Zavřít
Hlávkové zelí

Hlávkové zelí

Nejnovější články na Seznamu na téma Hlávkové zelí
  • Svět Kreativity

    V hlávkovém zelí z obchodu se ukrývala ještěrka. Žena si ji všimla až doma

    Před 22 hodinami
    Žena, která nakupovala v prodejně oblíbeného obchodního řetězce, doma zažila pořádný šok. Když nákup vybalovala, objevila v zelí nečekaného „nájemníka“.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Z babiččina zápisníku: Hnojivo z hlávek zelí zdvojnásobí růst každé sazenice

    Před 1 dnem
    Domácí pěstování sazenic není leckdy nic jednoduchého – při jejich výživě je však možné vsadit na osvědčený babský recept.
     Komentáře
  • iBydlení

    Zapomeňte na chemické barvy a nudné obtisky na velikonoční vejce. Zkuste barvení vajec v přírodním stylu!

    Před 2 dny
    Barevná vajíčka pomocí chemických barev, obtisků nebo košilek má dneska skoro každý. Co takhle potěšit koledníky kraslicemi v přírodním stylu? Budete tak ohleduplní k přírodě a naprosto originální. Přitom postupy jednotlivých typů barvení jsou jednoduché a levné. Které z nich vyzkoušíte zrovna vy?
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Foto: Paprika vede vitaminem C, avokádo vlákninou. Co jíst a nezkrachovat

    Před 5 dny
    Avokádo, hrozny, paprika – ačkoliv tyto plody obsahují řadu prospěšných výživových látek, v zimě, kdy jsou velmi drahé, za ně není nutné utrácet. Jejich roli dobře nahradí i uskladněné zelí, brambory či mrkev.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Kuře nebo krůta à la kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

    Před 7 dny
    Ať už zvolíte celé kuře nebo kuřecí stehna, anebo použijete krůtí stehna či paličky, tohle jídlo můžete servírovat jako slavnostní pečínku. Obvykle se používá pro tuto přípravu kachna, ale použití kuřete nebo krůty je více ekonomické i zdravější.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Rychlá večeře za pár kaček: Fleky se zelím a slaninou

    Před 9 dny
    Rychlá klasika, na kterou je potřeba jen několik ingrediencí, ale která zaručeně zasytí. Kdo si pamatuje fleky se zelím a uzenou slaninou ze školních jídelen? :)
     Komentáře
  • Prostřeno

    Zelí hravě zatočí s mnoha zdravotními neduhy

    Před 15 dny
    Že se různá onemocnění dají kurýrovat bylinkami, to je běžná praxe. Jenže s bezpočtem neduh dokáže zatočit i zelenina! Vězte, že obyčejné zelí má takové schopnosti, které pro vás budou novinkou a zároveň i šokem. Proč by vám doma nemělo chybět?
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Krůtí masové kuličky v zelí

    Před 17 dny
    Krůtí maso řadí odborníci mezi tzv. superpotraviny. A právem! Má řadu benefitů, ze 70 % je bílé, ze 30 % tmavé. Druhy masa se od sebe liší zbarvením, konzistencí i obsahem tuku. Krůtí maso je vynikající surovinou pro přípravu nejrůznějších pokrmů. Vyzkoušejte dnes náš certifikovaný recept na krůtí kuličky dušené v zelí.
     Komentáře
  • Ferty

    Fantastické zelné placky. Recept osvědčený generacemi jedlíků

    Před 18 dny
    Zelné placky patří mezi vděčné bezmasé pokrmy, které jsou oblíbené napříč generacemi. Jejich příprava je jednoduchá, a navíc jsou velmi zdravé.
     Komentáře
  • Radiožurnál

    Hraniční plot jim rozpůlil pozemek. Mezi poli se zelím projíždí farmáři zakódovanou branou

    Před 19 dny
    Hranice Spojených států amerických a Mexika je jednou z nejstřeženějších na světě. Bují tam pašeráctví drog i lidí a každý měsíc se ji snaží překonat víc než sto tisíc zoufalých uprchlíků. První díl seriálu se odehrává ještě na americké straně, v texaském Brownsvillu, několik metrů od hraničního plotu. Jaký je tu život? Poslechněte si první díl seriálu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Slovenská polévka šajtlava: Plná brambor a zelí zasytí nejen horaly

    Před 19 dny
    Kdysi se vařívala v hornatých oblastech Slovenska, kde se dařilo hlavně bramborám a zelím. Proto by právě tyhle dvě suroviny měly být v polévce dominantní. A samozřejmě nesní chybět uzená slanina, která polévce propůjčí skvělou chuť i vůni. Základní recept najdete v našem videu, ale polévku si můžete doladit dle libosti, třeba sušenými houbami.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Připravte si doma kimchi – geniální korejský salát plný vitamínů

    Před 20 dny
    Kimchi je, lakonicky řečeno, zelný salát v korejském podání. Kdo by v tuto chvíli ohrnul nos, jeho velká chyba. K českému zelí to má asi tak daleko, jako je cesta do Koreje. Chuť kimchi je totiž grandiózní, stejně tak účinky na lidské zdraví!
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Pořádné špekové knedlíky se zelím, jako výborná odměna za úspěšně odvedenou práci

    Před 22 dny
    Suroviny - 4 porce Špekové knedlíky se zelím: veka 300g slanina 50g uzený bok (anglická slanina) 200g cibule 80g sádlo 30g vejce 2ks mouka hrubá 60g mléko 200g sůl, pepř, muškátový květ Zelí kysané: zelí kysané 500g cibule 50g sádlo 30g mouka hladká 10g cukr 50g ocet 10g sůl kmín
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Valašská bílá kyselica z kysaného zelí s klobásou a slaninou

    Před 24 dny
    Hutná valašská polévka z kysaného zelí se dřív snídávala, aby chlapi měli dost síly na práci v lese; jeden talíř je tak vydatný, že stačí místo oběda.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Po fantastických zelných plackách asi nezhubnete, ale pošmáknete si

    Před 26 dny
    Receptů na zelné placky je bezpočet. Někdo je dělá z čerstvého zelí, jiný (jako já) je dělá z kysaného. Pojďte zkusit náš recept, který je už od dob babiček vymazlený a osvědčený generacemi strávníků.
     Komentáře
  • Receptovník

    Za hořkou chutí bigosu může stát několik chyb. Základem je připravit dobře zelí

    Před 30 dny
    Pokud se těšíte na bigos, ale po ochutnání zjistíte, že je příliš hořký, může být problém nejen v zelí. Hořkou chuť mohou způsobovat i jiné přísady. Zjistěte, kterým chybám se vyhnout a co je třeba udělat, abyste zachránili bigos.
     Komentáře
  • Kreativní techniky

    Zelný salát s křenem: Recept, který má říz

    Před 1 měsícem
    Zelný salát je velmi chutný, zdravý a jednoduchý na přípravu.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Zelňačka, salát coleslaw a další úpravy obyčejně neobyčejného zelí

    Před 1 měsícem
    Věděli jste, že i zelí má svůj den? Je jím právě ten dnešní, 17. únor. Pokud jste to netušili, nic si z toho nedělejte. Oslavit ho nějakým zelným pokrmem ale můžete. Když ne dnes, klidně zítra. Zelí působí jako obyčejná, pro někoho až nudná zelenina, ale zdání klame. Zelí je mimořádně zdravé, chutné, hlávka vám v lednici vydrží dlouho a na rozdíl od jiných potravin se stále řadí mezi ty cenově dostupné. Vybrali jsme pro vás 5 zelných receptů, díky nimž si dopřejete pořádnou porci zdraví.
     Komentáře
  • Receptovník

    Kysané vs. nakládané zelí: každé se připravuje jinak, jinak působí také na zdraví

    Před 1 měsícem
    Máte raději kysané, nebo nakládané zelí? Každé z nich se připravuje jiným způsobem a každé z nich také chutná úplně jinak. Poradíme vám, které z nich je zdravější, a vysvětlíme si, jak se každé z nich vyrábí. V obchodech najdete na policích obě varianty. Které z nich pro vás bude lepší na slavnostním i běžném stole? Jak se vyrábí kysané zelí? Tradiční kysané zelí potřebuje jen pár jednoduchých ingrediencí.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na kuře na zelenině: Dopřejte si ho v mnoha obměnách. Upečte ho na kořenové zelenině i na zelí

    Před 1 měsícem
    Kuře miluje většina z nás, ale ne pokaždé býváme při jeho přípravě kreativní. Výbornou variantou je třeba kuře na zelenině. Kterou zeleninu využít, abychom si dopřáli změnu a čím tento pokrm dochutit?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na chlupaté knedlíky se zelím: Správné konzistenci pomůže rychlá práce a sádlo, radí prvorepubliková kuchařka Anuše Kejřová

    Před 1 měsícem
    Chlupaté knedlíky, zelí, případně kus masa tradičně patří k oblíbeným zimním jídlům. Víte, z jakých brambor je připravit a jak je uvařit? Máme tipy i od Anuše Kejřové, jak budou knedlíky chutnat co nejlépe.
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Počeštěný, ale stále vynikající pikantní segedínský guláš se zelím a knedlíky

    Před 1 měsícem
    Suroviny - 5 porcí Segedínský guláš (Segedín): vepřová plec 1000g cibule 200g sádlo 150g paprika mletá 30g zelí kysané 800g česnek 20g smetana 250g mléko 200g mouka hladká 40g kmín sůl
     Komentáře
  • TopRecepty

    Kynuté koláče se sladkou zelnou náplní podle cukráře Josefa Maršálka: Provoněné skořicí a ochucené jablky chutnají fantasticky

    Před 1 měsícem
    Zelné koláče jsou v podání oblíbeného cukráře Josefa Maršálka nasladko, což je trochu překvapením. Jsou ale výborné a úžasně voní. S jeho tipy je příprava navíc velmi snadná.
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Jablíčkové papriky vynikají výraznou chutí a vůní

    Před 1 měsícem
    Papriky, které jsou v Maďarsku velmi oblíbené, si k nám cestu teprve hledají. Dají se jíst čerstvé, konzervovat i nakládat.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Slovenská kapustnica v zimě krásně prohřeje a zasytí. Kapustu byste v ní hledali marně

    Před 1 měsícem
    Zima je tu v plné síle, a tak potřebujeme vydatná jídla, která nás krásně prohřejí. Mezi taková patří slovenská kapustnica. Nemusíte se bát, že byste měli jíst kapustu. Tahle polévka je ze zelí a je podobná naší zelňačce.
     Komentáře
  • iReceptář

    Zelí vám vydrží na balkoně až do jara. Tyto triky málokdo zná

    Před 1 měsícem
    Jestli je někdy nejvyšší čas konzumovat zelí, je to právě teď v zimě. Zelí vám totiž dodá velké množství vitamínu a vaše tělo tak snáze odolá náporu virových onemocnění, která momentálně řádí všude kolem nás. Pokud ho ale chcete uchovat, není problém, poradíme vám jak to udělat, aby zelenina vydržela déle.
     Komentáře
  • Proženy

    Lepší než z hospody: Poctivý moravský vrabec se zelím a kynutým knedlíkem

    Před 1 měsícem
    Než přijde postní období, potěšte se oblíbenou českou klasikou. Měkké maso a spousta lahodné šťávy na přelití nadýchaných knedlíků: moravský vrabec se zelím se neomrzí.
     Komentáře
  • Dům a zahrada

    Naučte se nejlepší salát coleslaw široko daleko

    Před 1 měsícem
    Lahodný a křupavý salát coleslaw zná každý. Je to příloha populární po celém světě – a to hlavně díky americkým fastfoodům, kde jej dostanete k burgeru i grilovanému masu. Víte ale, jak název tohoto salátu vznikl, odkud pochází a hlavně – jak jej připravit? Jestli ne, čtěte dál.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Pořiďte si zdravím nadupané kimchi

    Před 1 měsícem
    Fermentované zelí smíchané se sladkokyselou pastou není považováno jen za lahodnou potravinu, ale i medicínu s famózním působením. Jak si takové kimchi připravit doma a co všechno z něj vytěžíte?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Levné vaření: Dušené zelí s brambory, placičky z ovesných vloček nebo kari z červené čočky vyjdou na pár korun

    Před 1 měsícem
    Hledáte rychlá jídla, která lze připravit s omezeným rozpočtem? Pak jste na správném místě! Poradíme vám, jak uvařit levně, ale přitom chutně. Není to totiž vůbec složité.
     Komentáře
  • OnlyU

    Holubky se dají jíst teplé i studené. Dostaly se k nám pravděpodobně z Rumunska

    Před 2 měsíci
    Mleté maso se hodí do mnoha pokrmů. Víte ale, že je vynikající také zapečené v zelných listech? Pokrmu se říká holubky, v různých krajích má ale jiné názvy. Znát ho tak můžete pod pojmem holubci, holubce, nebo dokonce golupce. Ve všech případech jde ale o masem naplněné zelí.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Lékař chudých: Hlávkové zelí si tuto přezdívku získalo díky pozitivním účinkům na mnohé zdravotní potíže a jeho nízké ceně

    Před 2 měsíci
    Zelí je velmi výživné a bohaté na vitamín C, vlákninu a vitamín K. Může podporovat trávení, zlepšovat zdraví srdce a snižovat záněty. Přesto je často přehlíženo.
     Komentáře
  • iReceptář

    Kuře pečené na zelí: Nulová práce, minimální náklady a výsledek 100%

    Před 2 měsíci
    Kuře je zkrátka dobrota, ať už ho přidáte k čemukoliv. Už jste ho někdy zkoušeli pečené na zelí? Je to úplně jednoduché a výsledek fantastický.
     Komentáře
  • Vlasta

    Nejlevnější superpotravina: Zelí hojí vředy a chrání před střevními infekcemi

    Před 2 měsíci
    Brambory a zelí, živobytí celý. Tím se v chladných měsících řídili naši předci. Dnes si sice můžeme i v třeskutých mrazech koupit téměř jakoukoli zeleninu a ovoce, ale bílá či červená hlávka je právě v zimě naprostá bomba!
     Komentáře
  • Receptovník

    Stačí špetka do zelí a s nadýmáním bude konec. Užijte si oblíbené pokrmy bez starostí

    Před 2 měsíci
    Pokrmy na bázi zelí jsou tradiční česká jídla. Bohužel je poměrně těžké je strávit a mohou také způsobovat nadýmání a nepříjemný pocit těžkosti v žaludku. Naštěstí existují jednoduché triky, které nám pomohou nadýmání zabránit. Stačí přidat jeden z několika tajných produktů přímo do zelí!
     Komentáře
  • Apetit

    Zelný salát coleslaw na mnoho způsobů: 12 receptů, na kterých si pokřupete

    Před 2 měsíci
    Někdo mu říká [kolsló], jiný [koleslaf]. Křupavý zelný salát coleslaw se stal celosvětově populární přílohou, a to zejména díky americkým fastfoodům, které ho začaly servírovat k burgerům a grilovanému masu. Jak název salátu správně vyslovit a odkud vlastně pochází?
     Komentáře
  • iReceptář

    Znáte couračku? Z kysaného zelí ji dělaly naše prababičky v zimě pravidelně

    Před 2 měsíci
    Polévka je grunt. A když do ní přidáte ještě kysané zelí, získáte vitaminovou bombu. Není divu, že „couračka“ patřila mezi osvědčené zimní životabudiče našich předků. Vyzkoušejte ji také.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Kysané zelí: Lék na nachlazení i kocovinu. Jak na něj?

    Před 2 měsíci
    Kysané zelí je známé jako vitamínová bomba. Přírodní a chutný lék si můžete připravit také doma. Jak na lahodné kysané zelí? A s čím vším pomáhá? Připravte si vlastní a pochutnejte si třeba na slaném štrúdlu s uzeným masem.
     Komentáře
  • Náš dům

    Hlídáte si domácí kysané zelí? Jedna chyba jej může zlikvidovat

    Před 2 měsíci
    Znáte největší domácí vitamínovou bombu? Jasně, aby ne, jedná se o kysané zelí. Vyrobit si jej není nijak složité. Většinou se k nakládání zelí přistupuje někdy na konci října či na začátku listopadu. Nejde o nijak složitý proces. Stačí vám pouze kvalitní kameninový hrnec s vodní drážkou, zatížení a samozřejmě ingredience. Používá se fakticky jen nakrouhané zelí, cibule, sůl a kmín. Zelí ale není bezúdržbové. V průběhu roku se o něj musíte jednoznačně starat. Jak a která chyba vám může zlikvidovat veškerou snahu? To vám prozradíme v následujících řádcích.
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Výborný recept na zapečené brambory se zelím a uzeným masem od dědy kuchaře

    Před 2 měsíci
    Brambory zapečené se zelím a uzeným masem: uzené maso 600g, brambory uvařené a oloupané 600g, zelí kysané 500g, cibule 80g, sádlo 50g, smetana, 250ml sůl a pepř
     Komentáře
  • Receptovník

    Tradiční polské zelí s hrachem bude hotové vcukuletu. Díky brilantnímu triku nebude nutné hrách namáčet

    Před 2 měsíci
    V Česku nesmí chybět na stole vařená čočka. Obdobně v Polsku si lze jen těžko představit menu bez zelí s hrachem. Tento pokrm patří mezi tradiční jídla, která se vaří nejen o svátcích, ale během celého roku. Problémem bývá včasné namočení hrachu, protože jeho příprava si žádá mnohahodinové namáčení. Nebo je možné připravit zelí s hrachem, který se vůbec nemusí namáčet, a přitom je lépe stravitelný?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Segedínský guláš podle maďarského receptu: Zdravější a chutnější verze, než jakou známe my, se obejde bez mouky

    Před 2 měsíci
    Segedínský guláš patří mezi naše oblíbená jídla a vůbec nepochází z maďarského města Segedín. Vychutnejte si toto báječné spojení vepřového masa a zelí. Poradíme, jak na to.
     Komentáře
  • StyleUp

    Červené zelí je pokladnicí vitaminů a antioxidantů. Je ideální zeleninou pro hubnutí i pevnou pokožku

    Před 2 měsíci
    Červené zelí je lahodná surovina, kterou si oblíbilo mnoho kuchařů. Lze ji zpracovat na různé způsoby, do polévek, hlavních jídel, dokonce i do koláčů. Navíc je velmi zdravá a obsahuje mnoho výživných látek, které jsou pro naše tělo prospěšné.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Připravte si hermelín v různých podobách: V nevšední pomazánce se zelím, zapečený s bramborami nebo plněný chutná božsky

    Před 2 měsíci
    Hermelín patří mezi naše nejoblíbenější sýry a byla by škoda využívat ho jen jako plátek na pečivo. Dá se využívat do různých směsí s různými potravinami, plnit. Inspirujte se našimi tipy plnými různých chutí.
     Komentáře
  • Jímeto

    Staročeská couračka: Ideální jídlo pro zimní dny. Dá se jíst s klobásou i bez masa

    Před 2 měsíci
    Jako couračka je někdy chápána omáčka z mléka, smetany a zelí. Mnohem častěji ale lidé takto nazývají polévku, která se může podávat z vydlabaného chleba.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Jak nakoupit levné potraviny, ale nezhuntovat si zažívání? Tipy na super suroviny za pár kaček

    Před 2 měsíci
    Vaření z čerstvých a kvalitních surovin je ideální volbou. To samozřejmě za předpokladu, že se nemusíte ohlížet na cenu a netrápí vás napjatý domácí rozpočet.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Chuť na alkohol zažene červené zelí

    Před 2 měsíci
    Potlačení touhy po alkoholu či rychlejší zotavení svalů po fyzické aktivitě? Dopřejte si glutamin! Kde ho hledat?
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Skromně a chutně: Sbírka výtečných receptů z čerstvého zelí

    Před 2 měsíci
    Hlávka zelí v sobě ukrývá spoustu benefitů. Ve smyslu za málo peněz hodně muziky se tato zelenina stala oblíbenou v mnoha národních kuchyních. U nás je velmi populární zelí kysané, které má nesporné zdravotní účinky, ale i s tím čerstvým se dá báječně kouzlit. Přinášíme spoustu receptů, které si jistě ve vašem rodinném jídelníčku najdou své místo.
     Komentáře
  • iRozhlas

    Klasická hudba vystřídaná klasickou kachničkou s červeným zelím. Připravte si koktejl Rossini

    Před 2 měsíci
    Měla jsem tu čest zahájit nový rok klasikou. Z pódia se linuly tóny vybraných kousků klasické hudby, oper a operet a přes zeď Španělského sálu na Pražském hradě se začala linout vůně připravovaného rautu.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Nasměrujte svoji pozornost k zelí a salátům

    Před 2 měsíci
    Zrovna nedávno jste si v duchu položili otázku, jak by se vaše kondice dala co nejjednodušeji vylepšit? Nasměrujte svou pozornost ke kapustě, zelí, římskému salátu a rukole. Pak to půjde úplně samo!
     Komentáře
  • Bydlení snů

    Domácí nakládané zelí je bezkonkurenční v chuti i složení. Jednoduchý recept zvládne každý

    Před 2 měsíci
    Domácí kysané zelí je jednou z nejchutnějších zavařenin. Přestože ho konzumujeme především v podzimním a zimním období, prospívá tělu po celý rok. Obsahuje mikroorganismy nezbytné pro udržení normální střevní mikroflóry a chrání imunitní systém.
     Komentáře
  • OnlyU

    Kološvárské zelí: Typický pokrm pro zimní období, jehož stopy vedou do Sedmihradska

    Před 2 měsíci
    Plněné zelí je nejen typickým maďarským jídlem, které se na talíři objevuje v zimě a během Vánoc, ale jde o jedno z nejoblíbenějších jídel maďarské tradiční národní kuchyně. A není se čemu divit, zelí už se v této oblasti pěstuje 8 tisíc let.
     Komentáře
  • iReceptář

    Naše babičky si držely štíhlou linii kysaným zelím. Je to lepší než módní diety

    Před 2 měsíci
    Pustili jste se po Novém roce do hubnutí a nejste fandové nesmyslně předražených diet? Raději se začněte více hýbat a sáhněte do spíže po potravině, která vám s tím pomůže, a navíc zocelí vaše zdraví. Která to je? Řeč je o obyčejném kysaném zelí.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Staročeský kočičí štajryš s bramborami a zelím: Specialita z Plzeňska vyjde na pouhých 80 korun za 4 porce

    Před 2 měsíci
    Bramborová kaše s kroupami a kysaným zelím – tento vydatný staročeský pokrm dodá pořádnou dávku energie a zdraví. Na Plzeňsku je známý pod zvláštním názvem kočičí štajryš a podává se s dozlatova osmaženou cibulkou a slaninou či vepřovými škvarky.
     Komentáře
  • OnlyU

    Duryňské knedlíky udělají více parády než ty klasické bramborové. Typicky se jedí k pečínce se zelím

    Před 3 měsíci
    Bramborové knedlíky se dají jíst ke kachně se zelím, k výpečkům se špenátem nebo třeba plněné uzeným masem. Pokud se vám už teď sbíhají sliny, počkejte, až uslyšíte o těch duryňských. Ty jsou totiž populární v Německu a od těch, které známe my, se v mnohém liší. Na svátečním talíři udělají duryňské knedlíky více parády než ty klasické.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na fantastické červené zelí ke svatoštěpánské kachně? Skvělou chuť zajistí jablka a svařené víno

    Před 3 měsíci
    Připravujete každoročně na Štěpána pečenou kachnu? V tom případě k ní určitě vaříte kromě knedlíku i zelí. Pokud vás už klasika nebaví, co mu letos dodat sváteční nádech aromatickým kořením a jablky? Tuto vánoční verzi zelí si určitě zamilujete.
     Komentáře
  • Apetit

    Štěpánská kachna aneb Regionální speciality: Připravte ji pečenou na ovoci se zázvorovým zelím nebo s bramborovou nádivkou

    Před 3 měsíci
    26. prosinec je zasvěcen svatému Štěpánovi. U nás byl tradičně spojen s koledníky, kteří obchází dům od domu a žádají drobné dárky.
     Komentáře
  • Prima Zoom

    Jaká rizika hrozí vašim mazlíčkům o Vánocích? Tady je přehled všeho, na co si musíte dát pozor

    Před 3 měsíci
    Purpura na plotně, svíčky na věnci, kolekce na stromku – Vánoce můžou začít! Tedy pokud nemáte domácí zvíře. V opačném případě je potřeba dávat pozor nejen na hrozící popáleniny, otravy čokoládou a spolknuté háčky či ozdoby, ale také je důležité vědět, co dělat, když k něčemu takovému dojde.
     Komentáře
  • Čtidoma

    Slovenské Vánoce se od českých liší: Zapomeňte na rybí polévku, připravte se na zelí, opekance a česnekové oplatky

    Před 3 měsíci
    Vánoce jsou plné tradic a ty s letopočtem 2022 jsou doslova na spadnutí. O ryze českou sváteční večeři se sice neochudíme, ale nikdy není na škodu udělat si malý výlet za hranice a zjistit, co jedí lidé v tento den v cizině. I když třeba takové Slovensko mnozí stále ještě tak úplně za cizinu nepovažují.
     Komentáře
  • Receptovník

    Zelňačka nebo segedín jsou už nuda. V tradičním bigosu se zelí promění v luxusní pochoutku

    Před 3 měsíci
    Bigos je hned po vývaru na seznamu nejoblíbenějších polských jídel. Ačkoliv si ho mnoho lidí spojuje s nekonečnými hodinami strávenými v kuchyni, ve skutečnosti jde o celkem jednoduchý pokrm, na který je potřeba jen pár ingrediencí. Každá domácnost má svůj vlastní recept, ale jedno mají společné – neobejde se bez kvalitního zelí. Na ingrediencích záleží Pokud vybíráte čerstvé zelí, měly by být hlávky pevné a tvrdé.
     Komentáře
Reklama