Zavřít
Krupice

Krupice

Nejnovější články na Seznamu na téma Krupice
  • Prima inspirace

    Piškotové rohlíčky plněné máslovým krémem

    Před 1 dnem
    Vychutnejte si jemné, nadýchané piškotové rohlíčky, které se po spojení máslovým krémem doslova rozplývají na jazyku. Tradiční česká pochoutka, která rozzáří každý slavnostní stůl i běžné odpoledne. Piškotové rohlíčky plněné máslovým krémem Co budete potřebovat: 6 velkých vajec 150 g moučkového cukru 150 g cukru krupice 300 g polohrubé mouky Máslo na potření plechu Máslový […] The post Piškotové rohlíčky plněné máslovým krémem appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Zdravotnictví a medicína

    Krupicová kaše recept: laskomina, kterou milují děti. Klasickou krupici lze nahradit výživnější špaldovou

    Před 3 dny
    Krupicová kaše je fenomén, který si mnoho z nás pamatuje z dětství a vzpomíná na něj s láskou. Jemný krémový pokrm se připravuje vařením krupice, špetky soli a mléka. Do uvařené kaše se pak už jen zamíchá plátek másla a kaše se posype skořicí, kakaem a cukrem. Připravit se dá i ve výživnější fit verzi – stačí nahradit pšeničnou krupici špaldovou, případně přidat práškový protein. Základní recept na krupicovou kaši opravdu není nijak složitý. Potřebujete jen krupičku, mléko, máslo a špetku soli. Spíše je důležité dodržet správné poměry jednotlivých surovin a dát krupičce čas, aby nabobtnala a dobře se uvařila.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Sněhové pusinky s čokoládou: Recept na křehké vánoční cukroví

    Před 5 dny
    Krok za krokem vám představíme skvělý recept na sněhové pusinky s čokoládou. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo s přáteli, tahle sladká a lehká dobrota potěší úplně každého. Pusinky jsou křehké, lesklé a po namočení do čokolády naprosto neodolatelné. 🍫✨ Recept na sněhové pusinky s čokoládou: 5 bílků 350 g cukru krupice […] The post Sněhové pusinky s čokoládou: Recept na křehké vánoční cukroví appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Rychlé špaldové halušky podle Huga Hromase – ideální jako příloha nebo základ oblíbených jídel

    Před 8 dny
    Rychlé, syté a univerzální – domácí nočky, nebo chcete-li halušky, ze špaldové krupice můžete během chvilky servírovat k omáčkám nebo klidně s výpečky a špenátem. Nebo je orestujte společně s kysaným zelím a uzeným masem, případně smíchejte s brynzou a opečenou slaninou. I když to nejsou tradiční bramborové halušky, chutnají skvěle a jsou mnohem jednodušší a rychlejší na přípravu. Špaldová krupice dodá jemnou chuť i vyšší výživovou hodnotu.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Jablkovo-krupicové noky s rybízovou omáčkou

    Před 9 dny
    Tyto jemné, nadýchané noky připravované z jablek a dětské krupice jsou jednoduchým, ale velmi chutným sladkým jídlem. V kombinaci se svěží, lehce kyselou rybízovou omáčkou vzniká krásně vyvážený dezert, který na talíři i skvěle vypadá. Jablkovo-krupicové noky s rybízovou omáčkou Na noky: 3–4 jablka (nebo podle chuti) 6-10 lžic dětské krupice (nebo podle potřeby) špetku […] The post Jablkovo-krupicové noky s rybízovou omáčkou appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Babiččin tvarohový koláč: Recept na nejšťavnatější a nejvláčnější dezert

    Před 11 dny
    Vyzkoušejte náš recept na šťavnatý babiččin tvarohový koláč s bohatou tvarohovou náplní a svěžím citronovým aromatem. Ideální dezert pro každou příležitost! The post Babiččin tvarohový koláč: Recept na nejšťavnatější a nejvláčnější dezert appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Krupicové knedlíky podle Sandtnerky: Lehká a nadýchaná příloha, která se nerozvaří a je rychle hotová

    Před 17 dny
    Hledáte nějaký jednoduchý recept na knedlíky, u něhož budete mít jistotu, že se povedou? Tak zkuste ten z prvorepublikové osvědčené kuchařky Marie Janků-Sandtnerové. Tyto krupicové houskové knedlíky zvládnete levou zadní – a výsledek je famózní. A třeba ke guláši jsou vynikající.
     Komentáře
  • Apetit

    Bramborové knedlíky jsou součástí tradiční české kuchyně a doprovází různá pečená masa

    Před 25 dny
    Skvělé knedlíky, které zasytí i ty největší jedlíky. Bramborové knedlíky jsou součástí tradiční české kuchyně a doprovází různá pečená masa nebo se masem plní. Když zbydou nakrájíme je a opečeme s vejcem. Máme pro vás recept na ty nejlepší bramborové knedlíky, které chutnají jako od maminky.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Jemné a barevné tvarohové řezy ve třech vrstvách – dezert, který zaujme na první pohled

    Před 26 dny
    Vraťte se zpět do dětství s tímto lahodným receptem na tři barevné řezy s tvarohem od čtenářky Boženy Fujackové. Každá vrstva představuje jedinečnou chuť a texturu, které spolu dokonale ladí – tmavé kakao, krémový tvaroh a nadýchaná světlá vrstva tvoří nostalgickou sladkost, kterou si zamiluje celá rodina. Tři barevné řezy s tvarohem Ingredience: Tmavé těsto: […] The post Jemné a barevné tvarohové řezy ve třech vrstvách – dezert, který zaujme na první pohled appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Rychlý jablečný koláč bez vajec: sypaný recept, který zvládne každý

    Před 26 dny
    Máte chuť na rychlý a jednoduchý jablečný koláč, který chutná jako štrúdl, ale nemusíte připravovat žádné těsto? Tento sypaný jablečný koláč je skvělou volbou! Stačí smíchat sypké suroviny, proložit je nastrouhanými jablky a na závěr přidat máslo. Výsledek je šťavnatý, voňavý a křehký dezert, který si zamiluje celá rodina. Pojďme se podívat, jak na to! […] The post Rychlý jablečný koláč bez vajec: sypaný recept, který zvládne každý appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Kremrole z listového těsta plněné vanilkovým krémem: Zkuste místo sněhu trubičky naplnit krémem, stojí to za to

    Před 1 měsícem
    Kdo by nemiloval kremrole? Vyzkoušejte recept krok za krokem na křehké trubičky plněné vanilkovým krémem. Dezert jako z cukrárny, který vás vrátí do dětství.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Jablečné knedlíčky jen ze 2 ingrediencí

    Před 1 měsícem
    Lehké, voňavé a přirozeně sladké – tyto jablečné knedlíčky jsou důkazem, že i z pár obyčejných surovin můžete připravit dokonalý dezert. Mají jemnou, nadýchanou strukturu, voní po jablkách a skvěle chutnají přelité rozpuštěným máslem, se zakysanou smetanou nebo ovocem. Jsou ideální jako sladký oběd, odpolední svačina nebo hřejivý podzimní dezert k čaji. Jablečné knedlíčky Na […] The post Jablečné knedlíčky jen ze 2 ingrediencí appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Kokosové kostky z krupice zvané Ježci: Sladký recept z českých a slovenských kuchyní

    Před 1 měsícem
    Voňavé krupicové kostky obalené v kokosu jsou návratem do dětství. Tento jednoduchý recept s postupem krok za krokem vám ukáže, jak z obyčejné krupicové kaše vytvořit tradiční domácí dezert, který potěší děti i dospělé.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Sypaný jablečný koláč hotový během chvilky

    Před 1 měsícem
    Máte chuť na rychlý a jednoduchý jablečný koláč, který chutná jako štrúdl, ale nemusíte připravovat žádné těsto? Tento sypaný jablečný koláč je skvělou volbou! Stačí smíchat sypké suroviny, proložit je nastrouhanými jablky a na závěr přidat máslo. Výsledek je šťavnatý, voňavý a křehký dezert, který si zamiluje celá rodina. Pojďme se podívat, jak na to! […] The post Sypaný jablečný koláč hotový během chvilky appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Přidejte lžíci krupice! Tyto kuřecí placky jsou křupavé a šťavnaté. Rychlý oběd, který nemá chybu.

    Před 2 měsíci
    Rychlý recept na křupavé kuřecí placky s paprikou a cibulkou. Chutné, jednoduché a ideální na oběd i večeři! The post Přidejte lžíci krupice! Tyto kuřecí placky jsou křupavé a šťavnaté. Rychlý oběd, který nemá chybu. appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Osvědčené bramborové knedlíky z krupice

    Před 2 měsíci
    Zažijte bramborové knedlíky jinak. Vyzkoušejte tyto z krupice a vajíčkem. Vždy se povedou a vždy jsou výborné. Bramborové těsto se mimochodem skvěle hodí i na ovocné knedlíky.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Znáte sedlácké řízky? Vyzkoušejte tento levný recept k nezaplacení

    Před 2 měsíci
    Představujeme vám recept na selské řízky, který je nejen levný, ale i nesmírně chutný a vyživující. The post Znáte sedlácké řízky? Vyzkoušejte tento levný recept k nezaplacení appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Hrnečkový jablečný koláč – jednoduchý a voňavý moučník z pár surovin

    Před 2 měsíci
    Vyzkoušej extra jednoduchý a voňavý hrnečkový jablečný koláč bez vajec! Stačí pár surovin, vrstvit a upéct. Výsledkem je vláčný koláč s křupavou skořicovou krustičkou. The post Hrnečkový jablečný koláč – jednoduchý a voňavý moučník z pár surovin appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Rychlý a jednoduchý recept na máslové sušenky s kakaem a krupicí!

    Před 2 měsíci
    Hledáte inspiraci na něco chutného a rychle připraveného? V tom případě tu jste na správném místě! Dnes si společně přichystáme ty nejlepší domácí máslové sušenky s kakaem a krupicí. Příprava této dobroty je velice snadná a časově nenáročná. Už se vám začínají sbíhat sliny? Pojďme si tedy společně přichystat ty nejlepší domácí máslové sušenky s kakaem. […] Článek Rychlý a jednoduchý recept na máslové sušenky s kakaem a krupicí! se nejdříve objevil na Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Domácí Marlenka řezy: Medové karamelové pláty se sladkým krémem podle arménského receptu

    Před 2 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na Sladké arménské zlato Marlenku, kterou známe pod tímto názvem i u nás a můžeme jí zakoupit v obchodě. Zkusíte radši tu domácí?
     Komentáře
  • Cooky

    Milionová polévka: Tradiční polévka s máslem, cibulkou a krupicí

    Před 2 měsíci
    Uvařte si netradiční/tradiční polévku, která vám zahřeje žaludek. Milionová polévka je výtečná a pochutná si na ní celá rodina.
     Komentáře
  • Cooky

    Voňavá zeleninová polévka s drožďovými nočky: Zapomenutý klenot české kuchyně

    Před 3 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na zeleninovou polévku s vydatnými a sytými drožďovými nočky, které jsou skvělou závářkou k zelenině.
     Komentáře
  • Cooky

    Upečte si k nedělní kávě tříbarevné řezy s tvarohem, jaké pekla naše babička

    Před 4 měsíci
    Hezká česká klasika s tvarohem, kakaovým a světlým těstem. Na tříbarevné řezy je opravdu radost pohledět. Upečte je podle tohoto postupu a můžete se na ně chvíli dívat, než se po nich zapráší.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Krupičková polévka: Výborná je se zeleninovým vývarem a osmaženou zeleninou. Krupici důkladně provaříme

    Před 4 měsíci
    Krupičková polévka je rychlá, lehká a oblíbená klasika české kuchyně. Zjistěte, jak ji připravit, jak dlouho vařit krupici a čím ji ozvláštnit, abyste si na polévce co nejvíce pochutnali.
     Komentáře
  • VařímeDobroty.cz

    Vzala jsem kousek melounu, přidala k němu hrníček krupice a během 10 minut vznikl absolutně dokonalý dezert – to musíte zkusit

    Před 4 měsíci
    Rychlý melounový dezert s krupicí je zajímavou pochoutkou, kterou můžete přidat například ke zmrzlině. Recept je jednoduchý a velmi rychlý.
     Komentáře
  • Cooky

    Vůně másla a jemný tvaroh: Tvarohový štrúdl je více než jen obyčejný závin

    Před 5 měsíci
    Pohoda s rodinou čí přáteli u kávy nebo svatební hostina? Prohlédněte si recept s postupem na tento tvarohový štrúdl a budete mít jasno!
     Komentáře
  • Cooky

    Tvarohové šišky s mákem, ovocem nebo perníkem: Potěšte sebe i své děti

    Před 5 měsíci
    Tvarohové šišky s mákem nebo perníkem voní nostalgií. Zamilují si je i vaše děti. Připravte jim je podle tohoto receptu krok po kroku.
     Komentáře
  • Cooky

    Pudinková buchta se zakysanou smetanou: Vláčná a super snadná

    Před 6 měsíci
    Vyznavači vláčných koláčů, pozor! Tento svěží recept na buchtu se zakysanou smetanou vám kápne do noty. Upečte ho podle našeho receptu s postupem krok po kroku.
     Komentáře
  • Apetit

    Arašídové křupky: Retro pochoutka, která chutná stejně už více než čtyřicet let

    Před 6 měsíci
    Arašídové křupky – jednoduchá pochoutka z kukuřičné krupice a arašídů. Toto mlsání se u nás vyrábí už od 70. let minulého století. Křupky byly a jsou k dostání v každé samoobsluze, chroupaly se u televize i na zastávce autobusu, na výletě i během rodinných oslav. A i když se během let objevilo mnoho nových dobrot, tato křupavá klasika zůstává oblíbená dodnes. Děti po arašídových křupkách sahají instinktivně, dospělí z nostalgie.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Lehká tvarohová bábovka s jahodami – vláčná a zdravější verze oblíbené klasiky

    Před 6 měsíci
    Vyzkoušejte tvarohovou bábovku s jahodami podle receptu od foodblogerského dua jménem Betty&Vojta! Díky špaldové krupici, čekankovému sirupu a polotučnému tvarohu je bábovka krásně vláčná, o něco lehčí a ideální i pro ty, kteří se snaží hlídat svůj jídelníček.
     Komentáře
  • iReceptář

    Zakudlanka: Levná výživná polévka našich předků, která se opět vrací do módy

    Před 7 měsíci
    Slyšeli jste o zakudlance? Levnou, rychlou a sytou polévku si připravte a dochuťte podle vlastní fantazie. Můžete do ní přidat všelicos, musíte mít ale po ruce krupici.
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Polévka z uzeného masa s opraženou krupicí. Méně známá, ale lahodná

    Před 7 měsíci
    Polévka z uzeného masa s opraženou krupicí: uzené maso, krupice, máslo, vejce, mléko (smetana), mrkev, celer, petržel, kudrnka, sůl, pepř a vývar z kostí
     Komentáře
  • Matky v nesnázích

    Bezlepkové vychytávky: Rýžové nudle, krupice i pohankové vločky jsou výborné a jednoduché na přípravu

    Před 8 měsíci
    Bezlepková dieta se stává pro mnohé volbou nejen z důvodu zdravotní intolerance, ale také jako způsob, jak zlepšit celkovou výživu. Některé bezlepkové vychytávky určitě stojí za to vyzkoušet.
     Komentáře
  • Žena-in

    Jak připravit tu nejlepší krupicovou kaši

    Před 8 měsíci
    Krupicová kaše patří mezi tradiční jídla, které si mnozí z nás pamatují z dětství. Je jednoduchá na přípravu, zasytí a nabízí nekonečné možnosti úprav. Jak tedy udělat tu nejlepší krupicovou kaši?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Basbousa: Krupicový koláč ze Středního východu úžasně voní pomerančem a je neskutečně vláčný

    Před 9 měsíci
    Krupice má mnohem víc možností využití než jen uvařit z ní kaši. Použít ji můžete do bramborových knedlíků, tvarohové bábovky nebo z ní můžete upéct basbousu. Tento koláč je, jak je pro arabské dezerty typické, poměrně hodně sladký a voní tak, že mu nikdo neodolá.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Dokonale hladká krupicová kaše, která se vždycky povede? Stačí do receptu přidat 2 kroky navíc

    Před 9 měsíci
    Zavzpomínejte si na chuť dětství a uvařte si krupicovou kaši. Ačkoliv je toto jídlo ze dvou surovin zdánlivě velmi jednoduché, v mnoha kuchyních často končí jeho příprava nezdarem. Hrudky, připáleniny, moc řídká, nebo naopak hustá konzistence a tak dále. Zkrátka krupice potřebuje trochu péče. Inspirujte se našimi tipy k její přípravě a vyvarujte se obvyklých chyb. Odměnou vám bude sametově jemná kaše, kterou si budete chtít vařit pořád dokola.
     Komentáře
  • Cooky

    Vepřová pečeně na hořčičné omáčce s bramborovým knedlíkem – snadný a rychlý oběd

    Před 9 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na vepřové plátky s hořčicí a bramborovým knedlíkem. Snadný a rychlý třeba i nedělní oběd. Zjistíte, že i z mála ingrediencí lze připravit velmi chutné jídlo.
     Komentáře
  • i-Senior

    Znáte cukroví ze škvarků a krupice? Dříve bylo součástí vánočních tradic

    Před 11 měsíci
    Vánoce jsou obdobím tradic, rodinné pohody a vůně čerstvě upečeného cukroví, která se krásně line celou naší domácností. Vedle vanilkových rohlíčků, lineckého cukroví nebo perníčků se však kdysi na českých stolech objevovaly i sladkosti, které dnešní generace téměř neznají. Víte, o kterých je řeč? Pojďme si některé z těchto zapomenutých druhů vánočního cukroví připomenout. Svůj […]
     Komentáře
  • Knihobaze

    Pětka ze slohu a nudle na krupici

    Před 1 rokem
    Máte chuť na jednoduché bezmasé jídlo? Přečtěte si v dnešním příspěvku, jak udělat rychlý, snadný a chutný pokrm.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Dokonale jemné a nadýchané karbanátky: Klíčem k vylepšení pokrmu je obyčejná krupice

    Před 1 rokem
    Pokud se v nejbližší době chystáte připravovat k obědu nebo večeři oblíbené karbanátky, pozměňte recepturu a přidejte ingredienci, díky níž budou nadýchanější.
     Komentáře
  • Cooky

    Drobenkový koláč s blumami a pudinkem je sladkou pochoutkou, kterou zvládnete do padesáti minut

    Před 1 rokem
    Typický drobenkový koláč s blumami a pudinkem, kterým potěšíte návštěvu. Blumy je možné nahradit jiným ovocem a připravený bude do 50 minut. Jednoduchý na přípravu a zajímavě kombinuje sladké a kyselé chutě. Prohlédněte si recept s postupem na drobenkový koláč s blumami a pudinkem.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Jáhlová krupice: bezlepková náhražka klasické. Naučte se ji používat

    Před 1 rokem
    Jáhly a jáhlová krupice patří obvykle k přehlíženým potravinám. Je to škoda, protože nám může dobře posloužit. Nejenže je zdravá a bezlepková, navíc může ozvláštnit náš jídelníček a doplnit ho o důležité živiny, jako je železo a měď.
     Komentáře
  • iReceptář

    Dezert z dětské krupice se rozplývá na jazyku: K jeho přípravě nepotřebujete troubu

    Před 1 rokem
    Zapomeňte na troubu a složité recepty – tento lahodný dezert z dětské krupice je důkazem, že to jde i jinak! Bez zdlouhavého pečení, jen s několika základními surovinami, vykouzlíte jemný a krémový moučník, který se doslova rozplývá na jazyku.
     Komentáře
  • Žena-in

    Ořechová kaše s krupičkou - Snídaňová varianta na nesčetné množství způsobů

    Před 1 rokem
    Se začínajícím podzimem je ranní vstávání čím dál náročnější. Z vyhřáté postele se nám nikomu moc nechce, a je proto důležité započít ráno něčím příjemným, co člověka ideálně zahřeje. Nikdo z nás ale nemá čas na to trávit hodiny v kuchyni, aby si připravil plnohodnotné první jídlo dne. Vhodným řešením jsou proto snídaňové kaše – jsou hotové do pár minut, doplněné ovocem a oříšky jsou nutričně vyváženou formou snídaně, a navíc člověka dokáží skvěle zasytit.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    4 min

    Podcast
    V české kuchyni se bez mouky a krupice neobejdeme

    Před 1 rokem

    ·

    4 minuty

    V české kuchyni se běžně používá mouka hladká, polohrubá, hrubá a také krupice, což je nejhruběji mleté obilí. Princip a cíl jsou vlastně stále stejné – drcením, mletím a proséváním získat různou jemnost mouky.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Z jaké mouky udělat bramborové knedlíky? Takto zajistíte, aby nebyly příliš tuhé, ale naopak krásně nadýchané a vláčné

    Před 1 rokem
    Bramborové knedlíky patří k nejoblíbenějším knedlíkům české kuchyně. Zdánlivě nejsou tak složité na přípravu jako ty houskové, hodí se jako příloha k mnoha pokrmům, mohou být samostatným jídlem a vynikající jsou i nasladko. Pokud se tedy povedou. Na to má mimo jiné velký vliv i mouka, z níž je připravíte.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Uvařte si tu nejjemnější krupicovou kaši! Důležitý je přesný poměr ingrediencí, který nesmíte měnit

    Před 1 rokem
    Krupicová kaše - oblíbený pokrm, který nám připomíná dětství. Ačkoliv se může zdát její příprava jednoduchá, výsledek nemusí vždy odpovídat našim představám. Správná konzistence a jemnost kaše závisí na dodržení několika zásadních kroků. Poradíme vám, jak připravit tu nejlepší krupicovou kaši, která bude hebká, krémová a bez hrudek. Vyzkoušejte naše tipy a užijte si dokonalou chuť tohoto tradičního pokrmu.
     Komentáře
  • Vlasta

    Rychlá bábovka podle Laďky Něrgešové. Kombinaci tvarohu a krupice si zamilujete

    Před 1 rokem
    Chutná bábovka ke kávě či čaji potěší snad každého. Herečka a moderátorka Laďka Něrgešová peče takovou, která neobsahuje klasickou mouku a hotová je skutečně za pár okamžiků. Laďka ale varuje – do druhého dne vám nevydrží, protože se po ní zapráší.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Náš život s celiakií: Jak se mi konečně povedla skvělá tvarohová bábovka bez lepku. Chutná celé rodině

    Před 1 rokem
    V minulém díle našeho seriálu Máma a bezlepková Áňa jsem se zmiňovala o tom, jak se mi konečně po několika nezdarech podařilo upéct bezlepkovou bábovku, která chutnala a vypadala jako ta klasická. A protože jste si psali o recept, rozhodla jsem se s vámi podělit o mé zkušenosti s pečením.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Krupicová kaše podle Josefa Maršálka voní kakaem a skořicí, ale má jednu zvláštnost. Tohle byste v ní asi nečekali

    Před 1 rokem
    Krupicová kaše patří mezi jedno z jídel, které buď milujete, nebo si ho ze zásady nepřipravujete. Větší skupina, kterou tvoří obdivovatelé, ovšem potvrdí, že vytvořit dobrou „pohádku mládí“ není jen tak. Svůj recept na sladkou delikatesu nabídl i Josef Maršálek, jenž ovšem nastolil jednu zásadní otázku - míchat nebo nemíchat?
     Komentáře
  • Apetit

    Z čeho se mele mouka, kterou na co potřebujete a kolik druhů mouky existuje

    Před 1 rokem
    Mouka je v západním světě samozřejmou základní surovinou. Stačí zajít do obchodu koupit úhledný balík hladké nebo polohrubé. Zpravidla o ní víc nepřemýšlíme, k dostání je vždy. Jaká je její cesta z pole do regálu obchodů a která se hodí na co? Možná budete překvapeni.
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Kuskus: 5 receptů na ultra rychlá a chuťově skvělá jídla

    Před 1 rokem
    Pokud stále hledáte něco, co by váš jídelníček trochu zpestřilo a oživilo, zkuste kuskus! Je úžasně jednoduchý na přípravu a může se stát základem slaných i sladkých jídel, která si rádi zopakujete.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Retro okénko: Arašídové křupky z kukuřičné krupice a arašídů jsou tu již přes čtyřicet let, a přitom chutnají pořád stejně

    Před 1 rokem
    Z dětství spíš vzpomínáme na sladkosti, v paměti ale máme i některé slané pochutiny. Kromě pouťových chipsů v umaštěném sáčku jsou takovou nezapomenutelnou delikatesou i arašídové křupky. Na rozdíl od jiných dobrot dob minulých se navíc stále prodávají.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak zvládnout bramborový knedlík hned napoprvé? Díky tipům knedlíkového mistra Petra Kosinera je uděláte na jedničku

    Před 1 rokem
    Knedlíky jsou základem české kuchyně, přesto si na ně ne každý troufne. Pokud jste v tomto „oboru“ nováčkem, pusťte se pro začátek do toho bramborového a to rovnou podle tipů knedlíkového mistra Petra Kosinera. Ten pro web Toprecepty.cz poradil, co dělat, aby byl výsledek i napoprvé na jedničku!
     Komentáře
  • Apetit

    Peču už jen podle Apetitu, říká herečka Patricie Pagáčová. Manžel mi občas říká, ať to vezmu od oka, ale to já nikdy

    Před 1 rokem
    Na zimním Apetit pikniku 2023 se za námi zastavila také dlouholetá fanynka Apetitu, herečka Patricie Pagáčová. Naše časopisy a kuchařky sbírá mnoho let a my si vážíme její přístupu: Recepty totiž dodržuje do písmene.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Šmorn z vařených brambor a krupice se skořicovými jablky

    Před 1 rokem
    Vyzkoušejte staročeské jídlo, které tvoří malé nočky z uvařených brambor a opražené krupičky a chuť jim dodávají jablíčka restovaná na másle s voňavou skořicí. Lze podávat jako sladkou tečku po slavnostním menu, ale klidně ho servírujte jako běžné teplé sladké jídlo během všedních dnů.
     Komentáře
  • Recepty prima nápadů

    Krupice není jen kaše: Vyzkoušejte krupicové šišky nebo koláče

    Před 1 rokem
    Když se řekne slovo krupice nebo krupička, určitě se vám jako první vybaví krupicová kaše. Pojďme si představit i další skvělé recepty, ve kterých je možné krupici použít.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Jak na dokonale hladkou krupicovou kaši? Zaměřte se na přesné vážení ingrediencí

    Před 1 rokem
    Připomeňte si chuť dětství a uvařte si krupicovou kaši. Ačkoliv je toto jídlo ze dvou surovin zdánlivě velmi jednoduché, v mnoha kuchyních často končí jeho příprava nezdarem. Hrudky, připáleniny, moc řídká, nebo naopak hustá konzistence a tak dále. Zkrátka krupice potřebuje trochu péče. Inspirujte se našimi tipy k její přípravě a vyvarujte se obvyklých chyb. Odměnou vám bude sametově jemná kaše, kterou si budete chtít vařit pořád dokola.
     Komentáře
  • Vitální senior

    Recept: Šmorn se skořicovými jablky

    Před 1 rokem
    Knedlíky s vůní vánočních svátků nejsou žádnou utopií. Šmorn se skořicovými jablky bude sladkou dezertní tečkou vašeho Štědrovečerního menu.  Ve Velké knedlíkové kuchařce najdete celou kapitolu receptů věnovanou sladkým knedlíkům.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Luxusní kuřecí vývar s domácí zavářkou, který prohřeje a zasytí

    Před 2 roky
    Jak udělat polévku z kuřecího vývaru krásně čirou, zeleninu chutnou, jasně barevnou a zavářku nerozvařenou. Na polévku je potřeba: kuřecí kosti a odřezky, mrkev, celer, petržel, pepř, sůl, vajíčko, krupici a cibuli.
     Komentáře
Reklama