Zavřít
Můžeme jíst zdravěji

Můžeme jíst zdravěji

Nejnovější články na Seznamu ze zdroje Můžeme jíst zdravěji
  • Můžeme jíst zdravěji

    Zelené Vánoce: Trend, který rozzáří cukroví a pomůže zvládnout sváteční stres s klidem

    Před 6 hodinami
    Vůně vanilky, skořice a jehličí k Vánocům neodmyslitelně patří. Stejně tak ale bohužel i předvánoční shon, nedostatek spánku a tradičně těžká jídla. Co kdyby letos vaše svátky dostaly nový, svěží nádech? Japonský zelený čaj matcha je skvělou variantou pro zpestření českých Vánoc. Nejenže dodá cukroví luxusní smaragdovou barvu bez umělých barviv, ale funguje také jako […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Cukroví na jedničku? Kvalitní mouka je polovina úspěchu

    Před 4 dny
    Po roce přišel čas oprášit vánoční vykrajovátka, připravit plechy a zdobítka a nakoupit suroviny na vánoční pečení. Aby se cukroví povedlo a netahali jste z trouby nevzhledné kusy, musíte zvolit i správnou mouku. S tou od české značky Pernerka určitě chybu neuděláte. Prémiové mouky se ve Svijanech melou už od roku 2018 a jsou vyhledávané pro své […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Otázky a odpovědi: co jste možná nevěděli o pitné a balené vodě

    Před 19 dny
    Co jeste možná nevěděli o balené vodě? Na otázky odpovídá Jaroslav Žák ze společnosti BWT. Má voda vliv na to, jakou chuť má káva, kterou z ní uděláme? Ano, je to tak. Lidé přitom investují do kávovarů, hledají lokální pražírny, porovnávají odrůdy i stupně pražení. Jen málokdo si ale uvědomí, že zásadní roli nehraje jen samotná […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Mražené jahody tíží pesticidy. Tři značky propadly

    Před 26 dny
    Mražené ovoce si kupujeme pro porci vitamínů, chuti i pohodlí – a to bez ohledu na roční období. V zimě, kdy čerstvé plody mizí z pultů, bývá vyhledávaným způsobem, jak si dopřát něco sladkého a ovocného. Jenže ne vždy se pod mrazem skrývá zdravá volba. Spotřebitelská organizace dTest poslala do laboratoře čtrnáct balení mraženého ovoce, […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Uherské salámy zklamaly. Část výrobců mate zákazníky obsahem masa i vzhledem

    Před 1 měsícem
    Uherský salám má mezi tuzemskými spotřebiteli pověst poctivé a luxusní uzeniny. Nový test spotřebitelské organizace dTest však ukázal, že část výrobků se na tuto reputaci pouze spoléhá. Některé salámy totiž neobsahovaly tolik masa, kolik slibovaly na obalu, jiné mátly i svým vzhledem. dTest nechal v akreditované laboratoři otestovat 13 vzorků uherských a „uhersky laděných“ salámů […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Vánoce na medu: Oslaďte si svátky s luxusní kolekcí GOURMED

    Před 2 měsíci
    Toužíte po tom, aby letošní Vánoce byly opravdu jedinečné a plné nových chutí? Včelařství Domovina z Vysočiny přichází s prémiovou kolekcí ochucených medů GOURMED, která promění vaše svátky v nezapomenutelný gurmánský zážitek. Spojení poctivého českého medu a exotických ingrediencí z celého světa je dokonalým dárkem pro všechny, kteří si rádi dopřejí něco výjimečného. Ve Včelařství […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Zmrzlinové novinky: Dáte přednost meruňkové nebo rybízové zmrzlině?

    Před 6 měsíci
    S teplým počasím začíná také stoupat chuť odměnit se ledovou kvalitní zmrzlinou. V proslulém zmrzlinářství Créme de la Créme připravil jejich mistr zmrzlinář ovocem nadupané novinky: rybízovou a meruňkovou zmrzlinu. A na konci školního roku vám za vysvědčení nadělí střední zmrzlinu za cenu malé. Meruňkovou nebo rybízovou? První červnové dny patří ovoci. Můžete se těšit […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Letošní grilování začína – prodeje klobás rostou se začátkem grilovací sezóny o pětinu.

    Před 7 měsíci
    Grilovací sezóna začíná naplno. I proto BILLA nyní nabízí kromě tradičního čerstvého masa a zeleniny i více než padesátku produktů své privátní řady GRILL Party. Nově i se zelenými a červenými jalapenos, smaženou cibulkou nebo paprikami s česnekem. Grilované zelenině dávají přednost ženy, zatímco u mužů vítězí tradičně maso. Prodeje produktů na grilování se začátkem grilovací […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Chřest, král jarní zeleniny – jak ho připravit a čemu se vyhnout?

    Před 7 měsíci
    Jemná chuť, lahodná křehkost a výjimečné výživové vlastnosti – chřest je právem označován za krále jarní zeleniny. Po staletí byl považován za luxusní pochoutku a dodnes si drží své místo v nejlepších kuchyních světa. Ať už vynikne v jednoduché úpravě s máslem, v krémovém rizotu nebo na grilu, vždy přináší na talíř svěžest a lehkost. […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Pečivo s tvarohem – virální hit plný bílkovin

    Před 8 měsíci
    Sociální sítě zaplavily recepty na jednoduché domácí pečivo s tvarohem. Je rychlé, chutné a nabité živinami – ideální ke snídani, svačině i jako zdravější varianta k běžnému pečivu. A co je nejlepší? Díky tvarohu obsahuje spoustu bílkovin, které zasytí a podpoří vaši kondici. Z trouby rovnou na Instagram Tady je jeden z nejoblíbenějších receptů, který […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Barevná poezie chutí: domácí řepové gnocchi

    Před 8 měsíci
    Hledáte originální sezónní recept, který vás překvapí svou chutí i barvou? Právě teď je ideální čas dát šanci surovinám, které jsou dostupné i v zimních měsících a jednou z nich je jednoznačně červená řepa. Tato výživná kořenová zelenina s růžovým nádechem je nejen plná vitamínů, ale v kombinaci s bramborovým těstem potěší mlsné jazýčky svou jemnou chutí […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Tvaroh a sýry: Síla proteinů v každé porci

    Před 9 měsíci
    Proteiny jsou základem celé řady diet. Hrají klíčovou roli při snaze navýšit svalovou hmotu stejně jako při spalování tuků a podpoře metabolismu. Proteinová dieta je jednou z nejoblíbenějších metod hubnutí, protože bílkoviny zvyšují termogenní efekt potravy – tělo při jejich trávení spaluje více kalorií než u sacharidů nebo tuků. Při vysokém příjmu bílkovin se také […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Jak skladovat potraviny, abyste mohli nakupovat ve velkém

    Před 9 měsíci
    Nákupy ve velkém se pro drtivou většinu z nás stávají standardem. Koneckonců kdo by chtěl do obchodu chodit obden, případně neustále řešit, že ve spíži chybí základní suroviny? Aby vám věci nakoupené ve velkém, a tedy i za lepší cenu dlouho vydržely, je třeba vědět, jak je správně skladovat. Nesprávné skladování totiž vede nejen ke zbytečnému […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Fresh recepty pro fresh start

    Před 9 měsíci
    Chcete se začít stravovat zdravěji a mít přes den více energie? Máme pro vás tipy na vyvážené recepty, které vám budou chutnat a dodají vám živiny. Fitness power shake Tento nutričně vyvážený koktejl vám pomůže doplnit energii a živiny po sportovní aktivitě. Protein ze žlutého hrachu Iswari mu dodá bílkoviny i krémovost Je dobře stravitelný […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Lektorka zdravého vaření radí: Pět tipů pro fresh start v novém roce

    Před 10 měsíci
    Konec roku byl protkaný cukrem a spoustou jídla, i když jsme v tom třeba byli nevinně. Cukroví na každém rohu, vaječný koňak, štola pěkně zasněžená moučkovým cukrem, sladký svařák na vánočním trhu, medovina, jako dárek od návštěvy bonboniéra. K tomu řízky, klobásky, tučné sýry a misky s brambůrkami. Se začátkem nového roku mnozí z nás […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Láska prochází žaludkem. Čím v kuchyni zazářit na Valentýna?

    Před 10 měsíci
    Víno, čokoláda, ale také jahody nebo třeba ústřice. Nejen tyhle pochutiny spojuje blížící se svátek sv. Valentýna. Pokud ho rádi slavíte i vy, budou se vám hodit tipy na vhodná jídla i dárky, se kterými nešlápnete vedle. A pokud vás svátek zamilovaných nechává chladnými, dopřejte si nějakou dobrotu prostě jen tak! Historie s kapkou komerce Svátek […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Energie na celý den: banánové lívance s proteinem

    Před 10 měsíci
    Leden je měsíc nových začátků, předsevzetí a návratu ke zdravějším návykům. Po svátečním období plném bohatého hodování máte ideální příležitost zaměřit se na lehká, výživná a chutná jídla, která podpoří vaše zdraví a dodají tělu potřebnou energii. Vykročte vstříc zdravějšímu životnímu stylu a potěšte vaše tělo a chuťové buňky naším receptem na banánové lívance s proteinem. […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Sedm praktických tipů, jak na cukroví bez lepku

    Před 1 rokem
    Potřebujete připravit cukroví bez lepku. Buď všechno nebo jen pár druhů. Důvody mohou být různé: zjištěná celiakie v rodině, intolerance lepku nebo jen bezlepková návštěva. Tak pojďme na to, Vánoce klepou na dveře, čas na experimenty není. Specialistka na zdravé stravování, Ing. Kamila Metzová, pro vás sepsala tipy z praxe, které vám usnadní cestu. Tip […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Vánoční bramborový salát aneb sto lidí, sto chutí. Jakému receptu dáte letos přednost?

    Před 1 rokem
    Bavorský, středomořský, anebo ten váš, předávaný po generace? Pravý, dokonalý a zaručené nejlepší bramborový salát je mnoho lidí ochotno bránit do roztrhání těla. A protože Vánoce už jsou za rohem, je ideální čas oprášit osvědčený recept – nebo se letos odvážně vzepřít rodinné tradici a vyzkoušet bramborový salát trochu jinak. Drtivá většina z nás vnímá bramborový […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Vánoční cukroví s nápadem a bez lepku

    Před 1 rokem
    Bezlepkové cukroví je v posledních letech velmi oblíbené, ať už strávníci drží bezlepkovou dietu či nikoliv, určitě si na tomto cukroví pochutnají všichni. Nepečené bezlepkové kuličky s brusinkami Na 1 talíř kuliček potřebujete Na kuličky: 1 balení bezlepkových piškotů (120 g), 1 balení sušených brusinek (100 g), 100 g mletých vlašských ořechů, 3 lžíce javorového […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    „Fit“ Vánoce bez výčitek? Nabízíme zdravější a odlehčené recepty

    Před 1 rokem
    Chcete si na Vánoce dopřát, ale nechcete si zkazit celoroční snažení o zdravou životosprávu? Zkuste zdravější a odlehčené varianty klasických vánočních dobrot a zamlsejte si bez výčitek. Recepty pro vás připravila lektorka zdravého životního stylu a odbornice na zdravé stravování Ing. Kamila Metzová, autorka webu www.varilamysicka.cz, ambasadorka značek Labeta, Druid a Iswari. Marokánky zdravěji Potřebujete […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Tři čtvrtiny českých předškoláků jí sladkosti každý druhý den, každý pátý rodič si je vědom nesprávného stravování svých dětí

    Před 1 rokem
    Nadváha, obezita, a spolu s tím i pokládání základů pro další zdravotní problémy v dospělosti. Počet českých dětí, které žijí s váhou či obezitou, roste. Problém se přitom netýká jen školních dětí a dospívajících, ale zasahuje už i předškoláky. Na vině je kromě nedostatku pohybu především nevyvážená strava, kterou ovšem řada rodin nevnímá jako problém. Na zdraví […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Oves jako klíč pro zdraví a vitalitu: Objevte jeho opomíjené kouzlo

    Před 1 rokem
    Milovaný všemi fitness trenéry i výživovými poradci, to je oves. Je hned několik důvodů, proč byste ho měli do svého jídelníčku pravidelně zařadit také vy: má vysoký obsah vlákniny, a tak na dlouho a kvalitně zasytí. Oves se pomalu stává součástí čím dál více produktů včetně jogurtů a zakysaných nápojů, a tak zařadit jej do […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Nejproblematičtější uzenina? Podle zjištění spotřebitelské organizace dTest je jí anglická slanina

    Před 1 rokem
    Na nenápadný uzenářský výrobek vyráběný z vepřového boku – anglickou slaninu – se v aktuálním vydání zaměřil spotřebitelský časopis dTest. Výsledky zkoušek přinesly nový rekord. Ze 17 vzorků totiž plně vyhovělo pouhých šest. Slanině tak připadl smutný titul nejproblematičtější uzeniny, která testy spotřebitelského měsíčníku prošla. Anglická slanina najde v kuchyni hned několikeré využití. Hodí se při vaření […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Čechům na dovolené nejvíc chybí český chleba a pivo

    Před 1 rokem
    Kam vedou první kroky Čechů po návratu z letních zahraničních dovolených? Není to hospoda s českým čepovaným pivem, jak by se mohlo nabízet. A to dokonce ani v případě mužů. Nejrychleji míříme do českých obchodů, kam chodíme nakoupit typicky domácí potraviny, které nám při cestách k moři, na hory nebo za poznáním chybějí. Ukázal to průzkum oblíbeného řetězce. Při […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Jak využít zbytky ovoce a zeleniny z odšťavňovače? Možnosti vás překvapí!

    Před 1 rokem
    Připravujete si doma ovocné nebo zeleninové šťávy a je vám líto, že nevyužitá dužina končí v bioodpadu nebo kompostéru? Foodblogerka a influencerka Anna Růžičková, která svoje chutné a zdravé recepty sdílí na svém blogu a sociálních sítích, nabízí několik tipů, jak zbytky z ovoce a zeleniny dále zpracovat, a ještě si na nich i pochutnat. Odšťavňování je skvělý a jednoduchý způsob, jak do […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Skryté nebezpečí v „energeťácích“. dTest varuje u příležitosti Mezinárodního dne energy drinků

    Před 1 rokem
    Na 15. srpen připadá Mezinárodní den energy drinků a při této příležitosti chce spotřebitelská organizace dTest zvýšit povědomí o rizicích, která s sebou konzumace těchto nápojů nese. Výsledky letošního testu zaměřeného na složení energetických drinků byly varující. Energetické nápoje se staly oblíbeným zdrojem rychlé energie pro studenty, řidiče, pracovníky na směny a v posledních letech bohužel […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Jak vybrat vhodnou pánev?

    Před 1 rokem
    Vybrat správnou pánev na vaření je stejně důležité jako výběr ingrediencí pro vaše kulinářské umění. Hlavními kritérii bývá nepřilnavost, velikost i tvar nebo třeba některé chytré funkce. V tomto článku se ponoříme do světa pánví a pánviček a prozradíme několik jednoduchých tipů, jak si mezi nimi vybrat. “Dobrá pánev je základem úspěšného vaření. Kvalita materiálu […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Pozor na nezdravá jídla během letních večírků – mohou ublížit vašim játrům

    Před 1 rokem
    Léto znamená plavky, dovolené, společenské akce a grilování. Návštěva mnoha takových večírků také znamená, že si častěji dopřáváme i nezdravé jídlo a pití. Někdy je výsledkem jen pár kilo navíc, ale tento typ stravy se může podepsat i na našem zdraví. Zejména pro játra může představovat zdravotní riziko. Jak jej snížit a čemu se raději vyvarovat? […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Češi konzumují nedostatek vlákniny, přitom její pozitivní vliv na zdraví je zřejmý

    Před 1 rokem
    Vláknina je jednou z důležitých složek v našem jídelníčku, na kterou se bohužel často zapomíná. „Vláknina přitom přináší mnoho benefitů a její dostatečný příjem slouží jako prevence mnoha onemocnění,“ vysvětluje Veronika Pourová, nutriční terapeutka a technoložka potravin. Odborníci na výživu se shodují, že příjem vlákniny je jedním z podstatných faktorů při snižování rizika vzniku metabolického syndromu i […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Tipy a triky na dokonalé grilování bez masa

    Před 1 rokem
    Grilování bez masa je zajímavé téma nejen pro vegetariány. Ať už se jedná o zahradní párty, setkání s kamarády nebo jen všední rodinnou večeři na čerstvém vzduchu, jsou bezmasé pochoutky skvělým doplněním a odlehčením stálého jídelníčku. Pokud budete hostit někoho, kdo maso nejí, můžete ho překvapit něčím jiným než jen grilovanou zeleninou a hermelínem. Abyste […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Ryba na gril? Jak vybrat tu správnou a připravit ji k dokonalosti

    Před 1 rokem
    Grilování nemusí být drastický zásah do zdravého stravovacího režimu. Vyměňte burgery, prorostlé steaky a tučné sýry za ryby. Ulehčíte svému tělu a zažívání, a hlavně si skvěle pochutnáte. Jak rybu připravit, abyste na letní grilovačce zazářili, a jaké druhy se hodí nejlépe? Ryby se na českých grilech neobjevují příliš často, a to je škoda. Oproti […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Grilovací sezona je tu! Jak vybrat to správné maso na gril

    Před 1 rokem
    Burgery, špízy, ale i propečené steaky a k tomu nějaká ta voňavá příloha. Grilovací sezóna je tady a s ní i každoroční dilema, jaký kus masa na gril vybrat, aby přátelům a rodině chutnalo. Přinášíme vám několik tipů, se kterými povýšíte své grilovací umění na novou úroveň. Zdravé, nebo ne? Rozpálený gril, sluníčko, něco dobrého k pití, a […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Oslňte své přátele hamburgery z domácích bulek

    Před 1 rokem
    Léto, teplo, slunečné dny a setkávání s přáteli jdou ruku v ruce s venkovním grilováním. A pokud právě letní grilovačku plánujete, skvělou volbou jsou oblíbené hamburgery, které vaše přátele či rodinu zajisté potěší. Velkou výhodou tohoto jídla je jeho variabilita – milují ho příznivci masa, ale i vegetariáni, kteří mají možnost maso jednoduše nahradit rostlinnou variantou. O level […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Proč nepijeme dost?

    Před 1 rokem
    Když dostatečně pijeme, umožnujeme celému organizmu optimálně fungovat. Podporujeme metabolizmus, trávení, hubnutí i kvalitu pleti, pozitivně ovlivňujeme také psychiku a mentální schopnosti. Obzvlášť pokud zařadíme do každodenního pitného režimu přírodní minerálky, které dodávají tělu kromě potřebných tekutin, a to v podstatě v biokvalitě, ještě důležité minerální látky. Většinou víme, kolik, co a kdy pít, ale neděláme […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Výběrová káva srozumitelně – doubleshot jde novými obaly vstříc i laikům

    Před 1 rokem
    Kávy od české pražírny výběrové kávy doubleshot najdete v nových obalech, které lépe odrážejí to, jak doubleshot přemýšlí o své kávě. Nově ji prezentuje mnohem jednodušeji, aby se i laik na první pohled zorientoval a věděl, po jaké kávě sáhnout podle svých chuťových preferencí a nároků. Kávy řadí do tří skupin podle druhu i kvality […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Není burák jako burák – test arašídových pomazánek

    Před 1 rokem
    Arašídové máslo si v posledních letech získalo velkou oblibu, a to nejen mezi vegany a sportovci. Je to lahodná a nutričně bohatá potravina, kterou lze využít na mnoho způsobů. Na trhu se nachází široká škála produktů, jejich složení se ale podle spotřebitelské organizace dTest může zásadně lišit, což se pak projevuje v samotné kvalitě výrobků. Ačkoliv […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Není špekáček jako špekáček! Vsaďte na tipy odborníka a dopřejte si u táboráku ty nejlepší kousky

    Před 1 rokem
    S příchodem jara a vzrůstajícími teplotami začíná období grilování, opékání i pikniků. A co by to bylo za táborové chvilky bez dobrých špekáčků? Nic nezlepší atmosféru jarního podvečera jako skvěle upečené masové lahůdky. Ale jak najít ten nejlepší špekáček, který rozzáří vaše chuťové pohárky a potěší všechny kolem? Pokud chcete mít jistotu, že si opravdu […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Quinoa. Řada výrobků slibovala více bílkovin a vlákniny, než jaká byla realita

    Před 1 rokem
    Quinoa, jinak také merlík chilský, je jednou z nejstarších plodin světa, ale Evropa ji objevila teprve nedávno. V současné době se jeví jako jedno z řešení světového hladu – je nenáročná na pěstování, dokáže odolat nepříznivým podmínkám a plodí výživná zrna s vysokým obsahem bílkovin a vlákniny, proto se o ní mluví jako o superpotravině. Zaslouží si toto označení? […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Sbohem, vanilková? Novodobou klasikou mezi zmrzlinami je podle průzkumu kinder nebo slaný karamel

    Před 1 rokem
    Zmrzlinová sezóna začíná a před stánky a cukrárnami se už tvoří fronty. Zmrzlinářství Tomivo Gelato, které prodává zmrzlinu napříč republikou, se rozhodlo zjistit, jak se vyvíjejí chutě Čechů a které zmrzliny jim chutnají nejvíce. Kdo by na pomyslném stupni vítězů čekal vanilkovou nebo čokoládovou, je vedle. Prvenství si posledních pět let drží příchuť kinder a stejný […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Více než pětina Čechů má rizikové stravovací návyky. Jak jíst zdravě a nebýt přitom otrokem jídla?

    Před 1 rokem
    Informace o zdravém životním stylu a vhodné výživě jsou dnes dostupnější než kdykoliv předtím. Přesto, navzdory rostoucímu zájmu o zdravější potraviny, se mnoha Čechům stále nedaří přejít na vyváženou stravu – téměř 60 % z nich trpí nadváhou nebo obezitou. Mezi časté překážky na cestě ke správnému stravování patří časová náročnost – nakupování, dlouhá příprava nebo pocit, […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Není dieta jako dieta. Je to hlavně obchod

    Před 1 rokem
    Blíží se jaro a pozornost velkého množství spotřebitelů se tak upírá k tomu, jestli včas stihnou zhubnout do plavek. Na mnoha místech potkávají rozmanité produkty na hubnutí nebo diety na spalování tuků: od personalizovaných reklam na internetu, přes příspěvky sdílené na sociálních sítích až po články v časopisech. Podoba těchto nabídek se ale značně liší, […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Více než pětina Čechů má rizikové stravovací návyky. Jak jíst zdravě a nebýt přitom otrokem jídla?

    Před 1 rokem
    Informace o zdravém životním stylu a vhodné výživě jsou dnes dostupnější než kdykoliv předtím. Přesto, navzdory rostoucímu zájmu o zdravější potraviny, se mnoha Čechům stále nedaří přejít na vyváženou stravu – téměř 60 % z nich trpí nadváhou nebo obezitou. Mezi časté překážky na cestě ke správnému stravování patří časová náročnost – nakupování, dlouhá příprava nebo pocit, […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Tajemství španělských uzenin: Jak si vybrat ten pravý kousek

    Před 1 rokem
    Víte, co spojuje jména jako Jamón Serrano, Jamón Ibérico nebo Cecina? Jsou to neodolatelné lahůdky, které přináší do našich chuťových pohárků dílčí kousíčky španělské kulinářské tradice. Mezi nejznámější druhy španělských uzenin patří Jamón Serrano a Jamón Ibérico, ale existuje mnoho dalších variant jako například chorizo, salchichón, lomo, panceta a lardo. Každý druh má svou vlastní […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Na filtrovanou kávu nedají dopustit ani odborníci, při přípravě je však třeba dodržet tři pravidla

    Před 1 rokem
    Když se řekne „filtrovaná káva“, běžný člověk si představí namletou kávu, papírový filtr a pořádně velký šálek. Jinými slovy, o něco sofistikovanější sestru nechvalně známého „turka“. Faktem ale je, že příprava lahodné filtrované kávy má svá pravidla, a když k nim přidáte kvalitní kávu a kousek fantazie, získáte si srdce i skutečného kávového fajnšmekra. Káva rozhoduje Na […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Kolébku knedlíků bychom museli hledat v Asii

    Před 1 rokem
    Knedlíky poprvé spatřily světlo světa před více než 2000 lety v Číně. Historie tohoto pokrmu není příliš zmapována a často jde spíše o dohady a pověsti. O původ knedlíků se přetahuje celá řada zemí a regionů. Kdy a proč knedlíky zdomácněly na našem území? Kořeny pokrmu hledejme v Asii Nejstarší doložené zprávy o knedlících pochází z Číny. […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Zelený nebo bylinkový? Čajový slovníček pro nerozhodné

    Před 1 rokem
    Jaký je neoblíbenější nápoj světa, pokud pomineme vodu? Není to káva, ale čaj. Černý, zelený, sypaný nebo v pytlíčcích – čaj má mnoho podob a tu svou oblíbenou si vybere asi každý. Pokud v jednotlivých druzích tak trochu tápete anebo si nejste jisti, jak si čaj vychutnat naplno, přinášíme vám několik rad a tipů. Trochu čajové historie […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Tavené sýry: Jak jsou na tom s obsahem nežádoucích látek?

    Před 1 rokem
    V loňském roce uplynulo už sto let od chvíle, kdy se v jihočeských Vodňanech začaly vyrábět tavené sýry. Jejich obliba se v čase měnila, a přestože vlna největšího zájmu o ně již zřejmě opadla, někteří na ně stále nedají dopustit – podle statistiků zkonzumuje každý z nás průměrně více než dva kilogramy těchto mléčných výrobků ročně. Spotřebitelský časopis dTest […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Pokrm pro mysl: Jak strava formuje váš duševní svět a mentální zdraví?

    Před 1 rokem
    Máme tendenci spojovat jídlo s fyzickým zdravím, ale jen málokdy si uvědomujeme, jak hluboce ovlivňuje i naši psychiku. Kdo by si pomyslel, že ta miska ovesné kaše ráno může mít větší vliv na náš den, než jen to, že uhasí hlad? Ale je to tak! Složení potravy může ovlivnit naši náladu, koncentraci a dokonce i […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Slunečnicové oleje: Smažení už není tabu, ale volba správného oleje je klíčová

    Před 1 rokem
    O slunečnicovém oleji se můžeme dočíst, že není vhodný ke smažení. Tuto pravdu začaly v posledních letech nahlodávat nové odrůdy slunečnic produkujících olej pozměněného složení. Spotřebitelský časopis dTest proto nechal otestovat i výrobky z těchto nových odrůd. Výsledky přinášejí novou radu: na slunečnicovém oleji se dá smažit, jen je potřeba vybrat ten správný. Slunečnicovým olejům […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Odhalte tajemství cukru – jak funguje při pečení?

    Před 1 rokem
    Každá sladká pochoutka má svého klíčového spojence, který jí dodává tu správnou sladkost a chuť – cukr. Cukr je surovina, která v kuchyni vzbuzuje mnoho emocí, ale dnes se podíváme na jeho význam při pečení a vaření, abychom lépe porozuměli tomu, jak tuto sladkost využít správně. Cukr často spojujeme s přebytečnými kaloriemi a zdravotními riziky, […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Jak bojovat s večerním přejídáním? Rady od výživového poradce

    Před 1 rokem
    Večerní mlsání je asi jeden z nejčastějších zlozvyků, se kterými se potýkají ti, co si chtějí hlídat linii. Naštěstí existují způsoby, jak s ním zabojovat nebo dokonce, jak se ho zbavit jednou provždy. Praktické tipy nám prozradil výživový poradce Lukáš Vrána. „Večerní mlsání je jeden ze způsobů, jak si pomalým, ale jistým způsobem zvýšit hmotnost. Vždy samozřejmě […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Superpotraviny – tajná zbraň pro naše zdraví

    Před 1 rokem
    Všichni chceme být zdraví. V dnešní době, kdy se čím dál více lidí snaží dodržovat zdravý životní styl, se termín „superpotraviny“ stal synonymem pro vysoce nutričně hodnotné potraviny, které mohou svým konzumentům poskytnout kýžené zdravotní benefity. Podívejte se na příklady, jaké potraviny do této kategorie spadají a jak mohou prospět našemu zdraví. V posledních letech […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Proteinové mléčné výrobky. Některé obsahují více cukru než bílkovin

    Před 1 rokem
    V posledních letech se vedle obvyklých jogurtů nebo pudinků objevují podobné výrobky slibující vysoký obsah proteinu čili bílkovin. Spotřebitelská organizace dTest poslala do laboratoře 16 takových výrobků z kategorie jogurtů, dezertů a skyrů. Každá z kategorií vyniká něčím jiným a každý si tak může vybrat to, co mu bude nejvíce vyhovovat. Správná volba ale nemusí být snadná. […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Víte, které potraviny ohrožují zdraví vašich zubů?

    Před 1 rokem
    Zdraví zubů ovlivňuje více faktorů, mj. ústní hygiena a potraviny, které konzumujete. Jak spolu obojí zmíněné souvisí? A kterým potravinám byste se měli vyhnout v rámci prevence? Cukr, nenápadný zabiják Před potravinami s vysokým obsahem cukru varují zubaři od nepaměti. Cukr sám o sobě přímou příčinou zubního kazu není. Problém vzniká ve chvíli, kdy bakterie obsažené v zubním […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Způsob mletí zrn ovlivňuje chuť i kvalitu mouky

    Před 1 rokem
    Proces mletí obilí je při výrobě mouky nesmírně důležitý. Ovlivňuje jak chuť výsledného produktu, tak i nutriční hodnoty mouky. Od okamžiku sklizně do chvíle, kdy si v obchodě vyberete svůj sáček, ujde zrno a posléze mouka dlouhou cestu. Ta se často liší podle mlýna, kde dochází k mletí. Od obilných zrn k sáčku v obchodě Sklizené obilí […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Od sádla po jelítko: Dopřejte si zabijačkové pochoutky

    Před 1 rokem
    Škvarky, jitrnice a jelítka, ale i vepřové maso na mnoho způsobů. Zimní měsíce přejí tradičním zabijačkovým specialitám, na kterých si pochutná snad každý – aniž by za nimi musel jezdit na vesnici. Kde se zabijačka vzala a jaké dobroty si můžete dopřát? Podívejte se s námi pod pokličku této oblíbené, a hlavně chutné tradice. Zabijačková historie […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Mýty a fakta o skladování sýrů

    Před 1 rokem
    Sýr je živá potravina. Po celou dobu přípravy i cesty na váš stůl zraje a pracuje. Zaslouží si tedy zvláštní zacházení. Když se o něj budete správně starat, odmění vás vynikající chutí. Jak na to? Možná vás překvapí, kolik zažitých rad se nezakládá na pravdě. Mýty a fakta o skladování sýrů jsme pro vás dali […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Batole není malý dospělý, jak by měl vypadat jídelníček pro malé děti?

    Před 1 rokem
    Možná už jste také někdy slyšeli, že od roka může jíst dítě všechno. Je to ale pravda? Rozhodně ne, řada potravin na talíře nejmenších prostě nepatří. Jídelníček by měl být pestrý a zdravý. Jídelníček batolete by měl stále obsahovat mléko, ať už mateřské či umělé. Stejně tak do jídelníčku malých dětí patří mléčné výrobky, které […]
     Komentáře
  • Můžeme jíst zdravěji

    Vznik dokonalého šálku kávy: od objevu prvního zrnka až po moderní trendy

    Před 1 rokem
    Káva představuje pro miliony lidí po celém světě nápoj, kterým nastartují svůj den. Její bohatá historie sahá až do 9. století našeho letopočtu, ale příznivci tohoto lahodného nápoje hledají i dnes stále nové způsoby jeho přípravy. Kávová kultura se neustále mění a vyvíjí – víte, jaké jsou nejnovější trendy ve výrobě a pití kávy? A […]
     Komentáře
Reklama