Zavřít
Brousek

Brousek

Nejnovější články na Seznamu na téma Brousek
  • BydlímeÚtulně

    Brousit nože jeden o druhý funguje. Využití porcelánového hrnku nebo misky je však bezpečnější

    Před 8 dny
    Krájet chleba nebo rajčata zcela tupým nožem nechce asi nikdo. Místo krásného plátku vyleze neforemná hrouda, místo zeleniny do salátu jen něco na půl cesty k protlaku.
     Komentáře
  • Parťáci od fochu

    Jak správně nože brousit a mazat

    Před 12 dny
    Naučíme vás, jak správně nože brousit a mazat, protože správná péče o nůž zachová jeho ostrý břit. Důležitý je výběr brusného kamene, sklon při broušení a další kroky, které nůž dokonale naostří.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Jak nabrousit staré a tupé nůžky bez brousku: Palčivý problém vyřeší jediná lahev piva

    Před 25 dny
    Ztupené nůžky ještě nemusí být odsouzeny k vyhození do koše. Naopak – díky několika domácím technikám je můžete nabrousit.
     Komentáře
  • Český kutil

    Oblíbené triky na broušení nůžek

    Před 1 měsícem
    Broušení nůžek zvládne každý kutil i hospodyňka. Stačí k tomu pár osvědčených triků, které si v následujícím textu popíšeme. Uvedenými postupy můžete ostřit větší nůžky i ty malé z manikúry. A nezabere to ani moc času. Stačit vám bude několik minut.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Obyčejný hrnek nabrousí nože stejně tak dobře, jako brousek. Důležité je použít správnou stranu

    Před 2 měsíci
    Staré hrnky, které vám zbyly například po babičce, nepatří do koše. Mají totiž multifunkční využití a pomáhají vyřešit jeden problém.
     Komentáře
  • Náš dům

    Proč začali lidé zkupovat alobal a k čemu ho používají?

    Před 2 měsíci
    Alobal má v domácnostech opravdu velkou řadu využití. Přestože jej nejčastěji využíváme ve spojení s výživou, existuje mnoho dalších možných výhod a využití. Může nám skutečně nabídnout pomoc při zajištění několika potravin před moly!
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Tupé nože kam se člověk podívá. S broušením pomůže dokonce i obyčejný hrnek

    Před 2 měsíci
    Naprosto běžný hrnek vám poslouží i jako efektivní brousek. Zákrok je opravdu velmi jednoduchý. Takže pokud zrovna nemáte po ruce ocílku, vystačíte si i s ním.
     Komentáře
  • Hobbykuk

    Proč se vám pořád tupí nože

    Před 3 měsíci
    Znáte to – vezmete z šuplíku nůž, a ať krájíte, jak krájíte, nadřete se při tom, jako byste řezali dříví. Nejspíš je na vině tupé ostří vašeho nožíku. A za něj zase nejspíš může některá z chyb, jimiž nožům nevědomky škodíte.
     Komentáře
  • Náš dům

    Rychlé naostření nože do 5 minut

    Před 3 měsíci
    Rychlé naostření nože do 5 minut Postupem času bude nůž řezat stále hůře a hůře. Pokud se vám zrovna nelíbí pocit, že na něj musíte tlačit stejně těžce a vaše jídlo dostává kvůli tuposti řezu neatraktivní okraj, je dobré objevit nejlepší způsob k ostření. Ale v případě, že nemáte doma brousek, zkuste trik našich babiček a dědečků.
     Komentáře
  • SnadnoBydlet

    Kuchyňské nože nabrousíte i bez brousku. Jde to překvapivě snadno

    Před 3 měsíci
    Všichni už jsme se asi setkali s tupým nožem. Kromě toho, že nám to napne nervy, jde i o naši bezpečnost. I když tomu možná nevěříte, ostrý nůž je skutečně o dost bezpečnější než ten tupý. Správně nabroušený nástroj totiž krásně drží na svém místě a nemusíte na něj zbytečně tlačit. Tím se minimalizuje pravděpodobnost, že vám nůž ujede a vy se zraníte.
     Komentáře
  • Magazín zahrada

    Nože, nůžky a pilky… Jaké vybrat a neprohloupit?

    Před 3 měsíci
    Pomocníkem nejen každého zahrádkáře jsou po dlouhou dobu nože. S postupem času se tito pomocníci neustále zlepšují. Zdokonalují se jednak materiály pro výrobu čepelí, ale také materiály a tvary rukojetí, aby například nedošlo k pořezání, otlakům nebo puchýřům. K výraznému vývoji došlo také i u brousků, kde se neustále hledají nové a lepší materiály, které zaručí nejen přesnost broušení, ale také výslednou kvalitu ostrosti čepele.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Nabroušený nůž už za 5 minut: Profesionála nevoláme, dědečkova praktika funguje dodnes a mnohem lépe

    Před 4 měsíci
    Dobře nabroušené nože jsou alfou a omegou každého dobrého kuchaře. Jejich broušení je však možné uskutečnit bez potíží i doma.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Je kuchyňský nůž tupý? Žádný problém, řešení, jak ho nabrousit, má doma každý před očima

    Před 4 měsíci
    Každý profesionální kuchař vždy pracuje z dobře nabroušenými nástroji. Nejenže práce s ostrými noži je jednodušší, ale překvapivě i bezpečnější než s těmi tupými.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Když brousek nemůže, jednoduchá rada pomůže: Profík na broušení nožů poradí, jak snadno bez brousku naostřit i ten nejtupější nůž

    Před 5 měsíci
    Nůž je v kuchyni neocenitelným pomocníkem. Téměř všechna jídla vyžadují, abychom vstupní suroviny do nich nakrájeli na plátky, kostky nebo proužky.
     Komentáře
  • Český kutil

    Na mazání nože je nejlepší špek a slanina

    Před 8 měsíci
    Správný muž má mít nůž. Jenže aby byl co k čemu, musí být nůž ostrý. Broušení nožů je téma samo o sobě, základní péči o ostří ale zvládne úplně každý. Povíme si o tom, který tuk je na mazání nožů ideální, co se hodí na impregnaci rukojeti i střenky a upozorníme na to, kde dělají hospodyňky při používání nože nejčastější chybu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak nabrousit nože: Tento jednoduchý rychlý postup zvládne každý

    Před 8 měsíci
    Nebojte se nabrousit nože pomocí karborundum brousku tak, jak se to běžně dělalo dřív. Opravdu to není težké a broušení nožů rozhodně není jen práce pro muže. Ženská ruka dokáže být stejně precizní a pevná jako mužská. Vytáhněte nože, brousek, trošku oleje a směle do toho! Nože zvládne nabrousit každý.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Tupé nůžky za žádnou cenu nesmí skončit v koši. Nabrousit je zvládnete raz dva

    Před 8 měsíci
    Nůžky fungují na spoustu věcí, ale jejich hlavním posláním je stříhání. Po častém používání se však snadno otupí a je třeba je nabrousit. Zjistěte, jak zařídit, aby byly zase pořádně nabroušené.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Chytrá řešení, jak udržet stále nabroušené nože i když po ruce zrovna nemáte brousek

    Před 9 měsíci
    V případě, že zjistíte, že doma máte tupé nože, a začne vás to rozčilovat, můžete je zbrousit. Existuje na to několik triků, které nejsou složité a zvládne je každý.
     Komentáře
  • Tipy za hubičku

    Jak naostřit nůž bez brousku? Stačí vám obyčejný hrníček

    Před 11 měsíci
    Správný kutil si dokáže poradit se vším. V tomto videu vám jeho autor předvede, jak můžete nabrousit nůž, když zrovna nemáte při ruce brousek.
     Komentáře
  • Hobbykuk

    Zase tupý nůž: Jaké jsou důvody, že nemáte žádný ostrý?

    Před 11 měsíci
    Znáte to – vezmete z šuplíku nůž, a ať krájíte, jak krájíte, nadřete se při tom, jako byste řezali dříví. Nejspíš je na vině tupé ostří vašeho nožíku. A za něj zase nejspíš může některá z chyb, jimiž nožům nevědomky škodíte.
     Komentáře
  • Nápady návody

    Jak správně nabrousit nůž, abyste ho nezničili. Postupujte podle návodu

    Před 1 rokem
    Chcete si doma nabrousit nůž? Pokud si ho nechcete zničit, tak je určitě potřeba dodržovat alespoň pár základních rad, jak nůž nabrousit správně. Na broušení nože budete potřebovat ocílku nebo brusnou tyč s diamantovým či keramickým povrchem.
     Komentáře
  • Chalupáři Zahrádkáři

    Jak nabrousit tupé kuchyňské nože bez brousku, budou ostré jako mačeta

    Před 1 rokem
    Není nic horšího, než když chcete uvařit večeři a maso řežete tupým nožem. Nejenže to jde špatně, ale je to také nebezpečné.
     Komentáře
  • Adbz

    Minutová finta naostří nůžky lépe než brousek. Postačí vám alobal, či zavařovačka

    Před 1 rokem
    Nože i nůžky po nějakém čase, kdy je používáme, ztratí svou ostrost. Není to důvod se jich zbavovat, stačí je nabrousit pomocí obyčejných věcí v domácnosti.
     Komentáře
  • VědaŽivě

    Jak správně nabrousit kuchyňské nože? Minutový trik profesionálních kuchařů, díky kterému budou krájet jako zbrusu nové

    Před 1 rokem
    Ohledně nožů existuje několik běžných omylů. A nejde přitom o líbivou značku nebo design, ale o prostou samotnou čepel.
     Komentáře
  • Vychytávky Ládi Hrušky

    Originální bruska nožů

    Před 1 rokem
    Láďa Hruška vychytá, vymyslí, sestrojí i uvaří! A to tak, abyste podle jeho návodu ušetřili nejen peníze, ale i čas. Láďovy vychytávky vás nejen pobaví, zároveň vám ulehčí život a práci v dílně, na zahradě i v kuchyni. Láďovu pohotovost, recepty i tipy od fanoušků musí vidět každý zapálený koumák, horlivý zahrádkář, nadšený kuchař i vášnivý chovatel. Plnou nálož vychytávek najdete na iprima.cz
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak jak doma skvěle nabrousit kuchyňské nože: inspirujte se metodou našich dědů

    Před 1 rokem
    Nezáleží na tom, jaký nůž si koupíte. Nakonec ho budete muset vždy naostřit. Ostrý nůž totiž usnadní práci v kuchyni a ani případné zranění nebude tak bolestivé. Tupé nože zase při krájení táhnou nebo mohou přeskakovat, nehledě na to, že z měkkých potravin dokáží lehce stvořit kaši.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Nejjednodušší způsob, jak nabrousit nůž i když po ruce nemáte brousek

    Před 2 roky
    Nezáleží na tom, jak drahé nebo dobré nože si pořídíte. Po nějaké době se každý z nich ztupí a jejich ostří bude potřebovat obnovit. Myslíte, že k tomu potřebujete speciální produkty? Velký omyl.
     Komentáře
  • inStory

    Ostrý nůž vám výrazně usnadní a urychlí práci v kuchyni. Naučte se ostřit jako mistr

    Před 2 roky
    Každý mistr si hýčká své nástroje. O kuchařích to platí taktéž.
     Komentáře
  • Jak na to

    Tupé nůžky nebo nůž? Naučte se je nabrousit i bez brousku

    Před 2 roky
    Potřebujete něco ustřihnout nebo uříznout, jenže nůžky nebo nůž jsou beznadějně tupé a vy nemáte brousek? Žádný problém. Nabrousit ostří můžete i bez brousku a my vám teď ukážeme Jak na to.
     Komentáře
  • inStory

    Nabruste kuchyňské nože, výrazně si tím usnadníte práci. Rady, jak na to

    Před 2 roky
    S tupým nožem v kuchyni příliš parády neuděláte. Pokud s vašimi noži ani neukrojíte chleba či nerozkrojíte rohlík, je načase nože pořádně nabrousit.
     Komentáře
  • Sport

    Dánské brousky se Slavií nepřemohl, porazí teď Bořil s nároďákem skotské tvrďáky?

    Před 2 roky
    Přibrousit svou hru umí na trávníku náramně. Občas se však stane, že i kosa narazí na kámen. Jako když obránce Jan Bořil sahal nedávno se Slavií po Lize mistrů, ale dánský Midtjylland byl důrazně proti. Teď kapitán sešívaných stojí ve fotbalové Lize národů s reprezentací proti Skotsku. „Čekám tvrdý zápas, Skotové to mydlí,“ má Bořil jasno.
     Komentáře
  • LepšíJá

    Jak naostřit nůž i bez brousku. Olivový olej poskytne dokonalý výsledek

    Před 2 roky
    Nůž s tupým ostřím je prostě otrava. Ať chcete říznout do čehokoli, pod čepelí se předmět spíše promáčkne, než nařízne, takže jídlo nemůžete pořádně krájet a to vás nebaví. Také je dost možné, že ve své domácnosti nemáte žádný brousek na nože, což je další potíž.
     Komentáře
  • BydlímeÚtulně

    Jak správně nabrousit kuchyňský nůž, aby řezal jako nový

    Před 2 roky
    S tupým nožem se v kuchyni pracuje velmi těžko. Proto máme vždy po ruce brousky. Pro nakrájení zeleniny musíte vyvíjet spoustu úsilí a o mase ani nemluvíme. Ukončete váš boj s potravinami s tupým nástrojem. Mějte váš nůž vždy řádně nabroušený. Nejlépe toho docílíte za pomocí brousku.
     Komentáře
  • LepšíJá

    Jak nabrousit tupý nůž bez brousku. Pomůže obyčejný hrnek

    Před 2 roky
    Tupý nůž dokáže pěkně otrávit život kuchaře. A pokud není v dosahu žádný brousek, může se frustrace proměnit až v zoufalství. Je totiž jen málo věcí, které jsou otravnější než krájení tupým nožem.
     Komentáře
  • deníkPlus

    Jak doma nabrousit nože bez použití brousku

    Před 3 roky
    Tupý nůž je nejhorší a nejméně potřebný nástroj v kuchyni. Jakmile vám nejdou rozkrojit rajčata, je nejvyšší čas nože nabrousit. Jak to ale uděláte, když nemáte doma brousek?
  • Bydlíme kvalitně

    Broušení nožů: Skvěle jde o keramický hrnek. A pozor, tupí se, když se dotýkají!

    Před 4 roky
    Ostrý kuchyňský nůž je základ každé kuchyně. Dříve či později však přijde chvíle, kdy i ten nejkvalitnější nůž potřebuje nabrousit. Víte, jak se o nože správně starat, aby vám vydržely co nejdéle ostré, a jak je naostřit?
     Komentáře
Reklama