Zavřít
Toprecepty

Toprecepty

Nejnovější články na Seznamu ze zdroje Toprecepty
  • Toprecepty

    S cukrářskými špičkami bude dort jako od profesionála. Videonávod ukáže, co která umí

    Před 2 hodinami
    Trezírovací špičky neboli cukrářské špičky jsou pomůcka, kterou oceníte při zdobení dortu máslovým krémem. Špičky jsou různě dlouhé a členité, díky čemuž vytváří každá trochu jiný vzor. Naučte se je používat a buďte Mistr Zdobič!
     Komentáře
  • Toprecepty

    Máslový vaječný krém můžeme libovolně ochutit: Naplníme jím cukroví i moučníky

    Před 4 hodinami
    Máslový krém je našlehaná směs másla a moučkového cukru. Krém je příliš těžký a sladký, proto ho můžeme nastavit kaší z uvařených vajec a cukru, z moučné kaše nebo z pudinku - tím se stane nadýchaný a jemný.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jiřina Bohdalová pokřtila kuchařku a prozradila recept: Kuře pečené ve šlehačce miluje celá rodina

    Před 5 hodinami
    Křest nové kuchařské knihy Jiřiny Bohdalové s názvem Prababičky pravnoučatům proběhl v Praze 7. prosince 2025. A nemohlo to vyjít na lepší den. Přesně v neděli totiž herečka poprvé uviděla svého prvního pravnuka Toníka. Oslavu kuchařky tak rovnou spojila s oslavou narození pravnoučka. Za web Toprecepty.cz jsme byli na místě a slavné herečce jsme přinesli i dárek.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Babičky často vyráběly jedlé ozdoby na stromeček. Bylo to levné, hezké i praktické

    Před 5 hodinami
    Skleněné ozdoby byly vždy drahé, proto jich měly babičky jen několik. Ale protože by vánoční stromeček neměl mít žádnou větvičku neozdobenou, vyráběly ozdoby jedlé. I tentokrát pokračujeme v seriálu Z babiččiny kuchyně.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Linecké, které nemusí odležet: Recept z legendárního lahůdkářství Zlatý Kříž zvládne každý opozdilec, chuť cukroví je skvělá

    Před 5 hodinami
    Linecké cukroví se běžně peče dopředu, protože klasické těsto potřebuje odležet. Když ale použijete recept na těsto, které je určené k okamžitému použití, můžete si linecké připravit i těsně před Vánoci bez ztráty chuti nebo kvality. Jak na to jsme se dozvěděli v oblíbeném lahůdkářství Zlatý Kříž.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Skladujete cukroví v plechových krabicích? Pozor, ne všechny se na to hodí! Ty správné poznáte podle malého znaku

    Před 6 hodinami
    Vůně vánočního cukroví je ta nejhezčí odměna za hodiny strávené u trouby. Jak ale na skladování cukroví, aby zůstalo křehké, vláčné i voňavé až do svátků? Poradíme, kam patří jednotlivé druhy, v čem je ukládat a čemu se raději vyhnout.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Linecké třené polomačené: Oblíbené cukroví můžete letos zkusit i v jiné podobě

    Před 6 hodinami
    Linecké cukroví lze upéct a nazdobit na nekonečně mnoho způsobů. Díky chytrým hlavičkám plným fantazie si tak můžeme pochutnávat na množství jejich podob, například i na lineckém třeném, které je polomáčené.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Kalendář vánočního pečení: 3. adventní neděli začínáme plnit, polévat a zdobit

    Před 6 hodinami
    Třetí adventní neděle má slavnostnější ráz než obě předchozí. Adventní čas se překlopil do své druhé poloviny a Vánoce se přiblížily. V každé domácnosti se pilně uklízí, nakupuje a dopéká vánoční cukroví.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Naučte se připravovat ryby jako profesionál: Šéfkuchař Marek Raditsch poradí, jak vytvořit dokonalé rybí menu

    Před 6 hodinami
    Ve skvělém Extrakurzu, který čtenářům webu Toprecepty.cz nabízíme, vás jeden z největších odborníků na rybí kuchyni Marek Raditsch naučí nejen filetovat a očišťovat lososa, ale také připravit tatarák z tuňáka nebo kapra ze sladkokyselou omáčkou.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Zapečené brambory s kuřecím masem: Takhle budou krásně propečené a šťavnaté

    Před 7 hodinami
    Z jednoho pekáčku, jednoduché na přípravu a ideální pro všední den. Zapečené brambory s kuřecím masem mohou být sázkou na jistotu. Ukážeme, jak se vyhnout typickým přešlapům, abyste si mohli vychutnat vynikající jednoduché jídlo.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vánoční cukroví z nepečeného těsta bývá nejlepší, i když je ze zbytků po pečení

    Před 7 hodinami
    Cukroví z nepečeného těsta bývá tím posledním, které se připravuje. Zpracujeme do něj všechny zbytky, které po pečení zbyly, a vytvoříme dobroty, které mohou být neopakovatelné svým složením, chutí i vůní.
     Komentáře
  • Toprecepty

    RECEPT: Vánočka podle Moniky Absolonové voní rumem a vanilkou a je tak dobrá, že ji miloval i Karel Gott

    Před 7 hodinami
    Máte pocit, že se vám nikdy nepovedlo udělat vánočku tak, aby byla podle vašich představ, nebo ji pečete úplně poprvé a nemáte žádný ověřený recept? Tak udělejte tu podle zpěvačky Moniky Absolonové, která je známá, vyhlášená a všemi oblíbená již spoustu let.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Kokosové kuličky s rumem v čokoládě: Zkuste luxusní nepečené cukroví podle videa

    Před 18 hodinami
    Kokosové nepečené kuličky jsou jedním z nejoblíbenějších druhů nepečeného cukroví. Zvlášť když se sejde kombinace kokosu a čokolády, dá se očekávat příjemný chuťový zážitek. V případě našeho receptu to platí určitě. Kuličky zvládnete připravit během chvilky a jejich chuť bude dokonalá. Vyzkoušejte další cukroví z nového seriálu Nepečené Vánoce.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Peče celá země je zpět, nová řada začíná už 3. ledna 2026: Bude to drama až do konce, slibují Tereza Bebarová a Míša Landová

    Před 20 hodinami
    Čekání na čtvrtou řadu populární soutěže Peče celá země je u konce. Od 3. ledna 2026 se totiž nových 12 nadějných amatérů utká o prestižní titul „Mistr pekař“ a možný vstup do velké profesionální cukrařiny. Soutěžící budou opět hodnotit Míša Landová a Josef Maršálek, moderování se zhostí Tereza Bebarová a Václav Kopta.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Ochutnejte marcipánovou štólu ve tvaru bábovky. Vánoční zázrak ukáže videonávod

    Před 21 hodinami
    Marcipánová štóla je oblíbená především o Vánocích. Je plná ořechů a rozinek a krásně voní, takže navodí tu pravou sváteční atmosféru. Článek přináší návod na takovou štolu v podobě kynuté bábovky.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Kokosové tyčinky: Zkuste špaldové cukroví ze strojku s marmeládou a čokoládou

    Před 22 hodinami
    Kokosové tyčinky, tentokrát ze špaldové mouky, patří mezi cukroví, které tvarujeme pomocí strojku - strojkové cukroví. Křehké tyčinky plníme pikantní marmeládou a jejich konce namáčíme do čokolády. Kdo by odolal?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak upéct Masarykovo cukroví? Ochutnejte a poznáte, proč bylo jeho nejoblíbenější

    Před 23 hodinami
    Masarykovo cukroví, známé i jako Masarykovy knoflíky, je oblíbeným cukrovím, které není složité na přípravu. Cukroví je pečené z máslového těsta s chutí oříšků a jistě si na něj vzpomínáte z babiččiny kuchyně.
     Komentáře
  • Toprecepty

    6 chyb při přípravě bramborového salátu: Poradíme, na co se zaměřit a čemu předejít

    Před 1 dnem
    Bramborový salát představuje neodmyslitelnou přílohu ke smaženému kaprovi na štědrovečerní večeři. Často si na něm však pochutnáváme i během roku, a to při větších událostech. Jak ho však bezchybně připravit?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak moc nám škodí „éčka“ v jídle? Způsobují obezitu i deprese, řiďte se pravidlem 0-1-5 a neuděláte chybu, říká odbornice

    Před 1 dnem
    Emulgátory, aromata, barviva, stabilizátory... Zní vám to jako názvy šuplíků v chemické laboratoři? Přitom jde o běžné součásti každodenní stravy mnoha z nás. Odborníci ale bijí na poplach: Chemie v jídle ohrožuje naše zdraví. Vyhnout se tomu přitom dá a není to tak těžké. Jak na to, s tím pro Toprecepty.cz poradila expertka Margit Slimáková.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak udělat makronky s vánoční příchutí, vánočním zdobením a vánoční náladou

    Před 1 dnem
    Makronky jsou francouzské cukroví, které tvoří dvě lehoučké skořápky s typickou nožičkou a krémovou náplní. Připravují se z bílků, cukru, mandlové mouky, barviva a krému. Hodí se nejen k mlsání, ale i jako jedlý dárek.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Nepečené medovníkové kuličky jsou skvost mezi cukrovím: Za pár chvil máte připravenou dobrotu, po které se zapráší

    Před 1 dnem
    Medovníkové kuličky jsou chutnou nepečenou variantou známého dezertu, která se perfektně hodí na vánoční stůl mezi ostatní cukroví. Nevyžadují složité postupy ani dlouhé odležení, a proto je můžete připravovat až těsně před svátky.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vynikající speciální šumavský bramborák: Přidejte do těsta lovecký salám a už nikdy nebudete chtít jinou verzi

    Před 1 dnem
    Bramborák patří ke klenotům naší kuchyně. Ten šumavský si zakládá na jemné chuti a jednoduchých surovinách. Vychází z tradičního postupu, ve kterém hrají hlavní roli brambory, česnek a majoránka, důležitou součástí ovšem může být i salám. Jak si připravit právě takovou specialitu se zvláštní chutí, vám poradíme.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Pudinkové cukroví z lisu na česnek: Voní skořicí a přípravu zvládnou i začátečníci, je to snadné

    Před 1 dnem
    Nebaví vás válet těsto a vykrajovat nebo tvarovat cukroví? Efektně vyhlížející kousky uděláte velmi snadno, a to s pomůckou, od níž byste to asi nečekali – s obyčejným lisem na česnek. Cukroví s vůní skořice vypadá skvěle, chutná báječně, hotové je rychlostí blesku a stejně tak rychle se sní.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak dlouho vydrží zabitý kapr čerstvý? Trvanlivost prodlouží tyhle dva jednoduché postupy

    Před 1 dnem
    Kapr je nedílnou součástí štědrovečerního stolu v mnoha rodinách. Aby se stal zlatým hřebem večera, musí být v perfektní kondici. Poradíme vám, kdy ho nejlépe koupit i jak ho skladovat, aby zůstal čerstvý a chutný.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Lucie sekla s prací ve firmě, aby mohla vařit marmelády. Za dva měsíce dostala za džemy z receptů po babičce ocenění

    Před 1 dnem
    Měla dobrou práci, fajn peníze, ale nebylo to to pravé ořechové. Nebo spíš marmeládové. Lucie z Vysočiny opustila stabilní zaměstnání, aby si splnila sen a začala vařit džemy a sirupy podle osvědčených receptů. Vyplatilo se to!
     Komentáře
  • Toprecepty

    3 způsoby, jak rychle louskat vlašské ořechy. Usnadněte si práci podle videonávodu

    Před 1 dnem
    Vlašské ořechy jsou nejen chutné, ale také zdravé. Ve skořápkách vydrží v dobré kvalitě a při správném uskladnění alespoň do další sezony. Ořechy výtečně chutnají a v kuchyni mají široké uplatnění, jenže potíž bývá často s jejich louskáním, které je velmi pomalé.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Zapečené brambory z remosky: Můžeme připravit současně vše, na co máme chuť

    Před 1 dnem
    Remoska je kuchyňský spotřebič, který už po mnoho desítek let pomáhá péct potraviny jednoduše, úsporně a v menším množství než klasická trouba. V našem seriálu vám představíme další z pokrmů, které si oblíbíte.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Sýrové kuličky s ořechy podle ČSN: Jejich různé obměny zpestří nejen švédské stoly

    Před 1 dnem
    S blížícími se vánočními svátky už přemýšlíme nad tím, čím posléze nahradit cukroví, kterým se přejíme během prvních dnů domácí pohody. Máme pro vás skvělý tip v podobě sýrových kuliček s ořechy podle oblíbených norem.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Kefírové plněné placičky jsou rychle hotové. Jednoduchý hrnkový recept má úspěch i u dětí

    Před 2 dny
    Nejrůznější placičky smažené na tuku jsou jednoduchým obědem nebo večeří. Tentokrát vás naučíme perfektní hrnkové těsto, které zvládnete vypracovat během chvilky. Po naplnění placičky usmažte a můžete servírovat.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Ořechy s jablečným karamelem: Zkusíte letos tradiční druh cukroví v jiném kabátku?

    Před 2 dny
    Plněné ořechy jsou tradičním druhem pečeného vánočního cukroví, bez kterého se tabule našich babiček neobešla. Recept na ořechy s jablečným karamelem je součástí seriálu s názvem "Vánoce s Josefem Maršálkem".
     Komentáře
  • Toprecepty

    Už nastal čas marmelády? Kdy slepovat linecké, aby do Vánoc krásně změklo a zároveň zůstalo křehké a sladké akorát

    Před 2 dny
    Linecké cukroví patří k druhům, které se připravují na etapy, aby chutnaly o Vánocích přesně tak, jak mají. Kdy nastává ideální čas na slepování lineckého, aby bylo o svátcích krásně vláčné a zároveň křehké a chuťově vyrovnané? Poradíme, kdy a čím ho plnit i jak ho skladovat, aby bylo ve správný čas v perfektní kondici.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Štafetky podle videoreceptu: Chutný retro zákusek poslouží i jako vánoční cukroví

    Před 2 dny
    Štafetky jsou vláčné řezy z bílkového těsta s příchutí ořechů a kávy, které v retro dobách nesměly chybět v žádné cukrárně. Podle videoreceptu je hravě zvládnete, nezapomeňte je ale nechat dostatečně dlouho uležet.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Iva Hüttnerová vaří na Vánoce buřtguláš pro celou rodinu: Mám jeden fígl, proč dětem a vnukům tak chutná, prozrazuje herečka

    Před 2 dny
    Na letošní Vánoce se pilně připravuje i herečka a výtvarnice Iva Hüttnerová. Jak prozradila webu Toprecepty.cz, i letos budou sváteční chvíle probíhat v kruhu rodinném a chybět nebude ani „tradiční” pokrm, který je už nutností – buřtguláš.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Šlehačkové cukroví zachrání Vánoce: Křehké, nadýchané a neodolatelné kousky jen ze tří surovin jsou ihned měkké

    Před 2 dny
    Na první pohled působí obyčejně, ale kdo ho zná, hned po něm sáhne. Šlehačkové cukroví totiž rychle mizí. Jakmile ho ochutnáte, těžko odoláte dalším kouskům. Křehké a nadýchané cukroví je jemné jako obláček a zároveň plné chuti. Naštěstí je příprava snadná a cukroví nepotřebuje odležet, takže ho stihnete upéct i těsně před svátky, pokud by do té doby zmizelo.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak připravit slaný karamel? Snadný videonávod vás provede postupem krok za krokem

    Před 2 dny
    Připravte se, lahodná kombinace sladkého a slaného totiž způsobuje závislost a na první ochutnání si ji zamilujete. Slaný karamel můžete použít na polití palačinek, pudinku, zmrzliny nebo pečených i nepečených dezertů.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Famózní vaječňák podle Ivety Fabešové: Z pár ingrediencí vytvoříte perfektní likér na sváteční stůl. Voní vanilkou i rumem

    Před 2 dny
    Vaječný likér je jeden z těch nápojů, které se na vánočním stole objevují tak často, že si bez nich svátky skoro neumíme představit. Má jednoduchý základ, ale dá se připravit na mnoho způsobů – jemnější, výraznější i hravě ochucený. Proč patří právě k Vánocům, jak ho můžete vylepšit a jaké příchutě mu sluší nejvíc? To všechno vám prozradíme, stejně jako recept známé cukrářky Ivety Fabešové.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vánoce s Josefem Maršálkem: Dortíčky s vanilkovým krémem jsou obdobou išelských, ovšem v luxusnější kakaové verzi

    Před 2 dny
    Vánoční cukroví může mít mnoho podob, ale pokud letos hledáte něco neotřelého a elegantního, máme pro vás tip z opravdu nejpovolanějších rukou. V rámci našeho předvánočního seriálu jsme vyzkoušeli další recept cukráře Josefa Maršálka, a to čokoládové dortíčky. A musíme říct, že si nás okamžitě získaly.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Perníkové koule a kuličky: Vypadají skvostně, přitom jsou hotové vcukuletu

    Před 2 dny
    Perníkové koule nebo kuličky jsou velmi vděčné cukroví, které se vlastně ani nedá pokazit. Stačí jen vědět potřebné množství surovin, ale můžete i trochu experimentovat. Naučíme vás jednoduchý základní recept, ale můžete si vybrat i z dalších variant. V receptáři máme více oblíbených možností.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Ořechová vosí hnízda: Vyzkoušejte připravit nepečené a velmi oblíbené cukroví

    Před 2 dny
    Vosí hnízda, někdy nazývaná včelí úly, se v přírodě liší, ale jako cukroví znamenají jediné – naplněný ořechový domeček na vláčném piškotu. Je to cukroví, bez kterého by se mnoho z nás o Vánocích neobešlo.
     Komentáře
  • Toprecepty

    VIDEO: Legendární Five Guys dnes otevírá v Praze. Mrkněte, jak to tam vypadá a jestli je 295 Kč za burger v pohodě

    Před 2 dny
    Vyhlášený americký řetězec rychlého občerstvení otevírá 8. prosince 2025 v Praze v obchodním domě Máj svou první pobočku. Naše reportérka byla na místě už předem a vyzkoušela legendární burgery, po jejichž ochutnání se vám prý změní život.
     Komentáře
  • Toprecepty

    S přípravou těsta na cukroví pomůže sekáček. Podívejte se na videonávod

    Před 2 dny
    Pečení cukroví je tradiční vánoční aktivita, na kterou se mnozí celý rok těší. Přesto se může stát, že se dostanete do časového presu a budete chtít ušetřit aspoň trochu času. V tom případě zkuste přípravu těsta v sekáčku.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vánoční tvarohová štola chutná báječně a navíc nepotřebuje dlouhé rozležení

    Před 2 dny
    Štola (Stollen) je typickým a tradičním dezertem servírovaným na Vánoce, avšak příprava té kynuté může být pro začátečníky náročnější. Navíc klasickou štolu je potřeba připravit s dostatečným předstihem (přibližně 3 týdny předem), aby se před konzumací správně rozležela. To však neplatí pro tvarohovou štolu, která si stále více získává srdce našich hospodyněk.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Citrusové florentýnky: Vyzkoušejte sladké cukroví ze slunné Florencie

    Před 2 dny
    Florentýnky jsou méně známé cukroví, a proto je můžeme chybně zaměnit s marokánkami. Chuťově jsou stejně tak dobré a pokud je ochutnáme, rozdíly určitě poznáme. Toto cukroví vás jednoduše oslní svou svěží citrusovou chutí ve spojení se sladkým mandlovým karamelem.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak připravit vlašský salát? Tato retro pochoutka je milovaná po generace

    Před 3 dny
    Na chlebíčky nebo jen tak s čerstvým pečivem k svačině, přesně takto si nejčastěji vychutnáváme klasický vlašský salát. Tato retro dobrota nesmí chybět v žádném lahůdkářství a je nepřekonatelně výtečná. Provedeme vás jednoduchou přípravou.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Tradiční kávová zrna: Tohle nepečené cukroví nadchne každého milovníka kávy

    Před 3 dny
    Nepečeného cukroví je mnoho druhů na nespočet způsobů. Kávová zrna jsou tradiční pochoutkou, které neodolají ani ti, kteří kávě neholdují. Jejich příprava není nikterak složitá, stačí jen dopřát tvarům čas v lednici.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Čím naplnit išelské dortíčky? Vyberte si z různých možností vaši oblíbenou náplň

    Před 3 dny
    Išelské dortíčky bylo oblíbené cukroví císaře Františka Josefa I. a hlavně díky němu se tolik proslavilo. Ořechová kolečka politá čokoládou mohou mít několik různých náplní. Vybrali jsme pro vás ty nejoblíbenější.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vyzkoušeli jste už malinové včelí úly? Příprava není o nic složitější než u klasiky, chuť je ovšem naprosto božská

    Před 3 dny
    Včelí úly patří mezi vánoční klasiku, která se drží v českých domácnostech dlouhá léta. Základem je nepečené těsto, obvykle kakaové nebo ořechové, doplněné oblíbenou náplní. Způsobů, jak tento tradiční kousek upravit, však přibývá a běžné úly dnes snadno nahradí moderní varianty třeba s ovocem.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Zbylé knedlíky se dají zmrazit. Co však s několika plátky, které už nikdo nechce?

    Před 3 dny
    V seriálu Stop plýtvání se naučíme, jak zpracovat potraviny, které zbydou buď z důvodu, že na ně už nikdo nemá chuť, nebo proto, že omáčka a maso k nim právě došly. Takovou potravinou jsou například knedlíky.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Sezona pečených kaštanů je tu: S pár fígly je příprava snadná a vychutnáte si je horké, s pečeným kuřetem i v roládě

    Před 3 dny
    Velké matné hnědé kousky v regálech se zeleninou nejsou cizokrajné ořechy, ale jedlé kaštany. Jejich sezona právě nastává, a tak si je můžeme vychutnat samotné nebo v nejrůznějších pokrmech. Pokud jste je ještě nikdy nepřipravovali, nebojte, je to snadné, když víte jak na to. A to vám prozradíme krok za krokem.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak na nepečené cukroví bez alkoholu? Smlsněte si na cukroví, které mohou i děti

    Před 3 dny
    Alkohol v těstech či náplních, které následně projdou tepelnou úpravou, je neškodný. Vysokou teplotou se vypaří a v dané dobrotě zůstane jen jeho aroma. Jak však připravit nepečené cukroví bez alkoholu?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Tvarohová vánoční štóla: Jednodušší verze německé kynuté klasiky má výraznější chuť a vůni a vydrží déle vláčná

    Před 3 dny
    Synonymem českých Vánoc je vánočka a cukroví, v sousedním Německu pečou perníčky a štólu. Kynutá štóla plná kandovaného ovoce a marcipánu vyžaduje delší čas na odležení, a proto se začíná připravovat už koncem listopadu. Pokud jste na ni však dostali chuť nyní, nezoufejte, tvarohovou štólu stihnete v pohodě upéct a na svátečním stole se bude nejen báječně vyjímat, ale hlavně bude skvěle chutnat.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vánoční cukroví z bílkového sněhu: Jeho předností je chuť, lehkost a křehkost

    Před 3 dny
    Bílkový sníh jsou bílky našlehané do jemné, pevné a lesklé pěny. Pro přípravu sněhového cukroví šleháme bílky s cukrem. V našem seriálu Domácí cukrárna vás s několika sněhovými recepty seznámíme.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vanilkový pudinkový krém do cukroví: Hedvábně jemný, hladký a voňavý vylepší linecké, košíčky i slepované ořechy

    Před 3 dny
    Bez dobré náplně není slepované cukroví to pravé. Vanilkový pudinkový krém je lehčí než klasické máslové krémy, krásně voní po vanilce a hodí se do lineckého, košíčků i do plněných ořechů.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Linecké pečivo bez uležení: Díky malé změně bude cukroví krásně měkké už druhý den

    Před 3 dny
    Těsto na linecké cukroví se připravuje obvykle v osvědčeném poměru surovin - 3 díly hladké mouky, 2 díly másla a 1 díl cukru. Po upečení potřebuje trochu odležet, proto se peče alespoň dva týdny před plánovanou spotřebou. Stačí ale poměr trochu upravit a cukroví změkne rychleji.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jakou mouku na pracny? Oblíbené cukroví pekly rády a skvěle naše babičky

    Před 3 dny
    Pracny jsou typické staročeské vánoční cukroví, které si pamatujeme už od našich babiček. Pracnám se běžně říká také medvědí tlapky, nejspíš z toho důvodu, že svým tvarem připomínají otisky tlapek nebo také pracek ve sněhu. Typickou chuť pracnám dávají ořechy, kakao a koření (skořice, hřebíček).
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak připravit a dochutit majonézu z tofu. Zkuste i další alternativy klasické majonézy

    Před 3 dny
    Majonéza je oblíbená omáčka, která skvěle chuťově doladí saláty a pomazánky, po ochucení se uplatní jako dip a výborná je také do sendvičů a burgerů. Využití je ale mnohem širší. Skvělou alternativou klasické majonézy je tofu majonéza, která se připravuje bez vajec.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Košíčky bez pečení? Žádný problém. Zkuste karamelové Toffifee podle videonávodu

    Před 3 dny
    Patříte mezi milovníky plněných košíčků, ale do pečení se vám nechce nebo prostě nemáte čas? Košíčky můžete připravit i bez pečení, mohly by vám zachutnat třeba luxusní karamelové Toffifee s křupavým oříškem uvnitř. Tuto dobrotu vás naučíme podle videa.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Nadýchaná domácí vánočka: Upečte ji podle našeho videonávodu a vždy se vám povede

    Před 3 dny
    Vánočka vždy patřila a patřit bude k tradičním českým Vánocům. Svým vzhledem a vůní dokáže navodit pravou sváteční atmosférou a nalákat ke stolu celou rodinu. Podle tohoto receptu se vám vánočka vždy povede.
     Komentáře
  • Toprecepty

    3 rychlé pomazánky na chlebíčky či jednohubky: Stejný základ, přesto každá jiná

    Před 3 dny
    Překvapila vás návštěva nebo plánujete oslavu? Receptů na bleskové pomazánky není nikdy dost a na ty vynikající obzvlášť. Máme pro vás jednoduchý trik, kdy ze stejného smetanového základu vytvoříte během chvilky tři různé příchutě.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jaké cukroví se peče na poslední chvíli? Na výběr máte stále dostatek možností

    Před 4 dny
    Ne každý má možnosti a především čas péct cukroví od začátku adventu. Právě pro zaneprázdněné je určen tento článek, který přináší inspiraci na cukroví, které stačí upéct až v posledním týdnu před Štědrým dnem.
     Komentáře
Reklama