Zavřít
Závin

Závin

Nejnovější články na Seznamu na téma Závin
  • Cooky

    Závinový vánoční věnec s máslem a skořicí: Slavnostní zlatavý jablečný štrúdl z listového těsta, který připravuji pro speciální příležitosti

    Před 2 dny
    Štrúdl je naprostá klasika, ale tahle verze vypadá mnohem slavnostněji. Vyzkoušejte také tento věnec z listového těsta.
     Komentáře
  • Cooky

    Rychlý štrúdl s mákem a švestkami z jogurtového těsta, které se skvěle zpracovává a vždy se povede

    Před 6 dny
    Komu by nechutnal štrúdl? Jde o jednoduchý dezert, který jde ale připravit na spoustu způsobů – jako tento makový se švestkami podle našeho receptu s postupem.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Jablečný závin s mákem: Recept na vláčný závin s křehkým těstem

    Před 9 dny
    Jablečný závin patří mezi klasické dezerty, které nikdy nezklamou. Tahle verze je obohacená o makovou vrstvu, která dodá náplni krásnou vůni, strukturu i chuť. Závin je ideální ke kávě, na nedělní stůl nebo jako rychlý moučník pro návštěvu. Kombinace jemného tvarohového těsta, šťavnatých jablek a máku vytváří dezert, který si zamiluje každý. Jablečný závin s […] The post Jablečný závin s mákem: Recept na vláčný závin s křehkým těstem appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Masterclass: Tradiční recept na tažené závinové těsto, který se v rodině dědí po generace

    Před 22 dny
    Domácí listové těsto? Ano, víme, že je pracné. S naším návodem to ale zvládnete a váš závin bude jako nikdy dřív.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Perníkový závin – měkký, voňavý a ideální i na Vánoce

    Před 22 dny
    Tento perníkový závin je krásně vláčný, voňavý po medu a perníkovém koření, a díky náplni z povidel, ořechů a sušeného ovoce chutná naprosto dokonale. Skvěle se hodí jako sladké pohoštění, dezert ke kávě nebo jako součást vánočního cukroví. Těsto je měkké, dobře se s ním pracuje a závin zůstává vláčný i několik dní. Perníkový závin […] The post Perníkový závin – měkký, voňavý a ideální i na Vánoce appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Domácí jablečné kynuté záviny: vláčné, voňavé a plné skořicové náplně

    Před 27 dny
    Domácí jablečné kynuté záviny jsou klasikou, která nikdy nezklame. Vůně skořice, sladkých jablek a rozpuštěného másla zaplní celou kuchyni a navodí pocit domova. Tento recept je jednoduchý, poctivý a výsledek? Měkké těsto, šťavnatá jablečná náplň a zlatavá kůrka posypaná moučkovým cukrem. Ideální pro víkendové pečení i sváteční chvíle s rodinou. Domácí jablečné kynuté záviny Na […] The post Domácí jablečné kynuté záviny: vláčné, voňavé a plné skořicové náplně appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Škvarkový kynutý závin s jablky a voňavou náplní podle starého receptu: Rodinný klenot, který pečeme každé Vánoce

    Před 29 dny
    Hodil by se vám recept na dokonalý závin? Vyzkoušejte toto škvarkové těsto, které zaručí, že váš jablečný závin bude pecka.
     Komentáře
  • Cooky

    Sakrajda – perníkový závin s povidly a ořechy. Hutnější, kořeněný, plný povidel, ořechů a vůně perníkového koření

    Před 1 měsícem
    Sakrajda je jeden z těch zapomenutých pokladů, které stojí za to znovu oživit. Je to závin, který chutná jako staré časy, kdy se peklo pomalu a s láskou.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Domácí hot-dog trochu jinak – Vyzkoušejte tento vynikající závin!

    Před 1 měsícem
    Přemýšlíte, co slaného, originálního a zároveň sytého připravit na večeři, oslavu nebo jako pohoštění pro návštěvu? Tento recept na gigantický domácí slaný závin s párky, sýrem, slaninou, hořčicí a kečupem připomíná hot-dog v maxi velikosti! Chutná skvěle teplý i studený a jeho příprava je překvapivě jednoduchá. Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce […] The post Domácí hot-dog trochu jinak – Vyzkoušejte tento vynikající závin! appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Famózní kynutý makový závin z krásně vyběhnutého těsta, který nepraskne. Jednoduchý a měkoučký podle hrníčků

    Před 1 měsícem
    Mnoho lidí si myslí, že kynuté těsto je náročné, ale tenhle hrnkový recept je zcela jednoduchý a s trochou času a trpělivosti se vám makový závin podaří stejně jako mně.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Jablečný závin z univerzálního těsta – snadný recept, se kterým se pracuje jedna radost

    Před 1 měsícem
    Máte chuť na poctivý domácí jablečný závin, který se rozplývá na jazyku? Vyzkoušejte recept podle na úžasně univerzální těsto, se kterým se doslova bezvadně pracuje! Z jedné dávky připravíte dva krásné záviny, které můžete naplnit na sladko i naslano. Těsto je jemné, pružné a díky jogurtu zůstává krásně vláčné. Spolu s voňavou jablečnou náplní vytváří […] The post Jablečný závin z univerzálního těsta – snadný recept, se kterým se pracuje jedna radost appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Makový závin je tradiční moučník našich babiček. Dochutíme ho tvarohem i ovocem

    Před 1 měsícem
    Makový závin je roláda z kynutého, tvarohového, křehkého nebo listového těsta, která se plní nádivkou z mletého máku, svařeného s mlékem a cukrem na hustou kaši. Náplň lze ochutit skořicí, citronem i rumem.
     Komentáře
  • Apetit

    Štrúdl jako od babičky: S triky a video návody se vám těsto nikdy neroztrhne!

    Před 1 měsícem
    Štrúdl, jak ho známe od babiček, patří k sladkým pokladům české kuchyně. Pokud i vy sníte o těstě, které je dokonale tenké, pružné, snadno se s ním pracuje a po upečení zůstane krásně jemné, jste tu dnes správně. Pojďme se podívat na osvědčené postupy a triky, díky kterým připravíte ten nejlepší domácí závin.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Makový štrúdl – tradiční domácí závin, který voní po skořici

    Před 1 měsícem
    Pokud alespoň z poloviny zbožňujete makové dezerty tak jako já, jste tu na správném místě! Dnes si společně přichystáme voňavý a lahodný makový štrúdl, který si zamiluje celá rodina. Makové moučníky jsou v Evropě opravdovou klasikou, a i když je jinde ve světě neznají, u nás patří k těm nejlepším. Tento domácí závin s makovou […] The post Makový štrúdl – tradiční domácí závin, který voní po skořici appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Rodinný recept na závinové těsto, které je tenké, pružné a nikdy se netrhá. Štrúdl takto pečeme už několikátou generaci

    Před 1 měsícem
    Tip na výtečné domácí těsto na závin - ať už ho budete péct s jablky, tvarohem nebo jinou náplní. Tato receptura se u nás dědí a těsto je tenké a netrhá se.
     Komentáře
  • Novinky

    Recept na slaný závin se špenátem a roquefortem

    Před 1 měsícem
    Slaný závin nemusí být jen pohoštěním na oslavu či rychlou večeři, v kombinaci špenátu a roquefortu se promění v sofistikovanou lahůdku, která potěší i náročnější jazýčky. Jemně kořeněný špenát dodává svěžest, zatímco roquefort, výrazný modrý sýr s ušlechtilou plísní, přináší hloubku a charakter. Společně tvoří harmonii chutí, která se skvěle hodí k vínu či salátu.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Rychlý jablečný závin z listového těsta (se skořicí a rozinkami)

    Před 1 měsícem
    Rychlý jablečný závin z listového těsta je oblíbená klasika, kterou zvládne každý. Kombinace šťavnatých jablek, skořice, rozinek a oříšků vytváří dokonalou vůni i chuť, zatímco listové těsto se postará o krásně křupavý povrch. Tento dezert je ideální pro chvíle, kdy chcete potěšit rodinu nebo hosty domácím pečivem bez složité přípravy. Rychlý jablečný závin z listového […] The post Rychlý jablečný závin z listového těsta (se skořicí a rozinkami) appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Dáma

    Pečení na víkend: Jablečný závin z jogurtového těsta, který voní skořicí

    Před 2 měsíci
    Podzim bez jablečného závinu? To by snad ani nešlo. Když venku padá listí a doma to voní skořicí, je čas jej upéct. Vyzkoušejte závin z jogurtového těsta – je jemný, voňavý a křupavý zároveň. A protože závin má zajímavou historii, vezmeme vás i na malý výlet do jeho minulosti.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Pudinkovo-čokoládový závin z listového těsta s rozinkami a ořechy

    Před 2 měsíci
    Hledáte dezert, který je rychlý, jednoduchý a přitom chutná jako z cukrárny? 💡 Tenhle pudinkovo-čokoládový závin z listového těsta je prostě super pecka! Křupavé těsto, krémový čokoládový pudink (vyzkoušejte také Macecha řezy: čokoládový pudink, krém ze zakysané smetany a kakaový korpus), sladké rozinky a voňavé ořechy – kombinace, která nikdy nezklame. Je ideální na víkendové […] The post Pudinkovo-čokoládový závin z listového těsta s rozinkami a ořechy appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Pravý domácí štrúdl můžete upéct s jablky nebo jinou náplní

    Před 2 měsíci
    Přiznávám se bez mučení – často peču štrúdl z kupovaného listového těsta. Ale jak jistě všichni víme, kupované listové neskutečně drobí, takže štrúdl je ideální jíst venku nebo pod sebou neustále luxovat. A co teprve děti, které se s ukrojeným kouskem závinu rozběhnou napříč domácností! Pro všechny, kdo se po svačině jdou raději projít na [...]...
     Komentáře
  • Proženy

    Co upéct z hrušek? Nejlepší recepty na koláče, muffiny, záviny i chlebíčky. A nechybí ani roláda a cheesecake!

    Před 2 měsíci
    Šťavnaté, sladké a s jemně kořeněnou vůní – hrušky jsou ideální ingredience pro přípravu skvělých moučníků a dezertů. Skvěle se hodí do vláčných buchet na plech, křehkých koláčů i nadýchaných štrúdlů. A výborné jsou i hruškové muffiny, sladké chlebíčky anebo i jednoduchý dort.
     Komentáře
  • Cooky

    Strakonický štrúdl se sádlem. To je božská mana

    Před 2 měsíci
    Štrůdl tak trochu jinak. Vyzkoušejte tento se sádlem. Je krásně vláčný a jemný, prostě dokonalost v každém soustu.
     Komentáře
  • Apetit

    Máte rádi záviny? Pak musíte zkusit poticu – slovinský dezert, který dobyl Bílý dům i Vatikán

    Před 3 měsíci
    Slovinsko má hory, jezera, moře – a jeden dezert, na který jsou pyšní snad víc než na Triglav. Jmenuje se potica a kdo jej ochutná, ten už si na „obyčejný“ závin ani nevzpomene. Je to totiž víc než sladké pečivo: je to symbol rodinných svátků, babiččin poklad i dezert, který má v Evropě vlastní ochrannou známku.
     Komentáře
  • Cooky

    Tajemství české kuchyně: Tradiční hrnkový recept na makový závin s bohatou náplní a krásnou vůní

    Před 4 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na Hrnkový makový závin a připravte si Tichou spirálu z máku a vzpomínek.
     Komentáře
  • Cooky

    Perníkový závin aneb Sakrajda

    Před 4 měsíci
    Sakrajda je takový trochu jiný štrúdl. Ochutnejte tento dezert, oblíbíte si ho natolik, že v neděli už nebudete péct nic jiného.
     Komentáře
  • Cooky

    Závinová pohotovost: Univerzální pivní těsto na slaný i sladký závin

    Před 4 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na skvělé a univerzální těsto z mouky, tuku a piva, které má široké využití při pečení jak sladkých tak slaných dobrot.
     Komentáře
  • Cooky

    Makový závin z jogurtového těsta se švestkami

    Před 5 měsíci
    Závin se dá naplnit téměř čímkoliv. Vyzkoušejte tento makový se švestkami a kokosem. Budete překvapeni, jak skvěle chutná.
     Komentáře
  • Cooky

    Výtečný perníkový závin: Voňavý perník, jak ho (možná) neznáte

    Před 5 měsíci
    Až vyzkoušíte sváteční perníkový závin provoněný rumem a sušeným ovocem, budete ho chtít péct po celý rok, nejen na Vánoce - recept s postupem krok za krokem.
     Komentáře
  • Proženy

    Hvězda víkendového pečení? Makový závin v několika skvělých variantách. Luxusní, kynutý i jogurtový

    Před 6 měsíci
    Přemýšlíte, co nabídnete k odpolední víkendové kávičce nebo co s sebou vzít na rodinnou sešlost? S dobrým makovým závinem asi nemůžete udělat chybu, protože bezesporu patří do kategorie „nebe v puse“.
     Komentáře
  • Cooky

    Sladký chřestový štrúdl s jahodami a drobenkou: Dokonalé propojení chutí a sezónních surovin

    Před 7 měsíci
    Recept na chřestový štrůdl s jahodami. Dokonalé propojení různých neobvyklých chutí. Tento štrůdl stojí určitě za vyzkoušení.
     Komentáře
  • Cooky

    Makový závin s ořechy a rozinkami podle receptu naší rodiny: Jednoduchý trik, díky kterému je závin více propečený

    Před 7 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem na speciální makový závin podle receptury, která se u nás dědí již generace.
     Komentáře
  • Cooky

    Jablkový závin z plundrového těsta: Zlatý poklad mezi štrúdly

    Před 7 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem na jablečný závin z dokonalého plundrového těsta! Lepší jste ještě nejedli.
     Komentáře
  • Cooky

    Strakonický štrúdl: Oblíbený jablečný závin

    Před 7 měsíci
    Strakonický štrúdl je poctivý jablečný závin, na kterém si pochutnáte kdykoliv s dobrou kávou. Prohlédněte si recept s postupem!
     Komentáře
  • Cooky

    Zlatý štrúdl s pivním tajemstvím – těsto pouze ze 3 surovin

    Před 7 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na zlatý štrúdl z pivního těsta, které je připravené pouze ze 3 surovin. Náplň je udělaná ze strouhaných jablek, ale fantazii se meze nekladou.
     Komentáře
  • Cooky

    Na univerzální jogurtové těsto na štrúdl stačí 4 ingredience. Po upečení je neodolatelně křehké a vláčné

    Před 8 měsíci
    Štrúdl nebo závin? Ať se mu říká jakkoliv, patří v našich končinách k nejoblíbenějším dezertům. O klasický recept na něj se podělila již Magdaléna Dobromila Rettigová ve své Domácí kuchařce z roku 1826.
     Komentáře
  • Proženy

    Víkendové pečení z listového těsta: Sladká klasika, slané koláče, šneky i zarolované párky

    Před 9 měsíci
    Listové těsto je zaručená spása každého víkendu. Když nemáte čas ani chuť na složité přípravy, stačí ho jen rychle rozbalit a naplnit podle nálady. Ať už ho zatočíte, přehnete nebo jen lehce upravíte, za chvíli vám v troubě vznikne výtečná dobrota, která potěší každého.
     Komentáře
  • Cooky

    Makový kynutý závin: Voňavá klasika, která nikdy neomrzí

    Před 9 měsíci
    Makový kynutý závin je nejen ikonou české kuchyně, ale i důkazem, že některé recepty nestárnou a stále si udržují své místo mezi nejoblíbenějšími dezerty. Prohlédněte si recept s postupem na tento kynutý závin.
     Komentáře
  • Cooky

    Kynutý závin s kokosovou náplní: Lahodná verze retro kynutých závinů

    Před 9 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na kynutý závin s kokosovou náplní - potěší milovníky kokosu svou inovativní náplní místo původních běžných náplní.
     Komentáře
  • Cooky

    Makový kynutý závin z máslového těsta, krájený před pečením

    Před 9 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na makový kynutý závin z máslového těsta, který nakrájíme před pečením, pomažeme vajíčkem s mlékem a posypeme drobenkou. Je skvěle křupavý.
     Komentáře
  • Cooky

    Domácí štrúdl z jemného tvarohového těsta: nový rozměr osvědčeného moučníku

    Před 10 měsíci
    Štrúdl z tvarohového těsta není jen dezert – je to spojení vůní, chutí a radosti, které si můžete užít sami nebo s blízkými. Prohlédněte si recept s postupem na štrúdl z tvarohového těsta.
     Komentáře
  • Cooky

    Jablečný závin se švestkami, z listového těsta

    Před 1 rokem
    Recept na neobvyklý jablečný závin, který doplňují výborné švestky a skořice. Do 30 minut máte hotový moučník. Chutná alternativa k čistě jablečnému závinu. Dále je možné přidat ořechy a mák.
     Komentáře
  • Žena-in

    Houbový závin s pórkem od Mirky van Gils Slavíkové

    Před 1 rokem
    Zásoby hub si letos udělal snad téměř každý a kdo ne, může nakoupit žampiony a houby shiitake. Slaný štrúdl bude skvělá víkendová svačinka, ona které si pochutná celá rodina.
     Komentáře
  • Žena-in

    Recept od Josefa Maršálka: Tažený závin s hruškami, medem a badyánem

    Před 1 rokem
    Podzim přináší nejen zkracující se dny a chladnější počasí, ale i příležitost proměnit vaši kuchyni v útulné místo plné vůní. Sezónní ingredience jako skořice, hrušky, jablka a vlašské ořechy doslova vybízejí k tomu, abychom si dopřáli chvíle, kdy pečení zahřeje nejen tělo, ale i duši. A aby byl tento podzim opravdu výjimečný, máme pro vás exkluzivní recept od jednoho z nejoblíbenějších českých cukrářů – Josefa Maršálka!
     Komentáře
  • Toprecepty

    Plesné tašky z lednicko-valtického areálu: Bramborové placky jsou křupavé, krásně voní sádlem a úplně nejlepší jsou se škvarky

    Před 1 rokem
    Když někam jedete, rádi ochutnáváte místní speciality? V tom případě si na Břeclavsku dejte plesné tašky. Navzdory zajímavému názvu jde o vlastně jen obyčejné bramborové placky. Tyto jsou ovšem opečené na sádle, což jim zaručuje dokonalou křupavost.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Flake pastry: Jednoduché listové těsto je hotové za patnáct minut, zvládne ho i začátečník, důležité je správně použít máslo

    Před 1 rokem
    Máte rádi moučníky a vůbec pečivo z listového těsta, ale na jeho domácí přípravu si moc netroufnete kvůli jeho složitosti a náročnosti na čas? Nemusíte se spokojovat s tím kupovaným. Flake pastry připravíte za pár minut a od pravého listového téměř nepoznáte rozdíl.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Listové těsto jako ideální surovina: Hodí se k přípravě lahodných a křupavých závinů či koláčů i skvělých minipizz

    Před 1 rokem
    Listové těsto je skvělou ingrediencí pro přípravu mnoha sladkých i slaných dobrot. Navíc si v době venkovních nízkých teplot můžete s tímto těstem připravit vydatné pokrmy, které dodají potřebnou energii. Pusťte se nejen do populárních závinů, ale vytvořte si třeba také mini pizzy.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak na perfektní kynutý závin: Recept na univerzální těsto, tipy na sladké i slané náplně a triky na správné zabalení

    Před 1 rokem
    Jak už bylo avizováno v televizi, v dalším díle pořadu Peče celá země se budou péct záviny! Nevíme sice přesně, jaké to budou, ale my v redakci sázíme na klasiku. Proto jsme si pro vás připravili recept na univerzální závin z kynutého těsta, které můžete naplnit jak slanou, tak sladkou nádivkou. Kynuté záviny jsou klasika, kterou známe už od našich babiček. Tak se s námi pojďte vrátit do minulosti!
     Komentáře
  • Toprecepty

    Štrúdl podle babičky Terezy Bebarové: Je z dvojího těsta a chutná božsky, říká moderátorka Peče celá země

    Před 1 rokem
    Tereza Bebarová se již potřetí ujala role moderátorky pořadu Peče celá země. Stejně jako její kolega Václav Kopta si postupem času udělala ke sladkému vztah, který jí prvotně chyběl. Jak se ale svěřila pro web Toprecpety.cz, na štrúdl své babičky ovšem nedala dopustit ani v době, kdy si přísně hlídala svou stravu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Babiččin štrúdl podle Mirky van Gils Slavíkové voní jablky a perníkem. Těsto je specifické tím, že kyne pod vodou

    Před 1 rokem
    Na štědrovečerním stole sice nesmí chybět vánočka, v mnoha rodinách na Vánoce pečou ale navíc i jablečný závin. Cukrářka Mirka van Gils Slavíková dělá štrúdl ze speciálně kynutého těsta a klasickou jablíčkovou náplň vylepšuje, jak prozradila webu Toprecepty.cz. Máme pro vás od Mirky i recept!
     Komentáře
  • Toprecepty

    Výborný rychlý jablečný štrúdl bez kynutí: Nadýchané těsto a šťavnatá náplň tvoří dohromady dokonalou dvojici

    Před 2 roky
    Jablka a závin jsou pro podzim v české kuchyni velmi typické. Jak na nejlepší jablečný závin? Variant tohoto dezertu je hned několik. Přichystejte si lahodný moučník se šťavnatou náplní.
     Komentáře
  • Proženy

    30 nejlepších receptů na štrúdly a záviny: Slané, sladké, listové i kynuté. Vyberte si!

    Před 2 roky
    Záviny jsou vděčné. Ať už upečete klasický jablečný, nebo slaný s masem, vždy sklidí velký úspěch. Skrýt do těsta se dá naštěstí skoro vše a my jsme pro vás vybrali 30 variant, z nichž si vybere opravdu každý: úplný začátečník, milovník slaných sytých jídel i pokročilý pekař.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Encyklopedie českých jablek: Které odrůdy jsou nejlepší na štrúdl, ze kterých je parádní salát a které nejvíce chutnají dětem

    Před 2 roky
    Snad žádné jiné ovoce není u nás tak populární jako jablka. Však se jim tu také dobře daří a jabloňové sady najdete snad všude. V minulosti šlo navíc o jediné ovoce, které si naši předkové mohli užívat celou zimu. A hlavně – jablíček existuje spousta odrůd, takže je z čeho vybírat. Jaké se nejvíc pěstují u nás?
     Komentáře
  • Apetit

    Co s jablky: 35 snadných jablečných dezertů, na kterých si pochutnají všichni

    Před 2 roky
    Připravte si tradiční mřížkovaný apple pie či koláč s jablky, trhanec, závin, štrůdl, pečená jablka či rychlou jablečnou buchtu na plech... A mnoho dalšího. K jablkům skvěle ladí tvaroh, rozinky v rumu, hrušky, skořice nebo třeba perníkové koření. Upečte si, na co máte chuť a suroviny!
     Komentáře
  • Toprecepty

    Luxusní kremrole podle Josefa Maršálka: Trik je ve vlažném sněhu i správné práci s trubičkami. Cukrář také poradil, čemu se raději vyhnout

    Před 2 roky
    Po dvojitém slaném pečení se Josef Maršálek v pořadu Buchty po ránu opět vrátil k cukrařině. Nejprve ukázal, jak vytvořit skvělé domácí listové těsto, z něhož poté vykouzlil oku lahodící kremrole. Renomovaný cukrář také prozradil, jaká úskalí nás mohou při přípravě této sladké klasiky potkat.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jablečný závin z kynutého těsta bez kynutí: Je mnohem rychlejší, vláčnější a při pečení nepopraská

    Před 2 roky
    Záviny s jablky jsou u nás něčím jako národním jídlem. Jablečný závin bez kynutí je jednou z variant tohoto výborného dezertu. Jak ho přichystat, aby byl nadýchaný a nepopraskaný?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Holka u plotny radí: Tvarohový závin à la štola zvládneme snadno a chutí nám připomene sváteční moučník

    Před 2 roky
    Máte rádi vánoční štolu, ale je na vás moc hutná a moc sladká? Zkuste tuhle snazší verzi z tvarohu a listového těsta. Chutí klasickou štolu velmi připomíná, ale na přípravu je mnohonásobně snazší a také není tak hutná.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Závin i bez těsta? Rychlé jablečné rolky z tortilly voní karamelem a skořicí a na stole jsou do půlhodinky

    Před 2 roky
    Máte chuť na moučník s jablky, ale nemáte mouku, máslo, vajíčka nebo se vám prostě nechce do pečení? Pokud máte doma tortilly, máte vyhráno. Tyto slavné mexické placky jsou vynikající i v úpravě nasladko a snadno je proměníte do podoby vynikajícího dezertu vonícího jablky a skořicí.
     Komentáře
  • Jímeto

    Oukotě: Zná je každá naše babička. Vypadají jako štrúdl, ale chutnají jako perník

    Před 2 roky
    Oukotě jsou starodávný moučník. Na první pohled připomínají náš tradiční jablečný závin, ale co se chuti týče, je to spíše perník. Původní informace jsou těžko dohledatelné, nicméně je zná každá naše babička.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak připravit ten nejlepší slaný závin se zelím: Chuti pomůže klobáska nebo uzené, příprava zelí se neobjede bez jednoho kroku

    Před 2 roky
    Závin nemusí být vždy s jablky, ale také třeba naslano. Připravte si závin se zelím na několik variant a vychutnejte si tohle rychlé a skvělé jídlo, které můžete využít i jako chuťovku.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jablečný závin podle receptu slavné kuchařky Marie Janků-Sandtnerové: Provoněný rumem a skořicí je ozdobou svátečního stolu

    Před 3 roky
    Jestli by se o nějaké moučníku dalo říct, že patří k podzimu, je to závin neboli štrúdl. Vzhledem k tomu, že vrcholí sezona jablek, které jsou nejtradičnější náplní, je to i poměrně logické. V současnosti balíme jablíčka nejčastěji do listového těsta, naše babičky ale dávaly přednost jinému – taženému.
     Komentáře
Reklama