Zavřít
Remoska

Remoska

Nejnovější články na Seznamu na téma Remoska
  • Toprecepty

    Pečené buřty z remosky: Nahradí grilované špekáčky a buřty opečené na ohni

    Před 3 dny
    Remoska je elektrický kuchyňský spotřebič, který má od roku 1957 stálé místo ve většině domácností. Stala se nejužitečnějším pomocníkem našich babiček a v současnosti je její velká oblíbenost opět na vzestupu.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Vepřové kostky na kmíně a cibuli, bramborový knedlík a domácí špenát

    Před 14 dny
    Tento recept na vepřové kostky na kmíně a cibuli se špenátem vychází z klasických domácích postupů, které zaručí měkké maso, výraznou cibulovou šťávu a dokonale nadýchaný bramborový knedlík. Remoska dodá pokrmu neodolatelnou šťavnatost a pomalé pečení umožní, aby se chutě krásně propojily. Tradiční kuchyně, poctivé suroviny a jistota skvělého výsledku. Vepřové kostky na cibuli v […] The post Vepřové kostky na kmíně a cibuli, bramborový knedlík a domácí špenát appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Apetit

    Jeden hrnec, který nahradí celou kuchyni: Jak česká remoska ušetří místo, peníze a zvládne v ní vařit každý

    Před 24 dny
    Když se řekne český vynález, většina si vybaví versatilku, kontaktní čočky, silon, kostku cukru a právě remosku – onen „zázračný hrnec“, který už přes šedesát let dokazuje, že v jednoduchosti je síla. Kdo ji neměl v dětství doma, určitě ji znal od babičky. Proč je ale remoska stále tak oblíbená? Jak se stala fenoménem nejen u nás, ale i ve světě? A k čemu všemu ji využít?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Remoska: Šikovný pomocník pro pečení, zapékání, dušení a vaření chutných pokrmů

    Před 24 dny
    Remoska získala svůj název podle firmy Remos, která se zabývala výrobou různých elektrospotřebičů. Otcem pečicího hrnce byl v roce 1957 Čech Oldřich Homut. Ochrannou známku získala remoska v roce 1964.
     Komentáře
  • VařímeDobroty.cz

    Receptů na kuře jsem vyzkoušela už mraky, ale toto „Po kanadsku“ chutná zaručeně nejlíp

    Před 28 dny
    Pikantní kanadské kuře je snadný recept, který zvládnou připravit i začátečníci. Výsledkem je šťavnaté maso s křupavou kůrčičkou.
     Komentáře
  • Nespěchej

    Češi už dávno zapomněli, kolik dřív stála remoska. Levná rozhodně nebyla

    Před 1 měsícem
    Daly se v ní upéct boží buchty. Zapečené brambory. Kus králíka. Kuře. Remoska. Kdo by ji neznal. Možná vás někdy napadlo, kolik kdysi stála? Nebyla totiž úplně levná, přestože patřila k vybavení snad každé domácnosti v osmdesátkách.
     Komentáře
  • Apetit

    Víkend s Apetitem: Oprašte remosku! Český zázrak, který peče líp než trouba

    Před 2 měsíci
    „To je, pane, ale pěkně vypečená hra!“ říkali kdysi medvědi od Kolína. A my dnes říkáme: to je ale pěkně vypečený víkend! Český vynález jménem remoska se vrací na výsluní. A není divu – ušetří elektřinu, zvládne nahradit troubu a navíc v ní upečete všechno od křehkého štrúdlu až po šťavnatou krkovičku. Takže jestli máte remosku někde na půdě nebo ve sklepě, je čas ji oprášit – nebo si rovnou objednat novou. Čeká vás víkend plný chutí, vzpomínek i receptů, které fungují doma i na chalupě.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak upéct vepřovou panenku v remosce? Rady pro začátečníky i zkušené kuchaře

    Před 2 měsíci
    Vepřová panenka upečená v remosce je jemná a plná chutí, protože remoska se postará o rychlou přípravu bez ztráty šťavnatosti. Stačí dodržet několik jednoduchých kroků a můžete si vychutnat křehounké masíčko. Poradíme, jak na to.
     Komentáře
  • Apetit

    Pomocníci v kuchyni: Od hmoždíře po remosku aneb vychytávky, které usnadní práci

    Před 3 měsíci
    Kuchyň není jen místem, kde vznikají jídla. Je to prostor, kde se setkávají tradice s moderními vynálezy. A právě kuchyňští pomocníci nám dokazují, že i zdánlivě obyčejný nástroj může ovlivnit chuť, vůni a podobu celého pokrmu. Pojďme se společně podívat na pomocníky, kteří by rozhodně neměli chybět.
     Komentáře
  • Proženy

    Co vařit o víkendu: Povolejte do služby osvědčenou remosku! Upeče maso i skvělý koláč

    Před 4 měsíci
    Už po desetiletí je po ruce, když potřebujete péct či zapékat bez trouby. Remoska, pečenka nebo pečicí hrnec – je jedno, pod jakým označením ji znáte, ale jistě oceňujete, že ji lze postavit venku na terasu nebo do pergoly, že usnadní vaření na chalupě a můžete ji vzít i na cesty.
     Komentáře
  • Svět cestovatele

    Místo, kde dýchá historie – Veteran muzeum v Uherském Ostrohu trochu klame jménem, ale stojí za to

    Před 5 měsíci
    Místo, kde dýchá historie – Veteran muzeum v Uherském Ostrohu trochu klame jménem, ale stojí za to. Nejdřív jsem si říkala, co tady budu dělat. „Veteránování“ jsem si užila před rokem dost a dost v Národním technickém muzeu a opakovat to tak nejbližší dva roky neplánuju.
     Komentáře
  • Svět cestovatele

    Tatramatka, remoska – vzpomínáte si na oblíbené spotřebiče z dob minulých?

    Před 5 měsíci
    Tatramatka, remoska – vzpomínáte si na oblíbené spotřebiče z dob minulých? Prozkoumejte vývoj technologie, který ulehčil každodenní úkoly našim předkům a přinesl do jejich životů novou úroveň komfortu a efektivity.
     Komentáře
  • Svět cestovatele

    Veteran muzeum v Uherském Ostrohu: Návrat do časů, kdy vůně benzínu a kafe z koloniálu šly ruku v ruce

    Před 5 měsíci
    Veteran muzeum v Uherském Ostrohu: Návrat do časů, kdy vůně benzínu a kafe z koloniálu šly ruku v ruce. Pokud máte slabost pro stará auta, motorky nebo třeba poctivé řemeslo, určitě si nenechte ujít návštěvu Veteran muzea v Uherském Ostrohu.
     Komentáře
  • Cooky

    Nadýchaný krémový dort s tvarohem a borůvkami – úplně se rozplývá na jazyku

    Před 7 měsíci
    Tento tvarohový dort s borůvkami si zamilujete už během pečení. Prohlédněte si recept s postupem a upečte ho třeba v remosce!
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Na remosku nedaly babičky dopustit. Zlatavé kuře a další 3 recepty na jídla, která nestihnou ani vychladnout

    Před 7 měsíci
    Vzpomínáte na charakteristický kulatý hrnec s víkem, ve kterém babička dokázala vykouzlit úžasné pokrmy? Remoska, tento ryze český vynález, prožívá v současnosti zasloužený návrat na výsluní. Není divu - její všestrannost umožňuje připravit téměř cokoliv od šťavnatých mas přes zeleninové pokrmy až po nadýchané koláče, buchty nebo domácí chléb. Pro zaneprázdněné kuchaře, milovníky zdravého vaření i ty, kdo sledují rodinný rozpočet, představuje remoska neocenitelného pomocníka. Přinášíme vám 4 jednoduché recepty ze slané i sladké kuchyně, které vás přesvědčí o jejích kvalitách.
     Komentáře
  • EpochaPlus

    Remoska: Proč se z ní stal ve Velké Británii hit?

    Před 8 měsíci
    Možná máte doma Remosku a pečete v ní raději než v běžné troubě. Nejspíš ale netušíte, že tenhle zajímavý vynález vznikl v Čechách. Navíc má jeho používání svoje opodstatnění i dnes. Nabízí totiž několik výhod.
     Komentáře
  • Cooky

    Vepřové na houbách připravené v remosce s chlupáči a bohatou omáčkou – neochvějná klasika, ke které se rádi vracíme

    Před 10 měsíci
    Plátky z vepřového s chlupatým knedlíkem a silnou omáčkou z protlaku, vína, cibule a dalších vybraných pochutin. Připravuji jako z jednoho hrnce, takže vše dohromady. Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na vepřové na houbách v remosce a triky na jejich úspěšnou přípravu.
     Komentáře
  • Nespěchej

    Remoska: Český objev, který oceňujeme dodnes, za komunismu nechyběla v žádné domácnosti

    Před 10 měsíci
    Zlaté české ručičky. Toto sousloví je určitě všem známé v souvislosti s kvalitně odváděnou prací, sportem nebo vynálezy. A právě na jeden z nich, který změnil způsob přípravy potravin, se dnes zaměříme
     Komentáře
  • Apetit

    Remoska: Český vynález, který změnil pohled na vaření. I dnes v ní připravíte nejvláčnější bábovku a dokonale šťavnaté kuře

    Před 1 rokem
    Existuje lepší důkaz o tom, že český vynález může uspět nejen doma, ale i v zahraničí, než remoska? Tento kompaktní a energeticky úsporný pečicí hrnec je dodnes oblíbený díky své jednoduchosti a všestrannosti a i po více než půl století jej najdete v mnohých kuchyních. Upečete v něm křupavé brambory, lahodné koláče i šťavnaté kuře. Znáte příběh tohoto českého fenoménu?
     Komentáře
  • Knihobaze

    Vaříme v remosce

    Před 1 rokem
    "Královna remosek" Karina Havlů připomíná výhody remosky a radí jak ji správně využívat. Zajímají vás tyto informace?
     Komentáře
  • inSmart

    Od babiččiny kuchyně po Průmysl 4.0: Jak Remoska díky Soitronu zefektivnila výrobu a zlepšila zabezpečení na úroveň banky

    Před 1 rokem
    Pod pojmem Remoska si dnes každý vybaví ikonickou zapékací mísu, kterou používaly už naše babičky. Současné vedení společnosti však chce značku posunout dál, a ve spolupráci s IT firmou Soitron tak za tímto účelem využívá nejmodernější řídící i zabezpečovací technologie.
     Komentáře
  • Deník

    Říkají jí Lady Remoska. Milenu Grenfell-Baines zachránil Winton, krále nadchla

    Před 1 rokem
    Říkají jí i Lady Remoska. Milena Grenfell-Baines (rozená Fleischmannová) se v roce 1929 narodila v Praze, dětství prožila ve východočeské Proseči. Do Prahy se vrátila v roce 1939, kdy se spolu se sestrou zařadily mezi 669 dětí zachráněných takzvanými Wintonovými vlaky. Nyní žije v anglickém Prestonu, kde šíří povědomí nejen o Česku, ale i o hrůzách druhé světové války. A také proslavila tradiční českou remosku. „Má ji doma i současný britský král Karel III. Dala jsem mu ji já a on mi napsal, že ji v kuchyni používá,“ říká v exkluzivním rozhovoru pro Deník Milena Grenfell-Baines. Do Česka přijela, aby otevřela novou pražskou ulici nesoucí jméno Sira Nicholase Wintona.
     Komentáře
  • Náš region

    Remosky fungují stejně již 60 let! Originální český vynález se nyní vyrábí v Kopřivnici

    Před 1 rokem
    Mění se technika její výroby či povrchové úpravy, ale princip fungování pečicích mís Remoska je už déle než 60 let stejný. Stejnojmenná společnost jich…
     Komentáře
  • Drbna

    Kopřivnická firma letos vyrobí 75 tisíc remosek, jejich princip je už šedesát let naprosto stejný

    Před 1 rokem
    Mění se technika její výroby či povrchové úpravy, ale princip fungování pečicích mís Remoska je už déle než 60 let stejný. Stejnojmenná společnost jich letos v novém závodě v Kopřivnici na Novojičínsku vyrobí okolo 75 000, což je dvaapůlkrát tolik, kolik vyráběl před deseti lety závod ve Frenštátě pod Radhoštěm. Firma rozšiřuje portfolio o pánve či hrnce, připravuje pro remosky nový design a chystá se expandovat do Japonska, řekl výkonný ředitel Remosky Petr Vaněček. Remoska je českým vynálezem, její ochranná známka byla zapsána 21. července 1964.
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    S remoskou i pečenkou vařily už naše maminky a věděly proč. Šetří čas, peníze a zvládne (skoro) všechno

    Před 1 rokem
    Remoska, klasický český vynález, který mnozí z nás znají z kuchyní našich maminek a babiček, je stále relevantním pomocníkem pro moderní vaření. Díky své multifunkčnosti je ideální pro přípravu nejen masových a bezmasých jídel, ale i pro pečení sladkých a slaných pochoutek. Pokud hledáte způsob, jak vařit rychle, zdravě a zároveň šetřit peníze, Remoska by mohla být vaší odpovědí. Následující článek vám představí výhody tohoto zařízení a poskytne tipy na několik lahodných receptů.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme

    Před 1 rokem
    Také vás u babičky baví malované hrníčky, starý šlehač nebo jiné kuchyňské vybavení? Ledacos s z toho je stále funkční a v plném provozu. Nafotili jsme pro vás kuchyňské předměty z domácností našich redaktorek a jejich blízkých. Připomeňte si s námi, jak se vařívalo kdysi.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Krkovička na bramborách: Štavnaté plátky masa s jemnými smetanovými brambory zvládne i začátečník, práci ušetří remoska

    Před 1 rokem
    Vepřová krkovička je šťavnaté maso jednoduché na přípravu. Přichystejte si k obědu krkovičku na bramborách v remosce i bez ní a získejte pochvalu od strávníků za výborné jídlo.
     Komentáře
  • Chatař & Chalupář

    Kouzlo starých spotřebičů

    Před 1 rokem
    Některé mohou stále sloužit, ale všímejte si zejména jejich originálního, často velmi kvalitního a nadčasového designu. Příležitostně funkční dekorace je dobrý způsob, jak je využít.
     Komentáře
  • Apetit

    Vsaďte na starou dobrou remosku. Upečete v ní dokonalé buchty i kuřecí stehna

    Před 2 roky
    Od roku 1957, kdy se začala sériově vyrábět, je remoska miláčkem českých hospodyněk. A nejen jich. Velkou oblibu získala také ve Velké Británii. Není divu. Má univerzální použití, nahradí klasickou troubu i sporák, zabere minimum místa a její životnost se zdá být téměř neomezená.
     Komentáře
  • Proženy

    Oblíbená remoska: Proč je s námi už skoro 70 let? Snadná obsluha, nízká spotřeba a dlouhá životnost

    Před 2 roky
    Používaly ji naše prababičky, babičky i maminky. A oblíbily jsme si ji i my. Malý zázrak, ve kterém se dá vařit, smažit i péct, má už desítky let své místo nejen v českých kuchyních. Zamilovaly si ho i hospodyňky ve Velké Británii.
     Komentáře
  • Novinky

    Design remosek bude mít stejný rukopis jako Ferrari

    Před 2 roky
    Slavná italská designerská firma Pininfarina navrhne novou podobu známých pečících mís, remosek. Italští designéři by měli návrhy doručit společnosti Remoska ještě letos, pečící mísy s moderní tváří by se měly dostat na trh v roce 2025.
     Komentáře
  • Novinky

    Design remosek bude mít stejný rukopis jako Ferrari

    Před 2 roky
    Slavná italská designerská firma Pininfarina navrhne novou podobu známých pečících mís, remosek. Italští designéři by měli návrhy doručit společnosti Remoska ještě letos, pečící mísy s moderní tváří by se měly dostat na trh v roce 2025.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Předvařené koleno dopečené v remosce nebo troubě má zlatavou kůrčičku, přitom je nádherně šťavnaté a na talíři se rozpadá

    Před 2 roky
    Vepřové koleno patří k vyhledávaným pokrmům na jídelníčcích našich restaurací. Na typicky českém jídle si můžeme pochutnat i doma. Jeho příprava je sice trochu zdlouhavější, ale výsledek za to rozhodně stojí.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Remoska: Nezničitelná přenosná trouba stávala kdysi 180 Kčs a funguje dodnes. Špekáčky z ní jsou nepřekonatelné, říká chalupář z Rychleb

    Před 2 roky
    V minulosti byla remoska nedílnou součástí většiny československých rodin. Sloužila místo trouby doma, na chalupě i při výletech do rekreačních zařízení. Kdo ji použil, nedá na ni dopustit, a to se nemění ani dnes, v době modernějších vymožeností.
     Komentáře
  • Novinky

    Remoska se přesunula do Kopřivnice a vyrábí i nádobí

    Před 2 roky
    Století přeskočila při přestěhování z původních prostor ve Frenštátě pod Radhoštěm do nového závodu v Kopřivnici společnost Remoska, vyrábějící nejen stejnojmenné elektrické pečicí mísy, ale i nádobí.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Babiččino skvělé ratatouille přímo z remosky

    Před 2 roky
    Ratatouille je tradiční francouzské zeleninové jídlo, servíruje se samostatně s pečivem nebo se používá jako náplň do palačinek. Případně můžete volit i jinou přílohu dle chuti.
     Komentáře
  • Proženy

    Vepřové výpečky z remosky. Poctivá klasika ve verzi, která vám ušetří energie i čas

    Před 3 roky
    Nekomplikovaná poctivá klasika, která si na nic nehraje a nepotřebuje žádné vylepšení. Výpečky ráda připravuji v remosce: nejenomže je úspornější než klasická trouba, ale baví mě ten okamžik, kdy odklopím víko a kochám se, jak se pár základních surovin mění v lahodný a voňavý pokrm.
     Komentáře
  • Proženy

    Nejjednodušší pečené kuře z remosky

    Před 3 roky
    Šťavnaté kuře s dokřupava vypečenou kůrčičkou patří mezi nejoblíbenější a nejsnadnější recepty. S našimi tipy ho upečete i ve větší remosce: bude skvělé a vy spotřebujete méně energie než při pečení v troubě. A můžete s ním rovnou upéct i přílohu!
     Komentáře
  • Kupi Magazín

    Nejlepší recepty z remosky: Zdravé, chutné a za skvělou cenu

    Před 3 roky
    Většina z nás si remosku pamatuje z babiččiny kuchyně. Jde o tradiční český vynález, který má co nabídnout i v dnešní době. Je opravdu multifunkční a hodí se pro přípravu masa i bezmasých pokrmů, ale také pro pečení koláčů, buchet nebo domácího chleba. Pokud tedy často nestíháte, chcete vařit zdravě a levně, bude pro vás skvělým kuchyňským pomocníkem. Jaké recepty z remosky pro začátek vyzkoušejte? Máme pro vás 5 snadných receptů ze slané i sladké kuchyně.
     Komentáře
  • iReceptář

    Vepřový bůček z remosky. Takhle jsme ho pekli za socialismu a chutnal skvěle

    Před 3 roky
    Kdekdo by si možná pomyslel, že remoskám už dávno odzvonilo. Ale opak je pravdou. Tyto malé přenosné trouby sice zažívaly největší vzestup v dobách socialismu, spousta lidí na ně ale nedá dopustit dodnes. Podle některých jsou pokrmy v nich připravené dokonce lepší než z klasické trouby. Jako třeba vepřový bůček.
     Komentáře
  • Proženy

    Recept z remosky: Nejrychlejší hrníčková kefírová buchta. Příprava vám nezabere ani pět minut

    Před 3 roky
    Pamatujete si ještě vítězný pocit z první upečené buchty? Možná to byla právě hrníčková kefírovka: jednoduchý, přesto vynikající koláč, který se povede napoprvé i úplnému začátečníkovi. A upečete ho i v remosce!
     Komentáře
  • EnergetikaOnline

    Je lepší vařit na plynu, s ohledem na situaci na trhu, nebo si pořídit raději indukci

    Před 3 roky
    Tipů, jak šetřit energie, buď elektřinu nebo plyn, jsme vám přinesli již několik. Tentokrát se podíváme například na to, zda se vyplatí vařit na plynu, nebo si pořídit ‍raději elektrický sporák či ‍indukční desku.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Špekáček na pivě z remosky: Na co si dát pozor a jak pokrm dokonale vyladit

    Před 3 roky
    Špekáčky na pivě patří už dnes mezi oblíbenou klasiku. Proč si ji nepřipravit právě v remosce. Rychlé a jednoduché jídlo oceníte, když nebudete chtít ztrácet čas postáváním u hrnce.
     Komentáře
  • iReceptář

    3 fantastické rychlovky z remosky: Brambory, kuře nebo bublanina téměř bez práce

    Před 3 roky
    Malá přenosná trouba, která zvládne všechno, hlásí velkolepý návrat! Remoska. Klasika, která se neobjevuje už jen na chalupách, si nachází místo ve stále větším počtu kuchyní. Co v ní můžete vykouzlit za rychlovky k obědu i večeři?
     Komentáře
  • Toprecepty

    Retro okénko: Původní remoska stála 180 Kčs a upekli jste v ní skoro všechno. I dnes se pořád ještě vyplatí!

    Před 3 roky
    Kdo by neznal remosku? Někdo v ní na chatě dodnes peče kuře, jiný pamatuje, jak báječně z ní chutnal koláč na prázdninách u babičky. Slavná pečicí nádoba je opravdu výjimečná. Nahradí klasickou troubu, ale i pánev a další přístroje. Vyrábí se dodnes a vyžijete ji nejen v létě na chalupě.
     Komentáře
  • RetroMania

    Česká legenda remoska. Malý velký hrnec, co dobyl svět i srdce hospodyněk

    Před 3 roky
    Zlaté české ručičky stojí za vznikem multifunkčního hrnce, který se časem stal hitem nejen československých hospodyněk. Když se řekne remoska, dodnes všichni vědí.
     Komentáře
  • Vlasta

    Moučníky z remosky: Bublanina, Míša řezy či koláč v závoji

    Před 3 roky
    Nás Čechy nemusí o kvalitách remosky nikdo přesvědčovat. Víte ale, že tenhle oblíbený elektrický kulatý pekáček (dnes už i s nepřipékavým teflonovým povrchem) je vskutku jen naše tuzemská záležitost? Přála bych vám, milí krajani, být v přímořském italském kempu u toho, když se cizozemci s údivem a obdivem sbíhali nad remoskou, která při práci rovnou na stole vysílala provokativně voňavé pozdravy do okolí.
     Komentáře
  • České noviny

    Prodejci: Pandemie Čechy nahnala do kuchyní, kupují remosky i vakuovačky

    Před 4 roky
    V souvislosti s pandemií koronaviru si Češi podle prodejců, které ČTK oslovila, začali ve velkém vybavovat kuchyně. Loni prodejním trendům vévodily horkovzdušné fritézy, někteří obchodníci u nich ale stoupající poptávku sledují nadále, stejně jako u remosek nebo tyčových mixérů. Lidé myslí také na uchovávání jídla, někteří prodejci hlásí vysoký zájem o vakuovačky.
     Komentáře
  • Apetit

    Prázdninové vaření a pečení v remosce: Zvládnete v ní pizzu i bleskový meruňový koláč

    Před 4 roky
    S remoskou ušetříte spoustu času, spotřebujete méně elektrické energie než při klasickém vaření a pečení. Připravíte v ní sladké i slané pokrmy. Objevte kouzlo remosky, kterou si oblíbily hospodyňky už před více než sedmdesáti lety.
     Komentáře
  • Žena-in

    Silonky a kontaktní čočky, záchytka i Semtex: České vynálezy, které dobyly svět

    Před 4 roky
    Nejen zlaté české ručičky, ale i mozky platí za celosvětově uznávanou záležitost. Svědčí o tom i mnohé vynálezy, které vyšly z hlav, dílen a laboratoří našich badatelů a vědců. Některé z nich vás nejspíš i docela překvapí.
     Komentáře
  • Proženy

    Zapečené brambory s masem v remosce: ideální jídlo nejen na chalupu

    Před 4 roky
    Máte remosku? Pak víte, že ji můžete naplnit téměř čímkoli, a po zapečení vás čeká báječné jídlo z jednoho hrnce. Pro inspiraci přinášíme skvělou kombinaci brambor, pórku, masa, sýra a smetany. Určitě to zkuste a příště recept obměňte podle toho, co máte ve spíži či na zahrádce.
     Komentáře
  • iReceptář

    Co s peckami z třešní: Nevyhazujte je, mají překvapivé využití

    Před 4 roky
    Třešně jsou teď všude. Jedno z nejoblíbenějších plodů léta. Někdo je má hned u nosu na zahradě, ostatní si je s chutí pořídí na trhu či v obchodě. Dají se jíst čerstvé, ale hodí se na koláče, do marmelád a mnoha sladkých pokrmů. A víte, co se zbylými peckami z třešní?
     Komentáře
  • Novinky

    Do mini kuchyně pozvěte chytré spotřebiče

    Před 4 roky
    Ne v každé kuchyni lze mít vestavné spotřebiče. V takovém případě se spolehneme na chytré multifunkční přístroje, které snadno přemístíme z garsonky na chalupu a kterým stačí jen funkční elektrická zásuvka. Navíc dokážou připravit spoustu výtečných pokrmů pro více strávníků. Nechte se inspirovat!
     Komentáře
  • Dobrá kondice

    Výhody vaření v pomalém hrnci

    Před 4 roky
    Pamatujete si legendární remosku? Pomalý hrnec funguje vlastně podobně – s tím rozdílem, že pozvolna dusí a vaří. Pokud stále váháte nad jeho pořízením, můžeme vám slíbit, že nebudete litovat!
     Komentáře
  • Prostřeno

    Babiččino skvělé ratatouille z remosky

    Před 4 roky
    Ratatouille je tradiční francouzské zeleninové jídlo, servíruje se samostatně s pečivem nebo se používá jako náplň do palačinek. Případně můžete volit i jinou přílohu dle chuti.
     Komentáře
  • Proženy

    Jak to vidí chlap: Místo řetízku sada hrnců. Co má dělat Mirka (47), když od manžela dostává jen praktické dárky, o které nestojí?

    Před 4 roky
    Mirka (47) je v manželství spokojená a svého muže má ráda. Nechce mu proto dělat scény a problémy kvůli maličkosti, která ji ovšem trápí každé Vánoce. Obrátila se tedy pro pomoc na Josefa Hausmanna. Co jí známý šovinista poradí?
     Komentáře
  • Novinky

    Nová generace spotřebičů ušetří váš čas i energii

    Před 5 roky
    Péct, vařit, dusit, smažit, zapékat, fritovat, grilovat, nebo dokonce i vařit v páře, to vše v jedné nádobě, navíc jen s minimálním úsilím. Opravdu to jde! Na vás jen zbývá připravit všechny suroviny a správně nastavit program. Nevěříte?
     Komentáře
  • Náš region

    Společnost Remoska odmítá kritiku roušek od dodavatele TNG

    Před 5 roky
    Společnost Remoska se sídlem ve Frenštátu pod Radhošťem na Novojičínsku odmítá kritiku roušek, které má k dispozici pro český trh od dodavatele, firmy TNG. Uvedla to v tiskovém prohlášení. Asociace nanotechnologického průmyslu ČR v pondělí upozornila na výsledky testu Technické univerzity v Liberci, jejíž výzkumníci zkoumali vybrané typy roušek aktuálně prodávaných na tuzemském trhu, které jejich dodavatelé označují za nanoroušky. Právě roušky TNG patřily mezi ty, které neuspěly.
     Komentáře
  • Magazín Plus

    Mít papouška v kuchyni je velké riziko. Může ho zabít i příprava oběda

    Před 5 roky
    Pokud nechcete papoušky ohrozit na životě, je třeba si dobře zjistit, co vše jim může ublížit. Zabít je totiž může i nádobí, které používáte k vaření.
     Komentáře
  • inStory

    Malý zázrak z československé dílny. Remoska si získala věhlas nejen v tuzemských kuchyních

    Před 5 roky
    Smaží, peče, dusí, vaří i opéká. Připravit v ní můžete téměř cokoliv – od brambor, přes maso až po nadýchané buchty, a práce s ní je navíc jednoduchá.
     Komentáře
Reklama