Zavřít
Olej

Olej

Nejnovější články na Seznamu na téma Olej
  • Cooky

    Fazolové brownies: Chutnají jako čokoládová buchta a nikdo vám neuvěří, že jsou z luštěnin

    Před 17 hodinami
    Jakmile je jednou ochutnáte, pochopíte, že \"fazolové\" není synonymem pro dietní, ale pro vláčné ,syté a překvapivě návykové.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Recept na vepřové plátky na hořčici s bramborovým knedlíkem

    Před 18 hodinami
    Hledáte recept, který zvedne vaši večeři na novou úroveň? Mám tu pro vás něco speciálního – vepřové plátky na hořčici. Tento recept vám umožní prozkoumat novou hloubku chutí, kdy se sladká a ostrá hořčice spojuje s masem do něčeho neodolatelně lahodného. Takže na nic nečekejme a pustíme se do toho! Recept na vepřové plátky na […] The post Recept na vepřové plátky na hořčici s bramborovým knedlíkem appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Rodinný recept na vafle naslano i nasladko, které se povedou i začátečníkům a provoní vaši snídani

    Před 18 hodinami
    Tyto domácí vafle, připravené podle receptu s postupem, jsou křupavé zvenku a jemné uvnitř, ideální ke sladkým i slaným kombinacím a hotové za chvilku v každém vaflovači.
     Komentáře
  • Cooky

    Mrkvový dort s čokoládovou polevou, který vypadá jako namalovaný: Sladký od přírody, ideální i pro naše nejmenší

    Před 19 hodinami
    Jeden z nejjednodušších dortů, jaké jsem kdy upekla, se skrývá v tomto receptu s postupem. Vyšperkovat ho můžete čokoládou a krémem.
     Komentáře
  • Cooky

    Hrnková mramorová bábovka na plech: Buchta s kokosem, ořechy a rumovými rozinkami, kterou ráda nabízím návštěvám

    Před 1 dnem
    Dvoubarevná bábovka z plechu připravená podle receptu s postupem spojuje vláčné hrnkové těsto s rumovými rozinkami, vanilkovou i kakaovou vrstvou a díky pečení v menším pekáčku si udrží výšku i krásnou vláčnost.
     Komentáře
  • Cooky

    Švarcvaldský dort neboli Schwarzwälder Kirschtorte: Slavná německá klasika s třešněmi, čokoládou, šlehačkou a kapkou Kirsche

    Před 1 dnem
    Slavný Schwarzwälder Kirschtorte stojí na pevných základech: višně, třešňový destilát či griotka a šlehačka. Právě tato trojice tvoří nezbytný podpis dortu, který si získal svět.
     Komentáře
  • Cooky

    Pikantní vepřové nudličky: Rychlé, šťavnaté, kořeněné jídlo, které si drží místo v českých domácnostech a restauracích

    Před 1 dnem
    Pikantní vepřové nudličky chutnají skvěle s rýží, nudlemi ale i s čerstvým chlebem, zkrátka s čímkoliv, co dokáže nasát tu voňavou pikantní šťávu.
     Komentáře
  • Cooky

    Šumajstr: Jednoduché jídlo se staročeskými kořeny, které vás překvapí tím, jak je chutné

    Před 2 dny
    Ochutnejte staročeské jídlo zvané šumajstr. Jedná se o pokrm, který je velmi jednoduchý na přípravu, a přitom náramně zasytí.
     Komentáře
  • Cooky

    Podmáslový perník: Chuťový zážitek s krémem ze dvou smetan

    Před 2 dny
    Perník je výborný moučník, který nikdy nezklame. Pokud toužíte po extra vláčné verzi, pak si připravte tento perník z podmáslí.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Vepřová kýta na hořčici s cibulí: Recept na poctivou omáčku a bramborový knedlík

    Před 4 dny
    Plátky vepřové kýty obalené v mouce a potřené hořčicí, zatažené na tmavé cibuli a podušené ve vývaru. Jednoduchá česká klasika, která voní domovem a nejlépe chutná s bramborovým knedlíkem. Proč si ji zamilujete Skvělá chuť z mála: cibule do tmava, plnotučná hořčice a vývar udělají všechnu práci. Jistý výsledek: obalení v mouce + krátké zatažení […] The post Vepřová kýta na hořčici s cibulí: Recept na poctivou omáčku a bramborový knedlík appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Cuketové bramboráky z trouby: Křupavá dobrota v podobě chutného oběda i večeře

    Před 4 dny
    Kdo by nemiloval bramboráky. U nás doma jsou hitem tyto cuketové, které mají zajímavý šmrnc. A navíc nejsou smažené v tlusté vrstvě oleje.
     Komentáře
  • Cooky

    Sametová koprovka s hovězím vývarem, podávaná s nadýchaným houskovým knedlíkem

    Před 4 dny
    Někdo má koprovku rád, někdo ji nesnáší. A to je škoda, protože jde o českou klasiku, která má stálé místo v našich srdcích.
     Komentáře
  • Cooky

    Housky se slaninou na způsob angličáků. Domácí verze pro malé i velké gurmány

    Před 4 dny
    Zajímavé na houskách se slaninou je to, že každá vypadá trochu jinak a je vidět, že byly pleteny s láskou.
     Komentáře
  • Cooky

    Perníková buchta z podmáslí s bohatým krémem z našlehané smetany a ze zakysanky

    Před 4 dny
    Stačí vám jeden plech, chvíle trpělivosti a pár základních surovin. A výsledkem je něco jednoduchého, ale výjimečně dobrého.
     Komentáře
  • Cooky

    Krtečkovy muffiny: Hrnkový recept na muffiny inspirované krtkovým dortem s banánem a tvarohovým krémem, které se lépe jedí

    Před 5 dny
    Vzpomínáte na legendární krtkův dort? To byla mňamka. Teď si můžete upéct muffiny ve stejném stylu, akorát se to lépe jí.
     Komentáře
  • Cooky

    Rychlá kelímková buchta se švestkami a drobenkou: Když máte na něco chuť, ale nemáte čas a ani hrnek neušpiníte

    Před 5 dny
    Rychlá kelímková buchta se švestkami podle receptu s postupem, vláčný nadýchaný korpus se zakysanou smetanou doplněný křupavou drobenkou a šťavnatým ovocem – ideální, když potřebujete upéct něco dobrého během chvilky.
     Komentáře
  • Cooky

    Smetanové kuře na paprice: Tohle kuře v paprikové omáčce uvaříš jednou a pak ho bude chtít celá rodina pořád

    Před 6 dny
    Kuře na paprice je výborný pokrm. Ne vždy ale máme čas se s ním mazlit a vařit ho dlouhé hodiny. Proto si připravte tuhle rychlovku podle našeho receptu s postupem.
     Komentáře
  • Cooky

    Kuřecí maso s jemně pikantní omáčkou a rýží: Plnohodnotné jídlo, které voní po paprice a česneku, doladěné čerstvým koprem

    Před 7 dny
    Kuřecí maso v jemně pikantní omáčce připravené podle receptu s postupem kombinuje šťavnatá marinovaná prsa, paprikový základ s cibulí a svěží kopr, který zjemňuje pikantní tón omáčky a krásně ladí s rajčatovým pyré.
     Komentáře
  • Cooky

    Hrnková jablečná buchta se skořicovou drobenkou: Zapomeňte na vážení, promíchejte těsto a o zbytek se postará trouba

    Před 7 dny
    Rychlá jablečná hrnková buchta se skořicovou drobenkou a plátky jablek, která potěší svou vláčností i jednoduchostí, podle receptu s postupem pro domácí pečení bez vážení.
     Komentáře
  • Techsvět

    Zimní starty bez rizika: Jak pečovat o motor a mazivo v mrazivém počasí

    Před 8 dny
    Zima umí dát motoru pohlavek dřív, než stihnete vzít do ruky škrabku na okno. Mazací směs je ale ten nenápadný pracant, který všechno drží pohromadě. A když vám auto naznačí, že už mu dochází trpělivost, je dobré vědět, co přesně s tím dělat.
     Komentáře
  • Cooky

    Hrachová kaše s opečeným buřtem a kyselou okurkou: Připomeňte si školní léta nestárnoucí klasikou k obědu i večeři

    Před 8 dny
    Jemnou hrachovou kaši podle tohoto receptu uvaříte do hodiny a s párkem nebo buřtem si na ní skvostně pochutná celá rodina.
     Komentáře
  • Cooky

    Pravá piškotová „střecha“: Retro dezert s pevným máslovým krémem, který vypadá slavnostně a upečete ho za pár kaček.

    Před 8 dny
    Piškotová střecha podle receptu s postupem. Slavnostní dezert s máslovým nebo Mascarpone krémem, který zaujme vzhledem i chutí.
     Komentáře
  • Cooky

    Marinované opilé kuře pečené na plechovce od piva a k tomu křupavé brambůrky s bylinkami

    Před 8 dny
    Opilé kuře je sice vtipný název, ale pokrm je to naprosto božský, Vyzkoušejte i vy grilování s plechovkou piva.
     Komentáře
  • Cooky

    Smažené cuketové medailonky v trojobalu. Když cuketa chutná lépe než řízek

    Před 8 dny
    K cuketovým medailonkům se hodí i obyčejné vařené brambory (já například dělám v páře) a domácí tatarská omáčka. Je to vynikající jídlo.
     Komentáře
  • Cooky

    Kuřecí játra s omáčkou podávané s rýží: Jídlo inspirované asijskou minutkovou kuchyní, ale s českým rukopisem

    Před 8 dny
    Tento rychlý a chutný obídek připravíte kdykoliv, když máte v lednici k dispozici balíček jater, protože je to rychlé a jednoduché jídlo, které voní celým domem.
     Komentáře
  • Cooky

    Smažené cibulové kroužky obalené v těstíčku, malý gastronomický zázrak

    Před 8 dny
    Na těstíčko lze použít místo vody minerálku a pivo. Minerálka kroužkům přidá lehkost, pivo barvu a chuť. Pánev na smažení nepřeplňujte, jinak nasáknou hodně tuku.
     Komentáře
  • Cooky

    Mokrý moučník: Vláčná čokoládová buchta s tvarohovým krémem a čoko-polevou

    Před 8 dny
    Máte rádi vláčné buchty a nikoliv suché těsto, kterým se akorát zakuckáte? Pak vsaďte na tuto „mokrou“ buchtu s tvarohem.
     Komentáře
  • Cooky

    Řezy „obližprst“: Geniální zákusek s krémem a sněhovou čepičkou, který vás donutí se oblizovat až za ušima

    Před 9 dny
    Řezy „obližprst“ mají vtipný název, který dokonale vystihuje, jak jsou dobré. Připravte si je i vy. S naším návodem to zvládnete jedna radost.
     Komentáře
  • Cooky

    Rychlo-krémové řezy s mandarinkami a pudinkovou polevou. Mandarinkový sen rychle a chutně

    Před 9 dny
    Mandarinkové řezy nejsou typický český koláč typu bábovky nebo buchty, ale patří do novodobé domácí cukrářčiny, která vznikla spojením tehdejších dostupných surovin a touhy po něčem svěžím a pestrém.
     Komentáře
  • Cooky

    Italská rychlovka s českou duší: Špagety se slaninou, čerstvou zeleninou, jarní cibulkou, česnekem a taveným sýrem

    Před 9 dny
    Musím říct, že tohle jídlo je můj tajný trik! Vždycky, když se vrátím domů pozdě, jsem hladová a chci něco, co chutná jako z prvotřídní restaurace, ale je hotové do 20 minut, sáhnu po tomto.
     Komentáře
  • Cooky

    Tradiční česká sváteční pečeně: Vepřová pečeně s bramborovým knedlíkem a červeným zelím

    Před 9 dny
    Vepřová pečeně s bramborovým knedlíkem a červeným zelím patří k nejoblíbenějším svátečním pokrmům. Poctivá klasika, která voní domovem a nikdy nezklame
     Komentáře
  • Cooky

    Já ji mám nejraději s hrnkem mléka: Kynutá bramborová buchta – zažene hlad na výletě i při „chlapské“ práci

    Před 9 dny
    Kynuté buchty nebývají vláčné, ale tato díky bramborám ano. Zkuste ji upéct podle tohoto receptu a nají se celá rodina.
     Komentáře
  • Cooky

    Jablečný sen se šlehačkou, který vás v zimě přenese do letní zahrádky plné jablek a k míse plné sladké šlehačky

    Před 9 dny
    Jablka jsou v koláčích v každé jejich podobě jedlá. Ať už jsou to kousky jablek, kolečka, či jablka strouhaná, vždycky jsou skvělá. Ale jablečné pyré s pudinkem, to je zase trochu jiná záležitost.
     Komentáře
  • Cooky

    Segedínský guláš trochu jinak: Bůček, hustá segedínská omáčka se smetanou a k tomu domácí bramborové krokety

    Před 10 dny
    Na segedín má každý svůj recept. Zkuste i tento s postupem krok po kroku a uvidíte, jak vás osloví.
     Komentáře
  • Cooky

    Piškotové řezy s jahodovým džemem, pudinkovým krémem a kokosem. Tak jednoduché a tak domácké.

    Před 11 dny
    Toto je typ zákusku, který se upeče za chviličku, ale za stejnou chviličku také zmizne - jako mávnutím čarovného proutku.
     Komentáře
  • Cooky

    Retro buchta z hrnku s mandarinkami a pudinkem, která chutná luxusně ať je zima nebo léto

    Před 11 dny
    Nemáte li po ruce pudink nebo Zlatý klas, lze si pudink uvařit podle receptů na domácí pudinky. Doma jsme jej vařily dokonce dvojbarevný pouze z mléka, mouky, vajíčka a mléka s cukrem.
     Komentáře
  • Pestrá Zahrada

    Jednoduchá kuchyňská finta, která zastaví prskání oleje během smažení a ochrání vás před nepořádkem i popáleninami

    Před 11 dny
    Smažení patří mezi nejoblíbenější způsoby vaření, ale málokdo si neužil ten nepříjemný moment, kdy horký olej začne prskat všude kolem. Stříkance oleje dokážou zašpinit kuchyň, popálit ruce a úplně zkazit radost z vaření. Nejčastějším důvodem ... více Příspěvek Jednoduchá kuchyňská finta, která zastaví prskání oleje během smažení a ochrání vás před nepořádkem i popáleninami pochází z Pestrá Zahrada
  • Cooky

    Harlekýn na plechu se šlehačkovými růžičkami: Vynikající a efektní moučník s čokoládou a vanilkou, který lahodí oku i chuťovým buňkám

    Před 11 dny
    Harlekýn je oblíbeným dezertem, který si nemusíte dávat jen v cukrárně. S naším receptem si ho připravíte klidně i doma. A to na plech.
     Komentáře
  • Cooky

    České karbanátky s česnekem a voňavými bylinkami: Vyzkoušejte recept na smaženou klasiku s libečkem a majoránkou

    Před 12 dny
    Karbanátky s majoránkou a libečkem podle receptu s postupem. Tradiční pokrm v lehce netradiční, bylinkové úpravě.
     Komentáře
  • Cooky

    Slavná Buchta snů: Neodolatelná mramorová buchta se šlehačkou a pudinkem, která chutná opravdu jako sen

    Před 12 dny
    Ochutnali jste už někdy Buchtu snů? Že ne? Zkuste upéct tuhle jednoduchou a rychlou mramorovou buchtu se šlehačkou a pudinkem nebo se zakysanou smetanou navrchu.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Trápí vás bolavé klouby? Pomůže olej a čaj z tymiánu

    Před 13 dny
    Tymián je středomořská bylinka, kterou řada z nás pěstuje i na našich zahrádkách. Skvěle dochutí například grilované maso, pečené brambory nebo saláty. Používáme ji jak v čerstvém, tak sušeném stavu. Má ovšem i řadu benefitů pro naše zdraví a dokáže ulevit například bolavým kloubům.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Domácí Rafaelo buchta: vláčná kokosová lahůdka se snadnou přípravou

    Před 13 dny
    Pokud milujete kokos a hledáte jednoduchý, ale luxusní recept, který bude chutnat ještě lépe než známé Raffaello kuličky, máte štěstí! Tento recept na kokosovou buchtu je jednoduchý na přípravu a výsledek je absolutně neodolatelný. Ideální na nedělní odpoledne nebo jako sladké překvapení pro vaše blízké. 2 hrnky polohrubé mouky 1/2 hrnku krystalového cukru 2 vejce […] The post Domácí Rafaelo buchta: vláčná kokosová lahůdka se snadnou přípravou appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Sladcí maxi šneci z kynutého těsta a krémové náplně: Nadýchaní, voňaví a díky brusinkám velmi netradiční

    Před 13 dny
    Maxi kokosovo-brusinkoví šneci podle receptu s postupem. Nadýchané kynuté těsto, krémová náplň z másla a kokosu a svěžest brusinek v každém závinu.
     Komentáře
  • Cooky

    Opravdu hodně čokoládová buchta: Vláčná a hutná, přesně taková, jakou si člověk rád dá k hrníčku teplé kávy

    Před 13 dny
    Jestli milujete čokoládu a místo různých jiných dezertů dáte přednost obyčejné buchtě s hromadou čokolády, jste tady na správném místě a určitě si pochutnáte na buchtě podle našeho receptu s postupem.
     Komentáře
  • Cooky

    Jahodový zákusek s tvarohovým krémem, pěnou a želatinou: Takhle to dělávaly naše mámy, raději rovnou udělejte plechy dva

    Před 14 dny
    Krásný a efektní jahodový zákusek si můžete vytvořit podle receptu s postupem, když spojíte piškot s tvarohovým krémem, čerstvými jahodami, jahodovou pěnou a želatinou.
     Komentáře
  • Cooky

    Cikánské řízky z kuřecího masa: Placičky z kousků masa, pórku, vejce a Solamylu

    Před 14 dny
    Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na Řízky z kuřecích prsou, které jsou nakládané na noc ve směsi koření, pórku, vajec a Solamylu a smažené druhý den na oleji formou placek.
     Komentáře
  • Cooky

    Vánoční řízek s bramborovým salátem. Dvojka, která nikdy nezklame a bez které to nejsou ty pravé Vánoce

    Před 15 dny
    Jedno mají české Vánoce společné - bramborový salát k nim patří jako stromek a cukroví.
     Komentáře
  • Cooky

    Vynikající česneková omáčka doplněná o lahodné uzené maso a domácí knedlík s libečkem

    Před 16 dny
    Česneková omáčka dokáže vypálit červa. Co teprve, když ji doplníte o lahodné uzené a dokonale nadýchaný knedlík s libečkem?
     Komentáře
  • Cooky

    Francouzské střapaté řízečky nejsou žádnou nudnou klasikou. Jemné kuřecí kousky, smetana, česnek a vůně z pánve z nich dělají malou slavnost na talíři

    Před 16 dny
    Jednoduchý a rychlý recept s postupem na nevšední způsob, jak zpracovat kuřecí maso, vám určitě zachutná.
     Komentáře
  • Cooky

    Smažené koule z vinné klobásy se sýrem: Pikantní moderna s křupnutím v každém soustu

    Před 17 dny
    Už jste měli vinnou klobásu v této neobyčejné podobě? Jakožto smažené koule se sýrem a cibulkou jde o křupavou fantazii.
     Komentáře
  • Cooky

    Nadýchaná pudinková buchta s máslovým krémem a jemnou rumovou vůní: Nadýchaná jako peřina po vyvětrání a pudinkový krém se rozplývá na jazyku

    Před 17 dny
    Jednoduchá buchta, která vždycky udělá dojem? To je tato nadýchaná na plech s pudinkový krémem s krásným rumovým aroma.
     Komentáře
  • Náš dům

    Skladujete olej na správném místě? Pozor na světlo a teplo

    Před 18 dny
    V každé kuchyni nalezneme minimálně jeden druh oleje, a to řepkový nebo slunečnicový. Bez tohoto produktu byste nepřipravili téměř žádné teplé jídlo. Pro studenou kuchyň využíváme nejčastěji olej olivový, který v našich kuchyních takřka zdomácněl. Olej, podobně jako jiné potraviny podléhají zkažení a je nutné ho správně skladovat.
     Komentáře
  • Cooky

    Rychlá minutka z pánve: Pražský flamendr z vepřového masa s cibulí, paprikou a kapkou piva

    Před 18 dny
    Na zjemnění jídla můžete na konci přidat lžičku smetany. Oblíbená a skvělá restaurační verze je i s volským okem navrch.
     Komentáře
  • Cooky

    Dort na plech jahodový sen: Kakaový řez s jahodami, pudinkem a šlehačkou

    Před 18 dny
    Kakaový korpus, vanilkový pudink, čerstvé jahody a nadýchaná šlehačka – tohle není dezert, to je sen na plechu.
     Komentáře
  • Cooky

    Višňová kostka: Vláčný kakaový korpus, jemný krémem a osvěžující ovoce

    Před 18 dny
    Višňová kostka je klasika, kterou mají v každé cukrárně. Teď si na ní ale můžete pochutnat i doma, protože my máme recept!
     Komentáře
  • Cooky

    Bábovka, co voní po jablkách: Výborná jablečná bábovka s rozinkami. Vláčná, voňavá, prostě skvělá

    Před 19 dny
    Není bábovka jako bábovka. Někdy je to takový suchý kus těsta. Teď se ale všechno změní, protože vám přinášíme recept na jablečnou bábovku.
     Komentáře
  • Cooky

    Nepečený ovocný dort s korpusem z vaflí a krémem ze smetany, mascarpone a tvarohu: Do večera z něj nezůstane ani drobek

    Před 19 dny
    Nepečený vaflový dort s mascarpone, šlehačkou a tvarohem podle receptu s postupem. Svěží a jemný dezert, který zvládnete bez trouby.
     Komentáře
  • Cooky

    Slané trojhránky z kynutého těsta plněné šunkou, slaninou a sýrem: Zlatavé, měkké, voňavé a trochu hříšné polštářky k vínu

    Před 19 dny
    Kynuté trojhránky podle receptu s postupem. Nadýchané, voňavé a zapečené se sýrem a slaninou – klasika českého pečení, která nikdy nezklame.
     Komentáře
  • Cooky

    Nadýchaný perník s marmeládou a čokoládovou polevou: Takový jsme kdysi pekly se sestrou samy bez maminky

    Před 19 dny
    Perník podle receptu s postupem. Jednoduchý a poctivý moučník, který voní kakaem a marmeládou – přesně tak, jak ho pekly maminky a babičky.
     Komentáře
  • Cooky

    Vepřová játra v omáčce s rýží: Játra buď miluješ, nebo ne – tahle omáčka tě ale určitě přesvědčí

    Před 19 dny
    Vepřová játrová omáčka podle receptu s postupem. Domácí klasika ze školní jídelny i hospody, tentokrát v jemné a voňavé verzi s rýží.
     Komentáře
Reklama