Zavřít
Fritéza

Fritéza

Nejnovější články na Seznamu na téma Fritéza
  • Plné zdraví

    Horkovzdušné fritézy: jsou zdravé? Důvody, proč do nich investovat

    Před 1 rokem
    Fritézy samotné nepovažujeme za příliš zdravé. Jsou plné oleje, do kterého musíme zcela ponořit své potraviny, abychom je tepelně zpracovali. Takové jídlo je ve výsledku křupavé – velice často ale také plné tuku a neobsahuje ani mnoho ze svých původních výživových hodnot. Na druhou stranu ale existují také horkovzdušné fritézy, které pracují pouze s minimálním množstvím oleje. Přitom ale dosáhnou stejné křupavosti, jako fritézy, které jídla smaží. Jsou horkovzdušné fritézy skutečně zdravé?
     Komentáře
  • inStory

    Návod, jak zhubnout. Zdravě, bez zbytečného trápení a jojo efektu

    Před 1 rokem
    Představte si, že patříte mezi běžné lidi, kteří se zatím nijak neomezovali a svou váhu příliš neřešili. Po překročení určitého věku jste začali vesele přibírat, ale nyní vás to začalo štvát.
     Komentáře
  • inStory

    Někdo na smažené hranolky nedá dopustit. Výborné si je můžete připravit i zdravěji

    Před 2 roky
    Milovníci smažených jídel nedají obvykle dopustit na fritézy. Jídlo v nich usmaží rovnoměrně, do křupava, ale přitom se suroviny nijak nevysuší.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Časté chyby při vaření s fritézou

    Před 2 roky
    Čistíte „friťák“ po každém použití? Pokud ne, riskujete kontaminaci potravin a tím i to nejcennější, co máte – své zdraví. Problémem však může být i jeho nevhodné umístění nebo nadbytečné množství přidaného oleje.
     Komentáře
  • Drbna

    Každá šestá restaurace používá přepálený olej

    Před 2 roky
    Během loňského roku se Státní zemědělská a potravinářská inspekce zaměřila na kvalitu a bezpečnost fritovacích olejů v restauracích a rychlých občerstveních. Kontrola odhalila, že každá pátá až šestá restaurace připravuje své pokrmy na přepáleném oleji.
     Komentáře
  • inStory

    Fritovací hrnec je třeba udržovat v čistotě. Poradíme, jak rychle zatočit s mastnotou a zápachem starého oleje

    Před 2 roky
    Pokud si chcete pochutnat na jídle smaženém ve fritovacím hrnci, musíte tento spotřebič udržovat v čistotě. Přepálený olej a zbytky spáleného jídla totiž pokrmům moc na chuti nepřidají. Poradíme, jak rychle zatočit s mastnotou a zápachem starého oleje.
     Komentáře
  • deníkPlus

    Neodpustitelné chyby, kterých se dopouštíme při manipulaci s použitým kuchyňským olejem

    Před 3 roky
    Věděli jste, že jeden decilitr přepáleného oleje dokáže znečistit neuvěřitelných tisíc litrů vody? Pokud jste i dosud vylévali použitý olej do dřezu nebo záchodové mísy, nyní s tímto zlozvykem určitě přestanete. Poradíme vám, jak správně naložit s použitým kuchyňským olejem.
Reklama