Zavřít

StyleUp

Zdravý je olivový olej, tělu prospěje i lněný a dýňový

Před 2 roky
Slunečnicový olej má v českých domácnostech největší zastoupení. Používáme ho na smažení, pečení a do fritovacího hrnce. Druhým nejpoužívanějším je řepkový olej, jenž má stejné využití. Poslední dobou se těší velké oblibě i olej olivový, který si často dopřáváme i za studena, například jakou důležitou ingredienci při přípravě zálivky na zeleninový salát. Ten patří i k jedněm z nejzdravějších. Podle profesora Williama S. Harrise, odborníka na výzkum tuků, je olivový olej naprostý poklad v oblasti zdravého stravování, a to zejména díky obsahu polyfenolů, které zpomalují stárnutí, vitamínu E a kyselině octové, jejíž hlavní předností je schopnost snižovat hladinu cholesterolu. Jsou ale i další druhy blahodárných olejů, které je škoda nevyužít.
 Komentáře
Reklama