Zavřít

DIAstyl

Jahody a cukrovka: Sladké plody s nízkým GI a vysokým obsahem vlákniny a antioxidantů prospějí i zdraví diabetiků

Před 5 měsíci
Také milujete vůni čerstvých jahod? A tu sladkou chuť, která se rozplyne na jazyku a potěší každou chuťovou buňku, když se do nich zakousnete? Pak pro vás máme hned dvě dobré zprávy. Tou první je, že jsou jahody nejen osvěžujícím letním ovocem, ale zároveň díky svým obsahovým látkám prospívají zdraví – jejich bioaktivní složky přispívají například k podpoře zdraví srdce, regulaci krevního cukru a potenciální prevenci některých chronických onemocnění. A druhou dobrou zprávou je fakt, že díky nízkému glykemickému indexu a vysokému obsahu vlákniny jsou vhodnou potravinou v jídelníčku diabetiků. Pojďme společně poodhalit, co vše s sebou konzumace jahod nese a jak může být prospěšná pro naše zdraví.
 Komentáře
Reklama