Zavřít
Pečení

Pečení

Nejnovější články na Seznamu na téma Pečení
  • iReceptář

    Koblihy ze dvou jablek a listového těsta: Bleskový moučník krok za krokem

    Před 15 hodinami
    Honí vás mlsná? Zkuste tuhle rychlou mňamku z jablek a listového těsta. Rychlý dezert za pár korun potěší nejen vás, ale i případnou návštěvu!
     Komentáře
  • Vitální senior

    Recept na skořicový pletenec a tradiční valašský frgál

    Před 1 dnem
    Vyzkoušejte recept na velikonoční skořicový pletenec. Na stole krásně vypadá, voní a skvěle chutná. Kynuté těsto symbolizuje hojnost a kruhový tvar ochranu a vítězství nad zimou. Valašský frgál je tradicí zejména na Moravě, koledníky ale potěší ve všech regionech.
     Komentáře
  • Proženy

    Křupavé pohoštění na party: kynutá sádlová kolečka s mákem a sezamem

    Před 1 dnem
    Recept na tato kolečka mám od tchyně: jemně voní sádlem, krásně křupou, ale nejsou tvrdá a v dobré kondici vydrží i několik dní. U nás se bez nich neobejde žádná rodinná sešlost a věřím, že když je jednou zkusíte, dopadne to u vás stejně.
     Komentáře
  • Adbz

    Domácí prášek do pečiva pro případ nouze: Stačí smíchat škrob s moukou a trochou vody

    Před 2 dny
    Kypřicí prášek je nedílnou složkou téměř každého pečení. S použitím pár surovin si jej ale můžete vyrobit i doma. Rozdíl nepoznáte.
     Komentáře
  • Krajské listy

    David porazil Goliáše, soud rozhodl. Krtkův dort patří všem, protože je to kus lidové tvořivosti

    Před 2 dny
    Česká firma z Polabí vyhrála soudní spor o oblíbený drobený dort nad nadnárodním potravinářským gigantem Dr. Oetker. Věřili byste, že někomu stojí zato, soudit se o recept na dort, který umí upéct každá trochu zručná hospodyně?
     Komentáře
  • iReceptář

    Jak vymazat formu na bábovku, aby šla vyklopit: Skvělý trik s pečicím papírem

    Před 3 dny
    Už od malička se učíme dělat bábovičky na pískovišti. Jakmile ale přijde na skutečné jídlo, chyby se neodpouští. Jak vymazat formu na bábovku, aby šla úplně jednoduše vyklopit?
     Komentáře
  • Receptovník

    Domácí koblihy jsou nadýchané a lehké. Jednoduchý recept zvládne i začátečník

    Před 5 dny
    Koblihy jsou spojovány s masopustem, kdy se smaží a rozdávají během veselých průvodů masek. Ale tahle dobrota se nemusí připravovat jen v tento čas, nýbrž kdykoli, protože koblihy chutnají skvěle a milují je děti i dospělí. Jenže postupovat podle tradičních receptů je zdlouhavé, chtělo by to najít recept, který odpovídá dnešní rychlé době. A naštěstí tady je recept, podle kterého zvládne nachystat koblihy kdokoli.
     Komentáře
  • Receptovník

    Perníčky milují děti i dospělí. Díky jedlé sodě budou vždy měkké a lahodné

    Před 6 dny
    Perníčky milují děti i dospělí a k chuti přijdou nejen na Vánoce. Nadšení může rychle zkazit fakt, že jsou tvrdé a nechutnají dobře. Tajemství jejich jedinečné chuti a měkké struktury spočívá v jedné složce. Stačí, abyste do těsta přidali jednu ingredienci, a vaše pečení bude mít úplně jiný výsledek. A vždy se budete moci těšit na vynikající perníčky.
     Komentáře
  • Náš dům

    Jak na smažení bez nepříjemného zápachu

    Před 6 dny
    Český národ je s nadsázkou proslavený svými typickými smaženými pokrmy. Nejen o Vánocích si užíváme smažených jídel jako je řízek. Zápach přepáleného oleje, který se vsakuje do látkových závěsů, záclon a dalších materiálů v bytě, nepotěší žádnou hospodyňku. Zápach ze smažených pokrmů přitom nevyženete tak snadno pryč. Mnohdy nepomohou ani otevřená okna. Naštěstí se dá ale smažit prakticky bez zápachu. Jak na to?
     Komentáře
  • Receptovník

    Do těsta ke koblihám se hodí přidat alkohol nebo citron. Nebudou pak při smažení nasakovat tuk

    Před 12 dny
    Na zelený čtvrtek je nezbytností konzumovat koblihy. Podle populární pověry je to velmi chutný způsob, jak zajistit své štěstí do konce roku. Koblihy jsou určitě nejchutnější čerstvé, takže neztrácejte čas stáním v dlouhých řadách do cukrárny. Před vstupem do kuchyně si přečtěte tyto tipy a koblihy nebudou absorbovat tuk.
     Komentáře
  • Adbz

    Cukr v buchtě se dá nahradit třeba i ovocnou šťávou. Chuť zůstane stejná, jen klesnou kalorie

    Před 13 dny
    Neutrální chuť a vůně bílého cukru z něj udělala nepostradatelného pomocníka v kuchyni. Pokud jste se dali do pečení a zrovna došel nebo chcete zdravější dezert, víme, jak na to.
     Komentáře
  • Receptovník

    Špenátové palačinky získají zajímavou zelenou barvu. Lze je zapéct i podávat s džemem

    Před 13 dny
    Listy špenátu jsou jedním z nejzdravějších druhů zeleniny, který můžeme získat v každém supermarketu. Špenát nemá mnoho fanoušků, naštěstí jeho struktura umožňuje propašovat ho v různých formách do mnoha jídel. V dnešním článku se podíváme, jak připravit palačinky s jeho přidáním. Zelené těsto Zelené palačinky jsou jedním z chytřejších způsobů propašování špenátu do stravy.
     Komentáře
  • Proženy

    Nutellové sušenky ze tří surovin

    Před 13 dny
    Honí vás mlsná a milujete čokoládu? Vyzkoušejte tyto jednoduché čokoládové sušenky ze tří surovin (pokud se tedy obejdete bez ozdoby), které máte upečené do 10 minut.
     Komentáře
  • KrásnéŽeny

    Pečicí papír může být sofistikovanější. Záleží na jeho tvarování i povrchu plechu

    Před 14 dny
    Tento papír je nezbytnou součástí prakticky jakéhokoli pečení. Zajišťuje, aby se dno pokrmu nepřilepilo na formu či plech. Také usnadňuje mytí a celkový úklid.
     Komentáře
  • Runwayonline

    Mlsání na víkend: Jablečný koláč s mandlovou drobenkou

    Před 15 dny
    Kombinace jablek, drobenky a mandlí je natolik osvědčená, že je naprostou zárukou úspěchu. Pokud tedy hledáte jednoduchý recept, při kterém krásně spotřebujete jablíčka, co se vám krčí na dně špajzu, tady je. Tenhle snadný jablečný koláč vás rozhodně nezklame. Jablečný koláč je oblíbenou pochoutkou nejen v anglosaských zemích, ale vlastně po celém světě.
     Komentáře
  • Proženy

    Dokonalý tvarohový koláč s karamelovými kapičkami

    Před 15 dny
    Tomuto dezertu daly jméno drobné zlatavé karamelové kapičky, které se jako zázrakem objeví chvíli po upečení na jeho povrchu. Někdy je jich víc a jindy méně... Ale úžasný tvarohový koláč, který zdobí, je vždy stejně dobrý a patří mezi nejlepší moučníky.
     Komentáře
  • Ferty

    Skvostný mřížkový koláč ze zbytků

    Před 15 dny
    Mřížkový koláč je snadná a efektní pochutina nejen k nedělní kávě. Ocení ho i nečekaná návštěva. Navíc na něj nepotřebujete žádné speciální dovednosti ani ingredience.
     Komentáře
  • Patriot magazín

    Mistři cukráři: Dezerty, na které nezapomenete. CukroBaron vsadil na luxus

    Před 15 dny
    Jsou dezerty, na které zkrátka nezapomenete. Nejen díky své chuti, ale také díky tomu, jak vypadají. Přesně takové dělá CukroBaron.
     Komentáře
  • Befity

    Fitness recept na nízkokalorické jablečné brownies

    Před 16 dny
    Pokud chcete, co se týče výživy, začít nový rok zdravě, tento recept na nízkokalorické jablečné brownies je pro vás to pravé! Jsou sladké, šťavnaté a bez hřešení.
     Komentáře
  • Befity

    Fitness čokoládový dort s vysokým obsahem bílkovin

    Před 18 dny
    Tento jednoduchý čokoládový dort s vysokým obsahem bílkovin má doslova perfektní nutriční hodnoty.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Rychlá bábovka, která nikdy neomrzí

    Před 19 dny
    Bábovka, ať už jakákoliv, je snad nejoblíbenější sladké pečivo v Česku. Můžete si ji dát k snídani, ke kávě, nebo ji nabídnout návštěvě, zkrátka s ní nikdy neurazíte. Její příprava je navíc snadná a rychlá, vyzkoušíte tento recept?
     Komentáře
  • Runwayonline

    Škola pečení: Babiččin snadný chléb. Voňavý a moc dobrý

    Před 21 dny
    Máte chuť si doma upéct dobrý chléb? Iva Trhoňová, která o pečení různých dobrot napsala už několik úspěšných kuchařek, vám prozradí svůj rodinný recept.         
     Komentáře
  • Vlasta

    20 NEJ Mirky van Gils Slavíkové: Největší útrata, kterou jsem zaplatila, bylo třetí manželství

    Před 22 dny
    Největší krásy i těžkosti života popisují pro Vlastu zajímaví lidé - tentokrát světoznámá cukrářka, porotkyně televizního pořadu o pečení, Mirka van Gils Slavíková. Co ráda jí, kam ráda utíká, komu se svěřuje? Všetečné otázky jsme nechali na konec.
     Komentáře
  • Proženy

    Makový jahelník: Obejde se bez mouky a bude chutnat malým i velkým

    Před 25 dny
    Makový jahelník je dezert, u kterého vyhrávají všichni: dětem moc chutná a já jim ho s radostí nabídnu, protože je plný zdravých surovin, které jim prospívají. Tu trochu cukru, který obsahuje, hravě vyběhají.
     Komentáře
  • Recepty prima nápadů

    Recepty na štrůdl: Jablečný od babičky, staročeský s pivem, z listového těsta i slaná verze

    Před 26 dny
    Docházejí vám nápady na dezerty? Někdy se více než složité koláče osvědčí klasika, kterou dělali už naše babičky. Do této kategorie patří jednoznačně záviny, na kterých si pochutná celá rodina. Jejich předností je, že se hodí nejen jako sladká tečka po obědě, ale přijdou vhod i k snídani nebo jako sladkost pro malé školáky. A kdybyste náhodou neměli chuť na cukr, najdete mezi recepty i slanou verzi.
     Komentáře
  • Feminela

    Koblihy a fánky k masopustu patří. Pozor na jejich kalorickou hodnotu a množství tuku

    Před 26 dny
    Tyto tradiční sladké pochoutky možná potěší naše chuťové pohárky, ale určitě neprospívají našemu organismu. Mají vysoký obsah kalorií a vysoký glykemický index. Jelikož se konzumují většinou jen v jednom období v roce, není to žádný problém.
     Komentáře
  • Adbz

    Jak na kynuté těsto: Mléko, vejce a cukr ho mohou pokazit. Pro dokonalý výsledek se doporučuje použít olej

    Před 1 měsícem
    Aby se vám podařilo připravit to nejlepší kynuté těsto, měli byste se vyvarovat těchto chyb. Díky tomu bude váš konečný výrobek chutnat jak od profesionálů.
     Komentáře
  • ČasProŽeny

    Netradiční recept na štrůdl. Vyzkoušejte pro změnu slaný

    Před 1 měsícem
    Jste unavení stereotypem ve vaší kuchyni? Zkuste změnu a vyzkoušejte opak známého jablečného závinu. Tento křehký, chutný a hlavně slaný protějšek si každý zamiluje. Můžete si ho dopřát jako malý oběd nebo také večer u televize.
     Komentáře
  • Adbz

    Domácí buchty, koláče a pečivo budou jako čerstvé i po 3 dnech. Stačí přidat trochu škrobu

    Před 1 měsícem
    Aby vám pečivo po upečení během pár dní nezvtrdlo a neseschlo, přidejte do svého receptu tuto tajnou přísadu. Díky ní si vychutnáte čerstvé domácí pečivo mnohem déle.
     Komentáře
  • Svět cestovatele

    Pastýřský koláč – anglická specialita, která se skvěle hodí i na český stůl. Musíte jen skousnout trochu netradiční přípravu brambor

    Před 1 měsícem
    Pastýřský koláč – anglická specialita: Nadýchaná bramborová kaše s křupavou krustičkou nahoře a vespod šťavnaté masíčko ochucené zeleninou a voňavým kořením. Pastýřský koláč není moučník, ale skvělé jídlo z jednoho pekáče třeba na nedělní oběd.
     Komentáře
  • Receptovník

    Makový závin během pečení snadno popraská. Zkušené pekařky radí triky, díky kterým se vždy povede

    Před 1 měsícem
    Makovec symbolizuje prosperitu pro nadcházející rok, takže se vyplatí připravit jej s náležitou péčí. Prasklé těsto nezmění chuť výsledného koláče, ale určitě nepotěší žádnou z hospodyň. Naštěstí je důvod docela jednoduchý a můžete se mu snadno vyhnout. Tato chyba ničí dokonalé pečení Pečení makového koláče nemusí být tak jednoduché, jak se zdá. Koláč může způsobit problémy zejména amatérským cukrářům, kteří právě začínají své dobrodružství s přípravou závinů.
     Komentáře
  • Befity

    Low-carb květáková pizza místo té z mouky

    Před 1 měsícem
    Všichni fanoušci vegetariánských jídel pozor! Tato lahodná kombinace květáku a variace na pizzu nemá jen nízký obsah sacharidů, ale také opravdu vynikající.
     Komentáře
  • Naše zahrada

    Víkendové mlsání: Připravte si masopustní šišky podle prarodičů

    Před 1 měsícem
    V dnešní době masopust, lidově však ostatky, voračky, voráčí, končiny či fašank, mají počátek vždy stejný, a to 6. ledna. Avšak vrchol masopustu, který vnímáme všichni jako začátek půstu, je každý rok jiný. Letos je to tedy 21. února před Popeleční středou. Ať už držíte půst, nebo si maso rádi dopřejete i v tomto období, záleží pouze na vašem rozhodnutí. Nicméně jedno zůstává jisté, a to je, že snad nikdo nepohrdne vynikajícími masopustními šiškami. Zmíněné šišky jsou z deníku receptů mých prarodičů, kteří vždy věděli, co zachutná nejen vnoučatům, ale také celé rodině. Možná zachutnají i vám.
     Komentáře
  • Jímeto

    Od pudinku pro chudé až ke královskému dvoru. Tajemná cesta mrkvového dortu na váš stůl

    Před 1 měsícem
    Mnozí historici se domnívají, že mrkvový dort vznikl ve středověku, kdy byl nedostatek cukru a jiných sladidel. Následně se stal oblíbeným dezertem vyšších vrstev a dnes si na něm pochutnáváme všichni.
     Komentáře
  • Knihobaze

    Masopustní koblížky bez cholesterolu podle Pavly Momčilové

    Před 1 měsícem
    Tvarohové těsto je vždy zdravější – obsahuje více bílkovin. Bílkoviny potřebujeme nejen my senioři, ale hlavně děti ke svému vývoji a růstu.
     Komentáře
  • Svět cestovatele

    Masopustní koblihy – usmažte si ty nejlepší podle osvědčeného receptu předávaného po generace a na moderní náhražky zapomeňte

    Před 1 měsícem
    Masopustní koblihy: Koblihu dnes již nikdo nepovažuje za sváteční jídlo, jako tomu bylo dříve. Koupit se dá v každém obchodě s pečivem denně. Přesto domácí voňavý koblížek usmažený na sádle nebo přepuštěném másle a za horka obalený v cukru, ať už s jakoukoli náplní, chutná úplně jinak než ten z pekárny.
     Komentáře
  • OnlyU

    Muffiny si můžete vychutnat i naslano. Zkuste špenátové, sýrové nebo s česnekem a bylinkami

    Před 1 měsícem
    Když se řekne muffin, většina z nás si nejspíš představí sladký dezert s čokoládovými kousky a šlehačkou navrchu. Málokdo by si pokrm spojil s česnekem, špenátem, šunkou nebo sýrem. Muffiny se ale dají udělat i ve slané verzi a to hned na několik způsobů.
     Komentáře
  • OnlyU

    Sernik: Polský koláč bez mouky se hodí i pro celiaky

    Před 1 měsícem
    V Polsku se mu říká sernik, do češtiny ho ale někdy překládáme také jako tvarožník. Nadýchaný tvarohový koláč má v zemi, ze které pochází, tradici vánočního dezertu. Přesto se ale peče běžně i během roku. Vyzkoušet si ho tak můžete i doma úplně kdykoli, žádnou tradici tím neporušíte.
     Komentáře
  • Toprecepty

    Strouhaná buchta s tvarohovou náplní zachutná všem

    Před 1 měsícem
    Máte-li rádi šťavnaté moučníky s trochu křupavým vrškem, tak tahle buchta je přesně pro vás. Těsto voní kakaem a máslem a ve spojení s jemnou tvarohovou náplní funguje i na ty nejmlsnější jazýčky. Strouhaná buchta navíc patří mezi oblíbené retro moučníky, její vůně vás tak ve vzpomínkách možná dovede do maminčiny kuchyně...
     Komentáře
  • Receptovník

    Chrusty patří k masopustu i Velikonocům. Recept s pivem zachutná nejen milovníkům sladkého

    Před 1 měsícem
    Chrusty jsou obdobou našich božích milostí. Proto se hodí tuto pochoutku připravit na Velikonoční pondělí a masopust. Mnozí lidé jedí chrusty pouze jednou do roka. Pokud přemýšlíte, jak se vyhnout problémům při přípravě těsta, stačí znát tento osvědčený recept a pár tipů. Můžete zkusit i netradiční chrusty s pivem. Těsto je potřeba „tlouct“, aby bylo jemné a nadýchané Tento dezert se spojuje s masopustem a mnoho lidí ho právě jí v tomto období.
     Komentáře
  • Svět cestovatele

    Upečte si letos delikátní masopustní švédské koblížky semlor – příprava je triviální a v ústech se rozplynou jako obláček

    Před 1 měsícem
    Masopustní švédské koblížky semlor:  Zní to jako protimluv, kobliha je přece smažená. Ale vězte, že švédské koblížky nebo houstičky (jako doslovný překlad některých jejich názvů) se skutečně pečou. Semlor, stejně jako naše koblihy, se pečou nejčastěji v období masopustu. Pokud chcete ochutnat něco nového, upečte si tyto lahodné koblížky.
     Komentáře
  • Recepty prima nápadů

    5 receptů na perník: Vyberete si klasiku, bezlepkovou verzi či experiment z dýně?

    Před 1 měsícem
    Perník od maminky nebo babičky je samozřejmě nejlepší, to je jasné… ale připravili jsme pro vás několik receptů na různé druhy perníků. Každý je jiný, proto věříme, že si mezi nimi najdete ten svůj. Třeba takový dýňový vás překvapí svou vláčností a to, že je v něm dýně, vlastně ani nepoznáte (ani děti, slibujeme).
     Komentáře
  • Ferty

    Citronová babeta podle receptu ze socíku. Nejvoňavější a nejnadýchanější

    Před 1 měsícem
    Populární babeta byla vždy oblíbená u dětí i dospělých. Tento nadýchaný moučník s vůní citronu je ideální nejen jako zákusek ke kávě, ale může být i chutnou sladkou snídaní.
     Komentáře
  • Runwayonline

    Čím potěšit svou lásku? Upečte to nejlepší brownies na světě

    Před 1 měsícem
    Brownies je moučník obestřený mnoha legendami a tajemstvími. Mnozí mají dojem, že upéct ho je složité a náročné. Opak je pravdou. Zkuste ho podle tohoto naprosto skvělého a jednoduchého receptu a uvidíte, jak snadné to je.
     Komentáře
  • Runwayonline

    Pečeme na masopust: Štědrý závin

    Před 1 měsícem
    Pokud hledáte nějaký originální recept na dobrotu, kterou můžete nabídnou hostům o masopustu, tady je. Jde o naprosto osvědčený recept na štědrý závin, který si zamilujete a určitě si jej upečete i během roku.
     Komentáře
  • Receptovník

    Nadýchaný piškot je základem nejlepších dezertů. Na bezlepkové variantě si pochutnají i lidé s alergií

    Před 1 měsícem
    Piškot. Je naprostým základem pro jednoduché sladké plněné rolády a dorty, navíc se snadno připravuje a mnohdy jej děti stačí sníst ještě dříve, než se použije na samotný dezert. Jeho jednoduchost spočívá v běžných surovinách, kterými jsou mouka, vejce a cukr, přičemž nadýchanosti se docílí pomocí vyšlehaných bílků. V takovém případě je ale piškotové těsto zapovězené celiakům nebo lidem s alergií na lepek. Jak tedy postupovat? Řešením je bramborová mouka!
     Komentáře
  • Jímeto

    Připomeňte si masopustní tradice poctivými domácími koblihami. Zkuste marmeládové nebo makové

    Před 1 měsícem
    Svátkem Tří králů začalo letošní masopustní období, které bude trvat až do 2. března. I když již význam masopustu pomalu upadá, určitě neuškodí si ho připomenout například přípravou masopustních koblih.
     Komentáře
  • Proženy

    Valentýnská sladká srdíčka na plech: Velice jednoduchý a efektní moučník

    Před 1 měsícem
    Máte rádi brownies a cheesecake? Spojte to dohromady a upečte si tento úžasný dezert. Chcete potěšit někoho milého? Vykrájejte z hotového moučníku srdíčka nebo jiné pěkné tvary. Úspěch zaručen!
     Komentáře
  • Toprecepty

    Moučník na neděli: Polštářkový koláč je nadýchaný i krémový zároveň a chutná skvěle

    Před 1 měsícem
    Někdy se mu také říká "prošívaná deka", protože přesně tu připomíná. Zároveň je ale nadýchaný jako polštářek, těsto tohoto koláče je krásně vláčné a jemné a protkané lahodnou tvarohovo-pudinkovou náplní. Zkrátka jedna báseň!
     Komentáře
  • OnlyU

    Mokrej pes: Jablečný dort zvládnou i ti, kteří si v kuchyni moc nevěří

    Před 1 měsícem
    Pod slovním spojením „mokrej pes“ si nejspíš většina lidí nepředstaví lahodný koláč. Vybaví se nám spíš špinavé a zapáchající zvíře. Jenomže v české kuchyni se tak skutečně říká jablečnému dezertu, který je překvapivě i přes své jméno velmi oblíbený.
     Komentáře
  • JenŽeny

    Jak použít pečicí papír, aby se nekroutil? Vyzkoušejte jednoduchý trik se zmačkáním a vodou

    Před 1 měsícem
    Pečicí papír je univerzálním pomocníkem při pečení dortů, moučníků, ale i zeleniny nebo masa. Jistě jste si už ale někdy položili otázku, jak dát pečící papír do formy, aby se nekroutil a nedělal neplechu. Aby pečicí papír dokonale přilnul k plechu nebo také k dortové formě, vyplatí se znát následující trik, který si nebudete moci vynachválit.
     Komentáře
  • OnlyU

    Játrový dort je vynikající předkrm i večeře. Chutná skvěle s chlebem i samotný

    Před 1 měsícem
    Na první dojem nejspíš játrový dort nezní jako nejchutnější dezert. Ve skutečnosti jde ale o pokrm, na kterém si pochutnají milovníci masa a zajímavých kombinací chutí. Obvykle se dort konzumuje jako předkrm nebo dezert, dát si ho ale můžete třeba i k večeři.
     Komentáře
  • OnlyU

    Pampušky: Slané buchty, které se hodí k boršci i k českým polévkám

    Před 1 měsícem
    Pokud máte dojem, že všechno pro českou kuchyni typické pečivo už znáte, možná je načase vyzkoušet něco ze zahraničních pokladů. Například na Ukrajině se běžně dělá chléb složený z jednotlivých menších buchet, kterým se říká pampušky. Jeho příprava není nijak složitá a vy při jeho pečení vyzkoušíte opět něco nového. Zdroj
     Komentáře
  • OnlyU

    Blondies: Dezert, který si vychutnáte se šlehačkou, se skořicí i s mandlemi

    Před 1 měsícem
    Brownies je sladký čokoládový dezert, který dostal jméno podle své barvy (brown znamená anglicky hnědá). A stejně tomu je i u blondies. Jakožto žlutobílý moučník připomíná barvu blonďatých vlasů. Tento jednoduchý dezert si vychutnáte se šlehačkou, se skořicí i s mandlemi, nemusíte se ale bát experimentovat.
     Komentáře
  • iReceptář

    Vlčnovské vdolečky. Takhle se připravovaly s Jiřinou Bohdalovou v televizi

    Před 1 měsícem
    Také milujete vlčnovské vdolečky stejně jako Jiřina Bohdalová? Upečte si oblíbené pečivo podle receptu, o který se podělila s herečkou jedna z pokračovatelek vlčnovské tradice.
     Komentáře
  • iReceptář

    Jablečná náplň do buchet a na štrúdl do sklenic: Budete ji mít po ruce celý rok

    Před 1 měsícem
    Pokud patříte mezi milovníky jablečných dezertů, moc dobře víte, kolik práce je s loupáním a strouháním jablek pokaždé, když se rozhodnete vykouzlit nějaký jablečný závin nebo koláč. Tomu ale můžete zcela předejít. Zavařte si jablka do zásoby a práce vám při pečení půjde snadno od ruky.
     Komentáře
  • Jímeto

    Plněné chleby si zamilujete. Vyzkoušejte osvědčené recepty nebo buďte kreativní

    Před 1 měsícem
    Plněný chléb se hodí jako hlavní chod i předkrm. Variace plněného chlebu vám umožní popustit uzdu fantazii a vytvořit vlastní neodolatelnou kombinaci. Pro začátek vám však přinášíme několik osvědčených receptů.
     Komentáře
  • OnlyU

    Lopaťák: Borůvkový koláč typický pro severní Moravu nasytí rodinu i hosty

    Před 1 měsícem
    Když už člověk peče koláč, měl by ho udělat pořádný, aby se z něj najedla celá rodina a ještě zbylo pro hosty. Takzvaný moravskoslezský lopaťák tuto podmínku rozhodně splňuje. Borůvkový koláč velký jako lopata je pro tamní kuchyni jídlem velmi typickým.
     Komentáře
  • Runwayonline

    Škola pečení: Jak na domácí křupavé a nadýchané rohlíky?

    Před 1 měsícem
    Upéct domácí křupavé rohlíky je lehčí než by se mohlo zdát. Když tedy víte, jak na to. A navíc to může být i skvělá terapie na odbourání stresu. Při jejich přípravě zapomenete na všechny problémy světa a práci s těstem si náramně užijete.
     Komentáře
  • OnlyU

    Nadýchaný chléb ze sněhu připomíná obláček na nebi a je lehký na přípravu

    Před 1 měsícem
    Na čerstvý domácí křupavý chléb jen tak něco nemá. Už jste ale slyšeli o chlebu ze sněhu? V angličtině se mu říká cloud bread (v překladu obláčkový či oblačný chléb), a to právě proto, že připomíná obláčky na nebi. Je velmi lehký na přípravu, křehký a vaše děti ho budou chtít jíst jen tak samotný.
     Komentáře
Reklama