Zavřít
Restaurace

Restaurace

Nejnovější články na Seznamu na téma Restaurace
  • Hospodářské noviny

    První dojmy z pražského Five Guys: nejnižší ceny v Evropě, burákový shake a přípravy na dlouhé fronty

    Před 26 minutami
    Gril je rozpálený, pytle brambor připravené. Po dvou letech se v pondělí otevírá první česká pobočka fastfoodového řetězce Five Guys v obchodním domě Máj. Na gastronomické scéně je to dlouho očekávaná událost a lze předpokládat, že přinese ještě delší fronty zájemců, než byly předloni u konkurenčního Popeyes.
     Komentáře
  • Magazín Patriot

    Vítejte v Delphi II. V centru Ostravy otevřela nová řecká restaurace

    Před 1 dnem
    V Ostravě před časem zavřela známá restaurace Nha Cretcheu. Už má ale svého nástupce - svou druhou pobočku ve městě zde otevřelo řecké Delphi.
     Komentáře
  • Refresher

    Inspekce našla v KFC na Karlovarsku další problém. Nabízeli plesnivé muffiny

    Před 2 dny
    Státní zemědělská a potravinářská inspekce provedla kontroly v restauracích sítě KFC. V jedné našla něco, co požadavkům rozhodně nevyhovovalo.
     Komentáře
  • VisitChef

    Michelinská hvězda v Karlíně? Restaurace Štangl je skrytý poklad českého fine diningu

    Před 2 dny
    Večer v Štanglu je přesně promyšlený zážitek, kde každý chod dává prostor jedné zásadní surovině a odhaluje její chuť v plné komplexitě. Od jemně zakouřeného prvního chodu přes precizně připravené Wagyu až po elegantní lesní tóny jelena a sofistikovaný závěr dezertu - všechno je propojeno texturami, aromaty a pečlivě zvolenými párováními. Host je vedený krok za krokem, servis je nenucený a profesionální, a každý moment večera potvrzuje řemeslnou preciznost a kreativitu kuchyně.
     Komentáře
  • Magazín Patriot

    Terra povstala z popela. Třinecká restaurace pár dní po požáru opět otevřela

    Před 3 dny
    Jakoby už toho neměli dost, třineckou restauraci Terra zasáhla během roku a půl další pohroma. Oblíbený podnik se ale nevzdává a pár dní po požáru opět otevřel.
     Komentáře
  • Události247

    Řetězec Five Guys bude konečně v Česku. Lidé se ho dočkají ještě před Vánoci

    Před 3 dny
    Máte rádi fastfoodové řetězce? Pak se již brzy dočkáte nového, který svým zákazníkům nabídne burgery z čerstvých surovin, ale také hranolky a koktejly.
     Komentáře
  • 100+1 zahraniční zajímavost

    Osamělost neprodáváme: Jihokorejská restaurace odmítá sólo hosty

    Před 6 dny
    V jihokorejském městě Josu vyvolala kontroverzi restaurace, která odmítá hosty, kteří přicházejí sami. Provozovatelé pravidlo obhajují ekonomickými důvody.
     Komentáře
  • PrahaIN

    Menu za 565, Bacon Cheeseburger za 295 korun. Do Prahy míří jeden z nejdražších fast foodů

    Před 7 dny
    V Praze se již zanedlouho otevře první pobočka fast foodu Five Guys, který pravděpodobně patří k těm nejdražším vůbec. „Nechceme lidi cenami vyděsit. Five Guys není koncept pouze pro turisty,“ podotýká provozní ředitel Five Guys pro Česko Martin Levec.
     Komentáře
  • PrahaIN

    Vánoční večírky jsou dvojsečná zbraň, svěřila se číšnice

    Před 8 dny
    Doba firemních vánočních večírků se nezadržitelně blíží. Někde už byla dokonce zahájena. Zatímco někteří zaměstnanci se na oslavu každoročně těší, jiní si ji pravidelně nechávají ujít. Sporné je pořádání vánočních večírků také pro restauratéry.
     Komentáře
  • Olomoucký Report

    Kousek Itálie v Olomouci? Není problém, nabídka je pestrá!

    Před 9 dny
    Na každém rohu pizzerie, italské bistro nebo kavárna s výběrovou italskou kávou. Pochoutky, které zná celý svět, není těžké v ulicích Olomouce sehnat. Miluje Haná Itálii tak moc, že se bez ní neobejde?
     Komentáře
  • El País
    Zdroj ve španělštině

    Levné restaurace podle Michelina: 29 nových restaurací, které inspektoři milují

    Před 10 dny

    ·

    Patří do kategorie Velkých labužníků, kde najdete restaurace s nejlepším poměrem ceny a výkonu. Ve Španělsku se do tohoto klubu řadí 204 podniků.
     Komentáře
    Chcete dostávat články ze španělských zdrojů?
  • El Mundo
    Zdroj ve španělštině

    A takto vypadala večeře pana Mazóna a Vilaplany v restauraci Ventorrillo: dvě pevné menu celkem za 165 eur v soukromém salónku

    Před 11 dny

    ·

    Majitel restaurace předložil soudkyni dvě fotografie a účtenku proplatila strana PP.
     Komentáře
    Chcete dostávat články ze španělských zdrojů?
  • VisitChef

    Radek Kašpárek představil nové menu. Zaslouží si Field jednu hvězdu Michelin Guide?

    Před 11 dny
    Restaurace Field je zatím stále jedním z pouhých dvou českých podniků, které mají v prestižním průvodci Michelin Guide označení jedné michelinské hvězdy. Slovo „zatím“ používám záměrně: už brzy očekáváme vyhlášení nové edice, od které si slibujeme více hvězd pro českou gastroscénu. Novým degustačním menu slavný český šéfkuchař Radek Kašpárek znovu ukazuje, proč má Field hvězdu – a proč nakonec nemusí zůstat jen u jedné.
     Komentáře
  • Arecenze

    Ustojí KFC další skandál? „Hygienici našli v Twisteru fekální bakterie, dříve jsem ho jedl rád“

    Před 12 dny
    Letos v září začala velká kauza řetězce KFC, která poukazovala na to, že fast food záměrně prodlužoval trvanlivost kuřecího masa, které dále prodával zákazníkům.
     Komentáře
  • Hospodářské noviny

    Dobré jídlo se dá poznat i očima

    Před 12 dny
    Vařit, nebo bavit? Šéfkuchař Jan Punčochář je přesvědčen, že v dobré restauraci je potřeba obojí.
     Komentáře
  • El País
    Zdroj ve španělštině

    Michelin Guide Španělsko letos nemá žádné nové tříhvězdičkové restaurace

    Před 12 dny

    ·

    Pět podniků získalo druhou hvězdu: barcelonské restaurace Enigma, Aleia a Mont Bar, madridský Ramón Freixa a La Boscana z Lleidy. Dále se do průvodce zařadilo 25 zcela nových restaurací:
     Komentáře
    Chcete dostávat články ze španělských zdrojů?
  • Události247

    Inspekce nařídila uzavřít 5 restaurací po celé ČR

    Před 20 dny
    Čas od času se může stát, že se najíme v restauracích, které sice vypadají krásně a čistě, avšak ve skutečnosti jsou špinavé a plné hlodavců.
     Komentáře
  • Události247

    Do Česka chtějí vstoupit další americké fastfoodové řetězce. Češi se mohou těšit třeba na Wendy´s nebo Velvet Taco

    Před 21 dny
    Český trh se stává stále atraktivnější a mnohé zahraniční firmy, společnosti a řetězce se proto na něj chystají vstoupit. Kdy k tomu dojde a o které značky se jedná?
     Komentáře
  • Macchiato

    Ve slovanském stylu a s elegancí sobě vlastní proběhlo V Zátiší znovuotevření

    Před 24 dny
    Znovuotevřená restaurace V Zátiší boří mýty, pozvedá tradice a vrací se zpět ke kořenům. S elegancí a chutěmi sobě vlastními.
     Komentáře
  • Refresher

    Populární ukrajinská polévkárna Boršč končí. Jedl tam i Willem Dafoe

    Před 24 dny
    Restaurace The Boršč musí po pěti letech uzavřít svou pobočku na Praze 3.
     Komentáře
  • Rodičovo.cz

    Restaurace s dětským koutkem v Ostravě

    Před 25 dny
    Restaurace a kavárny s dětským koutkem v Ostravě: 5 míst, kde si užijete jídlo i kávu a děti mají prostor na hraní.
     Komentáře
  • MaTane
    naMédium

    Boj o dýško: Proč je zrušení spropitného výhra pro nás všechny

    Před 25 dny
    Spropitné. Pro někoho automatický rituál, pro jiného morální dilema a přežitek.
     Komentáře
  • Echo24

    „Nejdražší svatomartinské menu v historii.“ Restaurace inkasují až 3 miliardy, husy se dováží hlavně z Maďarska

    Před 26 dny
    Svátek sv. Martina „přihraje“ českým restauracím dvě až tři miliardy korun navíc. „Bude letos nejdražší v historii. Svatomartinské menu vyjde na více než 1000 korun, nejchutnější jsou české husy, běžně prakticky nesehnatelné,“ uvedl ekonom Lukáš Kovanda. Jako každý rok je o svatomartinské menu obrovský zájem a husy jsou vyprodané na týdny dopředu. To, že je svatomartinská husa zlatým dolem pro české restaurace, potvrzují i data Dotykačky z loňského roku.
     Komentáře
  • České noviny

    Inspekce zjistila další prohřešek v KFC, maso rozmrazovala ve stojaté vodě

    Před 26 dny
    Brno - V restauraci řetězce rychlého občerstvení KFC v Praze-Dejvicích rozmrazovali zaměstnanci kuřecí maso ve stojaté vodě, což zvyšuje mikrobiologická rizika. ČTK to řekl mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) Pavel Kopřiva. Jde o druhé zjištění inspektorů v pobočkách KFC, v září našli v liberecké pobočce marinované maso s prošlým datem použitelnosti. Podle vyjádření firmy AmRest, která v Česku KFC provozuje, šlo o pochybení jednotlivce, napsala ČTK obchodní ředitelka Ivana Dlouhá Makalová.
     Komentáře
  • Magazín Patriot

    V Šenku a Ondráši startují svatomartinské hody, nabídnou speciální menu

    Před 1 měsícem
    Dva oblíbené podniky, Radegastův šenk a restaurace Ondráš, se opět zapojují do jednoho z vrcholů gastronomické sezony. Už v pátek startují svatomartinské hody.
     Komentáře
  • Arecenze

    Další rána pro KFC: Hygienici objevili stopy fekálií v kuchyni, takové problémy jsme nečekali

    Před 1 měsícem
    Zprávy o fastfoodovém gigantu KFC se v posledních týdnech čtou spíš jako scénář špatného hororu než jako běžné zpravodajství o gastronomii.
     Komentáře
  • České noviny

    HK: Svatomartinská menu nabízí už i kavárny či restaurace se zahraniční kuchyní

    Před 1 měsícem
    Praha - Svatomartinská menu nabízejí v Česku už i některé podniky se zahraniční kuchyní nebo kavárny. Pro restaurace jsou svatomartinská menu stále významnější a nabízejí je téměř všechny tradiční podniky. ČTK to řekl předseda sekce gastronomie Hospodářské komory ČR Luboš Kastner. Přestože některé podniky zkouší svatomartinskou nabídku obměňovat, největší zájem je podle Kastnera stále o klasiku. Naopak ustupuje trend, kdy restauratéři nabízejí místo husy kachnu nebo kuře, řekl.
     Komentáře
  • Českobudějovický deník

    Svatomartinské hody jsou tady! Jižní Čechy provoní pečená husa a mladé víno

    Před 1 měsícem
    Jedenáctý listopad přináší do jižních Čech nejen vůni pečené husy a sklenku mladého vína, ale i příjemnou atmosféru, která k podzimu v regionu neodmyslitelně patří. Svatomartinské hody jsou tradičním vyvrcholením gastronomické sezony – a také letos lákají do jihočeských restaurací, hostinců a vinařství na sváteční menu, doprovodné akce i autentické zážitky.
     Komentáře
  • V telce

    Zdeněk Pohlreich se s Ano, šéfe vrátil k Letovskému statku a nestačil se divit. Změna k lepšímu jej velmi překvapila

    Před 1 měsícem
    „Dálnice hotová, zázraky se dějí,“ poznamenal s úsměvem Zdeněk Pohlreich, když po delší době mířil s Ano, šéfe! k restauraci Letovský statek.
     Komentáře
  • Magazín Patriot

    Jak funguje restaurace uprostřed staveniště? The Manor Pub má nové menu a chystá se na husy

    Před 1 měsícem
    Milovníci irské kuchyně a ostrovní atmosféry tento podnik velmi dobře znají. Ostravský The Manor Pub úspěšně funguje už dva roky – a nyní si pro své hosty připravil nové menu.
     Komentáře
  • Hanácké novinky

    Prostějov se výrazně zapisuje na mapu české gastronomie. Nový Forhaus Restaurant nadchne nejen atmosférou a hovězím

    Před 1 měsícem
    Nově otevřena špičková restaurace Forhaus v Prostějově má právem vysoké ambice. Šéfkuchař se zkušenostmi z michelinských restaurací dokázali během pár dní po otevření vzbudit zájem nejen v Prostějově, ale i v okolí. Pokud milujete hovězí, lepší volbu mít v české kotlině možná ani nebudete.
     Komentáře
  • V telce

    Ano, šéfe: Letovský statek upadl v zapomnění. Tortilla v jihočeské restauraci? Pohlreich se nestačil divit

    Před 1 měsícem
    Letovský statek, kdysi vyhlášená zastávka po cestě na Strakonice, zeje prázdnotou. Když dorazil Pohlreich s Ano, šéfe, bylo jasné, že kuchyně dostane lekci.
     Komentáře
  • Magazín Patriot

    ​Jdeme do finále! PATRIOT GURMÁN rozdá ceny restauracím, známe už všechny kategorie

    Před 1 měsícem
    Redakce Magazínu PATRIOT, která celý letošní rok pracuje na projektu PATRIOT GURMÁN, zveřejňuje poprvé všechny kategorie, ve kterých za měsíc v Divadle Mír rozdá ceny nejlepším restauracím Moravskoslezského kraje.
     Komentáře
  • Magazín Patriot

    Jako doma. Z Bangladéše až do beskydské kuchyně

    Před 1 měsícem
    Nur Rahman odešel z Bangladéše ve věku třinácti let. Dnes je šéfkuchařem zážitkové restaurace Imrvére ve Frýdlantě nad Ostravicí.
     Komentáře
  • PrahaIN

    Vrchní výčepní české restaurace ve Varšavě: Dobré časy jsou za námi

    Před 1 měsícem
    ROZHOVOR: Vrchní výčepní české restaurace ve Varšavě, Jacek Maliszewski, v rozhovoru pro server PrahaIN.cz hovoří o závodu Pinkasova noční můra, rozebírá ale také stav gastronomie v Polsku a svoji vášeň. „Věřím, že v životě je nejdůležitější dělat to, co milujete, co vám přináší radost, co vás naplňuje vášní. Když to tak máte, ve skutečnosti nepracujete ani jeden den ve svém životě.“
     Komentáře
  • PrahaIN

    Restaurace v Ikei je zážitek. Pokud nepřijdete v poledne

    Před 1 měsícem
    REPORTÁŽ: Do obchodního domu Ikea na Zličíně jsme se před několika dny vydali s čistě praktickým cílem. Do domácnosti ani do kanceláře jsme nic nepotřebovali, a tak jsme sobotní dopoledne využili k návštěvě tamní restaurace.
     Komentáře
  • Magazín Patriot

    Pavilonek znovu žije. Ukrajinská rodina tu vaří národní jídla

    Před 1 měsícem
    Lidé si ten malý, ale výrazný domeček poblíž příborského nádraží pamatují jako trafiku. Jenže ta zavřela a do oprav a nového provozování se nikomu dlouho nechtělo.
     Komentáře
  • Magazín Patriot

    Restaurace Harenda jede, podnik patří k nejoblíbenějším v Ostravě

    Před 1 měsícem
    Ač na okraji Ostravy, získává si v poslední době Harenda na Landeku stále více příznivců.
     Komentáře
  • Refresher

    Odborníci v rámci soutěže Gourmet 2025 ocenili ty nejlepší podniky v Brně a na jižní Moravě

    Před 1 měsícem
    Pokud si potrpíš na kvalitní gastronomii, tak by o těchto podnicích měl*a vědět.
     Komentáře
  • Mangazine

    Restaurace zejí prázdnotou. Průměrné menu stojí 197 korun, hosté se stravují jinak

    Před 1 měsícem
    Češi kvůli zdražování omezují obědy v restauracích. Průměrné menu stojí 197 Kč, častěji vynechávají polévku i nápoj a sahají po levnějších, méně zdravých jídlech.
     Komentáře
  • Magazín Patriot

    Populární ostravská restaurace Sbeerka přichází s novinkami ve svém menu

    Před 1 měsícem
    Stálicí restaurace Sbeerka je šéfkuchař Ondřej Wimmer, kterého nyní doplnil zkušený provozní manažer Lukáš Tomaňa.
     Komentáře
  • Joža Kolář
    naMédium

    „Když se jídlo připravuje s láskou, potom skvěle chutná,“ říká Lýdie Kolaříková

    Před 1 měsícem
    Schwiezerhaus je nejznámější a největší podnik svého druhu ve Vídni. V Prátru do ní chodí návštěvníci všech věkových kategorií, kteří si pochutnávají na specialitách převážně české kuchyně.
     Komentáře
  • Magazín Patriot

    Skautská! Z bývalé Jednoty je centrum skvělé gastronomie a zábavy

    Před 1 měsícem
    Přebudovat ošklivý socialistický objekt bývalé Jednoty na centrum se spoustou gastro podniků a dobré zábavy - tohle Richarda Maulera, majitele sítě COKAFE, lákalo už dlouho.
     Komentáře
  • Olomoucký Report

    Otevřel kavárnu, protože neměl kam chodit. Dnes slaví s Liškou Bystrouškou úspěch

    Před 1 měsícem
    Kavárna a galerie U Lišky Bystroušky, která sídlí přímo na náměstí v Lošticích, byla oceněna v letošních Cenách Olomouckého kraje. Získala první místo v kategorii Kavárenský zážitek. Za úspěchem stojí podle majitele Romana Činčary především dlouhodobá snaha nabídnout v malém městě něco jedinečného.
     Komentáře
  • PrahaIN

    Pražský restauratér se pustil do ukrajinské konkurence

    Před 1 měsícem
    Server PrahaIN.cz oslovil restauratér z hlavního města, který mluvil poměrně rázně. Dobře si uvědomoval, co říká, a proto nás požádal o anonymizaci svého jména. Jeho ostrá kritika směřovala především proti konkurenčnímu podniku The Boršč, který sídlí v Holešovicích a na Vinohradech.
     Komentáře
  • V telce

    Brzobohatá v slzách a tajemství bydlení Vojty Kotka. Zákulisí Zrádců odhalilo nové detaily

    Před 2 měsíci
    Show Zrádci má za sebou čtvrtý díl. Ten přinesl silné emoce i nečekané odhalení. Slzy Daniely Brzobohaté, šokující reakci vyřazené Terezy i pohled do zákulisí.
     Komentáře
  • PrahaIN

    Slunce, seno, hrůza. Proslulá restaurace v Hošticích nás vykolejila

    Před 2 měsíci
    REPORTÁŽ: Troškova filmová trilogie Slunce, seno, jahody, Slunce, seno a pár facek a Slunce, seno, erotika je jedinečná a nenahraditelná. Scénář vznikl ve spolupráci s Petrem Markovem a řada postav nejen zlidověla, ale stala se doslova součástí našich životů.
     Komentáře
  • ByznysDeník

    Voda v restauraci zdarma. Cílem změn má být šetření přírody a naplnění základní potřeby

    Před 2 měsíci
    Od roku 2027 by se měla změnit jedna věc, na kterou si lidé v evropských restauracích často stěžují. Sklenice obyčejné vody už nemá být drahou položkou na účtu, ale samozřejmostí. Unie chce, aby host při objednávce jídla nebo nápoje dostal vodu z kohoutku buď zadarmo, nebo jen za pár korun. Cílem je omezit plastové lahve, ulevit přírodě a férovější přístup k hostům, kteří mají právo brát pitnou vodu jako základ, nikoli jako luxusní zboží a nedostupný nadstandard.
     Komentáře
  • Magazín Patriot

    Mlýn vodníka Slámy? Venkovská atmosféra a elegance na talíři

    Před 2 měsíci
    Restaurace ve Mlýně vodníka Slámy v Háji ve Slezsku nabízí spojení venkovské pohody a moderní české gastronomie. Každý měsíc tady představují nové menu založené na čerstvých surovinách, které pochází i z vlastní bylinkové a zeleninové zahrádky, takže sezónnost a lokálnost hraje ve zdejší kuchyni důležitou roli.
     Komentáře
  • Arecenze

    Podivný trend hýbe Českem: „Mrkev v zimě, sáňky v létě a svíčková v rohlíku“

    Před 2 měsíci
    Že by klasickému párku v rohlíku odzvonilo? To asi ne — tuhle oblíbenou klasiku z ruky jen tak něco nevytrhne.
     Komentáře
  • Tomi Forik
    naMédium

    Nechci dotovat nízké mzdy v gastru. Legalizace spropitného ničemu nepomůže, nadělá jen víc problémů

    Před 2 měsíci
    Dýško je dobrovolné poděkování hosta, ne povinný příspěvek na výplaty. Legalizace by jen umožnila restauracím držet nízké mzdy a přenést odpovědnost na zákazníky.
     Komentáře
  • Epeníze

    KFC se brání nařčení z prodeje prošlého masa. Minulost firmy ale vypráví jiný příběh

    Před 2 měsíci
    Patříte mezi milovníky gurmánsky upravených kuřat? Pak vítejte v KFC, kde se podle televizní reportáže v denních nabídkách objevuje i ty, které jsou prošlé. Etikety s daty spotřeby na masu zde není hanba záměrně přelepovat. Firma se nyní nařčení brání.
     Komentáře
  • Příbram

    Gastro agent: Pizzařství Fastfood u zimního stadionu

    Před 2 měsíci
    Fast-food je hlavně o rychlosti. Ale v době, kdy se jídlo mění v logistiku, hledáme podniky, kde se dá najíst nejen svižně — ale i s nápadem. Nečekáme stříbrné příbory, ale chceme chuť, čistotu, férovou cenu a prostředí, kde se člověk necítí jako v čekárně. Hodnotíme tradičně na škále do deseti bodů. Sledujeme nejen to, jak rychle se najíme, ale i za kolik, jestli po jídle musíme ještě pro rohlík vedle do potravin, a jestli podnik nabízí něco navíc než jen papírovou krabičku. Ať už si jídlo vezmete s sebou, nebo se posadíte, jde o to, jestli vám někdo nabídne víc než jen kalorii. Navštívili jsme. Ochutnali. Vy se rozhodnete, jestli tam půjdete taky.
     Komentáře
  • PrahaIN

    Bývalý zaměstnanec KFC promluvil

    Před 2 měsíci
    Redakce PrahaIN.cz měla možnost hovořit s bývalým zaměstnancem oblíbeného rychlého občerstvení KFC. Rozpovídal se nejen o vodňanských kuřatech, která řetězec pro své pokrmy používá, ale i o dodržování standardů a pravidel. „Nikdy se nestíhalo, šetřili jsme čas,“ uvedl bývalý zaměstnanec.
     Komentáře
  • Marie Michlová
    naMédium

    Prošlé maso kdysi a dnes: proč nás kauza KFC tolik zaskočila

    Před 2 měsíci
    Když se v médiích objevila zpráva, že řetězec KFC měl pracovat s masem po datu spotřeby, okamžitě se rozproudila debata.
     Komentáře
  • Filmožrouti

    Starosuchdolská restaurace po fiasku v Ano, šéfe! skončila

    Před 2 měsíci
    Starosuchdolská restaurace, která se nedávno objevila v novém dílu pořadu Ano, šéfe!, prochází po odvysílání velkými změnami. Podnik, který během natáčení vedla paní Olena, změnil majitele. Novým provozovatelem je Gela Makharadze z Gruzie, který do restaurace přinesl nejen nový přístup, ale také gruzínské speciality.
     Komentáře
  • Magazín Patriot

    Kvalitní suroviny jsou základem dobré pralinky. V Ostravě k tomu přidávají i rodinné srdce

    Před 2 měsíci
    „Tady je ananas s kokosem, tady vanilkový karamel a mandle, vedle slaný karamel a lotusky a tohle je malina s vanilkou,“ ukazuje podnikatelka Nikola Kočí na jednotlivé pralinky. Jejich skořápky hrají všemi barvami, ne ale těmi, jaké by člověk podle příchutě čekal.
     Komentáře
  • Zdeněk Kment
    naMédium

    Kdy vznikla první hospoda? Staré hostince byly velice všestranná zařízení

    Před 2 měsíci
    Hospody si už od středověku nesly stigma zmaru a hříchu. Ovšem bývaly doby, kdy byly považovány za přínosná a užitečná zařízení a (nejen) v české společnosti měly své nezastupitelné místo.
     Komentáře
  • Cinefil
    naMédium

    KFC teče v Česku pořádně do bot. Dopadne to jako v Dánsku?

    Před 2 měsíci
    Kauza KFC postupně nabobtnává do obřích rozměrů. Problémy lokální pobočky se začínají šířit po celé republice. Čeká KFC podobně tvrdý konec jako v Dánsku?
     Komentáře
  • ByznysDeník

    Z dříve nouzových pokrmů jsou dnes luxusní pochoutky. Restaurace nabízí i vylepšenou verzi šunkofleků

    Před 2 měsíci
    Kdysi to bylo jídlo nouze, které se na stole objevovalo proto, že nic jiného nebylo. Dnes se na něj stojí fronty v moderních bistrech a restauracích s bílými ubrusy. Ironie je, že pokrmy, které lidé za socialismu považovali za symbol nedostatku, se dnes prodávají za částky, nad kterými mnohý obyčejný strávník zakroutí hlavou.
     Komentáře
Pohostinský podnik, v němž můžete konzumovat pokrmy a nápoje. Otvírá se většinou dopoledne kvůli výdeji obědů, druhá špička nastává ve večerních hodinách. Existují publikace známých organizací jako je Guide Michelin, kde jsou restaurace hodnoceny podle kvality pokrmů a obsluhy, cen či atmosféry.
Pohostinský podnik, v němž můžete konzumovat pokrmy a nápoje. Otvírá se většinou dopoledne kvůli výdeji obědů, druhá špička nastává ve večerních hodinách. Existují publikace známých organizací jako je Guide Michelin, kde jsou restaurace hodnoceny podle kvality pokrmů a obsluhy, cen či atmosféry.
Reklama