Jeli jsme se podívat, jak se vyrábí rostlinné výrobky Garden Gourmet
Před 2 roky
Vyrábí tu rostlinné produkty, které velmi věrně kopírují výrobky z masa. Hamburgery, nugety nebo třeba mleté maso. Jak taková výroba probíhá, jsme viděli přímo v severočeském závodu Garden Gourmet v Krupce, z níž výrobky proudí do celého světa. Dnešní plán je jasný, doplnit nádrž a vydat se směr Krupka, do závodu Tivall v Ústeckém kraji. Právě tady se pod značkou Garden Gourmet v moderní hale vyrábí rostlinné alternativy masa, které znáte z obchodu. Jde o největší závod svého druhu v Evropě, ze kterého proudí rostlinné hamburgery, mleté maso, nugety nebo řízky do více než třiceti zemí světa, hlavně do Francie, Německa, Nizozemí, Irska a Severní Ameriky a Austrálie. Co všechno a jak se tu vyrábí pod patronátem společnosti Nestlé, která Tivall vlastní? Dozvíme se díky Dagmar Spiškové, ředitelce zdejšího závodu, která nás celým závodem provedla.