Zavřít
Ledové víno

Ledové víno

Nejnovější články na Seznamu na téma Ledové víno
  • Zahradnictví - časopis profesionálních zahradníků

    Vedra ani silné deště vinaře od plánování ledového vína neodradily | Zahradnictví - časopis profesionálních zahradníků

    Před 1 rokem
    Navzdory obavám z plísně, která hrozí po deštích z poloviny září, nechávají někteří vinaři část hroznů viset ve vinohradech, aby je mohli posbírat až teplota klesne pod sedm stupňů pod nulou a vylisovat z nich ledové víno. ČTK to zjistila u vinařů, kteří se výrobě ledového vína věnují. Rozmary počasí…
     Komentáře
  • Ekolist

    Vedra ani silné deště vinaře od plánování ledového vína neodradily

    Před 1 rokem
    Navzdory obavám z plísně, která hrozí po deštích z poloviny září, nechávají někteří vinaři část hroznů viset ve vinohradech, aby je mohli posbírat až teplota klesne pod sedm stupňů pod nulou a vylisovat z nich ledové víno. ČTK to zjistila u vinařů, kteří se výrobě ledového vína věnují.
     Komentáře
  • Náš region

    Chladné počasí prospělo sběru hroznů na ledové víno

    Před 2 roky
    „Nechali jsme zrát hrozny odrůdy Veltlínské zelené na viniční trati o rozloze 1,5 hektaru. První prosincový týden je pro sběr obvyklý, výjimkou byl loňský…
     Komentáře
  • České noviny

    Dosud nejchladnější ráno umožnilo sběr hroznů na ledové víno

    Před 2 roky
    Dolní Dunajovice (Břeclavsko) - Poslední hrozny ve vinohradu určené na ledové víno dnes ráno vyrazili sbírat vinaři ze Chateau Valtice v Dolních Dunajovicích na Břeclavsku. V minus 12 stupních Celsia šli do vinohradu v 5:00, pro sběr ledového vína musí být alespoň sedm stupňů pod nulou.
     Komentáře
  • Novinky

    Vinaři sbírali hrozny pro výrobu ledového vína, teploty byly optimální

    Před 2 roky
    Vinaři z Chateau Valtice o uplynulém víkendu mohli díky příhodným klimatickým podmínkám sbírat v okolí Dolních Dunajovic na Břeclavsku hrozny pro výrobu ledového vína. Teplota klesla až na minus 12 stupňů Celsia, přičemž pro sběr je potřeba alespoň minus sedm.
     Komentáře
  • TN

    Počasí udělalo radost vinařům. Začali se sběrem ledového vína

    Před 2 roky
    Velmi chladné počasí posledních dní udělalo radost vinařům na jihu Moravy. Ti vyrazili i přes velké mrazy v noci ze soboty na neděli do vinic na sklizeň takzvaného ledového vína. To platí za naprostou vinařskou specialitu.
     Komentáře
  • České noviny

    Vinaři z Chateau Valtice sbírali hrozny pro výrobu ledového vína, bylo minus 12

    Před 2 roky
    Vinaři z Chateau Valtice dnes mohli díky příhodným klimatickým podmínkám sbírat v okolí Dolních Dunajovic na Břeclavsku hrozny pro výrobu ledového vína. Teplota totiž klesla až na minus 12 stupňů Celsia, přičemž pro sběr je potřeba alespoň minus sedm. Do vinohradů vyrazilo 30 sběračů a až do dopoledních hodin sbírali na ploše 1,5 hektaru, řekl ČTK generální ředitel firmy Marek Šťastný. Během dneška budou víno lisovat.
     Komentáře
  • Hodonínský deník

    Štěpán ve vinohradu. V Hovoranech sbírali hrozny pro ledové víno, podívejte se

    Před 3 roky
    /FOTO/ Až do Štěpána letos nechalo hrozny ve vinohradech Rodinné vinařství Grmolec z Hovoran na Hodonínsku. V mrazu se pak pracovníci pustili do sklizně, aby měli suroviny pro výrobu ledového vína.
     Komentáře
  • Novinky

    Vinaři u Pálavy sklidili hrozny na ledové víno, dvě deci vyjdou na tři stovky

    Před 4 roky
    Vinaři v okolí Pálavy sklidili v neděli hrozny na ledové víno. Asi dvacítka lidí posbírala z prostoru dvou hektarů nad obcí Bavory na Břeclavsku zhruba dvě tuny hroznů. Víno se dává do lahví o objemu 0,2 litru, jedna pak stojí kolem 300 korun.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Vinaři sklidili v okolí Pálavy hrozny na ledové víno

    Před 4 roky
    Asi dvacítka lidí posbírala z prostoru dvou hektarů nad obcí Bavory na Břeclavsku zhruba dvě tuny hroznů, řekl ČTK marketingový ředitel vinařství Chateau Valtice David Šťastný.
     Komentáře
  • Tisíce lidí zajímá...

    Pozor! Ledové víno opravdu není víno s ledem

    Před 4 roky
    První dochované záznamy o něm se sice datují rokem 1794, kdy do vinic v oblasti Franconie přišel nečekaně silný a nenadálý mráz, ale k větší a cílené výrobě ledových vín se evropští vinaři odhodlali až o nějakých sto dvacet let později. Zejména v Německu, Rakousku, Slovinsku a Švýcarsku.
     Komentáře
  • Doteky vína

    Ledové víno

    Před 5 roky
    Slámové a ledové víno patří ke skutečným delikatesám, které si můžete dopřát v rámci nějakého gastronomického zážitku anebo nějaké výjimečné akce (například svatby). Výroba ledového vína je ještě náročnější a riskantnější, než výroba vína slámového.
     Komentáře
  • iReceptář

    Nastala doba burčáku: Jak nenaletět prodejcům a poznat skutečnou kvalitu?

    Před 5 roky
    Čas, kdy se úročí celoroční vinařova práce ve vinici, přichází s babím létem. Burčák už nabízejí první vinaři, kvůli deštivému létu o něco později než v minulém roce. Víte, jak nenaletět a poznat opravdu kvalitní burčák?
     Komentáře
  • Aktuálně

    V Helsinkách nesněžilo, v Německu nebude ledové víno. Evropa zažila nejteplejší zimu

    Před 5 roky
    Evropa zažila nejteplejší zimu v historii měření. Stejně tak Moskva, kam na Nový rok museli dovézt sníh.
     Komentáře
Reklama