Zavřít
Tvaroh

Tvaroh

Nejnovější články na Seznamu na téma Tvaroh
  • Prima Fresh

    Vzpomínka na dětství: Kynuté šátečky plněné tvarohem

    Před 5 hodinami
    Milujete šátečky s tvarohem? Nedivíme se vám, my bychom jich snědli celý plech! Připravte si je na víkendové posezení s rodinou, rozhodně si na nich smlsnou úplně všichni. Možná se přidají i sousedi!
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    „Jaro volá!“ Lahodná zeleninová pomazánka, kterou budete chtít dělat stále dokola

    Před 1 dnem
    Pomazánky jsou jednoduché, levné a přitom velice chutné. Do této kategorie patří rozhodně i naše zeleninová pomazánka, která vás velice překvapí svou chutí. Díky mnžoství zeleniny vás zároveň příjemně navodí na jaro. Recept je na konci pořadu.
     Komentáře
  • Dnes vaří děda

    Výborné jahodové knedlíky v podání dědy kuchaře. Tak dobré, že si jistě přidáte

    Před 3 dny
    Suroviny 4 porce Jahodové knedlíky z tvarohového těsta: 250 g tvaroh 1 ks vejce 2 lžíce mouka hrubá 2 lžíce cukr 100 g jahody 1 lžíce másla Na ozdobu: 2 lžíce zakysané smetana 1 lžíce moučkový cukr ½ lžičky skořice
     Komentáře
  • TopRecepty

    Drážďanský pudinkový koláč Eierschecke má nadýchaný korpus a dvojitou náplň z tvarohu a pudinku. Díky tomu chutná božsky!

    Před 3 dny
    Koláč Eierschecke na první pohled tak trochu připomíná cheesecake nebo jeho německou obdobu Käsekuchen. Tvaroh se do něj ostatně i přidává, kromě toho ale rovněž i spousta vajíček, které koláči dodávají vláčnou pudinkovou chuť a celý dezert se díky tomu úžasně rozplývá na jazyku.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Banánový jáhelník s tvarohem a malinami podle Mamachef

    Před 5 dny
    Už jste někdy ochutnali jáhelník? Jde o alternativu rýžového nákypu, kterou rozhodně musíte zkusit. Obzvlášť kombinace s banánem, čokoládou a malinami je famózní.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Holka u plotny radí: Tvarohový závin à la štola zvládneme snadno a chutí nám připomene sváteční moučník

    Před 11 dny
    Máte rádi vánoční štolu, ale je na vás moc hutná a moc sladká? Zkuste tuhle snazší verzi z tvarohu a listového těsta. Chutí klasickou štolu velmi připomíná, ale na přípravu je mnohonásobně snazší a také není tak hutná.
     Komentáře
  • Prima Fresh

    Bleskový Míša dezert do skleničky podle Mamachef

    Před 11 dny
    Dezerty hotové za pár minut mají vždycky úspěch! Ne vždy je totiž čas na zdlouhavé pečení, přípravu složitých krémů apod. Pokud navíc milujete Míša řezy, určitě byste měli tento bleskový dezert do skleničky od Mamachef vyzkoušet.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Úžasná tvarohová pomazánka s pažitkou. Tak ji připravuje moje babička

    Před 12 dny
    Tvarohovou pomazánku můžete připravit snad na tisíc způsobů. Tento recept na tvarohovou pomazánku s pažitkou je jednoduchý a přitom vynikající. Suroviny jsou pro dvě porce a příprava tvarohové pomazánky s pažitkou zabere necelých 5 minut. Suroviny: měkký tvaroh 150 g, česnek 2 stroužky, pažitka, eidam 100 g, mléko, pepř a sůl.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Půlhodina zábavy a domácí tavený sýr jen ze tří surovin je na stole! Je levnější, zdravější a jemnější než z obchodu

    Před 17 dny
    Mažete si rádi na chleba tavený sýr nebo jej používáte do pomazánek? Tento mléčný výrobek je oblíbený pro svou jemnou a krémovou konzistenci, snadnou roztíratelnost a dlouhou trvanlivost. Pokud vám u toho z obchodu vadí, že přesně nevíte, z čeho byl vyroben, udělejte si doma vlastní. Je to překvapivě snadné a stačit vám budou jen tři ingredience.
     Komentáře
  • Špetka Slovácka

    Metyja: Brambory nasladko, které vařily babičky na Slovácku

    Před 18 dny
    Tradiční recept slovácké kuchyně, jehož základem jsou brambory nasladko, to je metyja!
     Komentáře
  • Feminela

    Skyr je bohatý na bílkoviny a vitamín B. Nesmí chybět v jídelníčku sportovců ani diabetiků

    Před 20 dny
    Na tuzemské pulty obchodů přišel z dalekého Islandu a získává si srdce místních strávníků. Skyr patří mezi mléčné výrobky, je blízký tvarohu, někdo jej připodobňuje k řeckému jogurtu.
     Komentáře
  • TN

    Žebříček ukázal nejoblíbenější pečivo světa. Umístilo se na něm i české

    Před 22 dny
    Tradiční kynuté koláčky s mákem, tvarohem či povidly seženeme snad v každé tuzemské pekárně. A nejen Čechům chutnají. To potvrzuje i fakt, že se umístily vysoko na světovém žebříčku nejpopulárnějšího pečiva. Tři desítky druhů ale mají lidé ve světě ještě raději, přičemž žebříčku dominuje francouzský croissant.
     Komentáře
  • Receptovník

    Cheesecake sestry Anastázie: božské spojení tvarohu a rozinek se rozplyne na jazyku

    Před 1 měsícem
    Tvarohový dort je sázka na jistotu, protože chutná snad úplně každému. Navíc dobře vypadá a hodí se na běžné posezení u kafíčka i na sváteční stůl při oslavách a setkání s přáteli. Receptů existuje velké množství, ale tento je v mnohém unikátní. Autorkou je sestra Anastázie Pustelniková, která je řeholnicí v Kongregaci dcer Boží lásky a působila na různých místech, na základě svých kuchařských zkušeností pravidelně vydává knihy receptů.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Tradiční pomazánka „pálivec“, která zachutná celé rodině

    Před 1 měsícem
    Pomazánka "pálivec" je tradiční pomazánkou zakořeněnou již v ČSN. Tato verze je ideální k pivu, ale díky malému množství chilli si ji můžou dát i ženy. Je vhodná na jakékoliv chlebíčky či jednohubky a její výhodou je, že je zároveň i pro vegetariány, kteří si ji mohou ozdobit jen paprikou. Recept je na konci pořadu.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Banánová pomazánka: Nejlepší snídaně, která vás dostane ze stereotypu

    Před 1 měsícem
    Pomazánka nemusí být jen slaná. Důkazem je tato sladká banánová pochoutka, kterou můžete jíst samotnou nebo si jí namažete na chleba. Jde o zdravou sladkou záležitost, která vám svou chutí vyrazí dech. Recept je na konci pořadu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Vyzkoušeli jsme za vás: Jak na domácí lučinu z jogurtu a smetany nebo jen z mléka a citronu? Jednoduchý postup zvládne každý

    Před 1 měsícem
    Smetanové sýry patří k oblíbeným mléčným výrobkům. Existuje jich celá řada, u nás je jejich nejslavnějším reprezentantem Lučina a často tímto názvem označujeme i podobné sýry. Lučinu milujeme pro možnost využít ji do pomazánek, dezertů i koláčů. Pokud si ji připravíte domácí, pochutnáte si na ní ještě víc.
     Komentáře
  • OnlyU

    Jabkance: Tradiční českotřebovská pochoutka se prodává na místní pouti a dělá se z brambor

    Před 1 měsícem
    Říká se jim jabkance, s jablky ale překvapivě nemají vůbec nic společného. Sladké kapsičky plněné tvarohem nebo povidly se u nás dělají především v České Třebové, odkud jejich tradice pochází. Pro svou zajímavou chuť je ale sladké pečivo oblíbené i jinde.
     Komentáře
  • Vím, co jím

    Jablečné kefírové lívance

    Před 1 měsícem
    Lívance jsou skvělou snídaní, tyhle si díky rychlé přípravě můžete připravit nejen o víkendu. Pokud k nim navíc přidáte i zdroj bílkovin v podobě tvarohu či skyru, zasytí vás na delší dobu. Recept prošel hodnocením a byl certifikován logem Vím, co jím. Tabulku s výživovými údaji naleznete na konci.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na masopustní vrkoče: Nadýchané sváteční koláče voní tvarohem a vanilkou a tradičně se pekly k muzice

    Před 1 měsícem
    K masopustu patří hlavně koblihy, za starých časů se ale převážně na venkově pekly na masopustní bály a další veselice i jiné druhy pečiva. Jedním z nich byly třeba vrkoče. Sladké koláče z kynutého těsta připomínaly šátečky a rozdávaly se u muziky nejlepším tanečníkům.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na výrobu domácí ricotty: Tento lahodný sýr zvládneme udělat i doma, stačí k tomu jen tři ingredience

    Před 1 měsícem
    Historie ricotty sahá až do antických dob, kdy jejím základem bylo kozí a ovčí mléko. Dlouhá léta ale stála ve stínu „velkých“ a „slavných“ sýrů, protože byla jen vedlejším produktem.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jednoduché tvarohové masopustní koblihy zvládneme snadno. Nemusejí se nechávat kynout a jsou krásně vláčné

    Před 1 měsícem
    Dostali jste chuť na koblihy, ale na ty z kynutého těsta si netroufnete? Tak zkuste jejich zjednodušenou nekynutou verzi. Malé koblížkové jednohubky se připravují ze snadného tvarohového těsta a když je vylepšíte navíc rozinkami, budete se oblizovat až za ušima.
     Komentáře
  • Mňam aneb Prima vařečka

    Legendární Stella Zázvorková peče ovocný dort podle svého receptu a vzpomíná na historky z natáčení

    Před 1 měsícem
    Mojmír Maděrič hodnotí originální recepty v legendárním soutěžním pořadu Mňam aneb Prima Vařečka. Celé díly můžete sledovat na iprima.cz
     Komentáře
  • Novinky

    Recepty na dobroty z tvarohu: Chačapuri, cheesecake, buchtičky a pomazánky

    Před 1 měsícem
    Z tvarohu dnes pro vás připravila pomazánky a napekla báječné pokrmy Olexandra Semeňuk, která působí v restauracích Babiččina zahrada a The Bistro.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na vláčnou tvarohovou bábovku? Díky triku „3x10“ bude krásně nadýchaná a perfektně ji vyklopíme z formy

    Před 1 měsícem
    Možná je bábovka nejčastějším dezertem, který se u vás doma objevuje. Vláčná tvarohová bábovka je skvělou volbou, za kterou budete sklízet pochvaly. Jak připravit tu nejlepší a jak ji obměnit?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Pečeme s Ivou: Fantasticky nadýchané vdolečky - voňavá dobrota, kterou si zamiluje celá vaše rodina

    Před 1 měsícem
    Smažené vdolky jsou lehounké jako peříčko a tak voňavé! Tenounká křupavá kůrka každého vdolku schovává nadýchanou žluťounkou a vonící střídku… Chutnají třeba s povidly morušovými (nebo švestkovými) a strouhaným tvarohem, ale výborné jsou i s marmeládou.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Nejlepší varianta na česnekovou pomazánku - tuto si oblíbí i dámy

    Před 1 měsícem
    Tradiční česneková pomazánka se dělá z majonézy nebo tvarohu a k tomu česnek. My jsme zvolili odlehčenou variantu a vdechli jí trochu středomořského ducha. Jistotou je, že se tato pomazánka stane hvězdou každé sešlosti a oblíbý si ji i dámy. Recept na konci pořadu.
     Komentáře
  • Menutovka

    Domácí staročeská pomazánka „pivní sýr“. A zbytek lahváče potom dopijete

    Před 1 měsícem
    Když zrovna nechceme nebo nemůžeme na pivo do hospody, tak proč si ho trochu nedat doma? Zkuste „pivní sýr“ – pomazánku objevenou v jedné staré kuchařce. A zbytek lahve pěkně dopijeme a s další rovnou servírujeme. Ingredience: 250 g měkkého tvarohu 3 vrchovaté lžíce majonézy 4 sardelové řezy v oleji necelá lžička soli malá cibule 2 lžičky dijonské hořčice lžička mleté papriky (ideálně uzené) špetka mletého nebo drceného kmínu 2 lžíce piva čerstvá pažitka Postup Do mixéru vložte tvaroh, máslo, sardelky včetně trošky oleje z plechovky a malou cibulku na čtvrtky. Osolte a rozmixujte asi minutu na jemnou hmotu. Přendejte ji do misky a přidejte zbytek ingrediencí: dijonskou hořčici, lahůdkovou (pálivou, uzenou) papriku, drcený nebo mletý kmín a konečně – pivo! Zatím dvě až tři lžíce, případně ještě přidejte při dochucování. Zbytek lahve vypijte, předejte manželovi nebo příteli a směs promíchejte. Pomazánka bude hodně tekutá, nezapomeňte ji hodně vychladit. A než ji dáte do ledničky, doplňte ještě trochu zeleně – třeba najemno nasekanou jarní cibulku nebo pažitku. Dosolte a opepřete dle potřeby. Servírujte s chlebem. Případně i dalším pivem...
     Komentáře
  • iReceptář

    Legendární socialistická pomazánka Palivec podle ČSN 1968. Pikantní tak akorát

    Před 1 měsícem
    Připravte si skvělou retro pomazánku, kterou máte hotovou během pár minut. Palivec přijde k chuti spíše dospělým, protože má díky feferonkám opravdu říz.
     Komentáře
  • Apetit

    Tvarohová pomazánka 12x jinak a vždy skvěle: Připravte si bleskovou snídani či večeři plnou bílkovin

    Před 2 měsíci
    Pomazánky z tvarohu jsou zdravé, lehké a snadné. Z jednoho základu připravíte spoustu variací. Vybrali jsme pro vás recepty, které v teplých jarních dnech využijete jako chutné všednodenní večeře. Nabízíme vám varianty inspirované tradicí pro všední den i takové, které se hodí jako pohoštění pro sváteční chvíle.
     Komentáře
  • Proženy

    Když se vám nechce patlat s buchtami: Upečte si koláč na plech se čtyřmi náplněmi

    Před 2 měsíci
    Nevíte, jestli makový, ořechový, nebo tvarohový? Pokud si nejste jistí, na jaký koláč z kynutého těsta máte chuť, flekanec je ideální. Zpracujete do něj všechny druhy náplní.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Jednoduchá pomazánka za babku - neodolatelná hermelínová se šunkou

    Před 2 měsíci
    Pomazánek je nepřeberné množství, ale tato je skuečně chutná a přitom velice jednoduchá. Naše hermelínová pomazánka potěší zároveň vaši peněženku, protože vyjde o mnoho levněji než v krámě. Recept na konci pořadu.
     Komentáře
  • DIAstyl

    Benefity kokosového oleje: Vyzkoušejte ho ve strouhaném koláči s tvarohem

    Před 2 měsíci
    Tuk je jednou z makroživin, kterou tělo potřebuje ke správné funkci našeho systému. O tom, jaké tuky jsou a nejsou vhodné, se vedou dlouhé debaty a vytvářejí se mnohačetné studie. Jinak tomu není ani u kokosového oleje, který je jedněmi přijímán jako superpotravina s léčivými vlastnostmi, ti druzí ho haní a koukají na něj skrz prsty. Pojďte se přesvědčit o tom, že se kokosového oleje nemusíte bát – a zároveň ho můžete vyzkoušet v koláči s tvarohem.
     Komentáře
  • Asenior

    Dvojctihodné koláče s tvarohem a povidly podle Josefa Maršálka

    Před 2 měsíci
    Dvojctihodné, nebo také moravské koláče. Ať už jim říkáte jakkoliv, jde o koláče s dvojí náplní: jedna tvarohová uvnitř, povidla nebo marmeláda nahoře. Dnešní recept pro vás připravil věhlasný cukrář Josef Maršálek.
     Komentáře
  • Na Kafeečko

    Nutriční terapeutka: Budete-li chodit 4x týdně do fitka a zakazovat si jíst, nezhubnete

    Před 2 měsíci
    Pozvání do novoročního dílu talk show Miluše Bittnerové Na kafeečko přijala výživová poradkyně slavných Lada Nosková. Pod její taktovkou úspěšně zhubly Veronika Freimanová, Kamila Špráchalová nebo Jitka Asterová. Proč bychom si jídlo měli nosit do práce v krabičkách? A jak ona sama dokázala zhubnout po porodu 15 kilo?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Prezident Edvard Beneš miloval obyčejná jídla. Třeba kávu s mlékem, nebo tyhle jednoduché sladké nudle s tvarohem

    Před 2 měsíci
    Přemýšleli jste někdy, co se tak jí na Pražském hradě nebo v Lánech? I když by člověk očekával na prezidentské tabuli samé delikatesy, druhý československý prezident Edvard Beneš nic takového nevyžadoval. Pojďte si spolu s námi při příležitosti blížících se voleb zavzpomínat, jaká jídla měl právě on nejraději.
     Komentáře
  • Apetit

    Vyznáte se v mléčných výrobcích? Čím se liší řecký jogurt od běžného

    Před 2 měsíci
    Čerstvé sýry, skyr, tvaroh, ricotta… Vybrat si můžete z nabídky téměř nepřeberné. A jistotou je, že každý z produktů vaši kuchyni obohatí. Víte ale, jak a kdy kterým dotáhnout chystaný pokrm k dokonalosti? Poradíme vám, jak na to!
     Komentáře
  • Svět Ženy

    Zbavte se tuku na břiše pomocí jídla: Nejlepšími pomocníky jsou sýry. Tvaroh je číslo jedna

    Před 2 měsíci
    Sýr a tvaroh jsou skvělými pomocníky v redukčních dietách, protože obsahují velké množství bílkovin a při správném výběru sýra či tvarohu i minimum tuků. Přečtěte si, jaké druhy sýra jsou pro redukční dietu nejvhodnější a proč je tvaroh tak magickým pomocníkem při redukčních dietách, že ho do svých jídelníčků zařazují i profesionální sportovci.
     Komentáře
  • Vaříme s Kubíčkem

    Vynikající žemlovka bez tvarohu, která vymaže vzpomínky na tu ze školní jídelny

    Před 2 měsíci
    V dnešním videu o vaření upečeme vynikající žemlovku bez tvarohu. 🔥Suroviny: 14 rohlíků, 2 ks vejce, 1 l mléka, 5 jablek, vanilkový cukr, strouhanku, cukr, máslo a skořici.
     Komentáře
  • Apetit

    Dokonalé cheesecaky všech chutí: Zkuste banánový, hruškový i Basque burnt

    Před 2 měsíci
    Připravit dokonalý cheesecake je tak trochu kumšt. Vyberte si pod článkem jeden z našich 26 nejoblíbenějších receptů a pusťte se do pečení! Pak už jen stačí posadit kousek na dezertní talířek, vzít do ruky lžičku a přenést se do nebes. A nezapomeňte, že cheesecake je lepší péct delší dobu na nižší teplotu!
     Komentáře
  • Feminela

    Druhá snídaně udrží mozek aktivní po celé dopoledne. Práce půjde od ruky a kila dolů

    Před 3 měsíci
    Ráno čapnout krabičku s jídlem a utíkat do práce. Taková scéna je typická pro lidi, kteří preferují druhou snídani.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Rychlá celerovo-sýrová pomazánka se stane hvězdou každé oslavy

    Před 3 měsíci
    Nejen na Vánoce a Silvestra, ale při každé oslavě potřebujeme mít nějaké vhodné, jednoduché, levné a hlavně neokoukané pomazánky, které zachutnají všem. Přesně takto by se dala popsat naše sváteční sýrová pomazánka s celerem. Recept je na konci pořadu.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Obyčejný tvaroh je výživovým grálem mezi mléčnými výrobky

    Před 3 měsíci
    Tvaroh, tvarohová pomazánka či ovoce s tvarohem by měly být nedílnou součástí každého jídelníčku. Často podceňovaný a neoblíbený tvaroh je ve skutečnosti skvělou super potravinou, kterou oceníte nejen při dietě.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jak na kokosky, které jsou hned měkké: Cukrářka Andrea z Hliněné bašty nám poskytla svůj léty prověřený recept

    Před 3 měsíci
    Restauraci Hliněná bašta provozuje Hynek Vávra, její majitel a zároveň šéfkuchař už 25 let. A za tu dobu je mu pravou "sladkou" rukou jeho žena Andrea, která zde vyrábí špičkové dezerty i cukroví. Nám Andrea poskytla recept na své vyhlášené tvarohové kokosky!
     Komentáře
  • Jímeto

    Banánový koláč s arašídovým máslem a tvarohem. Odvážná kombinace chutí, která skvěle funguje

    Před 3 měsíci
    Dávno už nestojíme fronty na banány, které před lety bývaly nedostatkovým zbožím. Dneska už jsme si tohle exotické ovoce tak nějak domestikovali a naučili jsme se z něho připravovat různé dobroty.
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Vanilkové rohlíčky s poctivou chutí, které se nikdy nezlomí a sníte je přímo z plechu

    Před 3 měsíci
    Vanilkové rohlíčky jsou klasickým vánočním cukrovím, ale většinou bývá problém s tím, že se rozpadají. Tyto se nikdy nezlomí, ale zároveň jsou křehké a vláčné. Jejich chuť je tak vyvedená, že je sezobete přímo z plechu.
     Komentáře
  • TopRecepty

    Nikdy není pozdě, říká Petra z MasterChef Česko 2022. Nám prozradila, na čem pracuje i jaký je její recept na bleskovou žemlovku

    Před 3 měsíci
    Petra vlétla do MasterChefa jako vítr. Energetická nutriční terapeutka se nebála občas následovat svou intuici místo rad porotců a často jí i risk vyšel, jak museli porotci několikrát uznat. Soutěž MasterChef Česko musela opustit v díle ulepeném cukrem.
     Komentáře
  • Runwayonline

    Mladší a prozářená pleť? Vsaďte na přírodu

    Před 3 měsíci
    Utrácet za drahou kosmetiku není vždy nutné. Při péči o pleť můžete využít i přírodní zdroje, které máte doma kolem sebe. A mnohdy s lepší účinkem, než ty průmyslově vyráběné. O výrazném ušetření financí nemluvě. Vsadit na přírodu se vyplácí v mnoha směrech. Co tedy s úspěchem využít?
     Komentáře
  • TopRecepty

    Jednoduchá tvarohová štola: Voní máslem, rozinkami a rumem a podle názorného videa ji zvládne připravit každý

    Před 3 měsíci
    Klasická štola se připravuje z kynutého těsta. Tvarohová štola je také plná sušeného ovoce, nemusíte ji ale nechávat odležet. Proto ji můžete připravit kdykoliv, je vláčná a výborná. Využijte naše tipy.
     Komentáře
  • Prostřeno

    Co nevíte o islandském skyru

    Před 3 měsíci
    Ani jogurt, ani tvaroh, jen skyr! Řekneme vám vše, co potřebujete vědět o islandském trendu a o tom, jak zdravý skyr skutečně je.
     Komentáře
  • TopRecepty

    MasterChef Česko 2022: Pečený tvaroh jako dokonalá slaná snídaně nadchl porotu. Příprava je snadná a zvládne ji každý

    Před 4 měsíci
    Neobvyklý slaný tvaroh připravil soutěžící Ondra v zajímavé snídaňové výzvě. V posledním díle soutěže MasterChef Česko totiž dostali soutěžící na první pohled poměrně jednoduchý úkol, u něhož ale bylo nutné zapojit fantazii. Museli připravit nějakou trochu jinou slanou snídani.
     Komentáře
  • Ten Smlsal

    Praktické tipy, jak otevřít mikrotenový sáček. Hned a bez nervů

    Před 4 měsíci
    Ať ho mnete mezi prsty sebevíc, pořád nejde rozevřít? Někteří totiž vyrábějí mikrotenové sáčky tenčí, tak u nich bývá problém s oddělením stěn od sebe. U těch ze „silnějšího“ plastu potíž s rozevřením nebývá. Každopádně nezoufejte! Mám pro vás čtyři supr fígle, jak každý mikrotenový sáček na pečivo či zeleninu otevřete okamžitě a bez stresu. A dejte mi v komentářích vědět, který způsob používáte vy!
     Komentáře
  • Apetit

    Jak na nejlepší tvarohovou náplň: Jaký tvaroh zvolit a čím náplň zahustit?

    Před 4 měsíci
    Náplň, ať už ukrytá v kynutých buchtách nebo přiznaná v koláčích a frgálech. Pro náplně platí, že by měly být lahodné, dobře dochucené a nemělo by se jimi šetřit. Maková, povidlová, ořechová či tvarohová – příprava každé náplně si zaslouží péči a pozornost, protože s její (ne)dokonalostí stojí a padá úspěch pečiva. Pojďte s námi připravit nejlepší tvarohovou náplň, ať na ni vzpomínají ještě další generace.
     Komentáře
  • Proženy

    Co se zkyslým mlékem? Nalijte ho do záchodu, ale hned nesplachujte. A další tipy do domácnosti

    Před 4 měsíci
    Nechali jste v lednici otevřené mléko a už nepěkně zavání? K pití pravděpodobně nebude, rozhodně by ale byla škoda ho vylít do odpadu. V domácnosti totiž najde široké uplatnění.
     Komentáře
  • Apetit

    Souboj v oblíbenosti: Připravte si cheesecake i tvarohový koláč

    Před 4 měsíci
    Tvarožník, tvarohový koláč i cheesecake pocházejí z jedné rodiny. Základní surovinou je vysrážené mléko v různých podobách. Při prípravě cheesecaku se neobejdete bez krémového sýra, na tvarožník neboli sernik budete potřebovat tvaroh. V čem tedy tkví zásadní odlišnosti?
     Komentáře
  • Menutovka

    Delikatesní pomazánky z pečeného bůčku

    Před 4 měsíci
    Zbyl vám v lednici bůček? Svádí k tomu, aby se z něj stala výborná pomazánka... a my si ukážeme rovnou dvě! A jak připravit bůček na božský způsob, se dozvíte tady. Ingredience na světlou bůčkovou pomazánku: 200 g upečeného bůčku, 2 lžíce výpeku se sádlem (nebo pouze sádla), ¼ lžičky mletého nebo drceného kmínu, 5 okurčiček cornichons, velká jarní cibulka, 1 stroužek česneku, 1–2 lžíce plnotučné hořčice (nebo 1 lžička dijonské), 4 lžíce fermentovaného tvarohu nebo lučiny či tavený sýr dle chuti, lžíce bílého vinného octa (možno vynechat), sůl, čerstvě mletý pepř. Červená bůčková pomazánka: 200 g upečeného bůčku, 2 lžíce výpeku se sádlem (nebo pouze sádla), ¼ lžičky mletého nebo drceného kmínu, 1 lžička mleté papriky (podle chuti lahůdková, uzená nebo pálivá), 4 vrchovaté lžičky ajvaru, lžíce bílého vinného octa (možno vynechat), sůl, čerstvě mletý pepř.
     Komentáře
  • Špetka Slovácka

    Sladká dobrota ke kávě. Tradiční kunovské vdolečky podle slovácké receptury

    Před 4 měsíci
    Recept na tradiční kunovské vdolečky
     Komentáře
  • JenŽeny

    Recept na nekynuté svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta. Tento jednoduchý recept zvládne každý

    Před 4 měsíci
    Každým rokem přijíždí 11. listopadu svatý Martin na bílém koni. K tomuto dni se váže spousta tradic i oblíbených receptů včetně svatomartinských rohlíčků, které symbolizují právě podkovu koně svatého Martina. Chtěli byste si toto tradiční pečivo připravit v jednoduché verzi? Přinášíme recept na nekynuté svatomartinské rohlíčky z tvarohu.
     Komentáře
  • iReceptář

    Nafouknuté víčko tvarohu? Měli byste zpozornět. Je to důležité

    Před 4 měsíci
    Pokud si domů pořizujete tvaroh, měl by být vždy čerstvý. O trvanlivosti potravin nás neinformuje jen datum výroby a spotřeby na obalu. Mnohé signalizuje i jejich nafouknuté víčko.
     Komentáře
  • Proženy

    Co jíst k večeři, abyste zhubli 15 kilogramů za půl roku

    Před 4 měsíci
    Jak vypadá typická česká večeře, která se jeví docela nevinně, ale s hubnutím se nesnese? Chleba se salámem či se sýrovou pomazánkou. Sníte dva krajíce, ani nevíte jak. A večeře má pak klidně 2 000 kilojoulů, tedy jako čtyři bílé rohlíky! Co večer jíst, abyste hubli a neměli hlad?
     Komentáře
  • Zdraví na talíři

    Nejoblíbenější česká svačinka - tradiční rybičková pomazánka

    Před 4 měsíci
    Rybičková pomazánka je tradiční pomazánka a zároveň je jednou z nejoblíbenějších pomazánek u nás, protože ji dělá prakticky každý. My jsme se rozhodli ukázat vám lehčí variantu, na které si pochutnáte. Je levná, rychlá a extrémně chutná.
     Komentáře
Reklama