Zavřít
Hlávkové zelí

Hlávkové zelí

Nejnovější články na Seznamu na téma Hlávkové zelí
  • Prima inspirace

    Králík na černém pivu s hlávkovým zelím a domácími bramborovými knedlíky

    Před 2 dny
    Pokiaľ máte chuť na tradičnú českú klasiku, tento recept vás dostane! Voňavý králík pečený na černém pivu, poctivé hlávkové zelí a domáce bramborové knedlíky – to je kombinácia, ktorá krásne zahreje a chutí celému stolu. Králík na černém pivu s hlávkovým zelím a domácími bramborovými knedlíky Ingredience: Na králíka na černém pivu: Králík – celé […] The post Králík na černém pivu s hlávkovým zelím a domácími bramborovými knedlíky appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky voní tak, že se sbíhají sliny: Šťavnaté maso se sytou přílohou se upeče skoro samo

    Před 15 dny
    Chcete si ulehčit vaření a přitom nachystat syté jídlo pro celou rodinu? Pekáček plný vepřového masa, zelí a noků toto zadání splňuje do puntíku. Při pečení v troubě se chutě báječně propojí a vy sklidíte zaslouženou pochvalu.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Bůčková roláda s bylinkami, dušené hlávkové zelí a domácí bramborové knedlíky

    Před 28 dny
    Bůček připravený v podobě rolády je důkazem, že i jednoduché maso může chutnat luxusně, pokud mu dopřejeme čas. Pomalu pečená roláda zůstává uvnitř šťavnatá a jemná, zatímco kůže na povrchu krásně zkřupne. Dušené zelí zahuštěné bramborou je tradiční domácí metoda, která dodá krémovou konzistenci bez nutnosti mouky. A bramborové knedlíky z opravdových vařených brambor? To […] The post Bůčková roláda s bylinkami, dušené hlávkové zelí a domácí bramborové knedlíky appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Hlávkové zelí k sváteční pečínce: Správný postup přípravy není žádným tajemstvím

    Před 1 měsícem
    Dušené zelí je oblíbenou a neodmyslitelnou přílohou, kterou podáváme k pečenému masu a knedlíku. Oblíbené je zelí hlávkové i kysané, bílé i červené. Tentokrát vás provedeme přípravou bílého hlávkového zelí, které je trochu sladší a děti ho mívají rády.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Salát z hlávkového zelí: Vychutnejte si osvěžující přílohu v různých variantách

    Před 1 měsícem
    Zelí lze konzumovat syrové, kysané, sterilované i tepelně upravené. Typické využití hlávkového zelí je při přípravě tradičního pokrmu "vepřo knedlo zelo", ovšem tam ani zdaleka jeho uplatnění nekončí. V krátkém videoreceptu vám předvedeme, jak snadno a rychle připravit chutný zelný salát.
     Komentáře
  • Cooky

    Myslivecké zelí je pochoutkou nejen pro myslivce

    Před 1 měsícem
    Myslivecké zelí je jídlo plné živin a chuti, které zasytí i po pořádném výkonu. Navíc podpoří imunitu. Uvařte ho podle tohoto receptu s postupem.
     Komentáře
  • Cooky

    Křehká kuřecí stehna s hlávkovým zelím a „tureckou“ kořeněnou marinádou: Recept podle mého dědečka

    Před 1 měsícem
    Kuřecí stehna s tureckou marinádou spojují šťavnaté maso, voňavé koření a pečené zelí v jednom pekáči. Recept podle dědy, který voní domovem a poctivým vařením.
     Komentáře
  • Cooky

    Hruškové zelí jak se dělávalo na venkově: Pomalu dušená sladkokyselá příloha, co voní po podzimu

    Před 1 měsícem
    Hledáte starý zapomenutý recept na nezvyklou a přitom velice chutnou přípravu zelí? Máte rádi spojení sladké a slané chuti? Tak to zkuste ochutnat právě hruškové zelí.
     Komentáře
  • Cooky

    Pekingská pálivá a kyselá polévka Suan La Tang : Kombinace masa, hub, tofu a zeleniny v aromatickém vývaru dle čínského receptu

    Před 1 měsícem
    Pálivá, kyselá a voňavá. Pekingská polévka Suan La Tang patří k nejoblíbenějším čínským jídlům. Prohlédněte si recept s postupem.
     Komentáře
  • Cooky

    Zelňáky z hlávkového zelí na plechu: Slaná pochoutka z jednoduchých surovin, která voní po domácku

    Před 2 měsíci
    Určitě znáte zelňáky z kysaného zelí, ale zkusili jste již někdy zelňáky ze zelí hlávkového a k tomu ještě na plechu? Vyzkoušejte i tuto variantu a porovnejte, které vám chutnají více.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Pečená kuřecí stehna s hlávkovým zelím – jednoduchý recept z jednoho pekáče

    Před 2 měsíci
    Pečená kuřecí stehna s hlávkovým zelím jsou klasickým pokrmem, který spojuje šťavnaté maso, voňavé koření a jemně dušené zelí. Vše se připravuje v jednom pekáči, což dělá tento recept nejen chutným, ale i neuvěřitelně praktickým. Ideální pro rodinný oběd nebo večeři. Pečená kuřecí stehna s hlávkovým zelím 6 ks kuřecích stehen – vyzkoušejte také šťavnatá […] The post Pečená kuřecí stehna s hlávkovým zelím – jednoduchý recept z jednoho pekáče appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Vitamínová bomba pro chladné dny: Křupavý salát z hlávkového zelí, strouhané mrkve a jemného dresinku

    Před 2 měsíci
    Zelí, mrkev a jemný dresink. Rychlý, křupavý salát jako stvořený k řízkům nebo na grilovačku. Prohlédněte si recept krok za krokem.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Bramborová roláda s uzeným masem & dušené hlávkové zelí: poctivá česká klasika

    Před 2 měsíci
    Nadýchané bramborové těsto, voňavá uzená náplň a k tomu šťavnaté dušené hlávkové zelí. Jeden talíř, tři tradiční chutě, které k sobě pasují dokonale. Roláda se připravuje v páře a krájí na plátky – porce drží tvar a zůstává krásně šťavnatá. Máš rád uzené dobroty? K téhle roládě tě může bavit i domácí nakládaná slanina v […] The post Bramborová roláda s uzeným masem & dušené hlávkové zelí: poctivá česká klasika appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Čalamáda s domácím nálevem na celou zimu: Porce chutí a vitamínů ze zahrady není v zimě k zahození

    Před 2 měsíci
    Zeleninová pochoutka k masu, karbanátkům nebo jen tak. Plná chutí a vitamínů. V zimě jako když najdete. Recept s postupem krok za krokem na čalamádu a nálev.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Chyby při přípravě čerstvého zelí jako přílohy: Hlídejte konzistenci, barvu i chuť

    Před 2 měsíci
    Zelí je u nás v Česku jednou z nejoblíbenějších příloh, bez které bychom se jen stěží obešli. Vždyť co bychom si dopřáli k pečenému masu nebo výpečkům? Poradíme vám, na co si dát při přípravě hlávkového zelí pozor.
     Komentáře
  • Cooky

    Co s nedozrálými zelenými rajčaty: Dokonalým řešením je zavařený salát, který vydrží čerstvý až do zimy

    Před 2 měsíci
    Rajčata jsou oblíbenou letní zeleninou. Každoročně ale bojujeme s tím, že všechna nestihnou dozrát. Proto si připravíme zimní salát právě z takových rajčat.
     Komentáře
  • Naše krásná zahrada

    Sklizeň zeleniny: Kořeny zelí ponechte a získejte další plody

    Před 2 měsíci
    Sklizeň zeleniny nemusí být jen o prvním úspěchu – s hlávkovým zelím můžete získat překvapivou druhou úrodu! Naučte se, proč je důležité nechat kořeny v záhoně a jak z nich připravit chutný zelný salát s křenem. Tento jednoduchý trik promění vaši podzimní sklizeň v malý zázrak.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Kuřecí stehna na hlávkovém zelí: Udělejte skvělý oběd či večeři s chlebem i bez něj

    Před 3 měsíci
    Vyzkoušejte chutný recept na jídlo připravené v jednom pekáčku. Čerstvé zelí zajistí, že maso zůstane šťavnaté, a zároveň poslouží jako ideální příloha. Netradiční chuť získáte podlitím pivem. Jen to musíte stihnout dřív, než ho objeví žíznivý manžel.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Osvěžující asijský salát z hlávkového zelí – skvělý do rýžových nudlí i jako příloha

    Před 3 měsíci
    Osvěžující a krásně barevný! Tento asijský salát z hlávkového zelí je plný křupavé zeleniny, sezamových semínek a bylinek. Pikantnost mu dodávají chilli papričky a zálivka se sladkou chilli omáčkou, množství stačí uzpůsobit podle vlastní chuti. Proměňte obyčejné zelí ve svěží lahůdku!
     Komentáře
  • Cooky

    Zelný salát bez zavařování, který máme po ruce připravený v lednici

    Před 4 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na zelný salát připravený v lednici, bez zavařování, když je potřeba rychlá příloha k masu.
     Komentáře
  • Cooky

    Vepřové na kmíně s rýží a zelným salátem. Poctivý český oběd, který voní tradicí

    Před 4 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na poctivý český oběd, který voní tradicí a uvařte pro svoji rodinu. Vepřové na kmíně s rýží a zelným salátem.
     Komentáře
  • Cooky

    Vyzkoušejte zelníčky: Zelné závitky plněné mletou vepřovou směsí

    Před 5 měsíci
    Prohlédněte si recept na Zelníky s duší a zkuste uvařit tyto Zelní závitky plněné mletou masovou směsí trochu jinak, než jste zvyklí. Tentokrát plněné pouze masem a brambory jsou jako příloha.
     Komentáře
  • Cooky

    Pečená krkovička s hlávkovým zelím, červeným vínem a bramborovým knedlíkem

    Před 6 měsíci
    Poctivá domácí pečená krkovička s hlávkovým zelím, červeným vínem a bramborovým knedlíkem - tradiční slavnostní jídlo! Prohlédněte si recept s postupem.
     Komentáře
  • Cooky

    Jihočeská zelnice se šťouchanými bramborami: Polévka s přílohou

    Před 6 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem na tradiční jihočeskou zelnici, obvykle podávanou se šťouchanými bramborami.
     Komentáře
  • Cooky

    Křupavé zelné placky a dušené zelí: 2 recepty, které si zamiluje celá rodina. S přípravou si poradí i začátečník

    Před 7 měsíci
    Hlávkové zelí je jedním z nejstarších druhů pěstované zeleniny. Jeho historie sahá až do starověkého Říma a Řecka. Připravte si s námi dva recepty ze zelí: Křupavé zelné placky a dušené zelí s bramborem.
     Komentáře
  • Cooky

    Vepřové švejžužu s rýží: Rychlá pochoutka z Asie

    Před 7 měsíci
    Česká specialita podle čínské receptury během pár minut. Prohlédněte si recept s postupem na vepřové švejžužu!
     Komentáře
  • Rady na všechno!

    Skvělé recepty z hlávkového zelí: Chutné a plné vitamínů

    Před 7 měsíci
    Recepty z hlávkového zelí mohou překvapit každého, kdo si myslí, že je zelí nudné. Objevte recepty ze zelí, které vás příjemně překvapí!
     Komentáře
  • Cooky

    Salát ze špičatého zelí se slaninou: Zdravě a křupavě

    Před 8 měsíci
    Salát ze špičatého zelí se slaninou je dokonalou kombinací jednoduchosti a výrazné chuti. Prohlédněte si recept s postupem!
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Běž koupit hlávkové zelí, kuřecí maso a vyzkoušej tento rychlý recept

    Před 9 měsíci
    Hlávkové zelí a kuřecí maso – s touto kombinací nikdy neuděláte chybu! Dnešní recept je snadný, rychlý a plný skvělé chuti. Připravte si jen pár ingrediencí a pojďte se mnou připravit perfektní jídlo! Přeji dobrou chuť Kubíček
     Komentáře
  • Recepty od Jany

    Neodolatelný slaný závin plný sýru a slaniny. Rozplyne se jazyku a vy štěstím

    Před 10 měsíci
    Slaný závin 1 vyválené listové těsto 2 lžíce oleje 100-200g slaniny 1 cibule pepř 1 lžička soli 1 lžička papriky / chilli 1 lžička kmínu vejce na potření 100g sýru FETA 100g Mozzarella chia semínka, sezam... Pečeme 180°C - 25 minut Přeji vám dobrou chuť :-)
     Komentáře
  • Cooky

    Zelný salát bez zavařování, který vydrží celou zimu jako pikantní příloha

    Před 11 měsíci
    Zelný salát bez zavařování je skvělým příkladem, jak lze uchovat čerstvost a přirozené chutě zeleniny bez složitých postupů. Prohlédněte si recept s postupem na zelný salát bez zavařování, který vydrží celou zimu.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Tradiční polévka z hlávkového zelí – jednoduchý recept, který zahřeje

    Před 1 rokem
    V tomto videu vám ukážeme, jak lze snadno a rychle připravit vynikající polévku z hlávkového zelí, která je ideální do chladnějších dnů. Tento recept je plný chutí a dodá vám skvělou dávku vitamínů a energie. S minimem ingrediencí vytvoříte něco, co bude chutnat jako od babičky. Sledujte naše jednoduché kroky a užijte si tradiční domácí jídlo, které potěší celou rodinu.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Není zelí jako zelí, některý je zelíčko

    Před 1 rokem
    Věřím, že už máte zelíčko dávníčko naloženo, ušlapáno a zkvašeno, vykysáno – jak se na správnou hlavatici sluší. A protože jsme v knížce Zelená kuchyně (ovšem pod pseudonymem Sergej Skorňakov) napsali: Starý název…
     Komentáře
  • FitŽivot

    ‚Steak’ z hlávkového zelí je nabitý vitamíny a antioxidanty: Je šťavnatý a plný chuti

    Před 1 rokem
    Hlávkové zelí se může stát hvězdou vašeho jídelníčku v podobě lahodného „steaku”. Tento zdravý a chutný pokrm je nejen výživný, ale také skvělým pomocníkem pro ty, kteří chtějí zhubnout nebo se stravovat zdravěji. Jak ho připravit?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky: Štavnaté jídlo s dokonalou kombinací chutí potřebuje jen minimum času na přípravu

    Před 1 rokem
    Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky je skvělým zajímavým a vydatným jídlem. Vše připravíte jen v pekáčku a z chuťové kombinace ingrediencí budete nadšeni. Pochutná si celá rodina.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Velké hlávky zelí: Není problém, s močovinou je to hračka

    Před 1 rokem
    O zahrádku je nutné pečovat a dávat plodinám přesně to, co potřebují. Pro objemné hlávky zelí není nic lepšího, než močovina.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Bílé hlávkové zelí za posledních 10 let zdražilo skoro o 140 procent. Jeho spotřeba v Česku každým rokem klesá

    Před 1 rokem
    Zelenina v Česku za posledních deset let prudce zdražila. Statistiky Českého statistického úřadu odhalují, že smutným premiantem je hlavně hlávkové zelí. Tuzemští spotřebitelé za něj v lednu letošního roku zaplatili o více než 136 procent víc než v roce 2014. Jeden kilogram bílého hlávkového zelí vyšel před deseti lety průměrně na 11 korun, za tu dobu však zdražilo o dalších 15 korun.
     Komentáře
  • České noviny

    Mrazy způsobily škody zelinářům, ochlazení oddálí sklizeň zeleniny

    Před 1 rokem
    Holovousy/Olomouc - Škody na úrodě ovoce budou kvůli nynějším silným mrazům rozsáhlé. Mrazy zasáhly zejména ovocné sady v Čechách. Na jižní Moravě jsou škody zatím lokální. Ovocnáři nyní škody sčítají. ČTK to dnes řekl předseda Ovocnářské unie ČR Martin Ludvík. Významné škody z mrazů podle něj hlásí i jiné evropské země. Podrobněji se ovocnáři ke škodám podle Ludvíka vyjádří ve čtvrtek na briefingu s ministrem zemědělství Markem Výborným (KDU-ČSL) v sadech v Daminěvsi u Mělníka. Ministerstvo zemědělství uvedlo, že briefing bude i k chystané pomoci ovocnářům.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Gigant aneb chutný hybrid řepy a divokého zelí: Kdy, jak sázet a správně skladovat

    Před 1 rokem
    Skvělá chuť i poměrně rychlý růst činí z této kedlubny zeleninu, jejíž pěstování stojí za to vyzkoušet. Přinášíme návod, jak pěstovat, kdy sázet a následně správně sklízet.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Křupavé copánky z bůčku chutnají skvěle se zelím, ale i jednoduše studené s hořčicí

    Před 1 rokem
    Pletete rádi copánky? Vyměňte vlasy za bůček a připravte z něj efektní cop. Podávat ho můžete třeba se zelím a bramborem. Nebo ho nechte vychladnout, nakrájejte na plátky a podávejte jako pohoštění s hořčicí a křenem.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Hustá polévka s masovými kuličkami a čerstvým zelím je skvělá i jako hlavní jídlo

    Před 1 rokem
    Aprílové počasí může být občas nepředvídatelné. Pokud zrovna trefíte horší den a přijdete domů trochu pocuchaní, vsaďte na tuto hřejivou hustou polévku, která vás utěší na těle i na duši.
     Komentáře
  • CNN Prima News

    Potravinářská inspekce varuje před zelím v konzervě. Našla v něm nebezpečné části

    Před 1 rokem
    Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje před zelím v konzervě, které obsahovalo nebezpečné části. Nevyhovující potravinu dovezenou z Německa zajistila v prodejně Lidl.
     Komentáře
  • Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

    3 min

    Podcast
    Vepřová pečeně se zelím a knedlíkem

    Před 1 rokem

    ·

    3 minuty

    Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření z babiččiných receptů vybrali vepřovou pečeni. Spolu s knedlíkem a zelím se považuje za českou klasiku. Je to ale opravdu původně český recept?
     Komentáře
  • Prima Nápady

    Využijte zelí vnitřně i zvenčí

    Před 1 rokem
    Ať už dáváte přednost červené, nebo bílé variantě, věřte, že léčivé zelí skrývá mnohem víc, než jen bohatou porci vitaminu C. Zkuste ho použít i zevně na některé kožní problémy a neduhy, díky obsahu prospěšných látek může být pomocníkem i zde.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete

    Před 1 rokem
    Babiččina kuchyně je obecně známá a velmi oblíbená. Jak ale vaří děda, kterému je 80 let a jako učeň začínal ve svých 14 letech? Pojďte se s námi podívat na příběh i recepty Josefa Senohrábka, který se rozhodl své kuchařské zkušenosti sdílet se čtenáři webu Toprecepty.cz.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Barvení velikonočních vajíček může být zábava i umění: Použití slupek z česneku, červeného zelí a silonek dokáže zázraky

    Před 1 rokem
    Barvení vajíček je tradice, která se datuje tisíce let zpět. Původně byla spojena s různými jarními oslavami a rituály, avšak dnes neodmyslitelně patří k Velikonocům. Způsoby barvení používá každá rodina odlišné, ale není od věci se přiučit i nějaký nový. Třeba ten, díky němuž vytvoříte vajíčka s mozaikou.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Chemickým barvám odzvonilo. Nabarvěte si vajíčka přírodním způsobem pomocí zelí a dalších surovin, které máte po ruce

    Před 1 rokem
    Chemickým barvám už v mnohých domácnostech odzvonilo. Pokud si chcete letos na Velikonoce nabarvit vejce čistě přírodním způsobem, máme pro vás pár tipů. Na barvy vám budou stačit suroviny, které má doma každý.
     Komentáře
  • Aktuálně

    Rekordmanem je zelí. Které potraviny za posledních deset let zdražily nejvíc

    Před 1 rokem
    Za kilogram hlávkového zelí letos v lednu platili zákazníci v průměru o 136 procent více než v roce 2014.
     Komentáře
  • České noviny

    Z potravin za deset let zdražila hlavně zelenina, rekordmanem je hlávkové zelí

    Před 1 rokem
    Praha - Za posledních deset let v Česku nejvýrazněji zdražila zelenina a pečivo. Cibule zdražila od ledna 2014 do prvního kalendářního měsíce letošního roku ledna na dvojnásobek a ještě výrazněji šla nahoru cena hlávkového zelí. Klesla naopak cena trvanlivého mléka či cukru. Vyplývá to z porovnání průměrných cen více než tři desítek potravin na webu Českého statistického úřadu (ČSÚ).
     Komentáře
  • Žena-in

    Barvení vajec za pomoci přírodních barviv: K pastelovým odstínům dopomůže kurkuma i červené zelí

    Před 1 rokem
    Jistě znáte barvení vajíček ve slupkách od cibule. Jedná se o jeden z nejznámějších a nejklasičtějších způsobů barvení vajíček. Na takto nabarvená vajíčka se následně lepí nálepky s velikonočními motivy, nebo se vajíčka barví rovnou s rostlinkami v punčoše, aby následně vznikly otisky. Víte ale, že pokud byste chtěli získat jiné odstíny nežli tyto naoranžovělé, můžete také sáhnout po přírodních barvivech?
     Komentáře
  • Prima Fresh recepty

    Čalamáda ze zelí, paprik a mrkve: Prověřený recept na oblíbenou zeleninovou chuťovku

    Před 1 rokem
    Čalamáda je název pro různé naložené zeleninové směsi, ale tou nejobvyklejší je verze připravená ze zelí, paprik, mrkve a cibule. Dá se do ní přidat i další zelenina, např. feferonky, kedlubna, okurky nakládačky či cuketa. Ale my si dnes připravíme základní verzi s lahodným olejovo-octovým nálevem.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Tradiční slovenské bramborové halušky chutnají skvěle s brynzou, slaninou i se zelím

    Před 1 rokem
    Bramborové halušky jsou oblíbeným a chutným pokrmem, pocházejícím ze slovenské kuchyně. Doplnit je můžete brynzou a slaninou, nebo zelím a třeba uzeným masem. Halušky jsou levné, rychlé a zasytí celou rodinu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Čočková polévka se zelím: Nesmí v ní chybět aromatická majoránka, uzená klobáska a zakysaná smetana, příprava je snadná

    Před 1 rokem
    Klasická čočkovka je tuzemským tradičním jídlem. Čočková polévka se zelím je její méně obvyklou variantou a díky obměně je mírně nakyslá a výborně chutná. Navíc je velmi sytá, takže si ji můžeme dát jako hlavní jídlo.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Šťavnatá krkovice se zelím a bramborovým knedlíkem

    Před 1 rokem
    Máte rádi vepřové maso? Pak určitě sáhněte po krkovici! Oproti kusu jako je kýta nebo plec je tento kus šťavnatější a plný chuti. Dnes pro vás máme tip, jak si takové maso připravit trochu jinak – na lůžku ze zelí!
     Komentáře
  • Nymburský deník

    Dá si se šípkovou, nebo se zelím? Prezident Pavel míří ve čtvrtek na Nymbursko

    Před 1 rokem
    /FOTOGALERIE/ Součástí dvoudenní návštěvy prezidenta republiky Petra Pavla ve Středočeském kraji bude také návštěva Nymburska. Ve čtvrtek po poledni přijede do Kněžic, poté zavítá do Kerska, kde si prohlédne stezku i chatu Bohumila Hrabala. A nevynechá ani kultovní restauraci Hájenka.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak na tu nejlepší zelňačku? Základem je dobré zelí, vylepší ji dobrá uzenina, kysaná smetana, ale třeba i sušené švestky

    Před 1 rokem
    Zelná polévka je jednou z našich oblíbených polévek. Je plná vlákniny, zahřeje a dokonale zasytí. Pro vylepšení zelňačky můžete využít různé uzeniny, papriku a na závěr také smetanu.
     Komentáře
  • Apetit

    Levné, rychlé a zdravé: Objevte kouzlo zelníků, které zpropagovala i Magdalena Dobromila Rettigová

    Před 1 rokem
    Zelníky jsou klenot české kuchyně, do své kuchařky je zařadila už Magdalena Dobromila Rettigová v první polovině devatenáctého století. Těsto z kynutého i nekynutého těsta se plní sladkým dušeným zelím.
     Komentáře
  • Apetit

    Levné, rychlé a zdravé: Objevte kouzlo zelníků, které zpropagovala i Magdalena Dobromila Rettigová

    Před 1 rokem
    Zelníky jsou klenot české kuchyně, do své kuchařky je zařadila už Magdalena Dobromila Rettigová v první polovině devatenáctého století. Těsto z kynutého i nekynutého těsta se plní sladkým dušeným zelím.
     Komentáře
  • České jídlo pohledem cizince

    Nejšťavnatější tradiční české jídlo dle cizince? Kachní stehno s červeným zelím a knedlíkem!

    Před 1 rokem
    V této epizodě cizinec Andre zavítal do města Štramberka a na zdejším náměstí navštívil pivovar a restauraci, kde si obednal kachní stehno s červeným zelím a knedlíkem. Jak toto jídlo ohodnotil se dozvíte ve videu...
     Komentáře
  • Toprecepty

    Bůček v kysaném zelí: Šťavnaté jídlo z jednoho hrnce dokonale propojí chutě obou ingrediecí a prospěje mu i černé pivo

    Před 1 rokem
    Vepřový bůček a kysané zelí do české kuchyně patří a báječně spolu ladí. Připravte si bůček v kysaném zelí v jednom hrnci a uvařte vynikající oběd. Chutě obou ingrediencí se krásně prolnou.
     Komentáře
Reklama