Slizák mazlavý je houba, která klame tělem. Vypadá odporně, ale na talíři je skvělá
Před 1 měsícemTenhle výlet do lesa stál za to! Podzim ukázal svou sílu a já jsem posbírala celé spektrum hub – od nejlepšího kotrče přes oblíbené hřiby a lišky až po klouzky a masáky. Pokud milujete houby, tohle video je pro vás. Který z úlovků je váš favorit?Víme, kde rostou. O houbách, mykologických radách a proč nebrat bedlu zahradní
Před 2 měsíciHouby teď rostou ve velkém. Mapa ukazuje, kde je největší pravděpodobnost výskytu.Kotrč kadeřavý: houba, která vypadá jako květák a překvapí i v kuchyni
Před 2 měsíciSeznamte se s houbou zvanou kotrč a uvařte si z ní falešnou dršťkovku. Zjistěte, jak houbu ještě využít a kde ji najít. Příspěvek Kotrč kadeřavý: houba, která vypadá jako květák a překvapí i v kuchyni pochází z Styl životaKotrč kadeřavý: houba, jejíž nález vám dokáže vydělat nemalé peníze
Před 2 měsíciČeši jsou národem vášnivých houbařů. Někteří pro jistotu sbírají jen notoricky známé hřiby, jsou ale i houbaři zaměřující se na méně obvyklé a o to zajímavější houby. Příkladem je kotrč kadeřavý.Kotrč kadeřavý: houba, kterou byste se měli naučit znát
Před 2 rokyKaždý zkušený houbař ví, že houba kotrč je v podstatě poklad. A stojí ho hodně přemáhání, aby se rozhodnul, zda houbu prodá ve výkupu, nebo si na ní sám pochutná. Kotrč kadeřavý (Sparassis crispa) je totiž velmi lahodná houba, kterou není snadné najít. A tomu odpovídá jeho vysoká cena. Průměrná houba váží i několik kilogramů, přičemž za 1 kilogram zaplatí výkupny či restaurace 400 až 1800 Kč dle stáří houby. A to jsou rozhodně přesvědčivé důvody, proč se s kotrčem seznámit.Jak bezpečně poznat kotrč a jak si ho užít v jednoduchém receptu, který zvládne každý
Před 3 rokyKotrč kadeřavý (Sparassis crispa) je opravdu výborná jedlá houba, dalo by se říci chorošovitého typu. V kuchyni je ceněna především pro svou příjemnou oříškovou až kořeněnou chuť, takže se objevuje i v jídelníčcích těch nejlepších restaurací.Poklad našich lesů: Jak poznat kotrč a co z něj připravit
Před 3 rokyKotrč kadeřavý (Sparassis crispa) je výborná jedlá houba chorošovitého typu. Má příjemnou oříškovou až kořeněnou chuť. Její čištění je sice díky větvení velmi pracné, ale pokrm z něj stojí za to.Kotrč je Mercedes mezi houbami: Kde ho najít a jak z něj uvařit guláš
Před 5 rokyŘíká se, že správný houbař dokáže najít houby po celý rok. Proto je škoda, že většina lidí houbaří jen v hlavní sezóně a sbírají dokola ty samé houby. Přitom například najít kotrč je hotový triumf! Nemusíte se bát, že ho zaměníte s nejedlou houbou, je zdraví prospěšný, a navíc chutná po oříšcích.Kotrč: vynikající a zdravá houba, která má cenu v řádů tisíců korun
Před 5 rokyKotrč kadeřavý je milovníky houbových pokrmů ceněná pochoutka, ostatní může zaujmout svým pozoruhodným vzhledem. Asi nejvíce jeho plodnice připomíná květák nebo mořskou houbu.Chutné houby, které většinou sbírají jen zkušení houbaři. Znáte je?
Před 5 rokyNe vždycky máme štěstí na hříbky či svítivě žluté lišky, případně křemenáče, kozáky, klouzky či bedly. V takovou chvíli se hodí znát i některé další druhy hub. Tím, že je zná a sbírá méně houbařů, máte větší šanci na úspěch.















