Zavřít
Vanilka

Vanilka

Nejnovější články na Seznamu na téma Vanilka
  • NašeTéma

    Recept na vanilkové rohlíčky, které se rozplývají na jazyku

    Před 13 hodinami
    Vanilkové rohlíčky se právem řadí mezi nejoblíbenější vánoční cukroví. Zanechávají plnou máslovou chuť, jsou příjemně sladké a voní po hřejivé vanilce. Už po prvním soustu vám tak připomenou chutě vašeho dětství.
     Komentáře
  • Marianne

    Jeho francouzského dvojníka milovala Brigitte Bardot: Vyrobte si pražský koláč

    Před 3 dny
    Pravý původ pražského koláče není jasný, ale to nic nemění na tom, že se zařadil k vyhlášeným sladkým pochoutkám nejen v hlavním městě. Připravit si ho můžete i doma, například podle tradičního receptu z bývalých československých norem.
     Komentáře
  • Cooky

    Extrémně křehké šlehačkové cukroví, pečené z pořádně tučné smetany

    Před 5 dny
    Šlehačkové cukroví je jedním z mála cukroví, které je hned po upečení měkké a časem ještě zvláční. Není potřeba čekat týden, jako je to u některých druhů vánočních receptů.
     Komentáře
  • Proženy

    Skořice, hřebíček, badyán a další vánoční koření. Neslouží jen jako dekorace, prospívá také zdraví

    Před 6 dny
    S Vánocemi je neodmyslitelně spjata opojná vůně skořice, vanilky, hřebíčku nebo badyánu. Nehodí se ovšem jen do svařeného vína nebo jako efektní dekorace na adventní věnec či svícen. Víte, že „vánoční“ aromatické koření dokáže doslova zázraky se zdravím?
     Komentáře
  • Apetit

    Tyto křehké vanilkové rohlíčky podle M.J.Sandtnerové se povedou i začátečníkům

    Před 7 dny
    Recept na tyto rohlíčky jsme našli v kuchařské knize M. J. Sandtnerové. V redakci jsme je pro vás poctivě několikrát odzkoušeli a můžete nám věřit: jsou skvělé a povedou se i začátečníkům. „Sandtnerka“ do nich přidávala nastrouhanou citronovou kůru a my ji také radíme nevynechávat. Hned po upečení je její chuť výraznější, po rozležení se ale zjemní a zůstane po ní jenom jemná stopa, která vanilkové rohlíčky příjemně nakopne.
     Komentáře
  • Proženy

    Recepty na nejlepší vanilkové rohlíčky: tradiční, hrníčkové, luxusní, zdravé i se sádlem

    Před 8 dny
    Vanilkové rohlíčky jsou symbolem českých Vánoc – jemné, křehké a přitom tak dobré! Prohlédněte si přehled nejlepších receptů – od klasiky až po moderní variace, a přidáme i pár praktických tipů, jak správně skladovat vanilkový lusk a jak si doma vyrobit poctivý vanilkový cukr.
     Komentáře
  • Cooky

    Nafoukánci: Jednoduché vánoční cukroví, uvnitř duté a okraje máčené v hořké čokoládě

    Před 11 dny
    Nafouknuté cukroví, které chutná jako rakvičky podle tohoto receptu je velmi snadné a opravdu výborné.
     Komentáře
  • Facestar

    Zahalte se do vůně: Nejkrásnější parfémy letošní zimy, které vás doslova obejmou

    Před 11 dny
    V zimě se neoblékáme jen do kabátu, ale i do vůně. Ta správná dokáže zahřát, dodat sebevědomí a zanechat dojem, který přetrvá déle než dokonalý outfit. Jaké parfémy letos dominují, které ingredience se vracejí do módy a jak vybrat tu pravou vůni podle věku a stylu? Poradíme vám, jaký parfém zvolit na chladné dny.
     Komentáře
  • Cooky

    Slavná Buchta snů: Neodolatelná mramorová buchta se šlehačkou a pudinkem, která chutná opravdu jako sen

    Před 13 dny
    Ochutnali jste už někdy Buchtu snů? Že ne? Zkuste upéct tuhle jednoduchou a rychlou mramorovou buchtu se šlehačkou a pudinkem nebo se zakysanou smetanou navrchu.
     Komentáře
  • Apetit

    Domácí cukry s pravou vanilkou a cejlonskou skořicí: Rozdíl poznáte okamžitě, přitom stačí jen 2 ingredience

    Před 14 dny
    Voňavý cukr dokáže pozvednout i ten nejjednodušší dezert. Když si ho vyrobíte doma, získáte směs plnou příjemné vůně i chuti, která neobsahuje nic než to, co do ní sami přidáte. Stačí pár minut práce, trocha fantazie a vaši kuchyni provoní vanilka, skořice nebo jiné oblíbené aroma.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Připravte si voňavý vanilkový extrakt. Je snadný a má široké využití v kuchyni

    Před 25 dny
    Vůně a chuť vanilky je nezaměnitelná a je skvělá na dochucování sladkých pokrmů. Kvalitní vanilkový lusk není úplně levná záležitost, jelikož vanilka je náročná na pěstování a na následné zpracování. Investice do vanilkového lusku se vám ale rozhodně vyplatí, můžete ho šikovně zpracovat tak, že vlastně ušetříte.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak si dopřát lahodnou vůni vanilkového lusku? S jeho přípravou vám poradí video

    Před 27 dny
    Vanilkový lusk je "čarovná" surovina, která pochází z popínavé orchideje s názvem vanilkovník plocholistý. Vanilka je jednou ze známých a často využívaných položek při cukrářských a pekařských počinech. Využít ji lze v nejrůznějších moučnících, dortech a cukroví i v krémech a náplních.
     Komentáře
  • Zrádci 2

    Věrní se chytli falešné stopy. Začali podezírat Vanilly

    Před 27 dny
    Protože Vanilly měla slabší den a upozornila na sebe. Věrní teď věří, že nezvládá roli Zrádce, přitom jen potřebovala upustit páru po tom, co jí Marcell vyfoukl štít. Kromě Aničky si myslí, že je zrádkyní, a Kateřina ji ostře napadla. Sledujte Zrádce v neděli ve 20.15 na Primě nebo na prima+.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Recept na skvělou čokoládovou polevu, která dokonale dochutí vaše cukroví

    Před 29 dny
    Hledáte dokonale hladkou a lesklou čokoládovou polevu, která se hodí na dorty, řezy i cukroví? 🍫 Tento recept je přesně to, co potřebujete! Poleva je jemná, krémová a bohatá na chuť – prostě neodolatelná. Připravíte ji během pár minut z běžných surovin a zvládne ji i úplný začátečník. Ať už zdobíte perníčky, bábovku, nebo oblíbený […] The post Recept na skvělou čokoládovou polevu, která dokonale dochutí vaše cukroví appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Recept na skvělou čokoládovou polevu, která dokonale dochutí vaše cukroví

    Před 29 dny
    Hledáte dokonale hladkou a lesklou čokoládovou polevu, která se hodí na dorty, řezy i cukroví? 🍫 Tento recept je přesně to, co potřebujete! Poleva je jemná, krémová a bohatá na chuť – prostě neodolatelná. Připravíte ji během pár minut z běžných surovin a zvládne ji i úplný začátečník. Ať už zdobíte perníčky, bábovku, nebo oblíbený […] The post Recept na skvělou čokoládovou polevu, která dokonale dochutí vaše cukroví appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Outsider a Insider

    Vítězka Zrádců Nicole Šáchová o hře věrných. Sází na jednu kartu, tvrdí a cupuje jejich strategii

    Před 1 měsícem
    Pozor, spoiler! Pokud sledujete Zrádce na Primě, čtěte dál jen na vlastní nebezpečí. V novém speciálu se Nicole Šáchová s Karenem vracejí k devátému dílu, který je zatím dostupný pouze na Prima+. Během hodnocení jednoho z nejemotivnějších dílů se zaměřili na otázku, proč mají věrní na rozdíl od zrádců tak slabou obhajobu.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Halloweenské šváby na cupcaku si budete pamatovat dlouho. Videonávod ukáže, jak na ně

    Před 1 měsícem
    Halloween je svátek, kdy je strašení všeho druhu povoleno, a to i na talíři. Připravte dětem takové cupcaky, jejichž příprava je bude hodně bavit a jejichž pojídání s pocitem mírného odporu si budou dlouho pamatovat.
     Komentáře
  • Cooky

    Zapečené vanilkovo – tvarohové palačinky se sněhem a nádivkou v pekáči. Ta sladká vůně linoucí se z trouby se jen těžko popisuje

    Před 1 měsícem
    Vím, že děti milují ty nejjednodušší a nejobyčejnější palačinky, většinou samotné - my máme ale rádi trochu změnu a proto si uděláme ty tvarohové zapečené s bílkovou pěnou, třeba zachutnají i dětem.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Jak udělat pudinkový krém na buchtičky s krémem? Rychlý recept v 5 krocích

    Před 1 měsícem
    Buchtičky s krémem jsou nestárnoucí českou klasikou, a to nejen školních let. Nadýchané malé buchtičky z kynutého těsta dovede k dokonalosti právě onen voňavý krém z mléka a pudinku, který je obalí a vsákne se do nich.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Koláč se zakysanou smetanou a vanilkou: Recept na vláčný a krémový moučník

    Před 1 měsícem
    Ponořte se do světa křehkých dezertů s tímto luxusním koláčem. Kombinace křehkého těsta, voňavé marmelády a bohaté zakysané smetany z něj udělají neodolatelný zážitek pro vaše chuťové buňky! Ingredience: Těsto: 2 sklenice polohrubé mouky (1 sklenice = 250 ml) 4 žloutky 150 g másla 1 a půl lžičky prášku do pečiva 1/3 sklenice cukru 1 […] The post Koláč se zakysanou smetanou a vanilkou: Recept na vláčný a krémový moučník appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Veganské recepty na každý den

    Nadýchaní skořicoví šneci z kynutého těsta s polevou

    Před 1 měsícem
    Recept na Skořicové šneky , co jsou masakr na šestou: 🔗Ingredience (12 ks): Kváskový základ (rozkvas): • 30 g droždí • 250 ml vlažného mléka ( já používám sójové) • 2 lžíce cukru • 3 lžíce pšeničné mouky Těsto: • 550 g pšeničné mouky • 80 g cukru • 100 g změklého másla • lněné vajíčko (2 lžíce mletého lněného semínka + 6 lžic vody) místo 2 vajec • špetka vanilky (použila jsem vanilkovou pastu) • špetka soli Skořicové máslo: • 150 g másla ( já používám rostlinnou rámu v kostce) • 20 g mleté skořice • 100 g třtinového cukru • velká špetka vanilky Krémový Lotus sýr: • 60 g změklého másla • 200 g krémového sýra ( já používám krémovou rostlinnou pomazánku od luntera) • 40 g moučkového cukru • 1,5 lžíce Lotus krému Před pečením: • 1-2 lžíce javorového sirupu • 3 lžíce smetany • rozdrcené Lotus sušenky ⸻ Postup: 1. Rozkvas: Do misky rozdrob droždí, přidej cukr a rozetři. Přilij mléko, vmíchej mouku a nech vzejít asi 15 minut. 2. Do mísy robota nasyp mouku, přidej rozkvas, lněné vejce, sůl a vanilku. Hněť cca 10 minut. 3. Přidej změklé máslo a hněť dalších 7–8 minut, dokud není těsto hladké a lesklé. 4. Přikryj utěrkou a nech kynout asi 1 hodinu. 5. Náplň: Změklé máslo smíchej s cukrem, skořicí a vanilkou. 6. Vykynuté těsto vyválej na obdélník, potři skořicovým máslem, sroluj a okraje dobře utěsni. 7. nakrájej na šneky cca 3 cm široké, vyskládej na plech s rozestupy. 8. Nech ještě 25 minut kynout. 9. Potři sirupem rozmíchaným se smetanou a peč 25–30 minut na 180 °C (horní/dolní ohřev). 10. Krém: Mezitím vyšlehej máslo, krémový sýr, moučkový cukr a Lotus krém. 11. Upečené šneky nech vychladnout, pak potři krémem a posyp rozdrcenými Lotus sušenkami.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Rychlý tvarohový koláč z listového těsta: Hotový za 30 minut

    Před 1 měsícem
    Máte chuť na klasický český dezert, který zvládnete připravit bez složitého pečení? Tento tvarohový koláč z listového těsta je naprosto ideální volbou. Křehké těsto, nadýchaná tvarohová náplň a jemná vůně vanilky tvoří dokonalou kombinaci, kterou si zamilujete už po prvním soustu. Hodí se jak k odpolední kávě, tak i jako sladká tečka po nedělním obědě. […] The post Rychlý tvarohový koláč z listového těsta: Hotový za 30 minut appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Lačná pýcha: Zapomenutý dezert mého dětství, kterému se říká také ptačí mléko

    Před 1 měsícem
    Děti vás za něj budou milovat a budou ho chtít opět a stále. Jednoduchý a snadný dezert z pár ingrediencí. K jeho výrobě vám opravdu stačí mléko a vajíčka, no a trochu toho cukru a vanilky.
     Komentáře
  • Lidé a Země

    Za pěstovanou i divoce rostoucí vanilkou do džungle mexického státu Oaxaca

    Před 1 měsícem
    V regionu La Chinantla si místní obyvatelé myslí, že vanilka pochází právě z jejich kraje. Je to jediné místo na světě, kde roste divoce. Místní farmářství se také pomalu vrací k jejímu pěstování, ačkoliv vanilka vyžaduje hodně péče.
     Komentáře
  • Cooky

    Dýňový kompot s vůní vanilky a skořice

    Před 1 měsícem
    Dýně je univerzální plodina, která se hodí do sladkých i slaných pokrmů. Dokonce i do kompotů. Dýňový kompot je výborná varianta zpracování dýní a pochutnáte si.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Babiččin vláčný jablečný koláč s karamelem a vanilkou – voňavý moučník jako od babičky

    Před 2 měsíci
    Babiččin jablečný koláč s karamelem a vůní vanilky patří mezi dezerty, které nikdy nezklamou. Jemné těsto, šťavnatá jablka dušená na másle a cukru a vanilkový podtón tvoří dokonale harmonickou kombinaci. Koláč je vláčný, voňavý a chutná stejně dobře čerstvě upečený i druhý den. Ideální moučník k odpolední kávě, nedělnímu obědu nebo jako milé překvapení pro […] The post Babiččin vláčný jablečný koláč s karamelem a vanilkou – voňavý moučník jako od babičky appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Marianne

    Vůně dávné lásky i útulné kavárny: Podzim 2025 patří gurmánským parfémům s vanilkou

    Před 2 měsíci
    Podzim je oficiálně tu. A vás už dost možná popadá chuť zahřát se nejen teplejším svetrem, čajem či dekou, ale také novým parfémem, který krásně dokreslí aktuální atmosféru. A k tomu vám na podzim 2025 dokonale poslouží vanilkové vůně, které už dávno nejsou synonymem pro přeslazené syntetické esence. Jde totiž o vskutku gurmánskou záležitost, do které se zamilujete na první přičichnutí. Jste připravená najít na podzim novou parfémovou lásku, která voní jako to nejvřelejší objetí?
     Komentáře
  • Cooky

    Šlehačkové šmetrdolky s vanilkovým krémem, plněné před pečením

    Před 2 měsíci
    Lehoučké šlehačkové šmetrdolky se plní vanilkovým krémem a chutnají jako obláček. Prohlédněte si jak se připravují - postupem krok za krokem na šátečky pečené s vanilkovým krémem nazývané šlehačkové šmetrdolky.
     Komentáře
  • Pochoutkový rok

    8 min

    Podcast
    Jablečné tartaletky od Dominiky Moldashlové jsou křehké a mají chuť jak domácí štrúdl

    Před 2 měsíci

    ·

    8 minut

    Tartaletky jsou velmi šťavnaté! Jablka jsou uvařená jen do poloměkka a při skusu je cítit jejich hebká struktura. Pak zavane vanilka i citrón. Dobře upečené tartaletky se mají při konzumaci zlomit, a to se Dominice Moldashlové ze Šťáhlav povedlo dokonale.
     Komentáře
  • Cooky

    Tradiční Eskymo řezy: Lehký piškot, kokosový krém a čokoládová poleva

    Před 2 měsíci
    Retro Eskymo řezy s osvědčenou kombinací kokosu a čokolády vás nadchnou! Skvěle se hodí pro mimořádné příležitosti a oslavy všeho druhu.
     Komentáře
  • Prima inspirace

    Vláčný kynutý koláč s ovocem a drobenkou z majolkového těsta

    Před 2 měsíci
    Připravte si úžasně vláčný kynutý koláč s ovocem a křupavou drobenkou, který vás překvapí svou jemností díky netradiční ingredienci – majonéze! Tato specialita se vám bude doslova rozplývat na jazyku a je ideální k odpolední kávě nebo jako sladká snídaně. Recept je dostatečný na dva plechy, takže se můžete podělit s rodinou a přáteli. Co […] The post Vláčný kynutý koláč s ovocem a drobenkou z majolkového těsta appeared first on Prima Inspirace.
     Komentáře
  • Cooky

    Rychlé koláčky různých příchutí ovšem všechny na jednom plechu

    Před 2 měsíci
    Máte rádi kynuté koláčky, ale nechce se vám tvarovat každý jeden zvlášť? Upečte je hezky naráz všechny na plechu - tvarohové, makové i povidlové. Vše v jedné várce. Prohlédněte si tento zajímavý recept s postupem krok za krokem na koláč, který si upečete z kynutého těsta.
     Komentáře
  • Cooky

    Udělejte si zdravé domácí müsli bez zbytečného cukru

    Před 2 měsíci
    Nejzdravější müsli je to, které si uděláte doma sami. Třeba podle tohoto receptu s postupem. Bez konzervantů a zbytečného cukru.
     Komentáře
  • Cooky

    Nadýchaná hrnková bublanina s třešněmi jako dozvuk léta

    Před 2 měsíci
    Upečte si výborný a jednoduchý sezonní moučník v podobě bublaniny, který je plný třešní. Vše odměříme hrníčkovou metodou a za chvilku je hotovo.
     Komentáře
  • Cooky

    Nanukové řezy jako z obráku: Chuťový výlet do dětství

    Před 2 měsíci
    Nanukáče doma milujeme. Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na zajímavý chuťový výlet do dětství oblíbených nanuků a upečte pro svoji rodinu skvělé naukové řezy.
     Komentáře
  • Cooky

    Nadýchaní pudinkoví šneci z kynutého těsta s rozinkami ke snídani i ke kávě

    Před 2 měsíci
    Skvělá snídaně i dezert ke kávě nebo čaji v podobě pudinkových šneků. Nebojte se kynutého těsta, s tímto postupem ho zvládnete levou zadní.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Pražský koláč podle ČSN: Nadýchané koláče plněné krémem uchvátí každý mlsný jazýček

    Před 2 měsíci
    Pražský koláč nenajdete pouze v pražských cukrárnách. Běžně je k dostání po celé naší republice a jeho oblíbenost léty neklesá. Ovšem domácí je domácí, co di budeme povídat. Proto vám přinášíme osvědčený recept.
     Komentáře
  • Cooky

    Máte jablka ze zahrady? Upečte si šťavnatý jablečný koláč s vanilkou, který je skvělý na nedělní odpoledne i všední den

    Před 2 měsíci
    Velmi snadný jablečný koláč s vůní vanilky se hodí ke kávě, čaji i odpolední svačince. Šťavnatý a lahodný koláč upečete do hodiny podle tohoto receptu s postupem krok za krokem.
     Komentáře
  • Vitalia

    Vanilkové aroma se dá vyrobit i z plastového odpadu. Pomohou s tím bakterie

    Před 2 měsíci
    Historicky se v Česku k výrobě vanilinového cukru používá syntetický ethylvanilin, což je látka velmi intenzivní, byť umělé, vanilkové vůně. V budoucnu se možná vanilin bude vyrábět z plastového odpadu.
     Komentáře
  • Abeceda zahrady a bydlení

    10 nejlepších receptů z bezinek: Víno, likér i sladké dobroty

    Před 3 měsíci
    Sbíráte bezinky? Tyto tmavě fialové drobné kuličky v sobě skrývají spoustu chuti i vitaminů. Připravíte z nich víno, likér, kompot, povidla, džem, šťávu nebo dokonce domácí nutellu. Přinášíme vám 10 zajímavých receptů, které se osvědčily přímo u vás, našich čtenářů.
     Komentáře
  • Proženy

    Sladké parfémy jsou na TikToku hit: Proč cool holky touží vonět jako marshmallow nebo vanilka?

    Před 3 měsíci
    Jaké vůně jsou teď na sociálních sítích absolutní hit? Ty, které voní, jako když vejdete do cukrárny. Parfémy s vůní marshmallow, vanilky nebo karamelu, které byly ještě nedávno považované za „ty pro teenagery“, se staly symbolem elegance a must-have voňavou výbavou generace Z i mileniálek.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Vanilka je báječné aromatické koření, bez kterého se většina sladkostí neobejde

    Před 3 měsíci
    Vanilka je aromatické koření a dochucovadlo, získáváné z tobolek tropické orchideje Vanilla. Vanilka má výraznou vůni, kterou si nemůžeme s ničím splést. V kuchyni se používá k aromatizování moučníků, krémů a pečiva.
     Komentáře
  • Cooky

    Rybízový kynutý koláč s mákem a drobenkou jako od babičky

    Před 3 měsíci
    Upečte si tradiční koláč s rybízem, který kouzlí celou rodinu. S naším receptem ho zvládnou i ti méně zkušení kuchtíci
     Komentáře
  • Cooky

    Jablečné řezy se skořicí jako od babičky: Neodoláte jim

    Před 3 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na nedělní koláč pro každého a upečte pro svojí rodinu a přátele tyto obyčejné a pořád vynikající jablkové řezy.
     Komentáře
  • Apetit

    Přežil módy, diety i nové hity – Metro dezert je pořád nepřekonaná klasika

    Před 3 měsíci
    Představte si sladkou pochoutku, která nejenže chutná jako dávná vzpomínka na školní léta, ale desetiletími doslova projela bez zásadní změny. Metro dezert je sladkou československou legendou – křehký piškot s vanilkovým krémem, obalený fondánem a zakončený čokoládou. Ale jeho příběh je mnohem víc než jen chuť dětství, je to kousek historie schovaný do sladkého dezertu.
     Komentáře
  • Apetit

    Milují ji všichni! Vanilková zmrzlina je klasika s nádechem exotiky. A podle vědců vás učiní šťastné

    Před 3 měsíci
    Vanilková zmrzlina je nejoblíbenější zmrzlinou na světě, není to tzv. sexy příchuť, ale milují ji všichni. Pro její jemnost a lehkou exotičnost, pro její univerzálnost. Je vynikající sama o sobě, ale je to i zmrzlina, která skvěle ladí k dezertům typu jablečný koláč, brownies apod. Dnes je Den vanilkové zmrzliny, tak se jí pojďme podívat na zoubek.
     Komentáře
  • Cooky

    Hrušky v troubě: Voňavá hrušková povidla do buchet, cukroví nebo na chleba. Připravíte velmi snadno se základním postupem

    Před 3 měsíci
    Hrušková povidla perfektně doplní třeba buchty nebo vánoční cukroví a jejich vůně vykouzlí neopakovatelnou chuťovou lahodu. Když dodržíte tento jednoduchý postup, určitě se povedou.
     Komentáře
  • Seznam Zprávy

    Máme nejhorší sezonu za 20 let, říká zmrzlinář. Vadí zima i přílišná vedra

    Před 4 měsíci
    Letošní léto prodejům zmrzliny nepřeje - buď je extrémní vedro, nebo zima a prší, říká v rozhovoru Lukáš Bartoš, obchodní ředitel českého výrobce zmrzliny Adria Gold. Počasí stojí podle něj v oboru za vším.
     Komentáře
  • Cooky

    Ořechová bábovka, která se vždy povede

    Před 4 měsíci
    Vůni bábovky miluje snad každý. Vyzkoušejte tuhle ořechovou, která je krásně vláčná a vždy se povede! Přejeme dobrou chuť.
     Komentáře
  • Cooky

    Cukrářské koblížky, které jsem připravila podle Mirky Slavíkové: Smyslné sladké dílo

    Před 4 měsíci
    Jak chutnají plněné koblížky podle profesionála? Prohlédněte si tento recept s postupem a dozvíte se to!
     Komentáře
  • Cooky

    Zdravý cheesecake s borůvkami: Lehký tvarohový koláč s celozrnným korpusem

    Před 4 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na zdravý pečený Cheesecake, bez použití cukru a smetany, jemný, lahodný a odlehčený. Hlavně bezvýčitkový!
     Komentáře
  • Apetit

    Holandský vla: Legendární krémový dezert, který zvládnete za 15 minut, se stal předobrazem slavného Danette

    Před 4 měsíci
    Mléčný dezert zvaný vla voní po vanilce a připomíná náš pudink, ale má jemnější chuť i krémovější konzistenci. V Holandsku ho milují děti i dospělí už po generace – je hotový za pár minut, vystačíte si se základními surovinami a kromě dezertu z něj snadno uděláte i přeliv na palačinky, bábovku nebo jím doplníte ovesnou kaši.
     Komentáře
  • Cooky

    Svěží koláč plný čerstvých jahod a jemného tvarohu: Děti jej milují a nenechají Vás ani ochutnat

    Před 4 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na tento jahodový koláč vonící létem, protože jahody postupně dozrávají a děti je milují.
     Komentáře
  • Cooky

    Rohlíčky plněné mákem: Voňavé pečivo s ukrytou tradicí

    Před 4 měsíci
    S těmito makovými rohlíčky uděláte parádu při všech příležitostech, kde mají hosté rádi tradiční pochoutky! Prohlédněte si recept s postupem.
     Komentáře
  • Abeceda zahrady a bydlení

    Máte doma rybenky? Jak se jich zbavit rychle a účinně

    Před 5 měsíci
    Malé stříbřité potvůrky připomínající sardinky milují vlhkost. I proto je v našich bytech nejčastěji najdeme v koupelně. Nepatří však, jako žádný hmyz, mezi vítané hosty. Proto pro vás máme pár tipů, jak se jich zbavit.
     Komentáře
  • Cooky

    Mechové dortíky se špenátem a krémem z mascarpone: Zelené kouzlo s chutí smetany a ovoce

    Před 5 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na toto Zelené kouzlo s chutí smetany a ovoce. Vyzkoušejte mechové dortíky se špenátem a krémem z Mascarpone a šlehačky, zdobené čerstvým ovocem.
     Komentáře
  • Novinář v domácnosti
    naMédium

    Zoo Ostrava, navštivte exotické skleníky, ráj nejen tropických rostlin

    Před 5 měsíci
    S rodinou jsme navštívili zoo v Ostravě, kde o víkendech pravidelně probíhají komentované prohlídky skleníků – vždy v 11 a 14 hodin. Milovníkům rostlin mohu jejich návštěvu vřele doporučit.
     Komentáře
  • Cooky

    Macecha řezy: Proč má tento výborný dezert tak dramatický název?

    Před 5 měsíci
    Upečte si jedinečný dezert s nevšedním názvem Macecha řezy. Budete překvapeni, jak skvěle chutná.
     Komentáře
  • Apetit

    Základní vanilkový crème brûlée – klasický francouzský dezert s křupavou krustou

    Před 6 měsíci
    Jediné prolomení krustičky a ochutnání vás rázem přivede k závislosti na tomhle úžasném francouzském dezertu. Vanilkový crème brûlée vypadá rafinovaně, ale podle našeho receptu ho zvládnete raz dva. A přitom vám na to bude stačit jen pět ingrediencí.
     Komentáře
  • Cooky

    Jahodový obláček: Šlehačková bublanina plná šlehačky a jahod

    Před 7 měsíci
    Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na tuto šlehačkovou bublaninu plnou s jahodami šlehačky a jahod. Ideální moučník na léto.
     Komentáře
Reklama