Zavřít

Zdravotnictví a medicína

Pusinky recept: základem jemného cukroví jsou bílky a cukr. Dají se však připravit zdravější s oříšky

Před 13 hodinami
Pusinky jsou jemný dezert připravený z vyšlehaných bílků a krupicového cukru. Vyšlehaný sníh se pak suší při nízké teplotě v troubě. Dobře upečené pusinky by měly být bílé, křupavé a suché. Jsou lehké jako peříčko, ale plné cukru. Pokud chcete připravit trochu lehčí dezert, můžete cukr vynechat a přidat jemně namleté oříšky či strouhaný kokos. Výsledek sice nebude úplně dokonale připomínat ty klasické pusinky, které znáte z cukráren, ale po chuťové stránce budou rozhodně originální. Mleté oříšky či mandle jim dodají příjemnou příchuť. A pokud je předem trochu opražíte, budou ještě aromatičtější.
 Komentáře
Reklama