Hrách a kroupy se jedly každý den. A když byla bída, tak i ježci nebo listí ze stromu
Před 2 měsíciMožná vás překvapí, co všechno nabízí příroda k snědku, když je bída a nejsou po ruce vybrané lahůdky, na které jsou lidé jinak zvyklí. Naši předkové s tím měli bohaté zkušenosti. Když nebyla úroda a trápila je chudoba a hladomor, jedly se třeba i veverky a žáby a také spousta jídla rostlinného původu. Veverky a žáby si na zdejším talíři moc představit neumíme, přitom se zřejmě daly překvapivě chutně upravit. A pokud bychom raději chtěli zůstat u rostlinné stravy, příroda poskytuje spoustu možností, jak se zdravě najíst. Pojďme si některé z nich představit. Popisuje je ve své knize Česká kuchyně z dob nedostatku historik Čeněk Zíbrt (1864–1932) a pocházejí především z 19. století.