Jsou šampóny proti lupům moc drahé? Zkuste babskou radu, která vás zbaví lupů
Před 13 hodinamiKromě žitné mouky se dají umýt vlasy i vajíčky. Navíc je to starý babský recept proti lupům.Poklady německé kuchyně: Slaný koláč ze sýrového těsta s liškami
Před 2 dnyLišky patří k nejoblíbenějším houbám a zejména v Bavorsku se s nimi na jídelníčku často setkáme, například v úpravě na smetaně a s knedlíky. Tahle bavorská variace povýšila na slaný koláč, v němž se k liškám druží ještě další lesní houby. Za zmínku stojí i skvělé sýrové těsto.Královský koláč z křehkého těsta: Shora křehký a uvnitř vláčný moučník s tvarohem připravíme raz dva
Před 2 dnyKřehké těsto je jednoduché na přípravu, i proto tolik oblíbené. Pokud z něj připravíte královský koláč, tedy řezy v kakaové variantě proložené tvarohem, budou mít strávníci jen slova chvály.Pizza mňamka - jednoduchá, levná a rychlá svačinka
Před 3 dnyZasyťte svůj hlad zdravým a chutným způsobem s naším receptem na Fitness pizza snack. Tato jednoduchá, levná a rychlá svačinka vás potěší nejen svou výbornou chutí, ale také tím, jak rychle ji můžete připravit. S touto fit pizzou si dopřejete svačinu plnou bílkovin a zeleniny, která vám dodá energii na zbytek dne. Zanechte si čas na sport a nechte se unést touto zdravou lahůdkou! Recept na konci pořadu.Slaná mrkvová roláda: Vychutnejte si ji s česnekovým sýrem nebo italskými bylinkami a špenátem
Před 3 dnyNejspíš každý z vás už někdy ochutnal sladký mrkvový koláč nebo dort. Už jste ale slyšeli o slané mrkvové roládě? Jde o pokrm, který kombinuje lehké a jemné těsto ze zeleniny obvykle se sýrovou náplní. Pohostěte s ním návštěvu a udělejte na své okolí dojem. ZdrojMorava hlásí: Kdo neokusil valašský frgál, jako by nežil! Jak ho upéct?
Před 3 dnyHledáte kulinářskou perlu, která oslní vaše chuťové buňky a udělá parádu na každém večírku? Vítejte v kulinářském ráji jménem frgál! Tato moravská lahůdka je připravena vás okouzlit svým chutným vzhledem i chuťovým profilem.Škubánky a šulánky jako od babičky aneb Jak na nejlepší bramborové těsto
Před 4 dnyŠkubánky a šulánky, dva podobné výrazy pro dvě trochu odlišné dobroty z bramborového těsta. Obojí jsou dokonalá bezmasá a zároveň levná jídla, kterým uděláte radost dospělým i dětem. Víte, jak je připravit co nejlépe? Jak na nejlepší bramborové těsto, aby se vždy povedlo? Prozradíme vám zaručené tipy na nejlepší bramborové těsto!Jak připravit nudle do polévky, aby chutnaly jako od babičky. Jde to překvapivě jednoduše
Před 4 dnyDomácí nudle do polévky jsou bezesporu ty nejlepší. Navíc jich můžete připravit víc, usušit je a uložit na příště. Jak ale připravit takové, aby chutnaly jako od babičky?Jak si upéct skvělý domácí chleba krok za krokem
Před 4 dnyOdhalte tajemství pečení dokonalého domácího chleba. S naším průvodcem se stanete chlebovým kouzelníkem dřív, než stihnete koupit mouku.Jak upéct domácí pečivo. Upečte si ho už za pár minut
Před 5 dnyV dnešní uspěchané době je třeba hledat způsoby, jak ušetřit čas a peníze, aniž bychom se museli vzdávat našich oblíbených potravin. Pečivo je nedílnou součástí našeho každodenního života, a přestože kupované pečivo může být pohodlné, připravit si vlastní čerstvé a křupavé domácí pečivo může být mnohem chutnější a ekonomičtější variantou. V následujícím článku vám představíme, jak si můžete připravit domácí pečivo bez droždí a kynutí těsta, a to již během několika minut.Dokonalý makový koláč s drobenkou
Před 5 dnyMakový koláč: 280g hladké mouky, 140g cukru, 1 lžička kypřícího prášku, 150g rostlinného másla/margarínu, kůra z 1 citronu, špetka soli. Maková náplň: 100g mletého máku, 350ml rostlinného mléka, 40g cukru, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 90g malin, 2 lžíce chia semínek 🌿Troubu si předehřejeme na 180 stupňů, formu o průměru 20cm si vymažeme tukem, nebo vyložíme pečícím papírem. 🌿Do mísy nasypeme mouku, cukr, kypřící prášek, špetku soli, nastrouhanou kůru z citronu a změklé rostlinné máslo, rukama zpracujeme do těsta. 🌿Zhruba ⅔ těsta rozprostřeme nejlépe rukama do formy, nezapomeneme i na okraje a dno propícháme vidličkou, aby se nám těsto nenafouklo. 🌿Rostlinné mléko, mák, škrob, chia semínka a cukru přivedeme za stálého míchání k varu a krátce povaříme dokud směs nezačne houstnout. Potom vmícháme maliny a stáhneme z plotny. 🌿Makovou náplň rozetřeme na těsto a zbytek těsta rozdrobíme jako drobenku na mák. Pečeme cca 45 minut.Jak na sladké domácí sušenky: Lepivé těsto je zárukou skvělé chuti. Máme tipy, jak s ním pracovat
Před 6 dnyPříprava domácích sušenek není až taková věda, jak by se mohlo zdát. Navíc má jednu nepřekonatelnou výhodu – vždy máte dokonalý přehled o tom, jaké suroviny používáte. Rostlinné tuky, barviva či jiné přídatné látky, ani obrovské množství cukru vám tak nemusí dělat vrásky.Koláčky mochi: Lepkavý symbol hojnosti si snadno připravíte i doma. Ze dvou surovin a vody
Před 6 dnyMáte rádi sladké, ale už nevíte, co si doma vykouzlit na nedělní odpoledne? Můžete zkusit koláčky mochi, které pocházejí z Japonska, ale v poslední době se objevují snad po celém světě. K vidění jsou na sociálních sítích i ve specializovaných obchodech.Nevíte co se švestkami? Co takhle tuhle božskou galetku?
Před 6 dnySezona švestek je v plném proudu a toho je třeba využít. Upečte si tuto francouzskou galetku, v níž vynikne nejen jejich chuť, ale i půvab.Plněné briošky z kynutého máslového těsta se skořicovou náplní
Před 7 dnyV původním francouzském provedení jsou brioches jakési kónické buchty završené ikonickou kuličkou – vypadají tak trochu jako bachraté jeptišky. Jsou z hutného máslového těsta a jejich přípravě se věnuje láskyplná pozornost. Tady mají trochu jiný tvar, báječnou skořicí vonící náplň, a ještě pikantní polevu. Skvostné těsto ale zůstalo, image je ovšem o kapku víc cool.Bábovkové triky, které je nutné znát
Před 8 dnyPři přípravě těsta se vyplatí šetřit cukrem a mdlému vaječnému žloutku lze přičarovat sytě žlutou barvu. Víte jak? Pokud ne, rádi vám to odtajníme.Cukrářská akademie Heleny Fléglové 5. díl: Jak na odpalované těsto plus recept na dokonalý větrník
Před 8 dnyNejlepší, nejuniverzálnější a v mnoha směrech nejpraktičtější těsto, které najdete snad v každé cukrárně na celém světě? Stoprocentně to odpalované! Cukrářka Helena Fléglová vás provede krok za krokem jeho přípravou.Jednoduché těsto na jablečný štrúdl pouze ze tří ingrediencí: Vynikající, křehké a rychlé
Před 9 dnyJablka na zahrádce nám krásně dozrávají, a tak přemýšlíme, v jakých receptech si šťavnaté a lahodné ovoce vychutnáme. Vyzkoušejte štrúdl z těsta, které se skládá pouze ze tří ingrediencí.Jak na krémové rolády: 26 nejlepších receptů
Před 10 dnyRolády jsou efektní a působivé. Svým vzhledem navozují slavnostní příležitost, i když je podáváte třeba jen k odpolední kávě. Přestože na první pohled vypadají obtížně, není tak složité je upéct doma. Jakmile zvládnete techniku rolování, nic vás nezastaví! Důležitou součástí nejlepší rolády je správný krém a náplň.Lehký závin z jogurtového těsta. Za pár minut připravíte méně tučný moučník
Před 10 dnyJogurtové těsto na štrúdl si v poslední době získává velkou oblibu. Je méně tučné než listové, mnohem snazší než tažené a stačí vám na něj jen 4 ingredience a 10 minut času.Poklady německé kuchyně: Bramborový chleba
Před 11 dnyPoužití vláčných, škrobnatých uvařených brambor do chlebového těsta je stejně šetrné jako geniální. Bramborami se v chudých venkovských domácnostech kdysi nastavovala drahá a málo dostupná mouka, ale příjemným vedlejším účinkem je krásná vláčnost a jemnost těsta, které je navíc báječně soudržné. Ideální chleba pro začátečníky a také ideální nosič všech báječných pomazánek, základ obložených chlebů, příloha k polévkám i hlavním jídlům!Empanadas: Zapečené taštičky se směsí mají původ už v 16. století. Vyzkoušejte je
Před 12 dnyJejich kořeny sice sahají do Španělska, jedí se ale po celé Jižní Americe. Empanadas jsou oblíbené i v jiných zemích, tradičně se ale konzumují především v těchto oblastech. Jedná se o pečené taštičky plněné hovězím masem, někdy také mořskými plody a sýrem. V Americe se jim někdy také říká plněný chléb. Vůbec poprvé se recept na pokrm objevil v kuchařce z roku 1520, kde se mluvilo o chlebových koláčích plněných masem nebo zeleninou. Od té doby se recept na těsto několikrát změnil, podstata jídla ale zůstává stále stejná. Nejčastější nádivkou taštiček je masová směs, dělají se ale také s mořskými plody, se sýrem, nebo čistě veganské jen se zeleninou. Snadné těsto, jednoduchá náplň Na přípravu empanadas budete potřebovat 350 gramů hladké mouky, 175 gramů másla, lžičku soli, 1 vajíčko, 3 lžičky vinného octa a mouku na pomoučnění pracovní plochy. Na náplň si připravte olivový olej, 350 gramů kuřecího masa, 2 cibule, 3 stroužky česneku, lžičku chilli, lžíci rajčatového pyré, 2 lžíce rozinek, sůl a čerstvě mletý pepř. Jak na přípravu empanadas Rozehřejte si na pánvi olej a osmahněte na něm okořeněné maso. Dejte ho stranou a ve stejné pánvi osmažte na malé kousky nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte koření, rajčatové pyré, rozinky a zpět kuřecí maso. Podlijte vše trochou vody a nechte mírně probublávat. Mezitím si připravte těsto. Mouku prosejte do mísy, osolte, přidejte studené máslo. Do těsta pak zapracujte prošlehané vejce a ocet. Tuhou směs pak dejte zhruba na 30 minut do lednice. https://www.jimeto.cz/tapenada-z-cernych-oliv-potesi-milovniky-originalnich-chuti-hotova-je-do-5-minut/ Připravené těsto potom na lehce pomoučněné pracovní ploše vyválejte na plát, vykrojte z něj zhruba 12 koleček a ta plňte masovou směsí. Přeložením napůl vytvořte taštičky. Empanadas pečte 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Podávají se ještě teplé se zeleninovým salátem a jogurtovým dipem. Zdroj: The Culture Trip, Elsursf, Tasting Table Autor: Šárka CvrkalováPoklad řecké kuchyně u vás doma: Jak na přípravu tradičního filo těsta
Před 14 dnyFilo je tradiční řecké těsto, které se používá k přípravě mnoha slaných i sladkých jídel. Mezi nejznámější patří baklava, což je pečené filo těsto naplněné ořechy a slazené medem, a spanakopita neboli pečivo plněné špenátem, koprem a sýrem feta. Příprava filo těsta není nejjednodušší, ale díky našemu receptu se s ní se ctí poperete!Těsto na palačinky vylepší vařící voda. Těsto bude nadýchané a vláčné
Před 15 dnyKdo by nemiloval palačinky? Tento lahodný pokrm není nikterak náročný na přípravu, nezabere mnoho času a vyznačuje se skvělou chutí. Nejčastěji je můžeme znát se sladkou náplní, ale můžete vyzkoušet také slanou verzi nebo masovou náplň. Pro maximální zážitek z chuti je nutné znát tajnou přísadu, která dělá palačinky unikátními. Troufáte si uhodnout, o jakou přísadu se jedná? Menší nápovědou může být, že se jedná o naprosto obyčejnou složku, kterou stačí mírně upravit a je dostupná v každé domácnosti.Posúch: Slovenský smetanový koláč naslano
Před 16 dnyNení nad to, když strávníkům s kručícím žaludkem připravíte něco sytého, dobrého a ještě za pár korun. Vyzkoušejte delikatesu našich sousedů, slovenský koláš posúch. Skvělé je, že ho připravíte za pár korun. Chutná přitom fantasticky.Špagety bolognese jsou mýtus. Na špagety s kečupem rovnou zapomeňte
Před 17 dnyČeši si rádi upravují recepty z ciziny a nejinak tomu je i v případě italské kuchyně. Vzali totiž Tagliattele Bolognese a udělali si nejdříve špagety bolognese a posléze to dekradovali na špagety s kečupem a eidamem. Můžu vám ale garantovat, že lepší omáčka na těstoviny snad ani neexistuje. Recept na konci pořadu.3 způsoby, jak uchovat strouhanou citronovou kůru do zásoby
Před 17 dnyCitronovou kůru přidáváme do mnoha těst, protože s ní je těsto krásně voňavé. Když nakoupíme větší množství bio citronů, které jsou na strouhání kůry nejvhodnější, přemýšlíme, jak kůru nejlépe uchovat na příště. Máme pro vás několik možností.Recept na rychlé lívance, které dostanou z postele i největší spáče
Před 17 dnyZáří bývá náročné pro děti i rodiče. Zpříjemněte si návrat do školního režimu skvělou snídaní v podobě sladkých lívanečků. A nebojte, nebudete potřebovat ani droždí, ani příliš času. Hotové jsou raz dva.Kynuté těsto můžeme snadno zamrazit a podle potřeby znovu rozmrazit
Před 19 dnyKynuté těsto patří mezi oblíbené druhy těsta, které si můžeme připravit doma. Někdy se ale stane, že ho nedokážeme zpracovat celé a potřebujeme ho zamrazit. Je to vůbec možné? Poradíme vám, jak kynuté těsto zamrazit a znovu rozmrazit, aby vám zůstalo nádherně nadýchané a lahodné pro přípravu pečiva nebo sladkostí. Podívejte se, jak na to. Jak zmrazit kynuté těsto? Ano, tuto hmotu na pečení můžete skutečně zmrazit. Kváskové těsto je založené na droždí a kvásku, který potřebuje teplo. Naštěstí je ale odolné vůči chladu, takže ho můžete klidně vložit i do mrazáku. Nezáleží na tom, jestli je syrové, nebo pečené.Retro okénko: Dunajské vlny na první pohled vypadají jako obyčejné řezy, když je ale nakrájíte, čeká vás překvapení
Před 19 dnyAsi nejvděčnějším moučníkem, který můžete nabídnout návštěvě, jsou různé řezy na plech. Mohou být z různých druhů těst, s krémem či jen s čokoládovou polevou a někdy je vylepšuje i ovoce. Dunajské vlny patří k těm efektnějším moučníkům. Jejich příprava je však kupodivu poměrně snadná.Čokoládové cruffiny: Světový hit všech milovníků sladkého pečení
Před 20 dnyKříženec croissantu a muffinu se vydařil přímo světoborně. Momentálně se globálně snad nic jiného, než cruffiny nepeče – přece nezůstanete stranou! Finální ošetření zavařeninou není jen kosmetické, ale senzačně zvýší potenciál lahodnosti.Legendární jablečné řezy z dob socialismu
Před 20 dnyPokud existuje jeden moučník, který naše babičky pravidelně pekly na konci léta a na podzim, pak je to bezpochyby jablečný koláč z lineckého těsta. Tato jednoduchá dobrota si získala velkou popularitu hlavně v dobách socialismu, zapomínat by se na ni ale v žádném případě nemělo ani dnes.Těstoviny jako v Itálii si snadno uvaříte sami doma
Před 21 dnyItálie, to je země zaslíbená pro gastronomii. Světu dala desítky skvělých receptů. A přitom se Italové tradičně zaměřují na relativně jednoduchá jídla z několika málo ingrediencí, které však během staletí dovedli k naprosté dokonalosti.Jak na to, aby bábovka byla dokonale mramorovaná? Video poradí
Před 21 dnyMramorovaná bábovka nebo dort je efektní způsob ozdobení těsta. Část těsta obarvíme kakaovým práškem, který do těsta vmícháme. Při pečení vznikne efekt střídání barev.Pochutnejte si na domácích sýrových krekrech z pouhých 3 surovin
Před 21 dnySprávná párty vyžaduje vhodné občerstvení a slané krekry jsou v takovém případě to pravé. Hrají vedle bohatého výběru dalších lahodností klíčovou roli, a navíc skvěle doplňují nápoje i koktejly. Máme pro vás fantastický recept, abyste mohli připravit slané krekry, které budou doslova rozplývat na jazyku. Jejich příprava není vůbec složitá.Cuketový perník: úžasně měkký a rychlý raz dva. Zkus ho!
Před 21 dnyPřemýšlíš, co s další cuketou? A věděla jsi, že s ní můžeš vykouzlit i luxusní lahůdku k nedělní kávě? Kombinace cukety a perníkového těsta je totiž naprosto báječná.Královské sušenky: Kvůli 1. světové válce musely změnit název. Zkuste tuto variaci na linecké
Před 22 dnyEmpire sušenky velmi připomínají linecké cukroví. Však mají také stejné místo vzniku. S původním názvem však byla potíž během první světové války, a proto musel projít změnou. Na jejich skvělé chuti to však nic nezměnilo. Typická sušenka Empire Biscuit má mezi dvěma vrstvami těsta džem.Lokše podle babičky: Takto se připravují na Moravě a pochutná si na nich každý
Před 22 dnyPokud pocházíte z Moravy či ze Slovenska, jistě si dopřáváte lokše neboli bramborové placky pravidelně. A pokud ne pravidelně, ke sváteční huse určitě. V případě, že nemáte svůj oblíbený recept,…Důvody, proč přidat obyčejné pivo do těsta aneb pozitiva chmelového moku v kuchyni
Před 22 dnyZnáte to, ty nejlepší buchty jsou od babičky. Možná to dělala i ta vaše, že dávala do těsta pivo. Proč to rozhodně vyzkoušet? A kde všude můžete použít tento chmelový mok v kuchyni při vaření?Palmiers - křupavé sušenky z listového těsta
Před 23 dnyVíte, co v překladu znamená slovo "palmiers"? Palmový list! Toto voňavé sladké pečivo ale svým tvarem připomíná třeba i sloní ucho nebo srdce, takže se mohou jmenovat trochu jinak. Důležité ale je, že jsou famózní a jistě vám zachutnají hned po prvním soustu.Recept týdne: Špenátový koláč z křehkého těsta s olivami a kukuřicí
Před 23 dnyŠpenátový koláč naučí jíst špenát i děti, které ho odmítají. Varianta s křehkým těstem je delikátní a hodí se skvěle jako lehká večeře. Když se řekne křehké těsto, většina lidí si vybaví sladký koláč, nejčastěji klasický mřížkový.Nadýchané kynuté langoše podle Pavla Berkyho
Před 24 dnyLangoše jsou jedním z nejoblíbenějších pochoutek, které si můžeme užít jako street food na různých akcích. Není ale žádný důvod, proč si je nevychutnat i doma. Připravte je třeba na večírek nebo rodinnou oslavu. Pohrát si můžete i s obložením, co zkusit třeba brynzu se zakysankou, osmaženou slaninou a cibulkou? Nebo placky s bazalkovým pestem, rajčaty a mozzarellou? Základem je ovšem zvrchu křupavá a uvnitř nadýchaná placka. O svůj perfektní recept se s námi podělil Pavel Berky.Domácí vaječné těstoviny – základní recept i ochucené varianty
Před 24 dnyV celém gurmánském světě snad neexistuje nic, co by předčilo domácí těstoviny. Nevyrovnají se jim dokonce ani ty koupené čerstvé. Těstoviny, které si připravíte doma, ať už jsou to špagety, tagliatelle, nebo úplně jiný typ, jsou hebké, jemné a zkrátka neodolatelné. V receptu níže najdete orientační poměry surovin. Příprava těstovin se totiž většinou odvíjí od toho, jakou máte k dispozici mouku. Těsto by nemělo být příliš řídké, ideální těsto by vám mělo dát trochu práce při propracovávání a hnětení.Tipy na rychlé večeře ze sezonních surovin
Před 24 dnyNe všichni mají každý den tolik času, aby jej mohli strávit přípravou večeře. Připravili jsme pro vás proto několik tipů na rychlé a přitom chutné večeře, u kterých navíc můžete využít i úrodu ze zahrádky, a tedy sezonní suroviny.Rohlíčky z kynutého těsta jsou krásně vláčné a nadýchané jako obláček, ořechová nádivka s medem se rozplývá na jazyku
Před 24 dnyUž se vám přejedly lehké ovocné dezerty a rychle hotové koláče s čerstvým ovocem? Možná je ten pravý čas vrátit se k moučníkům z kynutého těsta, které vám po delší době zase přijdou k chuti.Skvělá snídaně i svačina do školy? Zkuste bleskové jablečné šátečky
Před 24 dnyŠkolní rok začal a s ním tradiční zářijový shon a brzké vstávání. Upečte sobě i dětem tyto jednoduché jablečné šátečky – ráno bude hned veselejší. A pokud zbydou, zabalte jim je do aktovky na svačinu.Úžasné švédské palačinky jsou nečekaně jemné. Celé je to o správné přípravě vajec
Před 25 dnyKdo by nemiloval čerstvé palačinky k nedělní snídani. Palačinky jsou oblíbeným jídlem nejen ve své rodné Francii, ale všude na světě.Jak na dokonalé lívance? Těsto musíte nechat odpočinout a hlídat počet otáčení
Před 26 dnyNa přípravě lívanců není na první pohled nic složitého. I tak ale mnozí dělají zásadní chyby, kvůli kterým se jim nakonec tohle jednoduché jídlo nemusí povést tak, jak by si představovali. Máme pro vás rady, díky kterým už nikdy nebudete mít s přípravou této snídaně problémy. Mnoho lidí dělá při přípravě lívanců zásadní chyby.Hnětýnky: Upečte si tradiční pouťové pečivo, kde je nejdůležitější originální zdobení
Před 27 dnyUž jste někdy zkoušeli doma péct hnětýnky? Jde vlastně o malé koláčky, na kterých je nejdůležitější zdobení. Podle serveru Od talíře k talíři by každá hnětýnka měla být originálním uměleckým dílem. Vyžaduje to tak určitou kreativitu, jinak je ale může zkusit připravit doma úplně každý. ZdrojObjevte jednoduchou, ale chutnou romskou kuchyni. Vyzkoušejte taštičky pišot
Před 27 dnyRomská kuchyně je fascinujícím spojením jednoduchosti a výrazných chutí. Romové si často museli vystačit s minimem ingrediencí, a přesto z nich dokázali vytvořit velmi chutné pokrmy.Super svačina do školy i na výlet? Zkuste tyhle slané muffiny
Před 27 dnyPokud jste ještě nepekli muffiny ve slané verzi, rozhodně to vyzkoušejte. Jsou skvělé na svačinu, piknik, do práce i jako pohoštění na party. A variací je tolik, že se vám nikdy neomrzí.Bugatsa: Na řecký dezert je potřeba speciální tenké těsto a jemný krém s vůní skořice. Moučník si lehce připravíte i doma
Před 28 dnyMáte rádi pudinkové moučníky? Pokud ano, možná vás zaujme řecká bugatsa. Kombinace křehkého těsta a jemného pudinkového krému, který se doslova rozplývá na jazyku, je naprosto božská. Vůně skořice je jen příjemným bonusem už tak dokonalého moučníku.Jedlé těsto na sušenky nebudete chtít přestat jíst. Nemusí se péct a hotové je za čtvrt hodiny
Před 28 dnyPečete doma sušenky? A taky vždycky neodoláte a sem tam si uždibnete kousek syrového těsta? To přitom může být zdraví nebezpečné a zadělat si můžete kvůli možnému výskytu bakterií na nepěkné zažívací potíže. A přesně proto vzniklo jedlé těsto na sušenky (edible cookie dough), které je dezertem samo o sobě a můžete si ho vychutnávat zcela bez obav. Nemusí se péct, hotové je za čtvrt hodiny a zmizí ještě rychleji. Jak si jedlé sušenkové těsto připravit?A zase ty cukety. Co s nimi? Tentokrát zkuste tenhle skvělý cukeťák
Před 28 dnyCuketová sezona vrcholí a s nimi roste i snaha najít další způsoby, jak je zpracovat. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept – základní těsto je podobné tomu na bramboráky, ale výsledek vás nebude stát tolik práce. Stačit vám bude pekáček a trouba.Francouzský jogurtový chlebíček: Zvládne ho připravit i nešika a je do hodiny na stole
Před 29 dnyMáte rádi sladké snídaně? Pokud už vás nebaví palačinky, ovesné vločky a cereálie s mlékem, máme pro vás tip na francouzský jogurtový chlebíček, který si můžete dát s ovocem a přelít ho medem. A jeho příprava je naprosto snadná. ZdrojRychlé cuketové placky s ovesnými vločkami
Před 30 dnyVymyslet zdravý, a přitom chutný pokrm není vždy snadné. Většinou ale není třeba vymýšlet žádné složité recepty. Například placičky z cukety a ovesných vloček jsou naprosto dokonalé a zároveň plné zdraví prospěšných látek. A zvládne je připravit naprosto každý.Pinsa není pizza: Slaná římská placka je méně kalorická, ale úžasně vláčná, nadýchaná a křupavá, dochucuje se až po upečení
Před 30 dnySnad žádný jiný pokrm není pro Itálii tak typický kromě těstovin neboli pasty jako pizza. Zbožňují ji po celé délce Itálie, v Římě však mají ještě něco extra – pinsu. Od klasické pizzy se moc neliší, obložená může být stejně, jiné je jen těsto. Právě díky němu je pinsa mnohem lehčí i dietnější.Tvarohové hrnečkové řezy: Koláč z kakaového těsta s osvěžující tvarohovou náplní je rychlý a lehce ho zvládne i začátečník
Před 1 měsícemZ nedělního koláče zbyly jen drobky a rodina dostala chuť na dobrý dezert? Protože v týdnu není času nazbyt, zvolte rychlou variantu. Hrnečkové tvarohové řezy uspokojí i ty nejnáročnější mlsaly.Upečte si štrúdl, obejdete se hravě i bez listového těsta. Vyzkoušejte tažený, jogurtový nebo pivní
Před 1 měsícemŠtrúdl z listového těsta patří mezi oblíbené klasiky. Existují však i další záviny! Pojďte se s námi podívat na pět různých těst – s jogurtem, s pivem či s bramborami – do kterých zavinete rozličné suroviny. Každé z nich je specifické a do všech se hodí jablka. Skvělé ale budou záviny také s ořechy, mákem či tvarohem nebo naslano!Švestkové koláče: s krémem, s tvarohem a mákem a z kefírového těsta
Před 4 rokyKdyž jedete podél aleje stromů obsypaných švestkami, nemůžete si nechat tuhle dobrotu ujít? Pak vás naše dnešní tipy na tři skvělé švestkové koláče potěší. Ochutnejte švestky zalité vanilkovým krémem, kombinaci švestek s mákem a tvarohem nebo rychlý koláč z kefírového těsta!