Zavřít
Mungo fazole

Mungo fazole

Nejnovější články na Seznamu na téma Mungo fazole
  • Kupi Magazín

    Mungo klíčky: Jedna z nejzdravějších potravin, která vás může i zabít.

    Před 8 dny
    Už jste někdy ochutnali naklíčené mungo fazole? Jsou úžasné, viďte? Jenomže stejně tak jako jsou zdravé, mohou být i zdraví nebezpečné. Zvláště pak, pokud se pěstují v nevyhovujících podmínkách.
     Komentáře
  • Befity

    Do podzimního jídelníčku zařaďte výživné asijské fazole mungo

    Před 5 měsíci
    Máte rádi luštěniny? Pak určitě vyzkoušejte malé zelené fazolky mungo. Oživí váš jídelníček, a navíc jsou plné vitaminů, živin a bílkovin. Pomohou vám při hubnutí a zároveň patří ke skvělým výživovým doplňkům těhotných žen. V chladných dnech si proto připravte výbornou polévku z mungo fazolek.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Jezte mungo klíčky, jsou plné vitamínů! 2 jednoduché způsoby, jak naklíčit mungo fazole

    Před 5 měsíci
    Jsou malé, zelené, plné vitamínů i chuti a ve vodě se mění na skutečné poklady. Řeč je o drobných mungo fazolích, kterým určitě doporučujeme udělat místo i ve vaší kuchyni (a to doslova). Velice snadno si je totiž můžete doma nechat vyklíčit, čímž se znásobí jejich zdraví prospěšné účinky. Máme pro vás návod na dva způsoby klíčení krok za krokem i tipy, jak si práci usnadnit. A prozradíme také, kde mungo fazole koupit a jak je uvařené i vyklíčené používat a kombinovat v kuchyni.
     Komentáře
  • České stavby

    Mungo fazole, luštěnina prastaré Asie, semena vigny zlaté

    Před 8 měsíci
    Mungo fazole jdou s lidstvem bok po boku již od dob zrození zemědělství. Vedle osmi základních levantských neolitických plodin zdomácněly v Číně hned po rýži přibližně 3000 let před naším letopočtem spolu se sójou a azuki. Pochází však zřejmě z Indie a je dost pravděpodoné, že jsou využívány mnohem déle.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Mungo fazole: bohatství skryté v jejích klíčcích

    Před 2 roky
    Mungo fazole v podstatě ani fazolemi nejsou. Tento název se však uchytil, a tak je tak již bez rozmyslu titulujeme. Mungo je ve skutečnosti zelená sója, takže pokud najdete balíček s názvem mungo sója, je to totéž, co mungo fazole.
     Komentáře
  • inStory

    Vyzkoušejte klíčení. Získáte levné vitaminy i minerály a výrazně posílíte imunitu

    Před 2 roky
    Naklíčené luštěniny a některé obiloviny mohou být dobrým zdrojem vitaminů, enzymů i dalších prvků potřebných pro náš život. Celý proces je poměrně rychlý, nenáročný, a navíc jej můžete pohodlně zvládnout doma.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Na jaře ajurvéda doporučuje lehká, nekalorická jídla. Je čas očisty

    Před 2 roky
    Ajurvéda, holistický systém medicíny pocházející z Indie, představuje vědu o životě. Pokusme se podívat její optikou na jarní období a třeba i využít některé podněty v oblasti výživy tohoto přes 5 000 let starého systému.
     Komentáře
  • inStory

    Zkuste zasít na Velikonoce místo obilí čočku, fazolky mungo nebo řeřichu. Vyrostou i na poslední chvíli

    Před 2 roky
    Stejně jako pomlázka nebo barvená vajíčka, také velikonoční osení patří k tradičním dekoracím Velikonoc. Aby osení stačilo vyrůst, potřebuje k tomu alespoň deset dnů a správné teplotní podmínky.
     Komentáře
  • inStory

    Nadopujte se vitaminy. Připravte si doma klíčky, jsou obrovskou zásobárnu vitaminu C

    Před 3 roky
    Nesehnali jste v obchodě citrony? Nevadí. Za pár dnů můžete mít obrovský vlastní zdroj vitaminu C i dalších látek. Stačí vám k tomu pár semínek, vata nebo PET láhev.
     Komentáře
  • iReceptář

    Nakličování semínek na misce, vatě i v pet-láhvi a domácí mladý ječmen

    Před 3 roky
    Nakličování jedlých semen je levný a přitom efektivní způsob, jak rychle připravit vlastní pokrm plný vitaminů, enzymů a celé řady dalších cenných látek.
     Komentáře
  • inStory

    Domácí studnice zdraví: Hotová je během tří dnů

    Před 3 roky
    Fazole mungo jsou původem indická luštěnina, která si postupně nachází cestu i do našich středoevropských jídelníčků. Malé zelené kuličky, na první pohled připomínající podlouhlá semena hrášku, se vyznačují specifickým aroma, nezaměnitelnou chutí a především jsou zásobárnou cenných látek.
Reklama