Zavřít
Kerblík

Kerblík

Nejnovější články na Seznamu na téma Kerblík
  • iReceptář

    Udělejte si test: Poznáte užitečný plevel na vaší zahradě?

    Před 9 měsíci
    Máte dokonalou zahrádku s perfektním anglickým trávníkem? Pravidelně se zbavujete plevele? Některé druhy plevele je však dobré si na zahradě nechat, jsou totiž léčivé.
     Komentáře
  • Flóra na zahradě

    Kerblík patří nejen do francouzských pokrmů

    Před 1 rokem
    Gurmáni ho považují za delikatesu. Kerblík třebule nechyběl ve staročeských receptech a do kuchyně se vrátil s rostoucí oblibou francouzských pokrmů, kde je spolu s petrželí a rozmarýnem tradiční součástí směsi čerstvých bylinek do omelet, na masa a ryby. Navíc jde o léčivku, která pomáhá při nejrůznějších potížích.
     Komentáře
  • iReceptář

    Kerblík je plevel i skvělá léčivka. Jak se ho zbavit a jak ho využít pro zdraví

    Před 1 rokem
    Kerblík svým vzhledem připomíná petrželku. Má zajímavou vůni a jemnou chuť. Naši předci ho ve velkém sbírali nebo pěstovali a využívali nejen v kuchyni, ale také jako účinnou léčivku. Jak tuto staročeskou bylinku zpracovat?
     Komentáře
  • Bydlíme kvalitně

    Kerblík: Zelený poklad plný vitamínu C, který pomůže i při průjmu

    Před 1 rokem
    Vypěstujte si s námi kerblík. Dnes už trochu pozapomenutou aromatickou bylinku, která se pyšní vysokým obsahem vitamínu C, zajímavou vůní a delikátní chutí.
     Komentáře
  • iReceptář

    Kerblík. Není to plevel, ale zázračná léčivka. Co s ní udělat, když ji vyplejete

    Před 1 rokem
    Vidíme ho na loukách, v lesích, v křovinách i podél vodních toků. Kerblík naši předci hojně využívali jako léčivku i jako kuchyňské koření. Na co ho použít dnes?
     Komentáře
  • Prostřeno

    Kerblík lesní odpudí komáry a oživí klasickou sůl

    Před 1 rokem
    Klasickou petržel používáte úplně běžně, ale co tu kravskou? Pod tímto názvem se ukrývá kerblík lesní, tedy divoká bylinka rostoucí ve většině mírných oblastí, která se ve viktoriánské době používala pro aranžování květinových vazeb. Připravíte si z ní aromatickou sůl?
     Komentáře
  • Prostřeno

    V dubnu nezapomeňte žvýkat ostružiník

    Před 1 rokem
    Bylinkáři už se chvějí vzrušením! Jaro je tady a konkrétně měsíc duben do proutěných košíků nadšenců a příznivců rostlinné medicíny vhání pár vitaminy nabitých a nepostradatelných druhů bylinek, které tělo vítá s otevřenou náručí. Nepřehlédněte je!
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Tinktura z kerblíku zraje poměrně dlouho, má však velmi univerzální využití

    Před 2 roky
    Kerblík třebule alias Anthriscus cerefolium roste na našich zahrádkách jen málo. A to je škoda, protože tahle bylinka, používaná našimi předky už od středověku, může nabídnou spoustu chuti i léčebných účinků.
     Komentáře
  • iReceptář

    Kerblík, nenáročná jednoletka s chutí jemné petrželky

    Před 3 roky
    Aromatické listy kerblíku připomínají petrželku vzhledem i chutí, která je však jemnější. Jsou výborné do salátů a polévek, na nové brambory, k omáčkám i vaječným pokrmům.
     Komentáře
Reklama