Zavřít
TopRecepty

TopRecepty

Nejnovější články na Seznamu ze zdroje TopRecepty
  • TopRecepty

    Jak na dokonalý rakouský makovec bez mouky: O vláčnost se postarají vajíčka, o nadýchanost sníh

    Před 6 hodinami
    Jako makovec se může označovat spousta koláčů. V tom pravém se mákem nešetří, dokonce je v něm dominantní surovinou, staří k němu přidat už jen vajíčka, cukr a máslo a vznikne vám nadýchaný a krásně šťavnatý moučník. A když jej ještě přelijete polevou, povýšíte jej na luxusní dezert.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jídelní rozmary slavných: Kvůli roli Brigit Jonesové jedla Renée Zellwegerová 20 koblih denně, dnes si ráda pochutná na fish and chips

    Před 8 hodinami
    Ničit si zdraví konzumací mastných a přeslazených amerických koblih – donutů, se jí rozhodně vyplatilo! Za postavu psychicky nevyrovnané třicátnice, která chce zhubnout a najít si konečně stálého partnera, Renée Zellwegerová inkasovala honorář 11 milionů dolarů.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Historie masožroutství v dějinách lidstva: V antice "frčel" nadívaný plch, ve středověku veverky a v renesanci dušený ocas z bobra

    Před 1 dnem
    Ačkoli vegetariánství a veganství dnes frčí, masoužrouti rozhodně nevymřeli. Vždyť jsme se narodili jako všežravci a naši pravěcí předci nespásali louky, ale lovili mamuty. Než lidé začali cíleně pěstovat a zpracovávat zemědělské plodiny, maso bylo nejdůležitější součástí jejich jídelníčku.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Vatikánský chléb štěstí voní skořicí a mandlemi. Podle tradice byste jej ale vždy měli poslat dál, jen tak přináší štěstí

    Před 1 dnem
    Mezi lidmi koluje kde co, od kvásku, přes kefírové či kombucha houby po tibi krystaly. Už jste ale někdy dostali těsto s návodem na přípravu vatikánského chleba? Pokud ne, klidně si jej můžete doma upéct rovnou od začátku. Má se sice péct jen jednou za život, ale je tak dobrý, že by to byla škoda.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Nákupní seznam na Velikonoce: Pokrmy pro celou rodinu na 3 dny od snídaní po večeře se s našimi tipy vejdou do tisícovky!

    Před 1 dnem
    Z velikonočních nákupů můžeme mít kvůli vysokým cenám obavy, proto je lepší je dobře naplánovat. Předejdeme tak zbytečnému plýtvání a při chytře sestaveném menu na velikonoční svátky se dá hodně ušetřit. Nechte se inspirovat naším jídelníčkem na 3 velikonoční dny.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Velikonoční muffiny jako krásná i jedlá ozdoba jarního stolu: Vytvořte si ovečky i hnízda s vajíčky

    Před 1 dnem
    Pro Velikonoce jsou typická jídla, jako beránek a mazanec. Ale můžete si připravit i změnu: velikonoční muffiny. Když nemáte formu, nebo zkrátka chcete více barev a kreativity na sváteční stůl.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Šéfkuchař restaurace Hliněná bašta nám prozradil, jak dělá vyhlášené vepřové pepřenky a přidal i recept navíc

    Před 2 dny
    Vepřenky nebo pepřenky? Pro šéfkuchaře Hliněné bašty platí to druhé. Placičky z mletého vepřového masa zde všichni znají pod názvem pepřenky, ač pokrm jinak připomíná známé vepřenky, protože jde o jídlo z mletého vepřového masa. Nicméně, ať jim budete říkat jakkoliv, podle tohoto receptu si na nich zcela jistě pochutnáte.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Lyonský salám a legendární Junior: Téměř stejná uzenina, jen jiné jméno. Vychutnat si ji můžete třeba ve vynikajícím salátu

    Před 2 dny
    Znáte lyonský salám? Tato měkká, růžová uzenina jemné struktury na první pohled trochu připomíná legendární Junior. Tento salám je tak trochu světoběžník, ačkoli jeho pojmenování odkazuje k Francii, je znám i pod německým názvem a nejblíž má k vyhlášené italské uzenině mortadelle.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na nejlepší slovenské halušky: Tohle si při přípravě pohlídejte, pak budou dokonalé

    Před 2 dny
    Halušky bývá to první, co si představíme pod pojmem „slovenská kuchyně“. Existují různé přípravy, ale jak správně přichystat nejlepší slovenské halušky? Zjistěte, jak na ně, aby byly dokonalé.
     Komentáře
  • TopRecepty

    10 kroků k dokonalé velikonoční nádivce. Pečivo je třeba opéct, maso osmahnout a hlavně nezapomeňte na tuk

    Před 2 dny
    Už se těšíte na Velikonoce? Pokud se jich už nemůžete dočkat, co si třeba aspoň trochu navodit dopředu velikonoční atmosféru tím, že si upečete nádivku neboli hlavičku. Aspoň si natrénujete dopředu, vychytáte všechny nedokonalosti a o Velikonocích s ní pak přímo zazáříte.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Sůl a řepa: Jak se vaří v Pohlreichem oceněné restauraci? Fermentované brambory a mrkvový kečup nejsou pro každého

    Před 2 dny
    Ve třetím díle Pohlreichova souboje restaurací se proti sobě postavily dvě restaurace zaměřené na moderní českou gastronomii. Jednou z nich byla strakonická Sůl a řepa, kterou jsme se rozhodli otestovat. Obhlédnout terén se na místo vydala redaktorka Hanka s rodinou, která také v článku popíše své zkušenosti.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Čerstvě upečené vanilkové makovky před rodinou nezatajíte. Vždy se prozradí silnou a lákavou vůní vanilky

    Před 2 dny
    Potřebujete rohlíčky na svačinu nebo jen tak, na chuť? Pak je tento recept tím pravým – menší, lehoučké a žluťounké makovky, přislazené pouze vanilkovým cukrem, díky kterému voní skutečně do daleka, jako by nám samy skákaly do dlaní.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na briošku s paštikou podle vítězné restaurace Long story short z Pohlreichova pořadu? Šéfkuchař prozradil recept

    Před 2 dny
    Třetí díl Pohlreichova souboje restaurací skončil a do dalších kol postupuje olomoucká restaurace Long Story Short. Ta hostům podávala, mimo jiné, i nadýchanou briošku, tak trochu netradičně posypanou nastrouhanou paštikou. Recept nás zaujal natolik, že jsme jej pro vás od šéfkuchaře Petra Heneše získali!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Zhroucený manažer, špína u příborů i Picasso v kuchyni. Pohlreich opět hledal nejlepší restauraci u nás

    Před 2 dny
    Ani třetí měření sil v Pohlreichově souboji restaurací se neobešlo bez dramatických okamžiků. V některých momentech se dokonce zdálo, že si restaurace hází klacky pod nohy samy. Přesto se oba podniky, soutěžící v kategorii "moderní česká kuchyně", popraly s výzvou velmi dobře a ukázaly, že se dají dělat zázraky i s tak běžnými surovinami, jako jsou celer a mrkev.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Výtečné hospodské pepřenky: Recept na pikantní rybí chuťovku se zeleninou a pepřem zvládnete levou zadní

    Před 3 dny
    Milujete nakládaný hermelín nebo utopence? Oblíbenou hospodskou delikatesou k pivu jsou i pepřenky. Tato pikantnější rybí specialita je běžně k dostání v obchodě, poměrně snadno si ji ale můžete připravit sami. Pepřenky z kapra oceníte i jako vynikající netradiční lehký předkrm.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Kolik letos stojí velikonoční mazanec? V obchodě stovku, v pekárně 300 Kč. Poctivý domácí půlkilový vyjde na 47 Kč

    Před 3 dny
    Tradiční mazanec nesmí na velikonočním stole chybět. Chuťově se tomu domácímu vyrovná málokterý, zajímalo nás ale, zda se vyplatí upéct mazanec doma i z hlediska cen za ingredience a energie. Porovnali jsme aktuální ceny v supermarketu s domácí výrobou. Jak to dopadlo?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Ztracená vejce podle šéfkuchaře Romana Pauluse: Díky fintě s vidličkou se vám odteď už vždycky povedou

    Před 3 dny
    Dalo by se o nich říct, že jsou takovou delikatesou mezi vajíčky. Díky ztraceným vajíčkům povznesete snídani na vyšší úroveň, koprovka s nimi bude chutnat přímo luxusně, stejně jako kulajda. Nic však není zadarmo a ztracené vejce není tak jednoduché na přípravu. Díky následujícím radám je ale odteď zvládnete na jedničku.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Výbornou jarní polévku skvěle dochutí nejen kořenová zelenina, ale i muškátový oříšek a vajíčko

    Před 3 dny
    Jaro je teprve pár dnů, ale na jeho působení se většinou velmi těšíme. Jarní polévka je další drobnou změnou, kterou v tomto období děláme. Připravte si tu nejlepší z darů přírody.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Zdravé Velikonoce: Jak si doma snadno vypěstovat ředkvičky a těšit se tak z malé jarní nálože plné vitaminů

    Před 3 dny
    Do Velikonoc si ještě stihneme vypěstovat i vlastní zelenou ozdobu, třeba právě ředkvičky. Jsou plné vitamínů, ozdobí byt zelenou barvou, a jako bonus si jimi můžeme zpestřit jídelníček.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Domácí kuřecí nugety chutnají lépe než z fast foodu díky triku s mrazákem. Příprava je snadná, chuť vynikající

    Před 4 dny
    Kuřecí nugety neboli chicken nuggets jsou typickou specialitou fast foodů a obzvláště děti je milují pro jejich křupavost. Dopřát jim tuto ne zrovna zdravou dobrotu můžete i s čistým svědomím. Domácí kuřecí nugety nejsou složité na přípravu a s našimi tipy si na nich pochutnáte vy i děti více než v oblíbeném řetězci.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Lékařka varuje: Na první pohled vypadají zdravě, ve skutečnosti jde o kalorické bomby. Na tyto potraviny při dietě pozor!

    Před 4 dny
    Snažíte se zhubnout, máte pocit, že se stravujete dietně, ale kila stále z nějakého neznámého důvodů nemizí? Na vině jsou možná nevhodně zvolené potraviny, o nichž si myslíme, že jsou dietní, ve skutečnosti jsou ale plné cukrů nebo tuků. Možná vás překvapí, čím vším si takto nevědomky škodíme.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Večeře za 20 Kč pro jednoho: Staročeský pokrm šumajstr z krup voní česnekem, sádlem a majoránkou a nasytí i velké jedlíky

    Před 4 dny
    Nejen česká kuchyně má své speciality. Šumajstr neboli šulimajz je jednoduché jídlo z obyčejných surovin, které se tradičně připravuje na Slovácku a Záhoří a je podobné šouletu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Drážďanský pudinkový koláč Eierschecke má nadýchaný korpus a dvojitou náplň z tvarohu a pudinku. Díky tomu chutná božsky!

    Před 4 dny
    Koláč Eierschecke na první pohled tak trochu připomíná cheesecake nebo jeho německou obdobu Käsekuchen. Tvaroh se do něj ostatně i přidává, kromě toho ale rovněž i spousta vajíček, které koláči dodávají vláčnou pudinkovou chuť a celý dezert se díky tomu úžasně rozplývá na jazyku.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na perfektní zapečené brambory, aby byly uvnitř šťavnaté a zvenku křupavé? Vláčnost zajistí smetana, o křupavost se postará sýr

    Před 4 dny
    Zapečené brambory se smetanou patří už mezi naši klasiku. Existuje nespočet variant a surovinám se meze nekladou. Zjistěte, jak připravit tu nejlepší a čím ji vyladit, abyste si maximálně pochutnali.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Připomeňte si legendární Babicovy hlášky: Mozzarella bez zápachu, japonskej šafrán i tvrdý játro asi nikdy nezestárnou!

    Před 5 dny
    Jiří Babica je bezpochyby jedním z nejznámějších kuchařů u nás. Ani ne tak kvůli svému kulinářskému umění, ale především proto, že dokázal masivně zasáhnout televizního diváka v době, kdy bylo pořadů o vaření minimum. Nebyly to však primárně Babicovy recepty, ale především hlášky, které zůstaly v paměti lidí až dodnes. Pojďte si je s námi dnes připomenout.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Holka u plotny radí: Jak na domácí bake rolls aneb Chlebové křupinky ze staršího pečiva skoro bez práce a skoro bez peněz

    Před 5 dny
    Milujete křupavé bake rolls či bruschetty z obchodu? Jeden pytlík vyjde na zhruba 25-30 Kč, podle druhu. Doma připravené vyjdou 10x levněji a ochutíte si je, jak chcete. Přitom navíc ještě zužitkujete zbytky!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Retro okénko: Nepečený rychlý jablkový dezert voní po vanilce a skořici a využijeme do něj "unavené" ovoce

    Před 5 dny
    Ještě máte zásoby jablek? Možná už nevypadají úplně nejlépe, ale stále se dají skvěle využít. Připravte si rychlý jablkový retro dezert, na kterém si pochutnáte.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Kočičí svatba neboli šoulet: Levné staročeské jídlo z hrachu a krup skvěle vylepší kousek uzeného masa či slaniny

    Před 5 dny
    Šoulet je tradiční židovské jídlo, které se jí v sobotu, během důležitého židovského svátku šabatu. Jako obyčejné staročeské postní jídlo jsou to zkrátka hrách a kroupy. Dejte si ho s masem i bez něj.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Kalorie ze svíčkové spálíte během tříhodinové procházky. Řízek se salátem „vychodíte“ za 7 hodin, kousek sushi za 5 minut

    Před 5 dny
    Když si zajdeme na oběd, nepřemýšlíme nad tím, že jednu porci oblíbené omáčky s knedlíkem budeme spalovat stejně dlouho, jako bychom se dívali na dva standardně dlouhé filmy. Přitom je důležité vědět, že pomocí normální chůze můžeme našemu tělu hodně ulevit. Kolik nás to bude stát času záleží na tom, jak se budeme stravovat. Nabízíme lehké srovnání spalování oblíbených potravin.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Slovácká zasmaženica: Dříve nahrazovala drahé masové vývary, proto se jí říkávalo i falešná slepičí. Je levná, plná zeleniny a skvěle zasytí

    Před 5 dny
    Zítra tu máme první jarní den, je proto na čase trochu jarně naladit i náš jídelníček. Inspiraci můžete hledat i v minulosti, třeba v původní kuchyni Slovácka. Tam totiž v tomto období s oblibou vařili polévku zasmaženici. Byla plná zeleniny, ale díky drobence i zasytila.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Třená mramorová bábovka podle Josefa Maršálka: Vláčný korpus a kombinace čokolády a kokosu dohromady chutnají božsky!

    Před 6 dny
    Dozlatova upečená a zasypaná cukrem je nejkrásnější ozdobou nedělního stolu. Bábovka je prostě klasikou všech klasik a žádný jiný moučník se nehodí k odpolednímu čaji nebo kávě tak jako ona. A jaká je ta nejtradičnější? Přece mramorová, taková, jakou v pořadu Buchty po ránu upekl Josef Maršálek.
     Komentáře
  • TopRecepty

    „Paleo“ dieta v praxi: Neandrtálci lovili pravěké slony, maso opékali na ohni a jedli placky ze semen

    Před 6 dny
    Populární paleo dieta doporučuje odstranit z naší stravy moderní potraviny a vrátit se k tomu, jak se stravovali předchůdci člověka. Neandrtálci nepatří k přímým předkům člověka, přesto výzkumy prokázaly jejich stopu v DNA lidí.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Trochu jiná šunka: Hovězí bresaola má temně rudou barvu a vynikající chuť. Nejlepší je s lístky rukoly a hoblinkami parmazánu

    Před 7 dny
    Bresaola je takovým klenotem mezi uzeninami. Má hodně blízko k pršutu, stejně jako tento masný výrobek se totiž připravuje sušením. Často se jí i říká Beef Prosciutto. V zemi svého původu v Itálii ji nejčastěji podávají jako delikátní předkrm podobně jako hovězí carpaccio.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Královské chutě: Kateřina Medicejská přivezla z Itálie chřest, cibulovou polévku či makronky a naučila jíst Francouze vidličkou

    Před 7 dny
    Kateřina Medicejská ovlivnila v 16. století nejen francouzskou politiku, ale i francouzskou kuchyni. Italka, která se provdala za francouzského krále Jindřicha II., si na pařížský dvůr přivezla osobní kuchaře a cukráře.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Lidl končí s levnými bedýnkami! Víme, co je nahradí a jak a kde ještě ušetříte až 70 % z ceny potravin

    Před 7 dny
    Obchodní řetězce se staví do čela zachování udržitelnosti. Osvětovými programy vybízí své zákazníky k tomu, aby se zajímali o udržitelnost, zero waste či omezili plýtvání potravinami. Stále více řetězců nabízí potraviny na hraně vyhození za nižší peníze svým zákazníkům a tento systém slev se stává čím dál oblíbenějším.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak vařila moje babička v 60. letech: Nákupy v konzumu, mléko v bandasce a tahle nastavovaná kaše, to bylo naše dětství

    Před 8 dny
    Šedesátá léta mám spojená s dětstvím, kdy mě vychovávala moje babička Anička. Jako většina žen, které prožily válečné nedostatky, si uměla se vším poradit. I z mála dokázala každý den vykouzlit výborný oběd.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Kibbeh – masové kuličky z Libanonu nejsou jen tak ledajaké. Když do nich kousnete, čeká vás malé překvapení

    Před 8 dny
    Kuličky či šišky z mletého masa patří k oblíbeným pokrmům v různých koutech světa. Libanonské krokety kibbeh jsou výjimečné svým tvarem, ale hlavně náplní, která se v nich ukrývá. Navíc v nich maso doplňuje bulgur, takže k nim ani nemusíte mít přílohu. S jogurtovým nebo tahini dipem však chutnají ještě lépe.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Sezóna medvědího česneku začíná: Při sbírání v přírodě pozor, hrozí záměna s jedovatými druhy rostlin, říká expertka Jana Vlková

    Před 8 dny
    Sezóna medvědího česneku je za dveřmi a s ní přicházejí do kuchyně nepostradatelné vitamíny. Medvědí česnek si můžete koupit v obchodě nebo na trhu, nebo vyrazit do přírody a šetrně si nasbírat, kolik potřebujete. Jana Vlková, zakladatelka portálu Kytky k jídlu, vystudovaná ekoložka a autorka květinových kuchařek pro Toprecepty.cz radí, jak si bylinu nesplést s podobnými nejedlými nebo dokonce jedovatými druhy.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Twisted bacon aneb Zakroucené tyčinky ze slaniny. Díky této fintě z Tik Toku bude slanina úplně nejkřupavější

    Před 8 dny
    Máte večer u televize chuť na nějakou slanou křupavou dobrotu. A co si místo chipsů dát zatočené slaninové tyčinky? Tato masová delikatesa je jedním z nejnovějších trendů na sociálních sítích. Je neskutečně dobrá a klidně si ji můžete dopřát, i kdybyste drželi nízkosacharidovou dietu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak vylepšit obyčejné pečené brambory? Přichystejte si je v ořechové krustě, s bylinkami i třepané

    Před 8 dny
    Brambory v našich krajích zkrátka milujeme, o těch pečených ani nemluvě. Vylepšete si pečené brambory a připravte si je v různé podobě. Užijte si změnu chutí a přichystejte si je jako přílohu i samostatně.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Restaurace DiNuovo z Pohlreichova pořadu: Vyladěné carpaccio i linguine s mořskými plody, dojem trošku kazí jen příbory na stole

    Před 8 dny
    Pohlreichův souboj restaurací proti sobě ve druhém díle postavil dva šéfkuchaře a kamarády, kteří se oba věnují italské kuchyni. Vypravili jsme se tentokrát otestovat podnik, který vypadl. Jak tam vaří, jaká je obsluha i co říká šéfkuchař, to se dozvíte v našem článku.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Konec trapasům v restauraci! Už žádné mačáto, gnoči, nebo gordon blů: Tahák, jak správně vyslovovat názvy jídel a nápojů

    Před 9 dny
    Objednáváte si v kavárně lundžo a do řeznictví chodíte pro žamón? A dostanete vždy, co jste chtěli? Klidně by to tak ale nemuselo být. V zemi původu toho určitého jídla či nápoje by vám totiž nerozuměli. Víte, v jakých dalších gastronomických výrazech se často chybuje?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pět možností, jak využít řeřichu: Připravte si polévku, pomazánku, salát nebo skvělý slaný koláč

    Před 9 dny
    Řeřicha je velmi aromatická bylinka, kterou si snadno vypěstujeme. Využít ji můžeme do pomazánky, polévky, do koláče, ale i třeba jen na posyp. Připravte si jídlo s řeřichou a vychutnejte si její výjimečnou chuť.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Usmažili jsme kyselé okurky v křupavém těstíčku: Americká specialita chutná překvapivě dobře, jen potřebuje výraznější dochucení

    Před 9 dny
    Osmažit se dá kdeco, a jestli je na to někdo odborník, tak jsme to my a Američani. A právě u nich se můžete inspirovat, pokud chcete vyzkoušet něco neobvyklého. Smažené kyselé okurky totiž tento požadavek skvěle splňují. Tímto pohoštěním prostě každého dostanete.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Neskutečně nadýchané a jemné trojhránky jsou plné slunečnicových semínek

    Před 9 dny
    Trochu jinak tvarované tmavší pečivo, plné slunečnicových či dýňových semínek. Trojhránky nádherně vyskočí do výšky, jsou lehounké, křupavé na povrchu, s pórovitou, měkounkou střídou plnou semínek. Vynikající jsou samotné suché nebo třeba jen potřené máslem.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Dejvická 34: Jak se vaří v Pohlreichem oceněné restauraci? Předkrm za pět set, dokonalé rizoto i drobné chybičky obsluhy

    Před 9 dny
    Pokud také sledujete nový pořad Pohlreichův souboj restaurací, pak víte, že v dnešním díle postoupila pražská restaurace s názvem Dejvická 34. Vypravili jsme se tam pár dní po odvysílání dílu na VOYO. Víme, jak a za kolik se tam najíte, jaké chybky udělala obsluha i zda tento podnik stojí za návštěvu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Slzy dojetí, rychlé tempo a přesolené jídlo aneb Italský souboj českých restaurací pod dohledem Zdeňka Pohlreicha

    Před 9 dny
    Nestihli jste poslední díl pořadu Pohlreichův souboj restaurací? O postup do dalšího kola se dnes utkaly dvě skvělé italské restaurace, které potvrdily, že i Češi zvládnou italskou gastronomii s přehledem. A jak klání probíhalo a kdo zvítězil? O tom si můžete přečíst v našem článku.
     Komentáře
  • TopRecepty

    První rande může totálně pokazit i špatně zvolené jídlo. Tabu by měly být nejen špagety a česnek

    Před 10 dny
    Chyba při výběru pokrmů, jako jsou burger či sushi, může klidně pokazit první rande a někdy i budoucnost vztahu, který jste si plánovali. Proto se dobře zamyslete, když budete svou potenciální přítelkyni či přítele zvát do restaurace. Nevhodně vybraný chod totiž může být tím posledním, který si se svým vysněným protějškem dáte.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Třikrát kuře na minutku: Kořeněné karí, špíz se zeleninou nebo plněná tortilla jsou připraveny do půl hodinky

    Před 10 dny
    Když nemáme čas a potřebujeme rychlé teplé jídlo, saháme právě po kuřeti. Máme pro vás tři rychlá jídla z kuřete, která výborně chutnají a jako bonus je připravíte během chvilky.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Smažili jsme křupavé bramborové spirálky jako ze stánku: Ty naše jsou desetkrát levnější a na výrobu stačí jen špejle a nůž

    Před 10 dny
    Bramborovým spirálkám nikdo neodolá, zvláště jsou-li dokřupava usmažené. Tato efektní lahůdka se na stánku prodává za zhruba 50 korun za 100 g. Domácí výroba se tak vyplatí nejen chuťově, ale i finančně. A není zdaleka tak složitá, jak se na první pohled zdá. Navíc si bramborové spirály můžete ochutit podle svých preferencí.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pučálka z naklíčeného hrachu je zdravější a levnější než chipsy. Takhle jednoduše se navíc připravuje

    Před 10 dny
    Pučálka je tradiční postní jídlo, které si připravovaly naše babičky. Pokrm z naklíčeného hrachu znaly i jako pálenec. Stačí na něj pouze pár surovin. Zjistěte, jak hrách správně naklíčit a využít v jídle.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Snídaně na turecký způsob: Pošírovaná vejce cilbir na peřince z jogurtu a s jednoduchou chilli omáčkou chutnají fantasticky

    Před 10 dny
    O vejcích cilbir by se dalo říct, že jsou to tak trochu vejce Benedikt v tureckém pojetí. Jde rovněž o ztracená vejce, vydatnou holandskou omáčku však v jejich případně nahrazuje jogurt ochucený česnekem, díky němuž je celé jídlo lehčí, svěžejší a také chuťově mnohem výraznější.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Ředkvičkové listy končí v koši neprávem. Jsou skvělé pro obohacení polévek a vyrobíme z nich i tohle skvělé pesto

    Před 11 dny
    Ředkvičky jsou za poměrně dobrou cenu dostupné téměř po celý rok a jejich ideální využití do zeleninových salátů nikoho nepřekvapí. Mnohé by ovšem nenapadalo, že listy z ředkviček nejsou odpad, ale mohou se stát plnohodnotnou surovinou plnou zdraví prospěšných látek. Jak je připravit, zpracovat a jak vlastně ředkvičkové listy chutnají?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Velikonoce 2023: Na kdy vycházejí Velký pátek a Velikonoční pondělí a kdy budou zavřené obchody?

    Před 11 dny
    Velikonoce jsou tu co nevidět, v letošním roce si svátky jara užijeme hned druhý dubnový víkend, Velký pátek totiž připadá na 7. dubna. A protože je třeba se na tyto jarní svátky připravit, jako každý rok budeme řešit, kdy je vlastně otevřeno. Kdy tedy bude možné ještě vyrazit pro vajíčka a uzené do nádivky?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Sladké pečení: Bábovka s větrníkovou příchutí voní po karamelu a je krásně vláčná

    Před 11 dny
    Bábovky si můžeme připravit na spoustu způsobů. Bábovka s větrníkovou příchutí voní po karamelu a je tak příjemnou změnou. Pokud milujete karamelový větrník, budete spokojeni.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak chutnají nejdivnější jídla světa? Hořko na patře, odér čpavku, to je žralok po islandsku

    Před 11 dny
    Říká se jiný kraj, jiný mrav… a k tomu by se dalo dodat i „jiná chuť“. Chutě některých národů jsou někdy opravdu zvláštní a v oblibě mají jídla, která by u nás nikdo nepozřel. Jaké jsou nejpodivnější speciality světa? Smažení cvrčci jsou proti některým z nich jen slabým odvarem.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Kuřecí kousky v česnekovém těstíčku podle Čiriny: Uvnitř jemné, zvenku křupavé, takové, že je budete chtít znova a znova

    Před 11 dny
    Kuře připravujeme velmi rádi na nejrůznější způsoby. Kuřecí kousky v česnekovém těstíčku jsou vynikající dobrotou, kterou si snadno a rychle přichystáme z oblíbeného kusu masa. Zjistěte, jak na to.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Holka u plotny radí: Tvarohový závin à la štola zvládneme snadno a chutí nám připomene sváteční moučník

    Před 12 dny
    Máte rádi vánoční štolu, ale je na vás moc hutná a moc sladká? Zkuste tuhle snazší verzi z tvarohu a listového těsta. Chutí klasickou štolu velmi připomíná, ale na přípravu je mnohonásobně snazší a také není tak hutná.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na dokonalé a šťavnaté hovězí na houbách? Chuť vylepší slanina, česnek i sklenka bílého vína

    Před 12 dny
    Máte ještě zásoby hub z minulého roku? Vyzkoušejte hovězí plátky na houbách. Ať už jsou ze zavařených, zamražených, nebo sušených hub, dají se připravit v troubě i v papiňáku. Připravte si tu nejlepší variantu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Plesnivé brambory aneb Zapečená delikatesa s nivou a smetanou chutná fantasticky, navzdory svému názvu

    Před 12 dny
    Plesnivé brambory k jídlu? Opravdu se nejedná o zkažené brambory. Tentokrát je řeč o kombinaci kusu zeleniny se sýrem a dalšími ingrediencemi. Zjistěte, jak si tuto dobrotu přichystat.
     Komentáře
Reklama