Zavřít
TopRecepty

TopRecepty

Nejnovější články na Seznamu ze zdroje TopRecepty
  • TopRecepty

    Jiří z Poděbrad trpěl obezitou a v době jeho vlády se servírovali pečení psi zašití do břicha selat a plnění králíkem

    Před 4 hodinami
    Byl jediným českým králem, který byl zvolený šlechtou. Období druhé poloviny 15. století, kdy Jiří z Poděbrad seděl na trůně, bylo složité a panovník musel udržovat klid v zemi rozvrácené husitskými válkami. Často se o něm říkalo, že vládl od stolu, protože rád jedl.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Piškotové kakaové řezy s vanilkovým krémem a šlehačkou jsou skvělým moučníkem nejen na neděli

    Před 6 hodinami
    Přemýšlíte, co upéct na víkend a na ovocné moučníky už nemáte chuť? Pokud chcete připravit něco speciálního, vyzkoušejte piškotové řezy s jemným krémem, na povrchu ozdobené velkou vrstvou šlehačky.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak připravit dokonalou kulajdu? Tučnější smetana, pečené brambůrky a ztracené vejce posunou chuť do nebeských výšin

    Před 6 hodinami
    Kulajda je jednou z nejtypičtějších podzimních polévek. Jde totiž o polévku houbovou, takže k podzimu neodmyslitelně patří. A pokud byste na houby v lese neměli štěstí, snadno do ní můžete dát i hlívu, žampiony nebo třeba houbičky nakládané v octě. Ty jí totiž dodají na pikantnosti.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Encyklopedie českých jablek: Které odrůdy jsou nejlepší na štrúdl, ze kterých je parádní salát a které nejvíce chutnají dětem

    Před 7 hodinami
    Snad žádné jiné ovoce není u nás tak populární jako jablka. Však se jim tu také dobře daří a jabloňové sady najdete snad všude. V minulosti šlo navíc o jediné ovoce, které si naši předkové mohli užívat celou zimu. A hlavně – jablíček existuje spousta odrůd, takže je z čeho vybírat. Jaké se nejvíc pěstují u nás?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak v obchodě poznat kvalitní povidla? Hledejte výrobek bez aromat, barviv a zahušťovadel, říká Lukáš Medek

    Před 23 hodinami
    Milujete povidla? Temně zbarvená dobrota je jednou z nejběžnějších náplní koláčů a buchet a mnozí právě ty povidlové zbožňují nejvíc. Ti šťastnější, kteří mají švestkový sad nebo aspoň jednu švestku na zahradě, si je mohou uvařit sami. Ti ostatní už dnes bez problému seženou kvalitní povidla i v obchodě. Zeptali jsme se jednoho z výrobců, podle čeho je vybírat.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Novým hitem v cukrařině je malovaný piškot. S jeho pomocí poměrně jednoduše přenesete na dort jakýkoliv obrázek

    Před 1 dnem
    Malovaný piškot je technika, kterou oceníte hlavně u dětských dortů. Díky ní totiž snadno ozdobí dort i ti, kteří nemají velký výtvarný talent. Navíc se obejdete bez různých potahovacích či modelovacích hmot nebo jedlých papírů. Vystačíte si jen s jedlými barvami a piškotovým těstem.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Dušená kuřecí srdíčka jsou nejlepší na smetaně a pikantnost dodá hořčice. Chutnají luxusně, a přitom vyjdou na pár korun

    Před 1 dnem
    Máte rádi vnitřnosti? A už jste vyzkoušeli kuřecí srdíčka? Obvykle se přidávají jen do polévek, třeba do kaldounu, klidně na nich ale může být založené celé jídlo. Navíc jsou snadno dostupná, balení kuřecích srdíček koupíte skoro v každém supermarketu – a hlavně za pár korun.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pět způsobů, jak využít na mrkev nasladko: Kromě tradičního salátu výborně chutnají i vláčné mrkvové řezy nebo limonáda

    Před 1 dnem
    Mrkev je typická podzimní zelenina, kterou si vychutnáme čerstvou nejlépe v tomto období. Nemusí být ale pokaždé jen naslano jako příloha nebo dušená s masem. Skvěle chutná také nasladko.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pět potravin, které britský král Karel III. nesmí nebo je moc nemusí: Zákaz česneku i kachních jatýrek a dvakrát týdně bez masa

    Před 1 dnem
    Stejně jako jeho zesnulá matka královna Alžběta II má i její syn král Karel III. určité specifické stravovací návyky. Některé mají své kořeny už z doby jeho urozených předků, jiné jsou spojeny pouze se současným panovníkem. Za zmínku stojí i to, že král Karel III. zásadně neobědvá, což často špatně snášejí jeho nejbližší spolupracovníci.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na smažené zelí podle Aničky z MasterChefa: Odkoukala jsem ho od jednoho českého kuchaře, přiznává soutěžící

    Před 1 dnem
    V dalším díle MasterChef Česko 2023 opět musel jeden z účastníků  soutěž opustit. Kvůli dvěma nepovedeným jídlům šel tentokrát z kola ven Štefan. Kdo však mile překvapil byla Anička, ta se totiž dokázala “poprat” s vepřovou hlavou, z níž připravila líčka a ukázala také, jak se dělá výborné smažené zelí.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Voňavé dýňové karí podle Adama z MasterChef Česko: Je to tak jednoduché a chutné, že to zvládne úplně každý, říká

    Před 1 dnem
    Čtvrtý díl soutěže MasterChef Česko je za námi. Zazářil v něm Adam Rundus, který, slovy porotce Přemka Forejta, připravil nejlepší jídlo první výzvy a pelášil tak rovnou na balkon. Adamovo dýňové karí nás tak zaujalo, že jsme ho poprosili o recept.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Tafelspitz aneb jídlo pro císařpána: Slavná rakouská specialita z vařeného hovězího skvěle chutná s českou vejmrdou

    Před 2 dny
    Vídeňská, respektive rakouská kuchyně, to není jen vídeňský řízek nebo sachr. Vídeňské restaurace nabízejí ještě jednu specialitu – Tafelspitz. Česky se tomuto kousku hovězího říká tabulová špička a proslavila se hlavně jako oblíbené jídlo císaře Františka Josefa I.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Mleté koule s růžičkovou kapustou z horkovzdušné fritézy: Báječně štavnaté jídlo, které je hotové za chvíli

    Před 2 dny
    Masové koule z mletého masa s růžičkovou kapustou z horkovzdušné fritézy jsou příjemnou změnou masové klasiky. Kulička s pokladem uvnitř je ještě zabalená do voňavé anglické slaniny. Z horkovzdušné fritézy jsou nejlepší!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pět nejlepších jídel z dýně hokaido: Polévka ochucená tymiánem, pečená dýně se sýrem i lahodná omáčka na těstoviny

    Před 2 dny
    Dýně hokaido je velmi snadná na přípravu a vždy získáme výborný pokrm. Připravte si 5 nejlepších jídel z dýně Hokkaidó a vychutnejte si sezónu této skvělé zeleniny v různých obměnách.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na dokonalá dušená vepřová líčka: Chutí se vyrovnají těm telecím a nejlepší jsou na víně s kořenovou zeleninou

    Před 2 dny
    Líčka dušená s kořenovou zeleninou jsou specialitou mnoha restaurací. Tento pokrm se hlavně spojuje s líčky telecími – právě tak jej proslavil Zdeněk Pohlreich ve svém Café Imperial. Často se tak upravují i líčka hovězí a nebo právě vepřová. Chutí se těm telecím vyrovnají a hlavně vyjdou mnohem levněji.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na dokonalou křenovou omáčku podle Viléma Vrabce: Skvělé chuti pomůže vývar, žloutek i smetana

    Před 3 dny
    Křenová omáčka je jednou z klasických smetanových omáček, které jsou s českou kuchyní neoddělitelně spjaté. Na rozdíl od rajské, houbové nebo koprovky sice trochu upadla do zapomnění, v minulosti ale byla jednou z těch tradičních a podávala se nejen k mnoha druhům mas, ale třeba i jen s knedlíkem a vajíčkem.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Vlašské ořechy místo lékárničky: Jejich konzumace napomáhá chránit srdce i mozek a ještě zlepšuje náladu

    Před 3 dny
    Máte na zahradě ořešák? Brzy budete sušit a sklízet spadané ořechy. Vlašské ořechy jsou snadno dostupnou a velmi výživnou potravinou, důležitou pro zdraví. Víte, proč je jíst pravidelně, ale že také mohou uškodit?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Retro okénko: 5 skvělých zákusků socialistických cukráren. Na tehdejší špičky, věnečky či kremrole by se dnes stály fronty

    Před 3 dny
    Stýská se vám někdy po starých cukrárnách? Takových, za jejichž vitrínami se místo různých nazdobených moderních dezertů skvěly poctivé věnečky, kremrole, laskonky a další moučníky. Na ty, které by chutnaly jako v minulosti, není snadné narazit, klidně si je ale můžete i upéct sami doma.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Majonézové koláčky bez kynutí: Díky majonéze jsou neskutečně vláčné, skořicová povidla a drobenka z nich dělají skvost

    Před 3 dny
    Majonézu používáme ve slané kuchyni a kupodivu je možné po ní sáhnout i v té sladké. Připravte si majonézové koláčky bez kynutí. Jsou jednoduché a rychlé. Sázka na netradiční kombinace se tentokrát vyplatila.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Holka u plotny radí: Dušená kuřecí srdíčka na burgundský způsob voní vínem a kořením a snadno se připravují

    Před 4 dny
    Hovězí na víně neboli Hovězí po burgundsku je francouzská klasika, která nezestárne. Jenže hovězí je poměrně drahé maso. Zkuste je v tomto klasickém receptu nahradit levnými a šťavnatými kuřecími srdíčky. Nebudete litovat!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Retro hit: Dýňový kompot à la ananas voní skořicí a hřebíčkem, důležité je dýni předem marinovat v octovém nálevu, aby nezměkla

    Před 4 dny
    Přinesli jste si domů dýni a na polévku nemáte chuť? Připravte si oblíbený hit 80. let, dýňový kompot à la ananas. Sladkokyselý kompot je velmi oblíbený díky své šťavnatosti a aroma ananasu. Dá se využít do pohárů, ale třeba i do alkoholové bowle.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak správně skladovat cibuli? Díky jednoduchým postupům našich babiček vydrží v dobré kondici dlouhé týdny

    Před 4 dny
    Sklidili jste krásnou cibuli, nebo se vám podařilo získat krásné kusy z obchodu, případně od pěstitele? Zjistili jsme, jak ji nejlépe skladovat, aby vydržela v dobrém stavu co nejdéle.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Mnichovský vepřový řízek je pikantní díky křenu a hořčici. S bramborovým salátem chutná skvěle nejen na Oktoberfestu

    Před 4 dny
    Víte, že v sobotu 16. 9. začal Oktoberfest? Slavný mnichovský pivní festival se nespojuje jen s pivem, ale i se spoustou bavorských pochutin, které se k pivu výborně hodí. Mnichovský řízek možná není tak slavný jako mnichovská klobása, ale to mu rozhodně nijak neubírá na kvalitě. Vynikající je totiž stejně jako vídeňský.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Staročeské vopelky s povidlovou náplní se opékají nasucho. Krásně vláčné zůstanou díky potření sádlem ihned po upečení

    Před 4 dny
    Patenty, lokše, přesňáky nebo laty a mnoho dalších krajových výrazů, označujících tenké bramborové placky opékané nejčastěji nasucho, doplňují staročeské vopelky typické pro jižní Čechy. Jsou skvělé jako příloha i nasladko se švestkovými povidly nebo makovou náplní.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Bývalá britská královna Alžběta si sáček oblíbeného čaje pro jistotu nosila v kabelce a před obědem musela mít speciální aperitiv

    Před 5 dny
    Od její smrti uplynul už víc než rok. Přesto královna Alžběta II. stále zůstává v srdcích většiny Britů. Vzpomínat na pracovitou panovnici v pro ni typicky pastelových šatech s neodmyslitelným kloboučkem na hlavě můžeme třeba nad šálkem jejího oblíbeného čaje nebo i sklenkou něčeho ostřejšího.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Dorset apple cake: Anglický jablečný koláč se skořicí je nadýchaný a krásně vláčný, snadno ho připraví i začátečník

    Před 5 dny
    Urodilo se vám na zahradě hodně jablek a začínáte přemýšlet, jak je využít? Pokud byste rádi zpestřili svůj tradiční moučníkový repertoár, zkuste třeba Dorset apple cake. Tento koláč je báječně nadýchaný, voňavý, a když si jej dáte se šlehačkou nebo s krémem, budete nadšeni.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Sledování kulinářských trendů může být nebezpečné pro zdraví. Hrozí totiž, že dostanete FOODMO

    Před 5 dny
    Sociální sítě mají na velkou část lidí někdy až přehnaný vliv. Jak se ukázalo, týká se to i gastronomie, jejíž trendy někteří jedinci sledují tak úzkostlivě, že mohou dostat takzvané FOODMO. Jde o strach z promeškání toho, co právě letí. I když to tak nevypadá, může FOODMO ohrozit i zdraví člověka.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Královské chutě: Princezna Kate musí mít každý den zelený koktejl a ovesné vločky, oblíbenou lahůdku jí zakázal tchán

    Před 6 dny
    Britové ji milují. Krásnou manželku korunního prince Williama na veřejnosti vždy zdobí úsměv a nemá problém si povídat s lidmi. Princezna Kate se rychle stala módní ikonou a ženy se inspirují nejen jejím šatníkem, ale také jídelníčkem.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Na hostině u egyptských faraonů: Podávali se pečení voli, husy nebo holubi s chlebem a hosty občas zmohl alkohol

    Před 6 dny
    Dlouhé tři tisíce let se více či méně úspěšně rozvíjela stará egyptská říše. Pro každodenní život celé společnosti mělo zásadní význam jídlo, které bylo součástí různých oslav včetně těch, které pořádali vládnoucí faraoni. Ti využívali velké oslavy s jídlem pro širokou veřejnost k získání přízně obyvatel.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Za sbírání hub můžete v Polsku skončit ve vězení, v Německu hrozí pokuta přes milion. Přísná pravidla mají i další evropské země

    Před 7 dny
    Houbaření je doménou Čechů. Jakmile nastane vhodné počasí, naše lesy se zaplní lidmi s košíky, kteří hledají takzvané maso chudých. V některých evropských zemích by ovšem mohl český houbař narazit. Někde je sběr regulován, jinde narazíte na zákaz sběru určitých druhů. Za jeho porušení můžete třeba v Polsku zaplatit mnohatisícové pokuty nebo skončit za mřížemi.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Zpestřete si zahradu živými ploty s jedlými plody. Uchrání od pohledů z vnějšku a ještě poskytnou cennou úrodu

    Před 7 dny
    Pokud jste milovníkem zahrady a zároveň gurmánem, možná už jste přišli na chuť novému trendu v zahradní architektuře, a to výsadbě jedlých živých plotů. Tyto zelené zdi či nejrůznější předěly v zahradě nejenže krásně vypadají, ale také nabízejí chutnou a užitečnou alternativu k tradičním plotům či fádním tújím. Představíme vám tento zajímavý koncept a podělíme se o několik tipů, jak si vytvořit vlastní jedlý živý plot.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Královna Marie Antoinetta milovala croissanty, vodu si nechávala dovážet a pila ji s květy pomerančovníku

    Před 7 dny
    Kdyby koncem 18. století existoval bulvár, Marii Antoinettu by si určitě vychutnal. Mladá krásná a rozmařilá královna nebyla ve Francii šťastná a poddaní ji nenáviděli. Přitom známou větu: „Tak ať jedí koláče,“ kterou reagovala na zprávy, že lidé nemají na chleba, zřejmě vůbec nevyslovila.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Třepané okurky: Rychlou verzi nakládaček připravíte snadno, nejdůležitější je okurky ve sklenici často protřepávat

    Před 7 dny
    Nashromáždilo se vám doma větší množství salátových okurek? Na nakládání se nehodí a do salátu je všechny nespotřebujete? Váš problém vyřeší třepané okurky. Tyto „naložené“ okurky vám v lednici vydrží až dva týdny. Jejich příprava je rychlá, snadná a hlavně zábavná.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak upravit václavky? Vařte je alespoň 20 minut a připravte si z nich pikantní guláš, falešnou dršťkovku nebo je naložte

    Před 7 dny
    Na podzim začínají v nepřehlédnutelných shlucích růst houby václavky. Máte jich plný košík? Zjistěte, jak se upravují václavky, aby byly bezpečné na jídlo a abyste si zároveň pochutnali.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Lékařka radí, co dělat při otravě houbami: Pomůže aktivní uhlí, v určitých případech ale jeďte hned do nemocnice, varuje

    Před 7 dny
    Pokud patříte k těm, kteří zásadně sbírají jen houby, které velmi dobře znají, a nejlépe ty hřibovité, můžete být poměrně v klidu. I když i u nich hrozí nebezpečná záměna. Horší je to v případě, když chcete sbírat i méně známé houby. To, jak postupovat v případě otravy, nám poradila MUDr. Kateřina Kotíková.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Mramorová bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je volba kakaa a jeho rozředění rumem, říká cukrář

    Před 7 dny
    Bábovka je jedním z neoblíbenějších moučníků v českých domácnostech. Josef Maršálek se proto rozhodl, že divákům pořadu Buchty po ránu ukáže, jak upéct skvělou třenou mramorovou bábovku, která patří mezi klasiky naší kuchyně a nejedna hospodyňka ji má ve svém stálém repertoáru.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Langoše podle semifinalisty MasterChefa Pavla Berkyho: Zkuste místo eidamu parmezán a přidejte bylinky, radí kuchař

    Před 8 dny
    Langoše patří mezi nejoblíbeněkší „streetfood“ nejen v Česku, ale i okolních zemích. V jejich domovině, Maďarsku, najdete stánky s nimi na každém rohu, pozadu nezůstávají ani Slováci. Jak si ovšem tuhle dobrotu vytvořit doma tak, aby jste už tu kupovanou nikdy nechtěli?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Samosběr jablek 2023: Velký přehled sadů, kde si můžete natrhat jablka do zásoby. Kilo vyjde už na 10 Kč

    Před 8 dny
    Jabloň na zahradě nemáte, ale máte s jablky větší ambice, než aby se vám vyplatilo si je koupit v normálním supermarketu? Nejlepší možností je vyrazit na samosběr. Po celé České republice je spousta sadů, kde si můžete sami natrhat jablek, kolik chcete, a ještě vás vyjdou mnohem lépe než v obchodě.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Dirty horchata je hitem babího léta. Ochutnejte ledovou „špinavou“ kávu s rýžovým mlékem, likérem a skořicí

    Před 8 dny
    Teplé dny ještě nekončí, máme tedy ještě spoustu příležitostí pochutnávat si na letních ledových nápojích. Dirty Horchata je jedním z nich. Pokud patříte k milovníkům ledové kávy, určitě vás tento nápoj osloví. Navíc je i pro vegany, báječně chutná a voní po skořici.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Vepřové plátky na uzeném bůčku a cibuli: Bůček dodá voňavou a lehce pikantní šťávu, kterou skvěle zahustí cibule

    Před 8 dny
    Dali byste si k obědu pořádně syté jídlo? Přichystejte si vepřové plátky na uzeném bůčku a cibulí. Jako příloha se hodí knedlíky nebo brambory, které můžete polít výpekem ochuceným cibuli a uzeným bůčkem.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pět jídel z jednoho hrnce či pekáče do stovky pro celou rodinu: Porce guláše vyjde na 25 Kč, porce bramboráku na 17 Kč

    Před 8 dny
    Inspirace na levná jídla, u jejichž přípravy strávíte minimum času a nezůstane po ní hora špinavého nádobí, se hodí do každé rodiny. Spočítali jsme pro vás, na kolik vyjdou pokrmy nejen snadné a s malým zásahem do rozpočtu, ale zároveň také ty, které dobře chutnají a zasytí.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Kdo ochutná domácí, sýrem vonící housky, na ty kupované okamžitě a navždy zapomene!

    Před 8 dny
    Sýrové housky jsou starší, opravdu jednoduchý, ale moc dobrý recept. Těsto je příjemně tvárné, hodí se nejen na housky, ale klidně i na rohlíky, kaiserky či obyčejné bulky. Prostě – jakkoliv tvarované pečivo úžasně voní i chutná sýrem, je křupavé, a zároveň i měkké. To podle toho, jak hodně ho v troubě necháte vypéct.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Upekli jsme preclíky podle receptu z MasterChef Česko: Voní pivem a chutnají jako sádlové houstičky od babičky

    Před 8 dny
    Ve třetím díle třetí řady MasterChef Česko 2023 se vařil kotlíkový guláš, připravovaly se buřty na pivě a k tomu všemu soutěžící pekli preclíky jako netradiční přílohu. Získali jsme z TV Nova originální recept a preclíky jsme podle něj upekli!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Drama ve třetím díle MasterChef Česko 2023: Šílená kapitánka, krev a rvačka kvůli cibuli. Mrzí mě to, litoval Adam

    Před 8 dny
    Třetí díl soutěže MasterChef Česko byl napínavý skoro jako fotbalové utkání mezi Spartou a Slávií. Roli hrály leckdy i minuty, došlo i na fauly a nejeden hráč, tedy soutěžící, se zranil. Mrkněte se s námi, jak celé klání probíhalo a kdo nakonec skóroval.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Buřty na pivu můžete připravit na sto způsobů. Některá pravidla se ovšem musí dodržet pokaždé, jinak budete zklamaní

    Před 9 dny
    Udělali jste si zahradní párty, opékaly se špekáčky, konzumovalo pivo. Nakonec jste ovšem zjistili, že jste toho nakoupili až moc, a teď nevíte, co se zásobami dělat. Není nic jednoduššího, než vzít ony buřty a nevypitý zlatavý mok a vytvořit z něj výtečný pokrm, který patří mezi klasiku české kuchyně. Víte ovšem, jak správně takové buřty na pivu připravit?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Doba maková: Český mák je vysoce kvalitní, má příjemnou vůni, nasládlou chuť a nejlepší je umlít ho až před použitím

    Před 9 dny
    Milujete makovou náplň? A víte, že Česko je významným producentem potravinářského máku? Poradíme vám, jak poznat ten kvalitní, jak si ho připravit a kde všude ho můžete využít.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Africké bobotie: Zapečená směs z mletého masa, koření, rozinek a mangového čatní je nezvyklá kombinace, ale chutná skvěle

    Před 9 dny
    Máte rádi jídla z jednoho hrnce nebo pekáčku? Pokud byste do něj rádi využili i mleté maso, určitě vás nadchne bobotie. Vyhlášený pokrm z jižní Afriky vám možná připomene moussaku. Stejně jako ona se zapéká, jen je mnohem kořeněnější a zajímavý hlavně díky sladkému ovoci uvnitř.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Bramborové škvarkové placky božsky chutnají, jsou rychlé a snadné. Báječnou šťavnatost i vůni dodají škvarky

    Před 9 dny
    Zbyly vám uvařené brambory? Připravte si bramborové škvarkové placky. Toto jídlo je obyčejné, jednoduché, a přitom lahůdka. Můžete si je přichystat nasucho i osmažit na oleji. Díky škvarkům jsou vynikající.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na ten nejlepší hospodský guláš? Zásadní je správný poměr cibule a masa a taky použití jedné tajné přísady

    Před 9 dny
    To, že my Češi jsme národ pivařů, nám asi už nikdo moc neodpáře. A jestli se něco k pivu hodí, tak je to poctivý hospodský guláš. Snadno jej uvaříte doma na sporáku nebo upečete v troubě, pokud si ale troufnete, můžete si jej připravit přímo v kotlíku nad ohněm. Ten mu totiž dodá tu správnou vůni a hlavně takové venkovní vaření bude příjemným zakončením léta.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Dojemný příběh Péti z MasterChefa: Když ho matka vyhodila z domu, postaral se i o sestru. Vařil jsem jí rajskou i špagety, říká

    Před 9 dny
    Nová řada kuchařské show MasterChef Česko 2023 nabízí kromě zajímavého vaření i několik poutavých lidských příběhů. O ten svůj se s Toprecepty.cz podělil i Petr Slíva, který si dětství ani mládí moc neužíval. Přesto se dokázal postavit na vlastní nohy a navíc, pomoci i své sestře, kterou, stejně jako Petra, vyhodila matka z domu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Prezident Tomáš G. Masaryk jedl sice velmi střídmě, nikdy ale neodolal bramborovým škubánkům s mákem a cukrem

    Před 10 dny
    Zpráva o smrti zakladatele české a slovenské státnosti a prvního československého prezidenta Tomáše Garriguea Masaryka, který zemřel 14. září 1937, zasáhla celou republiku. Významný politik, univerzitní profesor a člověk s obrovským nadhledem nikdy nezapomínal na své kořeny a po celý život zůstával skromný – a to i v jídle.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pivní trendy roku 2023: V Česku roste obliba nealkoholických zlatavých moků a bodují i ovocné varianty a speciály

    Před 10 dny
    Pivo se dá bez nadsázky označit za český národní nápoj. Dopomáhá tomu i fakt, že našinci jsou v konzumaci, přepočtené na jednoho občana, lídrem celosvětového žebříčku. Kdo by si ovšem myslel, že pivovarnictví stojí na místě, asi by se divil. Vnímá totiž trendy, které se postupem času mění a přizpůsobuje se jim.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Americký Sad cake neboli „smutný" dort voní oříšky a díky snadnému hrníčkovému receptu je připraven za chvilku

    Před 10 dny
    Na první pohled vám možná trochu připomene brownies ve světlé variantě, tedy vlastně blondies. Sad cake je však trochu jiný. Jeho příprava je snadná, vystačíte si při pečení s pouhými třemi ingrediencemi, a navíc vás dostane příjemnou oříškovou příchutí.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Polévka z pečených paprik báječně chutná, je snadná na přípravu a kromě paprik potřebujete jen pár ingrediencí

    Před 10 dny
    Papriky dozrávají a nemusíme je dávat jen do salátu. Skvělé jsou i grilované či pečené. Lahodná je také polévka z pečených paprik, která je příjemnou změnou. Připravte si ji k obědu nebo večeři.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Retro okénko: Rýžové Arizonky se vyrábějí už od 50. let 20. století a dětem chutnají dodnes. Připomeňte si s námi, jak vznikly

    Před 10 dny
    Arizonky vždy zbožňovaly převážně děti. Pufovaná rýžová zrnka byla barevnou variantou burizonů, na rozdíl od nich ale nesloužily k přípravě dalších jídel, ale zobaly se samotné. Byly báječnou svačinkou kdekoliv venku, na zahradě i na výletě. Stačilo je jen nasypat na dlaň a pak si je nechávat přilepit na jazyk.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Katův šleh s houbami: Hit devadesátek je zase populární, dochucený houbami chutná fantasticky

    Před 10 dny
    Kdo by tohle jídlo neznal! Pikantní vepřové či kuřecí nudličky pod názvem „katův šleh“ ovládly naše domácnosti v osmdesátých letech minulého století. A „kaťák“ stále zůstává tradičním jídlem řady českých restaurací.
     Komentáře
  • TopRecepty

    (Ne)souboj restaurací spojil soupeře z Pohlreichovy televizní show: Tisíce návštěvníků ocenily steaky, dršťky i kolena

    Před 10 dny
    Jedinečnou příležitost na jednom místě vyzkoušet, jak se vaří v podnicích, které se objevily v Pohlreichově souboji restaurací, měli o víkendu v Olomouci. Finalisté televizní show z Long Story Short zde totiž pořádali festival skvělého jídla.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Holka u plotny radí: Jak na výborný retro ořechový dort? S pudinkovo-máslovým krémem a provoněný rumem chutná skvěle

    Před 10 dny
    Vzpomínáte si na poctivé pořádné dorty, které se pekly kdysi? Tak mezi takové patří i dort s vlašskými ořechy. Jednoduché lehké těsto a krém odlehčený pudinkem a provoněný rumem dohromady fungují skvěle.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Dýňová omáčka udělá z obyčejných těstovin luxusní jídlo. Zjemněná smetanou a s parmazánem chutná božsky

    Před 10 dny
    Dýně se stává stále častější součástí našeho jídelníčku. Pro svou neutrální chuť se dá použít do sladkých i slaných pokrmů, perfektní a oblíbenou je například polévka z této vitaminové bomby. Skvěle však chutná i dýňová omáčka, kterou můžete servírovat třeba k těstovinám.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Semifinalista MasterChefa Pepa Nemrava radí, jak na znojemskou omáčku: Maso dobře prošpikujte a okurky dejte až nakonec

    Před 11 dny
    Omáčky jsou doménou českých kuchyní a většina domácností je na jídelníček zařazuje pravidelně. Kromě těch nejznámějších, mezi které patří například rajská či svíčková, je oblíbená také znojemská. Její nakyslá chuť totiž perfektně sedí k použitému hovězímu masu.
     Komentáře
Reklama