Zavřít
Prima Fresh

Prima Fresh

Nejnovější články na Seznamu ze zdroje Prima Fresh
  • Prima Fresh

    Bez masa: Květákové steaky zapečené s čedarem

    Před 9 hodinami
    Pár surovin, trochu času, ale taková paráda na stole! Květákové steaky zapečené s čedarem si vás získají svou nápaditostí a skvělou chutí.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Plněné briošky z kynutého máslového těsta se skořicovou náplní

    Před 13 hodinami
    V původním francouzském provedení jsou brioches jakési kónické buchty završené ikonickou kuličkou – vypadají tak trochu jako bachraté jeptišky. Jsou z hutného máslového těsta a jejich přípravě se věnuje láskyplná pozornost. Tady mají trochu jiný tvar, báječnou skořicí vonící náplň, a ještě pikantní polevu. Skvostné těsto ale zůstalo, image je ovšem o kapku víc cool.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Poznejte tajemství korejských rýžových rolek kimbap. Ideální jídlo do krabičky hraje barvami i chutěmi

    Před 14 hodinami
    Název kimbap (nebo gimbap) znamená v překladu rolky z mořských řas (kim) a rýže (bap). Jedno z nejoblíbenějších korejských jídel není jen napodobeninou japonského sushi. Připravuje se bez syrových ryb a podává se bez omáčky, proto se perfektně hodí do krabičky na výlet nebo do práce či do školy.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Křupavé grissini tyčinky z kynutého těsta podle Pavla Berkyho

    Před 1 dnem
    Dlouhé, křupavé, kynuté tyčinky vymyslel prý turínský pekař Antonio Brunero v 17. století. Název odkazuje na typický místní piemontský podlouhlý, tenký a křupavý chléb gérsa. A stejně jako tento chléb i tyčinky grissini se perfektně hodí k předkrmům, k olivám, sýrům, salámkům, šunce, sušené i dušené, k dipům i jen tak samotné k vínu či pivu. Prostě kamkoliv v létě vyrazíte, tam grissini zazáří.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty

    Před 1 dnem
    Kuřecí roládky jsou jídlem, které nikdy strávníky nezklame. Už s prvním soustem přijde lahodná, bohatá harmonie chutí. Přípravy se nemusí bát ani méně ostřílení kuchaři. Na roládky můžete použít prsní řízky, vykostěné stehenní řízky nebo se srdnatě pustit do vykostění celého kuřete a dost ušetřit. Do kuchařského nebe roládky vynese, když je po úvodním opečení svěříte i s výpekem troubě v jednom pekáčku s batáty.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Speciality se šťavnatým hroznovým vínem, které musíte letos ochutnat

    Před 1 dnem
    Hroznové víno je skvělé ovoce na zobání, ale stejně tak se hodí i na vaření! Pokud jste už někdy přemýšleli, jak ho v kuchyni zužitkovat, máme pro vás několik výborných tipů. Tak jdeme na to!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Zeleninová čalamáda s václavkami

    Před 2 dny
    Nakládat a zavařovat můžete ledacos! Právě tak lze snadno zužitkovat úrodu plodin, které byste jindy neměli šanci sníst. Zkuste tentokrát čalamádu s václavkami!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Jíme zdravě s dětmi: Masová sekaná s cuketou, rýží a mrkví

    Před 2 dny
    Sekaná se zeleninou a rýží představuje variaci na pečínku z jednoho hrnce. Směs nejprve umícháte, pak vytvarujete do bochánku a následně upečete. SKvělý způsob, jak nenápadně dostat do dětí porci zeleniny navíc. Do trouby můžete přidat na jiný plech i další zeleninu či brambory a rovnou podávát kompletní jídlo s malým úsilím.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Rakouský technologický start-up uvedl na trh světově první veganský filet lososa vyrobený na 3D tiskárně

    Před 2 dny
    Veganské lososové filety vytištěné na 3D tiskárně jsou od tohoto týdne k dostání v supermarketu REWE ve Vídni. Firma již vyrábí rostlinné mořské produkty, jako je uzený losos a pomazánky z lososa a tuňáka. Jeho první veganské „rybí“ filety v celku jsou vyrobeny z řas, hrachového proteinu a mykoproteinu od švédské společnosti Mycorena.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Jemná játrová paštika se švestkovým želé

    Před 3 dny
    Na tuto paštiku můžete využít švestkový džem, ale výborná jsou i povidla. Alkohol můžete použít takřka jakýkoliv, vhodné je portské, které v kombinaci se švestkami chutná skvěle, výborný je v paštice koňak nebo armagnac, ladí k ní ale i lehce voňavý Grand Marnier apod. Maso se do paštiky přidává kvůli struktuře i pro zvýraznění chuti, samozřejmě ho lze ale vynechat a dát jen čistě játra, paštika pak bude krémovější, hutnější a také tužší. Pokud budete paštiku dělat jen z jater, nešetřete máslem, ať není suchá.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Cukrář Vlad Ryasnyy: Jsem strašně zvědavý a mám potřebu všechno ochutnat

    Před 3 dny
    Když se s Vladem poprvé potkáte, překvapí vás, jak je mladý. Přesto má ve svých 24 letech vlastní značku, s kterou sklízí úspěchy i v zahraničí. Ochutnejte jeho makronky, džemy, oříškové krémy nebo granoly a zažijete opravdový „sladký život“ neboli Sugar Life.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Green Goddess aneb božský zelený dresink je jednoduchý a hodí se skoro na všechno

    Před 4 dny
    Zelená bohyně – tak by se dal jednoduše přeložit Green Goddess dresink, který momentálně vládne internetu. Nedivíme se ani trochu, je totiž opravdu božský. A také velmi univerzální v použití.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Soutěž Prostřeno! o pět balíčků produktů značky Idilia Foods (11. 9. - 15. 9. 2023)

    Před 4 dny
    Tentokrát soutěžíme o 5 balíčků produktů španělské značky Idilia Foods. Najdete v něm ColaCao Turbo s vysokým obsahem přírodního kakaa a ColaCao 0% bez přidaných cukrů a tuků. Dále pak lískooříškové krémy Nocilla Original a Nocilla Duo bez palmového oleje, přidaných cukrů a lepku.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Poklady německé kuchyně: Bramborový chleba

    Před 4 dny
    Použití vláčných, škrobnatých uvařených brambor do chlebového těsta je stejně šetrné jako geniální. Bramborami se v chudých venkovských domácnostech kdysi nastavovala drahá a málo dostupná mouka, ale příjemným vedlejším účinkem je krásná vláčnost a jemnost těsta, které je navíc báječně soudržné. Ideální chleba pro začátečníky a také ideální nosič všech báječných pomazánek, základ obložených chlebů, příloha k polévkám i hlavním jídlům!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    4 báječné recepty na crumble aneb ovoce pod křehkou pokličkou

    Před 4 dny
    Dezert jménem crumble se zrodil během válečných let ve Velké Británii. Přídělové hospodářství a nedostatek surovin způsobily, že se koláče dobrovolně zřekly dna a náplň se musela spokojit jen s drobenkovou křupavou posypkou, která dala moučníku jméno.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Poklady portugalské kuchyně: Žemle plněná vepřovými plátky

    Před 5 dny
    Mají-li Italové svou porchettu, nezůstávají Portugalci pozadu. Vláčné a křupavé žemle ale plní malými plátky masa, šťavnatými a pikantními díky doprovodné omáčce. Říká se jim bifanas a jde o populární pouliční jídlo i rychlé pohoštění.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Kořeněná zelná čalamáda s mrkví a salátovou okurkou

    Před 5 dny
    Milovníci zelí, pozor! Máme pro vás parádní tip na zelnou čalamádu, kterou můžete přidat na svůj seznam dobrot k zavaření. Hodí se místo salátu v zimě, kdy si čerstvý jen tak nedáte, ale také jako příloha třeba k zapečeným bramborám.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Originální nápady, jak využít v kuchyni dýni naslano i nasladko

    Před 5 dny
    Dýně je královnou podzimu, často se však její využití smrskne na vaření krémové polévky. Přitom je to velmi variabilní surovina, s kterou se dá v kuchyni přímo kouzlit. Nechte se inspirovat zajímavými recepty, které rozšíří rodinný repertoár.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Dubáková polievka s osúchom aneb Polévka z hříbků s nákypem z brambor se zakysankou

    Před 6 dny
    Sběr hub je společnou zálibou ve všech středoevropských státech a Slováci samozřejmě umí houby sbírat a zpracovávat stejně dobře jako my. Vyzkoušejte lahodnou smetanovou polévku s hříbky, kterou připravil šéfkuchař Peter Holec ze Zochovy chaty v Malých Karpatech. K zakousnutí zkuste pro nás trochu netradiční bramborový osúch se zakysanou smetanou a koprem.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Šumavská pečená kachna s houbovou omáčkou a krupicovými knedlíky

    Před 6 dny
    Kachny sice sežerou skoro všechno, ale za to vyžadují teplo, sucho a přístřeší; déšť, zimu a sníh nemají rády, pročež se na Šumavu moc nehodí. Tak berte tento recept jako šumavskou variaci úpravy našeho národního opeřence a připravte si ho kdykoliv na podzim či v zimě.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Středomořská strava: Zdravé a chutné jídlo, které byste si měli dopřávat i po návratu z dovolené

    Před 6 dny
    Vrátili jste se po letní dovolené ze středomoří a chybí vám místní zdravá a pestrá strava? Návrat ze středomořské dovolené, nemusí být i návratem k obvyklé stravě. Pestrou stravu založenou na kvalitních surovinách, zelenině, mořských rybách a olivovém oleji ocení nejen naše chuťové buňky, ale i kardiovaskulární systém.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Nakládané papričky plněné čerstvým sýrem ve sladkokyselém nálevu

    Před 7 dny
    Máte doma velkou zásobu malých papriček, ale nevíte, co s nimi? Tak je zkuste naložit se sýrem! Věříme, že nebudete litovat. Hodí se jako chuťovka k večernímu zobání, na kterou jen tak nezapomenete.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Černá roláda s kakaem a čokoládou podle Cukrařinky

    Před 7 dny
    O neobvyklou barvu se postará kakao v těstě. Chuťově ho podpoří čokoládový krém na způsob domácí pařížské šlehačky. Podle chuti můžete náplň obohatit kousky banánu. Jednoduché, a přitom maximálně efektní.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Profesionální triky, jak zachránit přesolené nebo příliš kořeněné jídlo

    Před 7 dny
    Přemíra koření je nepříjemná - a stává se to každému z nás. Pokud se však budete řídit těmito nouzovými pokyny, můžete jídlo na pokraji smrti resuscitovat a kuchařskou tragédii proměnit ve vítězství.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Vepřová líčka v krémové omáčce z lesních hříbků s domácími špeclemi s opečenou slaninou

    Před 8 dny
    V pražské obědové restauraci Jídlovice jsou každý všední den v nabídce jídla velmi pestrá a z kvalitních surovin. Šéfkuchař Jirka Kotous dokazuje, že polední meníčka nemusí být nudná a jednotvárná. V podzimní sezoně tak můžete najít v jídelníčku i takový skvost, jako měkkoučká vepřová líčka s hříbkovou omáčkou a domácími špeclemi.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Plněné grilované žampiony se slaninou, modrým sýrem a zeleninovým salátem s kuskusem

    Před 8 dny
    Jen málokterá houba se u nás těší takové oblibě jako žampiony. Mají jemnou chuť, jejich příprava je snadná a můžete s nimi v kuchyni nebo na grilu doslova kouzlit: poslouží vám jako vynikající příloha, lehký předkrm nebo jako hlavní chod. S naším receptem můžete připravit hostinu, ve které kromě žampionů budou hrát důležitou roli i kvalitní slanina a modrý sýr.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Vynikající recepty z jednoho hrnce, pánve nebo pekáčku, které musíte vyzkoušet

    Před 8 dny
    Jaké jsou výhody vaření v jednom hrnci nebo třeba pánvi? Veškeré chutě a vůně se vám krásně prolnou. A co víc, nebudete muset mýt hromadu špinavého nádobí. Pročtěte si několik osvědčených receptů, kterými s radostí rozšíříte svůj (nejen) obědový repertoár.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Meruňkový koláč s křupavou drobenkou s pekanovými ořechy

    Před 9 dny
    Drobenkové koláče a moučníky jsou prostě paráda! Můžete si hrát nejen s ovocem, které použijete, ale také s tím, co do samotné drobenky dáte. A výsledek bude vždy stát za to! Ochutnejte tento meruňkový koláč s drobenkou, která je plná pekanových ořechů.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Fritované olihně se solí a pepřem v asijském stylu

    Před 9 dny
    Tento hlavonožec je příbuzný s kalamáry a stejně jako jejich maso je třeba i to olihní upravit zprudka a krátce, aby zůstalo měkké a neproměnilo se v gumu. Fritované olihně se v Asii podávají nejčastěji v restauracích s nabídkou dim sum knedlíčků jako předkrm. Ale klidně si je dejte jako hlavní chod s listovým salátem.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    6 super nápadů, jak proměnit instantní ramen polévku ve skvělé jídlo

    Před 9 dny
    Ruku na srdce, kdo z nás občas nesáhne v obchodě po instantní nudlové polévce? Víme, že to není zrovna zásobárna zdraví, ale když je hlad největší, času se nedostává a peněženka je poloprázdná, je to oblíbené řešení všech těchto potíží. A s našimi tipy to nemusí být jen nouzovka!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Nakládaný houbařský hermelín à la kulajda

    Před 10 dny
    Pokud patříte mezi zapřisáhlé milovníky kulajdy, bude vás bavit i tento recept na nakládaný hermelín. Nechybí v něm houby, vejce, kopr ani ocet – zkrátka prověřená kombinace chutí. S tímhle pohoštěním určitě u svých hostů zabodujete chutí i originalitou :)
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Salát s rybí paštikou, marinovanou červenou řepou, koprem a křenem

    Před 10 dny
    Rybí paštika je trochu nezvyklá, ale rozhodně stojí za to, abyste ji zařadili do svého repertoáru. Perfektně ji doplní křehký listový salát s marinovanou červenou řepou. Podávejte jako elegantní předkrm nebo jako lehkou a zdravou večeři.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Nakládané houby v octovém nebo sladkokyselém nálevu podle receptu Viléma Vrabce

    Před 10 dny
    Vilém Vrabec je tvůrce mnoha kuchařek, které dodnes udivují svou obsáhlostí. Mezi jinými se rozhodně neztrácí Jihočeská houbařská kuchařka, v které najdete stovky receptů, jak zpracovat dary lesa. Vyzkoušejte třeba ultimátní recept na nakládané lesní houby ve sladkokyselém nálevu.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Domácí broskvový sirup

    Před 11 dny
    Všichni víme, že není vždy jednoduché přesvědčit děti k pravidelné hydrataci, zejména pokud jde o mladší školáky. Proto není na škodu dětem vodu oživit domácím sirupem plným vitamínů. Vyzkoušejte broskvový sirup – je lahodný a určitě není pro žádné suchary. V lednici vám vystačí na několik lahodných porcí a věříme, že si jeho skvělou chuť děti oblíbí.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Mexické chilli con carne s masovými kuličkami a fazolemi

    Před 11 dny
    Masové kuličky si obvykle spojujeme se špagetami a americko-italskou kuchyní, tady ale došlo k jinému významnému sňatku – s texaskomexickým chilli con carne. Přátelé, nemá to chybu.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Netradiční výlety za vínem: 4 tipy na méně známé vinařské cíle

    Před 11 dny
    Máte už proježděnou jižní Moravu křížem krážem, nebo se jen nechcete potkávat s dalšími vinařskými turisty na nejpopulárnějších místech? Přijměte pozvání na cíle vinařské turistiky, která pořád stojí trochu mimo hlavní zájem cestovatelů do vinařských regionů. O tom, že jsou naše tipy vinařsky lákavé, není sporu. Nechte inspirovat a vydejte se je poznat a také ochutnat.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Utopencův salát se špekáčky a kysaným zelím

    Před 12 dny
    Máte rádi utopence, ale nechcete čekat, než se rozleží? Pak je pro vás tento salát jako stvořený. Základem jsou kvalitní špekáčky, dobré kysané zelí a sladkokyselé okurky.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Nový hit z Tik Toku: Italská plněná bageta se sekanou náplní

    Před 12 dny
    Tento sekaný italský sendvič je lahodnou kombinací uzenin, sýra, zeleniny a dalších ingrediencí podávaných v bagetce. Aktuálně je to jeden z nejoblíbenějších virálních receptů, který uchvátil celý svět, jednoduše proto, že je tak dobrý! Můžete ho připravit už za 10 minut, takže je to skvělý recept, pokud chcete rychlý a chutný oběd.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Konfitovaný česnek: dokonalá chuťovka, kterou budete připravovat zas a znova

    Před 12 dny
    Je celkem dobře známo, co konfitování znamená, odkud se vzalo a jak se provádí. Zásluhy o tento vybraný kuchyňský postup si připisuje francouzská kuchyně, záznamy o pozvolném tažení, tedy varu při velmi nízké teplotě zejména husích a kachních stehen ve vlastním sádle najdeme už ve starých tamních kuchařských spisech. Takže použít na razantní stroužky česneku stejnou metodu bylo jen otázkou času.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Sicilský bramborový salát s rajčaty podle Pasta Queen

    Před 13 dny
    Bramborový salát může mít mnoho podob a různé světové kuchyně toto tvrzení dokládají vcelku přesvědčivě. V našich končinách je tradiční verze s majonézou, jižněji položené státy sází na lehčí formy, které lépe odolávají vyšším teplotám. Inspirujte se výtečným receptem od propagátorky italské gastronomie, blogerky Pasta Queen. Tato verze bramborového salátu bude skvělá třeba k rybě nebo ke grilovanému masu.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Čokoládové cruffiny: Světový hit všech milovníků sladkého pečení

    Před 13 dny
    Kříženec croissantu a muffinu se vydařil přímo světoborně. Momentálně se globálně snad nic jiného, než cruffiny nepeče – přece nezůstanete stranou! Finální ošetření zavařeninou není jen kosmetické, ale senzačně zvýší potenciál lahodnosti.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    22 receptů na výborné pomazánky z podzimní zeleniny. Řepa, mrkev, křen, květák i dýně překvapí v nové roli

    Před 13 dny
    Pomazánky jsou oblíbenou chuťovkou, snídaní, svačinou i rychlou večeří. Každá rodina má své oblíbené recepty, které často točí. Zkuste rozšířit rodinný repertoár o nové kousky k jejichž přípravě využijte podzimní zeleninu. Překvapivé, netradiční, ale geniální!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Cuketová jikra - zeleninový kaviár z přebytků ze zahrádky

    Před 14 dny
    Už máte cuket plný dům a nevíte, co s nimi? Zavařování je osvědčený způsob, jak si jejich chuť uchovat co nejdéle. Třeba ve formě cuketové jikry! Hodí se na čerstvé pečivo i jako příloha.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Skromně a chutně: Bramborový koláč s uzenou makrelou

    Před 14 dny
    Jídlo stejně chutné jako prosté a stejně nápadité jako úsporné. Navíc rychlé, voňavé a takřka bez práce. To nemá chybu!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Jeřabiny, bezinky, šípky: sklízejte a zpracujte podle babiček

    Před 14 dny
    Právě teď zkrášlují podzimní přírodu a dávají jí ten správný růž. Krásou jeřabin, černých bezinek a šípků se nemusíte kochat jen při procházkách, klidně je pozvěte do své kuchyně. Poradíme vám, jak na to.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Čalamáda ze zelí, paprik a mrkve: Prověřený recept na oblíbenou zeleninovou chuťovku

    Před 15 dny
    Čalamáda je název pro různé naložené zeleninové směsi, ale tou nejobvyklejší je verze připravená ze zelí, paprik, mrkve a cibule. Dá se do ní přidat i další zelenina, např. feferonky, kedlubna, okurky nakládačky či cuketa. Ale my si dnes připravíme základní verzi s lahodným olejovo-octovým nálevem.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Tak trochu jiné halušky s brynzou, slaninovým pyré, zeleninou a bramborovou slámou

    Před 15 dny
    Máte rádi halušky, ale připadají vám vzhledově nezajímavé? Šéfkuchař Pavol Pikulák vás snadno přesvědčí o opaku. Jeho halušky nejen skvěle chutnají, ale i krásně vypadají!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Famózní dobroty se sušenými rajčaty. Zužitkujte úrodu do posledního kousku!

    Před 15 dny
    Nasušili jste si zásobu rajčat a přemýšlíte, co si z nich můžete uvařit? Náš dnešní článek s výběrem receptů vám rozhodně pomůže. Sušená rajčata jsou výborně využitelná v celé řadě pokrmů, takže vám nápady rozhodně chybět nebudou.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Palmiers - křupavé sušenky z listového těsta

    Před 16 dny
    Víte, co v překladu znamená slovo "palmiers"? Palmový list! Toto voňavé sladké pečivo ale svým tvarem připomíná třeba i sloní ucho nebo srdce, takže se mohou jmenovat trochu jinak. Důležité ale je, že jsou famózní a jistě vám zachutnají hned po prvním soustu.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Křupavé tofu smažené na pánvi se sladkokyselou omáčkou v asijském stylu

    Před 16 dny
    Smažené tofu na pánvi je jednoduché domácí jídlo, oblíbené v čínských domácnostech, které obsahuje masité kousky tofu s křupavým povrchem a sladkokyselou omáčkou. Spolu s rýží je to snadný a chutný způsob, jak připravit vegetariánské jídlo, které si všichni zamilují!
     Komentáře
  • Prima Fresh

    5 způsobů, jak vylepšit obyčejnou houbovou polévku na gurmánskou úroveň

    Před 16 dny
    Koncem léta se na jídelních stolech objevuje oblíbená sezónní polévka. Ať už je rustikální s kousky, nebo dotažená do hladké dokonalosti, houbová polévka slibuje kvalitní jídlo, které mají Češi v oblibě. K výrobě této polévky nepotřebujete mnoho ingrediencí, nicméně některými jednoduchými triky ji pozvednete zase o level výš.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Mixér: nová restaurace nad pekárnou Eska, znovuotevření baru nebo stylová vinotéka

    Před 17 dny
    Dnešní Mixér se nese v duchu nových nebo znovu otevřených podniků! Hezké počasí se totiž vrátilo, tak si určitě rádi zajdete na skleničku vína nebo něco dobrého, že?
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Nadýchané kynuté langoše podle Pavla Berkyho

    Před 17 dny
    Langoše jsou jedním z nejoblíbenějších pochoutek, které si můžeme užít jako street food na různých akcích. Není ale žádný důvod, proč si je nevychutnat i doma. Připravte je třeba na večírek nebo rodinnou oslavu. Pohrát si můžete i s obložením, co zkusit třeba brynzu se zakysankou, osmaženou slaninou a cibulkou? Nebo placky s bazalkovým pestem, rajčaty a mozzarellou? Základem je ovšem zvrchu křupavá a uvnitř nadýchaná placka. O svůj perfektní recept se s námi podělil Pavel Berky.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Domácí vaječné těstoviny – základní recept i ochucené varianty

    Před 17 dny
    V celém gurmánském světě snad neexistuje nic, co by předčilo domácí těstoviny. Nevyrovnají se jim dokonce ani ty koupené čerstvé. Těstoviny, které si připravíte doma, ať už jsou to špagety, tagliatelle, nebo úplně jiný typ, jsou hebké, jemné a zkrátka neodolatelné. V receptu níže najdete orientační poměry surovin. Příprava těstovin se totiž většinou odvíjí od toho, jakou máte k dispozici mouku. Těsto by nemělo být příliš řídké, ideální těsto by vám mělo dát trochu práce při propracovávání a hnětení.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Nebezpečný trend na Tik Toku zabíjí. Lidé pijí dobrovolně jed

    Před 17 dny
    Na Tik Toku se dá zřejmě najít úplně cokoliv. Někdy mohou nejrůznější videa inspirovat a zlepšit život, jindy tomu je zcela naopak. Nedávno se například rozmohl trend, přidávat do pití nejrůznější chemické sloučeniny, které mají fungovat jako lék.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Dýňová polévka s pivem a sýrem – oblíbená klasika v novém kabátku

    Před 18 dny
    Krémová dýňová polévka patří mezi nejoblíbenější podzimní klasiky. Její příprava je jednoduchá a rychlá a mají ji rádi dospělí i děti. Její chuť ale může být trochu fádní. Proto se vyplatí vyzkoušet nové a výraznější dochucení, které polévce dodá švih. A až ochutnáte tuto variaci s pivem a sýrem, stane se určitě stálicí na vaší podzimní tabuli.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Vaříme pro děti: Lilkovo-cuketová musaka s krůtím masem a rýží

    Před 18 dny
    Vzpomínky na dovolenou v Řecku. Plátky lilku nahrazují osmažená kolečka lilku a cukety, které si děti snáze identifikují s původní zeleninou, místo bešamelu zahušťují rajčatovou omáčku vejce vyšlehaná s mlékem. Je to stravitelnější, méně tučné a snazší na přípravu. Do té ostatně můžete zapojit i své ratolesti.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Velká sbírka nápadů, jak zpracovat papriky a chilli papričky a uchovat jejich skvělou chuť na zimu

    Před 18 dny
    Papriky jsou na pěstování celkem choulostivé, ale když se sezona vydaří, dokáží rostlinky vyprodukovat překvapivé množství plodů. Pak na řadu přijdou rodinné recepty na lečo či plněné papriky, ale hodí se mít v zásobě návody, jak paprikám prodloužit životnost a uchovat je na zimu.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná

    Před 19 dny
    Během léta je bezový keř nenápadný, zatímco na jaře ohromuje nádherným velkým květenstvím s příjemně navinulou chutí a vůní, na podzim září trsy černých bobulí na červených stoncích. Připravte z nich výborný sirup, který má navíc léčivé účinky.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Zavařujeme: Švestkový džem s vůní perníčků

    Před 19 dny
    Ze švestek nemusíte připravovat jen tradiční povidla. Využijte toto podzimní ovoce trochu jinak a uvařte výtečný džem s perníčkovým kořením. Je absolutně skvělý na lívance či palačinky, ale i do ovesné kaše nebo do jogurtu.
     Komentáře
Reklama