Zavřít
Krém

Krém

Nejnovější články na Seznamu na téma Krém
  • Cooky

    Sametově jemná polévka z brambor a pórku zdobená křupavou slaninou: Pára stoupá z talíře a nese s sebou vůni másla, pórku a uzené slaniny

    Před 1 hodinou
    Polévka je grunt. Dopřejte si také vitamíny a zahřejte se během sychravých dnů bramborovo-pórkovou polévkou se slaninou podle našeho receptu s postupem.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Čím naplnit išelské dortíčky? Vyberte si z různých možností vaši oblíbenou náplň

    Před 2 hodinami
    Išelské dortíčky bylo oblíbené cukroví císaře Františka Josefa I. a hlavně díky němu se tolik proslavilo. Ořechová kolečka politá čokoládou mohou mít několik různých náplní. Vybrali jsme pro vás ty nejoblíbenější.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak dlouho vydrží cukroví? Některé druhy se kazí rychleji, jiné vydrží týdny

    Před 1 dnem
    Trouba pomalu vydává první druhy cukroví, které je třeba správně uskladnit, aby nejen vydrželo až do Vánoc, ale především se nezkazilo. Proto je důležité vědět, jak dlouho cukroví vydrží, každé má totiž svou omezenou trvanlivost.
     Komentáře
  • Apetit

    Originální gruzínský recept na medovník vypadá komplikovaně, ale je překvapivě snadný

    Před 5 dny
    Originální recept na medovník se po dlouhých peripetiích podařilo získat redaktorce Šárce Hamanové od Gruzínky Nanuli Dérové. Vypadá komplikovaně, ale budete překvapeni, jak je snadný. Nejlíp chutná trochu odleželý, proto ho po sestavení nechte pár hodin odpočívat na chladném místě.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Slepované cukroví: Vyberte si nejoblíbenější recepty na tradičních 5 druhů cukroví

    Před 5 dny
    Připravili jsme pro vás nejoblíbenější pětici slepovaného cukroví, které každoročně patří na vánoční stůl. Tyto kousky z křehkého těsta plníme různými krémy a vždy mizí z talířů jako první. Je to cukroví vláčné, křehké a lahodné.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Margotková kolečka s čokoládou: Báječné cukroví s lahodnou náplní je překvapivě snadné

    Před 6 dny
    Pro ty, kdo milují nejrůznější slepované cukroví s krémy a čokoládou by mohly být margotková kolečka tím pravým k vyzkoušení. Přestože tak mohou na první pohled působit, margotková kolečka nejsou složitá na přípravu. I méně zkušení kuchtíci mohou počítat s úspěchem.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak udělat máslový krém ze 3 surovin? Hodí se nejen na vánoční cukroví

    Před 6 dny
    Máslový krém je velice variabilní krém, do kterého stačí přidat pouze jednu ingredienci navíc a rázem máte jinou náplň. Tento klasický krém oceníte při přípravě vánočního cukroví, ale může posloužit i jako krém do dortů, rolád nebo jiných zákusků.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Babiččiny plněné rohlíčky z ořechového těsta a máslového krému chutnají famózně

    Před 10 dny
    Babiččiny plněné rohlíčky často vévodily na tácech s cukrovím od našich babiček. Výraznější chuť ořechového těsta ve spojení s jemným krémem je opravdu lahodná. Postup sice není vhodný pro úplné začátečníky, ale výsledná chuť je skvělá.
     Komentáře
  • Extra v terénu

    Bolestná zpověď Moniky Bagárové: Zpěvačka promluvila o nejtěžším životním období

    Před 11 dny
    Monika Bagárová (31) hlásí velký návrat. Zpěvačka si v poslední době procházela těžkým obdobím, které by se nejspíš dalo přirovnat k syndromu vyhoření. Své srdce si předtím často vylévala na sociálních sítích. Redakce eXtra.cz krásku potkala na akci Ellephoria, kde ale působila velmi spokojeně. V rozhovoru promluvila, že je už všechno jinak a znovu se těší do práce.
     Komentáře
  • Marianne

    Zajít občas na pedikúru nestačí: Suché a popraskané paty žádají něco navíc

    Před 14 dny
    Pedikúra a obecně důsledná péče o nohy by měla být pravidelnou součástí naší rutiny po celý rok, nejen v létě, kdy nosíme otevřené boty. Pokud ji zanedbáváme, můžeme se dočkat nepříjemností v podobě vysušené a popraskané kůže na patách. Není to jen estetický, ale i zdravotní problém, protože prasklinky jsou velmi bolestivé, a navíc se mohou stát zdrojem infekce. Řešením, ale i prevencí, je správná a důsledná péče.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Proč prosévat moučkový cukr. Vzpomínáme, jak nás to učily naše babičky

    Před 23 dny
    Moučkový cukr má v naší kuchyni své důležité místo, neslouží jen k posypávání moučníků, ale také patří do některých těst, dezertů a krémů. Víte, že i tento cukr, stejně jako mouku, můžete prosévat? V následujících řádcích vám vysvětlíme, jaký to má smysl.
     Komentáře
  • Recepty od Jany

    Vyzkoušejte tyhle lískooříškové čtverečky s griliášovým krémem

    Před 23 dny
    Lískooříškové čtverečky s griliášovým krémem🌰🌰🌰 🐿 Máte rádi cukroví s lískovými oříšky? Pokud ano, tak sladké a křehké čtverečky s griliášovým krémem plným oříšků a vonícím po vanilce je to správné cukroví pro vás. Navodí vánoční atmosféru, provoní dům a ozdobí vás stůl. Těsto: 200 g hladké mouky 200 g cukru moučka 200 g lískových oříšků 200 g másla 2 žloutky Griliášový krém: 250 ml mléka ½ vanilkového lusku nebo moca lžičku vanilkového extraktu 1 lžíce krupicového cukru 20 g kukuřičného škrobu 1 žloutek 150 g másla 4 lžíce griliáše Griliáš: 50 g lískových oříšků 100 g krupicového cukru Na ozdobu: 200 g mléčné čokolády 60 g hořké čokolády lískové ořechy
     Komentáře
  • Marianne

    Pečujte o své tělo jako Hailey Bieber: Osvědčenou rutinu této ikony si zamiloval celý svět

    Před 24 dny
    Jakmile jméno Hailey Bieber zazní v souvislosti s nějakým trendem, je hned jasné, že se stane ikonickým. Ať už šlo o její tipy pro dokonale hladkou a hydratovanou pleť, nehty připomínající lesklý donut nebo trendy v oblékání, Hailey je prostě ikonická. A stejně ikonická je i její péče o tělo, o kterou se nedávno podělila se světem. A věřte, že si ji zamilujete také.
     Komentáře
  • Cooky

    Hřejivá kokosovo-kukuřičná polévka aneb Jak jsem vařila podle Zdeňka Pohlreicha

    Před 28 dny
    Chcete polévku, která vás doslova zahřeje i zasytí? Pak neváhejte a uvařte si kokosovo-kukuřičnou polévku podle Zdeňka Pohlreicha.
     Komentáře
  • Marianne

    Jak se na podzim a v zimě hydratovat? Máme pro vás tipy, které zachrání i tu nejsušší kůži

    Před 29 dny
    S příchodem chladných měsíců dostává naše pokožka pořádně zabrat. Studený vítr, topení i suchý vzduch narušují její přirozenou rovnováhu a pleť tak snadno ztrácí hydrataci, pružnost i zdravý vzhled. Jak o ni v zimě pečovat, aby zůstala hebká, vyživená a chráněná?
     Komentáře
  • Svět Ženy

    Péče o oční okolí po padesátce: Nestačí pořídit si krém, důležité je šetrné čištění, a ještě jeden krok

    Před 1 měsícem
    Kůže v okolí očí je velice jemná a nemá prakticky žádné mazové žlázy, takže je i o poznání sušší než ostatní části obličeje. Právě proto se na ní náš věk začne podepisovat nejdříve. Už kolem třiceti let jsou kolem očí patrné jemné linky, které se časem prohlubují, přidávají se i tmavé kruhy a povislá víčka, takže ve výsledku vypadáme kolikrát starší a unavenější, než ve skutečnosti jsme. Správnou péčí o oční okolí můžeme udělat doslova zázraky. Klíčové je vybrat nejen vhodný krém, ale dopřát pleti i něco navíc.
     Komentáře
  • Super

    Statisíce za právníky! Iveta Lutovská musí na rodičovské dovolené pořádně dřít, aby na to stačila

    Před 1 měsícem
    Bývalá královna krásy, Česká Miss 2012 Iveta Lutovská přiznává, že po čtyřicítce se výrazně více stará o pleť a leze to pořádně do peněz. Už dávno přestala počítat, kolik ji to měsíčně stojí.
     Komentáře
  • Recepty z české i mezinárodní kuchyně | Neplechanaplechu.cz

    HALLOWEENSKÝ DORT SVÍČKY

    Před 1 měsícem
    Máte rádi tematické oslavy? Já ano a proto mě Halloween baví. Dnes mám pro vás ideální recept na to to téma. Dort ve tvaru svíček.
     Komentáře
  • Svět Ženy

    Podzim vyžaduje změnu pleťového krému. Otestovali jsme nejlepší, vaše pleť bude hydratovaná a šťavnatá

    Před 1 měsícem
    Léto je definitivně za námi, a vypadá, že i to babí, a spolu s nimi i dny, kdy pleti stačilo málo. Lehký fluid, ochranný faktor a hotovo. Jenže teď je všechno jinak. Rána jsou chladná, vítr štípe do tváří a topení v kancelářích i bytech jede na plné obrátky. Vaše pleť to cítí jako první. Není náhodou, že bývá napjatá, občas začervenalá a make-up na ní už nedrží tak dobře jako dřív. Berte to jako znamení, že je nejvyšší čas pro malou, ale zásadní změnu ve vaší kosmetické poličce. Stejně jako měníte letní šaty za vlněný svetr, i vaše pleť si zaslouží nový a hutnější krém.
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Nadýchaní skořicoví šneci z kynutého těsta s polevou

    Před 1 měsícem
    Recept na Skořicové šneky , co jsou masakr na šestou: 🔗Ingredience (12 ks): Kváskový základ (rozkvas): • 30 g droždí • 250 ml vlažného mléka ( já používám sójové) • 2 lžíce cukru • 3 lžíce pšeničné mouky Těsto: • 550 g pšeničné mouky • 80 g cukru • 100 g změklého másla • lněné vajíčko (2 lžíce mletého lněného semínka + 6 lžic vody) místo 2 vajec • špetka vanilky (použila jsem vanilkovou pastu) • špetka soli Skořicové máslo: • 150 g másla ( já používám rostlinnou rámu v kostce) • 20 g mleté skořice • 100 g třtinového cukru • velká špetka vanilky Krémový Lotus sýr: • 60 g změklého másla • 200 g krémového sýra ( já používám krémovou rostlinnou pomazánku od luntera) • 40 g moučkového cukru • 1,5 lžíce Lotus krému Před pečením: • 1-2 lžíce javorového sirupu • 3 lžíce smetany • rozdrcené Lotus sušenky ⸻ Postup: 1. Rozkvas: Do misky rozdrob droždí, přidej cukr a rozetři. Přilij mléko, vmíchej mouku a nech vzejít asi 15 minut. 2. Do mísy robota nasyp mouku, přidej rozkvas, lněné vejce, sůl a vanilku. Hněť cca 10 minut. 3. Přidej změklé máslo a hněť dalších 7–8 minut, dokud není těsto hladké a lesklé. 4. Přikryj utěrkou a nech kynout asi 1 hodinu. 5. Náplň: Změklé máslo smíchej s cukrem, skořicí a vanilkou. 6. Vykynuté těsto vyválej na obdélník, potři skořicovým máslem, sroluj a okraje dobře utěsni. 7. nakrájej na šneky cca 3 cm široké, vyskládej na plech s rozestupy. 8. Nech ještě 25 minut kynout. 9. Potři sirupem rozmíchaným se smetanou a peč 25–30 minut na 180 °C (horní/dolní ohřev). 10. Krém: Mezitím vyšlehej máslo, krémový sýr, moučkový cukr a Lotus krém. 11. Upečené šneky nech vychladnout, pak potři krémem a posyp rozdrcenými Lotus sušenkami.
     Komentáře
  • Abeceda zahrady a bydlení

    DIY tip na podzimní dekoraci podle floristy: Jak udělat vázu z dýně a do ní kytici

    Před 1 měsícem
    Dýně se už i u nás staly symbolem podzimu. Co si z nich vyrobit krásnou vázu, kterou dozdobíme čerstvými květinami? Vše krok za krokem najdete i na videu v úvodu článku, kterým vás provede Markéta Mayerová.
     Komentáře
  • Marianne

    Kvalitní krémy proti stárnutí pořídíte za pár korun: Máme pro vás tipy na produkty z drogerie

    Před 1 měsícem
    Pleťový krém by měl být součástí naší kosmetické výbavy v každém věku. V mládí potřebujeme pokožku hlavně hydratovat a chránit ji před účinky UV záření, a s přibývajícími roky řešíme známky stárnutí, jako jsou jemné linky a vrásky, ochabování a vznik pigmentových skvrn. Po čtyřicítce se bez krému s anti-ageing účinky už zkrátka neobejdeme, pokud chceme, aby byla pleť vyživená, hladká a působila mladistvě. Nemusíte za něj utratit tisíce, účinné produkty se dají pořídit třeba i v drogerii.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Trezírovací sáčky jsou nepostradatelnými pomocníky ve sladké i slané kuchyni

    Před 1 měsícem
    Trezírovací sáčky mají špičatý trojúhelníkový tvar. Jsou vyrobeny ze silikonu nebo odolné igelitové fólie. Plníme je měkkými náplněmi, které z nich vytlačujeme přes ustřižené špičky nebo přes trezírovací řezané zdobičky.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    9 min

    Podcast
    Posvícenský merhovaný koláč od Vojty Vrtišky s tvarohovým krémem z bílé čokolády

    Před 1 měsícem

    ·

    9 minut

    Merhovaný koláč může někomu snadno připomenout dětství. Tenká vrstvička kynutého těsta, povidel a navrchu ganache s chutí pribináčku a bílé čokolády. Tenhle famózní koláč je nekorunovaným králem letošního posvícenského pečení. „Je to moderní twist klasického chodského koláče,“ říká Vojta Vrtiška.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Ozdobte stůl originálními sladkými balíky slámy. Videonávod ukáže, jak na to

    Před 1 měsícem
    Dezerty bývají krásné na pohled i na chuť. Lze připravit i takový, který na první pohled nevypadá jako dezert, ale jako něco jiného – v tomto případě jako svázaný balík slámy. Tento je z piškotového korpusu, karamelového krému a nudlí kadayif.
     Komentáře
  • Žena-in

    Vyzkoušeli jsme a doporučujeme: Rtěnka s dlouhou výdrží za rozumnou cenu i perfektní řasenka, která se nerozmazává

    Před 1 měsícem
    Kosmetický svět se vyvíjí neuvěřitelně rychle. Téměř každý měsíc se objevují novinky, které slibují hladší pleť, výraznější řasy nebo bezchybný make-up. Jak ale poznat, co skutečně stojí za pozornost? Přinášíme vám výběr produktů, které nás v redakci v poslední době nadchly nejvíc.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Zdobení dortů: Krém je nejrychlejší a nejefektivnější způsob, jak ozdobit dort

    Před 2 měsíci
    Krémové dorty se připravují z mnoha těst a krémů, které mají různé příchutě. Dorty se od sebe liší barvou těsta a krému, jeho chutí a hlavně zdobením. I z obyčejného moučníku tak můžeme vytvořit umělecké dílko.
     Komentáře
  • Apetit

    Dukátové buchtičky s krémem vám provoní kuchyni a vrátí vás do dětství

    Před 2 měsíci
    Vyzkoušeno! Dukátové buchtičky s krémem jsou jako návrat do dětství. Není možné je nemilovat. Lze je podávat také s řidším vanilkovým pudinkem, ale věřte, že poctivému žloutkovému krému se se pudink nevyrovná. Jestli s ním nemáte žádné zkušenosti, o recept i jeho přípravu se s vámi rádi podělíme.
     Komentáře
  • Cooky

    Red Velvet na plechu: Červený samet jako řezy místo klasického dortu

    Před 2 měsíci
    Recept na Red Velvet kostky - řezy pečené na plechu, plněné bílým krémem a zdobené nastrouhanou čokoládou. Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na červené sametové kostky.
     Komentáře
  • Svět Ženy

    Jaký krém si pořídit na podzim podle typu pleti? Bojujte s následky léta i prvním chladem

    Před 2 měsíci
    Podzim přináší změny nejen v počasí, ale i v potřebách naší pokožky. Po slunečném létě může být pleť dehydratovaná, poseta pigmentovými skvrnami či podrážděná od přemíry sluníčka, které je třeba napravit. S příchodem chladnějších dní navíc hrozí vysoušení a ztráta pružnosti, a je třeba volit kosmetické přípravky, které na pokožce tvoří ochranný film a pomáhají uzavřít v ní vlhkost. Poradíme vám, jaké krémy jsou na přechod do podzimu nejlepší podle vašeho typu pokožky.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Kakaové trubičky s čokoládovou polevou a krémem vypadají jako malé větvičky

    Před 2 měsíci
    Trubičky jsou cukrářské výrobky, které se připravují z pečeného či nepečeného těsta, namotaného na kovové formičky. Po sejmutí z formiček je můžeme namočit do čokolády a dutinky naplnit různými krémy.
     Komentáře
  • Cooky

    Tradiční Eskymo řezy: Lehký piškot, kokosový krém a čokoládová poleva

    Před 2 měsíci
    Retro Eskymo řezy s osvědčenou kombinací kokosu a čokolády vás nadchnou! Skvěle se hodí pro mimořádné příležitosti a oslavy všeho druhu.
     Komentáře
  • Apetit

    Tiramisu poháry jsou dokonale nadýchané a lahodné i bez vajec

    Před 2 měsíci
    Tiramisu do skleničky je absolutní hit každého večírku. Tohle tiramisu je bez vajec, a proto je vhodné i pro ty, kteří k syrovým žloutkům či vejcím nemají důvěru. Díky mascarpone, smetaně a amarettu je krém dokonale nadýchaný a lahodný i bez vajec. Servírování ve skleničkách je nejen praktické (každý dostane svou skleničku a odpadá tak složité dělení na porce), ale díky vrstvení také velmi efektní.
     Komentáře
  • Cooky

    Šátečky z listového těsta plněné hustým vanilkovým pudinkem a ovocem: Rychlé pečení, sladké čekání

    Před 2 měsíci
    Pečení z listového těsta je radost. Dají se jednoduše vykouzlit zajímavé a chuťově výborné moučníky. Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na šátečky z listového těsta plněné pudinkem a zdobené kouskem ovoce.
     Komentáře
  • Svět Ženy

    Jediný make-up produkt, který po 50 v kosmetické tašce opravdu potřebujete. Chrání před sluncem a snadno se aplikuje

    Před 2 měsíci
    S rostoucím věkem se naše kosmetická taška obvykle rozšiřuje o další a další produkty, které pomáhají bojovat s příznaky stárnutí. Ať už jde o hydratační krémy, pleťová séra proti stárnutí nebo omlazující emulze. Současné trendy si zakládající především na bezchybné a zdravě vypadající pleti. Přes veškerou snahu však mnohdy není snadné jí docílit. Právě v takovou chvíli přichází CC krém, který během chvilky vykouzlí dokonalou pleť, a současně jí dodá to nejdůležitější. Už ho máte ve své kosmetické tašce?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Kornoutky jsou určené k plnění. Chutnají se zmrzlinou, krémem i pěnou s ovocem

    Před 2 měsíci
    Kornoutky ve sladké kuchyni jsou cukrářské výrobky, které se plní zmrzlinou, krémy, pěnami a ovocem. Nejznámější jsou zmrzlinové oplatkové kornoutky, ale také kornoutky ořechové, čokoládové nebo z listového a jiného těsta.
     Komentáře
  • Cooky

    Šťavnaté ovocné řezy s pudinkovým krémem a želatinou, které vypadají a chutnají jako z cukrárny

    Před 2 měsíci
    Hravé a šťavnaté řezy s pudinkem, ovocem a želatinou potěší účastníky dětské oslavy, stejně jako vaše sváteční hosty. Upečte je podle tohoto jednoduchého receptu s postupem krok za krokem.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Krása podle GPS: Kde ve světě milují kyselinu hyaluronovou nejvíc a jak ji používají?

    Před 2 měsíci
    Kyselina hyaluronová – známe ji všichni jako složku, která „hydratuje pleť a vyhlazuje vrásky“. Objevuje se v sérech, krémech i výplních. Jenže zatímco v našich končinách ji vnímáme hlavně jako kosmetický zázrak pro omlazení, ve světě se na ni nahlíží v mnohem širším měřítku a často úplně jinak! V Koreji ji ženy aplikují v několika vrstvách jako součást precizní skincare rutiny, v Japonsku naopak věří, že HA je účinná hlavně tehdy, když se kombinuje s rituálem a disciplínou, v Americe ji najdete například i v kapslích pro sportovce a v Itálii? Tam ji používají na hojení ran a odřenin.
     Komentáře
  • Svět Ženy

    Máte citlivou pleť? Tyto 3 produkty nesmí ve vaší kosmetické tašce na podzim chybět

    Před 2 měsíci
    Přelom babího léta obvykle hlásí ochlazení, které dříve či později přijde. A spolu s ním i zvýšená zátěž pro naši pokožku. Chlad, vítr a časté přechody z tepla do zimy naší pleti dvakrát neprospívají. Obzvláště citlivá pokožka na to může reagovat podrážděním, zarudnutím nebo nepříjemným pnutím. Pokud se vás to týká, měli byste zbystřit. Jestliže svou kosmetickou tašku obohatíte o tyto 3 produkty, zvládnete podzim i zimu s přehledem.
     Komentáře
  • Dáma

    Pečení na víkend: Šmoulí makronky s ostružinami

    Před 2 měsíci
    Makronky jsou francouzský cukrářský sen v mini podobě. Křehké, nadýchané a s jemným mandlovým aroma. Přidejte k nim ostružiny a jejich mírně nakyslá chuť dokonale vyváží sladkost krému. V našem receptu najdete nejen postup krok za krokem, ale také tipy, jak makronky správně barvit a ozdobit.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Pražský koláč podle ČSN: Nadýchané koláče plněné krémem uchvátí každý mlsný jazýček

    Před 2 měsíci
    Pražský koláč nenajdete pouze v pražských cukrárnách. Běžně je k dostání po celé naší republice a jeho oblíbenost léty neklesá. Ovšem domácí je domácí, co di budeme povídat. Proto vám přinášíme osvědčený recept.
     Komentáře
  • Svět Ženy

    Noční krémy s WOW efektem: Regenerace, co se počítá. Nemusíte hledat, levné a účinné jsme vybrali za vás

    Před 2 měsíci
    Jak říká doktorka Barbara Sturm, zakladatelka stejnojmenné značky pleťové kosmetiky, nejlepší věc, kterou můžete pro svou pleť přes noc udělat, je vyspat se. Existuje ještě jedna věc, která spánek povýší na maximální level, a tou je kvalitní noční krém. Proč byste ho měla mít ve své kosmetické výbavě i vy a podle čeho vybírat?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Trezírovací špičky, zdobičky a sáčky: Bez nich dort krásně neozdobíme

    Před 2 měsíci
    Trezírování je cukrářská technika, při které naplníme krém, čokoládu nebo polevu do trezírovacího sáčku s trezírovací špičkou a díky nim vytváříme na dortech vkusně tvarované růžičky, ozdoby, nápisy a dekorace.
     Komentáře
  • Cooky

    Obliž prst buchta: Krémový sen s čokoládou a nadýchanou sněhovou pěnou

    Před 2 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na tento krémový sen s citrónovým sněhem a nastrouhanou čokoládou navrchu a budete si zaručeně olizovat všechny prsty.
     Komentáře
  • Cooky

    Lehoučký nepečený zákusek z piškotů a krému. Sladká kavárenská chvilka u vás doma za 15 minut

    Před 3 měsíci
    Rychlý 15-ti minutový nepečený dezert spojující chuť tiramisu a piškotové rolády. Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na lehký nepečený zákusek jako z kavárny.
     Komentáře
  • Matky v nesnázích

    Co na suché ruce: Možná vám škodí návštěva manikérky a špatný krém. Vsaďte na ureu, glycerin a UV

    Před 3 měsíci
    Ruce dostávají denně pořádně zabrat. Voda, saponát, slunce nebo naopak mráz, desinfekce. To všechno se podepíše na kvalitě pokožky vašich rukou.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak udělat palačinkový dort? Vrstvené palačinky chutnají výtečně s krémem z mascarpone

    Před 3 měsíci
    Palačinky milují děti i dospělí. Připravujeme je z jednoduchých těst na pánvi nebo na palačinkovači. Hotové stačí potřít sladkou náplní, stočit a na talíři ozdobit. Podáváme je obvykle nasladko, ale chutnají i naslano. Zajímavým nápadem je palačinkový dort, naplněný chutným krémem a bohatě ozdobený.
     Komentáře
  • Abeceda zahrady a bydlení

    Houbová zahrádka pro radost i úrodu: Jak si doma vypěstovat žampiony, hlívu nebo lesní houby

    Před 3 měsíci
    Domácí úroda má tu výhodu, že není závislá na počasí. Podmínky vhodné pro růst hub totiž můžete snadno simulovat. Nejčastěji se pěstují žampiony a hlíva ústřičná. Pokud máte pár vzrostlých stromů, můžete koupit sadbu hřibovitých hub, která se prodává v práškové variantě či jako suspenze s živými zárodky.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak vyrobit mátový krém? Máta osvěží, ochutí a ovoní nejen krémy, ale i zmrzlinu

    Před 3 měsíci
    Máta je aromatická bylinka, používaná v potravinářství, v kosmetice a v medicíně. Máta peprná a máta rolní jsou druhy, které mají stálé místo v kuchyni. Připravujeme z nich sladké krémy, nápoje a další dobroty.
     Komentáře
  • Cooky

    Famózní větrník na plech z odpalovaného těsta: Nadýchaný krém, karamel a chuť, která se nezapomíná

    Před 3 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na větrník na plech a zkuste si tento zcela podobný zákusek klasickému větrníku upéct doma na plechu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Čokoládové krémy jsou báječné. Chutnají v dortech, pohárech i zmrzlinách

    Před 4 měsíci
    Čokoládový krém je delikátní směs z rozpuštěné čokolády nebo kvalitního kakaa, másla, cukru, vajec, rumu a jiných ingrediencí, díky kterým má krém hustotu vhodnou na plnění zákusků a pohárů a na zdobení dortů.
     Komentáře
  • Maminka

    Chlapec se ze školního výletu vrátil s popáleninami druhého stupně od sluníčka

    Před 4 měsíci
    Školní výlet do Španělska měl být pro dvanáctiletého Olivera z anglického Chorley nezapomenutelným zážitkem. A skutečně byl, ale úplně jinak, než by si přál. Chlapec se vrátil s bolestivými popáleninami druhého stupně a jeho otec viní školu z vážného zanedbání péče.
     Komentáře
  • Svět cestovatele

    Roztřiď si kosmetickou taštičku: Tohle v létě skutečně potřebuješ

    Před 4 měsíci
    Slunce, voda, vítr, cestování – takhle nějak vypadá léto v plném proudu! Během parných dní se nezapotíme pouze my, ale společně i naše pleť a vlasy, pro které se jedná o náročné období! Pokud se chcete cítit i během horkého léta svěže, pohodlně a jako ze žurnálu, nepodceňte základní letní výbavu. Přinášíme vám kosmetické must-have produkty, které zachrání nejenom váš vzhled, ale často i náladu.
     Komentáře
  • Svět Ženy

    Zajít občas na pedikúru nestačí: Jak se vyhnout popraskaným a hrubým patám, poradí lékařka. Prevence je klíčová a zabere pár minut

    Před 4 měsíci
    Možná to není ten nejkrásnější kousek vaší kosmetické výbavy, ale minimálně v létě se bez výživného krému na nohy neobejdete. Tedy pokud chcete mít do otevřených bot hezké nohy bez popraskaných pat. A ne, zajít jednou za tři týdny na pedikúru obvykle nestačí. Chodidlům je totiž třeba věnovat dostatečnou péči pravidelně i doma.
     Komentáře
  • Cooky

    Odpalované věnečky s pudinkovým krémem jako z cukrárny s láskou dělané

    Před 4 měsíci
    Věnečky z odpalovaného těsta patří mezi nejlepší retro dezerty, které potěší každou generaci. Příprava vyžaduje plnou pozornost a čas, ale s tímto postupem krok za krokem ji hravě zvládnete i vy.
     Komentáře
  • Radioporadna

    23 min

    Podcast
    Co můžu sníst, tím se mohu i namazat. Vraťme se ke správným tukům, říká průvodkyně vědomou výživou

    Před 4 měsíci

    ·

    23 minut

    Radioporadna o výživě, ale také tak trochu o kosmetice. Naším hostem je Věra Strnadová, průvodkyně vědomou výživou a ajurvédou, což je tradiční indické lékařství. Terapeutka a též autorka kuchařky Vtipné kaše. Je léto, tak jsme jako téma zvolili přírodní kosmetiku, kterou si můžeme vyrobit i z domácích zdrojů. Zaměříme se na krémy a oleje, které můžeme i jíst.
     Komentáře
  • Cooky

    Hrnkový dort se dvěma druhy krému: Vrstvený a vláčný dezert, žádné suché piškotové těsto

    Před 4 měsíci
    Slavnostní dort bez vážení s hrnkovou metodou? Samozřejmě! Prohlédněte si tento recept s postupem a budete ohromeni.
     Komentáře
  • Cooky

    Zdravý cheesecake s borůvkami: Lehký tvarohový koláč s celozrnným korpusem

    Před 4 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na zdravý pečený Cheesecake, bez použití cukru a smetany, jemný, lahodný a odlehčený. Hlavně bezvýčitkový!
     Komentáře
  • ELLE

    Unavené oči a vrásky? Vybrali jsme 7 nejlepších očních krémů s kolagenem podle expertů

    Před 4 měsíci
    Jestli se na nějakém místě v obličeji projeví únava, roky i večírek s bublinkami, je to oční okolí. Tenká, jemná kůže kolem očí totiž nemá moc žláz ani kolagenu na rozdávání. A zatímco někdo to zvládne maskovat slunečními brýlemi XXL velikosti, my ostatní to řešíme očním krémem s kolagenem.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    7 min

    Podcast
    Mražený krém Sibirka od Marie Kučerové má svěží chuť lahodné smetany. Máme i bezlepkovou variantu

    Před 4 měsíci

    ·

    7 minut

    Je léto, je třeba si připravit něco osvěžujícího. Tady je tip na čtyři krásné porce zmrzliny, která oplývá svěží chutí lahodné smetany a příjemnou dávkou cukru. Výborné a jednoduché. Připravila Marie Kučerová z jihočeských Malšic.
     Komentáře
Reklama