Zavřít
Vaření.cz

Vaření.cz

Nejnovější články na Seznamu na téma Vaření.cz
  • Vaření.cz

    Zdravější vánoční cukroví aneb Jak a co péct bez hromady cukru, bílé mouky nebo bez tuku

    Před 1 dnem
    Nejde o to zrušit vanilkové rohlíčky a linecké, ale chytře je upravit. Zdravější vánoční cukroví znamená méně bílé mouky a cukru, víc ořechů, ovoce, vlákniny. Zkrátka takové, aby sedlo i diabetikům, celiakům a lidem se speciálními omezeními.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Vánoční tvarohová štola s brusinkami krok za krokem

    Před 2 dny
    Dnes si připravíme štolu vylepšenou tvarohem v těstě, takže bude lahodná a vláčná ihned po upečení, aniž by se musela nechat odležet. Postup je opravdu velmi jednoduchý, tak vyzkoušejte.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Správná vánoční štóla zraje jako víno. Upečte si sváteční poklad původem z Drážďan!

    Před 2 dny
    Vánoční štóla se nedá uspěchat. Peče se i několik týdnů před svátky, a v chladu a v cukru čeká na svou příležitost až do Vánoc. Jak upéct štolu, jaké druhy jsou nejoblíbenější a co je na ní potřeba?
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Mrkev na sladko? Dokonalé rychlé mrkvové muffiny s medem a ořechy

    Před 3 dny
    Pokud hledáte recept na opravdu vláčné muffiny, tady jsou. Z mrkve, mletých vlašských oříšků a doslazené medem a třtinovým cukrem.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Neutrácejte zbytečně. Výborné vánoční cukroví upečete levně a bez šizení. Které to je?

    Před 3 dny
    Máte omezený rozpočet, málo času a přesto chcete mít na Vánoce plný tác domácího cukroví? Sáhněte po osvědčené trojici, která stojí pár korun. Vinné, šlehačkové a Masarykovo cukroví zvládne i začátečník! A ostudu neudělají ani mezi "bohatším" cukrovím.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Recepty na vánoční rohlíčky: Jak na mandlové, ořechové, vanilkové či polévané?

    Před 5 dny
    Už máte připravený svůj recept na vanilkové rohlíčky? Nebo letos chcete zkusit i rohlíčky kakaové, kokosové nebo s chutí kávy? Recepty máme!
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Rohlíčky a perníčky jsou základ: Zkuste k nim letos o Vánocích přidat pár neotřelých kousků

    Před 9 dny
    Co dát letos šanci crinkles, vinnému cukroví nebo skořicová klubíčka? Oživte vaši tradiční mísu s curkovím!
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Jak udělat radost? Poctivý domácí likér jako dárek rozhodně nezklame. Udělejte vaječný, karamelový nebo citronový

    Před 10 dny
    Představte si dokonalý krémový doušek, který zahřeje a zpříjemní sváteční posezení... anebo rovnou celou lahev, kterou můžete darovat!
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Naučte se upéct hovězí Wellington, který obstojí i před největšími kritiky u stolu

    Před 10 dny
    Hovězí Wellington zvládnete doma, když máte to správné maso a znáte jeho správnou teplotu. Jaký trik udrží listové těsto křupavé a jak připravit duxelles?
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Perníčky jako žádné jiné? Vlastní perníkové koření udělá z vašeho cukroví jedinečný požitek

    Před 11 dny
    Co všechno do kořenící směsi na perníky vlastně správně patří? Odpověď je jednoduchá: Přesně to, co si do ní sami dáte a máte rádi. Skořice, hřebíček nebo badyán nesmí chybět!
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Prostřeno! v Praze a okolí: Hosté "staví" vlastní tiramisu, zažijí koncert v ložnici i zažijí trapno

    Před 12 dny
    Tentokrát se prostírá v Praze a okolí. O hlavní výhru a divácké hlasy budou soutěžit čtyři muži a jedna žena. Na jaké recepty, jídla a průšvihy se můžete těšit?
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Bleskový moučník z jablek? Zkuste jednoduchý recept na obrácený jablečný koláč | Vaření.cz

    Před 13 dny
    Recept na vynikající moučník, který je opravdu jednoduchý na přípravu a díky jablíčkům je úžasně šťavnatý.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Víkendové pečení: Úžasně vláčná jablková bábovka s ořechy

    Před 13 dny
    Máte rádi sladké snídaně? Dáváte si rádi ke kávě či čaji něco sladkého? Potom rozhodně vyzkoušejte tento recept na velmi jemnou a vláčnou jablkovou bábovku s mletými ořechy.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Topinka nemusí být nudná! Zkuste tuhle s avokádem a pečenou cizrnou krok za krokem

    Před 14 dny
    Tip na skvělou večeři. Topinka tak trochu v jiném podání, navíc ze samých zdravých surovin. Zkuste náš recept, uvidíte, jak si pochutnáte.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Jak upéct perníky a perníčky? Zkuste do nich přidat ořechy nebo kandovaný pomeranč

    Před 14 dny
    Přestože se v poslední době objevují stále nové a nové druhy moučníků a perníků, mnoho z nás často raději sáhne k osvědčeným receptům našich babiček. K takovým patří bezpochyby perníky a drobné perníčky.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Recept na dárek: Zkuste lahev vánočního "koňaku" bez vajec i smetany!

    Před 15 dny
    Vánoční likér patří k pohodové vánoční atmosféře. Zkuste s námi přichystat takový, který bude chutnat i veganům, vajíčka si můžete schovat na cukroví!
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Rychlý teplý oběd či blesková zdravá večeře. To jsou palačinky naslano!

    Před 15 dny
    Palačinky lze připravit na desítky způsobů. Pokud neholdujete sladkému, jistě uvítáte recepty na palačinky naslano!
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Upečte si křupavé rohlíky a housky jako z pekárny: K pomazánkám či s máslem chutnají skvěle!

    Před 21 dny
    Upečte si perfektní domácí rohlíky či houstičky, pletýnky nebo žemle. S našimi tipy na správné kynutí, hnětení a tvarování těsta to zvládnete s přehledem.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    K pivu, vínu i k filmu na zobání: Upečte si rychlé chuťovky z listového těsta, máme 10 prvotřídních receptů

    Před 23 dny
    Skrze listové těsto vede nejrychlejší cesta k perfektním chuťovkám na večírek i k televizi. S našimi recepty zvládnete pikantní šneky, křehké tyčinky, plněné rolky, rohlíčky nebo šátečky!
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Oběd za pár korun: Recept na halušky se zelím a slaninou krok za krokem

    Před 24 dny
    Největší oblibě se těší halušky na Slovensku. I u nás si je rádi připravíme s brynzou, ale také se zelím a slaninou. S námi si nyní můžete připravit druhou variantu krok za krokem.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Přípitek na oslavu sezony: Jak a s čím podávat svatomartinské vino?

    Před 28 dny
    Pranostiky: "Na svatého Martina nejlepší je husina, pohleď na hruď i na kosti, poznáš, jaká zima se přihostí.", nebo "Na svatého Martina jiskra do vína.", jsou přesným obrazem svátku mladého vína a s ním spojené i bohaté hostiny. Připijte si letos mladým vínem i Vy!
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Svatomartinské menu a nákupní seznam: Na co nezapomenout?

    Před 29 dny
    Svátek svatého Martina by měl být stejně jako Vánoce hlavně o rodinném setkání. Tradiční svatomartinská hostina se jinak vychutnat ani nedá. Vypečená husička a další svatomartinské pochoutky jsou v tomto období každoročně sázkou na jistotu.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Svatomartinské menu 2025: Co upéct, co koupit a jak zvládnout tradiční hostinu krok za krokem

    Před 29 dny
    Svátek svatého Martina 11. listopadu, víkend před či po něm, je čas na hody, vína a rodinného setkání. Pokud letos chystáte svatomartinské menu, poradíme vám, co nakoupit, jak naplánovat pečení husy, které knedlíky zvolit a co podávat k mladému vínu. V článku najdete ověřené recepty, které dělají ze svatomartinských hodů opravdovou slavnost.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Jídlo vojáků i školních jídelen: Uvařte si grenadýrský pochod doma a zabodujete!

    Před 29 dny
    Grenadýrský pochod je či grenadýrmarš jednoduché, levné a syté jídlo z brambor, těstovin, cibule a papriky. Jaké tajemství skrývá původní recept? Je to hlavně jednoduchost!
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Co všechno se dá vykouzlit z husího sádla: 5 způsobů, jak ho využít v kuchyni

    Před 1 měsícem
    Husí sádlo je poklad v kuchyni. Pečení svatomartinské husy nabízí ideální příležitost, jak ho vyškvařit, skladovat a využít - nejen na chleba, ale i na vaření a pečení.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Čím naplnit svatomartinskou husu: od jablek a švestek přes žemle až po pohanku s bylinkami

    Před 1 měsícem
    Zkuste svatomartinskou husu naplnit. Právě nádivka ze směsi jablek, cibule, sušeného ovoce nebo bylinek promění maso během pomalém pečení v dokonalost. Jakou náplň zvolit, aby bylo maso voňavé a šťavnaté?
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Prostřeno! v Moravskoslezském kraji, to je jízda plná chutí, emocí a nečekaných zvratů! Kdo jak zvládne tlak u plotny?

    Před 1 měsícem
    Přichází další premiérové Prostřeno! Tentokrát se budou o vítězství pokoušet soutěžící v Moravskoslezském kraji. Komu zamíchá přípravou úkol týdne, kdo se překvapit nenechá a kdo bude největším taktikem?
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Krabí pomazánka jako hvězda večera: Máme 10 skvělých receptů, kterým neodoláte

    Před 1 měsícem
    Krabí tyčinky patří mezi nejdostupnější a nejuniverzálnější suroviny, které můžete mít pořád doma v mrazáku. Víte, jak vybrat ty lepší a jak pomazánku správně ochutit?
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Jak vyzrát na podzim? Máme 10 skvělých a poctivých receptů z jednoho hrnce

    Před 1 měsícem
    Domácí a poctivé recepty z jednoho hrnce nebo pekáčku jsou snadné. Připravíte z nich vynikající pokrmy pro celou rodinu. .
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Lepší a jednodušší než bábovka, to je dýňový chlebíček. Sní se dřív, než stačí vychladnout

    Před 1 měsícem
    Sladké chlebíčky u nás nemají tak dlouhou tradici jako bábovky. Ale když jednou zkusíme třeba dýňový, pochopíme, proč si je lidé oblíbili. Jsou jednoduché, vláčné, chutnají i druhý den a díky koření krásně voní po celém bytě.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Domácí chleba bez kvásku

    Před 1 měsícem
    Na dobrý domácí chléb nepotřebujeme kvásek ani speciální vybavení. Stačí droždí, pár základních surovin a správná mouka. Právě ta rozhoduje o chuti, barvě i trvanlivosti chleba.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Ano, šéfe! na Letovském statku: Vyhnala hosty jenom dálnice nebo fakt, že "všechno chutná stejně"?

    Před 1 měsícem
    Restaurace Letovský statek byla kdysi vyhlášená zájezdní hospoda. Kvůli stavbě dálnice se ale ocitla mimo hlavní tah z Prahy na Strakonice. Zeje prázdnotou kvůli nové silnici, nebo je problém jinde? Sledujte další díl Ano, šéfe!
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Jak vyrobit skvostný cizrnový hummus? Stáčí jen pár surovin

    Před 1 měsícem
    Vyzkoušejte domácí přípravu hummusu podle našeho krokového fotoreceptu. -Oblíbená orientální pomazánka má vysoký obsah bílkovin, vlákniny, železa, vápníku a vitamínů je bonusem navíc.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Dýňový sirup do kávy, kaší i pečiva. Připravte si podzimní hit do koktejlů i dezertů

    Před 1 měsícem
    Máte chuť na něco ryze podzimního? Pak uzrál čas na domácí dýňový sirup. Získáte tak parádní dochucovadlo vašeho caffe latté i polevu na lívance.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Dezert za půl hodiny? Jasně! Rychlé moučníky nejen na víkend

    Před 1 měsícem
    Rychlé recepty na moučníky k odpolední nedělní kávičce? Je jich spousta, zkuste s námi vybrané recepty, které oslní jednoduchostí provedení a parádním výsledkem v rekordním čase!
     Komentáře
  • Vaření.cz

    V bruntálské nádražce panoval chaos a obavy. Pohlreich v Ano, šéfe! musel tým učit základy za plného provozu

    Před 1 měsícem
    Zdeněk Pohlreich se tentokrát vydal do Bruntálu, aby zachránil nádražní restauraci. Majitelka je v červených číslech a hrozí jí konec. Zdeněk musel do chaotické kuchyně vnést nejen řád, ale i velmi drsné osobní varování.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Efektní a jednoduchá: Pečená brambora udělá šéfkuchaře i ze začátečníka

    Před 1 měsícem
    Tyhle brambory musíte zkusit! Jsou totiž bezkonkurenční! Pečené plněné brambory podáváme přelité smetanovým dipem a sypané zlatavou slaninou. Recept vás naučíme krok za krokem.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Ikonické levné jídlo s kostičkou čokolády? Chili con carne uvaříte s úspěchem i pro celou vesnici

    Před 1 měsícem
    Chili con carne je ikonická delikatesa, který si rychle strhla davy po celé zeměkouli. Někdy se píše jako "chilli", jindy jako "chili". V každém případě jde o dokonalé levné jídlo z jednoho hrnce.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Proč nakládat maso? Správná marináda dělá s masem divy

    Před 1 měsícem
    Díky marinádě se i z kousku libového suššího masa stane šťavnatá lahůdka. Proč se maso marinuje, jaké typy marinád existují, co do nich patří a na co si dát pozor? A nakonec přidáme jednoduchý základní recept na domácí marinádu, kterou zvládneme připravit během pár minut. Přidáváme i výběr osvědčených marinád z webu Vaření.cz.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Jak si poradit, když v lednici skoro nic není? Skvělé recepty ze zásob pro každý den

    Před 1 měsícem
    Vařit tzv. z ničeho neznamená zázrak, ale obyčejnou domácí kreativitu se zásobami ve spíži, lednici, nebo mrazáku. Když vaříme "z ničeho", nestresují nás chybějící suroviny, zkrátka vaříme z toho, co máme a objevujeme nové obzory
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Fantastická asijská chuťovka: Domácí knedlíčky gyoza krok za krokem

    Před 1 měsícem
    Tápali jste doteď, jak připravit knedlíčky gyoza doma? Už dál pátrat nemusíte, máme pro vás recept krok za krokem, jak tyto japonské knedlíčky připravit doma.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Krev, pot a avokádo: Missky vaří, komplikacím se nevyhnou. Kdo vyhraje Prostřeno!

    Před 1 měsícem
    Tento týden Prostřeno! s misskami byl plný nečekaných komplikací, od problémů s troubou po stávkující maso. Která z dam nakonec prokázala nejlepší kuchařské dovednosti?
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Vaření z dýně nekončí polévkou: Zkuste dýňové noky, kompot, karbanátky i dýňovou buchtu

    Před 1 měsícem
    Sezona dýní, to je radost! Dýně totiž nabízejí spoustu "materiálu" a moře možností, co z ní připravit. Objevte s námi recepty na dýňové karbanátky, pyré, dipy, buchty, polévky nebo pomazánku!
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Rychlé a šťavnaté: víkendový oběd s masovými koulemi v rajské omáčce, který nás nadchne

    Před 1 měsícem
    Nejlepší recept na masové koule v rajské omáčce, které jsou šťavnaté, drží tvar a chutnají celé rodině? Máme. Je lepší je smažit, péct nebo vařit? Vše se dovíte v článku.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    „Jídlo stojí za psí kníry!“ Šokující verdikt v Ano, šéfe!: Plesnivé zdi, zima jako pro ledního medvěda a chaos jak na Titaniku

    Před 1 měsícem
    Stačí jen devadesát minut jízdy z Prahy a ocitnete se v Košicích u Tábora, kde se nachází restaurace U Třech kytar. Podnik, který vznikl svépomocí v osmdesátých letech, dnes provozují Michal se Zuzanou.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Užijte si doma skutečnou chuť Koreje: Připravte si kimchi podle našeho návodu

    Před 1 měsícem
    Ochutnejte energii a svěžest korejského kimchi v čistě rostlinném podání – zvládnete ho připravit doma krok za krokem podle našeho receptu. Fermentovanou zeleninu ocení i vegani!
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Nepodceňujte snídaně! Pět nejlepších snídaňových kaší, které vás zasytí i nabijí životním elánem

    Před 1 měsícem
    Hledáte recept na dobrou a zdravou snídaňovou kaši? Jste tu správně. Není nic lahodnějšího než začít den sladkou teplou hřejivou snídaní v podobě hebké obilné kaše. Zkuste našich pět receptů!
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Co uvařit k obědu? Inspirujte se těmito nápaditými a osvědčenými recepty, oživte svůj kulinářský repertoár

    Před 1 měsícem
    Možná taky občas stojíte před lednicí a říkáte si: "Co dnes uvařit?" Nemusíte se ostýchat, tenhle pocit dobře známe všichni. Neustále vymýšlet chutné jídlo, které budou všichni s chutí jíst, není vůbec snadné. Máme pár tipů, které z té bezradnosti pomohou.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Ne všechno, co jíme, funguje stejně - zjistěte více o vlastnostech potravinářských výrobků

    Před 1 měsícem
    To, co se každý den objeví na talíři, má obrovský vliv na zdraví, energii a náladu. Jídlo je nejen zdrojem potěšení, ale především nástrojem, který utváří naši pohodu, vzhled a duševní kondici. Každý potravinový výrobek působí na tělo jiným způsobem. Některé dávají sílu, jiné oslabují nebo zpomalují. Stojí za to pochopit, jak jednotlivé složky ovlivňují tělo, abychom si mohli vybrat, co je pro zdraví skutečně dobré.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Pozvánka na hody: Začíná podzimní festival restaurací, zajistěte si tříchodové menu za jednotnou cenu

    Před 1 měsícem
    Z čeho se dělá coulis? A jaký je rozdíl mezi mochi a matcha? Teď to můžete ochutnat a zjistit na vlastní chuťové buňky. Podzimní festival Restaurant Week začíná!
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Kočka na lince, kopřivy ze zahrady a zmatek s bruschettou: Jihomoravský týden Prostřeno! končí šokem

    Před 1 měsícem
    Soutěžící z Jihomoravského kraje se rozhodli pochlubit nejen svou pohostinností, ale i kulinářským uměním a profesionalitou. Ovšem týden plný moderních technik, veganských přesvědčení a kontroverzních ingrediencí brzy ukázal, že drama a taktizování jsou na denním pořádku.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Jak proměnit topinambur v delikatesu? Zkuste jídla, která nadchnou celou rodinu

    Před 1 měsícem
    Není to ani brambor, ani klasická kořenová zelenina. Přesto si topinambur zamilujete. Dá se upéct jako chutný doprovod k masu, rozmačkat do sladkého pyré či do těsta nebo nastrouhat do čerstvého salátu.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Jak poznat, které nádobí je vhodné pro indukci a které pro sklokeramickou desku?

    Před 1 měsícem
    Hrnec nebo pánev si většina lidí vybírá podle velikosti a vzhledu. Jenže ne každé nádobí se hodí na každý typ varné desky. Rozdíl mezi sklokeramikou a indukcí je zásadní, a proto se vyplatí vědět, jaké symboly hledat. Správná volba znamená nejen úsporu energie, ale i delší životnost spotřebičů.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Nejlepší recepty na bábovku: Tyto jednoduché recepty si zamilujete

    Před 1 měsícem
    Jaké jsou výhody bábovky? Je jednoduchá na přípravu, přitom z obyčejných surovin získáme perfektní moučník. Zkuste naše vybrané bábovkové recepty!
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Ano, šéfe! v místě, kde „lidi spočítáš na prstech jedné ruky“: Pohlreich kritizuje polotovary i burger "pro odvážnou školačku"

    Před 1 měsícem
    Zdeněk Pohlreich se v Ostrově nad Ohří vydal do bistra FlammBeef. Tam Miroslav Malina a jeho společníci nabízeli Flammkuchen a burgery a řešili kritický nedostatek hostů.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Quinoa: Těchto pět receptů navždy změní váš jídelníček

    Před 1 měsícem
    Vyzkoušejte quinou jinak, než ji možná znáte. Přinášíme pět nejoblíbenějších receptů z quinoy - od salátu přes vegetariánské burgery až po sladkou kaši!
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Neodolatelný ořechový hit: Tenhle jednoduchý křehký koláč musíte vyzkoušet!

    Před 1 měsícem
    Křehkým koláčem s vlašáky a karamelem vytřete zrak každému, za to ručíme. Využijeme do něj základní suroviny a vlašské ořechy, kterých bývá podzim plný. Dezert s neopakovatelnou chutí vlašských ořechů, to je malá ochutnávka Vánoc. Co je na něm nejlepší? Je až neuvěřitelně jednoduchý!
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Šéfkuchařův recept: Jak naložit sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

    Před 2 měsíci
    Jednoduchý a vychytaný recept na nakládaný sýr si připravil šéfkuchař restaurace Pork's Jakub Hirsch. Jak připravuje nakládané Blaťácké zlato? Stačí jen sýr, jarní cibulka, česnek, vločky pikantní papriky a olej. Výsledkem je skvělá chuťovka k pivu a vínu nebo skvělý jedlý dárek.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Želva v lednici a tma v kuchyni: Nejdramatičtější Prostřeno! končí absolutním šokem

    Před 2 měsíci
    Pražský týden Prostřeno! odstartoval sázkami: Kdo už v pondělí slíbil deset bodů za tiramisu a co skrývá tajné koření od tatínka? Čeká nás zklamání z dezertu, který se zkrátka nehodí, riskantní bouda hostitelky s kupovaným salátkem a nervy drásající spor o pepř.
     Komentáře
  • Vaření.cz

    Coleslaw: Levný zelný salát, který dobyl svět. Připravíte ho, než bys řekl švec

    Před 2 měsíci
    Co potřebujete na salát coleslaw? Velmi málo. Celé kouzlo mají na svědomí obyčejné základní suroviny: zelí, mrkev a majonéza. S dochucením si můžete ještě pohrát, ve výsledku však vždy za pár korun získáte lahodný doplněk ke grilovanému masu, řízkům, steakům i hamburgerům.
     Komentáře
Reklama