Co je v avokádu? Plno vitamínů a ještě něco navíc
Před 1 rokem
Avokádo je plné zdravých tuků a cenných živin, pomáhá ochránit před mrtvicí i infarktem. Jen je třeba mu přijít na chuť. Trpělivost se rozhodně vyplatí, protože patří k nejzdravějším plodům přírody. Nejstarší důkazy o konzumaci avokáda pocházejí zhruba z 10. století před naším letopočtem a archeologové je nalezli na území Mexika. Další stopy, vypovídající o konzumaci a dalším používání avokáda, pocházejí z Peru z období zhruba před 3800 až 4500 lety. O jeho rozšíření do Evropy a později do celého světa se zasloužili dobyvatelé Jižní a Střední Ameriky během 17. století. Dnes se pěstuje ve vhodných podmínkách na různých místech naší planety a je zařazováno mezi superpotraviny. Podle nejrůznějších studií má na lidské zdraví velmi kladný vliv.