Zavřít
Potraviny

Potraviny

Nejnovější články na Seznamu na téma Potraviny
  • Potraviny

    19 min

    Podcast
    Šéfkuchařka Silvie Jackson, americké nakládačky, nová kniha Zkvašeno a jak používat miso.

    Před 2 roky

    ·

    19 minut

    🟡 Šéfkuchařka Silvie Jackson a její příběh o cestě kolem US až do holešovického Big Smokers + americké rychlé nakládačky ze salátové okurky  🟠 Vychází nová knížka blogu Zkvašeno a její spoluautor Vláďa Sojka vám na ní udělá chutě + poradí, jak používat doma miso  Partnerem tohoto dílu Potravin je skvělé Maso z pastvin, farma, která produkuje vyzrálé pastevní maso, což je zatím v ČR pořád ještě výjimečná věc. Když si teď u nich objednáte maso s kódem Potravin, dostanete hodnotnou výslužku od cesty. 🍔🥩 ⭐️  Mají to moc dobré, zkuste to: >> www.masozpastvin.cz [http://www.masozpastvin.cz]    
     Komentáře
  • Potraviny

    51 min

    Podcast
    S šéfkuchařem Slávou Grigorykem o dětství na Ukrajině

    Před 3 roky

    ·

    51 minut

    Sláva Grigoryk je už pár let neodmyslitelnou oporou tvůrčího týmu Ambiente, poslední rok v restauraci s pekárnou U Kalendů v Praze. Narodil se a do 11 let žil ale v Pidvoločisku na Ukrajině. Pro podcast Potraviny na tu dobu zavzpomínal. Třeba na své nejmilejší dětské jídlo - kaviár s chlebem, na tajemství maminčina boršče, z kterého má husí kůži a sušenou rybu z Jen počkej zajíci. Zajímalo mě, jak se jeho původ odráží na současné tvorbě v restauraci a pekárně U Kalendů. Hlavní Slávovou dovedností je totiž pekařina a ne náhodou je na Ukrajině chleba kultem. A jak se stal Čechem? Bylo pro něj těžké zvyknout si v novém prostředí? Nemohli jsme samozřejmě minout ani velké téma Kyjevský kotlet a ukrajinský vánoční stůl: bramborový salát s doktorským salámem a doma kvašenými okurkami. Příjemný poslech a krásné vánoce přeju, Hanka Michopulu.
     Komentáře
  • Potraviny

    10 min

    Podcast
    Míchačky s Darinou

    Před 3 roky

    ·

    10 minut

    - Co přinesl seriál Chef’s Table Pizza na Netfllixu - restaurace Third Coast Pizza na Žižkově a jejich detroitská pizza - máme vyhodit jedovatý teflon? a jak vařit bez něj?    
     Komentáře
  • Potraviny

    Fotky nelžou. Podívejte se, jak za čtyři měsíce zdražilo jídlo

    Před 3 roky
    Za některé potraviny si Češi od ledna připlácejí až desítky korun navíc. Zdražuje na výjimky prakticky všechno a všude. Podle odborníků ale další inflační vlna do regálů ještě přijde.
     Komentáře
  • Potraviny

    57 min

    Podcast
    S1 E27: Šéfkuchařka Anna Vejvodová: „Do poslední chvíle jsem nevěřila, že otvíráme kapří restauraci.“

    Před 4 roky

    ·

    57 minut

    Dnes v ní připravuje kaprovku, kapřenky nebo kapří ceviche a kapra a la tuňák. V táborském Thiru vrací slávu jídlům z kapra a začínají od základu: změnou v chovu ryby, která má na chuť podstatný vliv. Anně je 24 let a k práci s touto lokální surovinou přistupuje s otevřenou myslí, nekomplikovaně a s příkladnou zálibou ve stylové čistotě a jednoduchosti. Jak nás může inspirovat to, co Anna dělá, v domácí přípravě této sladkovodní ryby? Co o ní sama zjistila po cestě za dobře chutnajícím jídlem z kapra? 
     Komentáře
  • Potraviny

    30 min

    Podcast
    S1 E25 Gastro devadesátky

    Před 4 roky

    ·

    30 minut

    Proč bylo pojídání hovězího tataráku tajné? Z jakého důvodu se tak rozmohl kuřecí plátek s broskví? Čím rozlítila veřejnost restaurace U Malířů? Kdo byli tehdejší majitelé prvních soukromých restaurací? Na projížďku divokou minulostí vyrážíme s Matoušem Petráněm, spolumajitelem restaurace Dish. Matouš navíc prozradí, jak se pokouší vzkřísit legendární Sečuánskou omáčku, která v devadesátých letech frčela v americkém McDonaldu. Dámy a pánové, připravte si žaludky, vyrážíme…
     Komentáře
Podcast o tom, jak dobře jíst, vařit a žít.
Podcast o tom, jak dobře jíst, vařit a žít.
Reklama