Zavřít
Mungo fazole

Mungo fazole

Nejnovější články na Seznamu na téma Mungo fazole
  • Dům a zahrada

    Mungo fazole? Není to cizrna ani hrášek, a přesto vám dodají sílu

    Před 2 měsíci
    Malé zelené kuličky z Asie si potichu podmaňují svět. Mungo fazole jsou lehce stravitelné, bohaté na bílkoviny a vlákninu a po správné úpravě dokážou prospět srdci, trávení i kostem. Přidejte je do jídelníčku chytře a získáte zdravou surovinu, která přitom skvěle chutná.
     Komentáře
  • Prima Nápady

    Vyzkoušejte jedinečné fazole mungo, které vašemu tělu dodají potřebné látky

    Před 8 měsíci
    Fazole mungo u nás stále patří k velké neznámé. To je škoda, protože jde o zelenou luštěninu, která je tradiční potravinou asijské kuchyně. Zcela běžně ji můžete vidět v indických, čínských, vietnamských nebo thajských receptech. Mungo může být použita jako samostatná příloha, ale přidává se také do salátů a do polévky. Fazole mungo jsou nejvíce zdravé naklíčené.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Mungo klíčky jsou plné vitamínů, mohou ale obsahovat nebezpečné bakterie. Pozor proto na nelegální pěstírny

    Před 1 rokem
    Už jste někdy ochutnali naklíčené mungo fazole? Jsou úžasné, viďte? Jenomže stejně tak, jako jsou zdravé, mohou být i zdraví nebezpečné. Zvláště pak, pokud se pěstují v nevyhovujících podmínkách. Nejlépe uděláte, když si je naklíčíte doma. Je to snadné, bohatě vám postačí zavařovací sklenice.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Klíčením ke zdraví: Vyzkoušejte mungo fazole, jsou chutné syrové i vařené

    Před 1 rokem
    Mungo fazole jsou velkým přínosem nejen do kuchyně, ale i pro naše zdraví. Je tedy velká škoda, že jejich použití není u nás tak běžné, jak by si zasloužilo. Proto jsme si pro vás připravili článek, ve kterém vás s mungo fazolemi seznámíme a prozradíme vše důležité, co o nich potřebujete vědět.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Mungo klíčky: Jedna z nejzdravějších potravin, která vás může i zabít.

    Před 2 roky
    Už jste někdy ochutnali naklíčené mungo fazole? Jsou úžasné, viďte? Jenomže stejně tak jako jsou zdravé, mohou být i zdraví nebezpečné. Zvláště pak, pokud se pěstují v nevyhovujících podmínkách.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Jezte mungo klíčky, jsou plné vitamínů! 2 jednoduché způsoby, jak naklíčit mungo fazole

    Před 3 roky
    Jsou malé, zelené, plné vitamínů i chuti a ve vodě se mění na skutečné poklady. Řeč je o drobných mungo fazolích, kterým určitě doporučujeme udělat místo i ve vaší kuchyni (a to doslova). Velice snadno si je totiž můžete doma nechat vyklíčit, čímž se znásobí jejich zdraví prospěšné účinky. Máme pro vás návod na dva způsoby klíčení krok za krokem i tipy, jak si práci usnadnit. A prozradíme také, kde mungo fazole koupit a jak je uvařené i vyklíčené používat a kombinovat v kuchyni.
     Komentáře
  • České stavby

    Mungo fazole, luštěnina prastaré Asie, semena vigny zlaté

    Před 3 roky
    Mungo fazole jdou s lidstvem bok po boku již od dob zrození zemědělství. Vedle osmi základních levantských neolitických plodin zdomácněly v Číně hned po rýži přibližně 3000 let před naším letopočtem spolu se sójou a azuki. Pochází však zřejmě z Indie a je dost pravděpodoné, že jsou využívány mnohem déle.
     Komentáře
  • Plné zdraví

    Mungo fazole: bohatství skryté v jejích klíčcích

    Před 5 roky
    Mungo fazole v podstatě ani fazolemi nejsou. Tento název se však uchytil, a tak je tak již bez rozmyslu titulujeme. Mungo je ve skutečnosti zelená sója, takže pokud najdete balíček s názvem mungo sója, je to totéž, co mungo fazole.
     Komentáře
  • inStory

    Vyzkoušejte klíčení. Získáte levné vitaminy i minerály a výrazně posílíte imunitu

    Před 5 roky
    Naklíčené luštěniny a některé obiloviny mohou být dobrým zdrojem vitaminů, enzymů i dalších prvků potřebných pro náš život. Celý proces je poměrně rychlý, nenáročný, a navíc jej můžete pohodlně zvládnout doma.
     Komentáře
  • inStory

    Zkuste zasít na Velikonoce místo obilí čočku, fazolky mungo nebo řeřichu. Vyrostou i na poslední chvíli

    Před 5 roky
    Stejně jako pomlázka nebo barvená vajíčka, také velikonoční osení patří k tradičním dekoracím Velikonoc. Aby osení stačilo vyrůst, potřebuje k tomu alespoň deset dnů a správné teplotní podmínky.
     Komentáře
  • inStory

    Nadopujte se vitaminy. Připravte si doma klíčky, jsou obrovskou zásobárnu vitaminu C

    Před 5 roky
    Nesehnali jste v obchodě citrony? Nevadí. Za pár dnů můžete mít obrovský vlastní zdroj vitaminu C i dalších látek. Stačí vám k tomu pár semínek, vata nebo PET láhev.
     Komentáře
  • iReceptář

    Nakličování semínek na misce, vatě i v pet-láhvi a domácí mladý ječmen

    Před 5 roky
    Nakličování jedlých semen je levný a přitom efektivní způsob, jak rychle připravit vlastní pokrm plný vitaminů, enzymů a celé řady dalších cenných látek.
     Komentáře
  • inStory

    Domácí studnice zdraví: Hotová je během tří dnů

    Před 6 roky
    Fazole mungo jsou původem indická luštěnina, která si postupně nachází cestu i do našich středoevropských jídelníčků. Malé zelené kuličky, na první pohled připomínající podlouhlá semena hrášku, se vyznačují specifickým aroma, nezaměnitelnou chutí a především jsou zásobárnou cenných látek.
Reklama