Zavřít
Těsto

Těsto

Nejnovější články na Seznamu na téma Těsto
  • Proženy

    Nebojte se odpalovaného těsta! Jednoduchý skořicový koláč

    Před 11 hodinami
    Pečete rádi, ale na odpalované těsto si pořád netroufáte? Tenhle tradiční dezert ze španělské Valencie vám pomůže překonat obavy. Je rychlý a opravdu jednoduchý a na konci vás čeká plný plech lehoučké, sladké a skořicové pochoutky.
     Komentáře
  • iReceptář

    Skvostné meruňkové knedlíky z tvarohového těsta, které se vždycky povedou

    Před 13 hodinami
    Sezóna meruněk je v plném proudu a vám už lezou kompoty, bublaniny a džemy krkem? Zkoušeli jste však skvělé ovocné knedlíky z tvarohového těsta? Pokud ne, tak neváhejte, uvidíte, že si pochutná celá rodina a děti především!
     Komentáře
  • Podcasty Seznam

    1 min

    Podcast
    Zelenina, kterou byste nečekali, že Josef Maršálek přidá do sladkého těsta kvůli vláčnosti

    Před 1 dnem

    ·

    1 minuta

    Letní období je časem, kdy sklízíme na polích a hlavně na zahrádkách nejrůznější zeleninu a taky ovoce. Pokud chceme v kuchyni experimentovat a jedná se nám nejenom o chuť, ale i o konzistenci, o texturu a chceme korpusy extra vláčné a šťavnaté, tak se fantazii meze nekladou.
     Komentáře
  • Podcasty Seznam

    26 min

    Podcast
    Poslechněte si: Pochoutkový rok 14. 8. 2022

    Před 1 dnem

    ·

    26 minut

    Další soutěžní recept na sladko: Kynuté koláče s tvarohem a rybízem od Jany Krejčí. Zelenina, kterou byste nečekali, že Josef Maršálek přidá do sladkého těsta kvůli vláčnosti. Zdražování zasahuje i do fenoménu grilování. Jaké maso nebo uzeniny zvolit?
     Komentáře
  • iReceptář

    Fantastické brownies z červené řepy: Zdravější sladkost nenajdete

    Před 1 dnem
    Milujete sladké? Tak to byste měli vyzkoušet populární čokoládový moučník. Upečte si brownies z červené řepy. Sklidíte úspěch, a navíc budete servírovat naprosto zdravou a lehkou delikatesu.
     Komentáře
  • Mistr pekař

    Upečte si vynikající toastový chléb. Rozdíl mezi domácím a kupovaným je obrovský

    Před 2 dny
    Až svůj vyrobený chléb budete toastovat, máslo se nádherně rozvoní po celé kuchyni! Ingredience: 750 g pšeničné hladké mouky, 70 g másla, 450 g mléka, 30 g čerstvého droždí, 5 g cukru krupice, 15 g soli. Další vybavení: potravinářská fólie, pečicí forma 30×10 ×10 cm. Doba přípravy: cca 2 h (z toho 1 h 30 min zrání a kynutí), pečení: cca 47 min.
     Komentáře
  • Cuketka peče

    Upečte si bleskové koláčky bez kynutí s borůvkami a drobenkou

    Před 2 dny
    Jak se dostat ke koláčkům bez kynutí? Nic extra složitého, když použijete křehké máslové těsto a čepici z drobenky. Tyhle jsou na pomezí k sušenkám nebo tartaletkám, ale ovoce v náplni je pěkně zvláčňuje, takže to ještě pořád funguje. Zkuste co nejtenčí těsto a co nejvíc borůvek a drobenky. Rozpis najdete na konci videa.
     Komentáře
  • Inspirmag

    Díky jedinému triku budou knedlíky po rozmrazení chutnat vždy jako čerstvé a nerozpadnou se

    Před 2 dny
    Knedlíky, ať už sladké, nebo slané, jsou pro mnoho lidí opravdovou pochoutkou, která se hodí i na slavnostní tabuli. Jenže jejich příprava je časově dost náročná, což někdy nepřichází v úvahu. Díky tomuto způsobu zamražení můžete mít knedlíky na stole, kdykoliv budete chtít, a budou stejně křehké a vláčné jako ty, které byste připravovali čerstvé. Blanšírování je klíčem k úspěchu Někteří kuchaři ze svých zkušeností zjistili, že při zmražení syrových knedlíků je těsto i po uvaření tuhé.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Rychlá cuketová bábovka

    Před 3 dny
    Dostali jste od přátel nebo rodiny cuketu a nevíte co s ní? Málokdo si uvědomuje, jak úžasně variabilní tato zelenina je, vzhledem k tomu, že je chuťově neutrální, a tudíž lze využít jak nasladko, tak i naslano. Můžete ji přidat téměř do čehokoliv, od polévek, přes bramborovou kaši (stačí přidat trochu vařené nebo pečené cukety do mísy, a pomačkat společně s brambory), do chleba, do koláče nebo do bábovky.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Staročeské bramborové dobroty: Jak se pečou sejkory, jak bác a co se dává do patentů? Připomeňte si s námi regionální lahůdky

    Před 3 dny
    Brambory do české kuchyně patří už od středověku. Ze zámecké pochoutky určené jen prominentním hostům se stala lidová strava, na které přežily celé generace našich předků. Oblíbené úpravy byly různé placky a bramboráky. Postup jejich přípravy se v jednotlivých krajích lišil.
     Komentáře
  • Prima Nápady

    Nezdá se vám přezrálý banán už vhodný k jídlu? Omyl

    Před 4 dny
    Banány, ač exotického původu, se zabydlely v naší kuchyni stejně jako jablka nebo mrkev. A kromě výroby nejrůznějších dobrot z nich se dají použít i mnoha dalších směrech - slupka je vůbec dar z nebes, který oceníme v kosmetice či v péči o květiny. Co ale s banány, které nám už přezrály a nestihli jsme je zpracovat? Rozhodně je nevyhazujte.
     Komentáře
  • Prostřeno!

    Ostuda v Prostřenu: Hostitel si připravil celé menu dopředu, stejně nestíhal

    Před 6 dny
    Prima pro vás připravila to nejlepší z legendárního pořadu Prostřeno! Pořádná dávka emocí, neskutečné hlášky soutěžících i šokující recepty. To a mnohem více si vychutnejte během pár minut. Další zkrácené díly této unikátní kulinářské show na vás čekají na iprima.cz
     Komentáře
  • Prostřeno

    Nadýchané banánové palačinky

    Před 6 dny
    Těchto palačinek si můžete dát dvakrát tolik! Jsou zdravé, lahodné a připravené během chvilky.
     Komentáře
  • Feminela

    Veganská jahodová bublanina je hotová během chviličky. Ideální pro návštěvy i k nedělní kávičce

    Před 6 dny
    Nadýchaný, lahodný, čokoládový a veganský. Dezert, který se vám dnes chystáme představit, má všechny výhody, které si jen dovedete představit.
     Komentáře
  • Befity

    Pro rychlou a zdravou snídaní si nachystejte mug cake

    Před 7 dny
    Co to vlastně mug cake je? Není to žádná novinka, ale pro ty z vás, co náhodou nevědí, mug cake je moučník v hrníčku, který zvládnete udělat za pár minut.
     Komentáře
  • Proženy

    Rychlé koláče s rybízovou marmeládou a drobenkou: Místo kynutého těsta zkuste jednoduché tvarohové

    Před 7 dny
    Toto výborné, rychlé a jednoduché těsto s tvarohem dělám celkem často, když nestíhám kynuté. Jde z něj připravit mazanec i vánočka, ale tentokrát jsem zkusila připravit koláče a šátečky s výraznou marmeládou z černého rybízu.
     Komentáře
  • Apetit

    Gruzínské chinkali, brazilské coxinhas, ruské pelmeně, nepálské momo a další: Připravte si plněné knedlíčky z celého světa

    Před 7 dny
    Vydáte-li se na výlet kulinárním světem, zjistíte, že snad každá země má svoji variantu plněných knedlíčků. Jasně, ne všechny jsou kulaté jako ty naše a někdy jim někdo řekne taštičky nebo šátečky. Všechny jsou ale neskutečně lahodné a dobrá zpráva je, že si je zvládnete připravit snadno i doma. Tak které si vyberete: dim sum, pao-c', momo, coxinhas, pelmeně, čučvary, pirohy nebo manty?
     Komentáře
  • Podcasty Seznam

    7 min

    Podcast
    Ultrajednoduchý švédský koláč Adély Štefankové je jako pečené máslové sušenky s tvarohem

    Před 8 dny

    ·

    7 minut

    Další místo setkání Pochoutkového roku na sladko proběhlo v Chomutově. Paní Adéla Štefanková přihlásila do soutěže švédský koláč. Není potřeba míchat předem žádné těsto. Vše se spojí až pečením v troubě a vznikne náramně dobrý koláč. Je to chuťový návrat k pochoutkám našich babiček a tetiček.
     Komentáře
  • iReceptář

    Většina Čechů dělá palačinky špatně. Stále opakujeme jednu chybu

    Před 8 dny
    Také patříte mezi neustálé palačinkové začátečníky? Stále se vám těsto trhá nebo připaluje k pánvi, někdy je příliš tenké a podruhé zase silné? Pokud dodržíte pár palačinkových pravidel, dočkáte se skvělého výsledku.
     Komentáře
  • Mistr pekař

    Pravé moravské koláče s tuzemákem? S mistrem pekařem je hravě zvládnete

    Před 9 dny
    Na 36 koláčků: 180 g pšeničné hl. mouky, 70 g polohr. mouky, 130 g vlažného mléka, 100 g změklého másla, 30 g cukru krupice, 25 g droždí, 1 žloutek, 1 lžička soli, hl. mouka na podsypání těsta. Náplně: 460 g povidlové a 360 g tvarohové + 100 g drobenky (vše v bonusu). Na potření před pečením: 1 vejce, 1 lžíce mléka špetka soli. Po pečení: 100 g rozpuštěného másla, 50 g moučk. cukru, 10 g tuzemáku.
     Komentáře
  • iRozhlas

    Většina Čechů netuší, jak správně používat příbor. Vidličku drží jako vařečku při hnětení těsta

    Před 9 dny
    Chápu, že podobným tvrzením moc sympatizantů nezískám. Tuším, že budu upozorněna, ať si hledím svého, ale mně to prostě nedá. V posledních týdnech jsem dost cestovala po Čechách a Moravě. Kromě běžných radostí a povinností turisty jsem pozorně vnímala i gastronomii skoro od Aše až po Valašské Klobouky. Chodila jsem po restauracích (i lepších) a bistrech, a pokud vynechám hodnocení stravy, musím konstatovat, že moc neumíme jíst příborem.
     Komentáře
  • Apetit

    Jak na dokonalé palačinky: Návod na vždy dokonale hebké a nadýchané těsto bez připálení

    Před 9 dny
    Palačinky patří mezi stálice a chutnají malým i velkým. Existují ale jednoduché a vždy fungující triky, jak si vždy zajistit dokonale hebké, nadýchané těsto? Ano! A my vám je prozradíme.
     Komentáře
  • Adbz

    4 fatální chyby, které děláte při pečení: Proto je buchta shora opečená, ale uvnitř stále hotová není

    Před 10 dny
    Kvůli těmto čtyřem chybám se vám může stát, že vaše buchta bude hotová zvenčí, ale vevnitř bude ještě úplně syrová.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Cuketový bezlepkový chléb

    Před 13 dny
    Sezona cuket je v plném proudu, a to znamená skvělou příležitost k detoxikaci organismu, doplnění cenných živin, vitamíiů a minerálů, a především – díky vysokému obsahu vody a nízkému obsahu kalorií i ke snížení hmotnosti, resp. při redukčních dietách.
     Komentáře
  • Marianne

    Už jste si zkoušeli vyrobit vlastní vzor na textilu? Je to jednoduché a efektní!

    Před 13 dny
    Modré proužky na bílém textilu budou slušet chalupě nebo domácnosti ve venkovském stylu, pro který je hlavně u nás modrá barva typická. Pomocí kroužků a válečku na těsto se dá vykouzlit třeba krásná utěrka.
     Komentáře
  • iReceptář

    Rychlý letní tvarožák s ovocem podle receptu našich babiček: Hotový bleskem

    Před 13 dny
    Tvarohový letní koláč? Ten nesmí chybět snad v žádné české domácnosti. Kombinace svěžího tvarohu a čerstvého letního ovoce, to je ta pravá chuť prázdnin. Pokud nemáte na takový moučník recept po babičce, vyzkoušejte ten náš.
     Komentáře
  • iReceptář

    Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Úplně jednoduchý a fantastický

    Před 15 dny
    Vařila ráda, často a ve velkém, protože jejím hereckým kolegům její pokrmy tolik chutnaly, že se u ní dveře netrhly. Herečka Stella Zázvorková byla skvělou kuchařkou, vyzkoušejte její úžasný recept na švestkový koláč.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Jak ušetřit a přitom si pochutnat? Připravte si domácí termix, chléb nebo rohlíky podle našeho receptu

    Před 15 dny
    Zvýšení cen potravin zaregistroval jistě každý. Proto mnoho z nás přemýšlí, jak ušetřit, a přitom neztrácet na kvalitě. Člověk si ani neuvědomí, že mnoho produktů si lze vyrobit doma. Buď na to není čas nebo nálada. „Cenová revoluce“ si o to ale říká, nemyslíte? Co takhle vyzkoušet doma pár receptů, díky nimž ušetříte?
     Komentáře
  • iReceptář

    Fantastický rajčatový koláč z listového těsta je delikatesa hotová bleskem

    Před 16 dny
    Překvapte doma v době sklizně čerstvých rajčat prvotřídní a zdravou večeří. Upečte rajčatový koláč z listového těsta. Je lehký, svěží a na přípravu úplně jednoduchý.
     Komentáře
  • Proženy

    Letní klasika, která nikdy neomrzí: Upečte si hrníčkový borůvkový koláč z máslového těsta

    Před 16 dny
    Tento recept dělám už dlouho, každé léto s borůvkami, ale výborný je i s meruňkami. Trochu jsem ho tentokrát upravila pro koláčovou formu. Výborné máslové těsto a šťavnaté ovoce, to je vždycky skvělá kombinace.
     Komentáře
  • Můj chlupáč

    Domácí kočičí pamlsky, po kterých se bude Micka olizovat až za ušima

    Před 17 dny
    Zatímco pejsky nejrůznějšími pamlsky a dobrůtkami často odměňujeme a motivujeme je při výcviku, dobrůtky pro kočky tento „výchovný“ prvek tak nějak postrádají. Kočkám dáváme pamlsky prostě proto, že jim je dáváme. I když představa, že nám díky nim přestanou škrábat křeslo, je jistě krásná.
     Komentáře
  • iReceptář

    3 dobroty z českých letních komedií: Čím se cpaly hvězdy filmového plátna?

    Před 17 dny
    Kdo by si rád večer nepustil, ideálně při klepání letního deště na střechu, českou letní komedii. U některých se vám dokonce budou sbíhat sliny! Tři letní pecky pro vás máme nachystané!
     Komentáře
  • Proženy

    Místo plněných knedlíků plněné placky: Jsou lehčí, snazší a rychlejší!

    Před 17 dny
    Placky Gözleme možná znáte z dovolené v Turecku, tradičně je tam pečou na každém rohu. Mohou mít různé náplně, s masem i bez. Jedná se o velmi chutný, jednoduchý pokrm, který se možná zabydlí i u vás.
     Komentáře
  • iReceptář

    Vyléváte vodu po uvaření těstovin? Chyba. Namočte si do ní chodidla

    Před 18 dny
    Voda z těstovin má širokou škálu využití, přičemž o některých z nich mnozí jistě už někdy slyšeli. Dá se použít při následné přípravě omáčky, díky obsaženým vitamínům a minerálům slouží jako dokonalé hnojivo na rostliny, a dokonce zastoupí přípravky na čištění mastných povrchů. Její schopnosti ale sahají ještě dál. Věděli jste, že je možné si z vody z těstovin připravit i například zázračnou koupel na nohy?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Znáte meteník? Kynutý slaný koláč se může stát lákavým občerstvením i hlavním jídlem

    Před 18 dny
    Úžasně voňavý slaný kynutý koláč meteník je dobrotou mnoha chutí. S kysaným zelím v těstě a voňavým uzeným masem na povrchu se stal v mnoha rodinách oblíbenou dobrotou. Vyzkoušejte, a třeba se zařadíte mezi ty, kteří meteník pečou rádi a pravidelně!
     Komentáře
  • DIAstyl

    Lahodná pizza ve zdravé variaci? Vyzkoušejte těsto z tvarohu nebo cukety

    Před 19 dny
    Pizza platí za skvělou italskou specialitu, kterou mají rádi snad všichni lidé na světě. Má ale pramálo společného se zdravým životním stylem. Existují však zdravější varianty, jež chuť oblíbené pizzy nijak neovlivní a zároveň odlehčí vašemu jídelníčku. Přinášíme vám dva snadné recepty na dietní těsta. Výslednou chutí budete nadšení!
     Komentáře
  • Menutovka

    Nejjednodušší a nejrychlejší meruňkový koláč i pro ty, co nikdy nepečou

    Před 20 dny
    Jednoduchý meruňkový koláč s úžasnou vůní! Ingredience: 250 g máslového listového těsta, necelý 1 kg meruněk, 1–2 lžíce třtinového cukru, lžíce vanilkové pasty, hrst lískových oříšků, lžíce oříškového oleje nebo másla, pár snítek rozmarýnu nebo tymiánu, lžička obraných levandulových kvítků. Na polevu: 30 g moučkového cukru, lžíce citronové šťávy.
     Komentáře
  • Ferty

    Nejchutnější moučník, který se stal hitem internetu, připravíte za pět minut

    Před 20 dny
    Možná to video vykouklo už i na vás. Možná o dortu, který připravíte za pět minut, dnes čtete poprvé. Jedno je jisté – když si tento recept vyzkoušíte, budete se olizovat až za ušima.
     Komentáře
  • iReceptář

    Úplně jednoduchý cuketový dort: Takto ho připravují hospodyňky na jihu Francie

    Před 20 dny
    Sezóna cuket je na vrcholu! Jedná se o superpotravinu, která chutná za syrova, ale i naslano a na sladko. Překvapte přátele v letním čase při posezení na zahradě a připravte pro ně prvotřídní cuketový dort. Uvidíte, že sklidíte velký úspěch!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Sladké léto s Josefem Maršálkem: Slavný cukrář radí, jak na perfektní dortový korpus. Tenhle recept se vždycky povede

    Před 23 dny
    Čeká vás oslava narozenin a padla na vás povinnost upéct pro oslavence dort? Aby byl výsledek dokonalý, to hlavní, co potřebujete, je povedený korpus. Poprosili jsme proto Josefa Maršálka, aby nám poradil, jak dosáhnout toho, že bude krásně nadýchaný, hebký jako mech, bez nerovností a vyboulenin, zkrátka jako od cukráře.
     Komentáře
  • iReceptář

    Syndrom první palačinky: Proč se nikdy nepovede a dá se tomu vyhnout?

    Před 24 dny
    Palačinky jsou rychlovka, když vás honí mlsná a doma nic není. Ale i tenhle moučník vyžaduje určitou zručnost a zkušenost.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    20. července slavíme Mezinárodní den lízátek. Vyrobte si s dětmi cake pops neboli dortová lízátka

    Před 26 dny
    Dortová lízátka, která děti milují. To jsou cake pops. Tyto sladké jednohubky jsou oblíbené zejména pro svou jednoduchou přípravu a nekonečné možnosti ochucování a zdobení, které zabaví především děti. Vyzkoušejte je podle našeho receptu a nechte se inspirovat několika praktickými tipy na jejich přípravu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Nejlepší těsto na dokonale tenké palačinky + 4 odlehčené letní náplně

    Před 27 dny
    Palačinky nejlépe chutnají, když jsou krásně tenké a lehké, jenže právě takové může být poměrně složité připravit. Problém nejčastěji tkví v těstě, které je příliš husté, nebo naopak řídké a palačinky se pak trhají. Není ale třeba věšet hlavu, s osvědčeným receptem zvládnete dokonalé palačinky levou zadní. S pomocí několika osvěžujících náplní z nich zase vytvoříte dokonalou letní večeři či oběd.
     Komentáře
  • Prostřeno!

    Osolená káva a pečení ve vypnuté troubě. Trapasům se v Prostřeno! nevyhnou ani profi cukráři

    Před 29 dny
    V repríze cukrářského speciálu vaří mimo jiné sestra herečky Alice Bendové, Andrea. Ta ve zmatku osolí Adéle kávu a zapomene dát do koláče smetanu. Trapasy se nevyhnou ani jiným. Adéla „peče“ ve vypnuté troubě a srazí se jí krém. Pozdvižení vyvolá i její chlubení u stolu. Sledujte Prostřeno! každý všední den v 17:50 na Primě. Epizody a další bonusy na vás čekají na iprima.cz/prostreno
     Komentáře
  • iReceptář

    Rychlý hrnkový rybízový koláč: Drobenka ho dovádí k dokonalosti

    Před 29 dny
    Typický český letní moučník? Rybízový koláč. V každé rodině ho dělají jinak a pokaždé jinak chutná. Pokud jste právě otrhali rybízový keř, zkuste náš rychlý recept.
     Komentáře
  • Mistr pekař

    Kynutý borůvkový koláč s lehoučkým těstem. Celý plech zmizí, než bys řekl švec

    Před 30 dny
    Ingredience na koláč: 250 g pšeničné hladké mouky, 40 g cukru krupice, špetka soli, 80 g vlažného mléka, 30 g čerstvého droždí, 1 žloutek, 1 vejce, 80 g slunečnicového oleje, 500 g borůvek, hladká mouka na podsypání těsta. Na potření: 1 vejce, 1 lžíce mléka, špetka soli. Ingredience na drobenku: 200 g hrubé mouky, 100 g másla, 100 g cukru krupice.
     Komentáře
  • iReceptář

    Meruňkový koláč vzhůru nohama: Hotový za pár minut a vždycky se povede

    Před 30 dny
    U nás není příliš obvyklý, přitom je tento koláč lahůdkou francouzských restaurací. Obrácenému koláči se ve Francii říká Tarte Tatin a vznikl vlastně omylem. Povede se v podstatě vždycky, o čemž se můžete sami přesvědčit.
     Komentáře
  • Karolína, domácí kuchařka

    Zdravá dobrota nejen ke kávě: Polomáčené ovesné koláčky

    Před 1 měsícem
    Tradiční i cizokrajné recepty vás Karolína naučí vždy s úsměvem a díky zkrácené verzi to stihne za pár minut. Od polévek až po dezerty – bohaté škály výtečných receptů si vybere každý mlsný jazýček. Nezkrácené verze a více pohodového času s Karolínou si můžete užít na iprima.cz.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak obalit řízky, aniž byste si obalili i ruce? Dokonalý postup profíků

    Před 1 měsícem
    Obalování řízků patří k těm jednodušším činnostem při vaření. Jednoduchost je ale vykoupena nepořádkem, který po přípravě řízků zůstane nejen na kuchyňské lince, ale také na vašich rukách. Tomu lze ale snadno předejít a zkrátit si úklid po vaření až o několik minut!
     Komentáře
  • TopRecepty

    Sladké léto s Josefem Maršálkem: Jak na nadýchané žloutkové věnečky? Podle tohoto receptu je zvládnete jako profík!

    Před 1 měsícem
    O pravých žloutkových věnečcích z odpalovaného těsta by se dalo říct, že jsou takovým základem české cukrařiny. Na první pohled vypadají složitě, jsou ale jednodušší, než se mnozí domnívají. Díky radám slavného cukráře Josefa Maršálka bez problému zvládnete nejen odpalovanou hmotu a její tvarování, ale i krásně jemný a hladký vanilkový krém.
     Komentáře
  • Feminela

    Tvarohové knedlíky s ovocem jsou klasika, která se nepřejí. S našimi triky budou dokonalé

    Před 1 měsícem
    Určitě máte svůj oblíbený recept na ovocné tvarohové knedlíky. Každý milovník ovoce a knedlíků někdy musel ochutnat tuhle tvarohovou kombinaci. Navíc knedlíky jsou nejlepší posypané trochou tvarohu, polité máslem a cukrem. Není lepší sladký oběd!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Nadýchané letní lívanečky

    Před 1 měsícem
    Užíváte si letní ráno na chalupě s dětmi, nebo si jen chcete připravit chutnou a lehkou snídani na balkoně, abyste načerpali energii z vycházejícího Slunce a povzbudili se na nadcházející slunečný den u vody?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Domácí twister tyčinky s pizza příchutí jsou vynikajícím párty pohoštěním i lehkou svačinkou pro děti

    Před 1 měsícem
    Co dobrého a zajímavého upéct? Jak udělat domácí tyčinky? Také vás občas napadají tyhle myšlenky? Slané tyčky jsou chutné a velice vděčné. Nedají moc práce a připravíte je jednoduše, vždy se povedou a mlsným strávníkům se jimi zavděčíte. I kdybyste je pekli častěji, můžete je nachystat pokaždé s jinou příchutí.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Nejlepší borůvkový koláč na světě: Dokonalému výsledku pomůže máslo, skořice i správná drobenka

    Před 1 měsícem
    Lesy jsou plné borůvek, je tedy ideální čas si trochu zabarvit ruce domodra a vyrazit na sběr. Borůvky můžete zavařovat, udělat z nich knedlíky, ale nejlepší jsou stejně v borůvkovém koláči. Takovém, který nám připomene dětství a prázdniny u babičky a budete mít díky němu pusu modrou od ucha k uchu.
     Komentáře
  • Babicova televize

    Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou. Babicův fanoušek kuchaře překvapil

    Před 1 měsícem
    Použité ingredience: brambory (ideálně větší), polohrubá mouka, vejce, slanina (kostičky/vcelku), jarní cibulka, bryndza, zakysaná smetana a strouhaný sýr gouda.
     Komentáře
  • iReceptář

    Meruňkové knedlíky z bramborového těsta: Lepší jste nejedli!

    Před 1 měsícem
    Milujete ovocné knedlíky? Pokud se vám letos urodily meruňky, máme pro vás tip na lahůdku, které prostě neodoláte.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Vyzkoušejte cuketové trojhránky se sýrem: rychlovka, která potěší k večeři i jako pohoštění

    Před 1 měsícem
    Kolikrát už se vám vyplatilo mít v lednici vyválené listové těsto? Dokáže zachránit situaci, kdy vás přepadne nečekaná návštěva, chuť na něco dobrého, anebo všetečný dotaz u vás doma: „A to bude k večeři jenom polévka?“ V tu chvíli stačí vytáhnout těsto z lednice a připravit například slané tyčinky na sto způsobů, sýrové twistery nebo šunkové šneky. A co ještě? Zkuste slané trojhránky se svěží cuketou a balkánským sýrem.
     Komentáře
  • iReceptář

    Bezlepková dieta: Tipy, jak vařit a péct bez lepku + 4 bezlepkové dobroty

    Před 1 měsícem
    Už nikdy žádné pečivo, koláče ani těstoviny? Ale kdeže, jen je potřeba správně vybírat a najít si dobré recepty.
     Komentáře
  • Asenior

    Jak si štrúdl početl

    Před 1 měsícem
    Maminčina máma byla kuchařka, jak se říká, „od Pána Boha“. Vařila nejen dobře a ráda, ale krom svých oblíbených a vyzkoušených receptů taky velice ráda zkoušela všechno nové.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Dokonalý koláč s meruňkami, který je postavený na hlavu

    Před 1 měsícem
    Užijte si meruňkovou sezonu také v troubě a vyzkoušejte koláč „postavený na hlavu“, po kterém se jen zapráší.
     Komentáře
Reklama