Sacharidy bychom neměli ze stravy vyloučit, důležité je zvolit jejich správný typ
Před 7 měsíciVšechny sacharidy nejsou stejné. Existuje mnoho druhů potravin, které je obsahují a přitom se liší ve svých dopadech na lidské zdraví. Mnohé z nich nezpůsobují obezitu ani zdravotní problémy, naopak podporují dobrou kondici a dá se díky nim předcházet řadě onemocnění. Sacharidy se v poslední době dostávají na černou listinu mnoha vyznavačů zdravého životního stylu. I když určitá omezení nejsou špatná, striktní odmítání sacharidů není pro lidský organismus žádná výhra. Právě naopak, může způsobit řadu zdravotních problémů. Všechny sacharidy totiž nejsou tvořeny stejně a bez některých se lidské tělo neobejde, aby mohlo správně fungovat. Diety s nízkým obsahem sacharidů jsou oblíbené pro hubnutí, odstranění veškerých sacharidů z jídelníčku má však obvykle za následek nedostatek energie a může se podílet na řadě dalších zdravotních obtíží. Jaký je tedy rozdíl mezi sacharidy a čemu bychom se ve stravě vyhýbat neměli?