Zavřít
Krupice

Krupice

Nejnovější články na Seznamu na téma Krupice
  • Kupi Magazín

    Jak na tu nejjemnější krupicovou kaši? Důležitý je přesný poměr ingrediencí, který nesmíte měnit

    Před 1 měsícem
    Je to rychlovka, po které můžete sáhnout v podstatě kdykoli. Máte chuť na sladkou snídani, vydatnou svačinu nebo vzpomínkovou večeři na dětské léta? Pak je to jasné. Udělejte si krupicovou kaši, která zažene všechny chmury. Nedaří se vám ale stále dosáhnout té dokonalé konzistence a hebké struktury, kterou vám servírovala babička? Pak možná neznáte pár triků, díky kterým se vám vždy povede.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Víte, jak na dokonalou krupicovou kaši? Tajemství spočívá v namáčení i finálním zjemnění

    Před 2 měsíci
    Krupicová kaše je oblíbená pochoutka napříč generacemi. Její příprava není složitá ani zdlouhavá, a přesto při ní lze udělat chyby. Ty se nejčastěji projeví hrudkami, špatně stravitelnou „betonovou“ hmotou nebo připálenými kousky. Prozradíme vám, jak na dokonalou krupicovou kaši!
     Komentáře
  • Feminela

    Brambory nejsou jediná možnost. Jiné varianty zpestří jídelníček a tělu prospějí mnohem více

    Před 3 měsíci
    Jestli si myslíte, že bez brambor nemůžete vůbec být, zkuste je postupně nahradit jinými potravinami, které jsou zdravější a našemu tělu mnohem prospěšnější. Zkusit můžete komplexní sacharidy, které se nacházejí v zrnech krupice.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak z krupicové kaše udělat famózní mistrovské dílo?

    Před 4 měsíci
    Krupicová kaše patří bohužel k jednomu z těch jídel, kterým školní často pošramotila pověst. Buď ji milujeme, nebo nesnášíme. Přitom dobrá krupicová kaše bez hrudek, připravená na desítky – ano, čtete dobře – desítky různých způsobů, může být velmi chutnou a zdravou snídaní.
     Komentáře
  • iReceptář

    Připadá vám, že krupicová kaše je jednoduché jídlo? Většina Čechů ji vaří špatně

    Před 4 měsíci
    Jak na krupicovou kaši bez žmolků? Nemohlo by se třeba stát, že i těm, kdo nepatří k jejím fanouškům, bude dobrá krupicová kaše chutnat? Jak víme, krupicová kaše je pro někoho pochoutka za odměnu a ostatní ji naopak nemohou pozřít. A je to škoda. Pravdou je, že se krupicová kaše dá lehce zkazit. Abychom tomu předešli, podělíme se o několik dobrých rad.
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Recept na krupicovou kaši podle Přemka Forejta, po které se budou všichni oblizovat

    Před 6 měsíci
    Krupicová kaše je nejspíš jedním z nejoblíbenějších a nejčastěji připravovaných jídel z krupice. Udává se, že se poprvé servírovala na svatbě Elišky Přemyslovny a Jana Lucemburského.
     Komentáře
  • iReceptář

    Krupicová kaše podle Forejta: Drobná vychytávka z ní udělá mistrovské dílo

    Před 6 měsíci
    Když se řekne krupicová kaše, vybavíme si dětství. Někým milované, jiným nenáviděné jídlo, kterým nás jako děti „zaplácli" rodiče, když neměli čas vyvářet. Mnoho z nás však i dnes přepadne nostalgická chuť na krupičku a občas si ji uvaříme. Poradíme vám, jak si ji vylepšit.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Jak na dokonale hladkou krupicovou kaši? Do receptu přidejte dva důležité kroky navíc!

    Před 7 měsíci
    Připomeňte si chuť dětství a uvařte si krupicovou kaši. Ačkoliv je toto jídlo ze dvou surovin zdánlivě velmi jednoduché, v mnoha kuchyních často končí jeho příprava nezdarem. Hrudky, připáleniny, moc řídká, nebo naopak hustá konzistence a tak dále. Zkrátka krupice potřebuje trochu péče. Inspirujete se našimi tipy k její přípravě a vyvarujte se obvyklých chyb. Odměnou vám bude sametově jemná kaše, kterou si budete chtít vařit pořád dokola.
     Komentáře
  • iReceptář

    Děláte krupicovou kaši správně? Většina lidí opakuje dokola stejnou chybu

    Před 7 měsíci
    Když se řekne krupicová kaše, mnozí si ihned představí rychle připravenou a nenáročnou večeři. To je z části pravda. Pro přípravu kaše sice není třeba oplývat žádnými pokročilými kulinářskými dovednostmi, zato si ale žádá trochu širší časové okénko. A právě v tomto kroku mnozí pravidelně chybují a kaše ve výsledku bývá příliš hustá, nebo naopak řídká, obsahuje hrudky a připaluje se. Zkuste to tedy jinak…
     Komentáře
  • iReceptář

    Čím slepit linecká kolečka. Zapomeňte na marmeládu. Tyto krémy jsou lepší!

    Před 8 měsíci
    Linecké cukroví z křehkého těsta slepované marmeládou je českou vánoční klasikou. Proč nebýt letos kreativnější a nepřipravit si ho trochu jinak? Třeba slepené nějakým lahodným krémem chutná skvěle!
     Komentáře
  • iReceptář

    Udělat skvělé sněhové pusinky je docela věda. Většina lidí to neumí. Jak na ně?

    Před 8 měsíci
    Sněhové pusinky patří mezi ten druh cukroví, který rozhodně mnozí již někdy vyzkoušeli. Málokdo se k jejich pečení ale znovu vrátil. Častokrát se totiž stává, že jsou pusinky v důsledku nesprávné přípravy příliš měkké, lepí se na zuby, chutnají zvláštně anebo jsou zkrátka nevzhledné. Při dodržení jasného postupu se však stávají naprosto božským cukrovím, které se takřka rozplývá na jazyku. Víte, jak na sněhové pusinky?
     Komentáře
  • iReceptář

    Mramorová hrníčková bábovka: Vynikající, hned hotová a nepřilepí se

    Před 8 měsíci
    Bábovka a šálek čaje patří pro mnoho lidí k tradiční nedělní pohodě. Někomu zase evokuje dětství strávené u babičky. Ať tak, či tak, jedno je jisté. Bábovka patří mezi nejoblíbenější české moučníky. Jak připravit vláčnou, nadýchanou a rychlou bábovku pro celou rodinu a jak docílit toho, aby se vždy podařila vyklopit z formy celá?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Kukuřičná kaše polenta je skvělá příloha. Dá se ochutit mnoha způsoby a jdou z ní udělat i netradiční hranolky

    Před 11 měsíci
    Jestliže jste polentu ještě nevařili, je načase to napravit. Velkou předností žluťoučké kukuřičné krupice je její univerzálnost. Můžete z ní připravit hladkou a tekutější kaši, nebo ji udělat hustší, nechat vychladnout, ztuhnout a pak opéct nebo osmažit. Navíc je vhodná i pro ty, kteří nemohou lepek.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak zavařit švestky bez chemie: Vynikající a jednoduchý recept našich babiček

    Před 11 měsíci
    Podzimní čas patří švestkám. Toto ovoce je v našich končinách velmi oblíbené a tradiční. Kouzlit s ním uměly už naše babičky. Jak tuto fialovou pochoutku zavařovat bez použití chemie?
     Komentáře
  • Proženy

    Jako krupicová kaše, ale nadýchanější. Připravte si jednoduchý dezert do skleničky!

    Před 11 měsíci
    Krupičnou kaši i další recepty, ve kterých se nepoužívá mouka ale krupice, řada lidí miluje pro její nezaměnitelnou texturu. Můžete si ji dopřát i v téhle skvělé čokoládové pěně. Je lehká, opravdu čokoládová a jemná zrnka krupice potěší váš jazyk.
     Komentáře
  • ZdravéStravování

    Potraviny, které většina lidí považuje za zdravé, ale jejich přílišná konzumace může spíše uškodit

    Před 1 rokem
    Existují pokrmy, které lidé velmi milují a myslí si, že jsou zdravé pro jejich tělo. Některá taková jídla ale klamou a patří spíše na seznam těch, které by mohly vašemu tělo ublížit.
     Komentáře
  • Feminela

    Krupice není jen krupičná kaše, skvěle nahradí pšeničnou mouku a je zdravější

    Před 1 rokem
    Krupice má blahodárný účinek především na oběhový systém a trávení. Stimuluje střevní funkce, proto by ji měli užívat diabetici a lidé, kteří hubnou. Krupice také snižuje krevní tlak a zlepšuje funkci ledvin. Proč byste měli sáhnout po krupici a k čemu ji můžete použít?  Zdroj obrázku: Pixabay.com Co to krupice je?
     Komentáře
  • Zahrádkář

    Semena slunečnice a lojové koule pro velké i malé zobáčky

    Před 2 roky
    Nejčastějším krmivem pro přezimující ptáky jsou energeticky bohatá semínka slunečnice. Energetickou bombou pro strakapoudy, žluny a sýkorky je pak hovězí lůj.
     Komentáře
  • Proženy

    Hruškové trifle s vanilkovým krémem a perníčky

    Před 2 roky
    Hledáte něco efektního a přitom jednoduchého, co připravit na nedělní odpoledne? Dejte si tyhle karamelové hrušky prokládané s vanilkovým krémem a perníčky – tyhle vůně ve vás dokonale probudí adventní náladu! A pozor, jí se ideálně ještě teplé, takže navíc zahřeje.
     Komentáře
  • Proženy

    Pravý valašský frgál s hruškami

    Před 2 roky
    Kdo by neznal valašské frgály! Obrovské koláče s tenkým těstem, na kterém je požehnaně náplně, milují děti i dospělí. Vyzkoušejte tenhle domácí recept a upečte si frgál doma i vy.
     Komentáře
  • deníkPlus

    Jak nezničit ovčí kůži za několik sezon? Vyvarujte se věcí, které kožešinám škodí

    Před 3 roky
    Ovčí kožešiny i hovězí předložky jsou oblíbenou dekorací v řadě domácností. Skvěle ladí se skandinávským stylem, hodí se do industriálního loftu i chalupářského interiéru. Vyžadují však výjimečné zacházení. Víte, jak se o ně správně starat?
Reklama