Zavřít
Restaurace

Restaurace

Nejnovější články na Seznamu na téma Restaurace
  • i60

    V dobré hospodě se k vám chovají jako k vzácným hostům, říká kuchař Sapík

    Jaroslav Sapík působil v těch nejlepších pražských restauracích, vařil také na Pražském hradě prezidentům a významným osobnostem z celého světa.
    RozhovorPražský hrad
  • Podnikatel

    Reklamovat lze i jídlo v restauraci. S čím vším může být zákazník nespokojený?

    Stejně jako lze reklamovat zakoupené zboží, je možné uplatnit právo na reklamaci u jídla či pití. V čem by měl provozovatel restaurace či hospody vyhovět? Pokud je zákazník nespokojený s pokrmem či nápojem, který si objednal, může se na personál obrátit s výtkou a uplatnit tak právo na reklamaci objednaného.
    Jídlo
  • Lifee

    Jon Bon Jovi otevřel dvě restaurace, ve kterých se servíruje jídlo zdarma lidem v nouzi

    Co všechno se dá udělat s penězi, když jich máte nadbytek? Můžete je darovat na charitu, vytvořit si vlastní nadační fond, pomáhat lidem, nebo si je zkrátka užívat, jak se vám zlíbí. Populární americký zpěvák Jon Bon Jovi ale přidal ještě něco navíc. Otevřel si dvě komunitní restaurace JBJ Soul Kitchen, ve kterých zákazníci za jídlo neplatí.
    JídloCelebrityCharita
  • Seznam Zprávy

    Na zemi jako ve vzduchu. Restaurace prodává „letadlové menu“

    Palubní občerstvení patří na žebříčku věcí, které jsou na létání odpudivé, pro mnohé poměrně vysoko. Největší nízkonákladová aerolinka v Asii si však myslí něco jiného, protože výhradně z něj složila menu své nově otevřené restaurace v Malajsii. Následovat mají stovky dalších poboček.
    Jídlo
  • Deník

    V jídelníčku ubývá masa i mléka. Češi jedí více těstovin, sýrů a rýže

    Jídelníček Čechů dnes vypadá výrazně jinak než před třiceti lety. Statistici potvrdili, že v něm od té doby výrazně přibylo zeleniny, luštěnin a ovoce. Naopak ubylo mléka a masa, zejména hovězího, jehož průměrný Čech v roce 1989 spořádal na 30 kilogramů.
    Jídlo
  • Novinky

    Naprostá nedostupnost stála restauraci všechny tři michelinské hvězdy

    Není zřejmě překvapením, že za nejlepší sushi restaurací byste se museli vydat do Japonska, konkrétně Tokia. Paradoxem je, že vyhlášený podnik Sukiyabashi Jiro byl nyní vyřazen z prestižního michelinského průvodce, ačkoliv disponoval třemi hvězdami, tedy nejvyšším možným hodnocením.
    Zpravodajství
  • Novinky

    Pár zakázníků změnil servírce život

    Den co den Adrianna Edwardsová z Texasu nachodila při cestě z práce a do práce 22 kilometrů. K tomu je potřeba započítat i kilometry co nachodila v práci, byla totiž zaměstnaná jako servírka. Život se jí změnil poté, co se nejmenovaný pár zastavil v restauraci, kde pracovala, na snídani.
    ZajímavostiTexas
  • Deník

    Budějovice nařídí zavírací dobu některým restauracím

    Tři měsíce trvala v jihočeské metropoli zkušební doba, ve které se mělo ukázat, jestli bude nutné některé v noci otevřené prodejny, restaurace a podobné podniky „umravnit“ veřejnou vyhláškou.
    Zpravodajství
  • E15

    Chceme šéfkuchaře, který pije pivo, říká spolumajitel restaurace Sia David Petřík

    David Petřík a Viktor Kaplan provozují již sedm restaurací. „Sázíme na velikost a stabilitu, proto máme provozovny velké. To by pomohlo ustát možný příchod krizového období, kdy klesne kupní síla a malé podniky krachují,“ říká David Petřík v dalším dílu pořadu Recept na úspěch. Podívejte se.
    RozhovorČínaVietnam
  • Seznam Zprávy

    Spory o vyškrtnutí z průvodce Michelin: Je to bizarní, pro šéfkuchaře je to nejvyšší meta, říká Punčochář

    Deprese francouzského i rozhořčení jihokorejského šéfkuchaře. Michelinská hvězda na gastronomickém nebi už nesvítí tak jasně. A zřejmě se o ni povedou i soudní spory. Zatímco Francouz se hroutí ze ztráty jedné hvězdičky, Jihokorejec hodnocení bere jako pomluvu a požaduje vyškrtnutí z renomovaného průvodce. Výzvu Seznamu přijal uznávaný český šéfkuchař Jan Punčochář.
    Ze společnostiRozhovor
  • Seznam Zprávy

    Francouzský šéfkuchař žaluje Michelin, sebrali mu hvězdu

    Francouzský šéfkuchař Marc Veyrat zažaloval Michelinského průvodce, že mu odebral třetí hvězdičku z hodnocení. „Řekli mi, že jsem dal do suflé čedar, ale to byl šafrán, který obarvil Beaufort,” stěžuje si kuchařská celebrita. Nyní se případ dostává k soudu.
    Eva SoukeníkováZpravodajství
  • Můžeme jíst zdravěji

    Před Vánoci trhají pekaři rekordy. Češi kupují vánočky, hotová cukroví i těsta. Není čas péct

    Rok od roku stoupá zájem o ručně upletené vánočky, cukrářkami vykrajované cukroví, ale i těsta připravená k dalšímu domácímu zpracování. V patnácti pekárnách a cukrárnách se dává do práce na pět set párů rukou. S blížícími se Vánoci budou pekaři a cukráři v pekárnách péct i nepřetržitě 24 hodin ve třech směnách.
    Jídlo
  • Příbram

    Nepořádek a prošlé potraviny: Hygienici opět navštívili Hospůdku U Chocholouška

    Ani po dvou letech se provozovatel neponaučil.
    Zpravodajství
  • Novinky

    Hvězdou proti své vůli. Michelinský průvodce čelí rozhořčení šéfkuchaře

    Mnozí majitelé restaurací by pro to, aby se jejich podnik objevil v michelinském průvodci, udělali cokoliv. Přesto se najdou takoví, kterým záznam v prestižní publikaci vyloženě vadí. Jedním z nich je i Korejec Eo Yun-gwon, který se rozhodl bránit soudní cestou.
    SoulJídloZpravodajství
  • E15

    Jihokorejský šéfkuchař žaluje Michelin. Zařazení do „zkorumpovaného průvodce“ vnímá jako pomluvu

    Pro stovky šéfkuchařů je záznam v michelinském průvodci celoživotním snem. Jsou ale i takoví, kteří se zápisem do gastronomické příručky nesouhlasí, a společnost Michelin žalují. Třeba jihokorejský šéfkuchař Eo Yun-gwon.
    ZpravodajstvíJižní KoreaSoul
  • Vitalia

    Nechutnalo? I jídlo v restauraci můžete reklamovat

    Zatímco reklamovat obuv či elektroniku jsme si už zvykli, ve stravovacích zařízeních nás mnohdy drží zpátky ostych a neznalost práv. Jídlo nereklamujeme, i když je studené, přesolené nebo nedopečené. I v restauraci uzavíráte kupní smlouvu jako kdekoliv jinde a pokud se vám nedostane adekvátního plnění, máte právo se ozvat. Co tedy dělat s „podmíráky“, přesolenými polévkami, hodinovým čekáním či studeným jídlem?
    NápojČeská obchodní inspekceRestaurace
  • Refresher

    Zaplatil bys za sendvič přes 4 tisíce korun? Celebrity mají novou oblíbenou restauraci

    Maso, které dělají, přirovnávají ke kaviáru mezi masy.
    CelebrityHongkongMaso
  • Můžeme jíst zdravěji

    Jak na reklamaci v restauraci

    Zatímco reklamovat obuv či elektroniku si spotřebitelé už zvykli, ve stravovacích zařízeních je často drží zpátky ostych a neznalost práv. Přitom v restauraci uzavíráte kupní smlouvu jako kdekoliv jinde a pokud se vám nedostane adekvátního plnění, máte právo se ozvat. Co tedy dělat s „podmíráky“, přesolenými polévkami, hodinovým čekáním či studeným jídlem?
    Rady a tipyJídlo
  • Novinky

    V pražské hospodě Severka se návštěvník vrátí do předrevoluční doby

    Dnes restaurace bojují o michellinské hvězdy, ale najde se rarita, která svou prestiž staví na zastaralosti a staré patině. Na cestu časem se můžete vydat na Jižní Město do hospody Severka, která svým interiérem a vybavením připomíná dobu osmdesátých a devadesátých let. V reportáži uvidíte, v jakém prostředí se lidé běžně scházeli v předrevoluční době.
    PrahaInteriérRestaurace
  • Never Die

    Crème de la Crème nabízí snídaně v nových prostorech

    Crème de la Crème již dávno nenabízí jen zmrzlinu.Především v chladnějším období oceníte širokou škálu sladkých či slaných snídaní nebo dortů s kávou. Nyní si vše můžete vychutnat v rozšířených prostorech ve Zmrzlinovém salonu na Národní. Provozovna ve dvou patrech pojme až 70 sedících zákazníků.
    KávaJídloDort
  • Náš region

    Zažívací potíže hosta přivedly hygieniky do restaurace „chuťovka“ u Orlické přehrady

    Jisté zdravotní potíže měl host po konzumaci jídel připravených v provozovně Na Téčku na veřejném tábořišti Trhovky-Klenovice. Nenechal si to pro sebe, příbramští hygienici tak stihli kontrolu ještě v půlce října, teď se podělili o zážitky.
    KuchyněZpravodajstvíJídlo
  • Novinky

    Maso balí do sena, ze šišek dělá sirupy

    Miloval hudbu, ale stal se kuchařem. „Je to asi zvláštní, ale mně kuchařské umění a přístup k jídlu v mnohém připomínají právě hudbu,“ říká Alessandro Bellingeri, šéfkuchař se zkušenostmi z michelinských restaurací, který nyní sestavuje podzimní menu v ČR.
    HudbaItálieRestaurace
  • E15

    Gastronomie před 30 lety a dnes: Chemie bylo méně, chyběly na ní peníze, říká historik Martin Franc

    Byla tuzemská gastronomie před rokem 1989 horší nebo lepší než ta současná? Odpověď není jednoznačná, tvrdí historik životního stylu  Martin Franc. Především ale byla hodně konzervativní a odolávala moderním trendům. „Na konci 50. a v 60. letech československá gastronomie sklízela mnohé úspěchy. Později velmi výrazně zaostávala. Pro vylepšování její mezinárodní pověsti jednoduše nebyla žádná poptávka," říká v rozhovoru.
    Sametová revoluceŽivotní stylMaso
  • Kupi Magazín

    Zvěřinová sezóna je tady! Jaké maso koupit a na co si dát pozor, když nám ho někdo nabízí

    Podzim v kuchyni neznamená jen dýni a kaštanovou nádivku. Tradičně je toto období spojené s loveckou sezónou a tedy i s lahodnou zvěřinou. Její maso je v české kuchyni opravdovou delikatesou, která se v posledních letech vrací do módy. Jak si užít divočinu na talíři a nenaletět při jejím nákupu?
    JídloRady a tipy
  • Aktuálně

    Účty nerozpočítáváme, musíte zaplatit dohromady. V Česku se rozmáhá nezákonný nešvar

    Jeden stůl, jeden účet. Některé restaurace v Česku odmítají hostům rozpočítat útratu u jednoho stolu, je to pro ně práce navíc. Mají na to však právo?
    PrahaEETRestaurace
  • Novinky

    Burger s náhražkou masa dorazil už i do českých fastfoodů

    Hamburger s rostlinnou náhražkou masa je nově k dostání i v Česku. Ve 25 evropských zemích včetně Česka ho začal v úterý nabízet americký řetězec rychlého občerstvení Burger King.
    JídloVegetariánství
  • Příbram

    Svatomartinská husa patří ke každoročním oslavám stejně jako kapr k Vánocům

    Jaká je historie v pojídání Svatomartinské husy a jak jí připravit, aby chutnala dokonale?
    PrahaNěmeckoČesko
  • Proženy

    Svatomartinský víkend je tu! Kam na husu a víno?

    Že by svatý Martin přijel na bílém koni, to se už dlouho nestalo, ale letos by to mohlo klapnout. Svatomartinský víkend je tradičně plný akcí spojených s mladým vínem nebo dozlatova propečenou husou. Kam vyrazit za dobrotami a kam třeba na inspiraci smysluplnými hračkami?
    Rady a tipyKutná HoraČesko
  • E15

    Restaurace Akropolis hledá provozovatele. Ten ale musí zachovat interiér od architekta Vávry

    Budoucnost oceňovaného interiéru Restaurace Akropolis na Praze 3 z 90. let je nejistá. V současnosti je podnik zavřený kvůli rekonstrukci a probíhají jednání s úzkou skupinou zájemců o její provozování.
    ZpravodajstvíInteriérPraha 3
  • Prostřeno

    Dieta v restauraci. Co si objednat, abyste příliš nehřešili

    Jste uprostřed hubnutí, a proto se bojíte chodit s přáteli na jídlo? Ale to neznamená, že musíte opět skončit u nudného salátu. Poradíme, jak si vybrat náhradní pochoutku – podle typu restaurace.
    Rady a tipyDietaHubnutí
  • Forum 24

    Rekviem za kuřácký vinný bar ve Vídni. A za kavárnu Café Schwarzenberg

    Nedaleko vídeňské katedrály svatého Štěpána, pár metrů od Guttenbergova pomníku se nachází populární vinný bar.
    Komentář
  • Never Die

    Brněnský šéfkuchař Zajíček získal prestižní ocenění

    Brněnská restaurace The Yard Lounge & Dining, součást hotelu Courtyard by Marriott, se může od letošního podzimu pyšnit oceněním Europe Chef of the Year. V konkurenci více než 900 šéfkuchařů z celého světa zvítězil v rámci udílení cen The Award of Culinary Excellence právě místní šéfkuchař Radovan Zajíček.
    KuchyněŠpanělskoFrancie
  • Žena

    Lidi chtějí znát trendy v gastronomii, ale pak se těší na řízek, říká Jaroslav Žídek

    Je radost potkat se s někým, kdo své práci rozumí, miluje ji, má nadhled i zkušenosti. Jako je to v případě šéfkuchaře Jaroslava Žídka.
    Životní stylJídloVaření
  • Novinky

    Svatomartinské slavnosti na Rašínově nábřeží: Přes 25 vinařů, husí speciality a živá muzika

    Přes 50 stánků, 25 vinařů z Čech a Moravy, degustace svatomartinských vín, husí speciality a bohatý doprovodný program – takový bude devátý ročník festivalu mladých vín Svatomartinské slavnosti a pečená husa.
    CestováníVíno
  • Vitální senior

    Svatomartinské slavnosti na Rašínově nábřeží už 9. listopadu

    Přes 50 stánků, 25 vinařů z Čech a Moravy, degustace svatomartinských vín, husí speciality a bohatý doprovodný program – takový bude devátý ročník festivalu mladých vín „Svatomartinské slavnosti a pečená husa“.
    Jídlo
  • Novinky

    V Rakousku začal platit zákaz kouření v restauracích

    V Rakousku dnes vstoupil v pátek zákon, který zakazuje kouření v restauracích a podobných zařízeních. Účastníci halloweenských večírků i štamgasti ve venkovských hospodách museli své cigarety uhasit úderem půlnoci. Kuřákům, které od nynějška kontrola přistihne v restauraci, baru či kavárně s cigaretou v ruce, hrozí pokuta 100 eur (2600 Kč).
    ZpravodajstvíZe společnosti
  • Seznam Zprávy

    Poslední ráj kuřáků v EU končí. V Rakousku začal platit zákaz kouření v hospodách

    V Rakousku v pátek vstoupil v platnost zákon, který zakazuje kouření v restauracích a podobných zařízeních. Účastníci halloweenských večírků i štamgasti ve venkovských hospodách museli své cigarety uhasit úderem půlnoci.
    ZpravodajstvíZe společnosti
  • Deník

    Pražské hospody v 80. letech. Ceny podle skupin a nalévání nezletilým

    Obrovskými změnami prošlo za třicet let od sametové revoluce celé hospodářství. Změny se pochopitelně a poměrně rychle dotkly i oblasti pohostinství. Vzpomínáte na to, jak vypadalo v 80. letech?
    BratislavaOstravaPraha
  • Vitalia

    Slovensko bude v restauracích uvádět původ masa. Podle Čechů je to byrokracie

    Na Slovensku začne co nevidět platit nový zákon, který se dotkne jak tamních restauratérů, tak i škol a hospůdek. Slováci ho vesměs vítají. Česká inspekce naopak podobné opatření považuje za zbytečnou byrokratickou zátěž. V polovině letošního září Národní rada Slovenské republiky schválila vládní návrh zákona, který zřejmě zkomplikuje práci provozovatelům stravovacích služeb. Budou totiž muset povinně informovat své zákazníky o původu masa, které použili na přípravu jídel. Nařízení se týká všech stravovacích zařízení, původ masa (hovězího, vepřového, jehněčího, kozího a drůbežího) tedy bude muset být uveden jak v restauracích a hospodách, tak například i ve školách či školkách.
    Ministerstvo zemědělstvíMasoPolsko
  • Aktuálně

    Hosté na smuteční hostině omylem dostali hašišový dort, případ už řeší policie

    Sladkosti do restaurace dodala jedna zaměstnankyně, jejíž 18letá dcera peče pro různé příležitosti.
    PolicieKávaDort
  • Prima Fresh

    Mixér: restaurace v Krkonoších, asijská limitka, degustační a podzimní menu

    Máme tu další do série našeho Mixéru! Tentokrát jsme vybrali tři novinky přímo z podniků a jednu, pro kterou si můžete zaběhnout přímo do obchodu. Vybere si zde milovník asijské kuchyně, české i světové gastronomie. Zkrátka značka ideál.
    RestauraceŠpindlerův MlýnKuchyně
  • Aktuálně

    Začínal ve vietnamském bistru, teď má luxusní podnik. Češi za jídlem necestují, říká

    Malé porce, fermentovaná jídla, patnáctichodové menu a skandinávsko-asijská kuchyně. Restaurace Levitate pár kroků od rušného Václavského náměstí v Praze funguje necelé dva roky, stihla se však dostat do hledáčku michelinských hodnotitelů i turistů. Šéfkuchař Christian Duy Chu přitom přiznává, že svůj netypický koncept musí neustále obhajovat a vysvětlovat.
    JídloDánskoNorsko
  • Novinky

    Nejstarší bar na světě? Koktejly servíruje v dva tisíce let staré hrobce

    Zajít si na dovolené do baru patří k návštěvě cizí země podobně jako ochutnávání místních specialit. A dokonce i arabské státy v rámci turistického komfortu přicházejí s podniky, které si nejen nezadají se západní konkurencí, ale dokonce ji mnohdy i předčí. A Jordánsko bude v rámci genia loci opravdu těžké trumfnout. Zdejší Cave Bar je totiž situován v nabatejské hrobce u jednoho ze sedmi novodobých divů světa.
    Koktejl
  • iLuxus

    Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná vinným octem se šalotkou a zapitá sklenkou šampaňského, pro nejlepší kuchaře z celého světa představuje ústřice lákavou kulinární výzvu.
    Jídlo
  • Podnikatel

    Diskriminace cizinců na letišti: Za to, že se u nás můžete najíst a napít, 53 Kč

    [2 minuty čtení] Nelichotivě skončily kontroly restaurací na Letišti Václava Havla. Nejenže tu cizinci za služby platí nesmyslné poplatky, nedočkají se ani výhodnější nabídky. Nerozumí česky, nebude rozumět ani nesmyslnému poplatku. Zřejmě takhle nějak přemýšlí provozovatelé restaurací na Letišti Václava Havla, které nedávno navštívili kontroloři České obchodní inspekce.
    LetištěSpotřebitelKrimi
  • Novinky

    Secesní kavárna Radhošť ve Frýdku-Místku opět vítá hosty, provozuje ji střední škola

    Městská secesní kavárna Radhošť ve Frýdku prošla obnovou a ve středu 23. října otevře dveře veřejnosti. Jako cukrárnu a kavárnu v prvorepublikovém stylu ji bude provozovat Střední škola gastronomie, oděvnictví a služeb, a to v pracovní dny od pondělí do pátku od 10 do 18 hodin.
    Kavárny
  • Aktuálně

    Restaurace v Peru ženám dávala menu bez cen, zaplatí za to vysokou pokutu

    Podnik argumentuje tím, že ženy si rády "užívají romantický večer" a nedělají si starosti o to, co která položka stojí.
    KrimiLos AngelesZpravodajství
  • Prima Fresh

    Mixér: Novinky i tipy z restaurací a destilátová limitka

    Honí vás mlsná a rádi byste si dopřáli něco dobrého z podzimních menu našich restaurací? Přinášíme vám dva tipy – jeden shrnuje to nejlepší, další zase to nejnovější. A jako třetí pro vás máme tip na destilátovou limitku, která oslavuje. Říjnový Mixér je tu!
    NápojeJídlo
  • Aktuálně

    Obsluhoval Bushe i Putina, teď má u dálnice D1 restauraci, na kterou řidiči pějí ódy

    Lumír Sendrei si splnil s vlastní restaurací u dálnice gastronomický sen. Jmenuje se Signature a kvůli tamní kuchyni se vyplatí udělat si zastávku.
    VínoVladimir PutinRestaurace
  • Novinky

    Babišova prodělečná luxusní restaurace na Azurovém pobřeží zavřela

    Luxusní restaurace Paloma v Mougins poblíž jihofrancouzského Cannes, která patří do svěřeneckého fondu premiéra Andreje Babiše, ukončila v úterý provoz. Podnik to oznámil na svých internetových stránkách.
    EkonomikaZpravodajství
  • Aktuálně

    Díky nim Trudeau vyhrál volby. Syrští uprchlíci mu mohou pomoci i tentokrát

    Příští pondělí čekají Kanadu volby. Obhájí Justin Trudeau křeslo premiéra?
    KanadaZpravodajstvíTurecko
  • E15

    Babišova luxusní restaurace ve Francii zavírá s několika milionovou ztrátou

    Francouzská restaurace Paloma ze svěřenského fondu premiéra Andreje Babiše definitivně zavírá. Na zjištění tamních médií upozornil server Seznam Zprávy.
    EkonomikaZpravodajství
  • E15

    Staropramen nabídne další sestru Potrefených hus. Chce tím zacílit na mladší klientelu

    První restaurace s názvem Potrefená husa se otevřela před dvaceti lety na Vinohradech. Aktuálně jich v Česku je 30 a navštíví je ročně na tři miliony lidí. Všechny franšízy této značky, která patří Pivovarům Staropramen, ale spravují je nezávislí provozovatelé, vygenerují ročně obraty v řádech stovek milionů korun. Staropramen teď po konceptu Naše Hospoda a Ostravarna chystá ještě další značku.
    ZpravodajstvíPivo
  • E15

    Česká restaurace v New Yorku získala ocenění od Michelina

    Restaurace v budově českého centra v New Yorku letos získala ocenění Bib Gourmand od gastronomického průvodce Michelin. Informoval o tom na twitteru český konzulát. Restaurace Bohemian Spirit, která v americkém velkoměstě nabízí strávníkům české speciality jako je svíčková, kachna se zelím nebo bramboračka, se tak dostala mezi více než stovku podniků, kde se podle inspektorů Michelinu lidé dobře najedí, aniž musí utrácet horentní sumy.
    New York
  • Honest Guide

    Procházka vánoční Prahou a tipy na kavárny a restaurace v okolí

    Pokud se chystáte do Prahy na vánoční trhy a rádi byste nové tipy na místa, kam se v okolí Staroměstského náměstí zašít na dobrou kávu, klikli jste na správný odkaz. V našem videu pokračujeme v sérii pražských procházek. Ukážeme vám, kam si můžete skočit na dobré pivo nebo večeři.
    KulturaRestauraceKavárny
  • Seznam Zprávy

    Ceny pro nej restaurace, nábor malých vědců i výroba šperků

    Ranní vysílání Televize Seznam Ráno na Seznamu – 28. 11. 2019.
    VědaRady a tipyHobby
  • E15

    Platy jsou přemrštěné, lidé chtějí více volna. Otevřít restauraci není pro každého, říká Kaplan

    Viktor Kaplan otevřel svou první pražskou restauraci v roce 1998. Jmenovala se U dvou štírů. Po nějaké době si k práci provozního v restauraci přibral ještě studium práv. Ty dokončil v Praze roce 2007.
    RozhovorPrahaRestaurace
  • Novinky

    V pražské hospodě Severka se návštěvník vrátí do předrevoluční doby

    Dnes restaurace bojují o michelinské hvězdy, ale najde se rarita, která svou prestiž staví na zastaralosti a staré patině. Na cestu časem se můžete vydat na Jižní Město do hospody Severka, která svým interiérem a vybavením připomíná dobu osmdesátých a devadesátých let. V reportáži uvidíte, v jakém prostředí se lidé běžně scházeli v předrevoluční době.
    KulturaRestaurace
  • Seznam Zprávy

    Menu na svatého Martina, úspěch Honest Guide i tipy na víkend

    Ranní vysílání Televize Seznam Ráno na Seznamu – 8. 11. 2019.
    PodnikáníRestauraceJídlo

Restaurace

Pohostinský podnik, v němž můžete konzumovat pokrmy a nápoje. Otvírá se většinou dopoledne kvůli výdeji obědů, druhá špička nastává ve večerních hodinách. Existují publikace známých organizací jako je Guide Michelin, kde jsou restaurace hodnoceny podle kvality pokrmů a obsluhy, cen či atmosféry.