Zavřít
Pochoutkový rok

Pochoutkový rok

Nejnovější články na Seznamu na téma Pochoutkový rok
  • Pochoutkový rok

    26 min

    Podcast
    Poslechněte si: Pochoutkový rok 30. 11. 2025

    Před 5 dny

    ·

    26 minut

    Vánoční pečení s Josefem Maršálkem: Pistáciové včelí úly s likérem. Rada z etikety: Jak si přidávat nudle a krutony do polévky. Historické vánoční cukroví. Vánoční soutěž o kuchařku.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    2 min

    Podcast
    Jak si do polévky přidat krutony nebo nudle podle bontonu? Radí Ladislav Špaček

    Před 5 dny

    ·

    2 minuty

    Ke krémovým polévkám v restauraci zpravidla dostaneme i krutony. Sváteční polévka zase bývá s nudlemi a ty se servírují zvlášť. Jak si tyto přísady nabrat, abychom neudělali společenské faux-paux? Radí Ladislav Špaček.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    3 min

    Podcast
    Historické vánoční cukroví mělo díky koření i zahřát. Překvapí ale i chutí a nápaditostí

    Před 5 dny

    ·

    3 minuty

    Vánoční cukroví (od slova cukr) má nedlouhou historii. Až ve druhé polovině 18. století se totiž jedna odrůda řepy začala zušlechťovat a pěstovat pro cukr. První manufaktura na výrobu cukru byla u nás otevřená v bývalém klášteře na Zbraslavi roku 1787 a první průmyslový cukrovar dokonce až v roce 1829 u Dačic.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    37 min

    Podcast
    Pochoutkový rok 2025 vyhrál 100 let starý recept na kynuté rohlíčky máčené v másle. Vítězka slzela

    Před 12 dny

    ·

    37 minut

    V neděli 23. listopadu vyvrcholil další ročník oblíbené kulinářské soutěže regionálních stanic Českého rozhlasu Pochoutkový rok na sladko.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    25 min

    Podcast
    Poslechněte si: Pochoutkový rok 16. 11. 2025

    Před 19 dny

    ·

    25 minut

    Pečení s Vojtou Vrtiškou: Posvícenské hnětýnky. Rada z etikety: Jak dojíst zbytek omáčky na talíři. Pochází anglická slanina opravdu z Anglie?
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    1 min

    Podcast
    Omáčku si na talíři nešetřete. Zbytek můžete dojíst jen gurmetkou, radí Ladislav Špaček

    Před 19 dny

    ·

    1 minuta

    Rozdělit si, jak vhodně na talíři hospodařit s omáčkou a přílohami, je oříšek. Někdy nám zkrátka na talíři zůstane zbytek omáčky. Můžeme ji sníst, nebo se jí musíme vzdát? Radí Ladislav Špaček.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    30 min

    Podcast
    Poslechněte si: Pochoutkový rok 9. 11. 2025

    Před 26 dny

    ·

    30 minut

    Posvícenské pečení s Vojtou Vrtiškou: Skořicové pletence. Rada z etikety Ladislava Špačka: Můžeme si požádat o sýr? Mlýnek na mák nemohl chybět v žádné domácnosti.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    6 min

    Podcast
    Posluchači Českého rozhlasu vybrali vítězný recept. Stalo se jím jablkové tiramisu

    Před 26 dny

    ·

    6 minut

    Více než měsíc, přesně od 28. září až do poslední minuty měsíce října 2025, mohli posluchači Českého rozhlasu a kdokoliv, kdo navštívil stránky www.pochoutkovyrok.cz hlasovat pro jeden ze třiceti sladkých soutěžních posluchačských receptů.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    3 min

    Podcast
    Abertamský sýr se dostal z horských chalup až na slavnostní panské tabule

    Před 1 měsícem

    ·

    3 minuty

    Krušné hory, jak už jejich název napovídá, nebyly v minulosti místem, kde by létali pečení holubi do huby, jak se říká.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    1 min

    Podcast
    Kde můžete spropitným urazit a odkdy se platí v Česku a v jaké výši, prozrazuje Ladislav Špaček

    Před 1 měsícem

    ·

    1 minuta

    Spropitné je různé podle rozličných zemí, kde se traduje. Jsou země, kde zákazníci spropitné nedávají, například Japonsko nebo Itálie. Japonci dokonce považují spropitné za nezdvořilé vůči personálu.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    26 min

    Podcast
    Poslechněte si: Pochoutkový rok 12. 10. 2025

    Před 1 měsícem

    ·

    26 minut

    Posvícenské pečení s Vojtou Vrtiškou: Neskutečně vláčná lesní bábovka. Rada z etikety Ladislava Špačka: Jak jíst rohlík nebo chleba ke gulášové polévce.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    9 min

    Podcast
    Posvícenský merhovaný koláč od Vojty Vrtišky s tvarohovým krémem z bílé čokolády

    Před 1 měsícem

    ·

    9 minut

    Merhovaný koláč může někomu snadno připomenout dětství. Tenká vrstvička kynutého těsta, povidel a navrchu ganache s chutí pribináčku a bílé čokolády. Tenhle famózní koláč je nekorunovaným králem letošního posvícenského pečení. „Je to moderní twist klasického chodského koláče,“ říká Vojta Vrtiška.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    1 min

    Podcast
    Jak si na rautový talířek přemístit kyselou okurku? Bez vidličky se neobejdete, na ruce zapomeňte

    Před 2 měsíci

    ·

    1 minuta

    Naložené kyselé okurky mnozí vítají jako přílohu. Jak je způsobně přendat na talířek, pokud je na banketu vidíme plavat v mističce? Můžeme zalovit rukama, nebo jen příborem? Radí Ladislav Špaček.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    8 min

    Podcast
    Jablečné tartaletky od Dominiky Moldashlové jsou křehké a mají chuť jak domácí štrúdl

    Před 2 měsíci

    ·

    8 minut

    Tartaletky jsou velmi šťavnaté! Jablka jsou uvařená jen do poloměkka a při skusu je cítit jejich hebká struktura. Pak zavane vanilka i citrón. Dobře upečené tartaletky se mají při konzumaci zlomit, a to se Dominice Moldashlové ze Šťáhlav povedlo dokonale.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    25 min

    Podcast
    Poslechněte si: Pochoutkový rok 21. 9. 2025

    Před 2 měsíci

    ·

    25 minut

    Soutěžní recept: Řezy s povidly a ořechy od Magdy podle Jaroslavy Rešové. Rada z etikety Ladislava Špačka: Jak držet dezertní příbor? Pavlišovský řízek je krajovou specialitou.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    1 min

    Podcast
    Dezertní příbor je speciální příbor, kterým jíme jenom zákusek. Víte, jak ho držet?

    Před 2 měsíci

    ·

    1 minuta

    Do které ruky patří lžíce a do které vidlička u dezertního příboru? Co poslouží jako nůž, když si potřebujeme zákusek překrojit? Radí Ladislav Špaček.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    27 min

    Podcast
    Poslechněte si: Pochoutkový rok 14. 9. 2025

    Před 2 měsíci

    ·

    27 minut

    Soutěžní recept: Rychlé koláčky od Evy Rubešové jsou skvělou alternativou těch svatebních. Rada z etikety: 4 tabu, která neprobírat u stolu. Paštice Májka je skoro 60 let.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    26 min

    Podcast
    Poslechněte si: Pochoutkový rok 7. 9. 2025

    Před 2 měsíci

    ·

    26 minut

    Soutěžní recept: Maminčin jablečný štrúdl od Lukáše Pařízka. Rada z etikety: Jak na pistáciové oříšky. Zajímavosti o pastiňáku.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    2 min

    Podcast
    Pistáciové oříšky jsou zrádné. Když některý nejde rozlousknout, vzdáme se ho, radí Ladislav Špaček

    Před 2 měsíci

    ·

    2 minuty

    Pistáciové oříšky jsou zrádné, pokud možno se jim vyhneme. „Ať se nabízí cokoliv, naše první úvaha nemůže vést směrem, na co bych měl chuť, co bych si rád dal, ale co zvládnu zkonzumovat,“ doporučuje mistr bontonu Ladislav Špaček.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    27 min

    Podcast
    Poslechněte si: Pochoutkový rok 31. 8. 2025

    Před 3 měsíci

    ·

    27 minut

    Soutěžní recept: Točence od Vlasty Kotrbové. Rada z etikety: Co s rukama u stolu. Historie pokladen.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    24 min

    Podcast
    Poslechněte si: Pochoutkový rok 17. 8. 2025

    Před 3 měsíci

    ·

    24 minut

    Soutěžní recept: Nebeský koláč s tvarohovo-pudinkovým krémem od Heleny Ročkaiové. Jak jíst hrušku radí Ladislav Špaček. Český párek v rohlíku neboli Pikador pochází z Českých Budějovic.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    27 min

    Podcast
    Poslechněte si: Pochoutkový rok 3. 8. 2025

    Před 4 měsíci

    ·

    27 minut

    Soutěžní recept: Žilinské řezy s kandovaným ovocem podle Blanky Imriškové. Rada z etikety Ladislava Špačka: Jak podávat led v nápojích. Mirabelky versus špendlíky.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    8 min

    Podcast
    Žilinské řezy podle Blanky Imriškové jsou plné ořechů a kandovaného ovoce

    Před 4 měsíci

    ·

    8 minut

    Tahle obdoba biskupského chlebíčku pochází ze Slovenska. Je s krémovou náplní, která celý dezert příjemně zvláční. Náplň se nepeče, jen ztuhne v lednici. Připravte si šlehač s metlami a jdeme na to. Pekla a šlehala Blanka Imrišková ze Svobody nad Úpou.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    8 min

    Podcast
    Křehké šátečky s povidly od Marie Opekarové se v ústech jen rozplývají. Zkuste švestkové či jablečné

    Před 4 měsíci

    ·

    8 minut

    Šátečky s povidly se povedly. Dominuje máslo a náplň, která je zvláční a dodá pikantnost. K čaji i ke kávě jsou dokonalé. Které vám budou chutnat víc? Zkuste recept podle Marie Opekarové z Chebu.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    26 min

    Podcast
    Poslechněte si: Pochoutkový rok 20. 7. 2025

    Před 4 měsíci

    ·

    26 minut

    Soutěžní recept: Dvoubarevné tvarohové řezy s marmeládou a čokoládou od Marie Kráčmarové z Klenice. Víte, jak se naráží pivní sud? Rada z etikety Ladislava Špačka: Jak jíst kiwi.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    1 min

    Podcast
    Exotické kiwi u nás zdomácnělo. Zralé můžete vykrojit lžičkou, tvrdé raději odložte

    Před 4 měsíci

    ·

    1 minuta

    Kiwi je exotické ovoce, které u nás už zdomácnělo. Obsahuje spoustu vitamínů a dalších prospěšných látek. Jak se do něj pustit v restauraci? Radí Ladislav Špaček.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    7 min

    Podcast
    Mražený krém Sibirka od Marie Kučerové má svěží chuť lahodné smetany. Máme i bezlepkovou variantu

    Před 4 měsíci

    ·

    7 minut

    Je léto, je třeba si připravit něco osvěžujícího. Tady je tip na čtyři krásné porce zmrzliny, která oplývá svěží chutí lahodné smetany a příjemnou dávkou cukru. Výborné a jednoduché. Připravila Marie Kučerová z jihočeských Malšic.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    7 min

    Podcast
    Na pomezí sladkosti a kyselosti. Dobrota ze švestek od Danuše Novotné má snadný recept

    Před 4 měsíci

    ·

    7 minut

    Ke skvělému dezertu stačí málo, třeba hutný piškot, sladko-kyselé ovoce a drobenka navrch. Své o tom ví i Danuše Novotná z Roudnice nad Labem, která dobrotu ze švestek peče už přes 20 let.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    27 min

    Podcast
    Poslechněte si: Pochoutkový rok 29. 6. 2025

    Před 5 měsíci

    ·

    27 minut

    Soutěžní recept. Gastrotrend. Rada z etikety
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    7 min

    Podcast
    Jeden nestačí. Šlehačkové rohlíčky od Jany Šilhavé na oslavách zmizí jako první

    Před 5 měsíci

    ·

    7 minut

    Stačí pár surovin, abyste z nich vykouzlili dobrotu. Dokazují to i šlehačkové rohlíčky Jany Šilhavé, které chutnají podobně jako sušenky z lineckého těsta zvláčněné povidly. Postup je jednoduchý.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    25 min

    Podcast
    Poslechněte si: Pochoutkový rok 15. 6. 2025

    Před 5 měsíci

    ·

    25 minut

    Soutěžní recetp: Ořechový koláč od Jany Kolářové. Rada z etikety: Komu prsa a komu stehne aneb Jak podělit kuřecí čtvrtky. Slané tyčinky jsou mladší sestrou preclíků.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    28 min

    Podcast
    Poslechněte si: Pochoutkový rok 1. 6. 2025

    Před 6 měsíci

    ·

    28 minut

    Soutěžní recept: Prezidentská bábovka od Ludmily Šmídové. Rada z etikety Ladislava Špačka: Kdy podávat kávu. Krkonošský pivní sýr.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    3 min

    Podcast
    Pivní sýr buď milujete, nebo nesnášíte. Oblíbený krkonošský už je jen gurmánskou vzpomínkou

    Před 6 měsíci

    ·

    3 minuty

    V českých končinách se o pivním sýru poprvé zmiňuje profesor Laxa ve své sýrařské učebnici z roku 1924, když píše: „Sýr pivní (pikantní) jest kořeněný sladký sýr tvarohovitý…“. K těm, které se u nás později vyráběly, patřil i znamenitý Krkonošský pivní sýr.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    25 min

    Podcast
    Poslechněte si: Pochoutkový rok 18. 5. 2025

    Před 6 měsíci

    ·

    25 minut

    Soutěžní recept: rohlíkové hrudky od Miroslavy Kubové. Rada z etikety: Jak jíst brambory. Tradice českobudějovických Masných krámů sahá až ke Karlu IV.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    32 min

    Podcast
    Poslechněte si: Pochoutkový rok 4. 5. 2025

    Před 7 měsíci

    ·

    32 minut

    Soutěžní recept: Jablkové tiramisu od Kamily Jelínkové. Rada z etikety: Jak naznačit obsluze, že už nechcete dolít sklenku. Druhy špeků a proč se věšel do komína.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    7 min

    Podcast
    Kynuté rohlíčky máčené v másle od Stanislavy Kotlabové náplň nepotřebují. Jsou famózní tak, jak jsou

    Před 7 měsíci

    ·

    7 minut

    Krásně nakynuté rohlíčky jsou měkké, plné máslové chuti a vanilky. Když se zakousnete, máte pocit, že to je marshmallow. Nemají chybu. Překvapivě jednoduchý recept upekla Stanislava Kotlabová z Babína na Horažďovicku. Vyzkoušejte a zjistěte, jestli 80 nádherných rohlíčků zmizí do 80 sekund.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    33 min

    Podcast
    Poslechněte si: Pochoutkový rok 20. 4. 2025

    Před 7 měsíci

    ·

    33 minut

    Soutěžní recept: Horácovy sušenky s čokoládou od Vladimíra Horáka. Rada z etikety: Jak loupat a jíst vejce natvrdo. Luxusní vejce do skla.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    30 min

    Podcast
    Poslechněte si: Pochoutkový rok 13. 4. 2025

    Před 7 měsíci

    ·

    30 minut

    Soutěžní recept: Ořechové nebe od Jany Hauptmannové, Rada z etikety: Jako oloupat vejce natvrdo.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    7 min

    Podcast
    Ořechové nebe od Jany Hauptmannové je super dezert s vůní kakaa a čokolády

    Před 7 měsíci

    ·

    7 minut

    Není nad vůni čokolády. Při kousnutí cítíte, jako když ztuhne kakao v ústech. Brownies je proti tomuto dezertu suchá sestřenice. Ochutnáte jeden kousek a chcete další. Recept, kde máme asi nejvíc vajec za celou historii Pochoutkového roku, upekla Jana Hauptmannová z Pohoří.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    34 min

    Podcast
    Poslechněte si: Pochoutkový rok 30. 3. 2025

    Před 8 měsíci

    ·

    34 minut

    Soutěžní recept: Kremrole z domácího listového těsta od Jiřího Vančata. Rada z etikety Ladislava Špačka: Co můžeme jíst rukama? Gastrozajímavost: Víte, kde najdete rajčatový ráj?
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    8 min

    Podcast
    Kremrole v domácím listovém těstě od Jiřího Vančata jsou pečené s láskou. Jen to křupne

    Před 8 měsíci

    ·

    8 minut

    Není nad domácí listové těsto, které se skládá z vodánku a tukové kostky. Je v něm cítit máslo a dokonale vyšlehaný krém chutná po oříškách, ačkoli tam nejsou. Těsto je křupavé, uvnitř vláčné. Tyhle kremrole nadchnou i ty, kdo jim příliš nefandí. S láskou pekl Jiří Vančat z Příbrami.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    1 min

    Podcast
    Poslechněte si: Pochoutkový rok 21. 3. 2025

    Před 8 měsíci
    Soutěžní recept: Pečená jablka s vaječným likérem od Ireny Fotijevové. Rada z etikety: Do čeho si utřít mastné prsty a ústa a jak to dělali předci. Zajímavosti o mletém mase.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    29 min

    Podcast
    Poslechněte si: Pochoutkový rok 16. 3. 2025

    Před 8 měsíci

    ·

    29 minut

    Soutěžní recept: Dýňovo-mrkvové taštičky plněné jablky od Evy Růžičkové. Ladislav Špaček: Úroveň restaurace poznáte podle toho, jak servíruje cukr a mléko ke kávě. Historie pivních lahví.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    1 min

    Podcast
    Poslechněte si: Pochoutkový rok 9. 3. 2025

    Před 8 měsíci
    První soutěžní recept: Krémový čokoládový koláč od Zuzany Malé. Rada z etikety: Jíte polévku podle britského protokolu, nebo francouzského rituálu? Výroba slováckých klobás.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    1 min

    Podcast
    S klobáskami na Slovácku je to jako s koláčky, v každé dědině, v každém domě se dělají jinak

    Před 8 měsíci
    Slovácké klobásky. Udělat si doma s přáteli a rodinou klobásky je na Slovácku stále oblíbenou činností a společenskou událostí. Patří k národním gastronomickým pokladům.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    1 min

    Podcast
    Poslechněte si: Pochoutkový rok 2. 3. 2025

    Před 9 měsíci
    Posluchačský recept: Rakvičky od Jany Charvátové. Gastrotrend: Tajemství karlovarského knedlíku. Rada z etikety: Jak přinést jídlo a pití jako dárek. Soutěž o kuchařku.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    1 min

    Podcast
    Poslechněte si: Pochoutkový rok 16. 2. 2025

    Před 9 měsíci
    Recept: Přesňáky Magdaleny Legáthové plné povidel s mákem si zamilujete víc než palačinky. Rada z etikety: K mazání másla použijte výhradně tupý nožík. Hotelová snídaně. Soutěž o kuchařku.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    3 min

    Podcast
    Originální vánoční limonáda s příchutí perníku vznikla původně z křenové limonády

    Před 11 měsíci

    ·

    3 minuty

    „Řemeslné a lokální nealko zapamatovatelných chutí a opravdových surovin,“ hlásají tvůrci řady Zázračných limonád. Nápoje plné bublinek jsou spojeny s brněnským vyhlášeným barovým prostředím. Sami autoři přiznávají snahu dostat do nealkoholického světa podobnou pestrost, jaká funguje při míchání alkoholických nápojů.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    28 min

    Podcast
    Poslechněte si: Pochoutkový rok 8. 12. 2024

    Před 11 měsíci

    ·

    28 minut

    Nepečené karamelky s čokoládou a malinami podle Josefa Maršálka. Rada z etikety: Jak se obléct k vánočnímu stolu. Historie cukroví. Soutěž o kuchařku.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    8 min

    Podcast
    Nepečené karamelky s čokoládou a malinami dle Josefa Maršálka

    Před 11 měsíci

    ·

    8 minut

    Žádné sisinky. Tyhle karamelky nádherně křupou, v ústech se rozsýpají a nelepí se na zuby. Když do nich kousnete, malinová chuť proniká do čokolády. Na té nešetřete, protože o té to hodně je. A stojí to za to.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    1 min

    Podcast
    Vánoce jsou největší svátek v roce. Ke stromečku se oblékneme slavnostně, včetně dětí

    Před 11 měsíci

    ·

    1 minuta

    Blíží se Vánoce. Jak se správně obléci slavnostně k vánoční domácí tabuli, radí náš expert na etiketu, Ladislav Špaček.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    26 min

    Podcast
    Poslechněte si: Pochoutkový rok 1. 12. 2024

    Před 1 rokem

    ·

    26 minut

    Vánoční pečení s Josefem Maršálkem: Dekadentní zázvorky se skořicí a pomerančovým krémem. Rada z etikety: Jak jíst čokoládové bonbóny. Vánoční hubník. Soutěž o kuchařku.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    2 min

    Podcast
    Malé, velké i zabalené. Čokoládové bonbóny se podávají také na rautech. Jak je správně jíst?

    Před 1 rokem

    ·

    2 minuty

    Jste ve společnosti a na rautu v misce vidíte lahodné pralinky nebo čokoládové bonbóny. Zcela jistě je berete po jedné, ale co když jsou zabalené? Radí mistr etikety.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    26 min

    Podcast
    Poslechněte si: Pochoutkový rok 17. 11. 2024

    Před 1 rokem

    ·

    26 minut

    Recept poroty: Švestkový koláč z jogurtového těsta podle Nadi Konvalinkové. Jak správně otevřít lahev vína a co o vínu prozrazuje korek, radí Ladislav Špaček. O majonéze.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    7 min

    Podcast
    Recept na švestkový koláč Nadi Konvalinkové

    Před 1 rokem

    ·

    7 minut

    Tento kelímkový koláč z jogurtového těsta peče Naďa Konvalinková velmi ráda. Je totiž vláčný, rychlý a švestky v něm můžete zaměnit za jiné sezónní ovoce. Navíc nic nevážíte a máte rychlý dezert i pro návštěvu. Je to kelímková klasika, ale výborná!
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    2 min

    Podcast
    Při otevírání lahve vína pozor na zvuk. A co o vínu prozrazuje korek?

    Před 1 rokem

    ·

    2 minuty

    Při slavnostních příležitostech se hodí otevřít lahev vína. Jak na to, abychom víno neznehodnotili a poradili si s korkem, radí náš odborník na etiketu Ladislav Špaček.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    26 min

    Podcast
    Poslechněte si: Pochoutkový rok 1. 11. 2024

    Před 1 rokem

    ·

    26 minut

    Recept poroty: Candát s vinnou omáčkou a máslovou zeleninou podle Jaroslava Sapíka. Jak dát diskrétně spropitné radí Ladislav Špaček. Návrat pivních lahví.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    7 min

    Podcast
    Candát s vinnou pěnou a máslovou zeleninou od Jaroslava Sapíka je skvělý tip i na Vánoce

    Před 1 rokem

    ·

    7 minut

    Candát patří mezi naše absolutně nejlepší ryby. Stačí jen citron a sůl, abychom přiznali jeho chuť a nepřetloukli chuť ryby zbytečným kořením. Svěží a lehké jídlo s restovanou zeleninou a nadýchanou vinnou pěnou připravíte za chvilku.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    1 min

    Podcast
    Jak správně platit spropitné a jak to udělat, když chceme být diskrétní, radí Ladislav Špaček

    Před 1 rokem

    ·

    1 minuta

    Při placení v restauraci musíme pamatovat na to, že je obvyklé dávat spropitné. U nás se spropitné drží tradičně na deseti procentech z celkové útraty. Můžeme ho zaplatit dvěma možnými způsoby.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    25 min

    Podcast
    Poslechněte si: Pochoutkový rok 20. 10. 2024

    Před 1 rokem

    ·

    25 minut

    Recept poroty: Čočka s uzeným bůčkem podle Jaroslava Sapíka. Kam odložit lžíci, když dojíte vývar, radí Ladislav Špaček. Petrželka a její blahodárné účinky na organismus.
     Komentáře
Kulinární  magazín milovníků dobrého jídla. Každý rok soutěžíme o nejlepší recept našich posluchačů. Z vašich receptů, které nám pošlete, vybere porota soutěže ty nejzajímavější.
Kulinární  magazín milovníků dobrého jídla. Každý rok soutěžíme o nejlepší recept našich posluchačů. Z vašich receptů, které nám pošlete, vybere porota soutěže ty nejzajímavější.
Reklama