Zavřít
Restaurace

Restaurace

Nejnovější články na Seznamu na téma Restaurace
  • Svět cestovatele

    Lepší než Michelinská hvězda – restaurace v ČR oceněné Zlatými lvy

    Před 7 hodinami
    I když to právě teď nevypadá s gastronomickým cestováním zrovna valně, nenechte se mýlit. Restauratéři nespí ani si „pouze“ nestěžují do médií. Mnozí z nich stále přemýšlejí o tom, jak potěšit své zákazníky a dopřát jim něco nového a báječného.
  • Náš region

    Více než polovina Čechů si objednává jídlo z restaurací. Přesto mají podniky velmi nízké tržby

    Před 23 hodinami
    Jídlo z restaurací si nyní podle nového průzkumu společnosti Up Česká republika objednává 62 procent Čechů. Nejčastěji si jídlo vybírají osobně přímo u okénka, většina lidí je na výdej ochotna čekat nejvýše deset minut. Telefonické objednání s dovozem jídla volí asi pětina lidí, stejný počet strávníků objednávku zadává po telefonu a poté si ji u okénka sám vyzvedává. Průzkum se uskutečnil mezi více než 500 respondenty.
  • Drbna

    Město promine restauracím poplatky za zahrádky, o povolení už požádalo 30 provozovatelů

    Před 1 dnem
    Brno-střed bude znova promíjet poplatek za využívání městského prostoru pro vybudování restauračních zahrádek a předsunutá prodejní místa. Provozovatelé kaváren a dalších zařízení tak budou mít menší výdaje ve složité době. Nevyhnou se ale vyřizování povolení.
  • Hlídací pes

    Hospodští čekají na stoprocentní kompenzace slíbené vládou. Kdy peníze přijdou, nikdo neví

    Před 1 dnem
    V polovině ledna spustilo Ministerstvo průmyslu a obchodu nový program pomoci Covid-Gastro pro uzavřené restaurace. „Problém je, že v médiích říkají politici krásné věci, které ale v realitě nefungují,“ komentuje novou vládní nabídku hospodský Jan Jurke.
  • CNN Prima News

    Ignorace, nebo hloupost? Hospody být otevřené nemohou, tvrdí Hamáček i právník

    Před 2 dny
    Restaurace jako politické buňky fungovat nemohou, zavrhl plán iniciativy Chcípl PES právník Ondřej Dostál. S tím souhlasí i ministr vnitra Jan Hamáček. Reagují tak na plán rebelujících restauratérů, jejichž zástupci v úterý oznámili, že založí politické hnutí Otevřeme Česko – Chcípl PES a pomocí politických buněk budou mít otevřené restaurace.
  • Echo24

    270 tisíc pro hospodského měsíčně? Jen Babišem vymodelovaná reklama

    Před 3 dny
    I když ze strany státu dochází k neustálým ujišťováním, že pomoc míří ve statisícových částkách, opak je mnohdy pravdou. Nejnověji je to příklad ministra průmyslu Karla Havlíčka a premiéra Andreje Babiše, kteří na vymodelovaných příkladech uvádějí, že kdejaká restaurace může obdržet více jak čtvrt milionu korun na kompenzacích. Podle zástupců podnikatelů to ale nemá nic společného s realitou.
  • Týdeník Hrot

    Kdo pohlídá kavárníka

    Před 4 dny
    Potravinářská inspekce chce kompletně převzít kontrolu nad restauracemi, o kterou se dělí s hygienou. Ta se tomu tvrdě brání.
  • Drbna

    Šeberák není jediný. V centru Prahy měla otevřeno další restaurace, zvala lidi dovnitř

    Před 7 dny
    Při své službě v pondělí 11. ledna v odpoledních hodinách přišli strážníci na otevřenou restauraci v centru Prahy. Ta neprodávala jídlo jenom do krabičky přes výdejové okénko, ale personál zval lidi dovnitř s tím, že mají normálně otevřeno. V otevřené restauraci došlo k porušení několika vládních opatření najednou.
  • Náš region

    Gastropodniky prožívají těžké časy. Tržby se propadly o polovinu

    Před 7 dny
    Podle údajů společnosti Dotykačka stravovací provozy zaznamenaly v prosinci meziroční propad tržeb o 55 procent. Situace nejlépe zvládly kavárny a bistra, kterým tržby oproti předchozímu roku klesly o třetinu. Nejhůře dopadly bary a další podniky zaměřené na noční život, který oproti prosinci 2019 dosáhly jen pětiprocentního obratu.
  • CNN Prima News

    Slanina: Když vláda zavelí, musíme otevřít hospody. Skončí nám totiž kompenzace

    Před 7 dny
    „Jsme v situaci, že když stát řekne, že můžeme otevřít, skončí kompenzace a my jsme nuceni otevřít, nic jiného nám nezbyde. Abychom měli alespoň nějakou tržbu a mohli jsme pokrývat náklady,“ vysvětlil v pořadu 360⁰ Pavlíny Wolfové televize CNN Prima NEWS restauratér a kuchař Ondřej Slanina. Podle něj by spousta restauratérů radši nechala zavřeno, brali by kompenzace v plném rozsahu a bojovali proti covidu tak, že omezí styk hostů.
  • CNN Prima News

    Zavřené restaurace mohou od pondělí žádat o dotace. Havlíček slíbil peníze do týdne

    Před 8 dny
    Ministerstvo průmyslu a obchodu zveřejní v pátek detaily k programu COVID gastro. Žádosti začne přijímat v pondělí, do týdne by pak mohlo začít dotace vyplácet. Šéf resortu Karel Havlíček (za ANO) to potvrdil v diskusní aréně projektu HOREKA 112.
  • Extrastory

    Moskevský kebab musel zavřít den po svém otevření. Tematicky upomínal na éru Stalina

    Před 9 dny
    Jak uspět v bohaté konkurenci občerstvení? Majitel moskevského kebabu se při návrhu designu inspiroval Josifem Stalinem. Pozornosti se mu dostalo tak velké, že druhý den po otevření musel zase zavřít.
  • Náš region

    Klaus strávil hodinu v restauraci. Šel jen na záchod, tvrdí manažer

    Před 9 dny
    Bývalý prezident Václav Klaus v úterý strávil více než hodinu v uzavřené restauraci v Praze a neměl roušku. Restaurace jsou nyní kvůli šíření nemoci covid-19 uzavřené, povolen je jen výdej jídla přes okénko, a nošení ochrany úst a nosu je povinné. Personál podniku deníku řekl, že si Klaus šel pro jídlo a potřeboval si při tom zajít na toaletu.
  • Forum 24

    Hospody zavřené na dalších pět měsíců a zpřísnění prodeje s sebou? I tato varianta je ve hře

    Před 9 dny
    Podnikatelé v gastronomii jsou zřejmě nejvíce zasaženou skupinou, která doplácí na koronavirová opatření. Podobně jako u nás je tomu i ve Velké Británii, kde jsou vládní nařízení zřejmě ještě přísnější než u nás. Podle Daily Mail to však není vše, co si Boris Johnson pro hospodské přichystal.
  • CNN Prima News

    Rebelující pražská restaurace zůstává otevřená. Majitel objíždí Česko s rakví

    Před 15 dny
    Majitel kunratické restaurace Šeberák Jakub Olbert, který svůj podnik otevřel navzdory vládním nařízením, vyrazil na cestu po republice. S peticí Otevřeme Česko a rakví naloženou na autě objíždí kraje, aby diskutoval s místními podnikateli a také je podpořil stejně jako oni jeho. Uvedl to v rozhovoru pro web Novinky.cz.
  • Drbna

    Měli bychom žít americký sen, místo toho se snažíme probudit z české noční můry, říkají majitelé oceňované Panelky v Lulči

    Před 17 dny
    Na Vyškovsku se stal zázrak. Gastrozázrak. Narozdíl od náboženských zjevení za ním však nestojí nadpřirozená síla, ale “obyčejná” lidská práce. Tvrdá práce, která se vyplácí, řeklo by se. To bychom však nesměli žít v České republice v roce 2020. Ondřej Brunclík a Šárka Mieglová mohou vyprávět klasický příběh drobných podnikatelů v gastronomii za časů koronaviru. A vlády Andreje Babiše. Příběh víc hořký než sladký. Příběh, kde je každá radost vyvážena nekončící řadou facek a nepředvídatelných ran pod pás.
  • Příbram

    Iniciativa Chcípl PES vyzývá vládu k zrušení opatření od 6. ledna

    Před 21 dny
    Kabinet podle iniciativy dovedl zemi do chaotického stavu, který může přerůst ve vážné občanské nepokoje s nedozírnými následky.
  • CNN Prima News

    Nový vynález hospodských: Čepované pivo maskované jako caffè latte v kelímku

    Před 23 dny
    Bez půllitru čepovaného si českou pivní kulturu nelze vůbec představit. Vláda ale většinu hospodských vylekala prosincovým zákazem rozlévání alkoholu ve výdejních okénkách, takže točené pivo je rázem nedostatkovým zbožím. Někteří výčepní proto začali kelímky s točeným pivem uzavírat víčkem a balit do papírových sáčků. Aby se vlk nažral a koza zůstala celá.
  • CNN Prima News

    Experiment s UV světlem ukazuje, jak rychle se šíří COVID-19 v restauracích

    Před 24 dny
    Tým japonských vědců pomocí UV světel ukázal, jak rychle se může koronavirus šířit v restauračních zařízeních, i když je nakažena pouze jedna osoba. Podle profesora z hongkongské univerzity Johna Nichollse experiment upozorňuje především na důležitost pravidelného mytí rukou.
  • CNN Prima News

    Šéfkuchař nemůže kvůli covidu podnikat, tak začal prodávat jídlo na parkovišti

    Před 27 dny
    Protože nemohl kvůli pandemii koronaviru otevřít svou restauraci, přišel belgický šéfkuchař na nápad obsluhovat hosty na parkovišti svého podniku v obytných vozech. Píše o tom agentura AFP.
  • Příbram

    Na páteční oběd v restauraci Malý Janek se hlásí první politici

    Před 1 měsícem
    Majitel Jiří Janeček v úterý všechny politiky pozval na 12:00 na oběd, aby se podívali na dopad koronavirových opatření a probrali s ním současnou situaci.
  • Příbram

    V Jincích se sešlo 25 hoteliérů a restauratérů nesouhlasících s vládními protiepidemickými omezeními

    Před 1 měsícem
    Restauratéři chtějí jednat s vládou o kompenzačním balíčku.
  • Echo24

    Hospody kvůli dřívější zavíračce ztrácí 60 procent tržeb. Týdně až miliardu korun

    Před 1 měsícem
    I když se restaurace a hospody musí zavřít své provozy jen o dvě hodiny dříve ve 20:00, tak tím přicházejí o více jak polovinu tržeb za den. Tvrdí to jak šéf Asociace hotelů a restaurací Václav Stárek, tak i prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu Tomáš Prouza. Podle nich nesmyslná restrikce dopadne nejvíce na venkovské hospody, které z pravidla otevírají až pozdě odpoledne. Zároveň si restaurace a hospody stěžují, že k nim po celou dobu koronavirové krize nezamířila žádná pomoc.
  • Drbna

    Do včerejšího protestu provozovatelů restaurací se zapojil i bar v Orlických horách. Případ řeší policie

    Před 1 měsícem
    Policie v Královéhradeckém kraji ve středu večer zjistila porušení vládního nařízení o zavírací době restaurací a hospod u jedné provozovny na Rychnovsku. Podle všeho mělo jít o bar Tátův obývák v Rokytnici v Orlických horách. Zavírací doba restaurací je od středy podle nařízení vlády ve 20:00, předtím to bylo 22:00.
  • Extra

    Kocourkov hadr: Podle nového vládního paskvilu se v restauracích nesmí podávat nápoje

    Před 1 měsícem
    Tak tohle se povedlo! Vláda sice upravila nařízení, které zakazovalo restauracím prodávat pivo do PET lahví s sebou domů, ale udělala to tak nešikovně, až nad tím zůstává rozum stát. Nové znění totiž říká, že restaurační zařízení nesmí prodávat nápoje ke konzumaci na místě. Nařízení se tak bude muset opět přepsat.
  • Forum 24

    Za všechno můžou hospody. Hledači viníků pandemie mají nový cíl

    Před 1 měsícem
    Ti, kdo neustále hledají viníka současné koronavirové situace v naší zemi, si našli další cíl.
  • Seznam Zprávy

    Desítky českých restaurací na protest nezavřely, zasahovala policie

    Před 1 měsícem
    Protažením otvírací doby nad rámec povolené osmé hodiny večerní se do protestu proti vládnímu nařízení zapojily nejméně desítky hospod po celém Česku.
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Poslední kapka pro gastronomické provozy. Vláda otevřela restaurace, a pak se divila, že do nich lidé chodí

    Před 1 měsícem
    Vláda opětovně zpřísňuje protipandemická opatření. Ta se týkají především restaurací a barů.
  • Forum 24

    Stravenkový paušál: Vláda mohla pomoci restauracím, místo toho podpoří supermarkety

    Před 1 měsícem
    Sotva vláda dovolila otevřít restaurace a menší obchody, začali její ministři zdvihat prst.
  • Drbna

    Některá opatření postrádají logiku, říkají provozovatelé Žižkárny. Vládní nařízení omezí až deset stánků na trzích

    Před 1 měsícem
    Nové vládní omezení se dotkne nejen provozovatelů restaurací a barů, ale také trhovců. Od středy bude po celý den zakázána konzumace alkoholu na veřejnosti a na trzích se nebude smět prodávat občerstvení a alkohol. To se dotkne především vánočních trhů, které jsou v řadě měst v plném proudu.
  • Naše zahrada

    Tonka fazole se používají v nejdražších restauracích

    Před 1 měsícem
    Tonka fazole nebo také tonkové boby nejsou navzdory svému názvu skutečnými boby nebo fazolemi. Jedná se o semena stromu Dipteryx odorata (česky silovoň obecný), která jsou fermentovaná. Používají se jako aromatické koření zejména v dezertech. Jsou velké 2,5 až 3 cm a hmotnost jednoho semena činí 1 g.
  • JenŽeny

    Od středy 9. prosince se v Česku zpřísňují opatření: Restaurace zavřou v 8 večer, začne platit zákaz konzumace alkoholu na veřejnosti

    Před 1 měsícem
    Česká vláda v pondělí 7. prosince rozhodla, že s ohledem na rostoucí index protiepidemického systému PES zpřísní v Česku některá opatření. Nová nařízení, která začnou platit od středy 9. prosince, dolehnou zejména na bary, restaurace a další stravovací zařízení. Budou se týkat také trhů. PES ve třetím stupni však zatím zůstává.
  • Příbram

    Restaurace budou muset od středy zavřít ve 20:00

    Před 1 měsícem
    Vláda také odsouhlasila žádost o dalších 30 dní nouzového stavu.
  • Forum 24

    Hospodám na Slovensku došla trpělivost. Otevřou i přes nařízení vlády

    Před 1 měsícem
    Majitelům restaurací, barů a kaváren na Slovensku už došla trpělivost. Několik desítek z nich v pondělí oznámilo, že od úterý otevřou vnitřní prostory svých podniků. Situace je podle nich neúnosná, nemají na nájmy a musí propouštět zaměstnance. Odvolávají se také na Českou republiku, kde už restaurace otevřely.
  • Extra

    Češi se nemohli dočkat čepovaného piva. Ostravská hospoda se naplnila během půl hodiny

    Před 1 měsícem
    S úderem šesté hodiny ranní se dnes po mnoha týdnech otevřely stovky restaurací a hospod. Už v pondělí bylo přitom jasné, že bude nával. Lidé si zamlouvali místa dopředu, navíc ve stravovacích podnicích smí být pouze polovina maximálně kapacity. To ale rozhodně neodradilo zákazníky například v ostravské pivnici Venuše, která byla téměř plná už v půl sedmé ráno!
  • Čtidoma

    Ukradené Barrandovské terasy. Luxusní výletní místo pro smetánku, komunistická krádež a porevoluční ostuda

    Před 1 měsícem
    Jedná se o jeden z nejikoničtějších prvků vrchu nad Vltavou.
  • Extra

    Další hospoda se staví vládě! Po rebelujícím Šeberáku otevře i bar v Uherském Brodě

    Před 1 měsícem
    Restaurace Šeberák v pražských Kunraticích ve čtvrtek otevřela navzdory vládnímu zákazu. Na místo proto přijela policie, uvnitř našla 13 lidí. Policisté rozdali pokuty za 4000 korun. Majitel hospody Jakub Olbert ale uvedl, že objekt bude dál otevřený. K protestu proti vládě se přidávají také majitelé baru Restart v Uherském Brodě, ti chtějí otevřít už v sobotu.
  • Forum 24

    Restaurace otevřela i přes zákaz, Blatný to odsoudil. Je to zoufalství stovek tisíc podnikatelů, oponuje mu Prouza

    Před 1 měsícem
    Restaurace Šeberák v pražských Kunraticích otevřela svůj provoz i přes přetrvávající vládní restrikce. „Dovedli mě k tomu chybné kroky vlády a našich představitelů. Zoufalí lidé dělají zoufalé činy,“ uvedl majitel podniku. Zasahovat musela i policie. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) tento čin zkritizoval, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu Prouza mu však oponuje.
  • Extra

    Majitel otevřené restaurace Šeberák: Musel jsem se tomu postavit, hrají s námi nefér hru

    Před 1 měsícem
    Čtvrteční policejní zásah v restauraci Šeberák v pražských Kunraticích má pokračování. Redakci eXtra se podařilo zastihnout přímo majitele zařízení Jakuba Olberta, který má teď jistě mnoho vysvětlování. Kromě toho, že k němu opět podle jeho slov dorazili policisté, vyráží do zařízení prý i ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (51).
  • Echo24

    Vláda žene rozvolňování, pak brzdí optimismus. Pro pivovary či restaurace je to problém

    Před 1 měsícem
    Vládní komunikace působí problémy podnikatelům, kterých by se mohlo týkat další rozvolňování. Optimistická vyjádření ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) vystřídala během dvou dnů mnohem pesimističtější vyjádření dalších členů vlády, vyhlásit případné snížení stupně rizika má navíc jen den předem. Podnikům, jako jsou například restaurace či pivovary, to však může způsobovat velké problémy.
  • Týdeník Policie

    Policisté řešili v pražských Kunraticích otevřenou restauraci. Uvnitř bylo 13 lidí

    Před 1 měsícem
    Ve čtvrtek po devatenácté hodině zasahovali policisté čtvrtého policejního obvodu v Kunraticích, kde byla otevřena jedna z tamních živnostenských provozoven.
  • Mix24

    Ceny obědů v restauracích jsou zlodějské, říká odborář Dufek. Dále trvá na tom, aby polovina zkrachovala

    Před 2 měsíci
    Odborářský předák Bohumír Dufek v minulém týdnu rozpoutal značné vášně svým výrokem o tom, že stát by neměl podporovat podnikatele ve službách, jako jsou restaurace, kadeřnictví nebo cestovní kanceláře.
  • Můžeme jíst zdravěji

    Až čtvrtina restaurací nejspíše znovu neotevře, pomoci jim může digitalizace

    Před 2 měsíci
    V České republice se ještě koncem loňského roku nacházelo téměř 135 tisíc pohostinských a stravovacích zařízení. Pro mnohé z nich bude letošní rok likvidační. Řada stravovacích zařízení totiž přišla, během první vlny koronavirové pandemie, o většinu svých úspor, které si v průběhu krátkého letního rozvolnění nestihly znovu našetřit.
  • Drbna

    Pomoc hospodám, Plzeňský Prazdroj jim zdarma vymění veškeré prošlé pivo za čerstvé

    Před 2 měsíci
    Pivovar Plzeňský Prazdroj se zavázal, že hospodám stejně jako na jaře zdarma vymění veškeré prošlé pivo za čerstvé a zlikviduje jej na vlastní náklady. Další finanční úlevou pro hospodské je také odložení splatnost veškerých faktur až na období po koronaviru.
  • Drbna

    Restaurace se ode dneška mohou hlásit do projektu obědů pro děti a seniory

    Před 2 měsíci
    Na doméně obedyprodeti.praha.eu se od pátku 6. listopadu budou moci registrovat restaurace v hlavním městě, které se chtějí zapojit do projektu pražského magistrátu. Zapojené restaurace budou místo školních jídelen dodávat obědy pro školáky a seniory za jednotné ceny. Projekt včera představil náměstek primátora Petr Hlubuček (STAN).
  • Frekvence 1

    Až polovina restaurací letošní rok nepřežije, shodují se odborníci

    Před 2 měsíci
    Letošní rok byl pro řadu odvětví skutečně náročný. Do jeho konce sice chybí ještě bezmála dva měsíce, už teď je ale jasné, že pro řadu podniků bude fatální. Podle odborníků letos mohla zkrachovat až polovina restauračních zařízení. Výdejní okénka ani rozvážkové služby mnohé podniky neuživí.
  • Kafe

    Kašpárek o nařízení vlády: Budu se rvát, ztráty vyrovnat nepůjdou

    Před 2 měsíci
    V nepříjemné situaci se kvůli nařízení vlády octli především majitelé restaurací. Jedním z nich je i porotce z MasterChefa Radek Kašpárek, který musel svoji michelinskou restauraci Field načas zavřít. Jak nyní bojuje, aby jeho podnik přežil?
  • Pozitivní zprávy

    Dobré jídlo i skutek v jednom. Přinášíme tipy, jak pomoci oblíbeným podnikům přežít krizi

    Před 2 měsíci
    Restaurace, kavárny i další podniky teď fungují v omezeném režimu a mnohým z nich hrozí, že budou muset po druhé koronavirové vlně zavřít nadobro. Dobrou zprávou ale je, že můžeme všichni přispět k tomu, aby se tento černý scénář nenaplnil. Pokud i po skončení krize chcete chodit na obědová meníčka, na kafe nebo skleničku s přáteli do vašeho oblíbeného podniku, přinášíme několik způsobů, jak podnikům pomoci.
  • Aktuálně

    Polovina restaurací jede dál, okénka už měly nachystaná. Dusí je ale provize rozvozů

    Před 3 měsíci
    Řada asociací a svazů vyzvala stravenkáře a rozvozové firmy ke snížení provizí, vyslyšeli je ale zatím jen někteří.
  • Never Die

    Covid zařízl také svatomartinskou husu

    Před 3 měsíci
    Populární otevírání lahví se svatomartinským vínem, které se každoročně koná po celé České republice v polovině listopadu, letos neproběhne. Kvůli protikoronavirovým opatřením organizátoři akce ruší. Desátý ročník oblíbeného festivalu Svatomartinské slavnosti a pečená husa, který se každý rok koná na Rašínově nábřeží, byl letos naplánován na 14. listopadu. Kvůli aktuální situaci jej ale organizátoři ruší.
  • Drbna

    Nevíme jestli přežijeme, uzavření na jaře nám vyčerpalo finance. Další uzavření už je devastační, ozývá se z brněnských podniků

    Před 3 měsíci
    Dnešním dnem začaly kvůli koronavirové epidemii platit nová opatření. Musely se zavřít všechny hospody, bary a kluby. Restaurace mohou fungovat jen přes výdejní okénka do osmi hodin večer. Opatření by měla platit do konce nouzového stavu.
  • Extra

    Penzion obchází vládní nařízení: Pokud si pronajmete za 10 korun pokoj, můžete do restaurace

    Před 3 měsíci
    Od půlnoci z úterka na středu začala v Česku platit řada přísných koronavirových nařízení. Kromě škol tak musely zavřít i všechny stravovací podniky, které mohou prodávat jen přes výdejní okénko. Jedinou výjimkou jsou restaurace v hotelích a penzionech, které mohou mít otevřeno do 20 hodin. Toho už také začaly využívat některá ubytovací zařízení. Například penzion U tří statkářů nabízí veřejnosti přístup do své restaurace, stačí si pronajmout pokoj za výhodnou cenu 10 korun.
  • Příbram

    Ztráty budou velké a nevytvoříme finanční rezervy. Příbramští restauratéři kritizují covidová opatření

    Před 3 měsíci
    Počínaje dnešním dnem se zavírají dveře ve všech restauracích a v barech. Podle vládního nařízení budou uzavřeny až do 3. listopadu.
  • Extra

    Stát podpoří podnikatele bité koronakrizí: Vláda jim schválila příspěvek na nájem

    Před 3 měsíci
    Podnikatelé, kterým vláda v boji proti koronaviru nařídila zavření nebo omezení provozu, budou moci žádat o příspěvek na komerční nájem za třetí čtvrtletí. Stát jim přispěje 50 procent z celkového nájemného za toto období. Maximální výše podpory bude deset milionů korun. Na rozdíl od první výzvy programu COVID nájemné nebude přiznání dotace podmíněno slevou pronajímatele.
  • Náš region

    Pražské podniky se připravují na prodej přes okénka. Některé restaurace úplně zavřou

    Před 3 měsíci
    Pražské restaurace, bistra, kavárny a další stravovací zařízení se připravují na prodej přes výdejní okénka a rozvozové služby. Pro veřejnost musejí provozovny ode dneška zůstat zavřené, rozhodla v pondělí večer vláda.
  • Mix24

    Zdeněk Pohlreich zvažuje, že s restauracemi skončí. Řízená likvidace je lepší než divoký bankrot, radí kolegům

    Před 3 měsíci
    Restauratér Zdeněk Pohlreich patří k nejviditelnějším tvářím svého oboru. Podobně jako ostatní provozovatelé restauračních podniků ho zasáhly vládní opatření, které se ani ve druhé koronavirové vlně restauracím nevyhnuly.
  • Drbna

    Hoteliéři z Vysočiny: Zavření restaurací nás zaskočilo. Výdejové okénko každý nevyužije

    Před 3 měsíci
    Oslovení provozovatele restaurací na Vysočině uzavření nařízené v pondělí vládou kvůli šíření koronaviru zaskočilo. Uvedli, že mají nakoupené čerstvé potraviny a naražené pivo, což za dnešek nespotřebují, a tak zbytečně porostou jejich ztráty. Upozorňují na to, že na jaře dostali na zavření restaurací několik hodin a teď jen jeden den, zavřeno musí mít od středy. Podle nich není ani jasné to, jestli jim stát poskytne nějakou finanční pomoc.
  • Drbna

    Restauraci Balada hrozí zavření, Ještěd bude propouštět. Problémy mají i další

    Před 3 měsíci
    Oblíbené restauraci Balada v centru Liberce hrozí po 21 letech zánik kvůli vládnímu opatření v souvislosti s šířením koronaviru. Problémy bude mít i hotel na Ještědu, který bude muset propouštět. Na základě pondělního rozhodnutí vlády budou muset restaurace, bary a kluby od středy na tři týdny zavřít. Jsme na pokraji bankrotu, řekla provozovatelka Balady Renata Klucká.
  • Kupi Magazín

    Vláda rozhodla o zavření restaurací a barů. Všichni školáci od středy zůstanou doma

    Před 3 měsíci
    V pondělí zasedla vláda, aby projednala, jak dál zabránit šíření koronaviru. Jednání se protáhlo, a tak až krátce před 22. hodinou její zástupci představili nová opatření. Od půlnoci 14. října vláda zavře všechny restaurace, bary a kluby až do 3. 11. a stejně dlouho potrvá i zákaz pití alkoholu na veřejnosti. Omezí se shromažďování osob nad 6 lidí. Nově budou povinné roušky i na autobusových zastávkách. S výjimkou mateřských škol přejdou od středy všechny školy na distanční výuku.
     Komentáře
  • Mix24

    Přemek Forejt z Masterchefa vyrazil do boje za restaurace. Copak jsou rizikovější než nákup v supermarketu, ptá se

    Před 3 měsíci
    Přemek Forejt, který se proslavil jako nesmlouvavý porotce v televizní soutěži Masterchef, zveřejnil novou strategii své restaurace Entrée v Olomouci, kterou se tato bude řídit v době vládních omezení, na svém instagramovém profilu. Bojuje za svůj sen a za 40 zaměstnanců, za dodavatele a za to, aby gastronomie jako taková koronavirovou krizi přežila.
Pohostinský podnik, v němž můžete konzumovat pokrmy a nápoje. Otvírá se většinou dopoledne kvůli výdeji obědů, druhá špička nastává ve večerních hodinách. Existují publikace známých organizací jako je Guide Michelin, kde jsou restaurace hodnoceny podle kvality pokrmů a obsluhy, cen či atmosféry.
Pohostinský podnik, v němž můžete konzumovat pokrmy a nápoje. Otvírá se většinou dopoledne kvůli výdeji obědů, druhá špička nastává ve večerních hodinách. Existují publikace známých organizací jako je Guide Michelin, kde jsou restaurace hodnoceny podle kvality pokrmů a obsluhy, cen či atmosféry.
Reklama