Zavřít
nejrecept.cz

nejrecept.cz

Nejnovější články na Seznamu na téma nejrecept.cz
  • nejrecept.cz

    8 důvodů, proč vaše vánočka nevypadá jako z pekárny. Toto jsou nejčastější chyby.

    Před 2 dny
    Voňavá, měkká a krásně zlatavá vánočka je symbolem svátečních rán a klidné atmosféry. Stačí ale drobná chyba v postupu a místo dokonale nadýchaného těsta skončíte se suchým a popraskaným pečivem. Přestože se může zdát, že pečení vánočky je jednoduché, ve skutečnosti jde o citlivý proces, ve kterém rozhodují detaily. V tomto článku se podíváme na nejčastější chyby, které možná děláte i vy, aniž byste o tom vůbec věděli.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Bohatá mikulášská nadílka: Těchto 14 druhů cukroví potěší děti více než kupované sladkosti.

    Před 3 dny
    Mikuláš je za dveřmi a vy přemýšlíte, jakou sladkou nadílku dát svým ratolestem? Výběr je skutečně široký. Místo kupovaných sladkostí byste se však měli zaměřit spíše na ty domácí, které jsou zdravější a přesně víte, co v nich je.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Lepší sbírku pařížských rohlíčků nenajdete: 20 ověřených receptů na tuto sváteční klasiku.

    Před 4 dny
    Objevte ověřenou sbírku receptů na nejlepší pařížské rohlíčky – tradiční, moderní i extra jednoduché. Naučte se připravit také dokonalý pařížský krém, který je základem těch nejjemnějších rohlíčků. Vyzkoušejte naše postupy a upečte si tuto sladkou klasiku jako z cukrárny.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    7 nejčastějších chyb při přípravě vanilkových rohlíčků. Ujistěte se, že o nich víte ještě před pečením.

    Před 4 dny
    Vanilkové rohlíčky jsou symbolem Vánoc – voňavé, křehké a dokonale jemné, díky čemuž se v ústech krásně rozplývají. Receptů na ně najdete velké množství, ale i tak se někdy stane, že se jednoduše nepovedou. Někdy se rozpadají, jindy ztratí tvar nebo nemají dostatečně výraznou chuť. Důvodem jsou malé, a přitom významné chyby, kterých se dopouštíte i bez toho, abyste o tom vůbec věděli.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Nejlepší jídla z kysaného zelí na jednom místě. Připravte si ověřenou klasiku i moderní recepty.

    Před 7 dny
    Kysané zelí patří k nejoblíbenějším surovinám české kuchyně – jednoduché, levné, a přitom neuvěřitelně univerzální. Dokáže proměnit obyčejné jídlo v poctivou domácí klasiku, dodat mu svěžest, nakyslou jiskru i pořádnou dávku chuti. Navíc je přirozeným probiotikem a skvělým pomocníkem pro imunitu, což z něj dělá ideální surovinu nejen na zimu, ale také na celý rok.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Nejlepší kolekce vánočních zákusků a řezů. Až 20 receptů pro sladší Vánoce.

    Před 9 dny
    Objevte kolekci 20 ověřených vánočních řezů a zákusků, které se hodí na každý sváteční stůl. Jednoduché postupy a fantastická chuť zaručí, že si vybere každý.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Zapomeň na cukrárnu – tady je 12 receptů na domácí věnečky, které se povedou hned na první pokus.

    Před 11 dny
    Milujete jemné, nadýchané a poctivo plnené venčeky? V tom prípade je táto zbierka pre vás ako stvorená. Každý recept je iný – niektoré venčeky sú plnené ľahkou šľahačkou, iné zas pistáciovým krémom. Každý si tak príde na svoje.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Jak na nejlepší ořechovou náplň do závinu? Tento poměr znají jen ty nejstarší babičky.

    Před 12 dny
    Ořechová náplň do závinu dokáže provonět celou kuchyni a okamžitě navodit domácí a sváteční atmosféru. Je bohatá, aromatická a nadčasová, díky čemuž je ideální nejen do závinů, ale také do štrúdlu či různých řezů. Její příprava není náročná, ale aby se vám povedla, musíte znát správné poměry surovin a pár triků, díky kterým bude pěkně šťavnatá.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Krémeše na 18 způsobů: Od klasických až po moderní medové či čokoládové variace.

    Před 14 dny
    Krémeše jsou klasikou, která se objevuje na téměř každé oslavě nebo setkání. Často nechybějí ani na svátečních stolech. Většina z nás si pod tímto názvem představí dva pláty těsta naplněné pudinkovým a smetanovým krémem a polité čokoládovou polevou, ale kromě této verze existuje ještě mnoho dalších, které najdete v naší sbírce.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Krabice, dóza či plechovka: V čem skladovat vánoční cukroví, aby vydrželo co nejdéle?

    Před 16 dny
    Správné skladování vánočního cukroví dokáže zázraky. To, které má zůstat krásně křehké, nezvlhne, a to, které potřebuje pár dní „uležet“, získá ideální šťavnatost i vůni. Jenže s množstvím druhů na stole přichází každoroční dilema: co patří do krabice, co do plechovky a kdy sáhnout po dóze?
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Jesenní dobroty z jablek a ořechů. Připravte si dezerty, které udělají i z obyčejného dne svátek.

    Před 18 dny
    Pokud milujete vůni jablek a křupavých ořechů, jste tu správně. V této sbírce najdete naše nejoblíbenější jablečno-ořechové koláče, které si připravíte jednoduše a vždy s jistým úspěchem. Jsou vhodné jako sladká tečka po obědě nebo něco dobrého ke kávě.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Nejlepší kakaová náplň do závinu. Takto nebude nikdy suchá ani vám nikdy nevyteče.

    Před 20 dny
    Kakaová náplň do závinu patří mezi ty jednoduché, ale nezaměnitelné klasiky, které voní dětstvím i domácí pohodou. Je sladká, jemná, výrazná a perfektně doplňuje máslové či kynuté těsto. Ačkoli se na první pohled může zdát naprosto nenáročná, občas při ní můžete udělat menší nebo větší chyby. V tomto článku si proto ukážeme, jak ji zvládnout přesně tak, aby byla vždy perfektní.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Proč se vám linecké jednou povede a jindy popraská? Viníkem je tento druh cukru, který do něj nepatří!

    Před 22 dny
    Možná to zní jako detail, ale právě typ cukru rozhoduje o tom, zda bude vaše křehké těsto jemné jako máslový obláček, nebo naopak – tvrdší, písčité a rychle připálené. Krystalový, moučkový i třtinový cukr se v těstě chovají úplně jinak – liší se rychlostí rozpouštění, způsobem, jak ovlivní povrch, a dokonce i tím, jak rychle začne vaše cukroví hnědnout v troubě.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Takto voněly Vánoce u našich babiček. 14 tradičních vánočních druhů cukroví, které se pečou desítky let.

    Před 22 dny
    Tradiční vánoční cukroví v podobě lineckého, vosích hnízd, košíčků či kokosek je zkrátka k nezaplacení. Chutná všem, postup jeho přípravy zná snad každý a dokáže vytvořit tu pravou domácí atmosféru, díky které jsou svátky příjemné a plné pohody.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Nespleťte se při výběru ořechů do vánočního cukroví. Poradíme vám, které se do něj hodí nejvíce.

    Před 26 dny
    Ořechy patří k Vánocům stejně jako vůně skořice či medu. Jsou základem mnoha tradičních druhů cukroví – od lineckého a perníčků až po ořechové rohlíčky či kuličky. Jejich chuť dokáže z obyčejného těsta vytvořit sváteční zážitek, a právě proto se vyplatí vědět, které druhy se do pečení hodí nejlépe. Pojďme se na to podívat.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Květák v hlavní roli: 9 receptů, díky kterým si ho zamiluje celá rodina.

    Před 28 dny
    Květák patří mezi suroviny, které si zaslouží více pozornosti. Dá se z něj připravit nekonečné množství jídel – od křupavých placiček přes krémové polévky až po zapečené dobroty. Díky své jemné chuti se skvěle kombinuje s kořením, sýrem i bylinkami, takže nikdy není nudný.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Maková náplň do závinu: S tímto postupem bude vláčná a nikdy nevyteče.

    Před 1 měsícem
    Maková náplň do závinu je klasikou, kterou jen těžko něco nahradí. Je jemně sladká, voňavá a krásně vláčná. Aby se vám ale opravdu povedla, je důležité znát správný poměr jednotlivých surovin a několik drobných triků, díky nimž ji můžete vylepšit a posunout o úroveň výš. Čtěte dál a připravte si tu nejlepší makovou náplň, která se hodí nejen do závinů, ale i do řezů nebo vánočního cukroví.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Chystáte se připravit vánoční likér? Než začnete, podívejte se, jak se vyhnout nejčastějším chybám.

    Před 1 měsícem
    Vánoční likér patří mezi ty dobroty, bez kterých si svátky mnozí z nás ani neumí představit. Lahodný, voňavý a často i krásně zabalený – ideální jako dárek nebo doplněk ke sváteční výzdobě. Jeho příprava se může zdát jednoduchá, ale stačí pár drobných chyb a výsledek může být spíš zklamáním než potěšením. Pokud si chcete být jistí, že likér bude stát za to, ještě než se pustíte do jeho přípravy, podívejte se na seznam největších chyb, kterým je dobré se vyhnout.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Zlatá sbírka 19 nejlepších receptů s tvarohem – ověřené recepty od našich fanoušků.

    Před 1 měsícem
    Pokud milujete jemné, krémové a voňavé dezerty, jste na správném místě. V této sbírce najdete ty nejlepší tvarohové recepty – od tradičních koláčů až po moderní dezerty, které se doslova rozplývají na jazyku. Tvaroh je surovina, která nikdy nezklame. Dodá vláčnost, svěžest a skvělou chuť každému kousku. Vyberte si svůj oblíbený recept a potěšte rodinu či hosty sladkým překvapením, které se vždy povede.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Dokonalá tvarohová náplň: Kolik cukru a vajec přidat na 500 g tvarohu?

    Před 1 měsícem
    Tvarohová náplň patří mezi klasiky, které nikdy nezklamou. Dá se použít na desítky způsobů – do kynutých buchet, závinů nebo jakýchkoli jiných koláčů. Jediné, co musíte znát, je správný poměr jednotlivých surovin. Pokud totiž použijete příliš mnoho cukru, náplň vyteče. Naopak, pokud ho bude málo, výsledný koláč nebude tak chutný. Není to však jen o cukru – důležitý je i samotný tvaroh, vejce a další přísady. Chcete vědět, jak připravit tu nejlepší tvarohovou náplň? Čtěte dál.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    14 nejlepších receptů na plněné košíčky. Tyto vám na vánočním stole nesmí chybět!

    Před 1 měsícem
    Košíčky jsou univerzálním a velmi oblíbeným vánočním cukrovím, které se objevuje na téměř každém svátečním stole. Jejich výhodou je, že si je můžete připravit přesně podle svých představ – vybrat si můžete ořechové, kakaové nebo máslové těsto, které naplníte čokoládou, krémem nebo džemem. Pokud byste si chtěli tyto svátky upéct něco dobrého a sladkého i vy, určitě se inspirujte touto sbírkou.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Kolik cibule dát do bramborového salátu, aby nepřebíjela jeho chuť? Toto množství rozhodně nepřekračujte.

    Před 1 měsícem
    Bramborový salát patří k Vánocům stejně jako kapr či vůně pečeného cukroví. Každá rodina má svůj osvědčený recept, ale jedna ingredience často rozhodne o tom, jestli se salát povede – a tou je cibule. Pokud jí dáte příliš, přehluší jemnou chuť brambor a majonézy. Když jí bude naopak málo, salát bude mdlý a bez jiskry. Jak tedy najít ideální rovnováhu, aby byla cibule v salátu cítit, ale nepřebíjela ostatní chutě? Pojďme si to rozebrat krok za krokem.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Myslíte, že ledové kaštany patří jen do obalu? Těchto 11 dezertů vás přesvědčí o opaku.

    Před 1 měsícem
    Ledové kaštany jsou sladkou pochoutkou, kterou miluje mnoho z nás. Ne každý ale ví, že se dají použít i jako surovina do receptů. Díky nim jsou dezerty opravdu chutné a zajímavé. Pokud máte tuto čokoládovou tyčinku doma a chtěli byste z ní připravit lahodné řezy nebo dokonce dort, inspirujte se naší sbírkou.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Suchá, mastná nebo gumová? Tyto chyby pokazí i tu nejlepší husu!

    Před 1 měsícem
    Pečená husa patří mezi ta jídla, která na stole působí majestátně, ale v kuchyni často způsobují vrásky na čele. Stačí málo a místo křupavé kůže máme gumovou, maso je suché nebo naopak připečené a z pekáče se valí víc tuku než chuti. Není divu, že se mnozí do husy pouštějí jen jednou za rok a často s obavami.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Podzim na talíři: 6 kaštanových dezertů, které promění každé odpoledne v malý svátek.

    Před 1 měsícem
    Podzim by nebyl úplný bez vůně pečených kaštanů a sladkých dezertů, které z nich umíme upéct. Kaštany mají nezaměnitelnou, jemně sladkou chuť, která se krásně spojuje s čokoládou, vanilkou či rumem. V této sbírce najdete výběr těch nejlepších kaštanových dezertů, které si zamilujete na první ochutnání.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Jak dlouho můžete mrazit maso? Po této době ho raději nejezte, nemusí být dobré.

    Před 1 měsícem
    Mrazení masa je jedním z nejjednodušších způsobů, jak prodloužit jeho trvanlivost a zabránit plýtvání. Díky mrazáku si ho můžete nakoupit ve větším množství a mít ho po ruce vždy, když budete potřebovat. Tímto způsobem ušetříte spoustu času, energie i peněz. Problém je však v tom, že i když nízké teploty zastaví množení bakterií, neznamená to, že maso vydrží zmrazené navždy. Po určité době totiž začne ztrácet chuť, šťavnatost i kvalitu.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Zapomeňte na tvrdé sušené houby. Poradíme vám, jak dlouho je vařit, aby byly měkké a voňavé.

    Před 1 měsícem
    Nasbírali jste v lese hodně hub a rozhodli jste se je usušit? Nebo jste tuto voňavou ingredienci dostali od někoho známého a chtěli byste ji použít v receptu? Sušené houby jsou skvělé na přípravu polévek, omáček i masa. Mají výraznou chuť, takže je stačí použít vždy jen v malém množství. Aby ale skutečně vynikly a nezůstaly tvrdé, je důležité vědět, jak je správně připravit a především, jak dlouho je vařit. Právě na tom totiž závisí, zda budou jemné a měkké, nebo naopak gumové a bez chuti.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Od bedel až po žampiony: 10 originálních pomazánek, které zasytí celou rodinu.

    Před 2 měsíci
    Rychlé, jednoduché a chutné. Přesně takové jsou pomazánky z hub, které můžete připravit k snídani, svačině i večeři. Pokud chcete využít houbařskou sezónu naplno a udělat si něco dobrého pod zub, inspirujte se naší sbírkou nejlepších pomazánek, na které vám bude stačit jen pár ingrediencí.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Jablečné pyré, které chutná lépe než kupované? S tímto postupem ho připravíte raz dva.

    Před 2 měsíci
    Jablečné pyré patří mezi jednoduché dobroty, které by neměly chybět v žádné kuchyni. Použít ho můžete na desítky způsobů – od různých dezertů až po kaše. Případně může sehrávat roli lehké svačiny pro děti. Máte doma hodně jablek a chtěli byste z nich připravit to nejlepší jablečné pyré? Inspirujte se těmito praktickými tipy, díky kterým se vám vždy podaří.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Nevíte, co s nasbíranými houbami? 10 způsobů, jak je využít od omáček až po hlavní jídla.

    Před 2 měsíci
    Houbová sezóna je stále v plném proudu. Nasbírali jste si košík voňavých hřibů a nevíte, co s nimi? Možností, jak je zpracovat, je spousta. Připravili jsme pro vás ty nejlepší recepty, které jsou rychlé, jednoduché a velmi chutné.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Proč mák hořkne a jak tomu zabránit? Stačí pár jednoduchých triků a vydrží vám několik měsíců.

    Před 2 měsíci
    Mák patří mezi jedny z nejoblíbenějších surovin, které se používají při pečení. Můžete ho zakomponovat do kynutých koláčů, řezů i sladkých náplní, kterým dodá jedinečnou chuť a vůni. A i když má tato ingredience spoustu skvělých benefitů, má i jeden háček – pokud se neskladuje správně, rychle zhořkne. Právě proto je důležité vědět, jak ho uchovat, aby si co nejdéle zachoval svou čerstvost.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Perkelt na 7 způsobů. Od klasiky s haluškami až po modernější verze s těstovinami.

    Před 2 měsíci
    Perkelt je oblíbeným pokrmem, který se dělá v mnoha domácnostech. Kromě toho, že skvěle chutná a umí velmi dobře zasytit, je také charakteristický tím, že jeho příprava není příliš náročná. Pokud byste náhodou nevěděli, jak na to, máme pro vás sbírku těch nejlepších receptů, které vám pomohou.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Sezóna aronie je v plném proudu. Tady je pár tipů, co z ní připravit, abyste využili její benefity.

    Před 2 měsíci
    Aronie, kterou můžete znát i pod názvem černá jeřabina, patří k ovoci, které je dnes čím dál populárnější. Není se ale ani čemu divit. Tmavé kuličky, které vypadají velmi nenápadně, jsou bohaté na mnohé důležité minerály, vitaminy a další zdraví prospěšné látky. Přemýšlíte, že byste ji zařadili do svého jídelníčku, ale chtěli byste se o ní předtím dozvědět něco víc? Máme pro vás všechny klíčové informace.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Nevíte, co vařit během týdne? 6 tipů na rychlé a výborné těstoviny s kuřecím masem.

    Před 2 měsíci
    Kombinace těstovin a kuřecího masa je klasikou, která nikdy nezklame. Příprava takového pokrmu je jednoduchá, díky čemuž si ho můžete udělat kdykoliv – a to dokonce i během hektického týdne. Pokud potřebujete trochu inspirace, prohlédněte si naši sbírku, ve které pro vás máme 6 ověřených receptů.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Přesolili jste těstoviny? Nevyhazujte je. Tyto jednoduché triky je zachrání.

    Před 2 měsíci
    Snad každému se už alespoň jednou stalo, že něco při vaření přesolil. Někdy je to maso nebo rýže, jindy zase těstoviny. Chtěli jste k obědu či večeři chutné špagety nebo penne, ale při jejich dochucování se vám nepodařilo odhadnout správný poměr soli? Nezoufejte! S těmito triky je velmi snadno zachráníte.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Rychlý salát z červené řepy a zelí na zimu. S tímto nálevem bude neodolatelný.

    Před 2 měsíci
    Chladné zimní období se nezadržitelně blíží a vy už teď přemýšlíte, co všechno ještě je třeba zavařit, abyste se na něj připravili? Kromě chutných sladkých kompotů a džemů nezapomeňte ani na tento výborný salát z červené řepy a zelí, který si budete moci vychutnat samostatně nebo jako přílohu k masu či různým bezmasým pokrmům.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Toto je největší chyba při sušení hub. Pokud ji uděláte, budete je muset všechny vyhodit.

    Před 2 měsíci
    Byli jste se projít v lese a přišli jste domů s plným košíkem hub? Pokud jste některé použili při vaření, ale i tak vám jich hodně zůstalo, nejlepším způsobem, jak je uskladnit, je jejich vysušení. Při sušení si však dávejte pozor na tuto jednu velkou chybu, kvůli které byste je museli všechny vyhodit.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Máte hodně švestek a nevíte, co s nimi? 17 receptů na ty nejlepší koláče, džemy a kompoty. | NejRecept.cz

    Před 2 měsíci
    Švestková sezóna je v plném proudu a vy nevíte, co s nimi? Možností, jak je zpracovat, je nespočetně mnoho. Výborné jsou do kynutých koláčů, bublanin, džemů nebo kompotů. My jsme si pro vás připravili sbírku plnou zajímavých receptů, které si okamžitě zamilujete.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Výborné hrušky v sirupu z 5 surovin. Jednoduchý kompot, který má všestranné využití.

    Před 2 měsíci
    Hrušky v sirupu jsou dokonalým doplňkem koláčů i přílohou k slaným jídlům. Charakteristické jsou svou výraznou sladkou chutí a krásnou vůní. Samozřejmostí je i poměrně jednoduchá příprava a skutečnost, že správně sterilizované a uskladněné sklenice vám vydrží velmi dlouho. Chtěli byste si tyto hrušky připravit, ale nevíte, jak na to? Inspirujte se naším receptem a praktickými tipy.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Ztracená vejce – recept na dokonalou snídani i večeři, které skvěle zasytí. | NejRecept.cz

    Před 2 měsíci
    Recept na ztracená vejce je charakteristický tím, že je jednoduchý a obvykle vyžaduje jen několik základních ingrediencí. Mnozí se mu však i přesto vyhýbají, protože se bojí, že se jim nepovede. Pokud ani vy nevíte, jak na dokonalá ztracená vejce, máme pro vás podrobný návod, který vám s nimi pomůže.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    17 receptů na nejlepší jablečné koláče, které vám provoní celou kuchyni.

    Před 2 měsíci
    Jablka patří k nejoblíbenějšímu ovoci v našich kuchyních – jsou dostupná po celý rok, plná chuti a skvěle se hodí do mnoha sladkých receptů. Jejich přirozená sladkost a šťavnatost dělají z každého koláče či zákusku neodolatelnou dobrotu, která provoní celý dům.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Domácí štrúdl – recept na tažené těsto, které má více než 100 let.

    Před 2 měsíci
    Recept na domácí štrúdl není náročný. A to platí dvojnásobně o tom, jehož základem je listové těsto. Takové štrúdly jsou hotové do pár minut, protože jediné, co musíte připravit, jsou chutné makové, tvarohové nebo ořechové náplně. Pokud však toužíte po skutečně domácím štrúdlu, který připravovaly ještě naše babičky, listové těsto je důležité zaměnit za to tažené. Co všechno na něj budete potřebovat? Máme pro vás podrobný návod.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    17 receptů na voňavé dezerty s mrkví. Od tradičních koláčů až po slavnostní dorty.

    Před 2 měsíci
    Mrkvové koláče jsou důkazem toho, že i zelenina může být hvězdou dezertu. Díky šťavnaté mrkvi, která těstu dodává přirozenou sladkost a jemnou vláčnost, patří tyto koláče mezi oblíbené po celém světě. Jejich chuť lze snadno přizpůsobit – od klasických verzí se skořicí až po moderní variace s krémovým sýrem či exotickým kořením.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Domácí chléb z droždí. Stačí pár surovin a zvládne ho i úplný začátečník.

    Před 2 měsíci
    Křupavý na povrchu a měkký uvnitř. Přesně takový je domácí chléb z droždí, který můžete jíst samostatně, namazaný máslem či oblíbenou domácí pomazánkou, případně jako přílohu k husté polévce nebo masu. Jeho příprava se může zdát komplikovaná, ve skutečnosti ji ale zvládne i začátečník. Stačí si jen připravit několik základních surovin.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Bešamel na lasagne: Toto je nejlepší poměr mouky a mléka.

    Před 2 měsíci
    I vy se snažíte připravit ten nejlepší bešamel na lasagne, ale nějak se vám to stále nedaří? Někdy se v omáčce objeví hrudky, jindy je příliš řídká nebo má nepříjemnou moučnou chuť. Pokud se chcete všem těmto problémům vyhnout, nechte si poradit našimi ověřenými tipy, se kterými bude tato omáčka vždy dokonalá.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    7 rychlých a voňavých receptů na dezerty, ve kterých zužitkujete celou úrodu hrušek.

    Před 2 měsíci
    Hrušky svou jemnou, medovou chutí a šťavnatou dužninou dokážou proměnit i obyčejný dezert v lahůdku. Skvěle se hodí do tradičních koláčů, ale i do moderních zákusků či dezertů, které překvapí originálními kombinacemi chutí.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Jablečná šťáva – recept a tipy, jak ji připravit tak, aby byla dokonalá.

    Před 3 měsíci
    Recept na jablečnou šťávu je velmi jednoduchý. Mnozí však i přesto nevědí, jak ji připravit tak, aby byla jako ta z obchodu. Pokud i vás trápí stejný problém, připravili jsme si praktické tipy a ověřené rady, díky kterým bude jablečná šťáva vždy dokonalá.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Nejlepší šalvějový sirup ze 4 surovin, který zatočí i s chřipkou.

    Před 3 měsíci
    Šalvějový sirup je méně tradičním sirupem, který se dnes v našich domácnostech objevuje zřídka. Je to však velká škoda. Tato léčivá rostlina má množství skvělých účinků, které umí posílit imunitu i zatočit s různými zdravotními problémy. Chtěli byste jí dát šanci a připravit si z ní sladký a dobrý sirup? Máme pro vás všechny důležité informace.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    14 receptů na chutnou a výživnou svačinu, kterou si zamiluje každý školák

    Před 3 měsíci
    Školní rok se nezadržitelně blíží a vy už teď přemýšlíte, co dát dětem na svačinu? Obložené sendviče jsou sice chutné a často i plné výživných látek, ale po čase začnou být nudné. A právě proto jsme si připravili přehlednou sbírku s chutnými pomazánkami a různými dalšími recepty, díky kterým se budou vaše děti na svačinu vždy těšit.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Máte hodně zeleniny? Připravte si jednoduché a rychlé lečo do sklenic.

    Před 3 měsíci
    Lečo je dokonalé na jakoukoliv část dne. Servírovat ho můžete ráno, k obědu i k večeři. Skvěle chutná, dá se připravit na více způsobů a umí výborně zasytit. Pokud si ho chcete užívat i během zimy, můžete ho dát do sklenic a sterilizovat. Nevíte, jak na to? Připravili jsme si pro vás podrobný postup.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Nevíte, co s ostružinami? Připravte si z nich džem, kompot či sladkou omáčku.

    Před 3 měsíci
    Ostružiny jsou chutným ovocem, které se dá využít na desítky různých způsobů. Ideální jsou do koláčů, džemů, kompotů či dokonce do omáček. Charakteristické jsou mírně kyselou chutí a krásnou sytou barvou. Máte doma hodně ostružin a nevíte, co s nimi? V tom případě se inspirujte našimi tipy.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Jak sušit rajčata tak, aby byla plná chuti? Toto je tajemství dokonalé vůně a barvy.

    Před 3 měsíci
    Sezóna rajčat je stále v plném proudu. Pokud jste se je rozhodli letos vypěstovat na své zahradě, koupili jste je na trhu nebo jste je od někoho dostali a máte jich příliš mnoho, možností, jak je zpracovat, je hned několik. Kromě konzumace v čerstvém stavu z nich můžete udělat i domácí kečup nebo protlak. Případně je můžete usušit.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    18 neodolatelných mascarpone zákusků. Vyzkoušejte rolády, řezy i pravé italské tiramisu.

    Před 3 měsíci
    Mascarpone – jemný italský sýr, který dodá dezertům krémovou hebkost a luxusní chuť. Ať už ho spojíte s čerstvým ovocem, čokoládou nebo kávou, vždy vytvoří zákusek, kterému je těžké odolat. V této sbírce najdete ty nejlepší recepty, od rychlých nepečených pohárů až po elegantní řezy, které se stanou ozdobou každé oslavy.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Cuketa, která vydrží celé měsíce? Vyzkoušejte ji zavařit podle tohoto jednoduchého receptu.

    Před 3 měsíci
    Ti, kteří už někdy pěstovali cuketu, určitě vědí, že této zeleniny se na zahradě urodí vždy velké množství, které se nedá jen tak zkonzumovat. Pokud jste z ní připravili už všechno, od pomazánek a omáček až po zapečená jídla, a ztrácíte inspiraci, popřemýšlejte nad tím, že ji zavaříte. Celý proces je poměrně jednoduchý a rychlý, přičemž cuketa vám vydrží dlouhé měsíce.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Nevíte, co s rajčaty? 9 nejlepších způsobů, jak je zpracovat.

    Před 3 měsíci
    Máte doma košík plný čerstvých rajčat a přemýšlíte, co s nimi? Ať už je máte z vlastní zahrady nebo z trhu, byla by škoda je nevyužít naplno. Právě proto jsme si pro vás připravili sbírku 9 nejlepších receptů a tipů, jak rajčata chutně a prakticky zpracovat – od tradičních domácích protlaků a omáček až po originální nápady, které překvapí celou rodinu.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Jak správně plnit sklenice s džemy? S tímto postupem vám vydrží dlouhé měsíce.

    Před 3 měsíci
    Správné plnění sklenic je stejně důležité jako samotná příprava džemů. Odvíjí se totižto od něho to, jak dlouho vám džem vydrží a zda si zachová dostatečně vysokou kvalitu i po několika týdnech nebo měsících. Sepsali jsme pro vás proto několik základních pravidel a tipů, kterých byste se měli držet.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Jak zavařovat bez teploměru? Jednoduchý postup, který využívaly i naše babičky.

    Před 3 měsíci
    Sezóna zavařování je v plném proudu. Také jste se rozhodli, že úrodu zeleniny nebo ovoce zpracujete do džemů nebo kompotů, ale chybí vám teploměr? Žádný problém! Sterilizovat můžete klidně i bez něj. Stačí jen, abyste využili tyto praktické a jednoduché triky.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Jak zbavit cuketu přebytečné vody? Vyzkoušejte tento jeden trik.

    Před 3 měsíci
    Cuketa je chutná a dá se využít v mnoha receptech. Obsahuje však vysoký podíl vody, kvůli čemuž se s ní může občas velmi těžko pracovat. Máte doma kousky cukety, které jsou více vodnaté a potřebujete je odvodnit? Vyzkoušejte tyto jednoduché triky, se kterými se vám to podaří.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    15 nejlepších letních dezertů, které dokonale osvěží

    Před 4 měsíci
    V létě dokážou skvěle osvěžit nejen nanuky a zmrzlina, ale také některé druhy zákusků a koláčů. Nejčastěji jde o takové, které obsahují ovoce, želatinu nebo sladký lehký krém z tvarohu, jogurtu či mascarpone. Chtěli byste si i vy připravit dezert, který vás ochladí během tropických dnů? Prohlédněte si naši sbírku, ve které objevíte ty nejlepší recepty.
     Komentáře
  • nejrecept.cz

    Dokonalé trhané maso: Díky těmto radám nebude nikdy suché.

    Před 4 měsíci
    Chtěli byste si během grilování připravit dobré trhané maso? Jeho příprava není vůbec náročná, ale je důležité, abyste věděli, který druh masa použít, jaké koření zvolit a na jaké chyby si dát pozor. My jsme pro vás všechny tyto informace sepsali. Čtěte dál.
     Komentáře
Reklama