Zavřít
Toprecepty

Toprecepty

Nejnovější články na Seznamu ze zdroje Toprecepty
  • Toprecepty

    Zapečené brambory z remosky: Můžeme připravit současně vše, na co máme chuť

    Před 9 hodinami
    Remoska je kuchyňský spotřebič, který už po mnoho desítek let pomáhá péct potraviny jednoduše, úsporně a v menším množství než klasická trouba. V našem seriálu vám představíme další z pokrmů, které si oblíbíte.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Sýrové kuličky s ořechy podle ČSN: Jejich různé obměny zpestří nejen švédské stoly

    Před 11 hodinami
    S blížícími se vánočními svátky už přemýšlíme nad tím, čím posléze nahradit cukroví, kterým se přejíme během prvních dnů domácí pohody. Máme pro vás skvělý tip v podobě sýrových kuliček s ořechy podle oblíbených norem.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Kefírové plněné placičky jsou rychle hotové. Jednoduchý hrnkový recept má úspěch i u dětí

    Před 14 hodinami
    Nejrůznější placičky smažené na tuku jsou jednoduchým obědem nebo večeří. Tentokrát vás naučíme perfektní hrnkové těsto, které zvládnete vypracovat během chvilky. Po naplnění placičky usmažte a můžete servírovat.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Ořechy s jablečným karamelem: Zkusíte letos tradiční druh cukroví v jiném kabátku?

    Před 15 hodinami
    Plněné ořechy jsou tradičním druhem pečeného vánočního cukroví, bez kterého se tabule našich babiček neobešla. Recept na ořechy s jablečným karamelem je součástí seriálu s názvem "Vánoce s Josefem Maršálkem".
     Komentáře
  • Toprecepty

    Už nastal čas marmelády? Kdy slepovat linecké, aby do Vánoc krásně změklo a zároveň zůstalo křehké a sladké akorát

    Před 16 hodinami
    Linecké cukroví patří k druhům, které se připravují na etapy, aby chutnaly o Vánocích přesně tak, jak mají. Kdy nastává ideální čas na slepování lineckého, aby bylo o svátcích krásně vláčné a zároveň křehké a chuťově vyrovnané? Poradíme, kdy a čím ho plnit i jak ho skladovat, aby bylo ve správný čas v perfektní kondici.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Štafetky podle videoreceptu: Chutný retro zákusek poslouží i jako vánoční cukroví

    Před 17 hodinami
    Štafetky jsou vláčné řezy z bílkového těsta s příchutí ořechů a kávy, které v retro dobách nesměly chybět v žádné cukrárně. Podle videoreceptu je hravě zvládnete, nezapomeňte je ale nechat dostatečně dlouho uležet.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Iva Hüttnerová vaří na Vánoce buřtguláš pro celou rodinu: Mám jeden fígl, proč dětem a vnukům tak chutná, prozrazuje herečka

    Před 18 hodinami
    Na letošní Vánoce se pilně připravuje i herečka a výtvarnice Iva Hüttnerová. Jak prozradila webu Toprecepty.cz, i letos budou sváteční chvíle probíhat v kruhu rodinném a chybět nebude ani „tradiční” pokrm, který je už nutností – buřtguláš.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Šlehačkové cukroví zachrání Vánoce: Křehké, nadýchané a neodolatelné kousky jen ze tří surovin jsou ihned měkké

    Před 18 hodinami
    Na první pohled působí obyčejně, ale kdo ho zná, hned po něm sáhne. Šlehačkové cukroví totiž rychle mizí. Jakmile ho ochutnáte, těžko odoláte dalším kouskům. Křehké a nadýchané cukroví je jemné jako obláček a zároveň plné chuti. Naštěstí je příprava snadná a cukroví nepotřebuje odležet, takže ho stihnete upéct i těsně před svátky, pokud by do té doby zmizelo.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak připravit slaný karamel? Snadný videonávod vás provede postupem krok za krokem

    Před 19 hodinami
    Připravte se, lahodná kombinace sladkého a slaného totiž způsobuje závislost a na první ochutnání si ji zamilujete. Slaný karamel můžete použít na polití palačinek, pudinku, zmrzliny nebo pečených i nepečených dezertů.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Famózní vaječňák podle Ivety Fabešové: Z pár ingrediencí vytvoříte perfektní likér na sváteční stůl. Voní vanilkou i rumem

    Před 20 hodinami
    Vaječný likér je jeden z těch nápojů, které se na vánočním stole objevují tak často, že si bez nich svátky skoro neumíme představit. Má jednoduchý základ, ale dá se připravit na mnoho způsobů – jemnější, výraznější i hravě ochucený. Proč patří právě k Vánocům, jak ho můžete vylepšit a jaké příchutě mu sluší nejvíc? To všechno vám prozradíme, stejně jako recept známé cukrářky Ivety Fabešové.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vánoce s Josefem Maršálkem: Dortíčky s vanilkovým krémem jsou obdobou išelských, ovšem v luxusnější kakaové verzi

    Před 20 hodinami
    Vánoční cukroví může mít mnoho podob, ale pokud letos hledáte něco neotřelého a elegantního, máme pro vás tip z opravdu nejpovolanějších rukou. V rámci našeho předvánočního seriálu jsme vyzkoušeli další recept cukráře Josefa Maršálka, a to čokoládové dortíčky. A musíme říct, že si nás okamžitě získaly.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Perníkové koule a kuličky: Vypadají skvostně, přitom jsou hotové vcukuletu

    Před 21 hodinami
    Perníkové koule nebo kuličky jsou velmi vděčné cukroví, které se vlastně ani nedá pokazit. Stačí jen vědět potřebné množství surovin, ale můžete i trochu experimentovat. Naučíme vás jednoduchý základní recept, ale můžete si vybrat i z dalších variant. V receptáři máme více oblíbených možností.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Ořechová vosí hnízda: Vyzkoušejte připravit nepečené a velmi oblíbené cukroví

    Před 21 hodinami
    Vosí hnízda, někdy nazývaná včelí úly, se v přírodě liší, ale jako cukroví znamenají jediné – naplněný ořechový domeček na vláčném piškotu. Je to cukroví, bez kterého by se mnoho z nás o Vánocích neobešlo.
     Komentáře
  • Toprecepty

    VIDEO: Legendární Five Guys dnes otevírá v Praze. Mrkněte, jak to tam vypadá a jestli je 295 Kč za burger v pohodě

    Před 21 hodinami
    Vyhlášený americký řetězec rychlého občerstvení otevírá 8. prosince 2025 v Praze v obchodním domě Máj svou první pobočku. Naše reportérka byla na místě už předem a vyzkoušela legendární burgery, po jejichž ochutnání se vám prý změní život.
     Komentáře
  • Toprecepty

    S přípravou těsta na cukroví pomůže sekáček. Podívejte se na videonávod

    Před 1 dnem
    Pečení cukroví je tradiční vánoční aktivita, na kterou se mnozí celý rok těší. Přesto se může stát, že se dostanete do časového presu a budete chtít ušetřit aspoň trochu času. V tom případě zkuste přípravu těsta v sekáčku.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vánoční tvarohová štola chutná báječně a navíc nepotřebuje dlouhé rozležení

    Před 1 dnem
    Štola (Stollen) je typickým a tradičním dezertem servírovaným na Vánoce, avšak příprava té kynuté může být pro začátečníky náročnější. Navíc klasickou štolu je potřeba připravit s dostatečným předstihem (přibližně 3 týdny předem), aby se před konzumací správně rozležela. To však neplatí pro tvarohovou štolu, která si stále více získává srdce našich hospodyněk.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Citrusové florentýnky: Vyzkoušejte sladké cukroví ze slunné Florencie

    Před 1 dnem
    Florentýnky jsou méně známé cukroví, a proto je můžeme chybně zaměnit s marokánkami. Chuťově jsou stejně tak dobré a pokud je ochutnáme, rozdíly určitě poznáme. Toto cukroví vás jednoduše oslní svou svěží citrusovou chutí ve spojení se sladkým mandlovým karamelem.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak připravit vlašský salát? Tato retro pochoutka je milovaná po generace

    Před 1 dnem
    Na chlebíčky nebo jen tak s čerstvým pečivem k svačině, přesně takto si nejčastěji vychutnáváme klasický vlašský salát. Tato retro dobrota nesmí chybět v žádném lahůdkářství a je nepřekonatelně výtečná. Provedeme vás jednoduchou přípravou.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Tradiční kávová zrna: Tohle nepečené cukroví nadchne každého milovníka kávy

    Před 1 dnem
    Nepečeného cukroví je mnoho druhů na nespočet způsobů. Kávová zrna jsou tradiční pochoutkou, které neodolají ani ti, kteří kávě neholdují. Jejich příprava není nikterak složitá, stačí jen dopřát tvarům čas v lednici.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Čím naplnit išelské dortíčky? Vyberte si z různých možností vaši oblíbenou náplň

    Před 1 dnem
    Išelské dortíčky bylo oblíbené cukroví císaře Františka Josefa I. a hlavně díky němu se tolik proslavilo. Ořechová kolečka politá čokoládou mohou mít několik různých náplní. Vybrali jsme pro vás ty nejoblíbenější.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vyzkoušeli jste už malinové včelí úly? Příprava není o nic složitější než u klasiky, chuť je ovšem naprosto božská

    Před 1 dnem
    Včelí úly patří mezi vánoční klasiku, která se drží v českých domácnostech dlouhá léta. Základem je nepečené těsto, obvykle kakaové nebo ořechové, doplněné oblíbenou náplní. Způsobů, jak tento tradiční kousek upravit, však přibývá a běžné úly dnes snadno nahradí moderní varianty třeba s ovocem.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Zbylé knedlíky se dají zmrazit. Co však s několika plátky, které už nikdo nechce?

    Před 1 dnem
    V seriálu Stop plýtvání se naučíme, jak zpracovat potraviny, které zbydou buď z důvodu, že na ně už nikdo nemá chuť, nebo proto, že omáčka a maso k nim právě došly. Takovou potravinou jsou například knedlíky.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Sezona pečených kaštanů je tu: S pár fígly je příprava snadná a vychutnáte si je horké, s pečeným kuřetem i v roládě

    Před 1 dnem
    Velké matné hnědé kousky v regálech se zeleninou nejsou cizokrajné ořechy, ale jedlé kaštany. Jejich sezona právě nastává, a tak si je můžeme vychutnat samotné nebo v nejrůznějších pokrmech. Pokud jste je ještě nikdy nepřipravovali, nebojte, je to snadné, když víte jak na to. A to vám prozradíme krok za krokem.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak na nepečené cukroví bez alkoholu? Smlsněte si na cukroví, které mohou i děti

    Před 1 dnem
    Alkohol v těstech či náplních, které následně projdou tepelnou úpravou, je neškodný. Vysokou teplotou se vypaří a v dané dobrotě zůstane jen jeho aroma. Jak však připravit nepečené cukroví bez alkoholu?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Tvarohová vánoční štóla: Jednodušší verze německé kynuté klasiky má výraznější chuť a vůni a vydrží déle vláčná

    Před 1 dnem
    Synonymem českých Vánoc je vánočka a cukroví, v sousedním Německu pečou perníčky a štólu. Kynutá štóla plná kandovaného ovoce a marcipánu vyžaduje delší čas na odležení, a proto se začíná připravovat už koncem listopadu. Pokud jste na ni však dostali chuť nyní, nezoufejte, tvarohovou štólu stihnete v pohodě upéct a na svátečním stole se bude nejen báječně vyjímat, ale hlavně bude skvěle chutnat.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vánoční cukroví z bílkového sněhu: Jeho předností je chuť, lehkost a křehkost

    Před 1 dnem
    Bílkový sníh jsou bílky našlehané do jemné, pevné a lesklé pěny. Pro přípravu sněhového cukroví šleháme bílky s cukrem. V našem seriálu Domácí cukrárna vás s několika sněhovými recepty seznámíme.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vanilkový pudinkový krém do cukroví: Hedvábně jemný, hladký a voňavý vylepší linecké, košíčky i slepované ořechy

    Před 1 dnem
    Bez dobré náplně není slepované cukroví to pravé. Vanilkový pudinkový krém je lehčí než klasické máslové krémy, krásně voní po vanilce a hodí se do lineckého, košíčků i do plněných ořechů.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Linecké pečivo bez uležení: Díky malé změně bude cukroví krásně měkké už druhý den

    Před 1 dnem
    Těsto na linecké cukroví se připravuje obvykle v osvědčeném poměru surovin - 3 díly hladké mouky, 2 díly másla a 1 díl cukru. Po upečení potřebuje trochu odležet, proto se peče alespoň dva týdny před plánovanou spotřebou. Stačí ale poměr trochu upravit a cukroví změkne rychleji.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jakou mouku na pracny? Oblíbené cukroví pekly rády a skvěle naše babičky

    Před 1 dnem
    Pracny jsou typické staročeské vánoční cukroví, které si pamatujeme už od našich babiček. Pracnám se běžně říká také medvědí tlapky, nejspíš z toho důvodu, že svým tvarem připomínají otisky tlapek nebo také pracek ve sněhu. Typickou chuť pracnám dávají ořechy, kakao a koření (skořice, hřebíček).
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak připravit a dochutit majonézu z tofu. Zkuste i další alternativy klasické majonézy

    Před 2 dny
    Majonéza je oblíbená omáčka, která skvěle chuťově doladí saláty a pomazánky, po ochucení se uplatní jako dip a výborná je také do sendvičů a burgerů. Využití je ale mnohem širší. Skvělou alternativou klasické majonézy je tofu majonéza, která se připravuje bez vajec.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Košíčky bez pečení? Žádný problém. Zkuste karamelové Toffifee podle videonávodu

    Před 2 dny
    Patříte mezi milovníky plněných košíčků, ale do pečení se vám nechce nebo prostě nemáte čas? Košíčky můžete připravit i bez pečení, mohly by vám zachutnat třeba luxusní karamelové Toffifee s křupavým oříškem uvnitř. Tuto dobrotu vás naučíme podle videa.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Nadýchaná domácí vánočka: Upečte ji podle našeho videonávodu a vždy se vám povede

    Před 2 dny
    Vánočka vždy patřila a patřit bude k tradičním českým Vánocům. Svým vzhledem a vůní dokáže navodit pravou sváteční atmosférou a nalákat ke stolu celou rodinu. Podle tohoto receptu se vám vánočka vždy povede.
     Komentáře
  • Toprecepty

    3 rychlé pomazánky na chlebíčky či jednohubky: Stejný základ, přesto každá jiná

    Před 2 dny
    Překvapila vás návštěva nebo plánujete oslavu? Receptů na bleskové pomazánky není nikdy dost a na ty vynikající obzvlášť. Máme pro vás jednoduchý trik, kdy ze stejného smetanového základu vytvoříte během chvilky tři různé příchutě.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jaké cukroví se peče na poslední chvíli? Na výběr máte stále dostatek možností

    Před 2 dny
    Ne každý má možnosti a především čas péct cukroví od začátku adventu. Právě pro zaneprázdněné je určen tento článek, který přináší inspiraci na cukroví, které stačí upéct až v posledním týdnu před Štědrým dnem.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak dlouho vydrží cukroví? Některé druhy se kazí rychleji, jiné vydrží týdny

    Před 2 dny
    Trouba pomalu vydává první druhy cukroví, které je třeba správně uskladnit, aby nejen vydrželo až do Vánoc, ale především se nezkazilo. Proto je důležité vědět, jak dlouho cukroví vydrží, každé má totiž svou omezenou trvanlivost.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Išelské dortíčky: Vyzkoušejte připravit cukroví s výraznou chutí a noblesním vzhledem

    Před 2 dny
    Išelské dortíčky k Vánocům neodmyslitelně patří. Křehké kakaové těsto se dokonale snoubí s výrazně kyselkavou marmeládou a křupavou čokoládovou polevou. Vyzkoušejte cukroví, které je přitažlivé jak chuťově, tak i vzhledově.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Perfektní „holanďák“ podle Jana Punčocháře: Šéfkuchař ukázal, jak připravit šťavnatou a křupavou klasiku plnou chutí

    Před 2 dny
    Holandský řízek patří mezi jídla, která mají v českých kuchyních své pevné místo. Většina lidí si ho spojuje s rychlou smaženou klasikou, ale když se připraví pečlivě a z poctivých surovin, získá úplně jinou podobu. Šéfkuchař Jan Punčochář, který v Extrakurzu ukázal svůj recept, to potvrzuje: „Když se řekne řízek, každý se usměje. A já taky. Protože ta vůně a ta křupavost, to je prostě radost.“
     Komentáře
  • Toprecepty

    První republika s Kristinou: Báječné cukroví medvědí tlapky voní po mandlích a citronu. Máte doma také tyhle formičky?

    Před 2 dny
    O Vánocích ožívají tradice a cukroví patří mezi tu nejsladší. Drobné tvary se pekly už před sto lety a zdobily sváteční stůl. Mezi klasické druhy patří i pracny, dříve zvané medvědí tlapky. Voněly citronem a mandlemi a jejich formičky vyprávěly příběhy.
     Komentáře
  • Toprecepty

    KVÍZ: Skladování vánočního cukroví může být oříšek. Víte, jaké nádoby zvolit a kam je v bytě umístit, abyste si nezkazili Vánoce?

    Před 2 dny
    Správné zacházení s hotovým cukrovím rozhoduje o tom, jak dlouho si udrží chuť i vůni. Základem je pořádek, čistota při přípravě, promyšlené uložení a správné skladovací podmínky. Zda jste si jistí, jak na to, zjistíte v našem kvízu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    8 chyb při přípravě nepečených kuliček: Konzistence i chuť je jen ve vašich rukou

    Před 2 dny
    Nepečené cukroví se připravuje až těsně před svátky, protože oproti cukroví pečenému má o poznání kratší trvanlivost. Mezi klasiku patří kuličky, po kterých se rychle zapráší. Pokud je tedy připravíte bez zbytečných chyb.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Perníčky, které jsou hned měkké. Recept, který zaručeně funguje, zvládne i začátečník

    Před 2 dny
    Perníčky patří k adventu stejně samozřejmě jako svíčky a vůně koření. Poradíme, jak na perníčky, které jsou hned měkké, na co si dát pozor při přípravě a čím je potírat, aby zůstaly vláčné.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Koláčky z listového těsta s jablky voní skořicí. Snadný recept ukáže videonávod

    Před 2 dny
    Jablečné koláčky z listového těsta vypadají díky ozdobnému nakrojení překrásně, a přitom jsou úplně snadné. Chutí připomínají všemi oblíbený štrúdl, voní skořicí, cukrem a ještě teplým se nedá odolat.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Mandarinková roláda z bílků zpestří vánoční stůl. Zkuste ji podle videonávodu

    Před 3 dny
    Zůstalo vám v lednici po pečení cukroví více bílků? Dokonale je využijete na luxusní Pavlovu mandarinkovou roládu. Nadýchaný a lehký sněhový korpus, svěží mandarinkový krém, mascarpone, to je vánoční pohoda na jazyku.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vánoční pudink je tradiční anglický moučník z ořechů, ovoce, koření a alkoholu

    Před 3 dny
    Vánoční pudink je tradiční anglický moučník, který se připravuje ze sušeného ovoce, koření, vajec a alkoholu - většinou z brandy. O Vánocích se pudink flambuje. Některé druhy se nechávají rozležet 6–12 měsíců.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Dokonalá vosí hnízda s kokosem: Připravte si oblíbené cukroví podle videoreceptu

    Před 3 dny
    Vosí hnízda nebo také včelí úly jsou oblíbeným českým nepečeným cukrovím, které v mnoha domácnostech o Vánocích prostě nesmí chybět. Tradičně se připravují z ořechového těsta s rumovou náplní. Vyzkoušejte si toto nepečené cukroví podle videoreceptu, tentokrát pro změnu s voňavým kokosem.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Rozdíly mezi vánočkou a mazancem: Víte, v čem se toto sladké kynuté pečivo liší?

    Před 3 dny
    Na domácím kynutém pečivu si rád pochutná každý z nás. Na tom sladkém možná i o něco více. Vánočka i mazanec se pečou převážně kynuté, i když existuje mnoho jiných variant. Víte, jaké jsou mezi nimi hlavní rozdíly?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vídeňský bramborový salát se smetanou podle ČSN má chutné využití po celý rok

    Před 3 dny
    Bramborový salát je již dlouhá léta zažitou přílohou ke smaženému kaprovi v rámci štědrovečerní večeře. Na této příloze si však pochutnáváme kdykoliv během roku, převážně pak při větších oslavách. Co zkusit ten vídeňský?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Nejlepší náplně do lineckého: Marmeláda je klasika, máslové krémy, povidla nebo nutella mu dodají šmrnc a výbornou chuť

    Před 3 dny
    Linecké nesmí na svátečním stole chybět. Kolečka, srdíčka, květinky či další tvary ze světlého těsta, v jejichž středu prosvítá červená zavařenina, se řadí k nejoblíbenějším. Existují ale i další možnosti, čím linecké cukroví naplnit.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Máslový krém do cukroví jen ze dvou ingrediencí: Je hotový za pár minut a v chladu vydrží týdny

    Před 3 dny
    Košíčky, ořechy nebo trubičky… jsou druhy cukroví, které by nikdy nebyly kompletní bez krému. Jaký ale vybrat, aby dlouho vydržel a neriskovali jste, že se cukroví zkazí? Sázkou na jistotu je jednoduchý máslový s cukrem, který ovšem můžete mnoha způsoby dochutit.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Perfektní čokoládová poleva na cukroví: Lesklá, hladká a plná chuti. Naučte se základní postup i smetanovou verzi

    Před 3 dny
    Poleva je báječnou a lahodnou ozdobou cukroví. Často právě ona rozhoduje o výsledném dojmu. Jak čokoládovou polevu připravit tak, aby byla pevná, lesklá a bez map? Ukážeme vám správný postup, temperování čokolády i super snadnou variantu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Amatérská pekařka válcuje internet. Její recept na jemné máslové košíčky chce každý, postup je snadný

    Před 3 dny
    Pokud bychom měli jmenovat cukroví, které vypadá efektně a je opravdovou ozdobou svátečního stolu, jsou to určitě košíčky. Mohou mít různé druhy náplní, základem jsou ale vždy vynikající korpusy, které skvěle chutnají a jsou krásně křehké. A to máslové košíčky od amatérské pekařky Renaty splňují do puntíku.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Velmi efektní cikánské cukroví: Křehké kousky s výraznou ořechovou náplní chutnají božsky a zvládne je i začátečník

    Před 3 dny
    Hledáte cukroví, které vypadá slavnostně, ale jeho příprava nezabere celé odpoledne? Cikánské cukroví potěší křehkým těstem i výraznou ořechovo-kakaovou náplní. Ukážeme vám, na co si dát pozor, aby mělo krásný tvar a dobře se krájelo.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak udělat kuřecí rošťáky? Marinované maso připravené na pánvi je krásně šťavnaté

    Před 3 dny
    Pod názvem rošťáky nebo také rarášky rozumíme šťavnaté plátky masa, nejprve namarinované a poté usmažené na pánvi. Pro rošťáky je typická jednoduchou přípravy, rychlost a také výrazná chuť. Základem rošťáků je obvykle buď vepřové nebo také kuřecí maso.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Expertka varuje: Přibírání o Vánocích dělají i drobnosti. Štamprle vaječňáku je kalorická bomba, pozor na nevinné ochutnávky

    Před 3 dny
    Cukroví, vánočka, řízek, salát...a pak lednové zděšení při pohledu na váhu. Každoroční obavy všech dietářů jsou zase tady. Nutriční terapeutka Karolína Beranová poradila, jak si svátky užít a přitom zbytečně nepřibrat. Chce to jen dodržet několik zásad.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Ochutnali jsme burgery Five Guys v Praze! Za 1 655 Kč dostanete tohle menu a dva shaky, na dietu zapomeňte, ale je to boží

    Před 4 dny
    V pražském obchodním domě Máj bylo ve čtvrtek večer narváno. Předpremiéru tady mělo otevření první pobočky Five Guys v Česku. Legendární americké burgery nalákaly desítky pozvaných, včetně známých tváří. Za redakci Toprecepty.cz jsme byli na místě a víme, jaká je nabídka, jaké jsou ceny i jak všechno chutná!
     Komentáře
  • Toprecepty

    Griliášky, efektní karamelové oplatky: Zkuste křupavé nepečené cukroví podle videa

    Před 4 dny
    Griliášky jsou nepečené cukroví výjimečné jednoduchou a rychlou přípravou, výraznou chutí karamelu a také křupavou strukturou díky přidaným ořechům. Na stole vypadají atraktivně a hodí se na stůl jako pohoštění pro návštěvu i jako netradiční vánoční cukroví. Recept je součástí nového cyklu s názvem "Nepečené Vánoce".
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak udělat domácí punč? Tento horký nápoj provoní domov a vykouzlí atmosféru Vánoc

    Před 4 dny
    V chladných zimních večerech je nejlepší podlehnout lahodnému horkému nápoji, který provoní váš domov skořicí i hřebíčkem a vykouzlí dokonalou atmosféru vánočních trhů. Punč můžete uvařit v alkoholické i nealkoholické verzi.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Oblíbená vykrajovátka na cukroví: Podívejte se, čím se liší a jaká jsou populární

    Před 4 dny
    Vykrajovátka využijete na různé druhy cukroví, od perníčků, přes zázvorky až po linecké. V dnešní době jsou vykrajovátka vyrobená z různých materiálů a jejich design je také velmi bohatý.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak zabránit praskání vanilkových rohlíčků? Známe tajemství dokonalého cukroví

    Před 4 dny
    Nepovedené pečené cukroví lze téměř vždy dál využít, například k výrobě nepečených kuliček či (v případě většího množství) na korpus pro cheesecake. Avšak nejvhodnější je vyhnout se chybám už během přípravy.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Štolu mezi recepty po babičkách máme dodnes. Zvládneme ji stejně dobře jako ony

    Před 4 dny
    V krajích sousedících s Německem, hlavně na severu a severozápadě země, se vlivem přirozeného prolínání kultur tradičně pekla štola místo vánočky. Je to podobně bohatý kynutý moučník zpodobňující dítě v peřince.
     Komentáře
Reklama