Zavřít
Toprecepty

Toprecepty

Nejnovější články na Seznamu ze zdroje Toprecepty
  • Toprecepty

    Jak na ty nejlepší houskové knedlíky? Díky tipům knedlíkového mistra Pavla Kosinera se povedou hned napoprvé

    Před 2 hodinami
    Houskový knedlík je jedním ze základů české kuchyně. Hodí se k omáčkám, které jsou pro nás typické, a společně s masem pak na talíři vytvářejí dokonalý nedělní oběd. Navzdory oblíbenosti knedlíků je spousta lidí raději kupuje. To už nyní nemusíte. Podle rad knedlíkového mistra Pavla Kosinera je zvládne každý.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vynikající tvarohová bábovka: Tvaroh dodá vláčnost a šťavnatost, nadýchaný moučník je přitom snadný a chutná božsky

    Před 2 hodinami
    Máte rádi bábovku? Není ale bábovka jako bábovka. Záleží na tom, jaké těsto na její přípravu využijete. Výhodou té z tvarohového těsta je to, že rozhodně není "dusivá". A bez problémů ji můžete zkrášlit třeba kakaovým mramorováním.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Retro okénko: Pamatujete na roksová lízátka? Kulatá dobrota stála 40 haléřů, vyrábí se dodnes a prodává za 4 koruny

    Před 3 hodinami
    Zářila všemi barvami, výjimečná byla svým plochým kulatým tvarem, a hlavně barevnými obrázky na bílém pozadí. Každá barva měla trochu jinou chuť a navíc se dala olízat téměř až do průhledna. Také vás u nich lákalo okousat barevný okraj a bílou část, aby vám zbyl jen obrázek?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Kuřecí závitky s omáčkou z nivy: Výborná kombinace se studenou sýrovou omáčkou plnou bylinek i jemné chutě česneku

    Před 4 hodinami
    Potřebujete rychlý a výborný oběd? Kuřecí maso nikdy nezklame. Kuře můžeme připravit na různé způsoby, skvěle chutnají závitky z kuřecího masa s různými omáčkami. Ta sýrová z nivy uchvátí i náročné strávníky.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Sedlácké brambory: Šťavnatost a vůni dodá bůček, chuť speciálně upravené zelí. Na snadné jídlo stačí jen pár ingrediencí

    Před 1 dnem
    Sedlácké brambory je skvělé si připravit, když zatoužíte po jednoduchém, šťavnatém a rychlém jídle. Jako oběd příjemně zasytí. Kysané zelí, bůček a uzenina se v báječně chuťově doplňují.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Medvědí česnek právě roste. Mladé listy skvěle dochutí polévky a slané koláče. Víme, jak ho nezaměnit s jedovatou konvalinkou

    Před 1 dnem
    Přichází doba medvědího česneku. Výbornou časně jarní rostlinku už najdeme v přírodě. Hodí se do mnoha pokrmů, připravit z ní můžeme také pesto. Jak medvědí česnek poznat, kam se za ním vydat a jak ho sbírat?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové: Voní medem a krásně ozdobí stůl, říká první vítězka Peče celá země

    Před 1 dnem
    Pečení je s Velikonocemi velmi úzce spjato. Petra Burianová, první vítězka soutěže Peče celá země, připravuje kromě klasického mazance a jidášů také specialitu, zvanou vrkoč. Pro čtenáře webu Toprecepty.cz připravila jednoduchý „návod“, jak si netradiční pokrm vytvořit.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Sušenky z ovesných vloček s borůvkami podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a lákavá fialová poleva je snadná a rychlá

    Před 2 dny
    V dalším díle pořadu Buchty po ránu se Josef Maršálek společně s Terezou Bebarovou pustili do přípravy svačinek. Jejich domácí ovesné sušenky jsou zdravé, trvanlivé, neskutečné dobré a jako dělané pro děti do školy nebo jako občerstvení na výlet. Tak je zkuste také.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Gastro glosa: Stane se vítěz Peče celá země Vojta novým Maršálkem? Nabízí se to, ale možná se dočkáme šoku

    Před 2 dny
    Vojta vyhrál Peče celá země - očekávání naplněno. Dalo by se říct, že se jednalo o jasnou záležitost, ale rozhodně tomu tak nebylo. Není určitě pochyb o tom, že má mladý student medicíny talentu na rozdávání a jeho současné schopnosti daleko převyšují mnohé profesionály ve středním věku. Zařadí se ovšem vůbec mezi ně?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vítězem Peče celá země je Vojta. Radost mi udělá obyčejný litý perník, říká v prvním rozhovoru po finále

    Před 2 dny
    Třetí řada oblíbené soutěže Peče celá země má svého vítěze. Poprvé vyhrál muž a je to, dle očekávání, Vojtěch Vrtiška. Talentovaný student medicíny měl dobře našlápnuto už od prvního dílu a jeho vítězství se tak nějak očekávalo. Přesto bylo finále dramatické a až do poslední minuty si nikdo nemohl být výhrou jistý. Nakonec „zlatem pověstný“ Vojta pomyslné zlato taky získal. A pro web Toprecpety.cz poskytl svůj první rozhovor.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Peče celá země vyhrál Vojtěch. Já bych chtěl všem poděkovat, prohlásil se slzami v očích

    Před 2 dny
    Soutěž Peče celá země vyhrál talentovaný Vojtěch Vrtiška! Po deseti týdnech klání a napjatém posledním díle, kdy po prvních dvou výzvách zdaleka nebylo jasno, vyhrál favorizovaný student medicíny Vojta.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Za války byly potraviny na příděl: Půl kila masa na osobu na týden a černý obchod s předraženými cenami

    Před 3 dny
    Ačkoli si 15. března připomínáme už 85. výročí okupace Československa hitlerovským Německem, je toto téma bohužel v kontextu dnešní doby stále aktuální. My se ale podíváme na to, jak lidé v té době sháněli potraviny.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Staročeské míry a váhy: Co znamenal žejdlík, co holba a kolik gramů měl kvintlík? Připomeňme si staré časy

    Před 4 dny
    V současných receptech se suroviny odměřují gramy nebo litry, případně můžete narazit na šálky či hrnky, které se využívají i v angloamerické měrné soustavě. Kdybyste ale nahlédli do starých kuchařek, možná by vás tam zarazily úplně jiné jednotky. Prozradíme vám, co znamenají a jaké množství označují.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak nejlépe dozdobit beránka: Recepty na bílkovou, ledovou i karamelovou polevu zvládne podle návodu každý

    Před 4 dny
    Beránek je tradiční moučník velikonočního stolu. Obvykle ho jen stačí pocukrovat moučkovým cukrem, pokud se vám to ale zdá málo, můžete vsadit na nějakou polevu. Možností, jak tradiční velikonoční pečivo vylepšit je totiž nepočítaně. Tak kterou si vyberete?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Peče celá země jde do finále: Favorizovaný Vojta na své dřívější úspěchy nemůže spoléhat. Tereza a Roman zabojují

    Před 4 dny
    Finále Peče celá země se přiblížilo. Již tuto sobotu se dozvíme, kdo tuto u diváků oblíbenou soutěž vyhraje a stane se tak „Mistrem pekařem“. Trojici, která se letos dostala až do samotného konce, tvoří Tereza, Roman a Vojta. Ten je zatím největším favoritem, ale o šampionovi rozhodnou porotci Michaela Landová a Josef Maršálek.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Kdo upeče nejlepší mazanec? Podle znamení horoskopu Berani ohromí vláčným tvarohovým, Panny nadýchaným kváskovým

    Před 4 dny
    K velikonoční rodinné pohodě nerozlučně patří voňavý a vláčný mazanec. Každý ho peče trochu jinak a inspirovat se můžeme i astrologií. Víte, která znamení horoskopu připraví ty nejlepší mazance?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jablečný koláč s pudinkem a piškoty: Šťavnatý a vláčný moučník s drobenkou fantasticky chutná, přitom je tak snadný

    Před 4 dny
    Jablečný koláč s pudinkem a piškoty je úžasná kombinace, jejíž výsledke potěší všechny mlsné jazýčky. Jemný dezert z listového těsta si můžete připravit podle našeho videa.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak připravit pečivo do velikonoční nádivky? Dokonalý výsledek zaručí osmahnutí a správné dochucení

    Před 4 dny
    Základem té pravé české velikonoční nádivky je pečivo, obvykle housky či rohlíky nakrájené na kostičky. Úplně starým a tvrdým pečivem ji ale neodbývejte. Chcete-li z nádivky vytvořit opravdovou delikatesu, zkuste se s ním trochu vyhrát. Odměnou vám bude mnohem lepší chuť celé nádivky.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Gastro glosa: Do finále Peče celá země míří dva muži. Umět udělat dort totiž začíná být sexy

    Před 4 dny
    Soutěž amatérských pekařů, Peče celá země, brzy skončí. V posledním díle se mezi sebou utkají dva muži a jedna žena. Je to náhoda? Možná. Možná je ale důvod úplně jiný.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Reportáž: Občerstvení před fotbalem? Slavia dnes skóruje. Dali jsme si sekanou za 140 Kč, skvělý byl i červenobílý donut

    Před 4 dny
    Ať už patříte mezi fanoušky fotbalu nebo ne, jedno je jisté. Ze zábavy téměř výhradně pro chlapy se pomalu, ale jistě stává relax pro celou rodinu. Tedy minimálně na pražské Slavii, kam jsme vyrazili zmapovat zónu s občerstvením.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Karbanátky z růžičkové kapusty: Šťavnaté kapustičky ve směsi ochuceného masa doladí k dokonalosti pikantní omáčka

    Před 5 dny
    Na růžičkovou kapustu se někdy zapomíná, a to je škoda. Ve společnosti mletého masa se tato zelenina promění v řadu chuťově zajímavých pokrmů. Patří mezi ně i karbanátky z růžičkové kapusty.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Náš život s celiakií: Jak se mi konečně povedla skvělá tvarohová bábovka bez lepku. Chutná celé rodině

    Před 5 dny
    V minulém díle našeho seriálu Máma a bezlepková Áňa jsem se zmiňovala o tom, jak se mi konečně po několika nezdarech podařilo upéct bezlepkovou bábovku, která chutnala a vypadala jako ta klasická. A protože jste si psali o recept, rozhodla jsem se s vámi podělit o mé zkušenosti s pečením.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Roman Vaněk před zraky první dámy představil miniaturní kuchařky: Jsem zvědav, kdo podle nich bude vařit, smál se

    Před 6 dny
    Roman Vaněk patří v naší zemi mezi nejvýraznější tváře gastronomické scény. Přestože sám původně není profesionální kuchař, jím založený Pražský kulinářský institut naučil už tisíce lidí, jak vařit. Inspirovat se již několik let lze i v populárních Vaňkových kuchařkách, které nově dostaly dvě malé sestřičky. Ty přišla nečekaně „okouknout“ i první dáma České republiky Eva Pavlová.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Pět kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Maso je lepší osmahnout, nadýchanost zajistí sníh z bílků a pórek dodá šťavnatost

    Před 6 dny
    Už se těšíte, až budete na Velikonoce péct nádivku neboli hlavičku? Ti, kteří nemusí sladké, ji považují za možná úplně nejlepší velikonoční pokrm. Ačkoli jde vlastně jen o obyčejný nákyp z pečiva, je pár věcí, které byste si měli při její přípravě ohlídat, aby se opravdu povedla.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jarní nádivkové muffiny: Obměna velikonoční nádivky je vláčná, chybět nemohou speciálně upravené kopřivy

    Před 6 dny
    Součástí velikonočního období bývá i příprava nádivky. A nemusí být jen uvnitř masa nebo z pekáče. Upečte si jarní nádivkové muffiny. Zjistěte, co do nich dát, aby byly vynikající.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Velikonoční perníčky: Aby byly ihned krásně měkké a vláčné, část medu je lepší nahradit cukrem a těsto správně vyválet

    Před 6 dny
    Perníčky si obvykle spojujeme s vánočními svátky, v posledních letech se ale často pečou i na Velikonoce. Stačí jen zvolit jiné vykrajovátko a místo bílé polevy vsadit na barvičky a máte jarní perníčky jako vyšité. A pokud zvolíte ten správný recept, budete si na nich moci pochutnávat hned po upečení.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Domácí Kinder vajíčka vytvoříte během chvíle a za pár korun: Koledníci od vás nebudou chtít na Velikonoce odejít

    Před 6 dny
    Čokoládová vajíčka jsou mezi dětmi velmi oblíbenou sladkostí, obzvlášť, pokud se jedná o ta, která kromě čokolády nabízí i malou hračku. Ano, právě Kinder vajíčka se na Velikonoce stanou častým artiklem, který si děti vykoledují. Proč jim ale nenabídnout domácí a v mnohém lepší verzi této světoznámé pochutiny?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Babiččiny bramborové placky: Jednoduché jídlo, na které stačí tři ingredience, je třeba hlídat správný poměr brambor a mouky

    Před 6 dny
    Obyčejná jídla jsou někdy ta nejlepší. Možná byly právě takové babiččiny bramborové placky. Jednoduché jídlo ze základních surovin krásně poslouží jako večeře, ale i jako příloha k obědu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Smažák s netradiční tatarkou: Nevyteče, protože ho neobaluji jako všichni, říká influencer Ostravsky Gastrošef

    Před 6 dny
    Smažený sýr by se s trochou nadsázky dal nazvat národním pokrmem. Kromě malé skupiny lidí si totiž na obalovaném sýru s nezbytnou tatarkou občas pochutná téměř každý z nás. Jak ho ale připravit, aby nevytekl a zároveň si ozvláštnit známou chuť tohoto pokrmu? Zkuste třeba zcela netradiční omáčku.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Josef Maršálek na křtu své další kuchařky: Mám hezký život a hezkou práci s hezkými lidmi, svěřil se cukrář

    Před 6 dny
    Cukrářský mág Josef Maršálek a oblíbená herečka a moderátorka Tereza Bebarová včera pokřtili svoji další kuchařku s názvem Čas na pečení 2. Křest doprovodili účastníci soutěže Peče celá země, kteří pro přítomné hosty napekli sladké občerstvení přímo podle receptů z nové knihy.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak na to, aby mazanec při pečení nepopraskal: Pomůže naříznutí i správné propracování a kynutí těsta

    Před 7 dny
    Mazanec se na první pohled zdá být jednodušší než jeho vánoční verze vánočka. Vždyť nemusíte tvořit prameny a ani není nutné nic zaplétat. I velikonoční bochánek ale dokáže pěkně potrápit. Třeba tím, že se vám během pečení na něm vytvoří nevzhledná trhlina nebo se rozplácne na placku. Víme, jak tomu zabránit.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Staročeské zelníky: Na křupavé bramborové placky s kysaným zelím stačí jen pár surovin a lehce je zvládne i kuchařský začátečník

    Před 7 dny
    V jednoduchých receptech je krása. Takové jsou například staročeské zelníky z kuchyně našich prababiček. Lehce je připravíme ze surovin, které máme běžně doma, a určitě se po nich jen zapráší.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vepřová pečeně z trouby voní po hořčici: Chuť a šťavnatost jí dodá slanina i kyselá okurka, vysušení masa zabrání jeden fígl

    Před 7 dny
    Vepřová pečeně je pro některé jedince masem, které při pečení „nespolupracuje“ a vždy skončí jako suché. To však nemusí být pravda v momentě, kdy si dáte pozor na několik chyb, které se mohou přihodit i profíkovi. Recept na pečeni se slaninou, hrubozrnnou hořčicí a cibulkou však zafunguje stoprocentně a suchý oběd určitě mít nebudete.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Beton, Bavorák, Mozek i Žabí hlen: Recepty na koktejly, které frčely v socialismu, můžete otestovat i dnes

    Před 7 dny
    Pamatujete si, co se před třiceti či čtyřiceti lety v tehdejších hospodách či barech popíjelo a z čeho se míchané drinky připravovaly? Přinášíme vám seznam těch nejznámějších.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Nejjednodušší vláčný mazanec je z tvarohového těsta, krásně kyprý z kynutého a nadýchaný kváskový potřebuje víc času

    Před 7 dny
    Blíží se Velikonoce a s tím i pečení mazance. Hledáte, z jakých těst připravit toto typické pečivo? Máme pro vás tipy na osvědčené recepty, díky kterým si budete moci vychutnat výborné mazance.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Tříkilové burrito s pálivou omáčkou dokázala mladá žena sníst za 11 minut. Překonala tím o minutu svůj vlastní rekord

    Před 7 dny
    Pojídání pokrmů na čas je pro některé jedince výzvou v překonávání osobních dovedností. Své o tom ví i jedna Britka, která je držitelkou mnoha rekordů, které jsou spojeny s jídlem. Jedním z nich je snědení tříkilového burrita za neuvěřitelných 11 minut.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Holka u plotny radí: Jednoduchá vajíčková pomazánka s medvědím česnekem přivolá jaro a hodí se i k večeři

    Před 7 dny
    Medvědí česnek letos vyrašil o měsíc dřív. Tak jsem neváhala a hned si z něj připravila jednoduchou pomazánku. Základem jsou vajíčka a pak už jen dvě další ingredience. Tahle pomazánka u nás doma slaví úspěchy jako sytá snídaně i rychlá večeře.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Hanušky aneb Bramboráky z Českého ráje: Voní česnekem a majoránkou, křupavost jim dodá jedna nezvyklá ingredience

    Před 8 dny
    Nevíte, co jsou hanušky? Jde o variantu bramborových placek Českého ráje. Tyto bramboráky voní česnekem a majoránkou a stejně jako další varianty mizí z talíře rychlostí blesku.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak pěstovat doma řeřichu? Krásně ozdobí nejen velikonoční stůl a dochutí jídlo, její pěstování zvládne i zahradnický začátečník

    Před 8 dny
    Na velikonoční stůl patří zelené barvy vyrůstajících rostlinek. Jednou z nich je i řeřicha. Jídelníček se s ní dá zpestřit nejen o Velikonoce. Jak ji doma vypěstovat? Je to docela jednoduché.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Krupicová kaše podle Josefa Maršálka voní kakaem a skořicí, ale má jednu zvláštnost. Tohle byste v ní asi nečekali

    Před 8 dny
    Krupicová kaše patří mezi jedno z jídel, které buď milujete, nebo si ho ze zásady nepřipravujete. Větší skupina, kterou tvoří obdivovatelé, ovšem potvrdí, že vytvořit dobrou „pohádku mládí“ není jen tak. Svůj recept na sladkou delikatesu nabídl i Josef Maršálek, jenž ovšem nastolil jednu zásadní otázku - míchat nebo nemíchat?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Začíná sezona medvědího česneku: Kolik za něj dáte na trhu a kolik v supermarketu? Víme, kde je teď nejlevnější

    Před 8 dny
    Popularita medvědího česneku rok od roku roste. Tím, že se vyznačuje intenzivní česnekovou vůní a chutí má v kuchyni všestranné využití a získal si tak oblibu mezi milovníky dobrého jídla i mezi profi kuchaři. Právě nyní, dříve než obvykle, se první medvědí česnek objevuje na stáncích i v obchodech, je proto vhodné si o něm říct více.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jídelníček Billa Clintona: Dříve miloval cheeseburgery a grilované vepřové, po bypassu dává přednost květáku a quinoe

    Před 8 dny
    U příležitosti čtvrt století vstupu naší země do NATO přiletěl do Prahy bývalý prezident USA Bill Clinton. Možná trochu zamotal hlavu těm, kteří mu připravují jídlo. Od té doby, kdy odešel do prezidentského důchodu, totiž Bill Clinton ze zdravotních důvodů výrazně změnil jídelníček.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Voňavý perník na plech podle Josefa Maršálka chutná božsky: Ani do něj nepotřebujete vejce, říká cukrář

    Před 9 dny
    Med je součástí pečení odedávna, proto se mu v nové epizodě populárního pořadu Buchty po ránu věnovali i jeho průvodci Tereza Bebarová a Josef Maršálek. Mimo jiné divákům ukázali, jak si připravit nadýchaný perník na plech, ve kterém hraje med podstatnou roli.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Historie barvení vajíček: Čarodějky používaly rezavé hřebíky a anglický král nechal vejce zdobit zlatem

    Před 9 dny
    Velikonoční svátky jsou neodmyslitelně spjaty s barvenými vajíčky, které kromě jiného dostávají pondělní koledníci. A ačkoli Velikonoce jsou svátky ryze křesťanské, barvení vajíček sahá hluboko do předkřesťanské historie.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Buchty po ránu: Noblesní medová bábovka Josefa Maršálka je vláčná díky jablkům, voní karamelem a její chuť je nadpozemská

    Před 9 dny
    Snad žádný jiný moučník nemá tolik variant jako bábovka. Jednu takovou méně tradiční upekl Josef Maršálek v dalším díle pořadu Buchty po ránu. Ta jeho voní kořením a medem, navíc je přelitá polevou, ozdobená sušenými jablky a stylově i pylovými zrny. Kdo by odolal?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak perfektně ohřát pečené kuře, aby maso zůstalo šťavnaté a kůže křupavá: Pomůže alobal i papírová utěrka

    Před 10 dny
    Pečené kuře je tradiční součástí jídelníčku většiny českých rodin. Někdo ho považuje za nedělní jídlo, u někoho nesmí chybět na grilovačce, další si ho připraví jen jako pokrm, o který se v troubě nemusí moc starat. Jak ovšem dostat z drůbeže tu skvělou chuť, kterou má může mít i den dva po upečení?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Družbance, kynuté koláče s minimálně dvěmi lahodnými slaďoučkými náplněmi neoddělitelně patří k čtvrté postní neděli

    Před 10 dny
    Velikonoce se nezadržitelně blíží a máme tu už předposlední z postních nedělí, tzv. družebnou. V ten se totiž lidé setkávali, a aby jim u toho nevyhládlo, pochutnávali si družbancích – vynikajících kynutých koláčích s dvěma nebo více druhy náplní.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Císař Ferdinand Dobrotivý: Na stole měl silný vývar, delikátní foie gras nebo račí ocásky s omáčkou ze šampaňského

    Před 10 dny
    Ve Vídni se mu nelichotivě říkalo „chudáček blbeček Ferdáček“, v českých zemích měl lichotivější přezdívku – Ferdinand Dobrotivý. Byl posledním císařem, který se nechal korunovat českých králem. V roce 1848 ho rodina donutila, aby abdikoval ve prospěch svého synovce, pozdějšího císaře Františka Josefa I.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vyzkoušeli jsme pět tipů, jak si užít Matějskou a nezruinovat se. Tyhle snadné finty ušetří dost peněz

    Před 10 dny
    Matějská pouť je v plném proudu, naše redakce tam zavítala hned první dny a tak se s vámi můžeme podělit o tipy, jak si pouť užít a neutratit zbytečně moc. Rodičům s dětmi zároveň připomeneme praktické vychytávky.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak správně ochutit mazanec? Patří do něj hlavně rozinky a mandle nebo citronová kúra, voňavého koření stačí jen špetka

    Před 11 dny
    Základem dokonalého mazance je samozřejmě dobře vypracované a vykynuté těsto, které se upeče do podoby krásně nadýchaného zlatavého bochánku. Důležité však je i to, čím těsto vylepšíte. Rozinky nejlépe namočené rumu jsou klasika, lepší chuť mu dodají i některé druhy koření. Jaké to jsou?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Snídaně podle horoskopu: Panny potřebují vaječnou omeletu se zeleninou, Býky nejlépe nastartuje dobrý toast

    Před 11 dny
    Někdo se ráno nenastartuje bez sladkého koláče nebo buchty, jiný musí mít misku cereálií, pro někoho začíná nový den snídaní „na vidličku“ s párkem, vejci a fazolemi. Podívejme se, co na ranní jídlo říkají hvězdy. V magickém světě astronomie má každé znamení jedinečné rysy, které utvářejí individuální vkus a chutě.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Na co nezapomenout při přípravě beránka? Kromě osvědčeného receptu je třeba dobře vymazat formu a ozdobit ho podle fantazie

    Před 11 dny
    Beránek patří mezi symboly Velikonoc. Chceme ho mít chuťově výborného i krásného na pohled. Na co nezapomenout a co všechno si pohlídat při jeho přípravě, aby byl ozdobou velikonoční tabule?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Makový dort podle Kristýny z Peče celá země zvládne každý: Voní levandulí a skvěle chutná po borůvkách

    Před 11 dny
    Soutěž Peče celá země musela těsně před finále opustit i Kristýna Vašíčková, která však za dobu své účasti v populární show získala mnoho fanoušků. Ukázala totiž, že má k pečení velmi vřelý vztah a navíc ho ovládá na vysoké úrovni. Dokazuje to i recept na makový dezert s borůvkami, který nabídla čtenářům webu Toprecepty.cz.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Oslavy MDŽ v retro stylu: Recepty na originální ruská vejce, vlašák nebo šunkovou rolku vás vrátí do minulosti

    Před 11 dny
    Za časů socialismu probíhaly oslavy Mezinárodního dne žen značně pompézně. V práci se rozdávaly karafiáty a bonboniéry a stoly se prohýbaly pod tíhou zákusků, chlebíčků a jiných dobrot. Připomeňte si to s námi recepty na ty největší šlágry socialistické éry.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Historie legendární limonády ZON: Továrna na vodu sodovou vznikla už v 19. století a její ikonické nápoje frčí dodnes

    Před 11 dny
    Za časů socialismu nebyla nabídka limonád tak široká jako dnes. O Coca-Cole jsme si mohli nechat jenom zdát a mezi limonádami vévodila malinovka. Pro mnohé je symbolem dětství a dodnes v hospodách vyhrává nad slavnými americkými limonádami. Víte, že jedna z prvních byla právě ta ZON?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Náš život s celiakií: Moje první pekařské zkušenosti aneb Jak jsem načas ztratila chuť do pečení

    Před 12 dny
    Když jsme zjistili, že má naše Áňa celiakii, znamenalo to pro nás nejen to, že budeme muset hlídat, co kupujeme, ale pro mě i nové kuchařské výzvy. Péct z bezlepkové mouky totiž není tak jednoduché. Jak jsem se o tom přesvědčila, si můžete přečíst v dalším díle našeho seriálu Máma a bezlepková Áňa.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Pět tradičních velikonočních moučníků: Klasiku v podobě mazance doplní medové jidášky, vajíčka z perníku i boží milosti

    Před 12 dny
    Velikonoce jsou tu co nevidět, je proto nejvyšší čas se na ně pomalu připravit. Na malování vajíček je ještě dost času, můžete si ale aspoň dopředu rozmyslet, jaké moučníky letos naservírujete koledníkům nebo jimi ozdobíte velikonoční tabuli.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Kubánské řezy: Luxusní čokoládový dezert s pařížskou šlehačkou je vláčný, na jazyku se doslova rozplývá a božsky chutná

    Před 12 dny
    Potřebujete přichystat luxusní dezert? Upečte si kubánské řezy s pařížskou šlehačkou. S přípravou je sice potřeba začít den předem, ale výsledek za to stojí. Tento zákusek si zamilujete a nezklame ani na oslavě.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Pečeme s Ivou: Bábovka nebo kávový mazanec s kousky čokolády? Je jen na vás, jak tuto dobrotu upečete

    Před 12 dny
    Kávový mazanec je nenápadný moučník s hořkou čokoládou a pikantně kyselými tečkami sušených brusinek nebo višní. Po použitých surovinách výrazně voní i chutná, všechny chutě spolu dokonale ladí. Podáváme ho nakrájený na krajíčky, které je pěkné ještě po úhlopříčce rozkrojit. Tím vzniknou úhledné trojúhelníčky veliké tak akorát na chycení do prstů.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak na silný vývar podle vítězky MasterChef Česko Kristíny: Maso předem opečte a určitě zapomeňte na sůl, radí

    Před 13 dny
    Dobrý vývar neslouží pouze k tomu, abychom si z něj připravili lahodnou polévku, která nás kolikrát dokáže postavit na nohy. Častokrát potřebujeme vývar i k přípravě dalších pokrmů, jimž dává sílu, chuť a aroma. Vítězka MasterChef Česko 2020 Kristína Nemčková má recept, jak si připravit perfektně vyladěný vývar, který pak využijeme do mnoha dalších jídel.
     Komentáře
Reklama