Brokolice recept: skvěle chutná zapečená či v karbanátcích. Navíc obsahuje hodně živin
Před 2 měsíci
Brokolice představuje jeden z nejzdravějších druhů zeleniny. Najdete v ní opravdu hodně vitamínu C, hořčíku, vlákniny a minimum kalorií. Její nutriční vlastnosti z ní dělají skvělý doplněk zdravého jídelníčku. Navíc si s ní můžete v kuchyni opravdu vyhrát a připravit ji na různé způsoby – zapéct v troubě, rozmixovat na polévku nebo si ji dát vařenou jako přílohu. Brokolice je kultivar brukve zelné, takže je příbuzná například s květákem. Dá se konzumovat vařená či syrová. Oblíbená je mezi milovníky masa, ale také vegetariány, protože se dá konzumovat jako příloha i hlavní chod. Navíc nemá nijak výraznou chuť, takže nepřebije ostatní suroviny. Inspirovat se můžete třeba níže uvedenými recepty na rychlé karbanátky či zapečenou brokolici v troubě.

