Zavřít
S vůní tradice: Příběhy potravin

S vůní tradice: Příběhy potravin

Nejnovější články na Seznamu na téma S vůní tradice: Příběhy potravin
  • S vůní tradice: Příběhy potravin

    5 min

    Podcast
    S vůní tradice: Tipy pro vánoční stůl. Recept na uzené brambory podle Filipa Sajlera

    Před 2 roky

    ·

    5 minut

    Připravujete bramborový salát den dva dopředu před Štědrým dnem? Jistě máte každý ten svůj recept. My ale dnes budeme chystat uzené brambory.
     Komentáře
  • S vůní tradice: Příběhy potravin

    5 min

    Podcast
    S vůní tradice: Příběh kapra. K čemu byly původně určeny rybníky, prozrazuje historik Martin Franc

    Před 2 roky

    ·

    5 minut

    Je pravda, že kapr se kdysi podával dokonce k snídani? Byla ryba drahá a kdo si ji mohl dovolit? Pytlačilo se? Věnovala se úpravě kapra i legendární M. D. Rettigová?
     Komentáře
  • S vůní tradice: Příběhy potravin

    4 min

    Podcast
    S vůní tradice: Příběh kapra. O jeho zpracování ve studené kuchyni s šéfkuchařem Romanem Paulusem

    Před 2 roky

    ·

    4 minuty

    Kapr se u nás objevuje na stole především na Vánoce. Jak ho zpracovávat po celý rok například ve studené kuchyni?
     Komentáře
  • S vůní tradice: Příběhy potravin

    4 min

    Podcast
    S vůní tradice: Příběh divočáka. Je se šípkovou omáčkou nejlepší? S Jaroslavem a Pavlem Sapíkovými

    Před 3 roky

    ·

    4 minuty

    Jak maso nejlépe připravit? Je pravda, že divočáka nakládají den předem do šípkové marmelády a špeku?
     Komentáře
  • S vůní tradice: Příběhy potravin

    4 min

    Podcast
    S vůní tradice: Příběh brambor. Zajímavosti o bramborách se zahradníkem Tomášem Trejbalem

    Před 3 roky

    ·

    4 minuty

    Víte například, kolik vážila největší brambora světa? Podívaly se brambory do vesmíru? Kolik pro ně existuje lidových názvů?
     Komentáře
  • S vůní tradice: Příběhy potravin

    3 min

    Podcast
    S vůní tradice: Příběh brambor. Recept na vynikající bramborový štrůdl od šéfkuchaře Marka Fichtnera

    Před 3 roky

    ·

    3 minuty

    Na sladký bramborový štrůdl se používají sladké brambory. Tento je ale slaný. Co je potřeba k jeho přípravě a jak postupovat?
     Komentáře
  • S vůní tradice: Příběhy potravin

    4 min

    Podcast
    S vůní tradice: Příběh brambor. Kdy a jak vysazovat brambory se zahradníkem Tomášem Trejbalem

    Před 3 roky

    ·

    4 minuty

    Kdy brambory vysazovat tak, aby nám nezmrzly? Jak na to, abychom na podzim sklízeli bohatou úrodu?
     Komentáře
  • S vůní tradice: Příběhy potravin

    4 min

    Podcast
    S vůní tradice: Husa. Chovat husy může být i zábavné. Proč? S chovatelem Zdeňkem Drábem

    Před 3 roky

    ·

    4 minuty

    Znalec a chovatel Zdeněk Dráb, předseda svazu chovatelů, ujišťuje, že s husami je legrace. Chodí za svým majitelem jako psi.
     Komentáře
  • S vůní tradice: Příběhy potravin

    3 min

    Podcast
    S vůní tradice: Příběh vína. O cechovní normě s Helenou Kavanovou z Potravinářské komory

    Před 3 roky

    ·

    3 minuty

    Co je to cechovní norma a na jaké potraviny se vztahuje?
     Komentáře
  • S vůní tradice: Příběhy potravin

    4 min

    Podcast
    S vůní tradice: Příběh vína. Jak se orientovat ve vínech se sommeliérem Pavlem Winterem

    Před 3 roky

    ·

    4 minuty

    V seriálu se dozvíte jak poznat dobré víno a jak o jeho chuti přemýšlet.
     Komentáře
Seriál o regionálních potravinách. S neotřelými recepty špičkových šéfkuchařů, tipy nutričních specialistů na pozitivní účinky každé potraviny pro vaše zdraví, radami zahradníků a chovatelů i zajímavými informacemi historika stravování. 
Seriál o regionálních potravinách. S neotřelými recepty špičkových šéfkuchařů, tipy nutričních specialistů na pozitivní účinky každé potraviny pro vaše zdraví, radami zahradníků a chovatelů i zajímavými informacemi historika stravování. 
Reklama