Italský dezert tiramisu je pověstný svou lahodností. Ovšem tuzemské šikovné ručičky přišly na falešné tiramisu. Jak chutná, když místo výborného smetanového sýru mascarpone použijete náhražky? A jak si stojí cenově?
Většina z nás si pod pojmem mascarpone představí sýr, který se používá na přípravu tiramisu. Tato surovina má ale mnohem více možností využití a možná by vás překvapilo, kde všude ji můžete zužitkovat. Hodí se totiž při přípravě slaných i sladkých pokrmů. A ještě překvapivější je historie tohoto sýru. Zdroj
Vyšvihla jsi výbornou kuřecí roládu, ale teď ještě připravit jemnou bramborovou kaši. Jak na to, aby byla nadýchaná a nevznikla z ní lepkavá hmota? Známe tajné tipy!
Krémové sýry mascarpone a Philadelphia se používají do (nejen) italských dezertů, cheesecaků, sladkých krémů, pomazánek i omáček. Domácí výroba dvou nejoblíbenějších krémových sýrů je velmi jednoduchá. Spočítali jsme, zda se vyplatí nejen chuťově, ale i finančně.
Pohlazení na jazyku jménem mascarpone je nedílnou součastí italské kuchyně. Najdeme ho v klasickém tiramisu, ale také v jiných lahodných receptech. Jak si ho připravit doma a co s ním můžete vytvořit vám prozradíme v článku redakce Apetit.
Kdo by nemiloval palačinky? Pokud si na ně většinou mažete marmeládu nebo nutellu, je načase vyzkoušet něco nového. Máme pro vás recept na palačinky plněné krémem z mascarpone s plátky hrušek opečených na másle – vše doslazeno javorovým sirupem. Je to kalorická bomba, ale když už o víkendu hřešit, tak pořádně, co říkáte?
Občas se hodí mít v lednici jako záchranu hotové listové těsto. A občas se také hodí zahodit předsudky, že jedině zdlouhavým vyvařováním dobře pohostíte. Koláč z listového těsta vypadá poměrně poctivě, a přitom vám jeho příprava nezabere ani pět minut a o zbytek se postará trouba.
Dopřejte si zasloužené osvěžení díky domácím nanukům, s jejichž přípravou vám mohou pomoci i děti. Vyzkoušejte naše ověřené recepty, které jsou nejen rychlé, ale také skvěle chutnají.
Kyprá s lahodným krémem a ovocem uvnitř. Sladké rolády patří mezi oblíbené dezerty. Pokud si na klasickou roládu netroufáte, zkuste náš recept. Nemusíte nic péct a hotová bude raz dva.
Stalo se to už jistě každému. Krém, který jste dělali už stokrát, se srazí zrovna, když to nejmíň potřebujete. Spěcháte, náhradní suroviny doma nemáte, co teď? Nadávání a bědování moc nepomůže, zkusíme s tím něco udělat. Možností máme několik.
Čtvrteční hostitel Filip se od začátku týdne projevuje jako největší šťoura. Neustále se mu na jídlech spoluhráčů něco nezdálo. Proto budou všichni zvědaví, co jim sám uvaří. A překvapení to bude velké. Komu nebude chutnat a kdo se bude chtít taktikovi pomstít?
Znáte báječně nadýchaný a jednoduchý tvarohový dort jen ze tří ingrediencí? Pochází z Japonska a před lety se stal hitem internetu. Pochutnejte si na rychlém, a přece vynikajícím tvarohovém dortu z bílé čokolády!
Vajíčka k Velikonocům neodmyslitelně patří a my pro vás máme tip na moderní pojetí tradičních plněných vajec, která jsme naplnili pikantní pastou z mascarpone a kari. Jde o skvělou inspiraci pro ty, kdo nechtějí jíst jen obyčejná vajíčka natvrdo a mají zájem si zpestřit velikonoční stolování nějakým opravdu nevšedně vypadajícím pokrmem.
Ve dnech, kdy se už konečně sluníčko probudilo k životu a zalévá nás svými horkými paprsky, se nikomu rozhodně nechce trávit čas u rozpálené trouby. Právě nyní začíná čas dokonalých a osvěžujících nepečených dezertů, se kterými je minimum práce, ale přesto krásně osvěží a všem chutnají. Zkuste si doma připravit neuvěřitelně snadný nepečený cheesecake s ovocem.
Mrkvový dort patří dnes už ke klasice, i když za našeho dětství ho babičky pekly jen zřídkakdy. Jedná se o zdravou a šťavnatou pochoutku, která plnohodnotně nahradí těžké a krémové dorty. Klasický „mrkváč“ je skutečnou lahůdkou. A přitom není nic těžkého si ho doma upéct. Najde uplatnění nejen jako moučník, ale klidně i jako snídaně.
Nic proti pořádně nadýchané koblize, můj nejoblíbenější smažený dezert jsou ale sicilské trubičky cannoli. Čas, který věnujete přípravě, se vám bohatě vyplatí: jsou prostě božské a udělají z vás cukrářskou legendu… Za předpokladu, že budete ochotni se o ně podělit.
Mascarpone, čerstvý sýr jemné chuti, se připravuje z tučné smetany. Snadno přejímá chutě a vůně dalších surovin, proto se velmi dobře hodí do lahodných krémů a dezertů. Podle našich tipů si můžeme vyzkoušet ty nejoblíbenější.
Není kaše jako kaše! Připravit tu, která se bude po ochutnání rozplývat na jazyku, a vy rozhodně nebudete řešit, co dělat se zbytky druhý den, chce trochu zkušeností. Anebo stačí vyzkoušet následující triky a tipy!
Nenechte si ujít jedinečné grilování se Zdeňkem Pohlreichem od Prima Pauzy. Díky Zdeňkovým zkráceným receptům si i pod širým nebem připravíte labužnické pochoutky! Další skvělé recepty najdete na iprima.cz
Cheesecake je luxusní dezert, který má mnoho variant a podob. Je tvořen základem z másla a rozdrcených máslových sušenek, na němž je lahodná krémová vrstva. Vše je krásně ozdobeno a dochuceno. Jak udělat nejlepší cheesecake?
Čekáte návštěvu a chtěli byste ji pohostit nějakou sladkou laskominou ke kávě? A nemáte čas trávit čas u rozpálené trouby? Naštěstí je tolik jiných možností, jak připravit vynikající moučníky. Vyzkoušejte nepečený sušenkový dort a užijte si zábavu, která je téměř bez práce.
Co vás ráno spolehlivě vyžene z postele? Bábovka, která na vás čeká na stole. Bude-li upečená z mascarpone, nebudete moci dospat. Vynikající bábovka z mascarpone má nadýchanou krémovou chuť.
Italská kuchyně je světoznámá především díky pizze a rozmanitým těstovinám. Pokud jde o moučníky, v cukrárnách ve většině zemí světa naleznete tiramisu.
Co takhle letní grilovačku zakončit jednoduchým dezertem? Grilované broskve s voňavou karamelovou vrstvou doplněné o jemný krém z mascarpone a medu, to je to pravé!
Nadýchané těsto a jemný, akorát sladký, perfektně vyšlehaný a ochucený krém – spojení, jenž tvoří cupcake snů. Přestože propracovat se k uspokojivému výsledku kolikrát stojí hned několik pokusů, není z toho třeba dělat vědu. Vsaďte na ozkoušené krémy profesionálů a nechvátejte. Perfektní krém si žádá svůj čas.
Která chuť je tak oblíbená, že si bez ní děti ani dospělí nedokážou představit vánoční svátky a rádi si ji dopřejí i kdykoliv během roku? Jaká vůně je tak specifická, že ji rozpoznáte na sto honů a s chutí si ji dopřáváte v dezertech i v kávě? Zkuste milovanou perníkovou chuť spojit s hruškami a vykouzlete perfektní roládu.
S nástupem dětí do škol začnou rodiče řešit zásadní otázku: „Co připravit na svačinu?“ Patřím mezi ně, takže vím, že v září je ještě dost elánu na přípravu různých bonusů a překvapení. Moje děti milují tuhle domácí variantu smetanového krému. Příprava je jednoduchá a rychlá, variací mnoho.
Lasagne má spousta lidí za zdlouhavé a pracné jídlo. A ano – mohou takové být. Pokud ale zvolíte takovou rychlou náplň jako dnes i my, budete mít za chvíli večeři v troubě a můžete už jen odpočívat.
Kombinace vláčného těsta s domácími povidly a sametovým krémem z mascarpone vám zaručeně prozáří i sebepošmournější podzimní den. Upečte si s námi minidortík, nebo suroviny zdvojnásobte a pusťte se do klasického velkého dortu.
Oba jsou to čerstvé, jemné sýry, bez kterých si Italové nedokážou představit nejeden pokrm. Mascarpone a ricotta však pronikají už i do našich kuchyní. Ještě si pletete, který je který? Odteď už v tom budete mít jasno.