Před 8 měsíciDomácnosti mají k dispozici hnědé popelnice sloužící k třídění bioodpadu, ale jak se slupkami od ovoce a zeleniny, zbytky rostlin nebo kávovou sedlinou nakládají gastroprovozy? Respektive, jak by to mohly dělat, aby šetřily finance i životní prostředí? Spolek Kokoza nabízí řešení: Kompostujte! Díky Magistrátu hlavního města Prahy je od letošního roku hnědá popelnice pro vlastníky domů či SVJ v metropoli zdarma. Zkušenosti se svozem bioodpadů mají například i obyvatelé Brna a dalších míst v ČR. Bioodpad tak v domácnostech třídíme, i když někdy s velkými rezervami, a šetříme tím místo v popelnici na odpad směsný. Ale když třídí jednotlivci, jak jsou na tom s bioodpadem restaurace, kde podle Společensky prospěšného podniku Kokoza (KOmunitní KOmpostování a ZAhrady) ročně vyhodí až 27 000 tun hotového jídla a zbytků, tedy 45 kg každý den?