Zavřít
Prima Fresh

Prima Fresh

Nejnovější články na Seznamu ze zdroje Prima Fresh
  • Prima Fresh

    Smetanová fregola s uzeninou a trojím hráškem

    Před 6 hodinami
    Fregola je název pravděpodobně nejroztomilejší těstoviny na světě. Malé kuličky z tvrdé semoliny dohromady tvoří pokrm se strukturou spíše podobný cous cousu nebo rýži. Jsou tedy ideálním parťákem pro spoustu omáček, které se s nimi krásně smísí. Vyzkoušejte tento recept s hráškem, který je předzvěstí přicházejícího jara!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Velikonoční vajíčka z listového těsta s tvarohem a broskvemi

    Před 10 hodinami
    Chcete na Velikonoce připravit další sladké pohoštění, ale nezbývá vám během dne moc času na zdlouhavé pečení? Nebojte, máme řešení. Zkuste tato velikonoční vajíčka z listového těsta, kde hraje hlavní roli tvaroh spolu s kompotovanými broskvemi. Snadné, rychlé, ale velice chutné!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Příběh velké lásky: Bouda 1883 uspěla i ve světě s chutí Moravy

    Před 11 hodinami
    Je to vždy velká radost, když objevíme malého výrobce, který se nebojí přijít s něčím novým a dokáže tím potěšit své zákazníky. Když jsme na Fresh festivalu narazili na značku Bouda 1883, okamžitě jsme se do ní zamilovali. Ať už sáhnete po tradičních džemech či znojemských okurkách, nebo vyzkoušíte jednodruhová vinná želé či nakládaný chřest, překvapí vás chuť i perfektní zpracování.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Poctivá domácí česnečka s bramborem

    Před 1 dnem
    Hledáte zázračnou polévku, která posílí váš organismus? Máme ji tu! Česnečka podpoří obranyschopnost a navíc je jednoduchá a rychlá na přípravu. Zkrátka sen.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Zapečený hermelín plněný hruškou a šunkou s hranolky

    Před 1 dnem
    Zapečený hermelín je výtečná chuťovka, ale můžete ho servírovat s přílohou i jako večeři. Jemnou chuť sýra doplňte výraznější náplní, v tomto případě se krásně snoubí sladká hruška a med se slanou sušenou šunkou. Další strukturu dodají křupavé ořechy, a nemůže chybět ani příloha, zvolili jsme hranolky pečené v troubě.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Mechový dort – jednoduchý recept ze špenátu s krémem z mascarpone

    Před 1 dnem
    Čas od času se objeví hit, který se díky sociálním sítím okamžitě dostane k milovníkům zajímavých jídel po celém světě. Jedním z nedávných příkladů je mechový dort – dezert, který spojuje dost neobvyklé přísady, v tomto případě špenát – v přímo kouzelný (a taky moc dobrý a sladký) celek, který z vaší kuchyně spolehlivě vyžene Moranu.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Ikonické britské jídlo fish and chips má židovské kořeny. Ve válce zachraňovalo životy

    Před 1 dnem
    Jeden z nejbritštějších pokrmů je určitě fish and chips pokapané octem, zabalené do novin a konzumované venku za chladného počasí. Oblíbené jídlo vzniklo spojením severní a jižní tradice. Na vrcholu popularity tohoto pokrmu ve 20. století bylo v Británii 35 000 poboček, kde bylo možné si fish and chips vychutnat. I dnes lidé zkonzumují každý rok 360 milionů porcí.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Kuře nebo krůta à la kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

    Před 2 dny
    Ať už zvolíte celé kuře nebo kuřecí stehna, anebo použijete krůtí stehna či paličky, tohle jídlo můžete servírovat jako slavnostní pečínku. Obvykle se používá pro tuto přípravu kachna, ale použití kuřete nebo krůty je více ekonomické i zdravější.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Vzpomínka na dětství: Kynuté šátečky plněné tvarohem

    Před 2 dny
    Milujete šátečky s tvarohem? Nedivíme se vám, my bychom jich snědli celý plech! Připravte si je na víkendové posezení s rodinou, rozhodně si na nich smlsnou úplně všichni. Možná se přidají i sousedi!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Krůtí směs s bramborami a paprikou z jednoho pekáče

    Před 2 dny
    Krůtí maso patří mezi nejzdravější druhy masa pro svůj nízký obsah tuku a vyšší podíl vitaminů a minerálů. Jeho delikátní chuť se výborně snoubí s výraznější a šťavnatější zeleninou, jejichž chutě a vůně vstřebá a při pečení se nevysuší. Různobarevné papriky lahodí oku. A příprava? Ta je na tomto jídle vůbec to nejlepší! Jednoduše vše dejte do pekáče a nechte troubu pracovat za vás.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Zkažené zuby za vlády Alžběty I. symbolizovaly bohatství. Děti běžně pily pivo

    Před 2 dny
    Alžběta I. byla jednou ze tří hlavních panovníků Tudorovců. Právě její smrtí se anglická královská dynastie rozpadla. Letos v březnu tomu je rovných 420 let. Za tu dobu se svět změnil k nepoznání a jen těžko si dovedeme představit, jaké by bylo žít životy těchto lidí. Bohatí opovrhovali zeleninou, neznali běžné potraviny a nechávali si vyžrat zuby do černa.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Slaná pohanková kaše s majoránkou, slaninou a zastřeným vejcem

    Před 3 dny
    Někteří pohanku milují, druzí ji odmítají. Pohankovou kaši ale lze připravit na nespočet různých způsobů. Tentokrát vám přinášíme verzi s majoránkou, slaninou a zastřeným vejcem. Vyzkoušejte ji, třeba vás právě tahle kombinace chutí nadchne.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Jarní kopřivová polévka s medvědím česnekem

    Před 3 dny
    Ty krásné, mlaďoučké. šťavnaté, tmavě zelené rostlinky kopřiv, které volně rostou skoro všude kolem, jsou spolu s medvědím česnekem jedněmi z prvních poslů přicházejícího jara. Jejich využití v kuchyni je mnohostranné, obsahují navíc spoustu užitečných látek, které dodají tělu mnoho dobrého.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Slané snídaně s medvědím česnekem? Vylepšete si je díky jeho kořeněné chuti!

    Před 3 dny
    Někdo si potrpí na slané snídaně, které bez problému zasytí a dodají energii na část dne. Pomalu se nám probouzí jaro a s ním startuje i sezóna medvědího česneku. Pojďte si s touto skvělou bylinou vylepšit ráno!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Rychlá večeře za pár kaček: Fleky se zelím a slaninou

    Před 4 dny
    Rychlá klasika, na kterou je potřeba jen několik ingrediencí, ale která zaručeně zasytí. Kdo si pamatuje fleky se zelím a uzenou slaninou ze školních jídelen? :)
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Konfitované pórky s čočkou Puy a pórkovým krémem podle Ottolenghiho

    Před 4 dny
    Pozvolným pečením v oleji pod alobalem, konfitováním, pórky změknou a zůstanou světlé. Jejich cibulová chuť přejde do oleje. Rozmixováním konfitovaných pórků se smetanou vznikne chutná omáčka, která sváže celý pokrm dohromady. Můžete ji podávat i k oblíbenému masu, pečené rybě nebo právě čočce. Drobnozrnná čočka Puy pochází z Francie a její zelená barva krásně s pórky ladí.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Nikdy nepijte vodu, čaj ani kávu v letadle. Vyhnete se tak zásadnímu problému

    Před 4 dny
    Každý rok využívají leteckou dopravu miliony lidí po celém světě. Bez letadel si snad ani nedokážeme představit dnešní cestování. Letecké společnosti jsou povinné zajistit cestujícím bezrizikové využití svých služeb. Nové studie však formálně varují, aby se každý vyhýbal pití vody v letadle, která není v plechovce či uzavřené lahvi.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Ten nejjednodušší čokoládový koláč na světě

    Před 5 dny
    Vyzkoušejte nejjednodušší recept na dokonalý čokoládový koláč, který není moc sladký a zároveň je natolik uspokojivý, že se zavděčíte každému – a budete ho mít během 15 minut hotový. A to je prostě pecka!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Pohanka s brynzou a smaženým celerem podle Hanky Zemanové

    Před 5 dny
    Syté jídlo z pohanky je inspirované tradičním receptem na brynzové halušky. Vypečenou slaninu v něm doprovází dokřupava orestovaný celer. Ale pokud slaninu vynecháte, můžete toto jídlo podávat i jako vegetariánské.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Super rychlá večeře: Stir-fry s vejci a rajčaty po čínsku

    Před 5 dny
    Stir-fry je čínský, zdravý a rychlý způsob přípravy pokrmů na pánvi wok. Překlad je v podstatě “míchej a smaž” a to je celý zázrak. Tahle bezmasá verze z rajčat a vajec je v Číně velmi oblíbená, z minima surovin a za pár peněz připravíte výtečné jídlo. Jakmile ho jednou vyzkoušíte, určitě se zařadí mezi vaše oblíbené tipy na bleskovou večeři.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    5 triků, jak uvařit vodu za velmi krátkou dobu. Ušetříte tím peníze a čas

    Před 5 dny
    Vaření vyžaduje čas a trpělivost, a to mnohým z nás často chybí. Po generace si lidé mezi sebou předávali tipy a užitečné rady, jak vodu rychleji vařit. Některé fungují a některé ani trochu. Podívejte se na nejlepší způsoby, jak vařit vodu efektivně a rychle.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Karamelizovaná cibule: Recept krok za krokem i tipy, jak ji použít

    Před 6 dny
    Karamelizovaná cibule je báječný vynález! Její příprava sice není zrovna blesková, ale přesto se trocha trpělivosti vyplatí. Pokud rádi vaříte, sklenička téhle dobroty by vám určitě v lednici neměla chybět.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Nakládané špekáčky s cibulí a okurkou v pikantní marinádě

    Před 6 dny
    Milujete špekáčky na ohni, v buřtguláši nebo jako utopence? Pak musíte určitě vyzkoušet i tyto nakládané v pikantní marinádě. Jsme zvědaví, kolik sklenic vám doma vydrží!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Anglický máslový páj s bramborovou náplní z Lancastershiru

    Před 6 dny
    Jedna z nejznámějších specialit ze severu Anglie je známá i jako katolický nebo páteční koláč, neboť se podává v pátek, kdy katolíci nejedí maso. A je tak samozřejmě ideální pro všechny, kdo nejedí maso vůbec, pro ty, kdo mají rádi zajímavé a nepříliš finančně náročné recepty, které navíc krásně vypadají. I pro ty, kdo si stejně jako my myslí, že si britská kuchyně tak úplně svou špatnou pověst nezaslouží.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Díky tomuto nádobí ušetříte tisíce korun. Zdědí ho i vaše vnoučata

    Před 6 dny
    Správné používání a čištění litinového nádobí prodlouží jeho životnost o desítky až stovky let. Pokud si pravidla údržby osvojíte, budete je po chvilce na kuchyňské náčiní aplikovat automaticky. Pravdou zůstává, že údržba litinového nádobí není vůbec žádná dřina.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Řízky obalené naruby zapečené s cibulí

    Před 7 dny
    Nic proti klasice, ale tyto obrácené řízky mají taky něco do sebe. Díky tomu, že se dopékají v troubě, nejsou tolik tučné a zůstanou šťavnaté. A pečená cibule jim dodá neskutečný šmrnc.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Banánový jáhelník s tvarohem a malinami podle Mamachef

    Před 7 dny
    Už jste někdy ochutnali jáhelník? Jde o alternativu rýžového nákypu, kterou rozhodně musíte zkusit. Obzvlášť kombinace s banánem, čokoládou a malinami je famózní.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Vyzkoušejte jednoduchý způsob, jak lze uchovat čerstvý medvědí česnek až dva roky

    Před 7 dny
    Jarní bylinka s výraznou chutí a vůní si získává stále větší popularitu. Po dlouhé zimě je medvědí česnek jedním z prvních zdrojů vitaminů a čerstvosti. Období jeho růstu je ovšem velmi krátké, proto se jeho milovníci na internetu předhánějí v nápadech, jak jeho specifickou chuť uchovat k pozdějšímu použití.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Čokoládová bábovka s cheesecake náplní

    Před 8 dny
    Splněný sen. Hutné, vláčné a vlhké čokoládové těsto, ovšem odpíchnuté svěží zakysanou smetanou, a uvnitř hromada neméně svěží tvarohové náplně – tahle americká kombinace absolutně nemá chybu. Inovace, která se může stát instantní klasikou.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Thajské banánové smaženky s kokosem

    Před 8 dny
    V asijských zemích jsou velmi oblíbené smažené kousky ovoce v křupavém těstíčku. Vyzkoušejte třeba smažené banány, uvnitř jemné a krémové, přirozené sladké a na povrchu báječně křupavé.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Slepičí vývar s knedlíčky z drůbežích jater, vlasovými nudlemi a šafránovou zeleninou

    Před 8 dny
    Slepičímu vývaru se říká také židovský penicilin, zažene totiž všechny nemoci. Základem je starší slepice, která má sice tužší maso, ale pozvolným vařením předá vývaru všechny živiny, minerály, vitaminy i kolagen. Z jater připravte knedlíčky a zlatavou barvu vývaru si pojistěte nitkami šafránu.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Jíst s otevřenou pusou je neslušné. Výzkum ale dokazuje, že bychom to dělat měli

    Před 8 dny
    Jíst jídlo s otevřenou pusou na veřejnosti je pro většinu lidí nemyslitelné. Výzkum však dokazuje, že takové jídlo chutná lépe.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Golubce: plněné zelné listy s mletým masem v rajčatové omáčce

    Před 9 dny
    Mleté maso se nehodí jen do karbošů a burgerů! :) Slyšeli jste někdy o pokrmu golubce? Je to velice populární jídlo v Polsku nebo třeba na Ukrajině, ale i u nás si získalo své strávníky. Mleté maso se zabalí do zelných listů a pečou se v pekáči spolu se zeleninovým základem. Mňamka!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Korejské bezvaječné pažitkové palačinky s krevetkami

    Před 9 dny
    Skvělé syté, a přitom pestré jídlo s asijskými podtóny vás nemůže nenadchnout, i když se našim palačinkám tak úplně nepodobá.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Smažený corn dog s domácí chorizo klobáskou

    Před 9 dny
    Už jste někdy ochutnali corn dog? Jde o párek obalený v kukuřičném těstíčku a usmažený dozlatova. Americká klasika, která má řadu různých variací. Existují také mini corn dogy, kterým se říká corn puppies. Zkuste si doma připravit tuto chuťovku, a to z domácí chorizo klobásky.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Nikdy nepoužívejte alobal na těchto 6 věcí. Může být nebezpečný a nefunkční

    Před 9 dny
    Hliníková fólie má mnoho použití v kuchyni i mimo ni. Jednoduše do ní zabalíte potraviny, vyčistíte grilovací rošt a pomůže i při úklidu domácnosti. V mnoha případech se používání alobalu však nedoporučuje. Koukněte se, kde byste tento materiál používat neměli.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Vepřové výpečky se špenátem a chlupatými knedlíky – recept na českou klasiku, jak ji máme rádi

    Před 10 dny
    Vepřové výpečky patří mezi naše národní poklady. Přitom je to jedno z nejjednodušších jídel, které v české kuchyni jsou. Stačí nakrájet maso, cibuli a česnek, přidat koření, přikrýt poklicí a pak už jen čekat, až trouba odvede svou práci. Pak už jen záleží na vás, s jakým knedlíkem budete maso servírovat, a zda přidáte špenát nebo zelí.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Kuřecí prsa se špenátovo-ricottovou peřinkou a hranolky

    Před 10 dny
    Hledáte tip, co uvařit rodině k večeři? Vsaďte na kuřecí prsa zapečená v rajčatové omáčce s lahodnou peřinkou z ricotty a špenátu. K tomu podávejte upečené hranolky a zaručujeme, že tohle kombo bude mít úspěch i u dětí.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Pomerančové muffiny z celozrnné mouky s bílým jogurtem

    Před 10 dny
    Sladká snídaně nebo odměna ke kávě voní po pomeranči a skořici. Celozrnná špaldová mouka dodává těstu jemně oříškový nádech, bílý jogurt a řepkový olej se postarají o vláčnost. Nejtěžší je odolat a sníst jen jednu nebo dvě.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Zahřejte se horkou polévkou! Výběr těch nejlepších z kořenové zeleniny

    Před 10 dny
    Kořenová zelenina patří pravděpodobně mezi nejvyužívanější druhy. Je to totiž nejen mrkev, petržel a celer, ale také řepa, ředkvičky nebo třeba křen. Právě v chladnějším období bychom se na ni měli soustředit a uvařit si z ní třeba hrnec chutné polévky. Chybí vám inspirace? Nevadí, u nás si určitě vyberete!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Jablečný chalupářský koláč babičky Haničky

    Před 11 dny
    Šťavnatá vrstva strouhaných jablek mezi dvěma vrstvami křehkého a zároveň měkkého sladkého těsta. Pekla vám babička taky takový jablečný koláč? Pokud ne, zakusíte léto na chalupě, pokud ano a nemáte recept, vyzkoušejte tento a třeba se pro své děti, vnoučata a přátele stanete takovou kouzelnou babičkou.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Miso polévka s rýžovými nudlemi, mořskou řasou a houbami shitake

    Před 11 dny
    Vyzkoušejte skvělou polévku inspirovanou japonskou kuchyní, na které si můžou pochutnat i vegani. Je plná zdravých a velmi chutných ingrediencí, nechybí v ní fermentovaná miso pasta, houby shitake a mořské řasy, což z ní činí přímo koktejl dlouhověkosti.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Hranolky mají od února dvojí pohlaví! Ustupuje čeština genderové rovnoprávnosti?

    Před 11 dny
    Není hranolek, jako hranolka… Donedávna byl přípustný pouze jediný tvar v mužském rodě, tedy hranolek. Vycházel z geometrického tvaru hranolu a označení se používalo nejen pro bramborové, ale třeba i kapří, cuketové nebo dřevěné hranolky.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Taštičky z bramborového těsta plněné zelnou náplní podle Viléma Vrabce

    Před 12 dny
    Další klasika, která se dnes opět vrací na výsluní a která zcela zastiňuje polotovary z pytlíku. Chuťová kombinace jemně nasládlé zelné náplně, opražené strouhanky a pocukrování je stejně výtečná jako dnes poměrně neobvyklá.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Prošívaná deka: recept na jednoduchou buchtu na plech s tvarohem

    Před 12 dny
    Další skvělý moučník, který jistě řada z vás zná. Ikonická prošívaná deka, kterou zvládnete připravit bez větších obtíží. Upečte si ji doma, připravte hrnek voňavého čaje nebo kávy a užívejte si chvilky pohody.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Vejce jsou symbolem Velikonoc i zdrojem zdraví. Ovšem není vejce jako vejce! Vyznáte se v nich?

    Před 12 dny
    Podestýlka, halový chov, bio či farmářské. Vyznat se v druzích vajec není jednoduché. Kromě původu byste však měli dobře vědět také to, jak vejce správně skladovat. V době, kdy jejich ceny rostou do závratných výšek, tak můžete ušetřit nemalou částku z nákupního rozpočtu. A to se vzhledem k blížícím se Velikonocům bude rozhodně hodit.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Rychlá večeře: Nivová omáčka k těstovinám

    Před 13 dny
    Nivová omáčka se hodí nejen k těstovinám, ale i k masu. Je rychlá, chuťově výrazná a na její přípravu vám bude stačit jen pár surovin.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Bleskový Míša dezert do skleničky podle Mamachef

    Před 13 dny
    Dezerty hotové za pár minut mají vždycky úspěch! Ne vždy je totiž čas na zdlouhavé pečení, přípravu složitých krémů apod. Pokud navíc milujete Míša řezy, určitě byste měli tento bleskový dezert do skleničky od Mamachef vyzkoušet.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Zachraňte jídlo, které je až příliš pikantní. Pomůže vám těchto 5 triků

    Před 13 dny
    Někdy se zkrátka ruka utrhne. Pokud je to při dochucování pokrmu pálivým kořením, může to pokazit celé jídlo. Přinášíme vám 5 elegantních triků, jak takové jídlo zachránit.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Připravte si doma kimchi – geniální korejský salát plný vitamínů

    Před 14 dny
    Kimchi je, lakonicky řečeno, zelný salát v korejském podání. Kdo by v tuto chvíli ohrnul nos, jeho velká chyba. K českému zelí to má asi tak daleko, jako je cesta do Koreje. Chuť kimchi je totiž grandiózní, stejně tak účinky na lidské zdraví!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Opálené kuře s karamelovým dresinkem a klementinkou podle Ottolenghiho

    Před 14 dny
    Vaření na ohni má svou nepopiratelnou chuť a jistou romantickou divokost, která nás tak okouzluje. S tímto kuřetem ji můžete přenést i domů. Kuřecí stehna opravdu opalte – přidá to intenzivní chuť ke svěží chuti dresinku.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Sladké pečení: výběr famózních receptů na řezy a koláče na plech

    Před 14 dny
    Buchty, koláče a všechny sladkosti pečené v plechu mají velkou výhodu. Velice dobře se s nimi pracuje, jejich příprava nebývá nijak extra náročná a výsledek vždy stojí za to! Vyberte si z našich tipů na famózní recepty, které potěší nejen při odpolední kávě. Servírujeme perníky, makovce, sladké řezy nebo populární brownies.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Staročeská vejmrda z křenu a jablek podávaná s uzeným masem

    Před 15 dny
    Vejmrda je klasický pokrm českých zabijaček a masopustního období. Podává se k vepřovému masu na dochucení a jde vlastně o salát z jablek a křenu. Pokud jste ještě neochutnali, musíte to napravit. Nezvyklým názvem se rozhodně nenechte odradit!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Milánské špagety s mletým masem: Rychlá večeře za pár kaček

    Před 15 dny
    Recept na milánské špagety vznikl v 70. letech minulého století jako odpověď na italské raqú bolognese. V době, kdy byl nedostatek ingrediencí, které by umožnily vařit autentická jídla světových kuchyní, si naše maminky a babičky musely poradit jinak. Tento recept je jednodušší a mnohem rychlejší verzí italské klasiky, ale dokáže obstát i dnes, jen zapomeňte na kečup a strouhaný eidam.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Vaříme beze zbytku: Čokoládová pěna z nálevu z cizrny (aquafaba)

    Před 15 dny
    Aquafaba neboli onen slizký nálev, který vám zbude po scezení cizrny, je sice trochu bizarní surovinou na vaření, ale zároveň naprosto geniální! Vyšleháte ji totiž do pevného sněhu, který použijete všude tam, kde byste jinak dali bílky. A nemusíte se přitom bát, že by bylo jídlo cítit po cizrně. Recept navíc funguje i z koncentrované vody po uvaření cizrny doma.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Loupání ovoce na TikToku je nová závislost. Ve skutečnosti jde o vyšší význam

    Před 15 dny
    Kdo by kdy řekl, že loupání ovoce může fascinovat miliony lidí? Na TikToku to možné je a navíc se díky tomu dá získat sláva a peníze. Své o tom ví uživatelka Zoya, která se na loupání ovoce zaměřila.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Česnek podivný není podivný, ale vynikající! Užijte si sezonu bylinky s výraznou chutí a vůní

    Před 16 dny
    Roste tak lehce jako tráva na louce. Jeho kulinární život je však krátký, zato chuť vynikající. Letos jej nepropásněte.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Trochu netradiční tiramisu s oříškovým a čokoládovým krémem

    Před 16 dny
    Vrstvené tiramisu trochu jinak? Přesně takové pro vás připravila Mamachef! Další zajímavou chuť tomuto twistu na klasický italský dezert dodávají lískové oříšky, tak se nebojte experimentovat!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Bez masa: Sladkokyselý panýr se zeleninou podle Zdeňka Pohlreicha

    Před 16 dny
    Indický sýr panýr obsahuje spoustu bílkovin a díky své specifické pružné konzistenci se při opékání a grilování neroztéká. V tomto receptu se vydal na návštěvu do Asie a přisvojil si oblíbenou sladkokyselou omáčku se zeleninou i dušenou rýži. Sluší, a hlavně chutná jim to spolu náramně.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Tom Hanks popsal poslední jídlo před smrtí. Dal by si tenhle dort od Toma Cruise

    Před 16 dny
    Oblíbený americký herec Tom Hanks se objevil jako host na youtubovém kanále Poslední jídla mýtické kuchyně, kde se rozpovídal o svých oblíbených pokrmech. Během rozhovoru překvapil i dezertem, který je u Hanksů favoritem. Má co dělat s dalším oblíbeným hercem Tomem Cruisem.
     Komentáře
Reklama