a jak tato jídla servírovat.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří z podzimních surovin

    Před 1 rokem
    Podzim přináší nejen barevné listí a chladnější večery, ale také bohatou úrodu chutných a zdravých surovin. A co je lepšího než si je užít v podobě rychlých večeří, které vás zahřejí a zasytí? Připravili jsme pro vás pět snadných receptů na večeře, které zvládnete připravit během týdne. Každý den se můžete těšit na lahodnou kombinaci sezónních plodin a pohodlné přípravy.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace

    Před 1 rokem
    Špagetová dýně sice není tak populární jako hokkaidó, máslová nebo muškátová dýně, o to víc umí překvapit. Pečení a vaření s ní je totiž opravdu zážitek, protože jak její název napovídá, dužnina připomíná špagety. Navíc ji díky velmi nenápadné chuti můžete kombinovat téměř s čímkoli.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Výborné karbanátky: Zapomeňte na klasiku a připravte si šťavnaté dýňové či žemlové se žampiony

    Před 1 rokem
    Českou klasiku v podobě karbanátků z mletého masa s vařenými bramborami, cibulí a hořčicí zná snad každý. Někdy to však chce vnést do našich kuchyní svěží vítr nových chuťových zážitků. A když přijde na kulinářskou fantazii, rázem se i obyčejný „karboš“ promění v delikatesu, jakou jste ještě neokusili.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Je to vůbec možné? Kreativní japonská pekařka dělá chleby s obrázky uvnitř

    Před 1 rokem
    Když krájíte do bochníku chleba, nejspíš nečekáte, že na vás zpod kůrky vykoukne smajlík nebo jiný obrázek. Přesně takové chleby a housky vyrábí tokyjská pekařka Ran vystupující pod jménem Konel Bread. Bochníky, které peče, uvnitř ukrývají nejrůznější barevné vzory, obrázky ovoce a dokonce i repliky známých obrazů.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    10 nejlepších receptů na jablečné koláče: S kefírem, mřížkou, drobenkou i čokoládou

    Před 1 rokem
    Podzim právě začíná a sladké koláče plné právě dozrávajících jablek jsou tím nejlepším dezertem, kterým ho můžete uvítat. Který si upečete?
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma

    Před 1 rokem
    Podzim je obdobím barevných listů, hustých polévek a také časem, kdy si můžete opět po roce dát lahodné dýňové latte. Kavárna není ale jediným místem, kde si je lze vychutnat. Ukážeme vám, jak si doma připravit vlastní verzi tohoto sezónního nápoje, aniž byste se museli převlékat z hřejivého pyžama.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Blíží se festival Restaurant Week: Nabídne steaky, sushi i jedlé zlato nebo lanýže

    Před 1 rokem
    Podzimní ročník světového kulinářského festivalu potrvá téměř celý říjen a ponese opět podtitul Jídlo nezná hranic. Znovu tak můžete vyzkoušet chutě celého světa, aniž byste museli balit kufry, navíc ve špičkových restauracích a za skvělou cenu.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Skořicové šneky 2x jinak: Upečte si voňavé podzimní blaho!

    Před 1 rokem
    Cinnamon Rolls nebo skořiové šneky. Říkejte jim, jak chcete. Recept na ně objevíte v kuchařkách napříč Evropou i americkým kontinentem. Mají dokonce svůj mezinárodní den 4. října. Upéct si je ale můžete už teď, protože jsou strašně dobré a svou chutí i vůní tak nějak k začínajícímu podzimu patří.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít

    Před 1 rokem
    Šípkové keře jsou právě teď obsypané červenými plody. Děti z nich vyrábějí korálky nebo různé postavičky. Vy je zkuste raději usušit. Jsou totiž plné vitamínu C. A hodit se vám v kuchyni budou i ty čerstvé. Uvařte si z šípků džem, sirup nebo proslulou omáčku ke zvěřině.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů

    Před 1 rokem
    Urodilo se vám letos hodně jablek a vy nemáte, kde byste je čerstvá uchovali až do jara? Zkuste je zavařit. Máme pro vás pár zajímavých nápadů, jak jablka zpracovat.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Dokonalé mexické guacamole: Recept na klasiku i variantu s mangem nebo slaninou

    Před 1 rokem
    Přestože je avokádo exotická ingredience a symbol mexické kultury, už si získalo srdce mnoha Čechů. A to nejen díky oblíbenému guacamole. Věděli jste, že 16. září má tento pokrm svůj svátek? A co když k avokádu přidáte mango? Vznikne neodolatelná kombinace, která osvěží každý stůl. Vyzkoušejte tři jednoduché recepty na guacamole, které se ideálně hodí na večírek s přáteli, stejně jako ke sledování filmu v pohodlí domova.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček

    Před 1 rokem
    Jablečný závin neboli štrúdl je taková typická podzimní rychlovka, kterou všichni milujeme. Jak na to, aby byl oblíbený dezert nadýchaný, šťavnatý a vláčný a zároveň nebyl rozmočený a těsto se netrhalo? Máme pro vás několik tipů, jak milovaný závin dovést k naprosté dokonalosti.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky

    Před 1 rokem
    Blížící se podzim má jednu velkou výhodu. Je totiž plný plodin, které lze právem řadit mezi superpotraviny. Vybrali jsme pro vás sedm nejdostupnějších a nejzdravějších potravin tohoto období, na kterých si skvěle pochutnáte, neutratíte za ně majlant a ještě podpoří vaše zdraví a imunitu.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Holandský řízek: Recept na nejlepší, jaký jste kdy jedli - Magazín Recepty.cz

    Před 1 rokem
    Naučte se podle našeho videonávodu pravý holandský řízek se vším, co k němu patří. Máme pro vás skvělé tipy, jak připravit ten nejlepší!
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Slunečnicový, olivový, řepkový nebo kokosový. Jak se vyznat v olejích a kdy který z nich použít?

    Před 1 rokem
    Rostlinné oleje jsou nezbytnou součástí našich kuchyní. Ať už je používáte při vaření, smažení, pečení nebo jako základ salátových dresinků, každý z nich má své specifické vlastnosti, které ovlivňují výslednou chuť a výživovou hodnotu pokrmu. Jak se tedy vyznat v tom, kdy sáhnout po slunečnicovém, řepkovém nebo olivovém oleji? A jaké další stojí za to mít doma? Máme pro vás přehled nejpoužívanějších olejů a tipy na jejich využití.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Superpotraviny pro vašeho školáka: Vyzkoušejte jídla, která zlepšují soustředění a paměť

    Před 1 rokem
    Vrátit se po prázdninách zpátky do školy není pro děti vůbec lehké. Musí sedět v lavici, poslouchat paní učitelku, a ještě si zapamatovat, co říká! Pomoci dětem přepnout do školního režimu vyžadujícího soustředění můžete i správně zvoleným jídlem. Jaké potraviny je dobré dětem během školního roku servírovat o trochu častěji?
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor

    Před 1 rokem
    Ono se sice o bramborách říká, že jsou obyčejné, ale s touhle zeleninou se dá doslova kouzlit. A jestli máte pocit, že z brambor jste už zkusili uvařit všechno, ukážeme vám jídla ze syrových i vařených brambor, která možná ještě neznáte a která vás budou rozhodně bavit.
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka

    Před 1 rokem
    Máte velkou úrodu švestek a už vás nebaví z nich připravovat jen koláče nebo povidla? Usušte je! Odměnou vám bude zdravé mlsání, které ocení celá rodina. Jak tedy švestky usušit v troubě a co dobrého z nich připravit? Poradíme!
     Komentáře
  • Magazín Recepty

    5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou

    Před 1 rokem
    Hedvábně hladká, jemně kořeněná a krásně žlutooranžová. Přesně taková je dýňová polévka, která neodmyslitelně patří k babímu létu a podzimu. Tohle lahodné jídlo zahřeje, zasytí a to vše s minimálním úsilím při jeho přípravě. Uvařte si některou z nejoblíbenějších verzí dýňové polévky.
     Komentáře
Reklama