Zavřít
Kmín

Kmín

Nejnovější články na Seznamu na téma Kmín
  • Zdraví na talíři

    Tradiční pomazánka „pálivec“, která zachutná celé rodině

    Před 1 měsícem
    Pomazánka "pálivec" je tradiční pomazánkou zakořeněnou již v ČSN. Tato verze je ideální k pivu, ale díky malému množství chilli si ji můžou dát i ženy. Je vhodná na jakékoliv chlebíčky či jednohubky a její výhodou je, že je zároveň i pro vegetariány, kteří si ji mohou ozdobit jen paprikou. Recept je na konci pořadu.
     Komentáře
  • JakZdravě

    Medicína našich babiček: Kmín dokáže vyléčit bolest v krku už za 4 hodiny

    Před 1 měsícem
    Pokud vás náhle přepadne bolest v krku a nechcete nebo nemůžete využít konvenční léčivo, vyzkoušejte tento tradiční přírodní lék. Jeho účinky vás příjemně a rychle překvapí.
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Jednoduchý recept na výbornou česnečku, která vás po flámu dostane zpátky na nohy

    Před 1 měsícem
    Suroviny pro česnečku: sádlo 70g česnek 60g sůl 20g vejce 2 kusy chléb 200g kmín
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Thymochinon v kmínu podporuje hubnutí. Čaj se vzácnou aktivní složkou pomáhá udržet stabilní hladinu cukru

    Před 1 měsícem
    Je škoda využívat kmín pouze při vaření. Kmínový nápoj může účinně nastartovat váš metabolismus a být dobrým pomocníkem při efektivním hubnutí.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Vyžeňte hned z těla otravné kvasinky

    Před 1 měsícem
    Trápí vás únava, psychicky na tom taky nejste nejlépe, a navíc jste v ústech objevili afty? Možná máte v těle kandidy! Zbavte se jich rychle přírodní cestou.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Chuťovka na chleba: Pečená krkovice, která se nádherně rozpadá

    Před 2 měsíci
    Vepřová krkovice lze připravit snad na tisíc způsobů. Dnes jsem ji upekl s česnekem.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Hospodská klasika: Vymazlený segedínský guláš podle tradičního receptu nezklame

    Před 2 měsíci
    Guláše jsou v naší zemi velice populární a mezi nimi se na předních pozicích drží určitě i segedínský. Naše receptura na tento pokrm je více méně tradiční, akorát jsme si více pohráli s chutí. Vyzkoušejte vymazlený segedínský guláš, který zvládnet úplně každý. Recept je na konci pořadu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Snadná, sytá a výborná večeře či pohoštění nejen pro chladné dny - chlebové zelné placky

    Před 2 měsíci
    Máte-li rádi kysané zelí, není co řešit. Tyto placky jsou nadýchané, voňavé i poměrně hodně syté. Do červena vypečené, zdobené hrubou solí a celým kmínem, voní celou kuchyní a lákají k zakousnutí.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Bylinkový čaj zaléčí unavený žaludek a posváteční žlučník

    Před 2 měsíci
    Hojné hodování na sklonku roku a málo pohybu mnohdy zaviní, že se dostaví trávicí potíže. Bylinky a čaj zaberou téměř okamžitě. Rady od zahrádkářů pro zahrádkáře. Zahrádkář
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Zatraceně dobré zapečené brambory s okurkovým salátem

    Před 3 měsíci
    K dnešnímu obědu jsem vařil zapečené brambory. A opravdu se povedly. 🔥Suroviny: 1 kg brambory, 200 g uzený bůček, 1 ks cibule, 0,4 kg maso (kuřecí nebo krutí prsa), 100 g eidam 45%, 30 g máslo, 0,2 l smetany, 2 ks vejce, rostlinný olej nebo sádlo, pepř, sůl, kmín, paprika a čerstvá pažitka.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Křupavé a kmínem vonící dalamánky z chlebového těsta snad už ani jednodušeji vytvarovat nejde!

    Před 3 měsíci
    Většinou je vídáme ve tvaru malých a delších bulek. Upečené z tmavého chlebového těsta, sypané hrubou solí, vonící kmínem... To jsou oblíbené dalamánky. Jednoduše tvarované, snadno připravené i upečené nám chutnají jako obložené nebo přílohové pečivo.
     Komentáře
  • Čtidoma

    Viscerální tuk může mít negativní vliv na naše zdraví. Zbavte se ho s pomocí obyčejného kmínu

    Před 3 měsíci
    Viscerální tuk je jeden z druhů tělesného tuku, který je uložený hluboko v břišní dutině a obaluje naše orgány. Tuk nemusí být nutně vidět na povrchu, dokonce i lidé s plochým břichem a úzkým pasem na něj mohou trpět.
     Komentáře
  • JakZdravě

    Jakmile mě začínalo bolet v krku, babička okamžitě tasila kmín. Její medicína fungovala do 2 hodin

    Před 3 měsíci
    Na bolest v krku seženete v lékárnách spoustu pastilek, které jsou drahé a často mají jen krátkodobý účinek. Vyzkoušejte napřed odvar z kmínu. Třeba ušetříte a objevíte úlevu.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Šťavnaté francouzské brambory - postup na křupavou krustu zná málokdo

    Před 3 měsíci
    Francouzské brambory jsou oblíbeným jídlem, které je jednoduché, levné a nedá moc práce. I toto jídlo jsme ale vylepšili tak, že je šťavnaté a má na sobě souvislou křupavou sýrovou krustu. Ve videoreceptu prozradíme jeden trik, jak této krusty dosáhnout.
     Komentáře
  • Čtidoma

    Potraviny, které vás zahřejí: V chladném počasí vsaďte na banán, kmín a další

    Před 3 měsíci
    Podzim je v plném proudu a stejně tak i s ním spojené sychravé počasí. Pokud se při vaší každodenní procházce se psem klepete zimou a doma vytápíte o sto šest, možná je čas na změnu jídelníčku. Některé běžné potraviny totiž dokáží naše tělo zahřát více než jiné.
     Komentáře
  • Chatař & Chalupář

    Všestranný lilek

    Před 4 měsíci
    Lilek čili baklažán je díky své jemné chuti ideální surovinou pro přípravu zeleninových jídel, dipů i příloh. Ve spojení s aromatickým kořením tvoří nedílnou součást tradiční kuchyně Středomoří, Balkánu a Blízkého východu, postupně ale zdomácněl i u nás.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vepřová plec na kmíně: Jednoduchá večeře, kterou zvládnete levou zadní

    Před 4 měsíci
    Vepřová plec je v české kuchyni velmi oblíbený typ masa, a to i proto, že je velmi snadné ji připravit. Stačí maso jen osolit, přidat kmín, případně papriku a na cibulce zpěněné na oleji podusit. Je to rychlé a dobré. Když maso na závěr zahustíte troškou mouky, budete mít i dobrou omáčku. Podávejte nejlépe s rýží.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Nejlepší gulášová polévka z mletého masa. Její chuť vás dostane do kolen

    Před 4 měsíci
    Gulášová polévka má mnoho podob, my jsme však zvolili tu nejtradičnější, a to z mletého masa, které je rychle hotové a dá polévce nezaměnitelnou chuť. Díky tomu si na této polévce skutečně pochutnáte a odměnou vám budou prázdné talíře. Recept je na konci pořadu.
     Komentáře
  • Špetka Slovácka

    Recept slovácké kuchyně: Voňavá martinská kachna s pěry a povidlovou máčkou

    Před 4 měsíci
    Recept na tradiční martinskou kachnu s pěry a povidlovou máčkou.
     Komentáře
  • Lifee

    Svatomartinská husa: Tradice sahá až do středověku. Husa prý skončila na pekáči, neboť prozradila úkryt sv. Martina

    Před 4 měsíci
    Svatomartinská husa neodmyslitelně patří k podzimu a svátku svatého Martina, který připadá na 11. listopadu. Historie svatomartinských tradic sahá až do 5. století a vztahuje se k Martinu z Tours, který byl prvním světcem svatořečeným za svůj příkladný život a ne jako mučedník.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Klasika z české kuchyně: Chutné bramborové knedlíky plněné uzeným masem

    Před 4 měsíci
    Plněné bramborové knedlíky jsou koncentrovanou českou kuchyní, protože tam je uzené, brambory a zelí. My jsme však do uzeného masa přidali oproti tradičnímu receptu dvě ingredience, které chuť uzeného vylepší a zdůrazní. Recept je na konci pořadu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Holka u plotny radí: Jak na babiččinu zelňačku s klobásou a smetanou? Chuti pomůže vývar i dostatek kmínu

    Před 4 měsíci
    Máte rádi zelí? U nás doma je to jedna z nejoblíbenějších surovin. Zejména teď na podzim je ideální zapojit klasické české kysané zelí do různých receptů. Jedním z nich je zelňačka. Já ji vařím podle babičky Marušky.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Svatá trojice koření pro posílení imunity

    Před 4 měsíci
    Co kdyby vám někdo řekl, že v rámci jednoho jediného nápoje můžete posílit svoji imunitu a zároveň zhubnout – ještě do Vánoc? Ne, to není vtip! Smíchejte tyhle tři druhy koření a udělejte pro svoji obranyschopnost i figuru maximum. Základem je starý známý kmín!
     Komentáře
  • iReceptář

    Vepřové na kmínu: Retro klasiku podle našich babiček nic nepřekoná

    Před 5 měsíci
    Vepřové na kmínu patří mezi absolutní klasiky české kuchyně a pochutnávaly si na něm už naše babičky. Tento legendární pokrm, který se těšil velké oblibě hlavně v dobách socialismu, se ovšem ze stolů začal postupně vytrácet. Přitom jde o o rychlou a vynikající pochoutku.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Božská chuť z jednoho hrnce. Vepřové s pivem na kořenové zelenině

    Před 5 měsíci
    V tomto jídle se snoubí vše, co je dobré. Vepřové vypečené do křupava ochucené rozpečenou zeleninou a to vše se vznáší v pivním oblaku. Jde zkrákta o nebeskou symfonii. Až ochutnáte toto umělecké dílo zjistíte, že se bez něj již neobejdete.
     Komentáře
  • Babicova televize

    Výborný recept na víkend. Vyzkoušejte skvělé výpečky podle Jirky Babici

    Před 5 měsíci
    Použité ingredience: 1 kg vepřového masa (vepřový bůček, vepřová plec), sůl, pepř, kmín, 6 stroužků česneku, 7 cibulí, tuk, 1 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 špenátové protlaky, 2 dcl mléka, muškátový oříšek, 0,5 kg brambor, 3 vejce, 150 g polohrubé mouky
     Komentáře
  • Vitalia

    Nesbírejte jen hřiby, dejte do košíku i skvělé ryzce. Uvaříte z nich tyhle pochoutky

    Před 5 měsíci
    Přestože většina houbařů sbírá a při přípravě pokrmů využívá zejména hřibovité houby, zejména pro zkušenější houbaře představuje vítané zpestření také sběr ryzců, z nichž některé se v minulosti využívaly dokonce i v lidovém léčitelství. Pozor však, ne všechny jsou jedlé. Ryzců, které je právě teď poměrně snadné najít, roste v našich lesích poměrně velké množství druhů, z nichž některé nejsou jedlé, protože jsou hořké, a některé dokonce mírně jedovaté.
     Komentáře
  • Vitalia

    Kotrč kadeřavý je vzácná houba, ale teď se dá najít. Chutná výtečně

    Před 6 měsíci
    Přinést teď z lesa košík plný hub není těžké. Díky ideálním podmínkám se dají najít i houby, které jsou vzácné – třeba velice chutné kotrče. Dříve se na Moravě tomuto hřibu říkalo beraní hlava, v atlase je ale najdete pod názvem kotrč kadeřavý. Co si z něj můžete připravit? Kotrč kadeřavý (Sparassis crispa) je jedlá houba chorošovitého typu, která parazituje hlavně na kořenech borovic. Vzhledem připomíná obrovskou kadeřavou kouli, která dosahuje průměru až půl metru a váhy až několik kilogramů.
     Komentáře
  • Rady ptáka Loskutáka

    Ryzec syrovinka uchvátí každého gurmána! Jaké recepty si z něj můžete připravit?

    Před 6 měsíci
    Ryzec syrovinka se řadí mezi nejchutnější houby v Česku. Roste poměrně hojně od června do října i během sušších dnů. Podle čeho tuto houbu zaručeně poznáte? A kde ji můžete najít? Celé díly Ptáka Loskutáka najdete na Voyo.
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Veganská pochoutka: Jak na cizrnový falafel ze sladkých brambor

    Před 6 měsíci
    Cca 16 kusů: 450g sladkých brambor, 4 stroužky česneku, 1-2 lžíce oleje, 1 plechovka cizrny, 1 lžíce mouky, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička sušeného koriandru, 1 lžička uzené sladké papriky, sůl, pepř podle chuti, může být hrst čerstvého koriandru, nebo petrželky. 🌿Batáty oškrábeme a nakrájíme na kostky, společně s neoloupanými stroužky česneku pokapeme olejem a pečeme na 200 stupňů doměkka.
     Komentáře
  • eKuchařka

    Léčivé nebo chutné koření? Římský kmín zvládne obojí

    Před 6 měsíci
    Mnoho lidí si ho plete s běžným „českým“ kmínem. Ten má sice v našich končinách delší tradici, ale také římský kmín si svou pozornost rozhodně zaslouží. V kuchyni zaujme příjemnou nahořklou chutí a pronikavým exotickým aroma, navíc pečuje o zdravé trávení, a dokonce může podpořit hubnutí!
     Komentáře
  • Apetit

    Kmín je tradičním kořením české kuchyně i všelék. Uvařte si kmínový čaj proti migréně nebo voňavou polévku

    Před 7 měsíci
    Kmín se v kuchyni i v přírodní medicíně používá od nepaměti. Aby ne, jde o všelék! U nás jde o jedno z nejpoužívanějších koření. Ať už pečete chléb, maso, vaříte polévku či nakládáte zelí, bez kmínu se prostě neobejdete. Připravíte z něj polévku, nesmí chybět v chlebu, vařené brambory si o něj samy říkají. Používá se hlavně v evropských kuchyních a s tím římským nemá jeho chuť nic společného.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Jednoduché a levné. Vyzkoušejte tataráček z romaduru a piva

    Před 7 měsíci
    Připravili jsem pro vás luxusní verzi klasického tataráčku, který v našem podání je z piva a romaduru. Jedná se o tu nejlepší kombinaci, kterou si můžete na topinku vůbec dát, a při tom je to jednoduché a levné. Vyzkoušejte a pochutnejte si.
     Komentáře
  • Vitalia

    Obohaťte svůj jídelníček o kedlubny a zkuste třeba kedlubnové zelí

    Před 8 měsíci
    Jednu z možností, jak v současné době vysokých cen potravin alespoň trochu ušetřit a zároveň udělat něco pro své zdraví, představuje vyšší než obvyklá konzumaci kedlubnů. Připravte si z nich ne úplně obvyklou přílohu. Letošní tuzemská produkce této zeleniny je již nějakou dobu na trhu, takže spotřebitelé jí mohou pravidelně konzumovat v čerstvé podobě, kedlubny lze ale také využít k přípravě celé řady pokrmů a příloh k hlavním jídlům jako variantu k častěji používanému zelí.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Výtečné vepřové výpečky na pivu. Rychlý a výborný oběd z jednoho pekáčku

    Před 8 měsíci
    Občas každý nestíhá připravit dobrý oběd, nicméně tento recept stačí hodit do jednoho pekáčku a nechat být. Výsledkem je přímo oáza pro vaše chuťové buňky, protože kombinuje vše, co má každý čech rád. Do křupava vypečné libové vepřové maso na pivu určitě ocení úplně všichni.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Poctivá domácí česnečka s bramborem, kterou si zamilujete

    Před 8 měsíci
    Česneková polévka neboli česnečka je tradiční česká polévka. Příprava česnečky je jednoduchá a zvládne jí uvařit i začátečník. Česnečku miluji a dnes ji uvařím podle receptu mojí maminky. Suroviny: brambory cca 3 ks, anglická slanina 100 g, hovězí vývar 1,3 l, vejce 2 ks, sádlo 40 g, sýr eidam, chléb, majoránka, petržel, česnek, kmín, pepř a sůl.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Perla české kuchyně: Lahodný hovězí gulášek s masem, které se rozpadá na jazyku

    Před 9 měsíci
    Hovězí guláš je jedna z perel české gastronomie. Jde o pravý recept přímo z hospody, kde se dozvíte, jak na vychucený a lahodný hovězí gulášek s masem, které se jen rozsípá. Lépe to již uvařit nejde a přitom je to prosté. Recept je ve videu.
     Komentáře
  • Bruntálský a krnovský deník

    OBRAZEM: Krásy Osoblažska, kmínová pole kolem úzkokolejky kvetou a voní

    Před 9 měsíci
    /FOTOGALERIE/ Osoblažsko umí překvapit. Letos milovníci úzkokolejky mohou přímo z oken vláčku obdivovat pole vonící kmínem.
     Komentáře
  • Proženy

    Kmín uleví kůži, žaludku i nervům: zkuste oblíbené kuchyňské koření také jako čaj

    Před 9 měsíci
    Kmín patří k nejčastěji používaným druhům koření, neobejde se bez něj maso, pečivo ani brambory. Svědčí nejen mlsnému jazýčku, ale klidní i trávení a nápomocný může být i v boji s dalšími zdravotními neduhy.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Kmín: obyčejné koření s neobyčejnými účinky

    Před 10 měsíci
    Kmín je jedno z nejpoužívanějších koření u nás. Přidáváme jej do vařených brambor, do pečiva, polévek, a dokonce při pečení masa. Děláme tak snad už ze zvyku, aniž bychom si uvědomovali, jakými účinky kmín oplývá. Proto neškodí si je znovu připomenout, abychom si znovu mohli začít tohoto „obyčejného“ koření vážit. Kromě tradičního použití v kuchyni si z něj můžete připravit také nálev.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Tradiční segedínský guláš zahuštěný zakysanou smetanou

    Před 10 měsíci
    Nejlepší recept na klasický segedínský guláš. Suroviny: 800 g vepřového masa (plec), 0,5 l vývaru, 200 g uzeného bůčku, 300 g zakysané smetany, 400 g kysaného zelí, 50 g sádla, 2 cibule středně velké, 3 stroužky česneku, 250 g vepřových párků, 2 lžíce sladké papriky, 2 lžíce hladké mouky, nové koření, pepř černý, bobkový list, kmín a sůl.
     Komentáře
  • Proženy

    Maso zabalené v mase: vepřový závitek alias naháč z Vysočiny je jídlo pro opravdové fajnšmekry!

    Před 10 měsíci
    Vepřová kýta je libový kus masa, který se nešetrnou úpravou snadno vysuší, pak je drolivý a nudný. A i když se zdá zbytečné plnit vepřové vepřovým, tenhle recept stojí za vyzkoušení. Fáš z mletého masa dodá závitkům šťavnatost, příjemnou strukturu a chuť. K tomu trocha glazované zeleniny kvůli barvě a vitaminům a na stůl se nese skvělý sváteční oběd.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Cmunda po kaplicku: Staročeský recept, který krásně křupe i chutná

    Před 10 měsíci
    Cmunda po kaplicku je tradiční jihočeský recept, i když je oblíbený po celé republice. Jde v podstatě o kombinaci chutí, které češi prostě milují. Většina z nich ale neumí udělat bramborák do hněda a křupavý. Naštěstí vám poradíme jednoduchý trik, jak udělat bramborák správně.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak obarvit vejce kurkumou a červenou řepou: Nejlepší přírodní způsob

    Před 11 měsíci
    Dáváte raději přednost přírodě před chemií? Zkuste si letos na barvení vajec vzít pomocníky z kuchyně. Ušetříte si tak nejen minimálně cestu do drogerie, ale budete i mile překvapeni, jak je možné dosáhnout nádherných odstínů přírodně.
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Co se starým chlebem? Zkuste tuto výbornou chlebovou polévku podle Ládi Hrušky

    Před 11 měsíci
    Chleba do české kultury neodmyslitelně patří. Bez krajíce „Šumavy“ nebo poctivého kmínového chleba se mnozí u snídaně neobejdou.
     Komentáře
  • Hrdina kuchyně - Prima Pauza

    Poctivá a lahodná bramboračka s houbami, která zasytí i zahřeje

    Před 1 rokem
    Marie Doležalová a Martin Škoda vám předvedou, že opravdový hrdina kuchyně je sama ingredience. Prima Pauza vám zase předvede, že i recepty mohou být rychlé a jít rovnou k věci. Nezkrácené recepty a více zajímavých informací najdete na iprima.cz
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Voňavý kmín ze zahrady – kdy je třeba začít s výsevem a jaká pravidla dodržet

    Před 1 rokem
    Dost možná jste už i vy zatoužili po tom, opatřit si svůj vlastní domácí kmín. A v našich podmínkách to neštěstí není problém. Na úrodu si sice musíte počkat, ale výsledek ale stojí za to. Co o kmínu musíte vědět, abyste byli při jeho pěstování úspěšní?
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Lehký a křupavý salát Coleslaw, který s přehledem připravíte za pár minut

    Před 1 rokem
    Coleslaw je zelný salát, který si svou jednoduchostí a skvělou chutí získal prakticky celý svět. Jedná se navíc o velice univerzální záležitost, protože si ho můžete vzít jako dobrou svačinku, nebo ho použít jako přílohu k masu.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Černý kůň mezi kuchyňským kořením

    Před 1 rokem
    Kmín ve své kuchyni používáte poměrně často, ale znáte ten černý? Pokud ho zařadíte do své stravy, můžete očekávat různé výhody. A těch není zrovna málo!
     Komentáře
  • Babinet

    Kmín skvěle podporuje trávení, brání zadržování vody v těle a přispívá ke spalování tuků

    Před 1 rokem
    Asi není domácnost, ve které by v přihrádce s kořením chyběl kmín. Toto výrazně aromatické a chutné koření používáme do každého druhého pokrmu. Například při přípravě zelí, polévek, masových pokrmů a některých salátu se bez kmínu obejde jen málokdo. Nedostatkem aromatických semen netrpíme a bereme proto kmín jako běžnou samozřejmost. V dobách dávných však lidé kmínu připisovali mocné účinky a věřili, že jde o spolehlivou ochranu před zlými duchy. A i když se této kmínové ochraně dnes pravděpodobně jen zasmějeme, léčivé účinky a zdravotní přínosy tomuto koření nikdo neodpáře.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Pronikavá chuť, výrazná vůně. Římský kmín povýší vaše vaření na umění

    Před 1 rokem
    Není kmín jako kmín. V následujících odstavcích si posvítíme na kmín římský, jehož vlastnosti si zamilovali už staří Egypťané, Řekové a Římané a bez něhož si Indové neumí představit svou gastronomii. Tohle je on, seznamte se!
     Komentáře
  • Naše krásná zahrada

    Ájurvéda je stará tisíce let. Její léčivé rostliny ale můžete využít i dnes

    Před 1 rokem
    Ájurvéda je systém tradičního indického lékařství starý nejméně 3000 let. Spoléhá na sílu rostlin, které mají schopnost udržovat tělo zdravé a léčit. Prastaré znalosti nabízejí ale využití i v moderní době.
     Komentáře
  • Domácí štěstí Ivy Hüttnerové

    1 min

    Podcast
    Blahodárné účinky kmínu na naše zdraví. Připravte si kmínový čaj

    Před 1 rokem

    ·

    1 minuta

    Věděli jste, že kmín patří mezi nejoblíbenější koření u nás? A není se čemu divit. Třeba bramboráky, česnečka, guláš a samozřejmě chleba se bez něj neobejdou.
     Komentáře
  • Rád jím, nerad vařím

    Pstruh na kmíně. Obědová rychlovka i pro ty, kteří mají fyzicky náročnou práci

    Před 1 rokem
    Pstruh na kmíně s pečenou kořenovou zeleninou je skvělým jídlem pro všechny, i pro ty, kteří mají fyzicky náročnou práci. V tomto díle pořadu se opět vydáme za dobrým jídlem do Cementárny Prachovice, kde vám v kuchyni Luboše Lesáka ukážeme další recept. Hostem pořadu je také nutriční specialista Pavel Suchánek.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Druhy koření jako dělané pro boj s únavou

    Před 1 rokem
    Zase se máte vybité baterky? To chce doping v podobě kardamomu, kmínu nebo skořice. Díky němu můžete být i veselejší, štíhlejší a zdravější.
     Komentáře
  • iReceptář

    Poctivá babiččina květáková polévka: Podzimní recept zahřeje na těle i duši

    Před 1 rokem
    Květák je velmi zdravá a oblíbená zelenina, se kterou dokážete v kuchyni divy. Možná už jste vyzkoušeli placky, mozeček nebo obalovaný květák, ale co takhle polévka, která vás v chladných podzimních dnech zahřeje a postaví na nohy?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Římský kmín versus český kmín

    Před 1 rokem
    Kmín není potřeba v našich končinách nijak zvlášť představovat, neboť je nedílnou součástí české kuchyně již od nepaměti. Těžko bychom si asi dokázali bez kmínu představit poctivý český chléb, nakládané zelí, červenou řepu, pečenou zvěřinu, kachnu apod. Pokud se vám při výčtu všech uvedených pokrmů začaly sbíhat sliny, nejste v tom sami!
     Komentáře
  • Pěstujme

    Kmín zná lidové léčitelství odpradávna. Napomůže dobrému zažívání a doplní jeden důležitý prvek

    Před 1 rokem
    Kmín patří mezi velmi oblíbené koření. Má ale mnoho cenných vlastností, o kterých možná ani nevíte. Co s vámi může kmín udělat a proč jsou jeho účinky pro spoustu lidí tak neznámé?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Pečené brambory v troubě

    Před 1 rokem
    Vařené brambory jsou nuda! Upečte je raději v troubě podle tohoto receptu. Výsledek poslouží jako chuťovka ke sledování televize, nebo jako příloha k pečenému masu a dalším jídlům. Náš tip: Brambory dochuťte libovolnými bylinkami. Suroviny brambory drcený kmín olej sůl Postup přípravy receptu Předehřejeme troubu na 130°C. Nakrájíme brambory na čtvrtky a dáme je plech. Přidáme drcený kmín, špetku soli a polijeme troškou oleje. Dáme do trouby na 20 minut.
     Komentáře
  • DámskýDeník

    Obyčejné koření nahradí předražené krémy proti vráskám. Každý ho má doma, pleť omladí až o 10 let

    Před 1 rokem
    Pokud jde o léčbu běžných onemocnění, jako jsou zažívací potíže nebo akné, protizánětlivá semínka římského kmínu vám dokážou jednoznačně pomoci.
     Komentáře
Reklama